![]() |
Dünyanın en büyük iş makinesi
[B]Dünyanın En Büyük İş Makinesi:Bagger 288[/B]
[img]http://img372.imageshack.us/img372/8543/bogger2ry2.jpg[/img] [img]http://img70.imageshack.us/img70/2464/bogger1pt5.jpg[/img] [img]http://www.raise.ru/articles_pic/ar0027_05.jpg[/img] ÖZELLİKLER ; [B]Dünyanın En Büyük İş Makinesi:Bagger 288 [/B] Alman yapımı olan bu iş makinesi, daha çok madencilikte ve otoban gibi büyük ölçekli inşaat işlerinde kullanılıyor. * Bu hareketli makine 100 metre yüksekliğinde ve 223 metre uzunluktadır. * 45.500 ton agirligindadır. * 100.000.000 dolara mal olmuştur.*İmalatı 5 yılda tamamlanmıştır. *İşletimiiçin 5 operatör (şoför) gerektirmektedir. * 22 metre çapında döner kova tanburu üzerinde toplam 20 kovası bulunmakta ve her kova 196 ton hafriyat kapasiteli olup bir turda 3.920 ton toprak veya kaya hafriyat kaldırabilmektedir. * 12 paletli yürüyüş takımının her biri 3.80 mt genişlikte ve 15 mt uzunluktadır. Bunlardan 8 tanesi önde 4 tanesi de arkadadır. * Saatte en fazla 1.6 km hız yapabilmektedir. * Günde 76.500 m3 den fazla hafriyat kaldırabilmektedir. Bu da 100.000 dev damperli kamyona eşittir. |
--->: Dünyanın en büyük iş makinesi
Ya bizede Aciileenn Harfiyat için böyle bişe lazımdı nasıl ulaşabiliriz Eyüphan'cığım çabuk iletişim bilgilerinide ver hele:D
|
[B][QUOTE=arifcoskun;333214]Ya bizede Aciileenn Harfiyat için böyle bişe lazımdı nasıl ulaşabiliriz Eyüphan'cığım çabuk iletişim bilgilerinide ver hele:D[/QUOTE]
Abi cep telefonunu alim operatörlerin size hemen bilgi vericektirim.[/B] |
yok biraderim birazda insan ayarında olsun ne bu böyle 3.resmi incelerseniz insanlar aşağıda karınca gibi kalmış
|
bunlar internette yalan şeyler sadece yakından çekilmiş resimleri böyle enbüyük makinalar diye kandırıyorlar çok gördüm ben bunları :D:D:D
|
[B][QUOTE=seva;333484]bunlar internette yalan şeyler sadece yakından çekilmiş resimleri böyle enbüyük makinalar diye kandırıyorlar çok gördüm ben bunları :D:D:D[/QUOTE]
Yakından gördünüz mü ? :confused: Sanki görmüşşünüz gibi konuştunuzda :rolleyes:[/B] |
Cevap: Dünyanın en büyük iş makinesi
[B]Bu ne yaw böyle daha büyüğü yok muydu bunun....[/B]
|
--->: Cevap: Dünyanın en büyük iş makinesi
[B][QUOTE=yerliturkuaz;333663][B]Bu ne yaw böyle daha büyüğü yok muydu bunun....[/B][/QUOTE]
Abicim elimizde bu kaldı :rolleyes: Daha büyüğünü bulana kadar bununla idare edelim.[/B] |
Geçende Eyüphan yollamış sağolsun bizim işe ufak geldi bu makina bekliyoruz daha büyüğünü sıraya gir bakim yerliturkuaz;)
|
[B][QUOTE=arifcoskun;334546]Geçende Eyüphan yollamış sağolsun bizim işe ufak geldi bu makina bekliyoruz daha büyüğünü sıraya gir bakim yerliturkuaz;)[/QUOTE]
Abicim aradın hemen yolladım :) İnşallah işini görmüştür :rolleyes:[/B] |
[B]bizim buralarda böyle büyük bagger görmedim :D
ama iyi ise yariyordur is en azindan cabuk biterdi :D[/B] |
[B][QUOTE=berat.demir;334583]O makinayı ben kullanabiliyorum. Dünyada benle birlikte 5 kişi kullanabiliyor. :D:D
ehliyetini alırken baya bi zorlanmıştım:D[/QUOTE] Zannedersem o 5 kişinin içerisinde bende yer almaktayım dimi beray abi ? :confused:[/B] |
bu aygıtın paletler üzerinde yürüyebildiğine inanmak gerçekten zor...
müthiş bişey... |
[B][QUOTE=berat.demir;334609]Yanlış hatırlamıyorsam galiba se nde vardın.
Hah tamam şimdi hatırladım direksiyon sınavında benim bi arkamdaydın hatırlamadın mı:D:D Ben makinayı dağın başına çıkarttım sen de dağın başından indirmiştin hatta. :D[/QUOTE] Evet evet şimdi hatırladım...Abi kusura bakma uzun bir zaman geçti biraz geç hatırlayabildim :)[/B] |
Cevap: --->: Cevap: Dünyanın en büyük iş makinesi
[B][QUOTE=EyüphanAydın;334542][B]
Abicim elimizde bu kaldı :rolleyes: Daha büyüğünü bulana kadar bununla idare edelim.[/B][/QUOTE] Merak etme biz Türkler bunun da bir kopyasını yaparız :D[/B] |
[B]Acaba bunu kiralamak kaç para :) Milyon dolar vardır heralde [/B]
|
[QUOTE=EyüphanAydın;333644][B]
Yakından gördünüz mü ? :confused: Sanki görmüşşünüz gibi konuştunuzda :rolleyes:[/B][/QUOTE] şaka olduğunu söyledim gülüşlerimden ama ilginç gerçektende tşkler paylaşım için... |
[B][QUOTE=seva;335629]şaka olduğunu söyledim gülüşlerimden
ama ilginç gerçektende tşkler paylaşım için...[/QUOTE] Ablacım bende şaka yaptım zaten :)[/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 13:09. |