Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Diğer Konular (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Bu diziler dinden eder... (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=21532)

LaEdri 09.10.2008 12:07

Bu diziler dinden eder...

[B]Prof. Mehmet Görmez, gerçeküstü güçlere sahip kahramanların yer aldığı diziler yüzünden kutsala yönelik saygının çarpıtıldığını söyledi. [/B]
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, gerçeküstü güçlere sahip kahramanların yer aldığı dizilerin 'Allah', 'melek', 'mucize', 'ahiret', 'ilahi adalet', 'dünyevi ve uhrevi müeyyide' gibi dini kavramların tasavvurunu çarpıttığını belirterek, bu çarpık anlayışın 'Sırlar Dünyası' gibi dini içerikli programlarda da görüldüğünü bildirdi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen 'Çocuk gerçeği ve medya okuryazarlığı dersinin önemi' konulu uluslararası panelin ikinci gününde gerçekleştirilen oturumda, çocukların en çok izledikleri programların etkileri ele alındı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Görmez de 'Sihirli dizilerin oluşturduğu din algısı' başlıklı konuşmasında, 'Sihirli Annem', 'Acemi Cadı', 'Selena', 'En İyi Arkadaşım' gibi dizilere değindiği konuşmasında, "Sihirli diziler, Allah, melek, mucize, ahiret, ilahi adalet, dünyevi ve uhrevi müeyyide gibi dini kavramların tasavvurunu çarpıtmaktadır" dedi.

Yahudi geleneği
Bu dizilerle kutsala ve maneviyata yönelik ilgi ve saygının çarpıtıldığını ve çocuklardaki Allah tasavvuruna yönelik olumsuz bir idrakin oluştuğunu kaydeden Görmez, bu dizilerin dua etme anlayışına da zarar verdiğini savundu. Görmez, sihirli dizilerde sihir yoluyla eşyanın canlıya, insanların da hayvanlara dönüştürülebildiğini anımsatarak, bunun Yahudi geleneğinde var olduğunu, ancak İslam dininin kabul etmediğini söyledi.

Abartılı mistisizm
Bu dizilerin getirdiği çarpık anlayışları 'sırlar dünyası' gibi dini içerikli programlarda da görüldüğünü vurgulayan Görmez, kader, müeyyide ve ilahi adalet gibi ilkelerin aşırı mistisizmle işlendiğin savundu ve "'Sırlar Dünyası' programında sunulduğu şekliyle ahiret inancı ve ahiretteki müeyyide İslam’ın ahiret inancına uygun olmayacak şekilde sunuluyor" dedi.

[B][COLOR="Red"]Görüldüğü gibi kimi dinden,kimi örften,kimi gelenekten kimi en vazgeçilmez değerlerimizden bizi ediyor.Artık bu kötü amaçlı dizilerin hiç birine prim vermeyelim,izlemeyelim.LÜTFEN!![/COLOR][/B]

kronik 09.10.2008 13:51

Cevap: Bu diziler dinden eder...

[B][COLOR=darkorange]dizlerde beni en çok rahatsız eden konulardan birisi elllerinden düşürmedikleri viski bardakları .Maşallah su gibi içki içiyorlar .diğer bir konu , yıllar önce turizm otelcilik okullarında en çok sorulan ve en çok yanlış cevaplanan sorulardan birisi olan portakal suyu konusu .türkiye,de kahvaltı da olmazsa olmaz portakal suyu imiş cay fincanı ve portakal suyu bardağı yan yana olmalıymış allah aşkınıza hangimizin kahvaltı sofralarında çay ve portakal suyu bir arada içilir .Bu dizilerde en çok dikkatimi çeken budur .Ve son olarakda evin içerisine dışardan geldiği gibi ayakkabı ile dalmaları yok mu ? deli oluyorum .Ya kardeşim gelirsin kapıya kapı açılır çıkarırsın ayakkaplarını ev sahibi eğilir senin ayaklarının önüne bir çift yumuşak ev terliği verir giyer geçersin evin içine çok sinrlendim ne yazdım hiç bilmiyorum neyse benden bu kadar [/COLOR][/B]

*AHISKALI* 09.10.2008 13:55

[B][COLOR="Navy"]çocuklarımızın beynini daha bu yaşlarda bu saçmalıklarla misyonerlik ve siyonizm ürünü dizi veya filmlerle yıkarsak ileride bu vatanı taşıyacak nesilleri nasıl yetiştirebilriz?
diyanet işleri başkanımız az bile söylemiş bu dizi ve film zırvalıklarına son verilmeli artıkyeter çocuklarımızn gençlerimizn beyinlerinin yıkandığı![/COLOR][/B]

seheresma 09.10.2008 15:15

KANAL 7 ve samanyolu flas tv daha düzgün film koyuyorlar...isim yoksa bunlara bakiyorum ........gercekten diger kanallar ahlaki boyutu asmis durumdalar........

LaEdri 09.10.2008 15:50

-->: Bu diziler dinden eder...

[B]Tek bir tane dahi dizi yok ki bizim kültürümüzden olsun.Bir tanesine bile bakmıyorum.Ama dün "selena" adlı yoz diziye sadece 5 dkika baktım.Orda "kıro,kaba" bir adam oluşturuluyor.Ve bu kıro ve kaba adam gidiyor bir bayana "selamün aleykum" diyor.Yani bu şekildeselam vermek kabalık kıroluktur diyor.Buyrun izleyip durluan dizilerin çirkefliği.[/B]

EyüphanAydın 09.10.2008 15:52

--->: Bu diziler dinden eder...

[B]Benim son yıllarda dizelerde sevmediğim ' AŞK ' konuları çok işleniyor.Sadece bir dizide değil , tüm dizilerde başrol oyuncusu ' AŞK' olmuş.

Böyle giderse vay halimize vay.[/B]

SAWAS 09.10.2008 15:53

Valla o büyü filmlerini ben evde cocuklarıma izletmiyom.Cocuklarım kafaları karısacak bu yasda.
Diğerlerine gelince,bugünden itibaren Perşembe aksamları ben hertürlü işimi bırakırım,önce Tek TÜRKİYE ardından Kurtlar Vadisi dizisini izlerim.Elimden geldiğince kacırmamaya bakarım.

LaEdri 09.10.2008 16:02

[B]Al birini vur ötekine.Kurtlar vadisi okuldaki şiddet olaylarının artmasının başrol oyuncusudur.Daha bugün öğrencimin biri bir alıştırma sırasında kendi adını "polat" diye yazdı..şoke oldum..Yazıklar olsun!![/B]

LaEdri 09.10.2008 16:05

-->: Cevap: Bu diziler dinden eder...

[QUOTE=kronick;317985][B][COLOR=darkorange]dizlerde beni en çok rahatsız eden konulardan birisi elllerinden düşürmedikleri viski bardakları .Maşallah su gibi içki içiyorlar .diğer bir konu , yıllar önce turizm otelcilik okullarında en çok sorulan ve en çok yanlış cevaplanan sorulardan birisi olan portakal suyu konusu .türkiye,de kahvaltı da olmazsa olmaz portakal suyu imiş cay fincanı ve portakal suyu bardağı yan yana olmalıymış allah aşkınıza hangimizin kahvaltı sofralarında çay ve portakal suyu bir arada içilir .Bu dizilerde en çok dikkatimi çeken budur .Ve son olarakda evin içerisine dışardan geldiği gibi ayakkabı ile dalmaları yok mu ? deli oluyorum .Ya kardeşim gelirsin kapıya kapı açılır çıkarırsın ayakkaplarını ev sahibi eğilir senin ayaklarının önüne bir çift yumuşak ev terliği verir giyer geçersin evin içine çok sinrlendim ne yazdım hiç bilmiyorum neyse benden bu kadar [/COLOR][/B][/QUOTE]

[B]Hangimiz evimize ayakkabı ile giriyoruz?
Hangimiz yılbaşında dansöz oynatıyoruz?
Hangimiz işimizi zorbalıkla,silahla hallediyoruz?
Hangimiz evlilik dışı biriyle aynı evde yaşıyoruz?
hangimiz...?
hangimiz...?[/B]

edebiyatisyen 09.10.2008 16:20

Hiçbir diziyi izlemem. Özellikle şu büyü dizeleri hiç sevmem. Adamların amacı -töbe haşa- Allah'ın olmadığını çocukların beynine kazıtmak.

LaEdri 09.10.2008 21:42

[B]Millet şuan harıl harıl Kurtlar Vadisi izliyor.Polat bölüm başı 75 bi ytl alıyormuş.Helal olsun,adam nereden para geleceğini biliyor :)[/B]

kronik 09.10.2008 21:43

Cevap: -->: Bu diziler dinden eder...

[quote=Yiğiter;318147][B]Millet şuan harıl harıl Kurtlar Vadisi izliyor.Polat bölüm başı 75 bi ytl alıyormuş.Helal olsun,adam nereden para geleceğini biliyor :)[/B][/quote]
[B][COLOR=darkorange]tek 1 bölümünü bile izlemedim izlemem de zenginin parası züğürtün çenesini yorarmış ! :D[/COLOR][/B]

LaEdri 09.10.2008 21:47

[B]İzleyince elime ne geçecek ah bir bilsem ben de izleyeceğim ama.Hep söylüyorum okulda şiddetin artmasının en büyük sebebi Kurtlar Vadisidir.Yazık ya!Polis okul kapılarında tedbir alıyormuş.:)Kurtlar Vadisini yasakla yeter![/B]

ayparcam 10.10.2008 09:32

[B]Rabbim yardimcimiz olsun

Bazen eve basili cocuklarimizin cogu malesef boyle filmlerle yerlerine oturtuluyor bunu goruyorum cogukez ne soylesen fayda etmez beyinlerine islenmis birkere.. anneleri ev isleriyle mesgulken cocuklarinin yani basinda nede olsa diye dusuncesiyle onlarin bu filmlerle ne hallere dusduklerinden haberleri bile yok..Bide filmdeki yapilanlari taktik etmezlermi telefonla cekerken kapatiyor degisiyorum diyerek baskasi geciyor aciyor telefonu degistim bak diyerek egleniyorlar..Kafalari boyle seylerle doluyor yazik ya yazik ..Bir anne bir baba cocuklarinin bu hallerinden haberdar olmayip anlamazlarsa bu cocuklarimiz ne olur? onlar bizlere emanet beyinlerini boyle bos seylerlemi doldurmak icin dunyaya getirdik onlari yoksa eglence olsun diyerekmi, yalniz kalmamak korkusuylami yada buyuklerimizin zorluklariylami dunyaya getirdik onlari? :( Kendimizi soyle bir sorguya cekelim yasantimizda kendimize degilde daha cok onlara yer verelim bu cocuklarimiz bizlere muhtac nekadar buyuseler bile bizlere muhtaclar onlar bunun farkinda degiller ama bari biz farkina varalim.. onlarin ellerinde tutup gezdiriyoruz hani disarda kaybolurlar diye korkarak, aslinda daha cok onlarin yureklerinden tutup yureklerini kaybetmeme korkusuyla egiterek yasatmaya calisalim ..

Rabbim cocugumuzu,cocuklarimizi iyi egitebilenlerden eylesin bizleri insALLAH..Hala bekar olanlarimizinda annelerine karsi davranislarinda dikkatle onlari dinleyip anlayanlardan olmasini saglasin..Aminnn

Selam ve dua ile[/B]

LaEdri 10.10.2008 12:05

[B]Geleceğimiz için,ülkemiz için bu dizleri izlememeli,izleyenleri de uyarmalı.![/B]

GuNaY 10.10.2008 12:12

[B][COLOR="Blue"]Ne acıdır ki artık diziler büyük rant kapıları oldu. Bu sebeptendirki kanallar hergün birkaç tane diziyi ekranlara getirme yarışına girdiler...

Bu sektör Türk Sinemasınada ayrıca büyük darbe vuruyor. Uzun sürede gelebilecek bir başarıyı bir iki haftaya sığdırabildiklerinden tercih sebepleri diziler oluyor...

Buna ferdi olarak değilde toplum olarak bir hareketle karşı koyulabilir.

Neredeyse bir dizi karakterini tanımamak, cahillik hatta zır cahillik olarak adlandırılabiliyor...[/COLOR][/B]

tatli-dilli 10.10.2008 13:22

valla ne yalan söyliyeyim ara sira benden dizi izliyorum ama muhakkaki beni sinir eden olaylar oluyor.

su sürekli ask dizilerinden zenginlik dizilerinden cok bunaldim...

ayakabi ile evde dolasma konusuna gelince, e gezerler tabikide evlerinde namaz kilan olmuyor, alkol tüketimi inanilmaz hat safalarda dizilerde sayamayacagim kadar cok kötü seyler var aslinda, örf ve adetlerin hic biri islenilmiyor neredeyse.

bu aralar komik olan seyleri seviyorum, ruhuma iyi gelen vs vs...

su an en cok sevdigim karakterlerden biri atv deki avrupa yakasindaki adanali dilber hala (binnur kaya) tek gecerim onu : )))

abircan 10.10.2008 13:26

saçma sapan diziler aşağı yukarı her kanalda uçan kaçanlar, yok edenler , aksakallılar , şeytan sakallılar, tek gözlüler ortalıkta hemde adı çocuk dizisi diye geçiyor
zahid efendi deniz fenerinden akacak sevaplı dolandırıcılık parası hesaplarını kontrol edeceğine bunlara baksa iyi eder değerli rtük başkanı

Serd@r 10.10.2008 13:55

--->: -->: Bu diziler dinden eder...

[QUOTE=Yiğiter;318150][B]İzleyince elime ne geçecek ah bir bilsem ben de izleyeceğim ama.Hep söylüyorum okulda şiddetin artmasının en büyük sebebi Kurtlar Vadisidir.Yazık ya!Polis okul kapılarında tedbir alıyormuş.:)Kurtlar Vadisini yasakla yeter![/B][/QUOTE]

[B]Vallahi izlemiyor olman bu filmin yönünün yanlış olduğu anlamına gelmez o zaman çocuklara televizyonda seyrettirmeyelim,bilgisayarda kullanmasın.Tüm terör eylemleri,hırsızlık,gasp,cinayet,adam kaçırma,intihar gibi haberleride kaldıralım,hatta haberleri kaldıralım.
Bosna hersekte katledilen Türkleri görünce önüne gelen ilk sırpı öldürme isteği uyanmıyormu sende ben doğuda askerlik yaptım öyle bir hal alıyorsunuz ki orada herkesi potansiyel terorist olarak görüyorsunuz yeri geliyor burayı haritadan silelim diyorsunuz ama doğrunun bu olmadığını öğrendiğinizdede bazen geç oluyor askerede gitmeyelim pardon doğuya askerlik yapmayada gitmeyelim potansiyel bir cani olabilirsiniz deme lüksümüz varmı.Yani bu hırs ve yanlış düşünce sevki sadece bir diziylemi oluyor?

Gelelim Kurtlar vadisine sen eğitmen gözüyle çocuklara verdiği antidepresif hareketlerden dem vuruyorsun ben ise mevcut çete düzeninin varlığının bilinmesi yönünde sağlam adımlar olarak değerlendiriyorum.Veli Küçük'ün adı yokken orada İSKENDER BÜYÜK vardı,Kurtlar vadisi izleyicileri oradaki rollerin normal hayatta kime ait olduğunu bilecek kapasiteye haizler...
Ülkenin gizli kalmış dolaplarının çekmeceleri orada açılıyor,o dizi bundan 35 hafta önce pkk ve ergenekon bağlantısını yayınladı ancak daha dün pkk nin ilk kurucuları aponun ergenekon bünyesindeki bir ajan olduğunu dile getirdiler heber sahibi mevcut kanallar ya yeni duyabildiler bu olayı yada yeni öğrendiler belkide mecbur kaldılar insanların bildiklerini söylemeye...

Çocukların Polat Alemdara özenmesindeki sebep onun adam öldürmesinden ziyade Vatan sever çizgisidir.Neden MURO yazmamışlarda Polat yazmışlar tahtaya.Çünkü MURO sempatikte olsa adamda öldürse VATAN HAİNİ...

Ha şunuda belirteyim ki birçok dizinin ülkemiz gerçeğiyle asla ve asla ilgisi yok!!![/B]

seva 10.10.2008 16:00

ahiretin var oldugunu insanlarin isledikleri seylerden sorguya cekilecegini hangi gunahlarin insanlari felakete surukledigini hangi iyiliklerin insanlarin kurtulusa vesile olabilecegini hadisler ve kuran ayetleri isiginda insanlarin anlayabilecegi bir sekilde anlatmayi hedef almis bir yapimdir.Bundan gocunsa gocunsa dinsizler gocunur.Zaten bakin radikal gibi ATEIZMI ve darwinizmi savunan kesim gocunmus bile

LaEdri 10.10.2008 16:29

[B]Bir çocuk Kurtlar Vadisi izleyince "vay be bizim ülkemizde ne dolaplar dönüuormuş" demez.Ne der peki :"Polatı gördün mü abi,ne bastı şunun mekanını,abi adamın boğzaını rajon kesmem kafa keserim diyerek nasıl kesti gördün mü,abi adam tek atışta nasıl kafadan vurdu gördün mü." gibi lafları söyler,Polatın bu özelliğini alır.Bİr gün bir öğrencim sesini kısarak konuşuyor.Dedimki hayırdır ne ola.Meğer dizideki İskender karaketerinin sesi kısıkmış daima,onu örnek alıyormuş.Hocam madem Polat vatansever olduğu için örnek alınıyor peki İskender neden örnek alınıyor.?

Brn insanların ağzında "Lanet olsun içimdeki insan sevgisine,ya da rajon kesmem kafa keserim gibi" basit bayağı hiç bir şey ifade etmeyen terimler duymaktan bıktım,ve bu durumun utanç verici olduğunu düşünüyorum.
Evet gerekirse hiç Tv izlettirmeyeceğiz.Hele hele ne olduğu belli olmayan dizileri asla izlettirmeyeceğiz.

Bir çocuğun zihni ülkedeki karanlık işleri anlatmaya yetmeyeceği için Kurtlar VAdisine lüzum yok..
Bir yetişkin de ülkedeki karanlık ilişkileri kavrayacak kadar yetişkin olduğu için yine Kurtlar Vadisine lüzum yoktur.
Ne yani Kurtlar VAdisi yokken ülkede pekçok karanlık ilişki olduğunu bizim ülkemizin yetişkinleri bilmiyormuydu..Ya da bizim yetişkinimiz bu karanlık ilişikileri anlamayacak kadar basit mi?Karanlık ilişki isteyen Susurluğa baksın,Sivas madımağa baksın,malatya zirve olayına baksın hayli hayli karanlık ilişki olduğunu anlar vesselam..

Hele hele dizilerde belli yerlerde gülme repliği koyup "ey seyirci burada gülmen lazım demezler mi..Güler misin ağlar mısın :)[/B]

seva 10.10.2008 18:33

[QUOTE=Yiğiter;318434][B]Bir çocuk Kurtlar Vadisi izleyince "vay be bizim ülkemizde ne dolaplar dönüuormuş" demez.Ne der peki :"Polatı gördün mü abi,ne bastı şunun mekanını,abi adamın boğzaını rajon kesmem kafa keserim diyerek nasıl kesti gördün mü,abi adam tek atışta nasıl kafadan vurdu gördün mü." gibi lafları söyler,Polatın bu özelliğini alır.Bİr gün bir öğrencim sesini kısarak konuşuyor.Dedimki hayırdır ne ola.Meğer dizideki İskender karaketerinin sesi kısıkmış daima,onu örnek alıyormuş.Hocam madem Polat vatansever olduğu için örnek alınıyor peki İskender neden örnek alınıyor.?

Brn insanların ağzında "Lanet olsun içimdeki insan sevgisine,ya da rajon kesmem kafa keserim gibi" basit bayağı hiç bir şey ifade etmeyen terimler duymaktan bıktım,ve bu durumun utanç verici olduğunu düşünüyorum.
Evet gerekirse hiç Tv izlettirmeyeceğiz.Hele hele ne olduğu belli olmayan dizileri asla izlettirmeyeceğiz.

Bir çocuğun zihni ülkedeki karanlık işleri anlatmaya yetmeyeceği için Kurtlar VAdisine lüzum yok..
Bir yetişkin de ülkedeki karanlık ilişkileri kavrayacak kadar yetişkin olduğu için yine Kurtlar Vadisine lüzum yoktur.
Ne yani Kurtlar VAdisi yokken ülkede pekçok karanlık ilişki olduğunu bizim ülkemizin yetişkinleri bilmiyormuydu..Ya da bizim yetişkinimiz bu karanlık ilişikileri anlamayacak kadar basit mi?Karanlık ilişki isteyen Susurluğa baksın,Sivas madımağa baksın,malatya zirve olayına baksın hayli hayli karanlık ilişki olduğunu anlar vesselam..

Hele hele dizilerde belli yerlerde gülme repliği koyup "ey seyirci burada gülmen lazım demezler mi..Güler misin ağlar mısın :)[/B][/QUOTE]

çocuk çok meraklıdır kardeşim çocuğa ne kadar anlatsakta bunları izlemeden duramaz eğer bi çocuk meraklıysa ona anlatmak yetmez....

Serd@r 11.10.2008 09:23

[B]Acaba Kurtlar vadisi yokken bu çocuklar neler izliyordu,Ramboları izleyip adam mı öldürüyordu,Arnold ları seyredip kendilerini robot mu sanıyordu,yada süpermen sanıp uçuyordu.
Daha şuana kadar Kurtlar vadisinden etkilendim cinayet işledim diyene rast gelmedim,ancak eğitimsizlikten kendisine namüsait yolları seçeni çok gördüm.Doğudan cehaletten POLATlar çıkmıyor ama APOlar sayısız çıkıyor.Kurtlar vadisinde buna vurgu yapılıyor,tabi izlemeyen bilemez. :) [/B]

sivaslı yıldız 11.10.2008 12:32

[QUOTE=Yiğiter;318026][B]Tek bir tane dahi dizi yok ki bizim kültürümüzden olsun.Bir tanesine bile bakmıyorum..[/B][/QUOTE]

Yiğiter bu konu ile ilgili bütün düşüncelerinin hepsi bi yana, bence tartışmamız gereken başka bi nokta var..

Ben çocuğumun İngilizce öğretmeninin popüler kültürün ikonlarına karşı bu denli yabancı kalmasını asla kabul edemezdim.. Kendini alıştırmada Polat olarak tanıtan çocuğa o kim mi dedin yoksa?..

LaEdri 12.10.2008 09:46

-->: --->: Bu diziler dinden eder...

[QUOTE=Serd@r;318618][B]Acaba Kurtlar vadisi yokken bu çocuklar neler izliyordu,Ramboları izleyip adam mı öldürüyordu,Arnold ları seyredip kendilerini robot mu sanıyordu,yada süpermen sanıp uçuyordu.
Daha şuana kadar Kurtlar vadisinden etkilendim cinayet işledim diyene rast gelmedim,ancak eğitimsizlikten kendisine namüsait yolları seçeni çok gördüm.Doğudan cehaletten POLATlar çıkmıyor ama APOlar sayısız çıkıyor.Kurtlar vadisinde buna vurgu yapılıyor,tabi izlemeyen bilemez. :) [/B][/QUOTE]
[B]
Kurtlara bakmasın Ramboya,Robocopa baksın demiyorum ki.Hiç birine bakmasına izin verilmese nasıl oluyor,ne kayıbımız oluyor,daha doğrusu kaybımız oluyor mu?

Benim sözüm sadece Kurtlara değil dizilerin hemen hepsine.İnsanlarımız basitleştiren,duygusuz,acımazsız,ve düşüncesiz hale getiren dizilerin tamamına.

Zaten kimse ben Polatı örnek aldım,öldürdüm demez.Ama Polattan ya da İskenderden gördüğü fare öldürür gibi adam öldürmesini örnek aldığı kesin.Bunun farkında olmasa da.
Ben hiç bir çocuğun Kurtları izleyip " vay be bizim ülkemizde ne karanlık işler varmış" dediğine şahit olmadım olmam da.Ama Polatın ya da diğer karakterlerin ağzından çıkan kelimeri replik haline getirip sürekli diline dolayan,onun kuş öldürür gibi nsan öldürmesini,işkence yapmasını örnek alıp birbirlerine karşı acımasızlaşan duygusuzlaşan gençleri çok gördüm.
Sadece Kurtlar değil, diğer tüm diziler,ve olumsuz örnek oluşturan diğer tüm yabancı dizi ve filimler çocuğa yasaklanmalıdır.[/B]

LaEdri 12.10.2008 09:49

-->: --->: -->: Bu diziler dinden eder...

[QUOTE=sivaslı yıldız;318639]Yiğiter bu konu ile ilgili bütün düşüncelerinin hepsi bi yana, bence tartışmamız gereken başka bi nokta var..

Ben çocuğumun İngilizce öğretmeninin popüler kültürün ikonlarına karşı bu denli yabancı kalmasını asla kabul edemezdim.. Kendini alıştırmada Polat olarak tanıtan çocuğa o kim mi dedin yoksa?..[/QUOTE]

[B]Tabi ki kim demedim.Ama geçen gün bir dizi ismi söylediler.Hiç duymadığımı söyledim.Okulda kendini Polat sanan onlarca basit insan varken,bu Polat da kim acaba demeyi unutmadım tabi ki :)[/B]

sivaslı yıldız 12.10.2008 16:09

--->: -->: --->: -->: Bu diziler dinden eder...

[QUOTE=Yiğiter;318861][B]Okulda kendini Polat sanan onlarca basit insan varken..[/B][/QUOTE]

Derslerine girdiğin [B]çocuklardan[/B] bahsetmiyoruz değil mi?..

LaEdri 12.10.2008 16:13

-->: --->: -->: --->: -->: Bu diziler dinden eder...

[QUOTE=sivaslı yıldız;318957]Derslerine girdiğin [B]çocuklardan[/B] bahsetmiyoruz değil mi?..[/QUOTE]

[B]OKulda,mahallede,çevrede..heryerde...Kendini Polat sanan cümle basitlere..:)[/B]

LaEdri 12.10.2008 16:22

[B]Binbir Gece'de rezil diyalog[/B]

12 Ekim 2008 08:47
[B]
Türk televizyon tarihinin kara listesine geçecek o diyalog Kanal D ekranında yayınlandı. İşte Tecavüzcü Coşkun'un bile aklına gelmeyecek o rezil diyalog...[/B]

Binbir Gece adlı dizide tecavüzcü Coşkun'un bile aklına gelmeyen sözler sarfedildi. İşte prime time'da yayınlanan dizide geçen o rezil diyaloglar.

- Abi yapma..

- SENİ MESLEK SAHİBİ YAPACAĞIM

sözleriyle başlayan bir tecavüz sahnesi KÖTÜ MÜ OLDU MESLEK SAHİBİ OLDUN'la bitiyor.

[B]EN ÇOK İZLENEN DİZİDE FUHUŞA ÖVGÜ-TEŞVİK[/B]

Binbir Gece dizisinde Ali Kemal'den boşanmaya hazırlanan Ahu, dost bildiği kadın tüccarlarının eline düşmüştü. Adam, Ahu'ya ağrı kesici diye uyku hapı verip, "Şimdi seni meslek sahibi yapacağım" diyerek tecavüz etti. Ahu uyandığında acı gerçekle karşılaştı. Adam, "Ne bozuluyorsun? Seni meslek sahibi yaptım işte. Artık benim söylediğim işlere gideceksin" dedi.

[B]ZATEN İŞSİZDİN BAK FENA MI OLDU(!)[/B]

Ahu, itiraz etti. Adam konuşmayı sürdürdü: "Ne yani? Elinde mesleğin mi var? Sekreterlik mi yapacaksın, yoksa evlere temizliğe mi gideceksin?" O sırada adamın beraber yaşadığı sermayesi eve geldi. Adam, kadını örnek gösterdi: "Bak, çalışan nasıl çalışıp, kazanıyor... Bu kadın var ya, şimdi dördüncü evini satın alıyor, n'aber?.."

[B]SAHİ BEN DE YAPABİLİR MİYİM[/B]

Ve Ahu ikna olmuş gibiydi: "Yapabilir miyim sahiden?.." İşsizliğin kol gezdiği, insanların büyük bölümünün açlık sınırında gezdiği bir ülkede, en çok izlenen dizilerden birinde, zavallıların kolayca aklını çelecek korkunç bir mesaj...

[B][COLOR="Red"]Yorum sizlerin![/COLOR][/B]

FurkaN 12.10.2008 16:46

[B]Ne denilebilir ki ahlaksızlık hayasızlık çağdaşlık diye milletimize yutturuluyor... Milletimizin en sağlam temeli dini onu bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar... Dinini kaybeden bir millet ahlakınıda kaybeder namusunuda...[/B]

FurkaN 12.10.2008 16:58

-->: --->: Bu diziler dinden eder...

[QUOTE=Yiğiter;318860][B]
Kurtlara bakmasın Ramboya,Robocopa baksın demiyorum ki.Hiç birine bakmasına izin verilmese nasıl oluyor,ne kayıbımız oluyor,daha doğrusu kaybımız oluyor mu?

Benim sözüm sadece Kurtlara değil dizilerin hemen hepsine.İnsanlarımız basitleştiren,duygusuz,acımazsız,ve düşüncesiz hale getiren dizilerin tamamına.

Zaten kimse ben Polatı örnek aldım,öldürdüm demez.Ama Polattan ya da İskenderden gördüğü fare öldürür gibi adam öldürmesini örnek aldığı kesin.Bunun farkında olmasa da.
Ben hiç bir çocuğun Kurtları izleyip " vay be bizim ülkemizde ne karanlık işler varmış" dediğine şahit olmadım olmam da.Ama Polatın ya da diğer karakterlerin ağzından çıkan kelimeri replik haline getirip sürekli diline dolayan,onun kuş öldürür gibi nsan öldürmesini,işkence yapmasını örnek alıp birbirlerine karşı acımasızlaşan duygusuzlaşan gençleri çok gördüm.
Sadece Kurtlar değil, diğer tüm diziler,ve olumsuz örnek oluşturan diğer tüm yabancı dizi ve filimler çocuğa yasaklanmalıdır.[/B][/QUOTE]

[B]Burada iş ailede ve bizlerde Yiğiter...

Eğer aile bu dizileri seyretmesine izin veriyorsa biz önce aile ile konuşmalı ve çocuklarının seyretmesine izin vermemelerini söylemeliyiz... Açıkcası ben yaptığım veli toplantısında işin internet ve bu kısmını dile getirdim.. Ama dinlerler ama dinlemezler... Olay sadece Polat değil bence o en son... Neden?.. Çünkü bazı diziler varki dini diyaneti inkar ediyor yeni nesili dinsizliğe ahlaksızlığa namussuzluğa çağırıyor... İnsan nefsine ise o yollar daha çekici geldiği için çabucak kanıyorlar...

Yasaklanma boyutu ise imkansız gibi önemli olan bizim onlara karşı çocukları çok iyi şekilde eğitmemiz... [/B]

LaEdri 12.10.2008 17:07

[B]Balık baştan kokuyor zaten.Baba eve gelmiş.Her güne bir dizi koymuş ve bir de dert yanıyor.Bilmem ne diziyle bilmem ne dizi aynı gün ve saatteymiş kaçırıyorum diyor.Ne denir ki![/B]

FurkaN 12.10.2008 17:11

[QUOTE=Yiğiter;318977][B]Balık baştan kokuyor zaten.Baba eve gelmiş.Her güne bir dizi koymuş ve bir de dert yanıyor.Bilmem ne diziyle bilmem ne dizi aynı gün ve saatteymiş kaçırıyorum diyor.Ne denir ki![/B][/QUOTE]

[B]Şikayet sızlanma değil iş yapmak gerek... Sen onlara anlatmalısın durumu... İllaki rehberliğinde bir sınıf vardır eğer çocuklara bu durumları anlatsan onlar sözünü kesin tutacaklardır...[/B]

LaEdri 12.10.2008 20:40

[QUOTE=FurkaN;318979][B]Şikayet sızlanma değil iş yapmak gerek... Sen onlara anlatmalısın durumu... İllaki rehberliğinde bir sınıf vardır eğer çocuklara bu durumları anlatsan onlar sözünü kesin tutacaklardır...[/B][/QUOTE]

[B]Hocam annesi dizinin başında,babası dizinin başında.Benim lafım kulağından girip çıkmaz bile..Teğet geçer. :).Ama özellikle Tv hususnda ıkça uyarımı yapıyorum.umarım faydası dokunur[/B]

LaEdri 16.10.2008 16:42

[B]Çok izlenen bir diziden acı rakamlar[/B]

[B]16 Ekim 2008 11:44
Bir dizinin 55 bölümünde, 411 cina-yet, 152 yaralama, 137 saldırı, 147 dayak, 155 tokat, 175 kavga, 110 işkence, 3 tecavüz, 191 taciz, 145 çatışma çıktı!
[/B]

Mersin'in Tarsus ilçesi Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Murat Tarsuslu, çok fazla izlendiği belirtilen bir dizinin incelenen 55 bölümünde, 411 cinayet, 152 yaralama, 137 saldırı, 147 dayak, 155 tokat, 175 kavga, 110 işkence, 3 tecavüz, 191 taciz, 145 silahlı çatışmanın meydana geldiğini bildirdi.

Tarsuslu, yazılı açıklamasında, ailenin, cinsellik, neslin devamı, toplum huzuru gibi çok sayıda görevi yerine getirmenin yanında, bireyin yaşamında çok önemli yer tutan sevgi ihtiyacı, psikolojik gelişim, eğitim, kültürel değerleri kazanma gibi temel ihtiyaçlarını karşıladığı en öncelikli kurum olduğunu ifade etti.

Ailenin toplum çekirdeğini oluşturduğuna vurgu yapan Tarsuslu, bazı dizilerin ise içerikleriyle bu yapıyı bozmaya başladığını ileri sürdü.

Çok fazla izlendiği belirtilen bir dizinin 55 bölümü üzerinde yapılan bir araştırmada önemli bulguların ortaya çıktığını ifade eden Tarsuslu, incelenen 55 bölümde, ''411 cinayet, 152 yaralama, 137 saldırı, 147 dayak, 155 tokat, 175 kavga, 110 işkence, 3 tecavüz, 191 taciz, 145 silahlı çatışma''nın meydana geldiğinin belirlendiğini bildirdi.

Dizi filmlerin büyüme çağındaki çocukları gerçek dünyadan uzaklaştırarak için adeta bir ''hayal dünyası'' yarattığına dikkati çeken Tarsuslu, şunları kaydetti:

''Kitle iletişim araçlarının kişinin tutum ve davranışları üzerindeki etkileri çok güçlüdür ve bu inkar edilemez. Ancak, son zamanlarda medyadaki bazı dizilerin olumsuz etkisiyle toplumda aile kurmak ve çocuk sahibi olmak gibi değerler önemi yitiriyor. Evlenmemek, nikahsız aşk birlikteliği yaşamak, kabul edilebilir, sıradan bir yaşam tarzı olarak gösteriliyor. Okul çağındaki genç kızlar için hayatın gerçeklerinden uzaklaşıp tozpembe bir dünyada yaşamasına imkan sağlayan, arkadaşlık ilişkilerinin daha da cinsel boyutlara indirilmesini meşrulaştıran ve gençleri bu yönde bir hayat tarzını benimsemeye iten diziler var. Ergenlik çağının içerisinde bulunan gençler için şiddetin egemen olduğu, çalışarak hayatı kazanmak yerine kısa yoldan köşeyi dönmenin konu edindiği diziler mevcut.

Ailedeki problemler toplum kaynaklıdır ve bu problemler toplumun bütününü ilgilendiren ve çöküşüne sebep olabilecek hayati meselelerdir. Diziler, ölene kadar sürdürülmesi için söz verilen evliliklerin, ihanetlerle, entrikalarla yıkıldığını gösteren örneklerle dolu. Bireye ve topluma sağladığı önemli yararlarla toplumun ve bireyin vazgeçilmez ögesi olan aile, evlerimizin başköşesine oturan televizyondaki bu yayınlarla özellikle milli ve manevi değerlerden yoksun bazı dizi filmlerle dejenere oluyor.''

[B]Ey ahali!Nasılsınız! :)[/B]

LaEdri 16.10.2008 21:02

[B]Herkes için güncel :)!!!!!!!!!!!!!![/B]

kronik 16.10.2008 22:09

[B][COLOR=darkorange]ahali nasıl olsun hava puslu kurtlar vadiye indi herkesde onları izlemey gitti [/COLOR][/B]

LaEdri 16.10.2008 22:20

-->: Cevap: Bu diziler dinden eder...

[QUOTE=kronick;320434][B][COLOR=darkorange]ahali nasıl olsun hava puslu kurtlar vadiye indi herkesde onları izlemey gitti [/COLOR][/B][/QUOTE]

[B]He ya! Bugün geleneksel vadi günüydü değil mi ? :)[/B]

dark_yamtar58 16.10.2008 22:48

TV DİZİLERİNE BAKARAK HALKI ANLAMAK

İnsanları tanımak, anlamak istiyorsanız; dediklerinde keramet arayacağınıza, yaptıklarına bakmak lazım. "Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" atasözü bu gerçeğe işaret eder. Keza aynı şekilde halkı tanımak istiyorsanız; halkın kendi iradesiyle neler yaptığına, nelerden zevk aldığına, nelerden hazzetmediğine, alışkanlıklarına, yaşam biçimine bakacaksınız. İşte bu bağlamda, TV dizileri toplumumuzun beğeni düzeyi, estetik anlayışı ve hayatı algılama biçimi bakımından eşsiz ipuçları sunuyor. Çeşitli kanallarda yayınlanan ve yüksek oranlarda rating alan dizilere baktığımızda ne görüyoruz peki?

dark_yamtar58 16.10.2008 22:49

İşte yerli TV dizlerinden öğrendiklerimiz:

1.Batı toplumlarındaki eğitim düzeyi düşük sınıfların içinden çıkmış, kabiliyetsiz insanların sanat diye ortaya attıkları, kendini ifade etme biçimi olan 'Rap' Türk çocukları arasında en popüler müzik dalı haline gelmiş durumda. Fantezi müzik klipleri de bize apaçık gösteriyor ki Türk gençliği dakikada 180 kelime konuşsa bile kelime haznesini iki dakikada tükettiği için derdini anlatmakta zorluk çekiyor.

2.Televizyon dizilerindeki oyuncuların çoğunda büyük bir kabiliyetsizlik var ya da yönetmenlerin önemli bir bölümü ebleh. Dizilerdeki sohbet sahnelerinde, oyuncuların neredeyse tamamı (eğer kadroda parasız kalmış birkaç eski tiyatrocu yoksa), sanki tek başlarınaymış gibi -ve ezberlemekte hayli zorlanmış oldukları besbelli- cümleleri sadece kameraya bakarak kerhen konuşuyorlarmış gibiler.

İnsan dizinin beşinci dakikasından itibaren, kendini ilkokul çocuklarının oynamaya çalıştığı bir müsamereyi izliyormuş hissine kapılıyor.

Oyuncular ve yönetmen, insanlar kameraya baksalar bile ona bakmıyor gibi konuşmaları gerektiğini bilmiyorlar mı mesela?

3.Komiklik yapma çabaları da son derece zavallı. Komik bir skeç yapılsa bile, oyunu sahneye koyanlar bu komikliğin izleyenlere mutlaka açıklanması gerektiğini düşünüyorlar. Yani birkaç cümle önce bitmiş, çoktan sona ermiş olan espri, açıklayıcı cümlelerle birkaç cümle daha uzatılıyor. Niye? Seyirci ya espriyi anlayamayacak kadar aptal, ya da senarist ve yönetmen seyircinin gerçekten aptal olduğunu düşünüyor. Her iki durum da birbirinden felaket...

4.Türk dizilerinde iki farklı lisan kullanılıyor. Bir tanesi normal Türkçe. Diğeri de genç oyuncuların, özellikle de genç bayan oyuncuların konuştuğu farklı bir lisan! Onun da Türkçe olması gerekiyor tanım gereği ama onların dedikleri kelimeler anlaşılmıyor. Genç kızlara musallat olan yeni bir illet bu. Ağızlarını fazla eğip bükerek konuşuyorlar, sanki 24 saat bir avuç sakız çiğneyerek yaşadıkları için konuşmakta zorlanıyorlarmış gibi.

Böyle konuşan insanların, hiçbir derin düşünce üretebileceğini sanmıyorum. (İşte size halkın beğeni düzeyi hakkında ciddi bir saptama daha!)

5.Peki ya erkek oyuncularımız kendilerine konuşma stili olarak neyi seçiyor dersiniz? 'Milli bayramda kahramanlık şiiri okuma' modelini seçiyorlar. Tuvalete gideceklerini söylerken bile bu şekilde konuşuyorlar ve siz "İşte savaş çıktı, delikanlı aslanlar gibi cepheye, milli görevini ifa etmeye gidiyor" falan diye hisleniyorsunuz. Halbuki yok öyle bir şey. Esasoğlan sadece küçük su döküp gelecek! Anlayacağınız, dizinin hangi bölümünde söylenen hangi repliğin daha önemli olduğunu ayrıştırmakta zorlanıyorsunuz. (Demek ki neymiş? Halkımız konuşulan şeyin önem derecesini pek umursamıyormuş.)

6. Yeni yetme oyuncularımızın bir başka gafleti de, yaptıkları işi 'abartılı rol keserek' kotaracaklarını sanmak. Gerçi onlara sorarsanız 'doğal davrandıklarını' söylüyorlar ama bana kalırsa baştan aşağı bir yanılgı içinde olduklarının farkında bile değiller. (Bir memleket gerçeği daha: sesimizi yükselterek konuştuğumuzda veya abartarak davrandığımızda; olduğumuzdan daha önemli görünür, sanki daha değerli olurmuşuz gibi genel bir fikir var.)

WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:11.