![]() |
Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
[B]Türkiye nüfusunda "100 milyon" bir hayal
Nüfus artış hızındaki gerilemeye bakılırsa Türkiye’nin nüfusunun 2050 yılına gelindiğinde bile 100 milyonu bulması hayal gibi görünüyor. AA muhabirinin 2009 Yılı Programında yer alan 1998-2008 nüfus artış hızı düşüş eğiliminden yaptığı projeksiyona göre, bu yıl yüzde 1,18 olarak hesap edilen nüfus artış hızı, 2010 yılında yüzde 1,11’e, 2015 yılına gelindiğinde ise yüzde 1’in altına inecek. Türkiye’nin nüfus artış hızı 2020’de yüzde 0,8’e, Cumhuriyetin 100’üncü yılı olacak 2023’de yüzde 0,7, 2030’da yüzde 0,5’e 2035’te yüzde 0,3’e gerileyecek. 2040 yılına gelindiğinde Türkiye nüfusu yüzde 0,2’lik artış hızıyla 88 milyon 629 bin kişi olacak. 2046’da nüfus artış hızı hemen hemen sıfır seviyesine düşecek ve 89 milyon 165 kişi olacak. Türkiye nüfusu 2047’den itibaren ise gerileyecek. 2047 yılında nüfus artış hızı eksi yüzde 0,00052’ye düşecek ve ülke nüfusu 89 milyon 161 kişiye inecek. 2050 yılına gelindiğinde ise eksi yüzde 0,000958’lik nüfus artış hızıyla ülke nüfusu 88 milyon 986 bin kişiye gerileyecek. 2008-2050 projeksiyonuna göre, seçilmiş bazı yıllarda yıl ortası nüfus ve nüfus artış hızı şöyle: YILLAR NÜFUS (BİN KİŞİ) ARTIŞ HIZI (YÜZDE) 2008 71419 1,18 2010 73048 1,11 2015 76879 0,9 2020 80301 0,8 2023 82129 0,7 2030 85646 0,5 2035 87455 0,3 2040 88629 0,2 2046 89165 0,02 2047 89161 -0,000052 2048 89129 -0,000354 2049 89071 -0,000656 2050 88986 -0,000958 [/B] |
-->: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
ORASI BELLİ OLMAZ .............................
|
--->: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
[B]Çok güzel bir konu olmuş :)
İstatiskler bakımından pek detaylı olmasada yine güzel olmuş.Yarının ne olucağını bilmiyoruz...! 50 Sene sonrasını nasıl bilelim :D[/B] |
!!Doğum ve ölümlere kim karar veriyor?Çin gibi doğumlar yasaklanacak mı?"Her yıl şu kadar kişi ölecek"diye emir mi verilecek?Hem kimin öleceği nasıl tesbit edilecek? La havle vela kuvvete,illa billah.....
|
[B][I]SAÇMALIK:................................................[/I][/B]
|
Cevap: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
[B]Nüfus artışının bize yararı değil zararı olacaktır... Zaten batı haricinde ülekimzde sanayi anlamında fazla gelişmişlik yok nüfus artışı olunca ne olacak ki
Yok sanayin ve diğer alanlarda gelişmiş olsan artmasını isterim.... Yaşlı bir nüfusu kim ister ki...[/B] |
Her ne kadar 3 çocuk yapın diyen bir başbakanımız olsada, bu gidişat ileride bir çocuk yaptırmaktan bile vazgeçirecek :D Bunuda hesaba katarsak eksiye gitmezsek iyi;)
|
--->: Cevap: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
[QUOTE=arifcoskun;331097]Her ne kadar 3 çocuk yapın diyen bir başbakanımız olsada, bu gidişat ileride bir çocuk yaptırmaktan bile vazgeçirecek :D Bunuda hesaba katarsak eksiye gitmezsek iyi;)[/QUOTE]
yav herkes çok çocuklarla nörecen bakamıyacan sokağa atacaksın geçen bir tv de izlerken bi oyuncu kadın diyordu çok haklı bize çok çocuk değil çok eğitim lazım demişti doğruda diyor bu tür olaylarda hep cahillikten başka bişey değil ayrıca başbakanda doğru diyor sözünün arkasındayım..... |
Cevap: --->: Cevap: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
[B][QUOTE=seva;331387]yav herkes çok çocuklarla nörecen bakamıyacan sokağa atacaksın geçen bir tv de izlerken bi oyuncu kadın diyordu çok haklı bize çok çocuk değil çok eğitim lazım demişti doğruda diyor bu tür olaylarda hep cahillikten başka bişey değil ayrıca başbakanda doğru diyor sözünün arkasındayım.....[/QUOTE]
Basbakan neden dogru diyor aciklar misin?[/B] |
--->: Cevap: --->: Cevap: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
[QUOTE=yerliturkuaz;331390][B]
Basbakan neden dogru diyor aciklar misin?[/B][/QUOTE] genç nüfüs azalmasın.. hep ihtiyar olursa kim çalışacak... |
Cevap: --->: Cevap: --->: Cevap: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
[B][QUOTE=seva;331399]genç nüfüs azalmasın..
hep ihtiyar olursa kim çalışacak...[/QUOTE] Caslisacak is mi var sokak cocuklarinin sayisi mi artsin[/B] |
[quote=seva;331387]yav herkes çok çocuklarla nörecen bakamıyacan sokağa atacaksın geçen bir tv de izlerken bi oyuncu kadın diyordu çok haklı bize çok çocuk değil çok eğitim lazım demişti doğruda diyor bu tür olaylarda hep cahillikten başka bişey değil ayrıca başbakanda doğru diyor sözünün arkasındayım.....[/quote]
Tok açın halinden anlamazmış. Kendi çocukları ve doğan torun yada torunlarınında geleceğini garanti altına alınca, elbette öyle diyecek.3 yetmez hatta 5 yapın. Çocuğuna bir çikolata alamayan çocuğuna bayramda bile yeni bir giysi alamayanları insana çocuk yap demek "dam üstünde saksağan vur beline kazmayı" başka bir anlam ifade etmez.Hem sen onun bunun yatak odasına ne karışıyorsun kim ne kadar çocuk yapıp yapmayacağınıa kendi karar versin Alla Alla başka işin gücün yokmu senin yav i:D |
--->: Cevap: --->: Cevap: --->: Cevap: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
[QUOTE=yerliturkuaz;331401][B]
Caslisacak is mi var sokak cocuklarinin sayisi mi artsin[/B][/QUOTE] çalışana iş çok çalışmak istendikten sonra aile sahip çıkarsa artmaz.. |
[QUOTE=arifcoskun;331403]Tok açın halinden anlamazmış. Kendi çocukları ve doğan torun yada torunlarınında geleceğini garanti altına alınca, elbette öyle diyecek.3 yetmez hatta 5 yapın. Çocuğuna bir çikolata alamayan çocuğuna bayramda bile yeni bir giysi alamayanları insana çocuk yap demek "dam üstünde saksağan vur beline kazmayı" başka bir anlam ifade etmez.Hem sen onun bunun yatak odasına ne karışıyorsun kim ne kadar çocuk yapıp yapmayacağınıa kendi karar versin Alla Alla başka işin gücün yokmu senin yav i:D[/QUOTE]
bakamıyorsan yapmayacaksın işte o kadar.. bakabileceğin kadar yapacaksın kimse zorla 10 çocuk yap demiyor... siz niye başkalarının tvsine karışıyorsunuz???????????????? |
[QUOTE=seva;331407]bakamıyorsan yapmayacaksın işte o kadar..
bakabileceğin kadar yapacaksın kimse zorla 10 çocuk yap demiyor... siz niye başkalarının tvsine karışıyorsunuz????????????????[/QUOTE] [B][I]seva sonuna kadar katılıyorum size bakabileciği kadar yapsınlar kazanmak çok kolay ama önemli olan topluma hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek. Yarının ne getirecği belli olmaz kaldı ki 50 yıl sonrası..........:confused: [/I][/B] |
[quote=seva;331407]bakamıyorsan yapmayacaksın işte o kadar..
bakabileceğin kadar yapacaksın kimse zorla 10 çocuk yap demiyor... siz niye başkalarının tvsine karışıyorsunuz????????????????[/quote] İşin ilginç yanıda zaten bakamayan yapıyor.Allah onun rızkını verir deyip bir düzine hatta bir futbol takımı 11 kurabilecek kadar bile yapan varken ülkemizde :D Ha çıkıp deseki "ey benim değerli vatandaşlarım, Fazla çocuk yapmak marifet değildir onun geleceğini sağlamak tır önemli olan" sayı belirtmeden söylese.;) Yani bir çelişki içinde. Bu arada neden bu kadar sinirlisin " seva" hayırdır.Bak ben sakin sakin cevap yazıyorum, istemiyorsan cevap yazmazsın olur biter. Hem ben kimin TV. sine karışmışım, parayla satın alınan TV.leremi? Ben kimsenin TV.sine felan karşı değilim, sadece topluma kötü yayın yapan kötü izlenim ve etki yapacak yayınlara karşıyımdır. Sanırım bir yalnış anlaşılma oldu. |
[QUOTE=arifcoskun;331421]İşin ilginç yanıda zaten bakamayan yapıyor.Allah onun rızkını verir deyip bir düzine hatta bir futbol takımı 11 kurabilecek kadar bile yapan varken ülkemizde :D
Ha çıkıp deseki "ey benim değerli vatandaşlarım, Fazla çocuk yapmak marifet değildir onun geleceğini sağlamak tır önemli olan" sayı belirtmeden söylese.;) Yani bir çelişki içinde. Bu arada neden bu kadar sinirlisin " seva" hayırdır.Bak ben sakin sakin cevap yazıyorum, istemiyorsan cevap yazmazsın olur biter. Hem ben kimin TV. sine karışmışım, parayla satın alınan TV.leremi? Ben kimsenin TV.sine felan karşı değilim, sadece topluma kötü yayın yapan kötü izlenim ve etki yapacak yayınlara karşıyımdır. Sanırım bir yalnış anlaşılma oldu.[/QUOTE] yani sizde tv etkisine taktınız sizin çocuğunuzu etkiliyorsa izletmeyin.. Gerçekler her zmn görünmeli ve bilinmeli kim kimle kardeş oLdunu biLiyor Tvlerde dolu saçma sapan filmler var parayla biçilenler satilanlar saçma saçma filmler saLak saLak hep Müslüman kardeşlerimizi filmlerinde öldüren ABD askerlerinin filmleri bunlar çok mu hoş kanal D çocuk klüb'ünde OSMANLIYI kötüleyip hiristiyanlıgı moden gösteren çizgi filmler çocuklarımıza izLetiliyor babaların annelerin haberleri bile yhk! biz aiLece izLiyoruz kimse şikayetçi deiL kardeşim çıkıp Sokak'a poLat oLmuyor herkes neyin ne oldunu biLiyor çünkü .. neyse konuyu saptırmayalım.... |
[B][QUOTE=seva;331407]bakamıyorsan yapmayacaksın işte o kadar..
bakabileceğin kadar yapacaksın kimse zorla 10 çocuk yap demiyor... siz niye başkalarının tvsine karışıyorsunuz????????????????[/QUOTE] Sen hic istanbul`da veya izmir`de 10 tane cocuk yapan birak 3-4 taneden fazla cocuk yapan gordun mu duydun mu duyamazsin cunku aileler biliyorlar nasil bir sorunun bekledigini daha fazla cocuk demek ekstra bir masraf demek... Dogudaki ailelerimiz oylemi ben kac tane yaparsam yapayim gelecegini dusunmek onlara mi kalmis? Evet calisana is cok galiba sen calismiyorsun ve su anki esnafin halini bilmiyosun bilsen bunlari demezsin ben suanki durumu biraktim gecmiste durum farkli miydi? Gelelim basbakimizin dedigine sen ona katiliyorum diyosun ben halka neden katildigini anlamadim Sayin Basbakanimzin amaci ilerde ulkemizi Cin gibi ucuz is gucune sahip bir ulke haline getirmek galiba Cin`in halini bilmiyosun adamlar yiyyecek bulamamktan kopegi kediyi yiyorlar artik varda gerisini sen dusun![/B] |
[QUOTE=yerliturkuaz;331449][B]
Sen hic istanbul`da veya izmir`de 10 tane cocuk yapan birak 3-4 taneden fazla cocuk yapan gordun mu duydun mu duyamazsin cunku aileler biliyorlar nasil bir sorunun bekledigini daha fazla cocuk demek ekstra bir masraf demek... Dogudaki ailelerimiz oylemi ben kac tane yaparsam yapayim gelecegini dusunmek onlara mi kalmis? Evet calisana is cok galiba sen calismiyorsun ve su anki esnafin halini bilmiyosun bilsen bunlari demezsin ben suanki durumu biraktim gecmiste durum farkli miydi? Gelelim basbakimizin dedigine sen ona katiliyorum diyosun ben halka neden katildigini anlamadim Sayin Basbakanimzin amaci ilerde ulkemizi Cin gibi ucuz is gucune sahip bir ulke haline getirmek galiba Cin`in halini bilmiyosun adamlar yiyyecek bulamamktan kopegi kediyi yiyorlar artik varda gerisini sen dusun![/B][/QUOTE] ya ben ne diyorum ben çok çocuk mu yapın diyoruz veya başbakan çok çocuk yapın sokaklara dökülsün mü diyor ya yapmayın ALLAH aşkına 5 yıl bişey olmadı şimdi mi olacak o kadar aptal mı sanıyorsun ya sen.. köpek kedi yiyenide ilk senden duydum ama diğerlerini bizde gördük duyduk kafama taş düştü başbakan attı kim inanır???? |
Cevap: --->: Cevap: --->: Cevap: --->: Cevap: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
[B][QUOTE=seva;331471]ya ben ne diyorum ben çok çocuk mu yapın diyoruz veya başbakan çok çocuk yapın sokaklara dökülsün mü diyor ya yapmayın ALLAH aşkına 5 yıl bişey olmadı şimdi mi olacak o kadar aptal mı sanıyorsun ya sen..
köpek kedi yiyenide ilk senden duydum ama diğerlerini bizde gördük duyduk kafama taş düştü başbakan attı kim inanır????[/QUOTE] Basbakan cocuk yapin da sokaklara dokulsun demiyo evet ama sen kimsesiz cocuklarin sayisi biliyo musun veya yurtlarda kalan cocuk sayisini Eger fazla cocuk yapilrsa ne gibi sonuclar doguracagindan bahsediyoruz biz Eger kucuk bir arastirma yaptiginda Cin`de kopek kedi hatta hatta fare yedigini bile ogrenebilrsin :)[/B] |
[B]Çocuk sahibi olmak isteyenlerin bin düşünüp bir karar vermesi gereken bir Türkiye'den bahsediyoruz.Ama hoş bizim millet düşünmez bunları.Yola devam hedef 100 milyon.:)[/B]
|
--->: Cevap: --->: Cevap: --->: Cevap: --->: Cevap: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
[QUOTE=yerliturkuaz;331474][B]
Basbakan cocuk yapin da sokaklara dokulsun demiyo evet ama sen kimsesiz cocuklarin sayisi biliyo musun veya yurtlarda kalan cocuk sayisini Eger fazla cocuk yapilrsa ne gibi sonuclar doguracagindan bahsediyoruz biz Eger kucuk bir arastirma yaptiginda Cin`de kopek kedi hatta hatta fare yedigini bile ogrenebilrsin :)[/B][/QUOTE] ben bakacak durumda olanlardan bahsediyorum sen tutmuşun çocuğu yuvaya götüren ailelerden bahsediyorsunuz ya insanda bu kadar cinlik olur :D ayrıca köpekleri kedileri fareleri çinliler yiyorda türkler niye yemesin :D tabi müslümansa yemez.... çok bilmişler! amerika bugün neden çinden hindistanda tırsıyoda ,mesela milli geliri 50 bin dolar norveçi iplemiyo yada süper güç rusyayı çinkadar umursamıyo.teknoloji devi japonlar havar hayok. Bencil olmak marifetmiş gibi söylüyosun.bencil olursa bir insan çocuğu ne yapsın .ozaman hiç kimsenin çocuğu olmasın herkes başalı olmak için bencil olsun.sonrasımı boş ver sen biriktirirsin gelir talan eder birileri.bakın nediyorum duyuyomusunuz Fransa 150 yılda yaşlandı biz 7 yılda bu nasıl hainlik olmaz ya nerenizle düşünüyosunuz siz. |
Cevap: --->: Cevap: --->: Cevap: --->: Cevap: --->: Cevap: Nufusumuz 100 Milyon Olmay
[B][QUOTE=seva;331521]ben bakacak durumda olanlardan bahsediyorum sen tutmuşun çocuğu yuvaya götüren ailelerden bahsediyorsunuz ya insanda bu kadar cinlik olur :D
ayrıca köpekleri kedileri fareleri çinliler yiyorda türkler niye yemesin :D tabi müslümansa yemez.... çok bilmişler! amerika bugün neden çinden hindistanda tırsıyoda ,mesela milli geliri 50 bin dolar norveçi iplemiyo yada süper güç rusyayı çinkadar umursamıyo.teknoloji devi japonlar havar hayok. Bencil olmak marifetmiş gibi söylüyosun.bencil olursa bir insan çocuğu ne yapsın .ozaman hiç kimsenin çocuğu olmasın herkes başalı olmak için bencil olsun.sonrasımı boş ver sen biriktirirsin gelir talan eder birileri.bakın nediyorum duyuyomusunuz Fransa 150 yılda yaşlandı biz 7 yılda bu nasıl hainlik olmaz ya nerenizle düşünüyosunuz siz.[/QUOTE] Insan cocuguna bakamazsa ne olur yuvaya goturur dimi hadi varsayalim Turkiye`nin nufusu sizinde savundugu gibi uc cocuk ve ustu ile 100 milyonu gecti hadi yatirimlarda geldi ne oldu ucuz is gucu meydana geldi ben 500 ytl alirken simdi 200 ytl almaya basladim ailemde 8 kisi ben bu 8 kisiyi 250 ytl ile nasil gecindirecem? Ben cocuklarimi yuvalara birakmam ama ya digerleri? Sen Rusya`yi super guc yerine koyuyosan bilemiyorum artik ben super guc yerine koymuyorum onun icin kiyaslamiyorum Norvec dedigin ulkenin Gshm`si yeterli degil benim icin Gshm olarak bana isvicre veya Luksemburg demeni beklerdim madem demedin ben soyleyeyim adamlarin Gshm`si 35000 dolar ile 40000 dolar arasinda degisiyor bu Gshm`nin yuksek olmasinin sebebi dunyanin paralarinin bu iki ulkenin bankalarinda yatili olmasidir yani anlayacagin bu iki ulkenin ekonomileri gene Abd`nin elinde. Japonya ise ABd sayesinde ekonomik krizden kurtulamadi bi krize soktular onlari halen cikamadilar.. Tokya suan dunyanin en pahali sehirler arasinda ABD Cin ve Hindistan`i tehdit degilde yatirim yeri olarak goruyorlar haliyle butun Amerikan sirketleri orada ABD`ni n en korktugu ulkelerin basinda Kuzey Kore gelir! Gelelim bu yedi sene dedigin kisma emin ol Akp yerinde baska hukumetlerde olsa bu buyume olacakti Cumhuriyet tarihinin Ataturk doneminden beri en hizli gelismesini gosteren bu Akp doneminde neden suanki Dunya krizinden etkileniyoruz madem cok iyi yonettiler neden dolari birilerini zengin etmek icin habire cikiyor Ataturk zamaninda 1928 yilinda ki Dunya krizinden bir zerre dahi etkilenmezken madem bu buyuk buyumeyle neden etkileniyoruz![/B] |
Biz Büyük Türkiye Projesini yaptığımızda ülkemizin en ücra köşelerini dahi inceledik ve şunu gördük. Türkiye çoook büyük bir ekonomik güce sahip olabilir. Hatta süper güç olabilir. Türkiyede siyaset iyi işlemeye başladı. Yeterki siyaset doğru yapılsın. Bunun yanı sıra AB Üyeliği bize gelir açısından çok şey kazandıracak. Mesela Dünya Ticaret Örgütüne üye olsak, zor gibi gözükse de NAFTA'ya üye olabilsek o zaman Türkiyede GSMH kişi başına 50.000 doların üstünde olur.
Şunu çok çok iyi biliyorum. Kendi enerji kaynaklarımızla ülkemizde enerji sıkıntısı çekmeyiz. Halbuki biraz doğru yatırımlar yapılsa elektirkten yana sıkıntımız olmaz. Enflasyon karşılığında şunları yaptık : 1- Devletin doğru düzgün bir mali politikası oldu. 2- Siyasi istikrar sağlandı. 3- Yolsuzluklarla ciddi derecede mücadele edildi. 4- Yabancı sermaye geldi. 5- Bankacılık sistemi BDDK ile daha sağlam hale geldi. 6- Türkiyenin her alanda gelir kaynaklarının dağılımı daha düzenli harcamalara yatırıldı. 7- Bu en önemli madde. Özelleştirmeler yapıldı. Özelleştirmeden gelirler geldiği gibi özel sektörde iyi yatırımlar yaparak gelirleri katladı. ( iyiki yapıldı. yoksa elimizde zarar edecekti ) 8- Sosyal harcamalara öncelik verildi. Açıkcası Türkiyenin öyle ödenmeyecek gibi bir borcu yoktu IMF'ye. Sadece Türkiyede ki gelirler ya yanlış yerlere harcandı yada kaçırıldı. Tabii buda yük olarak milletimizin sırtına yüklenmişti. "maaşlarda enflasyon seviyesinde yükseltiliyor" demişsin. Bencede olması gereken bu. Hak geçmez. Biraz düşün. üretim teknolojilerini alalım cari açık artsın dedim. Tabii o teknolojiyi alacağız. Çok birşey artırmaz. Yüzdeye vursak bile % 1 veya % 2 etkilemez. Bak bence neyden korkalım biliyormusun ? Eğer ülkemizde enflasyon artıyorsa ve buna paralel yıllık büyüme küçülüyorsa o zaman cari açık bir tehdit olur. Unutma Biliyorum ki böyle ateşli ateşli olayları irdelemen senin ülke sevginden kaynaklanıyor. Sana teşekkür ediyorum. Hepimiz ülkemizi seviyoruz. Ben şuanda ortada kaos yaratacak birşey göremiyorum. Sadece ülkemize kaos yaşatmak isteyen siyasi partiler var. Sana şunu söylemeliyim ki sayın KArayalçın'ın bir sözü vardır. "Eski siyasi partililer bu işi bırakmalı" demişti. Canlı canlı izlemiştim 3 kasımda. Çok doğru söyledi. Türkiyeden şu anda izlediği siyasi politika belki çok çok çok iyi değildir ama şurası kesin ki son 30 yılda izlenen politikadan daha iyidir. . Herkez birşey konuşur ama bireysel konuşur. Konunun özüne inmez, Bilimine iktisatine bakmaz. Toplumsal sorunlar (Genel) dururken yok şu belediyenin şurdaki çalışan görevli şunu bunu yaptıda hükümet kötü derler. Ben Anayasanın belirlediği çerçeve içerisinde Cumhurbaşkanlığı seçiminin de Genel Seçimin de zamanında yapılması taraftarıyım. Çünkü Anayasal Haktır. Özgürlükler çerçevesinde yani - Fikir hak ve özgürlükler - Ekonomik özgürlükler - Sosyal özgürlükler olduğu sürece demokrasi de olur istikrarda olur. Korkmana gerek yok. Kriz mriz olmaz. Kriz isteyenler seçimlerde oy alıcam diye ümit edenlerdir. Hayel peşindeler. |
Biz dürüst olalim, calisalim, devletin ve milletin malini kendi malimiz gibi görelim, trenlerde koltuklari kesenlere engel olalim yada kesmeyelim vs. ondan sonra isterse 150 milyon olalim hic farketmez. Devlet dürüst, millet dürüst bu is yürür. Baska birseye ihtiyacimiz yok.
|
[B]Önce 15 milyon işsize bir çare ara,sonra halkını bilmem kaç çocuğa teşvik et.[/B]
|
[B]Bazı konularda haklısın ülke son yaşanan ekonomik krizden sonra güzel bir istikrar yakaldı dediğim gibi Akp değilde başka bir hükümet gelse idi gene üllemizin büyümesi olacaktı...
Ben sonuna kadar AB'ye karşıyım Avrupa'ya yüzyıllar boyunca eğitim olsun askerlik olsun ders veren bizler şimdi Avrupa'nın istediği gibi bir ülke olmak zorunda bırakılmak isteniyoruz niye üye olalım ki neden bizim ülkemiz yukarıda dediğin gibi genç nüfusu ve potansiyeli ile tek başımıza başarmayalım bunları bize sunulan Avrupa kriterleri bizi onlara tutsak bırakıyorlar Unutma! biz Türkler asla asla tutsak yaşayamayız bu yüzdendir AB'ye karşı çıkıyorum. Avrupa'nın nüfüsuna bakarsan gerek Alman'ya gerek Fransa ve diğer ülkelerde Afrika kökenl veya Asya kökenli ülklerin insanları yaşamaya başlamış git gide de Avrupa öz ırkından uzaklaşmıştır... Bizim elimizde bir çok madeni kaynak var özellikle Bor denilen madeni kullanbilsek daha doğrusu kullandırmıyorlar bir çok ülekeyi bağımlı kılarız bir çok ülke bize muhtaç kalır.. Dünya rezervlerinin %70'i bizim elimizde çünkü... Kaldı ki AB yerine bir Türk birliği oluşturulsa vay ki vay dünyanın haline.... Milli gelirimiz artacakta ne olacak halkın halen pazar sonrası yerden yiyecek topluyor ise varsın milli geliri 100.000 dolar yapsınlar Enflasyonla maaşlar orantılı arıtoyr demişsin doğal gaza benzine %60'lara kadar zam yapılırken işçilerin memurların zamları %5'lerde kalıyorsa bu nasıl adalettir. Ben ABD bağımlı olduğumuz veya kafa tutmadığımız sürece süper güç falan olamayız sen ilk önce kendi kararlarını kendin alacak başına çuval geçirildi mi karşılığını vereceksin! K.Irağ'a girmek için ABD'den izin almayacaksın alırsan sen süper güç falan olamazsın! Rusya Gürcistan'a girerken ABD'den izin aldı mı işte süper güç olma yolu burada saklı! AKp'nin en çok şu verdiği sözü takip etmiştim bizde eşe dosta kıyak olmaz bizde rüşvet olmaz demişlerdi.En güzel örneği ben AKp başakan yardımcılığından istifa eden Şaban Dişli'nin aldığı rüşvet ile açıklayabilirim AKP yaptığı en güzel şey belkide özelleştirmek oldu belli kurumlarda belli bir hareketlenme oldu bunu gözden kaçıramaz kimse... Benim Başbakanım halkına askerler yatıyor ananı alda git diye kelimeler kullanmamlıdır! Kriz yok diyorsun ama esnaf şuan kan ağlıyor belki ticaretin içinde değilsi n piyasanın içinde değilsin bilmiyosun tvlerden seyrettiklerin sadece seni kandırır gerçek kriz dışarıda bir çok iş yeri işçileri çıkartmamak için ücretsiz izne çıkartıyor bir çok iş yeri iş yapamaz durumda bundan haberin var mıydı.... [/B] |
--->: Cevap: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
[QUOTE=yerliturkuaz;331624][B]Bazı konularda haklısın ülke son yaşanan ekonomik krizden sonra güzel bir istikrar yakaldı dediğim gibi Akp değilde başka bir hükümet gelse idi gene üllemizin büyümesi olacaktı...
Ben sonuna kadar AB'ye karşıyım Avrupa'ya yüzyıllar boyunca eğitim olsun askerlik olsun ders veren bizler şimdi Avrupa'nın istediği gibi bir ülke olmak zorunda bırakılmak isteniyoruz niye üye olalım ki neden bizim ülkemiz yukarıda dediğin gibi genç nüfusu ve potansiyeli ile tek başımıza başarmayalım bunları bize sunulan Avrupa kriterleri bizi onlara tutsak bırakıyorlar Unutma! biz Türkler asla asla tutsak yaşayamayız bu yüzdendir AB'ye karşı çıkıyorum. Avrupa'nın nüfüsuna bakarsan gerek Alman'ya gerek Fransa ve diğer ülkelerde Afrika kökenl veya Asya kökenli ülklerin insanları yaşamaya başlamış git gide de Avrupa öz ırkından uzaklaşmıştır... Bizim elimizde bir çok madeni kaynak var özellikle Bor denilen madeni kullanbilsek daha doğrusu kullandırmıyorlar bir çok ülekeyi bağımlı kılarız bir çok ülke bize muhtaç kalır.. Dünya rezervlerinin %70'i bizim elimizde çünkü... Kaldı ki AB yerine bir Türk birliği oluşturulsa vay ki vay dünyanın haline.... Milli gelirimiz artacakta ne olacak halkın halen pazar sonrası yerden yiyecek topluyor ise varsın milli geliri 100.000 dolar yapsınlar Enflasyonla maaşlar orantılı arıtoyr demişsin doğal gaza benzine %60'lara kadar zam yapılırken işçilerin memurların zamları %5'lerde kalıyorsa bu nasıl adalettir. Ben ABD bağımlı olduğumuz veya kafa tutmadığımız sürece süper güç falan olamayız sen ilk önce kendi kararlarını kendin alacak başına çuval geçirildi mi karşılığını vereceksin! K.Irağ'a girmek için ABD'den izin almayacaksın alırsan sen süper güç falan olamazsın! Rusya Gürcistan'a girerken ABD'den izin aldı mı işte süper güç olma yolu burada saklı! AKp'nin en çok şu verdiği sözü takip etmiştim bizde eşe dosta kıyak olmaz bizde rüşvet olmaz demişlerdi.En güzel örneği ben AKp başakan yardımcılığından istifa eden Şaban Dişli'nin aldığı rüşvet ile açıklayabilirim AKP yaptığı en güzel şey belkide özelleştirmek oldu belli kurumlarda belli bir hareketlenme oldu bunu gözden kaçıramaz kimse... Benim Başbakanım halkına askerler yatıyor ananı alda git diye kelimeler kullanmamlıdır! Kriz yok diyorsun ama esnaf şuan kan ağlıyor belki ticaretin içinde değilsi n piyasanın içinde değilsin bilmiyosun tvlerden seyrettiklerin sadece seni kandırır gerçek kriz dışarıda bir çok iş yeri işçileri çıkartmamak için ücretsiz izne çıkartıyor bir çok iş yeri iş yapamaz durumda bundan haberin var mıydı.... [/B][/QUOTE] AKP Hükümeti olmasa yine aynı istikrar sağlanamazdı ülkemiz insanları güzel bir ders verdi Tansu Çiller Mesut Yılmaz Devlet Bahçeli Bülent Ecevit vb kişileri sandıga gömerek Koalisyonların bu ülkeye fayda sağlamadıgını söyledi hep çekişme hep hizip ülkemiz insanı yeter söz bizim dedi. Türkiye asla tutsak değildir hiç olmadı ve olmazda Türkiye AB girmek zorundadır AB girmesi ile İnsan Temel Hak ve Özgürlükleri kazanmak zorundadır madem bizden öğrendiler avrupa şimdide biz onlardan öğrenmek zorundayız. Birlik olma fikrinize katılıyorum Yeraltı ve yer üstü kaynakları Türkiye çok iyi ve yerinde kullanmalı kullanmayada başladı bu hükümet zamanında Petrol yasası gibi Milli gelir artıyor milli gelir artması ülkemiz insanına yarıyor pazar sonrası halk yerden yiyecek topluyorsa suç bizim komşusu aç yatarken bizim tok yatmamaız lazım artık ve yiyecek toplamak medya çarpıtması inanmıyorum.Türkiye sosyal bir devlet halkını aç ve açıkta komaz Zamların savunulacak bir tarafı yoktur elbet sadece dogal gaz tüketen insanlarmı yaşıyor bu memlekette biz her ay 50 YTL yemek yapmak için tüp parası ödüyoruz yılda yapar 600 YTL ve yine yılda 1,600 YTL de ısınmaya veriyoruz dogal gaz la yemek yapan ve ısınan insanlar bizden daha az ödüyor. Maaş zammına gelince yeterli yaşanabilir bir maaş verilmesi kötü olmaz birde asgari ücretle geçinen insanları düşünelim. Süper güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz Kızılelma hedefimiz gerçekleşecek hiç bir ülkeden de emir almıyoruz almayızda Türkiye büyük bir devlettir ne ABD den ne AB ülkelerinden emir almaz bu bole biline kendimizi küçük görmeyelim. Evet askerlik yan gelip yatma yeri değil Asker bu ülke insanımızın hizmetkarıdır tabiki bu ülke insanımıza hizmet edecektir.Dagda teröristle savaşmayıp yan gelip yatacakmı Kutlu dogum haftasında ilköğretim çocokları ilahi okudu diye memleketi krize sokacaksın teröristle savaşmayacaksın yok öle Askerlik Yan gelip yatma yeri değil. Kadrolu provakatörler iş başında en son 10 Kasım da yapıldıgı gibi Başbakan ananı da al giti az söylemiş bile Hala kriz çığırtkanlığı yapılıyor insaf be ülkemizi zorlamı krize sokacaksınız bırakın zorla bu memlekete krizmi getireceksiniz. |
Bu ülke kimleri sandığa gömmediki hemde bir daha çıkamamak üzere,
bir dönemin en büyük partisi olan, bir zamanlar ANAVATAN diye bir parti şu an nerede bir eser varmı? Köklü geçmişi olmayan böyle toplama oylar olarak toplayan partiler zamanı geldiğinde kardanadam gibi küçülerek erimeye mahkumdur, Elbetki güneş tekrar doğacak ilk bahar yaz gelecek, kardanadam dan eser kalmayacak, doğanın kanunu bu. |
[B]Sokaklarda işsiz gezen milyonlar yok bizim ülkede,atanmayı bekleyen yüzbinlerce öğretmenim yok,benim ülkemde ister vasıflı ol ister vasıfsız ol,hemen iş bulabiliyorsun.Bizim ülkemeizde insanlar çok müreffeh.
Onun için durmak yok,hedef 100 milyon![/B] |
Türkiye' de yaşam standartları buna izin vermediği halde üçten fazla çocuk sahibi olan aileler var.. Başbakanın demesi ya da dememesi, çocukların iş, eğitim ve gelecek vs.. gibi kaygıları da bu gruba giren aileleri hiç mi hiç ilgilendirmiyor zaten..
Bence başbakanın kasteddiği kitleninde ( tek çocuk sahibi olan ancak birkaç çocuğa bakabilecek yeterliliği olan kesimdir bu kitle..) böyle bir konuda en son akıl alacağı kişi bir başbakan.. |
Cevap: --->: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
[quote=sivaslı yıldız;331976]Türkiye' de yaşam standartları buna izin vermediği halde üçten fazla çocuk sahibi olan aileler var.. Başbakanın demesi ya da dememesi, çocukların iş, eğitim ve gelecek vs.. gibi kaygıları da bu gruba giren aileleri hiç mi hiç ilgilendirmiyor zaten..
Bence başbakanın kasteddiği kitleninde ( tek çocuk sahibi olan ancak birkaç çocuğa bakabilecek yeterliliği olan kesimdir bu kitle..) böyle bir konuda en son akıl alacağı kişi bir başbakan..[/quote] Hem ben şimdi size şu kadar veya bu kadar çocuk yapın deme hakkını nereden alıyorum beni ne ilgilendirir ki. Herkesin kendi ekonomisi kültürü ne ölçüde ise ona göre kararını verir. İşin ilginç yanı kadar komik yanı adet belirlenmesi neden 2 değil neden 4 değil neden 6 değilde illada 3 isteniyor kıssas ne? |
-->: --->: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
[QUOTE=sivaslı yıldız;331976]Türkiye' de yaşam standartları buna izin vermediği halde üçten fazla çocuk sahibi olan aileler var.. Başbakanın demesi ya da dememesi, çocukların iş, eğitim ve gelecek vs.. gibi kaygıları da bu gruba giren aileleri hiç mi hiç ilgilendirmiyor zaten..
Bence başbakanın kasteddiği kitleninde ( tek çocuk sahibi olan ancak birkaç çocuğa bakabilecek yeterliliği olan kesimdir bu kitle..) böyle bir konuda en son akıl alacağı kişi bir başbakan..[/QUOTE] [B]Mesele ailenin 3 çocuğa bakacak durumunun olması ya da olmaması değil.Sorun bu 3 çocuk büyüdüklerinde kendi ailelerini kurup onlara bakabilecek mi bakabilecek mi?Buna yönelik fırsatlar var mı,iş fırsatları?Mesele bu![/B] |
RIZIK veren Allah`tir. Yemek icmek problem olmaz ama kisilik olarak yetistirebilmek cok önemli. Sokaklar serseri dolu. Önemli olan bunu önlemek.
|
[B][QUOTE=seva;331813]AKP Hükümeti olmasa yine aynı istikrar sağlanamazdı ülkemiz insanları güzel bir ders verdi Tansu Çiller Mesut Yılmaz Devlet Bahçeli Bülent Ecevit vb kişileri sandıga gömerek Koalisyonların bu ülkeye fayda sağlamadıgını söyledi hep çekişme hep hizip ülkemiz insanı yeter söz bizim dedi.
Türkiye asla tutsak değildir hiç olmadı ve olmazda Türkiye AB girmek zorundadır AB girmesi ile İnsan Temel Hak ve Özgürlükleri kazanmak zorundadır madem bizden öğrendiler avrupa şimdide biz onlardan öğrenmek zorundayız. Birlik olma fikrinize katılıyorum Yeraltı ve yer üstü kaynakları Türkiye çok iyi ve yerinde kullanmalı kullanmayada başladı bu hükümet zamanında Petrol yasası gibi Milli gelir artıyor milli gelir artması ülkemiz insanına yarıyor pazar sonrası halk yerden yiyecek topluyorsa suç bizim komşusu aç yatarken bizim tok yatmamaız lazım artık ve yiyecek toplamak medya çarpıtması inanmıyorum.Türkiye sosyal bir devlet halkını aç ve açıkta komaz Zamların savunulacak bir tarafı yoktur elbet sadece dogal gaz tüketen insanlarmı yaşıyor bu memlekette biz her ay 50 YTL yemek yapmak için tüp parası ödüyoruz yılda yapar 600 YTL ve yine yılda 1,600 YTL de ısınmaya veriyoruz dogal gaz la yemek yapan ve ısınan insanlar bizden daha az ödüyor. Maaş zammına gelince yeterli yaşanabilir bir maaş verilmesi kötü olmaz birde asgari ücretle geçinen insanları düşünelim. Süper güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz Kızılelma hedefimiz gerçekleşecek hiç bir ülkeden de emir almıyoruz almayızda Türkiye büyük bir devlettir ne ABD den ne AB ülkelerinden emir almaz bu bole biline kendimizi küçük görmeyelim. Evet askerlik yan gelip yatma yeri değil Asker bu ülke insanımızın hizmetkarıdır tabiki bu ülke insanımıza hizmet edecektir.Dagda teröristle savaşmayıp yan gelip yatacakmı Kutlu dogum haftasında ilköğretim çocokları ilahi okudu diye memleketi krize sokacaksın teröristle savaşmayacaksın yok öle Askerlik Yan gelip yatma yeri değil. Kadrolu provakatörler iş başında en son 10 Kasım da yapıldıgı gibi Başbakan ananı da al giti az söylemiş bile Hala kriz çığırtkanlığı yapılıyor insaf be ülkemizi zorlamı krize sokacaksınız bırakın zorla bu memlekete krizmi getireceksiniz.[/QUOTE] Bakınız hatırlayın Bülent Ecevit döenmini o ilk olarak Cumhurbaşkanımızın kendisine yetki vermesiyel başa geçmiş bebk katili Abdullah Öcalan onun döneminde yakalandığı içinde tekrar seçimden sonra o Başbakan olmuştur. Gene hatırlayınız büyük kriz onun döneminde olmuş haliyle seçimde sandıktan çıkamamıştı... AKP hükemetide bu dönemden sonra seçimden oy çokluğuyla çıkmış büyümeye hazır olan ekonomi sayesinde de diğer seçimden oy patlamasıyla kazanmıştır. Madem öyle bu yerel seçimlerde göreceğiz bu döenm yüzünden AKP nasıl oy kaybedecek.... Yani anlatmak istediğim AKP biraz şansı ile buralara gelmiştir... AKP en büyük avantajı bu ülkemizin büyümesi olmuştur! AB birliğine girmek istiyorsunuz AB Abdullah Öcalan'ın salıvermesini istiyor bir bebek katilini salıvermek istiyor bu mu insan hakları peki soruyorum bu mudur yani bir bebek katili elini kolunu sallayarak gezecek ve ben dışarıda alnım ak gezeceğim. Şunu bilin ki sizinm desteklediğiniz AB sayesinde hiç olmayan kürt sorunu ortaya çıkmıştır biz o kardeşlerimizle bu vatanı kurtardık unutmayınız Çanakkale 'de onlarla omuz omuza savaştık! Senin AB bizim toprak bütünlüğümüzü tehdit etmektedir unutma bunu Doğu bölghesi Güneydoğu bölgesinde ve K.Irak'ta Kürt devleti kurmak istemediktirler.... İnsan temel haklarını AB değilde ATATÜRK'ün İLKELERİNE BAKARAK açıkça öğrenebilirsiniz.... Onun ilkelerinde herşeyi görebilirsiniz yeterki bakmayı bilin AB'ye baktığınız gibi! Hangi yeraltı kaynağını kullanmaktan bahsediyorsunuz bana Bor madenini çıkartıp ham olarak satıpda işlenmiş olartak geriye alıp ülke ekonomsini zarara uğratmak kullanmak ise ben sadece buna kahkaha atarım. Milyonlarca zengin Petrol sahamız var ya onun için araştırma yapıyorlardır. Gözünüzün önündeki Bor madenini işletin bi siz ondan sonra Petrole bakın. Gerçi petrol kuyularımızda açılır açılmaz ABD'nin emriyle betonla dolduruluyor ya.... Ben kendimizi küçük düşürmyorum asla! Benim başıma çuval geçirecekler ve de karşılık veremeyeceğim eğer biraz araştırısan karşılık verecekken Başbakanımızın emriyle geri adım attığımız öğreneceksin.... Bunu ben demiyorum gazeteler yayın organları diyor... Hatta K.Irağ'a girmek için ilk önce ABD'den izin aldığımız unutulmamalıdır. ABD bişey diyemeden anlayacağın biz kılımızı kıpırdatamıyoruz.... GSHM artınca ne olacak anlamıyorum AKP döneminde GSHM iki karına çıktı ne oldu ben bişi göremiyorum o pazardan yiyecek toplayanlara gelince suçu kendimize atma lmadem GSHM bu kadar yükseldiyse o pazardan yiyecek toplayanlar ortadan kalkardı. Ben buna şahit oldum ve de o kadar kızdım ki kendime bizi bu hale düşürenlere o kadar kızdım ki Atamız amanında öylemiydi ah ah.... Sen doğalgazla sedece evler ısınıyor sanıyosun galiba bir çok sanayinin bir çok bölgesi doğalgazı kullanmak zorunda o kadar zamdan sonra bu esnaf nasıl doğrultacak belini maliyetler artınca nasıl zam yapacak işçisine.... Hiçbir Türk askerde asla asla yatmaz kahramanlar gibi yapar askerliğini bir Başabakan bunu askerine söyleyebiliyorsa onun Türklüğünden şüphe duyarım... Hiçbir Başbakan halkın içinden gelen provöktör dahi olsa bu şekilde konuşamaz... Unutma ATamızın dediği gibi köylü milletin efendisidir... Biz dünyada kendi başımza yetecek bir ülke iken tarımın bitip dışardan buğday alabilecek duruma geldiyse vay ki vay haline... Dünya da oluşan bir kriz seni bu kadar kolay etkiliyorsa Dolar 1.200 Ytl'den 1.700'lere çıkıyor ise senin ekonomin sağlam değildir. Sağlam olduğunu iyi olduğunu diyodunuz ya hani... Dünya daki kriz ülkemizi o kadar etkiledi ki buradan dememle anlayamazsın gel bir esnafın içine iş mi yapıyor yoksa dükkanında zaman mı öldürüyor anlarsın...[/B] |
[QUOTE=sandalli;332047]RIZIK veren Allah`tir. Yemek icmek problem olmaz ama kisilik olarak yetistirebilmek cok önemli. Sokaklar serseri dolu. Önemli olan bunu önlemek.[/QUOTE]
[B] Bu cevabı kim yazacak diye merak ediyordum. Evet rızk Allah'tan amanna.Peki ömür Allah'tan deyip bir arabanın önüne kendimizi atalım mı?Ömür varsa yaşarız.:) Rızık Allah'tan deyip bilinçsizce,plansızca çocuk sahibi olmak,hele hele günümüz Türkiye'sinde iyi düşünülmesi gereken,tartışılması gereken bir mevzuu[/B] |
--->: -->: --->: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
[QUOTE=Yiğiter;332029][B]Mesele ailenin 3 çocuğa bakacak durumunun olması ya da olmaması değil.Sorun bu [B]3 çocuk büyüdüklerinde kendi ailelerini kurup onlara bakabilecek mi [/B]bakabilecek mi?Buna yönelik fırsatlar var mı,iş fırsatları?Mesele bu![/B][/QUOTE]
Yani sen şuan çocuk sayısının fazlalığı yüzünden imkansızlıklarla boğuşan aileleri değil, bu ailelerde yetişen çocukların günün birinde kuracakları yaşamlarının garanti altında olup olmadığından mı yakınıyorsun?..:D Hatırlatırım, hiç bir şeyin garantisi yok, hele de yasa yoksa hiç yok.. |
-->: --->: -->: --->: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
[QUOTE=sivaslı yıldız;332201]Yani sen şuan çocuk sayısının fazlalığı yüzünden imkansızlıklarla boğuşan aileleri değil, bu ailelerde yetişen çocukların günün birinde kuracakları yaşamlarının garanti altında olup olmadığından mı yakınıyorsun?..:D
Hatırlatırım, hiç bir şeyin garantisi yok, hele de yasa yoksa hiç yok..[/QUOTE] [B]Tabi ki aynen öyle. Yarın ölmeyeceğimizin de garantisi yok neden çalışıyoruz, hala para kazanmak için uğraşıyoruz. Akllı insan her şeyi düşünmeli.Şuan bir çocuk meydana gelecek ve bu çocuk tahminen 22-23 yıl sonra kendi mesleğini bulmak zorunda kalacak.20 yıl sonrasının Türkiye'sini düşünüce ve dünyasını ,bilemiyorum .:)[/B] |
siz korkmayın ßen 20 tane çocuk yaparım:D:D:D OnLarada tembihlerim hepiniz 20 tane çocuk yapın diye.. onlarda çocukLarıns söyLer 20 tane çocuk yapın diye.. Al sana nüfus artışı:D:D:D
|
[QUOTE=yerliturkuaz;332142][B]
Bakınız hatırlayın Bülent Ecevit döenmini o ilk olarak Cumhurbaşkanımızın kendisine yetki vermesiyel başa geçmiş bebk katili Abdullah Öcalan onun döneminde yakalandığı içinde tekrar seçimden sonra o Başbakan olmuştur. Gene hatırlayınız büyük kriz onun döneminde olmuş haliyle seçimde sandıktan çıkamamıştı... AKP hükemetide bu dönemden sonra seçimden oy çokluğuyla çıkmış büyümeye hazır olan ekonomi sayesinde de diğer seçimden oy patlamasıyla kazanmıştır. Madem öyle bu yerel seçimlerde göreceğiz bu döenm yüzünden AKP nasıl oy kaybedecek.... Yani anlatmak istediğim AKP biraz şansı ile buralara gelmiştir... AKP en büyük avantajı bu ülkemizin büyümesi olmuştur! AB birliğine girmek istiyorsunuz AB Abdullah Öcalan'ın salıvermesini istiyor bir bebek katilini salıvermek istiyor bu mu insan hakları peki soruyorum bu mudur yani bir bebek katili elini kolunu sallayarak gezecek ve ben dışarıda alnım ak gezeceğim. Şunu bilin ki sizinm desteklediğiniz AB sayesinde hiç olmayan kürt sorunu ortaya çıkmıştır biz o kardeşlerimizle bu vatanı kurtardık unutmayınız Çanakkale 'de onlarla omuz omuza savaştık! Senin AB bizim toprak bütünlüğümüzü tehdit etmektedir unutma bunu Doğu bölghesi Güneydoğu bölgesinde ve K.Irak'ta Kürt devleti kurmak istemediktirler.... İnsan temel haklarını AB değilde ATATÜRK'ün İLKELERİNE BAKARAK açıkça öğrenebilirsiniz.... Onun ilkelerinde herşeyi görebilirsiniz yeterki bakmayı bilin AB'ye baktığınız gibi! Hangi yeraltı kaynağını kullanmaktan bahsediyorsunuz bana Bor madenini çıkartıp ham olarak satıpda işlenmiş olartak geriye alıp ülke ekonomsini zarara uğratmak kullanmak ise ben sadece buna kahkaha atarım. Milyonlarca zengin Petrol sahamız var ya onun için araştırma yapıyorlardır. Gözünüzün önündeki Bor madenini işletin bi siz ondan sonra Petrole bakın. Gerçi petrol kuyularımızda açılır açılmaz ABD'nin emriyle betonla dolduruluyor ya.... Ben kendimizi küçük düşürmyorum asla! Benim başıma çuval geçirecekler ve de karşılık veremeyeceğim eğer biraz araştırısan karşılık verecekken Başbakanımızın emriyle geri adım attığımız öğreneceksin.... Bunu ben demiyorum gazeteler yayın organları diyor... Hatta K.Irağ'a girmek için ilk önce ABD'den izin aldığımız unutulmamalıdır. ABD bişey diyemeden anlayacağın biz kılımızı kıpırdatamıyoruz.... GSHM artınca ne olacak anlamıyorum AKP döneminde GSHM iki karına çıktı ne oldu ben bişi göremiyorum o pazardan yiyecek toplayanlara gelince suçu kendimize atma lmadem GSHM bu kadar yükseldiyse o pazardan yiyecek toplayanlar ortadan kalkardı. Ben buna şahit oldum ve de o kadar kızdım ki kendime bizi bu hale düşürenlere o kadar kızdım ki Atamız amanında öylemiydi ah ah.... Sen doğalgazla sedece evler ısınıyor sanıyosun galiba bir çok sanayinin bir çok bölgesi doğalgazı kullanmak zorunda o kadar zamdan sonra bu esnaf nasıl doğrultacak belini maliyetler artınca nasıl zam yapacak işçisine.... Hiçbir Türk askerde asla asla yatmaz kahramanlar gibi yapar askerliğini bir Başabakan bunu askerine söyleyebiliyorsa onun Türklüğünden şüphe duyarım... Hiçbir Başbakan halkın içinden gelen provöktör dahi olsa bu şekilde konuşamaz... Unutma ATamızın dediği gibi köylü milletin efendisidir... Biz dünyada kendi başımza yetecek bir ülke iken tarımın bitip dışardan buğday alabilecek duruma geldiyse vay ki vay haline... Dünya da oluşan bir kriz seni bu kadar kolay etkiliyorsa Dolar 1.200 Ytl'den 1.700'lere çıkıyor ise senin ekonomin sağlam değildir. Sağlam olduğunu iyi olduğunu diyodunuz ya hani... Dünya daki kriz ülkemizi o kadar etkiledi ki buradan dememle anlayamazsın gel bir esnafın içine iş mi yapıyor yoksa dükkanında zaman mı öldürüyor anlarsın...[/B][/QUOTE] Batmış bir ekonomiyi düzelterek oy patlaması yaptı demek istedin galiba.... Hepimiz o zor günlerden geçtik ve dünle bugünü mukayese edebiliyoruz. Çalıştık ve karşılığını oy olarak geri aldık. Girmek istiyorsunuz değil, Hep beraber bu birliğe girmek istiyoruz. Bu ab ye girmeyi bizi mi çıkarttık ya? önceden beri bu fikir zaten var ve habire girmek için çalışılıyordu. Ben mi yanlış hatırlıyorum? velev ki Partimiz Ab ye girmek için bir atılım yapmasaydı o zaman neyle suçlayacaktınız Dincilikle mi? Biz bu birliğe girmek için çabalıyoruz ya siz karşı çıkarsınız. Hep böyledir başka türlüsünü göremedim. Zaten biz bu vatanın evladi değiliz, onca ölen askeri vatandaşı takmıyoruz, kürtleri de sevmiyoruz hatta ülke bölünsün O katıil apo salı verilsin diye ve sırf bu yüzden Ab ye girmek istiyoruz. Tam olarak bunumu söylemeye çalışıyorsun? Peki sen söyle hangi birliğe girelim, kim bizim Ülke bütünlüğümüzü istiyorda biz ona sırt çeviriyoruz? Çok yaşa sen... İnsan hakları konusunda iyi bir laf etmişsin. Doğru bize hakları onlar mı öğretecek zaten elimizde olan yasalar Ülkede yaşayan tüm yurtdaşlara hakkını vermiş herkes her alanda özgürlüğünü yaşıyor ama biz bunları hiçe sayıp elin gavurunun verdiği özgürlüklerini istiyoruz. Çok doğru haklısın. Ben de sana bir gerçeği haber vereyim asıl özgürlük Allah (c.c) emrettiklerinde (ona uyalım hep beraber ne dersin?) Yeteri bakmasını bil! |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:42. |