![]() |
Bir mekana girerken nasıl selam verirsiniz?
[B]Bir mekana girerken ne dersiniz?
[/B] * Selamun aleyküm * Merhaba * İyi günler / İyi akşamlar * Selam * Mekana göre değişir * Hiçbir şey demem * Diğer , Belirtiniz |
--->: Bir mekana girerken nasıl selam verirsiniz?
[B]Tabikide her girdiğim ortama , her girdiğim mekana neresi olursa olsun selamımı almasalarda olur ben yinede insanlık vazifemi yapımde, gerisiyse boştur benim için.
Selamun Aleyküm derim ve ne eksiğim var ise görürüm :D[/B] |
Cevap: Bir mekana girerken nasıl selam verirsiniz?
adamına göre değişir
hey moruk selam naberden başlayıp , selamün aleyküme kadar geniş bir yelpazede olabilir selam , merhaba en çok tercih ettiklerimdir |
aynı şekil kardeşim Allahın selamından güzel bir selam daha olabilirmi ki!!!!!!!!!!
|
hangi ortama girersem gireyim selamun aleyküm derim.
geçenlerde bankaya para yatırmaya gtmştm.27-28 yaşlarında genç bir bankacı.selam veriyorum merhaba diyor tekrar selam veriyorum hala selamımı almayıp meraba diyor.4-5 kez üsteledim sonunda zorda olsa sessizce aleykümselam dedi.anlayamadım acaba selam verip almayı ayıp olarakmı aşıladılar ne... |
[B][COLOR=blue]TABIKI -----[/COLOR][COLOR=red]SELAMÜN ALEYKÜM -----ve MERHABA ,yi cok kullanirim............[/COLOR][/B]
|
MERABAAAAA derim ben :) :) aslında SELAMİNKOOO derim de genelde şıklarda olmadığı için bunu da kullanırım:)
|
[B][QUOTE=gürün_güzeli;318554]MERABAAAAA derim ben :) :) aslında SELAMİNKOOO derim de genelde şıklarda olmadığı için bunu da kullanırım:)[/QUOTE]
Şıklada vardı :D Görmediniz. Diğer,Belirtiniz şıkkını işaretleyip dediğiniz SELAMINKOYU söyleyebilirdiniz :D[/B] |
[COLOR="Green"][B]Genelde selamün aleyküm derim.
Baktım selamım alınmadı, asla üstelemem. Sessizce aleyküm selam der ve kendi selamımı geri alırım. ;) Bir dahaki sefere o tarz ortamlarda merhaba, hayırlı günler tarzı selamı tercih ederim. :)[/B][/COLOR] |
[B][I]Adamına Gore Degısır.............[/I][/B]
|
selamün aleyküm,merhaba baskada olamaz herhalde :D
|
Selamun Aleyküm Merhaba genelde Merhaba derim...
|
Tabikide her girdiğim ortama , her girdiğim mekana neresi olursa olsun selamımı almasalarda olur ben yinede insanlık vazifemi yapımde, gerisiyse boştur benim için.
Selamun Aleyküm derim ve ne eksiğim var ise görürüm |
-->: Bir mekana girerken nasıl selam verirsiniz?
[B]Tabi ki mekana göre değişir.Selamun Aleykum en güzel selam şekli ancak,bu selam türü kimileri için bir şey ifade etmiyebiliyor.Bu yüzden ısrar etmemek lazım.[/B]
|
-->: Bir mekana girerken nasıl selam verirsiniz?
[B]Selamun Alykum derim... Eğerki alan olmadıysa duymamışlardır derim ve tekrarlarım amaç gariplerim günaha girmesinler... Selam vermek sünnet almak farzdır...[/B]
|
[B]Genelde mekanına göre değişir tabi bu adamına görede....[/B]
|
Genelde SElamün ALeyküm derim.Ama bazen mekanına görede değişiyor.Bazen kolay gelsin şıklar arasında yok ama bazende merhaba.
|
[B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]Genelde selamun aleykum derim
Eger alman dükkanlarina vs. giriyorsam Guten Tag. [/COLOR][/CENTER][/I][/B] |
selamın alüyküm iyi günler dilerim benim tarzım bu
|
[B]selamün aleyküm tabiki
ama yurtdisinda oldugum icin almanyada yani guten tag :) [/B] |
arkadaşlar guten tag anlamı açıklaması nedir
|
ortamina bagli desek her sabah is yerine gitdigimde buongiorno! demekten nefret ediyorum etrafimda turk yok
|
[QUOTE=ramazan_d;365271]arkadaşlar guten tag anlamı açıklaması nedir[/QUOTE]
guten tag iyi günler demek :D bende ortama göre degisir.almanyada oldugum icin.almanlara Selamun aleyküm desem anlamazlar.ama sadece türklerin oldugu yer ise Selamun aleyküm derim.. |
türklerin ortamina girersem selamun aleyküm diyerek girerim,
yabancilarin ortamina girerken onlarin anlayacagi uslupta girerim |
mekana göre degişir girdigin yere baglıdıyorum
|
simdi arkadslar ben bıde kendi adıma konusayım ben askerim albayın karsısına cıkıp selamın aleykumdersen öttürüradamı mekana balıyanıbalı vede karsındakikisiye
|
selamun elayküm veya merhaba
|
Selamın Aleyküm derim çoğunlukla,selamım alınır zaten Aleyküm Selam olarak :)
|
Mekana göre degisiyor bende yada benim halime göre de degisebiliyorr....
Bu konuyla ilgili kücük bi anim var aslinda BI gün bi hoca geldi annemlere iste sohbet etmeye.. Sohbet konusuda iste bu milletin artik Selamün Aleyküm demeyipte Merhaba Selam Iyi günler falan diyorlar diye yakindi hoca....Bi de almanya ciou var (güle güle demekk) Neyse iste bizde dinledik hocayi.Ama ben tabiki her zaman oldugu gibi yarim yamalak dinlemisim...Hocayla vedalsiyoruz artik...Ben basladim hocam yine buyrun gelin ciau deyince hoca kulagimdan cekmeye basladi:)) Kulaklarin tikanmis senin biraz sündürüyüm de iyi duyarsin bidakine....:)))))) |
[COLOR="Black"][FONT="Arial Black"]Genelde selamün aleyküm derim.
Baktım selamım alınmadı, asla üstelemem. Sessizce aleyküm selam der ve kendi selamımı geri alırım. [/FONT][/COLOR] |
Selamın Aleyküm !
|
[FONT=Century Gothic][COLOR=darkslategray][B]Yaşça cok buyuk insanların bulundugu ortama girdiğimde iyi gunler/iyi aksamlar derim..Kendi ortamımda veya yabancısı olmadıgım ortamlarda heyt millet ben geldim derim genelde:)[/B][/COLOR][/FONT]
|
Selamın Aleyküm ! DER GİRERİM İNSANLAR HERYERE GİRERKEN DİKKAT ETMELİ ÖRNEK CAMİYE HANGİ AYAĞIMIZLA GİRECEĞİZ HANGİAYAĞIMIZLA GİRMEYECEĞİZ BUNLAR ÇOK ÖNEMLİ ŞEYLER HERKES DİKKAT ETMELİ DEĞİLMİ
|
ORTAMINA GÖRE DEĞİŞİR BANA GÖRE
|
[B]selamın ne olduğu belli mekanı belli değil mekanına göre selamımı veririm[/B]
|
Ortamına göre değişir , Genelde Merhaba'yı kullansamda , Allah'ın Selamıda vermekten çekinmem.
|
[B]Ortama göre değişir genelde selam veririm milletin sesi az çıkarsa da "nerde bu devlet nerde bu millet kardeşim !" derim:)...[/B]
|
[B]Adamına ve Mekanına Göre Değişir!![/B]
|
[B][COLOR=darkorange]Bilenler bilir '' Ben geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim '' derim .[/COLOR][/B]
|
hoş geldin.
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:23. |