![]() |
Sivas Pidesi...
[B]Bir nevi Sivas~imizin etli ekmegidir vede Sivas`a gittiginizde mutlaka yemenizi onerecegim bir yemektir...
Siz sadece malzemesini hazirliyorsunuz gerisi firincilarin isi... Malzemeleri ise kiyma sogna ve de baharat cesitleri... Afiyet olsun simdiden...[/B] |
Cevap: Sivas Pidesi...
[B]:D yahu burda öyle birsey yok
almanyada öyle yapmiyorlar herkes kendi yapmak mecburunda sen suraya güzel bir tarife ekle :D :D[/B] |
[B][QUOTE=SivasLady;325034][B]:D yahu burda öyle birsey yok
almanyada öyle yapmiyorlar herkes kendi yapmak mecburunda sen suraya güzel bir tarife ekle :D :D[/B][/QUOTE] Valla ben sadece yeme isi ili ilgilendim hep :D tarifini bilmiyorum sedece bildigim bu artik Sivas`a geldiginde yersin :D[/B] |
--->: Cevap: Sivas Pidesi...
[QUOTE=yerliturkuaz;325040][B]
Valla ben sadece yeme isi ili ilgilendim hep :D tarifini bilmiyorum sedece bildigim bu artik Sivas`a geldiginde yersin :D[/B][/QUOTE] insan bi tarifini alır yazar be... |
Cevap: --->: Cevap: Sivas Pidesi...
[B][QUOTE=seva;325055]insan bi tarifini alır yazar be...[/QUOTE]
Seva Sivas`ta yasiyosun galiba bilmen gerekir bu pidemizi...[/B] |
--->: Cevap: --->: Cevap: Sivas Pidesi...
[QUOTE=yerliturkuaz;325064][B]
Seva Sivas`ta yasiyosun galiba bilmen gerekir bu pidemizi...[/B][/QUOTE] etli ekmek hatta daha dogru telaffuzla etlekmek diye gecen mükemmel yiyecek. icini evde hazirlayabileceginiz gibi hemen her kösede bulabileceginiz firinlarda da temin edebilirsiniz (yani ustaya söylersiniz o temin eder)böyle uzun uzun pidelerdir bir tanesi doyurur. |
Cevap: --->: Cevap: --->: Cevap: Sivas Pidesi...
[B][QUOTE=seva;325143]etli ekmek hatta daha dogru telaffuzla etlekmek diye gecen mükemmel yiyecek. icini evde hazirlayabileceginiz gibi hemen her kösede bulabileceginiz firinlarda da temin edebilirsiniz (yani ustaya söylersiniz o temin eder)böyle uzun uzun pidelerdir bir tanesi doyurur.[/QUOTE]
Cok guzel tarif ettin pidemizi buram buram memleketimin yemegidir... Etiyle hamuruyla tadina doyum olmaz...[/B] |
[B]Sivas'ın Etli Ekmeği
Malzeme : * 3 su b. un * 20 gr. yaşmaya * 1 tatlı k. tuz * 1 tatlı k. tozşeker İç harcı için: * 400 gr. kıyma * 1 soğan * 2 domates * 4 biber * 1 tutam maydanoz Hazırlanışı : Karıştırma kabına un alınır, ortası açılır.içine maya,tuz,şeker ve su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Diğer tarftan iç harcı için; soğan, domates ve biber doğranarak doğrayıcıya alınır.ince kıyılınca için maydanoz da ilave edilir.daha sonra bu karışım kıyma ila karıştırılır.hamurlar bezelere ayrılıp uzunlamasına açılır.üzerine hazırlanan harçtan sürülerek yağlanmış tepsiye alınır.250 derecelik fırında 10- 12 dk. pişirilir. Sivas pidesi ile Konya pidesi arasındaki farklar: Sivas pidesinde et yoğunluğu fazladır Konya pidesinde ise sebze yogunlugu fazladır... Sivas pidesi daha uzundur...[/B] |
[B]:) sagol tarifimizde gelmis
birde yapip resmini cekip ekleseydin :D :D[/B] |
[QUOTE=SivasLady;325252][B]:) sagol tarifimizde gelmis
birde yapip resmini cekip ekleseydin :D :D[/B][/QUOTE] [B]Ben bir lokantada yiyip eklerim :D[/B] |
[B][QUOTE=SivasLady;325252][B]:) sagol tarifimizde gelmis
birde yapip resmini cekip ekleseydin :D :D[/B][/QUOTE] eee artık orasıda sizin işiniz değel mi :D tarif istediniz onca zahmetler ederk bulduk ettil getirdik :D artık yapında yiyemicez fotoğrafını çekinde gözlerimiz ziyafet çeksin... :D [/B] |
[QUOTE=FurkaN;325254][B]Ben bir lokantada yiyip eklerim :D[/B][/QUOTE]
[B]senin annen yaninda o yapar simdi sana :D sen onu ekle :)[/B] |
[B][QUOTE=SivasLady;325257][B]senin annen yaninda o yapar simdi sana :D
sen onu ekle :)[/B][/QUOTE] Ben tarifi siz yaparsınız diye bulmuştum hem bizde fırın da yok demekkki pideyi siz yapıyorsunuz... :D:D:D[/B] |
[B][QUOTE=FurkaN;325254][B]Ben bir lokantada yiyip eklerim :D[/B][/QUOTE]
Bak güzel olur göremeyenlerde görmüş olur iştahlanırlar belki :D:D[/B] |
--->: Sivas Pidesi...
görünce kesin canımız çeker
en iyisimi tarifini veren arkadaş bi fırıncıya yaptırıp herkesin adresine yollasın :D |
Cevap: --->: Sivas Pidesi...
[B][QUOTE=özdemir;325312]görünce kesin canımız çeker
en iyisimi tarifini veren arkadaş bi fırıncıya yaptırıp herkesin adresine yollasın :D[/QUOTE] Tarifine verdik ya arkadasim artik yaparsin belki bizde nasipleniriz...[/B] |
--->: Sivas Pidesi...
ya ne olursa olsun sıvasta yapılan pıdenın tadını hıc bıyerdekı vermıyor
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:54. |