Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Aşk şiirleri (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=357)
-   -   Aşk Okulu (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=22338)

sivaburs 14.11.2008 19:39

Aşk Okulu
 
Aşk okulundan tasdikname alarak atılmıştım yıllar önce. Bitirmeye ne benim gücüm olmuş ne de fırsat verilmişti. Okulun içerisi kim olduğu belli olmayan insanlarla dolup taşardı hergün. Öğretmenlik vasıfları olmayan bir sürü insan girerdi derslerimize. Ağız birliği yapmışçasına hepsinin, her ders bitiminde yönelttiği cümle aynıydı bana; “Sen bu okulu bitiremeyeceksin”.
Bitiremedim gözünüz aydın. Önce sınıf arkadaşım ayrıldı okuldan, hayattan… Bu benim okuldaki sonum demekti zaten.Daha fazla direnmek imkansızdı.Hadi dedim, hadi verin tasdiknamemi ve koro halinde “biz demiştik” cümlesini söyleyin arkamdan.

Uzun yıllar geçti aradan. Çıkan yeni yasalara, değişen toplum kurallarına göre okul bitirmeden ayrılmak ceza gerektirir hale geldi. Kapımı çalan çok öğretmen ve sınıf arkadaşlığı teklif eden çok insan oldu ama hiçbiri kaydettiremedi beni aşk okuluna.

Derken gözüm anlamsız olarak takılmaya başladı bir yerlere, birilerine. Gözümden kalbime inen yoldaki bariyerler tek tek kalkmaya başladı kendiliğinden. Zamanla bu yolun tam açılmasıyla bir sızı hissetmeye başladım kalbimde. Önceleri üzerime mal etmemeye çalıştım. Yapamadım. Aklıma okuldaki öğretmenler geldi.Size inat mezun olabilme amacıyla birinci sınıfa tekrar kaydolacağım dedim kendi kendime ve üşenmedim gidip kaydoldum.

Okuldaki ilk yılım sınıf arkadaşım yanımda olmadan, konuşmadan, dokunmadan geçti.Yine dalga geçmeye başladı öğretmenlerim. “Ne o 3633 numaralı aşık, yalnızsın, hep yalnız mı devam edeceksin, bu okul böyle öğrenciyi barındırmaz bak, yine veririz tasdiknameni” demeye başladılar. İkinci yılın başında ki hala ikinci yıldayım, arkadaşım bir papatya, bir kasımpatı misali sevdalara adanmış tüm gülleri kıskandırarak açıverdi hayatımda. Artık okulda yalnız değildim ve öğretmenlere yan gözle “anladın sen” mesajı vererek gururla yürümeye başladım koridorlarda.

Bu kez okulu bitirmeye kesin kararlıydım ama şu sıralar arkadaşımın devamsızlığı artmış durumda. Okulu pek ciddiye almamaya başladı. Açıkçası tekrar okuldan atılmakla karşı karşıyayım. Hadi papatyam, bir gayret göster. Adın okunduğunda "buradayım" de ne olursun. Ben öğretmenleri tekrar sevindirmek ve adı aşk olmayan okullara kayıt yaptırmak istemiyorum.(Kayıt parası vermekten anam ağladı)


Eminim sizler de bu okulla tanışmışsınızdır. Aşk okulunda yaşadıklarınızı paylaşırsanız sevinirim. Saygılarımla…

sivaburs 19.11.2008 22:37

Cevap: Aşk Okulu
 
Elimden geleni yaptım ama olmadı. Okuldan ikinci kez atıldım maalesef. Artık bu okulun önünden bile geçmem sanırım.

gezgin_58 19.11.2008 22:47

Cevap: Aşk Okulu
 
ben bu okula yasadıgım ulkede kayıt yaptırdım dosya tr den gelınce benı okulldan attılar ne yepıyım beceremıyorum ask ısını aklımızda ıs den baska bır sey yokkı bıde kım bakar bıze evde kaldık be

sivaburs 23.03.2010 23:31

Cevap: Aşk Okulu
 
Vay be, bir buçuk yıl önce verdiğim sözü tutmuşum. Okulun önünden hala geçmedim(veya geçemedim). :)

gönlüm58 23.03.2010 23:35

Cevap: Aşk Okulu
 
[QUOTE=sivaburs;536695]Vay be, bir buçuk yıl önce verdiğim sözü tutmuşum. Okulun önünden hala geçmedim(veya geçemedim). :)[/QUOTE]

[B]İyi etmişsin hocam bence hiç ugrama.:D[/B]

sivaburs 23.03.2010 23:39

Cevap: Aşk Okulu
 
Kinaye sezinledim azıcık. Bu bir öğüt mü sitem mi? :)

gönlüm58 23.03.2010 23:41

Cevap: Aşk Okulu
 
[QUOTE=sivaburs;536698]Kinaye sezinledim azıcık. Bu bir öğüt mü sitem mi? :)[/QUOTE]

[B]Sizdende hiç bir şey kaçmıyor,haddim olmayarak ögüt.:D[/B]

sivaburs 23.03.2010 23:44

Cevap: Aşk Okulu
 
Eleştirilere açık, öğütleri tutan biriyim. Senin de öğüdünü tutacağım.(El mahkum :) )Teşekkür ederim.

gönlüm58 23.03.2010 23:50

Cevap: Aşk Okulu
 
[QUOTE=sivaburs;536700]Eleştirilere açık, öğütleri tutan biriyim. Senin de öğüdünü tutacağım.(El mahkum :) )Teşekkür ederim.[/QUOTE]

[B]Rica ederim ne demek.:D[/B]

Arif Coşkun 23.03.2010 23:57

Cevap: Aşk Okulu
 
Bu okula kayıt parası ne kadarmış Milli Eğitim Bakanlığı kesinlikle kayıt parası alınmayacak demiştide :D

bilal kose 24.03.2010 00:01

Cevap: Aşk Okulu
 
[QUOTE=arifcoskun;536706]Bu okula kayıt parası ne kadarmış Milli Eğitim Bakanlığı kesinlikle kayıt parası alınmayacak demiştide :D[/QUOTE]

kayit parasi almiyorlar ama insanin kendini aliyorlar abi:):)

gönlüm58 24.03.2010 00:20

Cevap: Aşk Okulu
 
[QUOTE=bilal kose;536707]kayit parasi almiyorlar ama insanin kendini aliyorlar abi:):)[/QUOTE]

[B]Sonrada yıllarca geri vermiyorlar,uzak durmak en iyisi.:D[/B]

bilal kose 24.03.2010 00:26

Cevap: Aşk Okulu
 
bencede uzak durmak lazim hem bir suru okul var sanat felsefe matamatik fizi kimya saymayla bitmez ne gerek var omurboyu hazanlara donmenin

gönlüm58 24.03.2010 22:47

Cevap: Aşk Okulu
 
[B]Birde bu okula kayıt yaptırıp gurbete gidenler var...:)[/B]

HasreT 24.03.2010 22:49

Cevap: Aşk Okulu
 
Bu okula kayıt yapılıyormuki yaptırsanda yaptırmasanda kapıdan geçeni kolundan tuttukları gibi içeri... bende gittim bu okula zamanın birinde, bitirince atandım gurbet ellere ....

ela58 24.03.2010 22:54

Cevap: Aşk Okulu
 
hımm neler varmış bide aşk okulu çıktı:D

Arif Coşkun 16.05.2010 08:50

Cevap: Aşk Okulu
 
AŞKA AYIP OLUYOR

Günümüz insanı aşka aşık, aşığa değil! Aşkların kısa dönem askerlik gibi kısa sürmesinin nedeni herhalde bu.
Zaplanan aşıklar dönemi bu dönem! Kanaldan kanala geçer gibi aşıktan aşığa geçiliyor.
Peki bu neden böyle oluyor?
Çünkü insan insana sevgisiz, insan insana tahammülsüz, insan insan için fedakarlık duygusunu yitirmiş, insan insana kendini adamaktan kaçıyor.
Oysa fedakarlık, adanmışlık varsa vardır aşk. Fedakarlığın, adanmışlığın yaşamadığı yerde yaşamaz aşk.
Ne yazık ki uğruna kendini adadığı ne bir ideali var günümüz insanının... Ne de uğruna kendini adadığı bir aşkı.
Nerde ideali, aşkı uğruna her şeyden vazgeçen dünün insanı... Nerde hiçbir şey için hiçbir şeyden vazgeçmeyen bugünün insanı.
Bugünün insanı aşkta da köşe dönmeci.
Emek harcamadan yaşamak istediği gibi, emek harcamadan aşk yaşamak istiyor.
Sevmeden sevilmek, vermeden almak istiyor.
Hiç değilse bir koyup üç almak istiyor.
Bir koyup üç alamadı mı ilişki bitiyor.
İlişkiler çıkar, menfaat üzerine kurulu.
Elektriklenmeler kısa devre. Bir günlük elektriklenmeler, bir gecelik sevişmeler aşk sanılıyor.
Sevgili bayanlar baylar, aşka ayıp oluyor!!!!!!

Can DÜNDAR


WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:07.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.