![]() |
Halay Çekmesini bilmeyen Sivas lı Olamaz :)
[COLOR="Magenta"][CENTER][B]Arkadaşlar bilirsinizki memleketimizin halayları meşhurdur.
Sivaslı olupta halay çekmesini bilmeyen yoktur sanırım :) Aranızda halay çekmesini bilmeyenler var mı ?[/B][/CENTER][/COLOR] |
--->: Halay Çekmesini bilmeyen Sivas lı Olamaz :)
[B][COLOR="SeaGreen"]Demekki herkes biliyor, ben hariç. [IMG]http://www.sivaslilar.net/forum/images/icons/icon9.gif[/IMG]
Hani şu bütün düğünlerin meşhur halayı varya, üç adım ve sağa sola salla bacakları; onu iyi bilirim. :D Sivas halaylarına gelince, fos... Öğretmeyenler utansın. [/COLOR][/B] |
[COLOR="Magenta"][CENTER][B]Makaram sarı bağlar
Kız söyler gelin ağlar Niye ben ölmüşmüyem Asyam karalar bağlar :D[/B][/CENTER][/COLOR] |
-->: Halay Çekmesini bilmeyen Sivas lı Olamaz :)
[B]Ben halayı oldum olası bilmem ama halay cekenleri izlemeyi çok severim[/B]
|
[B]valla ben de bilmiyom sivas halayı..ama kolbastı ve biraz da zeybek bilirim..nasıl sivaslıyım ben yahu :([/B]
|
--->: -->: Halay Çekmesini bilmeyen Sivas lı Olamaz :)
[QUOTE=yigiter187;301111][B]valla ben de bilmiyom sivas halayı..ama kolbastı ve biraz da zeybek bilirim..nasıl sivaslıyım ben yahu :([/B][/QUOTE]
[COLOR="Magenta"][CENTER][B]Kesinlikle Sivas lı Değilsiniz :D[/B][/CENTER][/COLOR] |
-->: --->: -->: Halay Çekmesini bilmeyen Sivas lı Olamaz :)
[QUOTE=Esengül;301118][COLOR="Magenta"][CENTER][B]Kesinlikle Sivas lı Değilsiniz :D[/B][/CENTER][/COLOR][/QUOTE]
[B]ne yaapyım ki..üniversitedeyken arkadaşlarım ya lazdı ya da efe :D[/B] |
[QUOTE=sonbahar5803;301079][B][COLOR="SeaGreen"]Demekki herkes biliyor, ben hariç. [IMG]http://www.sivaslilar.net/forum/images/icons/icon9.gif[/IMG]
Hani şu bütün düğünlerin meşhur halayı varya, üç adım ve sağa sola salla bacakları; onu iyi bilirim. :D Sivas halaylarına gelince, fos... Öğretmeyenler utansın. [/COLOR][/B][/QUOTE] [B]Yalnız değilsin :) Bahsettiğin oyun damat halayı galiba, çok kolay olduğundan bende biliyorum :D Biraz horondan anlarım, birazda şembambeden... Lazım olursa Sivas halayınıda öğreniriz artık :)[/B] |
[QUOTE=GuNaY;301128][B]
Biraz horondan anlarım, birazda şembambeden...[/B][/QUOTE] [COLOR="Magenta"][CENTER][B]Onun adı sakın ŞEMMAMME olmasın :D[/B][/CENTER][/COLOR] |
[QUOTE=Esengül;301136][COLOR="Magenta"][CENTER][B]Onun adı sakın ŞEMMAMME olmasın :D[/B][/CENTER][/COLOR][/QUOTE]
[B]Yazılı olarak hiç görmedim, çevremdekilerin telafuzu ile yazdım :D Yani hiçbir iddiam yoktur :D[/B] |
[QUOTE=GuNaY;301138][B]Yazılı olarak hiç görmedim, çevremdekilerin telafuzu ile yazdım :D
Yani hiçbir iddiam yoktur :D[/B][/QUOTE] [COLOR="Magenta"][CENTER][B]:D:D:D:D:D:D:D:D Âlemsiniz ;)[/B][/CENTER][/COLOR] |
[B]geçen hafta antepte bir düğündeydim..şemamyi bir oynirler ki..sorma arhadaş..:)[/B]
|
-->: --->: Halay Çekmesini bilmeyen Sivas lı Olamaz :)
[QUOTE=Esengül;301140][COLOR="Magenta"][CENTER][B]:D:D:D:D:D:D:D:D
Âlemsiniz ;)[/B][/CENTER][/COLOR][/QUOTE] [B]şu a nın şapkasını nasıl koyuyorsunuz yahu.."hala" yazıp yanına (a lar şapkalı ) yazısı yazmak sıkıyor :D[/B] |
[B] - SİVAS HALAYI
- ELLİK - DİK - DOĞANŞAR BUNLAR BİLDİĞİM Bİ KAÇ SİVAS HALAYI...[/B] |
[COLOR="DarkSlateBlue"]bende çok degıL ama uydurabıLdıgım kadaR kursa biLe gittim ama 3 ay dayanabıLdım :)[/COLOR]
|
[B]halay cekmekmesini bilmiyorum ilk ve sonkez ilkokulda prova yaparken cekmistim :D bakmasini severim[/B]
|
cok da güzel cekerim e ne de olsa bu konuda az biraz da olsa alayliyiz: ))
|
[B]hiç bilmem halay çekmesini
ama çekenlere de hayran kalırım şu başta olanlar varya nerden öğreniyorlar yavv bölee :)[/B] |
[QUOTE=arikarinkuchi;301230][B]hiç bilmem halay çekmesini
ama çekenlere de hayran kalırım şu başta olanlar varya nerden öğreniyorlar yavv bölee :)[/B][/QUOTE] folklöre giderek : )) ya da ceke ceke.. ben kürt halaylarini da severim, ayak oyunlari cok güzel oluyor izlemesi de cekmesi de. hele bayildigim bir oyun var kolbasti yapmasi da izlemesi de cok zevkli ama erkeklere daha cok yakisiyor: )) |
[B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]bir zamanlar halay ve oyun havasi denilince ilk kalkan ve son oturan ben olurdum
mendil hic elimden düsmezdi birden o günleri hatirlamak güzel oluyor :) [/COLOR][/CENTER][/I][/B] |
Bende Halay cekmesini bilmiyom :D Hatta youtube'da dügünde halay cekindigimiz videolar var ama cok berbat :D Baya gülenler oldu :D
|
[B][COLOR="Blue"]ben az buçuk biliyom. İnşallah Üni'ye bi kaydolayım en kısa zamanda halk Oyunları kulübünede kayıt yaptırcam...İyi öğrenmem gerek çok seviyorum Sivas halaylarını...[/COLOR][/B]
[CENTER][IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:BAtvMl2rvZyKDM:http://www.sivas.bel.tr/images/photoalbum/Kongre%2520M%C3%BCzesi%2520Sivas%2520Halay%C4%B1-b.JPG[/IMG][/CENTER] |
Ben Halayımızı o kadar cok severimki belimden ameliyat olmadan önce o hasta halimle halay çektim.Ne yapayım Sivas davul zurnasının sesini duysam dayanamıyorum.Ayaklarım kendi gidiyor...
|
[COLOR="Magenta"][CENTER][B]Halay başı kim çeker
Bir edalı kız çeker O kız yolu şaşırmış İnşallah bize gider :) Ayaklar; Üç ileri iki geri :D[/B][/CENTER][/COLOR] |
[B]Erzudumdan Erzincan'a yol gider,
Erzudumdan Erzincan'a yol gider, Gelinlere deste deste gül gider, Gelinlere deste deste gül gider, Yol yürü Zeynep Hanım yol yürü, Yol yürü Zeynep Hanım yol yürü, Küstürdün Ahmet Beyi dön geri, Küstürdün Ahmet Beyi dön geri. (İsimler değişkendir, kafanıza göre takılın :D ) Köy düğünlerinde kadınların sırayla söyleyerek çekmiş oldukları halayın sözleri... Yanlış hatırlamıyorsam 3 ileri 2 geri idi :D[/B] |
[B]tuzsuz gelin sen mi yaktın sarmayı :D[/B]
|
Düğünde, dernekte, piknikte davul-zurna vurduğu zaman,
ayaklarım kendi kendine gider. Halayın başını çekemem ama, geriden hemen hemen hepsine ayak uydurabiliyorum. [B]Karahisar, Akçit, Tam Zara, Sürtme, Abdurrahman Halayı, Sarıkız, Temürağa, Hoş Bilerzik, Sivas Ağırlaması,...[/B] Heç unutmam köyümüzde dayıoğlunun düğünü vardı, [B]Bacada halay dizildi, davul-zurna coşmuştu : tey teey...teeyyyyy 14 lüler ve 7.65 berattalar da coşmuştu : güm güm...güüümmm [/B]:) Bir de bizim [B]Zara'[/B] nın köylerimizde oynanan, kadınların sıralı deyişleriyle oynanan oyunlar aklımda kaldıkları kadarıyla : [B]Topal gız :[/B] Enteresi çitleme, topal gıııız, Elbisesi çitleme topal gııııız, Akşam size gelecem topal gııızzz, Dış gapıyı kitleme topal gıızzzz... [B]Kara çorap :[/B] Kara çorap öreyim, Daldan dala sereyim, Yol verin garlı dağlar , Ben yarimi göreyim... [B]Yoncalıh:[/B] Yoncalığın cılga yolu, aruluğun cılga yolu, Vara vara gavuşuyor, gede gede gavuşuyor Halili vuran cendermeler, gardaşı vuran cedermeler, Eda ilen savuşuyor, cilveyinen savuşuyor... [B]Kürdoğlu :[/B] Aman kürdoğlu nereleri, canım kürdoğlu nereleri Aman arıyor dereleri, canım arıyor dereleri Gülüm ok attı beni vurdu, canım ok attı beni vurdu Gülüm ağrıyor sinelerim, canım ağrıyor sinelerim... [B]Yarasar :[/B] Yarasar önünü hergedemedim, Goçasar önünü hergedemedim, Sevdim ağ geliin terkedemedim Aldım ağ gelini terkedemedim... [B]Ağ gelin :[/B] Ağ gelin maya da gelin Benziyor aya da gelin Gel suyu bizden doldur Yorulma çaya da gelin... [B]Sarı puğar :[/B] Sarı puğar başına Sabun koydun daşına Ağladım merhamet et Gözlerimin yaşına... [B]Kekül :[/B] Gız kekülünü kestirme, Yar kekülünü kestirme Kestirirsen az kestir Eloğlunu küstürme... [B]Altın yüzük :[/B] Altın yüzük var benim Parmağıma dar benim Şu Sivasın içinde Gara gözlü yar benim... [B]Paşa :[/B] Sivasa paşa geldi Yemenim daşa geldi Bir elim yar goynunda Bir elim boşa geldi. |
bende bılmıyom :S:S:S:D:D:D:D:D:Dd
|
[COLOR="Magenta"][CENTER][B] Haydeee Tıssssss :)
. . . . .[/B][/CENTER][/COLOR] |
Bütün sivas halaylarını bilirim ama cekemm ee naparsın buda bizim farkımız:D
|
[U][B][COLOR="Sienna"]Ben bile Bare birazcik Halyay çekmeyi billiyom [/COLOR][/B][/U]
[FONT="Arial Black"]Ama(((Birazcik))))):D[/FONT] |
bende hiç beceremiyorum nolucam ben bana da öğretin çok utanıyorum düğünlerde
|
çok azcık bılıyorum hatta az denılmıyecek kadar az :D:D:D
|
manyak halay çekerim hep halay başıyım:):)................
|
[QUOTE=yigidonun_kızı;303250]manyak halay çekerim hep halay başıyım:):)................[/QUOTE]
[COLOR="Magenta"][CENTER][B]İşte örnek sivaslı :) Hayde teyyyyyyyy :)[/B][/CENTER][/COLOR] |
Cevap: Halay Çekmesini bilmeyen Sivas lı Olamaz :)
[B]:) oynamasini severim
sivas halayindan baslayip - zeybege kadar kolbastisi horon tepmesi cepki semame damat halayi vs. vs.vs. (halk oyunlarina gitmistim ondan kaynaklaniyor :D ) sönmez abi bizim oradada böyle söylenirler: ikide baci yanyana ikide baci yanyana girsem aralarina girsem aralarina merdiveni yukari merdiveni yukari girsem odalarina girsem odalarina acep yarim dermola acep yarim dermola hosgeldin buralara hosgeldin buralara[/B] |
[B]Halayı çok severim ama bu konuda yeteneğim yok [/B]
|
Selam Esengul naber bi sivas Halayi cekte izleyek:)
|
[B][I][COLOR="Magenta"]anaaamm,bizim Sivasın gençlerinde hiç iş yok mu ne.şu konuda toplasan 3-5 kişi halay çekmeyi biliyormuş.köy düğünü de bir başka oluyor canım.evelalah Sivaslıyız,her halayınıda biliriz.walla düğünde bütün halayları çektimde geldim :)[/COLOR][/I][/B]
|
sallan gel
abdurrahman halayı sivas halayı kabak EN SEVDİĞİM HALAYLARDIR. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:47. |