![]() |
Memleketinizin Yemeklerini Yer misiniz ?
[B]Memleketinizin Yemeklerini Yer misiniz ?[/B]
* Evet, beğenerek * Hayır, güzel değil * Diğer , [B]Belirtiniz[/B] |
--->: Memleketinizin Yemeklerini Yer misiniz ?
[B]Sivas'ın yemeklerini yemiyen heralde ağzının tadını bilmez diye düşünüyorum.Çünkü Sivas'ın o güzelim yemeklerinin tarifi ve güzelliği hiç bir yerde yoktur.:)
Oy güzelim MADIMAK , Oy güzelim ISIRGAN , Oy güzelim KETE Heyyttt be köyde olsam şimdi[/B] |
[B]Diğer yemeklerimizide unutmamak lazım.[/B]
|
Cevap: Memleketinizin Yemeklerini Yer misiniz ?
[B][COLOR="Green"]Sivas'ın yemekleri muhakkak çok güzeldir ama ben çok yemek seçtiğim için hepsini severek yemem mümkün değil. :)[/COLOR][/B]
|
ne bir lokma ekmek. ne bir kızı sevmek. seviyoruz senı baki mercimek :D :D
|
[B][COLOR=darkorange]mercimek dedinizde ne tesadüftür bende patlıcanlı mercimek yaptım tabi yanında pilav veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
DAL TURŞUSU sivas yemeklerini seviyorum ben yaaaaaa[/COLOR][/B] |
--->: Cevap: Memleketinizin Yemeklerini Yer misiniz ?
[B][QUOTE=kronick;318264][B][COLOR=darkorange]mercimek dedinizde ne tesadüftür bende patlıcanlı mercimek yaptım tabi yanında pilav veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
DAL TURŞUSU sivas yemeklerini seviyorum ben yaaaaaa[/COLOR][/B][/QUOTE] Ablacım sizin yemeklerle aranız çok iyi gibi görünüyor. :) [/B] |
dal turşu kavurmasıyla madımağı çok severim ama hasretlik olmuyoki bulsam yiyecem
|
[B]Kim yemez etli ekmegini madimak yemegini ve de yemek degil ama kusburnu recelini...[/B]
|
-->: Memleketinizin Yemeklerini Yer misiniz ?
[B]Dal turşusunu herkes çok seviyor hatta annemin yaptığı turşudan o kadar çok kişi istiyor ki bize kalmıyor bile :)[/B]
|
oy madımak evelek yemlik oy madımak..............
|
bana göre olmazsa olmazlardan AYRAN ÇORBASI:D
|
[B]Offff offf şimdi çökelikli yumurta yiyiyorum :D Miss gibi[/B]
|
sulu koftemı desem etlı ekmeköı desem ne dıyım bılımıyomkı
|
Nesli Baci. Ayran corbasi daal, bulam Asi diyeceng . :P
Sivas yemeklerini begenmeyenin akli yok bence. :D |
sivasın içli köftesi çok güzel,sivasa gittğimizin ilk akşamı babanem bize madımak,sivas çörek ve katmeri ve içli köftesinden oluşan bi sofra hazırlar,off ya nasıl da canım çekti şimdi..
|
pilav üstü kuru fasulye yaninda cacik veya dal tursusu
|
ayran çorbası,sulu köfte,madımak,kete ve dal turşusu mmmhhh
|
[B]Memleket yemekleri yenilmez mi ? Ah ah köyde olsamda Pesküdan çorbasını yesem [/B]
|
[B]Olmazsa olmazlardan : Memleketimin yemekleri , tabiki kendi yöresel yemeklerimizi her zaman yerim [/B]
|
Gözünü sevdigimin sivasin yemekleri yenmez mi beee:::
Hepsini de cok seviyorum..... Ya gitsem de köyüme yesem Köyde ki insanlarin elinden daha da güzel oluyor... Ya coooook özledim |
[QUOTE=sivaslii58;441686]Gözünü sevdigimin sivasin yemekleri yenmez mi beee:::
Hepsini de cok seviyorum..... Ya gitsem de köyüme yesem Köyde ki insanlarin elinden daha da güzel oluyor... Ya coooook özledim[/QUOTE] [COLOR="DarkOrange"][FONT="Arial Black"]o güzel dileklerinin aynısı bendede var nasip kısmet napalım[/FONT][/COLOR] |
hingel de güzel . ama çok yiyince kilo alıyoruz.
|
SAGOLSUN ANNEM ARATMIYOR BURDA AMA ARAMIZ IKI SAAT KADIN BIR GELIYOR BIR HAFTA DERIN DONDURUCUYU DOLDURUYOR O DA NE!? bir iki hafta gecmiyor bitiyor:(
icli köfte,manti,sulu köfte,kete,cörek,lahmacun(hemde elde acar ibonunkini solllar:D) ama en cok özledigim taze madimak yemegi:(Arkadaslar biz gurbetcilerin yerinede yiyin olurmu?vallahi burda hic bir seyin tadi tuzu yok:( ot mu yiyoruz samanmi?belli degil gercekten hormonlular aldi basini gidiyor iste:) |
Hic yenmezmi hemserim!
Heleki Icli Kofteeeeeeeeee,Patatesli Hingel........ Canim anam iyikede basima vura vura ogretmis.:) Bizim yorenin yemeklerinin eline kimse su dokemez dersem ayip olmaz degilmi? |
[QUOTE=Sivaslisandy-58;442629]SAGOLSUN ANNEM ARATMIYOR BURDA AMA ARAMIZ IKI SAAT KADIN BIR GELIYOR BIR HAFTA DERIN DONDURUCUYU DOLDURUYOR O DA NE!? bir iki hafta gecmiyor bitiyor:(
icli köfte,manti,sulu köfte,kete,cörek,lahmacun(hemde elde acar ibonunkini solllar:D) ama en cok özledigim taze madimak yemegi:(Arkadaslar biz gurbetcilerin yerinede yiyin olurmu?vallahi burda hic bir seyin tadi tuzu yok:( ot mu yiyoruz samanmi?belli degil gercekten hormonlular aldi basini gidiyor iste:)[/QUOTE] sen benden şanslısın benim anamda gelsede keşke bi dolap doldursada birgün gitse |
[QUOTE=nurcansl;442632]Hic yenmezmi hemserim!
Heleki Icli Kofteeeeeeeeee,Patatesli Hingel........ [B]Canim anam iyikede basima vura vura ogretmis.:) [/B] [B]Bizim yorenin yemeklerinin eline kimse su dokemez dersem ayip olmaz degilmi?[/B][/QUOTE] Bizim yörenin dayaklarının da eline kimse su dökemez..Gördüğün gibi hem acıtır hem de öğretir..:D |
[QUOTE=Yiğiter;442642]Bizim yörenin dayaklarının da eline kimse su dökemez..Gördüğün gibi hem acıtır hem de öğretir..:D[/QUOTE]
Vallaha cok haklisin hemserim. Canim anacigim oyle yapmasaydi su an benim yaptigim Kedinin ciger baktigi gibi, bende Icli koftenin resimlerine bakiyor olurdum.:) |
memleketimin yemeklerini beğenirim ve büyük bi iştahla yerim...........
|
[QUOTE=nurcansl;442647]Vallaha cok haklisin hemserim. Canim anacigim oyle yapmasaydi su an benim yaptigim Kedinin ciger baktigi gibi, bende Icli koftenin resimlerine bakiyor olurdum.:)[/QUOTE]
Dayak cennetten çıkmaymış..Bu lafa iyi bir örnek oluşturdun bak..:) |
[QUOTE=deliktaşlısalim;442634]sen benden şanslısın benim anamda gelsede keşke bi dolap doldursada birgün gitse[/QUOTE]
ne sanslisi be abii kardesim gönderecekte gelecek iste... calismaktan ögrenemedik:( biliyorum ama yapmaya zamanim yok sabah git aksam gel iste. ama gurme bütün asya ve avrupa yemeklerini yapiyorum Allahtanki ac kalmiyoruz:D |
[QUOTE=Sivaslisandy-58;442659]ne sanslisi be abii kardesim gönderecekte gelecek iste...
calismaktan ögrenemedik:( biliyorum ama yapmaya zamanim yok sabah git aksam gel iste. ama gurme bütün asya ve avrupa yemeklerini yapiyorum Allahtanki ac kalmiyoruz:D[/QUOTE] [COLOR="Blue"][FONT="Arial Black"]akşamdan beri vaktini yemeğe ayırsaydın şimdiye bi madımak çorbası yapardın[/FONT][/COLOR]:D |
[QUOTE=deliktaşlısalim;442665][COLOR="Blue"][FONT="Arial Black"]akşamdan beri vaktini yemeğe ayırsaydın şimdiye bi madımak çorbası yapardın[/FONT][/COLOR]:D[/QUOTE]
varda yapmadimmi abi yaa desme yarami:( sen bir sor bakayim en son ne zaman tr.ye gitmisim!? kurusu olsa ona bile raziyim:) bizimkiler gidiyorlar bi soran yok ne istersin diye?yada düsünüp getiren ahhh ahhh ah...gurbette olmak kadar zoru yok be abi... |
[QUOTE=Sivaslisandy-58;442692]varda yapmadimmi abi yaa desme yarami:(
sen bir sor bakayim en son ne zaman tr.ye gitmisim!? kurusu olsa ona bile raziyim:) bizimkiler gidiyorlar bi soran yok ne istersin diye?yada düsünüp getiren ahhh ahhh ah...gurbette olmak kadar zoru yok be abi...[/QUOTE] aha üzüldüm şimdi uzak gurbet daha zor bizimkide gurbet ama sabah verseler akşama elimizde hayırlısı olsun ne diyelim |
ne güzel iste ayni havayi soluyor ayni suyu iciyorsunuz:)
biz ise gündüzü bile gece gibi geciriyoruz karanlik kisin: günes yüzünü göstersin diye dua ediyoruz.. insanlarida soguk ülkeside iste ezan sesini bile unutur olduk :( ne mutluki türkiyede yasayanlara kiymetini bilsinler buralara özenmesinler. türkiyede yabanci olmusuz buralarda yabanci olmusuz!:( |
[QUOTE=Sivaslisandy-58;442705]ne güzel iste ayni havayi soluyor ayni suyu iciyorsunuz:)
biz ise gündüzü bile gece gibi geciriyoruz karanlik kisin: günes yüzünü göstersin diye dua ediyoruz.. insanlarida soguk ülkeside iste ezan sesini bile unutur olduk :( ne mutluki türkiyede yasayanlara kiymetini bilsinler buralara özenmesinler. türkiyede yabanci olmusuz buralarda yabanci olmusuz!:([/QUOTE] [COLOR="Sienna"]rabbim yardımcınız olsun kardeşim sizlerede dualarımda yer veriyorum inşallah rabbim kolaylaştırır[/COLOR] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:00. |