Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Alman Meclisine Sivaslı Aday! (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=21102)

Sivaslilar.Net 19.09.2008 00:29

Alman Meclisine Sivaslı Aday!

[IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/volkanbaran5.jpg[/IMG]

SPD Dortmund teşkilatı 125 yıllık tarihinde bir ilke imza atarak gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerde ilk kez bir Türk'ü Belediye Meclisi'ne aday gösterdi.

[IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/volkanbaran1.jpg[/IMG]

Almanya'nın Dortmund kentinde Sosyal Demokrat Parti (SPD) teşkilatı 125 yıllık geçmişinde ilk kez bir Türk’ü Belediye Meclisi’ne aday gösterdi. 1978 Almanya doğumlu Volkan Baran, 2009’da yapılacak yerel seçimlerde Dortmund’un göçmen semti Borsigplatz’da SPD’nin oybirliği ile direkt adayı oldu.

[B]EN GENÇ ADAY[/B]
[COLOR="Red"]Sivas[/COLOR]lı bir işçi ailesinin üç çocuğundan biri olan Volkan Baran (30),seçilmesi durumunda Belediye Meclisi’nin en genç üyesi olacak. Yaklaşık 50 bini Türk olmak üzere 134 bin göçmenin yaşadığı Dortmund’da, Borsigplatz seçim bölgesinde yabancıların oranı yaklaşık yüzde 70 düzeyinde.Parti yönetiminin kendisini aday göstermesinde bu durumun önemli rol oynadığını belirten Volkan Baran,seçilmesi halinde önceliği göçmen gençlerinin önemli sorunu olan meslek eğitimi, ekonomi ve uyum politikalarına vereceğini söyledi.

[B]5 YILDIR ÜYE[/B]
SPD Dortmund Teşkilatı’na 5 yıldır üye olduğunu kaydeden Baran, 3 yıldan bu yana da il yönetiminde aktif rol aldığını vurguladı.Oldukça kısa sayılabilecek bir süre içerisinde geldiği konumun kendisi açısından sevindirici olduğunu dile getiren Volkan Baran,Türkleri politikayla ilgilenmeye davet ederek, gençleri partilere üye olmaya çağırdı.

[IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/volkanbaran3.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/volkanbaran2.jpg[/IMG]

Serd@r 19.09.2008 01:58

--->: Dortmund SPD'den bir ilk

[B] Böyle önemli ve büyük bir partiye aday olma başarısı gösteren birinin TÜRK olması hele hele birde [COLOR="Red"]SİVAS[/COLOR]lı olması inanın ayrı bir gurur kaynağı,kendisini canı yürekten kutluyor,Almanyada yaşayan hemşehrilerimizede hayırlı olmasını diliyorum!
Allah utandırmasın! [/B]

ABDULLAH DUMAN 19.09.2008 07:43

-->: Dortmund SPD'den bir ilk

inşallah başarılı olur.....................

Arif Coşkun 19.09.2008 08:04

Cevap: Dortmund SPD'den bir ilk

Volkan Baran hemşerimiz demekki duruşuyla,kişiliğiyle ahlakıyla bunu haketmiş ve aday gösterilmiş,seçileceğini ümit eder kendisini kutlar ve başarılar dilerim.

seva 19.09.2008 09:11

--->: Dortmund SPD'den bir ilk

kendisini kutlar ve başarılar dilerim.

RüStü ElmaS 19.09.2008 23:23

--->: Alman Meclisine Sivaslı Aday!

Sevgili Volkan Baran kardeşimi bu başarılı çıkışından dolayı kutluyorum.
Kendisinin dürüst kişiliği, karakteri ve güzel bir arkadaşlığı en sevdiğim özelliklerindendir.

Kendisiyle ve Mehmet Çapraz ile bu 4. ayda Sivasspor-Beşiktaş maçına Sivas' a gitmiştik.
Sivas' a uzun süre gelmemiş olan arkadaşımla, güzel bir Sivas turu yaptık ve Sivas' a hayran kaldı ve ardındanda Sivasspor maçınada gittik.
Çok güzel günler geçirdik, inşaallah ileride bir Sivas turu daha yapacağız.

Dortmund' da bir ilke imza atmıştır ve siyasette başarılı olacağına inanıyorum.

FurkaN 19.09.2008 23:43

-->: Alman Meclisine Sivaslı Aday!

[B]Yurtdışında bulunan Sivaslılar için çok önemli bir gelişme... Volkan Ba[QUOTE][/QUOTE]ran'ın seçilmesi oradaki bütün Türkler'in önünü açar... İnşaallah başarılı olur...[/B]

kronik 20.09.2008 23:29

[B][COLOR="DarkOrange"]Başarısı daim olur umarım .............[/COLOR][/B]

tatli-dilli 21.09.2008 00:42

büyük basarilar dilerim...

bi dönem bende isvicre bakanliginda calistim, abim halen basimin etini yer durur sende meclise katilsana diye, bir türlü sevemedim su politika isini ya, bakalim kismet...

Ertugrul 21.09.2008 02:45

Cevap: Alman Meclisine Sivaslı Aday!

[B][I]Hemşehrimiz Volkan Baran'ı bu genç yaşında göstermiş olduğu başarıdan dolay kutluyorum. Almanya'dan kalkıp Sivasspor'un maçına geldiğine göre yüreğinde Sivas aşkı taşıyan hemşerimiz hem gurbetçilerimizin haklarını korumakta hemde gönüllü elçimiz olarak Sivas'ın tanıtımını sağlamaya çalışacağına inanıyorum. Allah utandırmasın ve yolunu açık etsin. [/I][/B]

SivasLady 21.09.2008 05:22

[B]almanyada yabancilarin kendilerini kabullendirmesi zor olan bir yerde
hemserimiz siyasetde kendini kanitlamiski secimlere aday gösterilmis
kendisiyle gurur duyuyoruz insallah basarili olur[/B]

BekirBayrak 21.09.2008 08:51

[B][I]Yurtdışında bulunan TÜRK ler ve Sivaslılar için çok önemli bir gelişme...
Volkan beyle geçen sene Sivasspor-Bjk maçı münasebetiyle tanışma imkanım oldu.
Gerçekten karekterli ve ne istediğini bilen bi kişi oldugunu söleyebirim
ALLAH yolunu açık etsin ve başarılar dilerim [/I][/B]

Engin58 21.09.2008 21:49

sayin volkan baran hemserimizi gercektende kutluyoruz basarilarin devamini diliyoruz biz sivaslilar icin onur ve kivanc verici birsey ...

Sweetgirl 21.09.2008 22:19

[B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]Volkan Baran'i basarilarindan dolayi kutluyorum.
Allah utandirmasin ve yolunu acik etsin. [/COLOR][/CENTER][/I][/B]

sonbahar5803 22.09.2008 00:26

[B]Böyle haberler okuduğumda o kadar mutlu oluyorumki anlatamam.
Benim yurtdışında bulunduğum dönemlerde, bırakın bir Türk'ün siyasete girmesini; iyi yerlere gelmesi bile o kadar zordu.

Şimdi oradaki Türkler; özellikle Almanya ve Hollanda'da gerçekten başarılı işlere imza atmaya başladılar.

Bir Sivas'lı oluşu da ayrı bir gurur. :)

Rabbim Volkan kardeşimizin yar ve yardımcısı olur İnşAllah.[/B]

altuntas58 22.09.2008 09:53

[B]sevgili hemşerimiz volkan beyin secimleri kazanması halinde bir sivaslı olarak sivasımızın inşallah gururu olacaktır kendisine başarılar dilerim bütün türk vatandaşlarını volkan kardeşimize oy vermeye cağırıyorum[/B]

cengiz ucan 22.09.2008 13:10

sayin hemserim gördügümde cok gururlandim güzel sivasimizdan gardasimizin böyle bir basariya adim atmasi gurur verici basarilarin devamini ve islerinin iyi gitmesini cenabi allahtan dilerim bende hagen hohenlimburg da oturuyorum simdiden kadir geceniz mubarek olsun selam ve sevgilerle cengiz ucan.

albina58 23.09.2008 00:58

[B]Almanya;
Acı vatan almanya,seneler evvelinde, annesinden-babasından,sevgilisinden çocuğundan kopanların gidip nafakasını kazanmaya çalıştığı memleket.
Aradan yıllar geçti,doğu almanlarda bu memlekete dahil oldu,birden denge bozuldu.
Önce bir duvar yıkıldı,sonra içimizdeki birşeyler koptu,kombasanlar-yimpaşlar-jet pa lar,kopan parçalar ile birlikte yok olup gittiler.
Gün oldu,anadolu topraklarının has özü,ta orta asyanın bağrından kopup gelen,aile kavramımız,gün oldu örf-adet geleneklerimiz sekteye uğradı.
gün oldu solingende [COLOR="Red"]CAN[/COLOR]larımızı bırakdık,kah [B][B]Sinan Şamil SAM [/B][/B]olup yumruklarımızı,geçmişin acısını çıkarırcasına vurduk.
Almanya'nın en geniş yabancı statüsündeki topluluğu TÜRK'ler,bazen evleri yakıldı,bazende sokakda kim vurduya,polisde-adliyede ikinci sınıf muamelesine maruz kaldı.
Almanya'aki camilerimizde,dinayet olduk,cemaat olduk,birbirimize kutup olduk,jetpa-kombasan-yimpaş bir kenarda daha taptaze duruken,deniz feneri ile yeniden avrupanın en büyük sivil toplum kuruluşu olduk,30 000 mahkemelerdeki üyesi,kanunlara gitmeyen 370 000 üyesiyle toplamda 400 000 lik bir topluluk,(Almanyada 400 000 kişinin oyu bir hükümeti devirir güçtedir.)dert sıkıntı yine aynı.

İşte bu kısa,bir çırpıda aklımıza gelen geçmişi ile [B][B]ACI VATAN ALMANYA [/B][/B]deyince,birde orda TÜRK PARLEMENTER,hemide bizim öz çocuğumuz evladımız olan [COLOR="Red"][B][B]VOLKAN BARAN [/B][/B][/COLOR]diyince,övünmek gibi olmasında,bizim evladımız kafaya birşeyi takınca sonuna kadar gider,ister kendi zararına ister çıkarına olsun,gözünü budakdan ayırmaz,bundan dolayıdır ki bir başka bakıyorum.

Sevgili [B][COLOR="RoyalBlue"]Volkan BARAN[/COLOR][/B],sizden belediye meclisinedeki çalışmalarınızda,uzun vadede,geçmişte yaşanmış,hep aleyhimize tezahür eden olayların bilincinde çalışmalarınızı bekliyoruz.[/B]

RüStü ElmaS 23.09.2008 01:32

--->: Cevap: Alman Meclisine Sivaslı Aday!

[QUOTE=albina58;313600][B]Almanya;
Acı vatan almanya,seneler evvelinde, annesinden-babasından,sevgilisinden çocuğundan kopanların gidip nafakasını kazanmaya çalıştığı memleket.
Aradan yıllar geçti,doğu almanlarda bu memlekete dahil oldu,birden denge bozuldu.
Önce bir duvar yıkıldı,sonra içimizdeki birşeyler koptu,kombasanlar-yimpaşlar-jet pa lar,kopan parçalar ile birlikte yok olup gittiler.
Gün oldu,anadolu topraklarının has özü,ta orta asyanın bağrından kopup gelen,aile kavramımız,gün oldu örf-adet geleneklerimiz sekteye uğradı.
gün oldu solingende [COLOR="Red"]CAN[/COLOR]larımızı bırakdık,kah [B][B]Sinan Şamil SAM [/B][/B]olup yumruklarımızı,geçmişin acısını çıkarırcasına vurduk.
Almanya'nın en geniş yabancı statüsündeki topluluğu TÜRK'ler,bazen evleri yakıldı,bazende sokakda kim vurduya,polisde-adliyede ikinci sınıf muamelesine maruz kaldı.
Almanya'aki camilerimizde,dinayet olduk,cemaat olduk,birbirimize kutup olduk,jetpa-kombasan-yimpaş bir kenarda daha taptaze duruken,deniz feneri ile yeniden avrupanın en büyük sivil toplum kuruluşu olduk,30 000 mahkemelerdeki üyesi,kanunlara gitmeyen 370 000 üyesiyle toplamda 400 000 lik bir topluluk,(Almanyada 400 000 kişinin oyu bir hükümeti devirir güçtedir.)dert sıkıntı yine aynı.

İşte bu kısa,bir çırpıda aklımıza gelen geçmişi ile [B][B]ACI VATAN ALMANYA [/B][/B]deyince,birde orda TÜRK PARLEMENTER,hemide bizim öz çocuğumuz evladımız olan [COLOR="Red"][B][B]VOLKAN BARAN [/B][/B][/COLOR]diyince,övünmek gibi olmasında,bizim evladımız kafaya birşeyi takınca sonuna kadar gider,ister kendi zararına ister çıkarına olsun,gözünü budakdan ayırmaz,bundan dolayıdır ki bir başka bakıyorum.

Sevgili [B][COLOR="RoyalBlue"]Volkan BARAN[/COLOR][/B],sizden belediye meclisinedeki çalışmalarınızda,uzun vadede,geçmişte yaşanmış,hep alyhimize tezahür eden olayların bilincinde çalışmalarınızı bekliyoruz.[/B][/QUOTE]

Teşekkürler gardaş,
eline yüreğine sağlık, o kadar güzel anlattınki diyecek söz bulamıyorum.

Volkan Baran kardeşimiz içi tertemiz, cıvıl cıvıl, bir arkadaşımız, bu işin rahatlıkla üstesinden geleceğine inanıyorum.
Kendisindeki Sivas sevgisi ise bambaşka, Sivas yolculuğumuzda ve Sivas' ta beraberken, ben bunu bizzat yaşadım.

sade58 24.09.2008 10:45

Böylesi hemşehrilerimizi gördüğümde göğsüm kabarıyor.Almanya gibi bir yerde bu başarı Sivaslılar adına büyük başarı.Sivasa gitmiş olması ve oralarıda unutmamış olmasıda ayrı bir güzellik.Yolun açık olsun Volkan Baran.Sivaslılar hep senin yanında olacak,yeterki sen Sivası Sivaslılar unutma ve hemşehrilerine sahip çık.

yakamozz 24.09.2008 12:23

Hemşerimiz sayın Volkan Baran'ın alman belediye meclisi ne aday gösterilmesi gerçekten gurur verilecek bir olay.Artık bu da türklerin alman yönetiminde ne denli etkili olduğunun açık bir göstergesi.Hemşerimize başarılar diliyorum, inşallah seçilir...

Fatih Bayrak 27.09.2008 12:27

Volkan Baran Gardasimiz, hemşerimiz duruşuylada,kişiliğiylede, ahlakıylada bunu haketmiş ve aday gösterilmiştir.
Kendisi ile ilk Sivas-BJK maci yolculugumuzda ve Sivas´ta tanistik.
Daha sonra daha iyi tanima sansimiz oldu kendisini.
Volkan gardas secimlerde basarilar dilerim,insallah kazanacaksin.
Biz Almanyada yasayan Sivasli hemserilerin olarak sana daima tam destek veriyoruz.

yerliturkuaz 14.10.2008 13:55

[I][B]Yigidolarin her yerde oldugunun bir kanitidir bu bence...[/B][/I]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:12.