![]() |
Konya'da öğrenci yurdu çöktü!
[B]01 Ağustos 2008
Balcılar beldesinde çöken bir vakfa ait kız öğrenci yurdunun enkazından çıkarılan ceset sayısı 13'e yükseldi. 2 yaralının durumu da ağır. Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde bir vakfa ait kız öğrenci yurdunda meydana gelen göçükten 1 ceset daha çıkarılırken, ölü sayısı 13'e yükseldi. Konya Valisi Osman Aydın, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, son olarak enkazdan bir öğrencinin cesedinin daha çıkarıldığını ve ölü sayısının 13'e çıktığını söyledi. Yaralı sayısının 22'ye çıktığını belirten Aydın, yurtta 40-45 öğrenci kaldığı bilgisini aldıklarını halen enkaz altında 10-15 öğrencinin bulunabileceğini kaydetti. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 2 tanesinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Medikal kurtarma timlerinin enkaz altında 2 öğrenciyle irtibat kurduğunu belirten Aydın, ''kurtarma timleri öğrencilerle konuştu. 2 Öğrencinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor'' dedi. [/B] |
--->: Konya'da öğrenci yurdu çöktü!
[B][B][COLOR="Red"]Şu ana kadar isimleri tespit edilebilen yaralıların listesi [/COLOR][/B]
Teslime Dağtekin Fatma Özbaharatçi Teslime Akcan Asude Akdede Meryem Özbağrıaçık Ünzile Semerci Cennet Tatmaz Züleyha Kulu Sema Kambur Meryem Semerci Şerife Atayer Zehra Parlatıcı[/B] |
-->: Konya'da öğrenci yurdu çöktü!
[B]Evet bu olay Konyada çöken binaların 2. büyük bina. Hatırlarsanız 2002 deydi galiba büyük bir apartman çökmüştü. Bu şunu ortaya çıkartıyor, konyada ki binalarda bir sorun var. Bende konyada oturuyorum. Sorun ne biliyormusunuz. Konyada bugüne kadar dogru düzgün deprem olmamıs ve halk bundan sonrada olmayacagını düşünüyor. Ve yapıt malzemelerini az kullanıyorlar. Sağlam yapıtlar ortaya çıkmıyor. Tabi böyle olunca da çökmeler kaçınılmaz oluyor... Ben yumrukla bizim binanın duvarını çökerittim. Düşünün artık..[/B]
|
--->: -->: Konya'da öğrenci yurdu çöktü!
[QUOTE=_DuMaN_58;292401][B]Evet bu olay Konyada çöken binaların 2. büyük bina. Hatırlarsanız 2002 deydi galiba büyük bir apartman çökmüştü. Bu şunu ortaya çıkartıyor, konyada ki binalarda bir sorun var. Bende konyada oturuyorum. Sorun ne biliyormusunuz. Konyada bugüne kadar dogru düzgün deprem olmamıs ve halk bundan sonrada olmayacagını düşünüyor. Ve yapıt malzemelerini az kullanıyorlar. Sağlam yapıtlar ortaya çıkmıyor. Tabi böyle olunca da çökmeler kaçınılmaz oluyor... Ben yumrukla bizim binanın duvarını çökerittim. Düşünün artık..[/B][/QUOTE]
[B]RABBIM yardimciniz olsun neden boyle bisey yapiyorlar anlamiyorum bir kac malzeme yuzunden birsuru insan hayatina karsi cok mu onemli ? :( ama biyandanda soylede dusunmekten edemiyorum kendimi. Bunlarin hebside mana yani RABBIM kimin nerede nasil olecegini boyle ayarlayarak ustaca duzen kurmus. Size bir kac hadisi serif ve ayeti kerimelerle anlatabiliriz ne demek istedigimi insALLAH? (Kadere, hayra ve şerre iman etmedikçe, başa gelenin asla şaşmayacağına, başa gelmemesi mukadder olanın da asla gelmeyeceğine inanmadıkça, hiç kimse iman etmiş sayılmaz.) [Tirmizî] (Ölüm zamanını takdir eden ancak Allahtır.) [Enam 2] (Her ümmetin bir eceli vardır, gelince ne bir an geri kalır, ne de bir an ileri gider.) [Araf 34] [/B] [B]coken binanin enkazi altinda kalarak olen 13 kisiniz mekani cennet olsun insALLAH.Yarali olan yavrular icinde RABBIM'den acil sifalar diliyorum. enkaz altinda hala kalanlar icinde bir an once cikarilmalarini ve belkide bi kacinin hayati tehlikesi olmadan canli olarak cikarilmasini RABBIM'e inanarak umud ediyorum .RABBIM yavrularin ailelerine ozellikle anne babalarina sabir versin insALLAH ..amin[/B] |
[B]Tmm ecelleri gelmiş. Allah rahmet eylesin. Ama tedbiri alınmadı. Neyse ders çıkarmak lazım. Gerekenler elbet yapılır.[/B]
|
İnşallah birdaha aynı seyleri yasamayız.......
|
[I][COLOR="DarkSlateBlue"]anLam veremıyorum bu ınsanLara bı yerden sakınırken bı yerden o kadar gidiyo ne anLıyoLar böyLe kar yaptıklarınımı sanıyoLar o kadar insana yazık degıLmı öLenLeriN mekanı cennet oLsn yaraLıLarada büyük geçmiş oLsn.....[/COLOR][/I]
|
Ölü Sayısı 15 E yaralı Sayısı 27 ye ulasmıs:(:(
|
[B] ölenlere Allah rahmet eylesnde...yaralanan bi kıza müdahale etmeye çalışılırken kızın üstünde elbiseleri olmasına rağmen üstümü kapatın diye bağırması hakikaten ilginçti...kafa o kadar yıkanmışki yaralıyken bile aklına neler geldi kimbilir....[/B]
|
[QUOTE=ero;293030][B] ölenlere Allah rahmet eylesnde...yaralanan bi kıza müdahale etmeye çalışılırken kızın üstünde elbiseleri olmasına rağmen üstümü kapatın diye bağırması hakikaten ilginçti...kafa o kadar yıkanmışki yaralıyken bile aklına neler geldi kimbilir....[/B][/QUOTE]
Bir kere ona kafa yıkanma denmez beyni yıkanmış denir bu bir.İkincisi hayırdır napmış da beyni yıkanmış adam mı öldürmüş,hırsızlık mı yapmış o kız anlamadım ki bir anlatsana? |
ONLARINKINI ACE İLE YIKAMIŞLAR..T ERO R gene bölücü yıkıcı ayrışdırıcı özelliğinle islam karşıtlığını gösdermiş bulunmakdasın....BİZ KAFASI KİRÇÖZLE KAZINMIŞLARI DA BİLİRİZ...AMELİYAT MASALARINDA ALLAH DİYENLERLE OFF ÜFF KEFF KÜFF DİYENLERİNDEN NASIL Bİ DANAMİZMLE O MASADAN KALKDIKLARINIDA BİLİYORUZ...
ONCELİKLE SENİ KINIYORUM GARDAS...SONRA DA O BEYİNSİZLERİ...ÖLENLERİN HEPSİ GIZ BİDE ONLAR BİR AİLE BİR ÇOĞUNLUK DEMEK Dİ GELECEĞİMZ İÇİN ...TEDBRSİZLİKLERİYLE KADERLERİNİ ÇİZMİŞ VE MEMELEKTE HZMET EDECEK FİDANLARIMIZI DAAH YESERMEDEN KAYBETMİŞİZ..NAPALIM BAŞIMIZ SAĞOLSUN... |
Bu durumda bile adamın biri çıkmış ne düşünüyor ya valla hayret.
|
YAV ONLAR BELEŞ CUMHURİYETÇİ SAHDE ATATÜRKÇÜLER...YAKINDA NEYE NERELERE HİZMET ETTİKELRİ BELLİ OLCAK..ERGENEKON İDDİ A NAMELERİNDE ÇARSAF ÇARSAF DEDELR GEÇİO...NEYSE MEVZU DEĞİŞMESİN..
KONYA NINDA YENİDEN YAPILANDIRILMASI LAZIM BİNALAR SAĞLAM DEĞİLMİŞ..MİLLET BİLİNÇLENSİN.....EROR GÖBEK AT BELKI SENİN GİBİ KORKAKLAR VARSA ARTIK KURAN KURSUNA FİLAN GÖNDERMEZ ÇOÇUĞUNU... |
[B][I][COLOR="Magenta"]pardon ama bunun korkaklıkla ne alakası var? tamamen cahillik,başka hiç bişey değil.ölen çocukların aileleri haklarını aramaktan bile caizler.neden? kadermiş.ama bir ailede çıkmış diyorki çocuklarımız baleye,diskoya gitmedi.ne yani,baleye gidenler ya da diskoya gidenler dinsiz mi? nerdeyse sevinecekler çocukları orada öldü diye.yazık yaa,vallahi yazık.ailelerin gözünü ne bürümüş bilemiyorum ama o yurdun sahiplerinin gözünü sadece para bürümüş.başka bir amaçları yok yani.kendi çıkarları uğruna onca günahsız çocuğun canına kıydılar.Allah'tan rahmet diliyorum çocuklara.gereksiz ihmallere,tedbirsizliklere kurban gittiler...[/COLOR][/I][/B]
|
Ya arkadaşlar tabi ki kader... Ecelle nikah gününü şaşırmaz derler. Ölümün ne zaman nerede bizleri yakalayacağı belli değildir. Ecel gelirse bu cana, baş ağrısı bir bahane... Rabbim hayırlı ölümler nasip etsin. Yurt yeşermemiş fidanları yeşertmek için yola çıkmış. Niye yeşertmeden canlarına kıysınlar ki...
Bir de üstümü kapatın dedi diye kardeşimizi ilginç bulmuşlar. Neden böyle oldu Rabbim? diye isyan etseydi eminim hiç ilginç gelmeyecekti... Rabbim ölen kardeşlerimizi Rahmet eylesin!... |
[CENTER][QUOTE=madımak_58;293124][B][I][COLOR="Magenta"]pardon ama bunun korkaklıkla ne alakası var? tamamen cahillik,başka hiç bişey değil.ölen çocukların aileleri haklarını aramaktan bile caizler.neden? kadermiş.ama bir ailede çıkmış diyorki çocuklarımız baleye,diskoya gitmedi.ne yani,baleye gidenler ya da diskoya gidenler dinsiz mi? nerdeyse sevinecekler çocukları orada öldü diye.yazık yaa,vallahi yazık.ailelerin gözünü ne bürümüş bilemiyorum ama o yurdun sahiplerinin gözünü sadece para bürümüş.başka bir amaçları yok yani.kendi çıkarları uğruna onca günahsız çocuğun canına kıydılar.Allah'tan rahmet diliyorum çocuklara.gereksiz ihmallere,tedbirsizliklere kurban gittiler...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]
[B]bu dunyada nekadar ararsan ara hakkini tam olarak alamazsin ama ahirette zerre kadar bile hak olsa alinacak ..boynozzuz keci boynozlu keciden hakkini alacak insALLAH kardes baleye yada diskoya giden cocuklarimiz elbetteki dinsiz degildirler ancak oraya giderek dinsizligi nekadar pislik varsa eroin uyusturucu vs hebsini oradan ogrendikleride bir gercek[/B][/CENTER] |
KARDESİM YAPIOSAN ADAM AKILLI OLAYIN ELEŞDİRİSİNİ YAP...HAK VERİYORUM O KIZ ÇOCUKLARI YAŞASAYDI NE ASKERLER AVUKATLAR SAVCILAR HAKIMLAR DOKTORLAR YETİŞDİRECEKDİ KENDİLERİDE YETİŞECEKDİ O İNANÇLA O İMANLA...DAHA DİKKATLİ OLMALAR I GEREKİRDİ ...AİLELERİN ŞİKAYETÇİ OLMAMASI TABİİKİ NORMAL KARŞILANILICAK Bİ DURUM DEĞİL AMA RIZALARI İLE RESMİ OLMAYAN BİR YEREDE GÖNDERMİŞLERSE DAHA NESİNDEN SİKAYETÇİ OLACAKLAR KI BİRDE BÖYLE DÜŞÜNELİM.ONDAN ZİYADE BU İŞİ DİNAYETİN DAHA MODERN KURUMLARINDA YAPMASI TARAFTARIYIM..HEMDE DENETİM ALTINDA OLMUŞ OLURDU..KINAMIYORUM..BİRŞEYİ ANCAK SİZ ENGEL OLUŞDURURSANIZ BU MİLLETİN KURANINI KİTABINI ÖĞRENMESİNE İMANLI GENÇLİK YETİŞMESİNE BU MİLLETDE İŞDE İNANÇLA YOĞRULDUĞU İÇİN MAYAMIZDA VAR GÖNDERİR ÇOCUKLARINI..BENDE İSTEMİYORUM BÖYLE GİZLİ KAPAKLI YERLERE GİTMLERİNİ AMA .....TAM Bİ DEMOKRTIK ORTAM OLMADIĞI İÇİN MALESEF BÖYLE DEVM EDER GİDER BU...
O KIZIN ÜSTÜNÜ KAPAMAYA ÇALIŞMASINDA ZEERE KADAR YANLIŞ ANLAMA YOKDUR BU MİLLETİN HAMİLE KADINLARI GÖNÜL RAHATLIĞI İLE ERKEK DOKTORLARA MUAYENE OLMAKDADIR ...BU MİLLETİN DİNİ İSLAM DIR...ADABI EDEBİ VARDIR TAMMM MI...OSMANLIDA AYRI DÜZENİ CUMHURİYETTE DE AYRI Bİ DİN ANLAYIŞI DİN YORUMU YOKDUR...OK..BU MİLLETİN HASSASİYETLERİ HERZAMAN AYNIDIR..PAYİDAR DA KALACAKDIR.... BU ŞEKLDE RESMİ OLMAYAN YERLERE GÖNDERMEYELİM ÇOCUKLARIMIZI KARDEŞLERİMİZİ DAHA NE DEMEMİZİ BEKLİOSUNUZ BUNU BİZDE DİYORUZ AMA DEĞER VE İNANÇLARI BU SAYEDE KİMSE KARALAYAMAZ BİLESİNİZ....MEDYADA BU KADAR YER ALMASINIDA MERHAMETLERİNE DEĞİLDE KURSLARA GİDEN YOLU NASIL KAPATRIZ GAYRETİ SEZİNLEMEKDEYİM AMA BU MİLLETİ GENÇLİĞİ KİMSE HAKLI DAVASIN DAN ALI VE GERİ KOYAMAYACAKDIR...TARİHDE BUNA ŞAHİT OLACAKDIR... |
[B]Allah rahmet eylesin.
Ölenlerin ailelerine de sabır versin. Ne diyelim. İhmalkarlık varsa elbette suçlu cezasını bulacaktır. Ama bu acının arasında bile, sırf orada Kuran dersleri de veriliyordu diye buradan siyasi pay çıkarmaya çalışan vicdansızlar da var. Allah herkese, başkaları hakkında düşündüğünün kat be kat fazlasını versin.[/B] |
Yılmaz ÖZDİL [email]yozdil@hurriyet.com.tr[/email]
Şükür ki uzaylıyız... Anadolu'nun göbeği. Konya'dan vuruyorsun... Kıvrıla kıvrıla, 120 kilometre. Patikadan bozma... Tırışkadan asfalt. Git, git, varıyorsun nihayetinde. Yol orada bitiyor! Başka yöne gidemezsin. Çıkmaz sokak çünkü. * Dünyanın sonundaki köy. * Hiç bisiklete binmedi o kızlar... Barbie'leri olmadı. Yüzmediler. Sordurdum, Cola satılmıyor. Baktırdım enkaza... Nasıl bağlayacaklarını bilmedikleri LPG tankını bağlamışlar ama, televizyon yok. * Kuş uçmaz kervan geçmez... Milli Eğitim'in haberinin olmadığı, Diyanet'in duymadığı, Vali'nin bilmediği, askerin helikopterle geldiği, sora sora zor bulunan yitik bir adrese, hem de yatılı, ne idüğü belirsiz takunyalılara emanet etmişiz, cılız vücutlu narin yürekleri... En değerli varlıklarımızı. * Bi öldüler... Anca fark ettik, yaşadıklarını. * Ve, sonra uzaylılar geldi... * Dijital kameraları, uydu çanağı taşıyan canlı yayın araçları, cep telefonları, laptopları, 4x4'leri, gece karanlığını gündüze çeviren devasa projektörleriyle... Uzaylılar geldi. Son dakika bilgilerini aktardılar, dünyanın sonundaki köyden. * Öbür uzaylılar evlerindeydi. Seyrettiler... Şükrettiler uzaylı olduklarına. Bitince, zapladılar... Elalemin Phoenix'i Mars'ta su bulmuş. Onu seyrettiler. |
konyada çöken din tüccarlarının sistemiydi, kaçak yasadışı, kayıtdışı devlete askere küfürle büyütülen çarpık ekonomik sistemin beslediği köylü kasabalı uyanık anadolu tüccarının sistemiydi, işini bilip çalıp ama çalışanları takdir eden, din adına yaptıkları bağış ve eylemlerle allaha ve mevcut idarecilere yutturmaca gözboyamaca bağışlarla hırsızlıklarını aklayan paklayanların sisteminin sonucuydu
başın sağolsun milletim yıkılan kuran kursu değil ördüğümüz cehalet yapısıydı üstümüze yıkılan ve 18 taze fidanıma olan oldu, allah tekrarından korusun |
[B]Arkadaşlar ihmaller ne zmndan beri kaderden sayılıyor bilmiyorum... Eminimki bina yetkilileri bina durumundan ve koşullarından haberdarlardı... Ben böyle bir kader olduğunu düşünmüyorum bu olay tamamen ihmal sonucu olan bir vahşet ve insanlık suçudur... ben buradan ölen beblerin ailelerine sabır yerine akıl diliyorum!!![/B]
|
Arif COŞKUN abi,
ABİRCAN hemşerim, Deniz 3558 arkdaşım, Yanlış düşünüyorsunuz,bu bir kuran kursudur,hesab sorulmaz,takdiri ilahi deyip geçmelisiniz.Bir milyonluk bir konyada 6 yıl önce bir zümrüt apartmanı çöker,bu defada bir kuran kursu,ortak noktaları aynıdır,yapan kişiler dini bütün adamlar,savunma hazır;Depremi bu bölge bilmez malzemeden çalınır,kafa yormaya gerekde kalmazsa,biraz önce dediğimiz gibi,takdiri ilahi vesselam. Onlarca genç kızımız,vurdumduymazlığa,umursamazlığa kurban gider,anne ve babaları değil asgeri ücrete eve bir öğünlük yemek götürmeye paraları yok.Sadece ölen arkadaşlarımın değil,yurttaki tüm ögrenci velilerinin durumu aynı.Bu kadar sorumsuzlukta,bir anne ve babanın canını kopartıyorlar,o anne ve babanın değil mahkemeye gidip hak aramak,feryatları bile duyulmuyor. Her olumsuz olayda olduğu gibi burdada,eğitimsiz ve aç bırakdığın insana isdediğini yaptırabilirsin mantalitesinde olduğu gibi,vatandaşım zaten aç,benim sevgili arkadaşlarımda kalkmış burda hak-adalet-insan sömürüsünden bahseder. Bırakın arkadaşlarım; Biz üç beş arkadaş biliyorum ve tahmin ediyorum ki,bizim başımıza gelmesini istemediğimiz bir olumsuzluğun,komşuma-arkadaşıma ve hatta düşmanımın bile başına gelmesini istemezken,olası bir olumsuzlukta sesimizi yükseltip bunların son bulmasını isterken,bir nevi tarih öncesinden kalmış dinazorlar gibi oluyor,site içerisinde sırıtıyoruz. Lütfen; sadece- - Allah acil şifalar versin; -Geçmiş olsun, Gibi klasik dileklerde bulunalım,tatlıya-tuzluya-sütlüye karışmayalım. Bakın ne güzel tekdüze-yeksenak bir nizama gelir,dini konular içeren konularda aleyhte yazı oldumu-dinsiz-gavur- gibi damga yenmez,değilmi. Ama başka konular oldumu yazınız,ağzınıza dilinize ne gelirse,oh ne ala kebapdır. Haaaa konumuzada dönecek olursak, [B][I][U]Allahımdan geçmiş olsun der,kalanlara acil şifalar diler,yeni yurtların ve kuran kurslarının aynı ölçekde hizmete açılmasını temenni ederim.[/U][/I][/B] |
ero, abircan, madımak 58, deniz5835... böyle bi olayı siyasi eleştiri malzemesi yapıp milli ve manevi değerlerimize saldırmak suretiyle terbiyesizlik yapmayın...yazdım sizi bi köşeye
|
Malzemeden calan ve buna göz yumanlar o enkazda ölenlerin katili bence, yedikleri her lokma haram, eger kullar onlardan hesap sormazsa, Allah her ikisindende hesap soracaktir.
Ölenlere rahmet, kederli ailelerine sabir diliyorum. |
[QUOTE=pusat.alemdar58;293195]ero, abircan, madımak 58, deniz5835... böyle bi olayı siyasi eleştiri malzemesi yapıp milli ve manevi değerlerimize saldırmak suretiyle terbiyesizlik yapmayın...yazdım sizi bi köşeye[/QUOTE]
[B][I][COLOR="Magenta"]:) kimsenin kimsenin manevi değerlerine saldırdığı yok ama yazın bakalım,sonuç ne olacak...[/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=ero;293030][B] yaralanan bi kıza müdahale etmeye çalışılırken kızın üstünde elbiseleri olmasına rağmen üstümü kapatın diye bağırması hakikaten ilginçti...kafa o kadar yıkanmışki yaralıyken bile aklına neler geldi kimbilir....[/B][/QUOTE]
PES YAW BU KADAR OLUR HAA ULA NE ALAKASI VAR KAFA YIKAMAKLA SEN PIJAMALARINLA ISTASYON CADDESINDE GEZEBILIRMISIN YINE VELVELE YAPILMAYA BASLANMIS |
[QUOTE=madımak_58;293124][B][I][COLOR="Magenta"]pardon ama bunun korkaklıkla ne alakası var? tamamen cahillik,başka hiç bişey değil.ölen çocukların aileleri haklarını aramaktan bile caizler.neden? kadermiş.ama bir ailede çıkmış diyorki çocuklarımız baleye,diskoya gitmedi.ne yani,baleye gidenler ya da diskoya gidenler dinsiz mi? nerdeyse sevinecekler çocukları orada öldü diye.yazık yaa,vallahi yazık.ailelerin gözünü ne bürümüş bilemiyorum ama o yurdun sahiplerinin gözünü sadece para bürümüş.başka bir amaçları yok yani.kendi çıkarları uğruna onca günahsız çocuğun canına kıydılar.Allah'tan rahmet diliyorum çocuklara.gereksiz ihmallere,tedbirsizliklere kurban gittiler...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]
Kader senin anlayacağın manada basit birşey değil ki bu yüzden de anlamıyorsun zaten kaderin ne olduğunu.Evin yıkılması olayı kaderle alakalı birşeydir.Kader değildir diyemezsin.Bir kere o kur an kursu yardımsever insanların topladığı paralarla yapılmıştır yani senin dediğin gibi gözünü para bürüyen insanlar tarafından yapılmamıştır.Haberleri biraz daha dikkatli okumanı öneririm;) |
[QUOTE=pusat.alemdar58;293195]ero, abircan, madımak 58, deniz5835... böyle bi olayı siyasi eleştiri malzemesi yapıp milli ve manevi değerlerimize saldırmak suretiyle terbiyesizlik yapmayın...yazdım sizi bi köşeye[/QUOTE]
bende seni yazdım sahte pusat ne diyosun tehdit mi ediyosun şimdi doğru maili o çok güvendiğin savcılara yolluyorummm haberin ola |
[QUOTE=albina58;293176]Arif COŞKUN abi,
ABİRCAN hemşerim, Deniz 3558 arkdaşım, Yanlış düşünüyorsunuz,bu bir kuran kursudur,hesab sorulmaz,takdiri ilahi deyip geçmelisiniz.Bir milyonluk bir konyada 6 yıl önce bir zümrüt apartmanı çöker,bu defada bir kuran kursu,ortak noktaları aynıdır,yapan kişiler dini bütün adamlar,savunma hazır;Depremi bu bölge bilmez malzemeden çalınır,kafa yormaya gerekde kalmazsa,biraz önce dediğimiz gibi,takdiri ilahi vesselam. Onlarca genç kızımız,vurdumduymazlığa,umursamazlığa kurban gider,anne ve babaları değil asgeri ücrete eve bir öğünlük yemek götürmeye paraları yok.Sadece ölen arkadaşlarımın değil,yurttaki tüm ögrenci velilerinin durumu aynı.Bu kadar sorumsuzlukta,bir anne ve babanın canını kopartıyorlar,o anne ve babanın değil mahkemeye gidip hak aramak,feryatları bile duyulmuyor. Her olumsuz olayda olduğu gibi burdada,eğitimsiz ve aç bırakdığın insana isdediğini yaptırabilirsin mantalitesinde olduğu gibi,vatandaşım zaten aç,benim sevgili arkadaşlarımda kalkmış burda hak-adalet-insan sömürüsünden bahseder. Bırakın arkadaşlarım; Biz üç beş arkadaş biliyorum ve tahmin ediyorum ki,bizim başımıza gelmesini istemediğimiz bir olumsuzluğun,komşuma-arkadaşıma ve hatta düşmanımın bile başına gelmesini istemezken,olası bir olumsuzlukta sesimizi yükseltip bunların son bulmasını isterken,bir nevi tarih öncesinden kalmış dinazorlar gibi oluyor,site içerisinde sırıtıyoruz. Lütfen; sadece- - Allah acil şifalar versin; -Geçmiş olsun, Gibi klasik dileklerde bulunalım,tatlıya-tuzluya-sütlüye karışmayalım. Bakın ne güzel tekdüze-yeksenak bir nizama gelir,dini konular içeren konularda aleyhte yazı oldumu-dinsiz-gavur- gibi damga yenmez,değilmi. Ama başka konular oldumu yazınız,ağzınıza dilinize ne gelirse,oh ne ala kebapdır. Haaaa konumuzada dönecek olursak, [B][I][U]Allahımdan geçmiş olsun der,kalanlara acil şifalar diler,yeni yurtların ve kuran kurslarının aynı ölçekde hizmete açılmasını temenni ederim.[/U][/I][/B][/QUOTE] albina58 yanlış düşünüyorsunuz derken asıl yanlışı siz düşünüyorsunuz ortada bir yanlış , ihmal kusur ve süregelen bir başıbozukluk var, eleştiri sanki din e sanki kurana sanki muhammed mustafaya, eleştiri dinci kafayla herşeye ilaç olacağını sananlara din sahtekarlarına din tüccarlarına, kuranda demirin çimentonun tarifi vardıda yanlış mı yazılıyor diyoruz arkadaşım, mesele sosyal bir mesele bunu dinle tarif etmeye kalkmak tek başına yetmez doğru değil dine de haksızlık yapılmış olur, ortada hukuksuzluk var çaresizlik var yoksulluk var çocukların babaları diyorki yazın çocuğumun kursağına sıcak bir çorba düşsün diye gönderdim diyor sen bana ne anlatıyorun martavalll sonuç herşey var işin içinde yoksulluk çaresizlik eğitimsizlik denetimsizlik |
[B] Tevbe; nâm-ı diğer: Özeleştiri!
Konya'daki yurt faciası ilginç ayrıntılarla dolu; ilk hatırladığım şey, Diyanet adına yapılan, "Bu kursla bizim ilgimiz yok!" açıklaması. İkincisi kurs faaliyetinin izinsiz ve kaçak yürütülüyor olması. Küçücük bir beldede böyle bir ayrıntının gözden kaçırılması garip değil midir? Üçüncüsü, vaktiyle binayı yapı tekniği bakımından denetlemekle görevli resmi mercilerin, "denetlemiştik, bir şey yoktu" diyebilmesi. Dördüncüsü, olayın üstünden bunca gün geçmesine rağmen evlâtlarını kaybedenlerden kimsenin şikâyette bulunmayışı! Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şu sözleri söylemekte yerden göğe haklı: "Çocukların dağ başında ne idüğü belirsiz yere hapsedilmesine göz yumanlar takib edilmeli ve cezalandırılmalıdır. Bunlar ortaçağ artığıdır. Bunlar çağdaş devlet denetimi dışında olmaz. Kim görevini yapmamışsa onların yakalarına yapışılmasını talep ve takib ediyorum." Yıkılan binada Kur'an kursu hizmeti veriliyor; elmayla armutu karıştırmayacağız: Kur'an'a hizmet etmek ayrı bir şey, bu hizmeti verirken kanuna, yönetmeliğe, bilime, teknolojiye kulak asmamak, işi gizli kapaklı "korsan" yürütmeye kalkışmak daha ayrı. Kültür Bakanı'nın tepkisi fevkalade doğru ve hakçadır ve meselenin öteki yüzünü teşhir ediyor; onu bu haklı isyanında ve eleştirisinde yalnız bırakmamak, desteklemek gerek. Ne yapılabilir? Çok şey: Evvelâ faaliyetlerini kanun ve nizama uygun yürüten bütün Kur'an kursu yöneticileri ortak bir açıklama yaparak yanlışlığın altını çizer ve sorumluları kınarlar; ardından yetkilileri göreve davet ederek hizmet verilen binaları teknik, idari ve eğitim hizmetleri açısından yeniden denetlenmesini taleb ederler ve verdikleri Kur'an hizmetinin niteliği hakkında toplumu iyice bilgilendirirler. Dileyen her vatandaşın, faaliyetleri yerinde görmesi ve fikir sahibi olması için kuruluşlarını şeffaf hale getirirler. Eksikleri varsa giderirler ve kusurlarını örtbas etmeye kalkışmazlar. Bir yerde "dinî hizmet" veriliyor olması, "kol kırılır yen içinde" anlayışını tevlid etmemeli. İkinci safhada yapılması gereken şey, inançları konusunda titizlenen insanların, bu gibi hizmetlerde bulunan kuruluşlardan daha yüksek kalite talep etmesidir. Bakkaldan yoğurt alırken üretim ve son kullanma tarihlerini tiftiklemeye başlayan toplumumuzun, evlâtlarına kimin, nasıl, hangi vasıfta ve kimler tarafından dinî eğitim verildiğini de merak etmesini bekleriz. "Din" kelimesi, eksiği ve ayıbı örten değil, izâle eden, ortadan kaldıran bir etki gücüne kavuşturulmalı; bunu ancak biz yapabiliriz. Kimse şikâyette bulunmamış; niçin? İşin içinde minnet duygusu rol oynamış olabilir mi? Bu hizmetler büyük ağırlıkla Allah rızası için "meccânî" yürütülmekte. "Davacı olursam nankör durumuna düşer miyim?" diye mi düşünülmektedir? Hiç ilgisi yok halbuki, kamu davası zaten açılmıştır ama birilerinin öteki çocuklar ve gençler için bir şey yapması lâzım; başka hayatlar kurtulabilsin diye... Dinî kavram ve kurumları eleştirirken bilgisizlikten ötürü züccaciye mağazasına girmiş filler gibi davranan basın kuruluşlarını, siyasetçileri haklı olarak eleştirdik. Eleştiride inandırıcılığı korumak için bizler de her yanlışa aynı mesafeden bakabilmenin üstesinden gelmeliyiz. "Tevbe" diye bir kavram var dinde; tevbe, nâm-ı diğer özeleştiri; hatayı tesbit etmeden (bâtılı bâtıl olarak bilmeden), doğruyu tercih edemeyiz (Hakk'ı hak bilip Hakk'a ittibâ!). Bu kadar sabî, Kur'an hizmeti yolunda şehîd olmuş, bu fiilin bir tevbekârı çıkmayacak mı? Bir kişiden, üç-beş kişiden bahsetmiyorum; bu hadisenin ciddi bir özeleştiri ve teşrih hesaplaşmasına dönüşmesini temennî ediyorum. Ahmet Turan Alkan (Zaman)[/B] |
Dinle beni laikçi,
Biliyorum ki; sen yine “şeytanın gör dediğini” görecek ve beni “geri kafalılık”la, “yobazlık”la, “bağnazlık”la, “irticacılık”la ve “örümcek beyinli” olmakla suçlayıp, susturmaya çalışacaksın!.. Biliyorum ki; “kuş beyinli” olduğun için, “geçmişte olanları” yine hatırlamayacak ve “aldığın maaşı haketmek” için “Saldır Co” görevini ifade edecek ve yine bana saldırmaya devam edeceksin!.. Saldır, saldırabildiğin kadar!.. “Diş”lerini göster, “ağzından salyalar akıt” ve “kulaklarını dikleştir”, hiç umurumda değil!.. Havla, havlayabildiğin kadar!.. Ama yorulup da, havlamayı kestiğin anda, “dikleşmiş kulak”larını bana çevir ve söyleyeceklerimi dinle!.. Malûm, “17 günahsız küçük kız” ve bir “eğitmen”in can verdiği “Konya’daki patlama”yı konuşuyoruz… Sen diyorsun ki; “Patlamanın sebebi, çarpık dindarlık anlayışı”dır!.. Diyorsun ki; “Neden tedbir alınmadı?.. Neden denetimsiz kurs açıldı?.. Neden izinsiz işler yaptılar?.. Koruma altında tutulan küçük kızların can güvenlikleri niye sağlanmadı?” İLK SORU: NİYE İZİN VERİLMİYOR? Bu soruları, elbette soralım… Ama, şunu bilelim: O yurt, “izinli”dir!.. Velev ki, izinli olmasın!.. O zaman, sorulması gereken ilk soru, şu değil midir; “Bu ülkede Kur’an eğitimi niye yasak?.. Bale, spor ve yabancı dil gibi her türlü eğitim/öğretim serbest iken, Kur’an eğitimi almak niye yasak?.. çocuklarının Kur’an eğitimi almasını isteyen anne-babalar, niye kaçak-göçek işler yapmak zorunda kalıyor?..” Heyy “laikçi” vatandaş;Sorulması gereken asıl soru bu değil mi?.. Ama sen ne yapıyorsun?.. “Ortada kuyu var, yandan geç” misali, olayın “bam teli”ne dokunmayıp, etrafında geziniyorsun!.. Erkekçe sorup, desene; “Nüfusunun yüzde 99′u Müslüman denilen bu ülkede; Hıristiyan ve Musevi çocuklar; hiçbir engellemeye ve hiçbir sınırlamaya tabi olmadan dinlerini öğrenebiliyorlarken; bu hak, Müslüman çocuklarından niye esirgeniyor?” önce bunu sor!.. Bunu sor ki; “izinsiz kurs” veya “kaçak yurt” meselesini daha sonra konuşalım!.. AZINLIKLARA VAR, MÜSLÜMAN’A YOK! Ama sen bunu sormazsan, ben sana sorarım: İbrahim Tatlıses’in, “Şanlıurfa’da Oxford vardı da biz mi okumadık?” demesi gibi; Türkiye’de “Kur’an kursu serbest”tir de, Müslümanlar mı “kaçağa” yöneliyor?!?.. Heyy “laikçi” vatandaş; Sen de gayet iyi biliyorsun ki; bu ülkedeki bütün “kanun” ve “yönetmelik” gibi düzenlemeler “azınlıkların haklarını korumaya” yöneliktir!.. “Nüfusunun yüzde 99′u Müslüman” denilen bu ülkede yaşayan insanların “azınlıklar kadar hakları yok”tur!.. Evet, yoktur!.. “Halkı Müslüman” bu ülkede; Museviler için “Cumartesi” günleri, Hıristiyanlar için “Pazar” günleri “tatil”dir ve onlar “havra”larına, “kilise”lerine rahatlıkla gidip “ibadet”lerini yaparlar da, “işçi” veya “memur” olan bir Müslüman, elini-kolunu sallaya sallaya “Cuma Namazı”na gidemez?.. Niye gidemez?.. çünkü, “Cuma günü tatil değil”dir!.. Evet evet; Musevi için Cumartesi, Hıristiyan için Pazar günleri tatildir ama, Müslümana Cuma günleri tatil olmadığı için; “işçi” veya “memur” olan bir Müslüman, “şef, amir, müdür veya patron”un önünde iki büklüm eğilip, “Cuma Namazı için izin istemek” mecburiyetindedir!.. Verirlerse, ne âlâ!.. Vermezlerse, “Cuma Namazı”na gidemezler!.. Hele söyle bana “laikçi” vatandaş; “Halkı Müslüman bir ülke”de, bir Müslüman’ın “namaz izni” istemek gibi “şapşalca bir uygulama”ya boyun eğmek zorunda kalması, abesle iştigal değil midir? 27 MAYIS, ÖYLE BİR İHTİLAL Kİ! Gel, otur dizimin dibine… Otur da, sana biraz “tarih” biraz da “insanlık dersi” vereyim!.. Hani, geçenlerde aktarmıştım ya… Hani, “1961 Anayasa’sının nasıl ve hangi şartlarda kabul edildiği”ni Kurmay Albay Talat Aydemir şöyle anlatıyordu ya; “Giresun’da Garnizon kumandanıyken, jandarmaya, vatandaşların göğüslerinde sigara söndürterek zorla kabul ettirdiğim Anayasa’yı ihlal ettiğim iddiasıyla yargılanıyorum!” “Vatandaşların göğüslerinde sigara söndürülerek, zorla kabul ettirilen” 1961 Anayasası için, Danıştay Başsavcısı Tansel çölaşan, hâlâ; “Halkın coşkuyla karşıladığı bir devrim!!!” ifadesini kullanıyordu ya… Hepsi bir yana da; “Kanlı 27 Mayıs ihtilâli”ni yapıp, “bu milletin seçtiği Başbakan ve iki bakanını idam edenler” daha başka ne yaptılar biliyor musun?.. Tek cümleyle ifade ediyorum; “Musevi çocuklarının, hem de sinagoglarda dinî eğitim almalarını serbest bıraktılar!” Evet, evet; “Müslümanların çocukları”nın Kur’an eğitimi almasına “yaş sınırlaması” getiren zihniyet, “Musevi çocukları”nın önünü açtı!.. 29 HAZİRAN 1960 TARİHLİ BELGE Nasıl mı?.. Al sana belge: Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu; bundan 48 yıl önce, yani 21 Haziran 1960 tarihinde “17 sayılı” bir karar almış… “Musevi çocukların dinî eğitimine izin” verilen bu karar, 29 Haziran 1960 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanmış!.. Dönemin Millî Eğitim Bakanı tarafından da “uygun” bulunup onaylanan “karar” aynen şöyle: “İlkokullara devam eden Musevi çocuklarına; okul programları ve kanunen okula devam mecburiyeti işi aksattırılmamak şartıyla, sinagoglarda değişik müfredata göre din dersleri verilmesi hususu Vekâlet Yüksek Makamı’nın tasvibine arz olundu.” Haa, unutmadan hatırlatayım: Dönemin Millî Eğitim Bakanı tarafından, altına “uygundur” imzası atılan yukarıdaki karar, “Hahambaşılığın 2 Şubat 1960 tarihli ve 34-M-28 sayılı talebi üzerine” alınmış, iyi mi?.. Ve bu karar, halen “yürürlükte”dir!.. Anladın mı aslanım?.. Gördün mü “zihniyeti?” “Vay beee!” diyecek misin şimdi; “Vay beee!.. 27 Mayıs darbesi, Musevîlerin Tevrat’ını serbest bırakmış, 28 Şubat darbesi de Müslümanların Kur’an öğrenmesini yasaklamış!!!” Heyy laikçi hödük; Şimdi anladın mı, “Konya’daki patlama”nın altında yatan sebepleri?.. Bu ülkenin “yüzde 99′luk dilimi” içinde yer alan “Müslüman”ların niye “izinsiz” iş yapmak zorunda kaldıklarını, şimdi kavradın mı?.. “Kur’an öğrenmek bir ihtiyaç” ise ve bu ihtiyacın önü “laikçi zorbalar” tarafından kesilmiş ise, ne yapacak bu insanlar?.. “Teslim” mi olacaklar, Yoksa “ölümüne” direnecekler mi?.. Hele de; Kendisinin “çoğunluk” olduğu bir ülkede, “azınlıklar kadar bile hakkı yok”sa ve “parya” muamelesi görüyorsa!!! |
NİYE İPRAGAZ’A YÜKLENMİYORSUN?
Bak aslanım!.. Sen, “Sadist bir laikçi” olabilirsin!.. “Postal yalayıcısı” olmaktan zevk alıyor da olabilirsin… “Salman Rüşdi”liğe, “Turan Dursun”luğa veya “M. İlmiye çığ”lığa da soyunabilirsin!.. Ama, “başkalığa” soyunmadan önce, “aklını kuşansan” iyi olur gibime geliyor!.. çünkü, omzunun üzerinde “fıçı” büyüklüğünde bir “kafa” var ama, içinde “akıl” ve “mantık” yok! Eğer birazcık aklın ve mantığın olsaydı; herhangi bir binanın “çökme”sinden dolayı; “binanın kaçak olup olmadığını” değil, ilk önce “çökme sebebi”ni sorgular ve İpragaz’ı karşına alıp, şu soruları sorardın: - Söz konusu patlama öncesinde, ortamda büyük oranda gaz kokusu alınmasına rağmen gaz neden kesilmemiştir? - Yurt binasına tank kurulumu yapılırken, ‘gaz kaçağı algılama alarm cihazı’ takıldı mı? - Takıldıysa, olay esnasında neden ‘gaz algılayıcı sensörler’ devreye girmedi?.. Yoksa bu cihaz takılmadı mı?.. - Valf, gazı neden kesmedi? - Tankın yıllık periyodik kontrolleri ve bakımı yapıldı mı? Evet kendin “hödük”, aklın “güdük” olmasaydı bu soruları sorar ve İpragaz firmasının, “sırf 300-500 YTL daha kâr elde edebilme hırsı”yla bir “facia”ya yol açtığını görürdün!.. Ama sen hem kör, hem de önyargılısın!.. ASKERİ LOJMANLAR DA MI KAÇAKTI? Eğer “önyargılı” olmasaydın, “gaz sıkışması”ndan kaynaklanan “tek patlama”nın Konya’da meydana gelmediğini, benzeri bir olayın 11 Aralık 2006 tarihinde “Diyarbakır’daki askerî lojmanlar”da da meydana geldiğini hatırlardın!.. Bre gafil laikçi… Gir arşive de, 12 Aralık 2006 tarihli Hürriyet’te yer alan “Bomba değil, kazan” başlıklı haberi oku!.. Bak, ne yazıyor o haberde; “Diyarbakır’ın Ofis semtindeki 7. Kolordu’ya ait lojmanlardaki Şahinkaya Apartmanı’nda kalorifer kazanının patlaması sonucu, 4′ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti. Enkazdan 8 kişi yaralı çıkarıldı, 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Subaylar ve öğrencilerin patlamadan yarım saat önce servislerle binadan ayrılması, facianın büyümesini önledi. Şiddetli patlamada 5 katlı, 10 daireli binanın bir bloktan oluşan 5 dairesi yerle bir oldu. Binanın ön yüzündeki mutfak bölümleri çöken duvarlar nedeniyle tümüyle açıkta kaldı. Mutfaklardaki tencereler, su bidonları, tabaklar olduğu gibi göründü. Enkazda yapılan ilk incelemelerde kalorifer kazanının su sirkülasyonunu sağlayan devridaim vanasının kapalı olduğu belirlendi. Kazandan kalorifer peteklerine giden suyun sirkülasyonunu sağlayan vananın açılmaması nedeniyle, aşırı derecede ısınan suyun, buhar basıncı ile kazanı patlattığı anlaşıldı. Kazanın daha önce de birkaç defa arıza yaptığı ve onarıma alındığı, son onarımın da önceki akşam yapıldığı belirtildi.” Demek ki, neymiş?.. Bu tür “ihmal”ler veya ihmalden kaynaklanan “kaza”lar sadece “kaçak(!) öğrenci yurtları”nda değil, “askerî lojman”larda da olabiliyormuş!.. Ama senin gözlerin “kör” ve beynin “önyargılı” olduğundan sadece Konya’yı görüyorsun!.. “Müslüman”lara karşı ağzına geleni söyledin, beyninin içindeki bütün kin ve öfkeyi kustun ama “askerî lojmanlardaki kaza” için ağzını bile açmamış, o zaman “dut yemiş bülbül”e dönmüştün!.. Eee, ne de olsa, sen “postal yalama”yı seversin!.. GüVENLİK, İPRAGAZ’IN İŞİ DEĞİL Mİ? Hele şimdi söyle bana; Askerî lojmanda, “bomba gibi patlayan kazan”ın bulunduğu binada da mı “can güvenliği” sağlanmamıştı?.. O binada da mı, “barınma koşulları” yerine getirilmemişti?.. Orada da mı “doğru dürüst hiçbir önlem” alınmamıştı?!?.. Elbette hayır!.. “İnsan eli” değen her yerde bu tür “kaza”lar olabilir!.. Ama bu kazalardan yola çıkıp, “laiklik histerisi”ne kapılan “hödük”leri görünce, kendimi tutamıyorum işte!.. “Kendisi hödük, aklı güdük” bu laikçi vatandaş diyor ki; “Senin sorumsuzluğuna, vurdumduymazlığına, ahlaksızlığına, çarpık kader anlayışına da şiddetle karşı çıkacağım elbet.” Ulan laikçi düdük; “Sorumsuz” kimdir?.. “Vurdumduymaz” olan kimdir?.. “300-500 YTL’ye tamah eden” kimdir?.. O yurdun yöneticileri “teknik detay”ları ne bilir?.. “Valf” takılmış mı, “gaz alarmı” var mı, nereden bilsinler?.. Onu yapması gereken, “gaz tankı”nı oraya monte eden “İpragaz firması” değil mi?.. Onlar “300-500 YTL’ye tamah” edip de o cihazları takmadılar ve “patlama”ya zemin hazırladılarsa, “yurt yöneticileri” ne yapsın?!?.. Hani, neredeyse, “iyi ki patlama olmuş” diyesi geliyor insanın!.. Eğer “patlama” olmasaydı var ya; “tanktan sızan gaz” bütün odalara yayılacak ve Allah bilir ya, “yurttaki herkesin gazdan zehirlenip ölmesine” yol açacaktı!.. O zaman “şehit” sayısı 18 değil, belki de 40-50 olacaktı!.. Daha beterinden Allah korudu!.. Ama; “din”le, “İslâm”la bütün bağlarını koparan ve bütün mesaisini “Müslümanlarla mücadele”ye ayıran “laikçi düdük”ler bunları düşünmez!.. çünkü düşünecek “beyin”leri, mantık yürütecek “akıl”ları yoktur!.. Onun içindir ya; “İslâm akıl dinidir!” Aklı olmayana sorgu-sual yoktur! Tamam mı, “laikçi hödük” önce bunları konuşmaya ne dersin?!?.. ===================== Sağım-solum, önüm-arkam yasak! Ne yapsın bu “Müslüman”lar?.. “Kur’an Kursu” veya “öğrenci yurdu” açmak istediklerinde “olmaz” diyorlar; “12 yaşından küçük çocukların Kur’an Kursu’na gitmesi yasak!” çocuklarının “Kur’an öğrenme ihtiyacı”nı herhangi bir şekilde yerine getirdiklerinde de, “yaygara”yı basıp, “höykürme”ye başlıyorlar: “Yasağı dinlemediler!” Dünkü Vakit’te yer alan haberi okumuşsunuzdur, şöyleydi: “Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün başarılı öğrenciler için her yıl düzenlediği ‘Gençlik Kampı’nda bu yıl büyük bir skandala imza atıldı. Gümüşhane çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 16 yaşındaki Havva Y. ile Sultan ç. adlı kız çocukları, başörtülü oldukları gerekçesiyle İzmir çeşme’de gerçekleştirilen kampa alınmadı.” Bu çocukların aileleri ne yapsın şimdi?.. çoluk-çocuklarını alıp, bir deniz kenarında “kamp” kursalar, “yaygara” hazır: “Sahilleri şeriatçılar işgal etti!” Be adamlar, ne yapsın bu insanlar? “Sağım-solum, önüm-arkam yasak!” ise, ne yapsınlar?.. çare yok; ya “yasak”ları kaldırın, ya da “zırlama”yı kesin!.. |
[B]RABBIM razi olsun ne guzel aciklanmis ellerinize klavyenize yureginize saglik
fakat yine okumaktan kacip sacma sapan yorumlar yaparlar kesin neyse selam ve dua ile kalin[/B] |
[QUOTE=ayparcam;294162][B]RABBIM razi olsun ne guzel aciklanmis ellerinize klavyenize yureginize saglik
fakat yine okumaktan kacip sacma sapan yorumlar yaparlar kesin neyse selam ve dua ile kalin[/B][/QUOTE] Hocam anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az.... |
[CENTER][QUOTE=yakamozz;294241]Hocam anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az....[/QUOTE]
[B][COLOR="Green"]kusura bakma kardesim ben hoca falan degilim olmadigim gibide hocalarin ayaginin tozu bile olamam .. lutfen Hocalarimiza saygili olalim her din hakkinda azda olsa konusanlar hoca olursa hocalarimizin hakkini yemis oluruz..lutfen kime nasil neyle hitab etmeye cok dikkat edelim .. hakkinizi helal edin selam ve dua ile[/COLOR][/B][/CENTER] |
[QUOTE=ayparcam;294252][CENTER]
[B][COLOR="Green"]kusura bakma kardesim ben hoca falan degilim olmadigim gibide hocalarin ayaginin tozu bile olamam .. lutfen Hocalarimiza saygili olalim her din hakkinda azda olsa konusanlar hoca olursa hocalarimizin hakkini yemis oluruz..lutfen kime nasil neyle hitab etmeye cok dikkat edelim .. hakkinizi helal edin selam ve dua ile[/COLOR][/B][/CENTER][/QUOTE] Hocam derken kardeş anlamında dedim.Buralarda hocam lafı kardeşim, arkadaşım,dostum gibi saygı anlamında kullanılır.Tabiki biz de biliyoruz hocam lafının ne anlama geldiğini.Sanırım anladın ne anlamda kullandığımı.Neyse yanlış anlaşıldıysam özür dilerim... |
[B][COLOR="Red"] YAZ YAZ özellikle beni büyük harflerle yaz.Yazmaszan Hatrım kalır..........[/COLOR][/B] |
[B]Beni de yazar mısın ? :D[/B]
|
[QUOTE=kasparix;293036]ONLARINKINI ACE İLE YIKAMIŞLAR..T ERO R gene bölücü yıkıcı ayrışdırıcı özelliğinle islam karşıtlığını gösdermiş bulunmakdasın....BİZ KAFASI KİRÇÖZLE KAZINMIŞLARI DA BİLİRİZ...AMELİYAT MASALARINDA ALLAH DİYENLERLE OFF ÜFF KEFF KÜFF DİYENLERİNDEN NASIL Bİ DANAMİZMLE O MASADAN KALKDIKLARINIDA BİLİYORUZ...
ONCELİKLE SENİ KINIYORUM GARDAS...SONRA DA O BEYİNSİZLERİ...ÖLENLERİN HEPSİ GIZ BİDE ONLAR BİR AİLE BİR ÇOĞUNLUK DEMEK Dİ GELECEĞİMZ İÇİN ...TEDBRSİZLİKLERİYLE KADERLERİNİ ÇİZMİŞ VE MEMELEKTE HZMET EDECEK FİDANLARIMIZI DAAH YESERMEDEN KAYBETMİŞİZ..NAPALIM BAŞIMIZ SAĞOLSUN...[/QUOTE] ADIMIZI TERÖRE DE KARIŞTTIRDIN TYA ....NE DİYİM ALLAH AKIL ,FİKİR VERSİN |
Bu bataklıktan nasıl çıkılır bilemiyorum.
İnanç birilerinin parasına para kattıkça, malına mal kattıkça, makamını yükselttikçe bu bataklık kurumaz. Yıllarca KURAN I TÜRKÇE OKUMAYIN SEVABI YOK diye diye insanları Kuranı anlamaktan alıkoydular cahil bıraktılar ve sonrada o cahil kafalara ne doldurursan doldur...... Çocuklar arapça öğreniyorlarmış peeehhhh.... Türkçeyi bi öğrenin ya hu.... Allah türkçe duayıda anlamaktan aciz değil.... |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:23. |