![]() |
Adaylıktan Sonraki İlk Röportaj!
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/bask_rop_foto3.JPG[/IMG]
Belediye Başkanlığı için adaylığı kesinleşen Sami Aydın ile yapmış olduğumuz röportajı yayınlıyoruz. [B]Başkanım kısaca kendinizden bahseder misiniz? [/B] 1965 Sivas doğumluyum. İlk ve Orta öğrenimimi Sivas’ta tamamladıktan sonra Trakya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden mimar olarak mezun oldum. Vatani görevimi tamamladıktan sonra 1990 yılında iş hayatına atıldım. Serbest mimar olarak çalıştım. Ayrıca çeşitli inşaat şirketleri kurarak müteahitlik sektörüne girdim. 1999 yılında İl genel meclisi üyesi seçildim ve 2001 yılında Ak Parti’nin kurulmasıyla Sivas’ta Ak Parti İl başkanlığı görevini üstlendim. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görevlerim oldu ve en son yerel seçimlerde Sivas Belediye Başkanı adayı oldum. 28 Mart yerel seçimlerinde Sivas halkının teveccühü ile Sivas Belediye Başkanı oldum. Evliyim ve 3 çocuğum var. [B]Kent Meydanı projesinin şehir için önemi nedir ?[/B] Selcuklu dönemini , Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet dönemi ile birleştirmemız için çok önemli bir proje. Kent meydanı projesi denirken akla sadece oradaki Selçuklu Parkı duzenlenmesı projesi gibi gelebilir bu doğru bir yaklaşım değil. Orası özellikle Selcuklu , Osmanlı ve Cumhuriyet dönemini birleştiren bir açık hava müzesi gibi. Bu projenin ismini ilerde belirliyeceğiz ama buraya yakışan isim belkı Uygarlıklar Açık Hava Müzesi olabılir, belki Medenıyetler Açık Hava Müzesi olabilir. Bunun yanında Kale Projesi gibi bir çok prejemiz var. Burası Sivas için de, Sivas ekonomısı için de büyük bir potansiyel, projemız bittikten sonra buraları görmek için turizm turları düzenlenecek bu da ekonomimize çok önemli bir katkı getirecektır. Şu anda baktığımızda turizm geliri Sivas’ımızda yok denecek kadar azdır. Biz Sivas’ta ki sadece bu eserler ile ilgilenmeyeceğiz. Camilerımiz , hanlarımız, hamamlarınımız , Sivas’takı bütün köprülerimiz başta olmak üzere bu tarihi eserlerimizi hayata geçirdiğimizde göreceksınız önemli bir ekonomık katkı sağlayacak, Sivas turizm açısından çok önemli yerlere gelecektir. [B]Sivas'ımızın gülen yüzü haline gelen Ak-Su projesinde son durum nedir? Bu proje dahilinde başka neler yapılacak ?[/B] Ak-Su projesi cok büyük bir proje Yukarı Tekke’den başlıyor ve Yenişehir’ e kadar uygulanan bir porje. Her etabı Sivas’a ayrı bir değer, ayrı bir fiziki görüntü katacak . Projede biz şu ana kadar 4 etaptan oluşan Ak-Su'nun 1. etabını tamamladık ve 2. etabı yüzde 80 tamamlandı. Kalan kısımlar tamamlanacak özellikle 3. etapta cok önemli tesis planlarımız var. Bunlar inşallah 2009 yılında tamamlamak istediğimiz projeler. Bundan sonra 4. etap bölümü var, Yenişehir fuar alanına uzanan alan Ak-Su'nun finalı olacak. Hedifimiz o bölgedeki nehiri tamamlayan gölete çevirip etrafını sosyal tesislerle donatıp şimdikı yaptığımızdan çok da güzel hale getirmektir. Yani Ak-Su devam edecek, Ak-Su heyacan verecek ve Ak-Su Sivas’a gelenlerı etkıleyecek. [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img522.imageshack.us/img522/2765/baskrpofotowz1.jpg[/IMG][/URL] [B]Sayın Başkanım şehir içi raylı sisteme geçme gibi bir düşünceniz var mı ?[/B] Şehir içi raylı sisteme geçme ile ilgili ön fizikibilite çalışmaları yaptık. Sivas halkı bizleri artık çok iyi tanıyor, biz hiçbir zaman yapamayacağımız projeri yaparız diye söylemedık veya yapıldığı zaman yararlı olmayacak projeleri yaparız ya da bize oy verin deyip yapmayacağımız projeleri yaparız diye söylemedık. Şöyle geçmiş 3 seçım dönemini incelediğiniz zaman benden önce kı beledıye başkanlarının projeleri bu raylı sistemi getirmekti. Uzun süre görevde kalmalarına rağmen bunu yapmadılar. Bizim taahhut ettiğimizi yapmamız lazım. Şimdi raylı sistem ile ilgili düşüncemı paylaşayım, şunu söyleyeyim istersekde yaparız bu konu ile alakalı plan ve projelerimiz mevcut. Raylı sistem ile ilgili düşüncemı ilk defa sizlerle paylaşıyorum, Çok önemli bir soru sordun.1. Raylı sistemın km maliyeti yaklaşık 3 milyon dolar sadece yol ana hattı yapımı için. 2. TC. Hazinesi nufusu 500 binden küçük şehirlerde raylı sistem için uluslararası kredi de kefil olmuyor. Uluslararası kredi için hazinenin garantörluğü gerekiyor . 3 Parayı buldunuz, alt yapıyı kurdunuz şimdi vagonları almanız lazım biz hesapladık, biz hesap adamıyız benım beledıye başkan yardımcılarımın 4’ ü mimar. Yol darlıgını dikakete aldıgınız zaman en fazla 3 vagon ekleyebilirsiniz. Raylı sisteme bu 3 vagonda ortalama 400 – 500 kişi taşır ve sadece o vagon fiyatına hatta daha alt fiyatına biz metrobüs denılen buyuk arabaları alabılıyoruz. Bir seferde 300 kişi taşıyan metrobus alıyoruz. Sivas’ta her sokağa raylı sistem döşeyemezsiniz. Böyle bir şey dünyada yok. Raylı sistem Avrupa'da 1940’da yapılan ve artık estetik olmayan, benımsenmeyen modası geçmiş bir taşıma yoludur. Bizim planımız şu 300 bin nufusa kadar tek tip toplu taşıma araçları ile ulaşımı sağlayacak. 300 bin - 1 milyon nufus arasıda ilave olarak metrobus dediğimiz büyük kara taşıtları ilave ediceğiz 3 - 1 milyonda sonra yerın altında gerektığı yerde üstünden gecen metro sistemıne gececeğiz öyle klasık sistemler bizlere yakışmaz arkadaşlar. Bu şu demektır biz metrobüs ile hafif raylı sistemı alternatif olarak göruyoruz. Hem malıyet hem estetık olarak metrobüsü getireceğiz inşallah. 2009 da bunun ilk örneklerini Sivasımıza sunacağız. [B]Sayın Başkanım secim sürecindeyız yeniden Belediye Başkanı olursanız yeni dönem sonunda nasıl bir Sivas vaad ediyorsunuz ?[/B] Bu tabi öyle uzun bir soru kı benım için paylaşmaya kalksam cok uzun süre tutar. Ama şunu diyeyim size konuştuğumuz şeyler neler yapacağımızı ortaya koyuyor. Biz Sivas’ın potansiyelini artıracagız. Tarihi yerleri yeniden kazandırmak için yaptığımız ve devam eden plandıgımız projler var. Şunu diyebiliriz Sivas 5 yılın sonunda Türkıye’de belediyecilik adına en ön sıralara yükselmiş bir il olacak ve bizden sonrakilere bu bayrağı devredeceğiz. Hedefimiz Sivas’ın yaşam standardını artırmak ilk defa Sivas’ta il merkezınde nüfusu artırdık . Göçü durduk. Bizim asıl hedefimiz ağlayarak Sivas’tan giden, memleket hasreti çeken hemşerilerimizi Sivas’ımıza davul zurnalar ile getirmek, bunu başlattık ve inşallah daha iyi yerlere onu getireceğiz. [B]Sayın başkanım 4 Eylül şenlıklerınden sonra şehrimızde yapılan en büyük organızasyon olan SivasTuning Yaz Buluşması hakkındaki görüşleriniz nedir ?[/B] Biz gençlerimizin Sivas’ta yaşayan bütün vatandaşlarımızın her dönem sosyal aktıvitelerle iç içe gecirmek için calışmalarımızı sürdürüyoruz. Zamanla daha da olacak Sivas’takı ınsanların dolu dolu yaşamasını istiyoruz, insanlara heyecan veren organizasyonlar İstiyoruz bunlardan bir tanesi Sivastuning organizasyonudur. Elbette böyle şeyleri destekliyeceğiz, bunlara öncülük edeceğiz. Sosyal aktiviteleri artırıcı bir çok projemız var. Göreve başladığımdan bugune kadar devamlı patlak su boruları ile uğraştık felç bir alt yapıyı düzelltik, halende düzeltmeye calışıyoruz. Biz göreve geldiğimzde Sivas’ta su akmıyordu, sadece haftanın 2 günü su akıyordu. Biz bunlardan dolayı adeta başımızı kaldırmakda zorluk çekıyorduk. Bu durumda bile biz bu tür organızasyonlara destek verdik . Bundan sonra çok projeler üreteceğiz. Bu konuda çok düşüncemız var. Biz herkesin düşüncelerini önemsiyoruz. İnşallah sizin yaptığınız gibi projeler artarak devam eder ve yeniden göreve seçilmemız halınde 5 yıl içinde cok daha güzel ve fazla etkinlıkler düzenleyeceğiz. [B]Sivassporumuzun başarısı hakkında görüşlerinizi alabılırmıyız ?[/B] Sivassporumuzun başarısı bizleri tabikı mutlu edıyor. Bülent hoca ile dün telefonda göruştum dedimkı "sizden isteğim var bunuda beraber başaracağız bu sezon sonunda inşallah Turkıye Kupasını bırlıkte havaya kaldırmamız lazım. Eğer bunu başarırsak Sivas’ın bir bölgesıne O efsane kadronun heykelini dikeceğiz, sizleri ve bu efsane kadroyu ölümsüzleştireceğiz." [B]Sivaslılar.net internet sitemiz hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?[/B] Sitenizden haberdarım. Bu siteden il dışındaki ve yurtdışındaki vatandaşlarımız Sivas’ımız hakkında bilgi ediniyorlar. Yaptığınız iş aslında çok önemli çünkü bizim ulaşamadığımız veya kendimiz anlatmakta zorlandığımız konularda il dışındaki hemşehrilerimize bizleri anlatıyorsunuz. En güzel örneği ise bu röportajımız bizler bunları anlatabilmek için ulusal kanallara çıkmalıyız ki hemşehrilerimizin haberi olsun o da pek mümkün olmayacağı için sitenizin üstlendiği misyon çok önemli. Sizlere başarılar diliyorum. [B]Başkanım son olarak üyelerimize mesajınız nedir ? [/B] Öncelıkle bütün üyelerinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Üyeleriniz gercekten çok şanslı bir dönem yaşıyor. Mukemmel ilerleyen Sivasspor ve şehircilık adına, belediyecilik adına, güzellikler adına artan gelişen bir Sivas var. Sorunları azaltan projeleri hayata geçiren bir belediyemız var. Bir yanda da devamlı çıtayı yukarıya taşıyan tüm Türkıye’nin gönlüne taht kurmuş bir Sivasspor var. Onlara iyi eğlenceler dilıyorum, bol keyif dilıyorum ve biz onları mutlu etmeye devam edeceğiz. Bütün üyelerinizi saygı ile selamlıyorum. [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img522.imageshack.us/img522/8254/baskropfoto2sf6.jpg[/IMG][/URL] [B]Başkanım bize vakit ayırdığınız için teşekkür ediyoruz. [/B] Rica ederim, asıl bu güzel sohbet için ben size teşekkür ederim. [B]Röportaj:[/B] [I][U]Osman Nehir (besyo_cu) Bekir Bayrak [/U][/I] [B]Fotoğraf:[/B] [I][U]Onur (Cortez)[/U][/I] |
Cevap: Adaylıktan Sonraki İlk Röportaj!
Sivas icin hayirli ugurlu olsun, umarim iyi calisir ve herkes memnun olur, basarilar dilerim.
|
Başkanımın arkasındayız, çalışmalarının devamını diliyoruz....
yayın ve yapımda emeği gecenlere çok teşekkür ediyorum .... |
Emeği geçenlere teşekkür ediyorum..
Özellikle Ak-Su ve raylı sistem hakkında yeni şeyler öğrenmiş olduk.Metrobus işi de benim aklıma yattı..Haydi bakalım başkanım.Sivas daha iyi yerlere gelecek inşallah.. Bu arada siyasi görüşlerden uzaklaşmalı,artık yeni başkan hangi partiden olursa olsun Sİvasımız için ona destek olmalıyız. |
[B]Mükemmel bir söyleşi olmuş.. Sevgili kardeşlerim Bekir Bayrak, titiz çalışmaların markası olacak besyo_cu (Osman) ve Foto da Cortez (Onur) kardeşlerimi tebrik ediyorum. Emeklerinize sağlık. İstişarede belirttiğimiz soruların tamamına cavap alınmıştır. içtenlikle cevaplarından dolayı da sayın Başkan Sami Aydın beye de teşekkür ederiz.[/B]
|
başkana devamında başarılar diler sivas için en güzel işler yaparlar
|
[B]Sivasımız için hayırlı olsun yeni başkan adayımızın yolu acık olsun ayrıca sayın sami aydın bey ile bu hoş Röportajı gercekleştiren
Osman Nehir (besyo_cu) Bekir Bayrak kardeşlerimi tebrik ederim emeklerine sağlık [/B] |
hayırlısı olsun....
çalışmalarında başarılar dilerim... |
he en süperi sivasspor kadrosunun heykelinin dikilecek olması tabi şampiyonluktan sonra :D kaç kişi var yaw zor bi çalışma :D
|
[B]Sayın Başkanımız Sami AYDIN'ı bize karşı göstermiş oldugu sıcaklık ve sorularımıza vermiş oldugu içten cevaplar için cok teşekkur ederim Sami Bey'in anladığımız kadarı ile yapmakda olduğu ve yapacağı daha cok projesi var. Sayın başkanımıza başarılarının devamını dilerim..[/B]
|
Yeni dönemde tekrardan aday olan Sami beye zamanını ayırıp arkadaşlarımızın sorularını içtenlikle cevapladığı için teşekkür ederim.
Bu güzel ve başarılı röportajı gerçekleştiren arkadaşlarımız Osman, Bekir ve Onur' a çok teşekkür ederim. |
[B]Ben röportajı güzel ve başarılı fakat yetersiz buldum. Biz gurbette yaşayanlar için daha detaylı bilgiler lazım olduğu için çok fazla doyurucu gelmedi. Fikrimi beyan etme özgürlüğüm olduğu için söylüyorum ama röportajı gerçekleştiren kardeşlerime ve samimi açıklamalarda bulunan başkanımız Sami beyede çokkk teşekkür ederim.
Sayın başkanımıza da ayrıca yaptığı başarılı çalışmalar ve gerçekçi hedefler için teşekkür ediyorum. Yalnız ben isterdim ki, Sivas'ımızın kültürel ve turizm açısından bir kalkınma planı olsun ve bu 1 yıl içerisinde faaliyete geçirilsin. Neden diyeceksiniz? Ben şöyle açıklayayım belki dikkate alınır. Ben Ege bölgesinde (İzmir’de) yaşıyorum. Buradan Karadeniz’e, Doğu’ya, Güneydoğu’ya 1 haftalık, 10 günlük turlar düzenleniyor, Karadeniz turunda Tokat’a bile uğranıp taa Artvin’e kadar gidiliyor, Doğu Anadolu turunda Kayseri’den Malatya’dan geçilip Kars’a kadar gidiliyor, Güneydoğu Anadolu turunda Diyarbakır’dan tekrar Erzurum’a, Erzincan’a oradan Kayseri-Konya’ya uğranılıyor, FAKAT hiç birinde SİVAS’ımıza girilmiyor. Bu kadar mı, SİVAS’ımızın gezilecek, görülecek yeri, yaşanacak eğlenceleri, tadılacak yemekleri yok. Ben burada ki bir tur ile görüştüm, kalacak yer problemi, Sivas’ta ki turizmcilerin duyarsız olduklarını söyledi, şaşırdım. Başkanımızdan rica ediyorum. Kalınacak otellerin kalitesi ve sayısı arttırılsın, restaurantlarda kaliteli hizmet ve çalışanların kalitesi arttırılsın, kültür evleri oluşturulsun buralarda âşıklar gecesi, Sivas gecesi gibi etkinlikler arttırılsın, yalnız Sivas’ta değil ilçelerimizde de bu çalışmalar yapılsın, gezilecek, görülecek yerlerin tanıtımı yapılsın. Sonra’da turizm firmalarıyla oturulup buralarda ki turizm şirketleriyle görüşülsün. Bakın o zaman nasıl para geliyor Sivas'a, nasıl işsizliğe küçükte olsa bir sektör oluşuyor. Sivasspor'umuz tüm dikkatleri Sivas'ımızın üzerine çekmişken bunu değerlendirelim. Fırsatı kâr’a çevirelim. Bu bir eleştiri olarak algılanmasın sadece Belediye Başkanlığına öneri olarak görülsün. Bir Sivas’lı olarak içimden geçeni söyledim. Saygılarımla. Yalçın KINIK İzmir[/B] |
[B]Bekir abi osman ve onur güzel ropörtaj olmuş emeğinize sağlık[/B]
|
hayırlı ugurlu olsun tüm sivaslılar için
|
[B]Aman aman aman Osman ağabeyimizde orada :) Bu güzel röportaj'ı bizlere sunduğunuz için teşekkür ederiz.[/B]
|
[B]Adaylığının kesinleşmesinin ardından ilk röportajını sitemiz ile yapan Sivas Belediye Başkanımız Sayın Sami Aydın beye sitemize duyduğu güven ve sevgiden dolayı teşekkür ediyorum.
Bu röportaj aracılığı ile bir çok bilgiyi ilk defa öğrenmiş olduk. Mesela Kale projesi tıpkı Kent Meydanı projesi gibi şehrin çehresini değiştirecek, tarihe ışık tutacak bir çalışma... Raylı Sistem hakkında ilk defa Başkanımız açıklama yaptı ve metrobüslerin Sivas'ta faliyet göstereceği müjdesini ilk defa sitemiz aracılığı ile hemşerilerimize duyurdu. Sivasspor inşaallah Türkiye kupasını kaldırdığında Belediyemizin bu efsane Kadronun heykelini dikme teklifide Yiğidoları heycanlandıracak bir bayanattır. Turizm konusuda Sami beyin gelecek dönem hedefleri arasında 1. sırayı aldığı röportajdan açıkça gözlenebiliyor. Bu konuda Sivas ne yazık ki çok çok gerilerde ve bu yüzden çok hızlı haraket etmesi gerekiyor. SivasTuning Yaz organizasyonuna ve bu tür aktivitelere Belediyemizin bakış açısıda çok olumlu, Başkanın şimdiden 2009 SivasTuning Yaz Organizasyonu için destek sözünde bulunmasıda bizleri ayrıca sevindirdi. Belediye Başkanımızın yoğun programı nedeniyle kısa sürede çok sayıda önemli konuyu gündeme getiren Bekir Bayrak, Osman (besyo_cu), Onur(Cortez) arkadaşlarımı tebrik ediyorum.[/B] |
Çok güzel röportaj olmuş. Adaylığı açıklandıktan sonra ilk röportajı Başkanın sitemize vermesi çok çok güzel, demek ki sitemizin önemi Başkanımız tarafından da biliniyormuş. Röportajı gerçekleştiren hemşerilerimizi tebrik ediyorum.
|
[B]Seçim sürecine girildi artık Sami Bey'in adaylığı kesinleşti ve bu röportajda tekrar seçilmesi durumunda projelerini anlatmış. Açıkcası söyledikleri önemli konular metrobüs, raylı sistem bunlar Sivas için önü açık projeler. Artık alt yapı çalışmalarının bittiğini söylüyor Başkan seçilmesi halinde bu dönemki çalışmaları merakla bekliyoruz.
Röportajı gerçekleştiren besyo_cu, Bekir Bayrak ve Cortez'e teşekkürler. Güzel bir çalışma olmuş ve seçim öncesi sorular yerinde seçilmiş.[/B] |
Cok güzel bir roportaj olmuş emeği gecenleri tebrik ederim... İnşallah yiğidolarımızın heykelini görürüz... Sami beye başarılar dilerim
|
siyasal anlamda sayin baskandan farkili düsünüyorum. Ama sayin baskani sahsindan dolayi destekliyorum umarim yeniden kazanir. saygilarimla.
|
İnanın sivasın o kadar büyük bir tarih zenginligi varki anlatılamaz.Bize düşen bunları tanıtmak bu konuda tarihi mirası bozmadan modern şehir anlayışıyla hareket eden sayın sami aydına edirneden selam olsun bende trakya üniversiesinde yeni mezun oldum inşallah bende onun gibi güzel şeyler yaparım memleketime.saygılarımla
|
[B][I]Sayın Belediye başkanımız Sami Aydın'nı başarılı çalışmalarından dolayı kendisini tebrik ediyoruz inşALLAH tekrar seçildiğinde Sivas için daha iyi şeyler yapacağından eminim.[/I][/B]
|
Bu adamı sevmiyorum fakat Sivas için tahammül etmemiz gerektiğini düşünüyorum
|
evet şehrimiz gerçekten bunları çoktan haketmiştir ne yazıkki siyasi birtakım oyunlardan her zaman geri plana çekilmiştir neden bir kayseri gibi olmayalım tabiki metroda yakışır metrobüste inşallah bunların daha fazlası olacağına yürekten inanıyorum emek veren tüm insanları kutluyor yeni yılın başarı mutluluk getirmesi dileği ile sevgi ve saygılarımı iletiyorum vahap körpi muğla.
|
ben izmirden soruyorum şu sıcak çermiğin hali ne olacak.şahsen ben hersene ayaklarıma iyi geldiği için 1 aylığına geliyordum.şu 4 senedir kalın belediyesine geçtiğinden berridir gelemiyorum.bu konudaki çalışmalarını çok merak ediyorum.eskisi gibi çadır ve barakalar olacakmı.yine cıvıl cıvıl olacakmı
|
[B]İnşallah başkanımızın vaadleri gerçek olur Güzel bir röportaj olmuş emeği geçen herkese teşekkürler iyi çalışmalar arkadaşlar..[/B]
|
sivas için en hayırlisi
|
başkanımız kusura bakmasın daha malisef sivasta yaklasık 3000 kişinin oyunu kacırdı nasıl mı ? kısacası şöyle anlatayım ve ufak bir hesap sivasda esnaflık yapan yaklaşık 1000 aile var ve bunlardan 500 pazarcı gecen sene içerisinde yapmıs olduğu ve kendince haklı olarak düzenleme diyelim pazar yerlerini değiştirdi şimdi ben eskiden bir esnaf olarak sunu düşünüyorum pazar yerleri değiştiğinde manavlara mahkum olan halk her alıs verişe cıktığında eksi bir not verecek sahsen ben ve pazarcı arkadslarım ve aileleri ki buda 3000 kişiye tekamül eden bir sayı bence hiçde azımsanacak bi sayı değil genede ii sanslar
|
Biraz kolaya kaçma olacak ama [url]www.sivasspor.com[/url] da bu ropörtaj için yazdığım yorumu buraya ekliyorum:
Sayın Sami Aydın'ı yeniden aday gösterildiği için tebrik ederim. Siyasi herhangi bir düşünce taşımadan açık bir şekilde ifade etmeliyim ki kendisi proje adamı olduğu, rutin faaliyetlerin dışına çıkabildiği, şehri büyütmeyi ve güzelleştirmeyi sınırları zorlayarak başardığı için Sivasımız açısından önemli bir değerdir. Röportajda bahsi geçen projelerden 'Kent Meydanı ve Selçuklu Park' projesi tek kelimeyle muhteşem bir projedir ve Sivas'a hakettiği tarihi ve kültürel değerin verilmesini sağlayacaktır. Tarihi eserlerin civarında gölgelenmek için ağaç arayanlar da bir zahmet şehir içerisindeki muhtelif parklara gitsinler efendim! Burası yeşil alan değil, orman hiç değil! Burası tarihi zenginliklerimizin, abidelerimizin sergilenecekleri bir bölge. Bu proje için Sayın Belediye Başkanımızdan isteğimiz bir an evvel adliye sarayı, nüfus müdürlüğü, mevcut belediye binası, askeri lojmanların da yıkılarak bu güzel projenin genişletilmesi; Aliağa Camii ve Postane binasının bu alana dahil edilmesi, tarihi Jandarma binasının da çevresinin açılarak bu binanın kültürel bir faaliyet için tahsis edilmesidir. 'Kent meydanı ve Selçuklu Park' projesinin Sivassporumuzla ilgili olan kısmına gelecek olursak, Sayın Belediye Başkanımızdan istirhamımız yapılmakta olan otoparkın gelirlerinin kulübe verilmesidir. Kaynakları kıt olan ve yıllık düzenli bir geliri olmayan Sivassporumuz için az da olsa sabit bir gelirin bu şekilde gelecek olması ilerleyen yıllarda kulübümüze ve Sivas'a artı değer olarak dönecektir. Aksu projesine gelirsek, bu proje iyidir, güzeldir, hoştur ancak geçen dört buçuk yıl içerisinde sadece küçük bir kısmı faaliyete ancak geçirilebilmiştir. Umarım önümüzdeki yıl kısa sürede projenin tamamlandığına şahit oluruz. Diğer bir çok projeden bahsedebiliriz ancak taraftar sitesinde bu kadarla yetinelim. Zaten Sayın Belediye Başkanımıza Kuzey çevre yolu, Otogarın satışı ve yeni otogarın şehir dışına yapılması, Eğri Köprü'den Kesik Köprü'ye Kızılırmak projesi vb projelerde duyduğumu güven tamdır. Bu güveni Sivaslı kendisine eminim sandıkta hissettirecektir. Bu durumda kendisinin sırtındaki yükün daha da ağırlaştığını hissetmesi gerekir. Diğer bir husus Sivasspor taraftarları olarak yapılacak olan yeni stadyumumuz için belediyeden azami derecede üzerine düşen işleri hızlandırmasını, gerekli yardımları yapmasını istiyoruz. Son olarak nasıl Büyük Başkan Mecnun Odyakmaz artık 7 milyon Sivaslı için bir sivil toplum önderi olmuş ve yüklendiği misyon Sivasspor başkanlığını aşmışsa, Sayın Sami Aydın'da benzer konuma kendisini getirmeli ve Sivası ilgilendiren ama belediyenin doğrudan ilgi alanında olmayan birçok konuda müdahil olmasını bilmeli, gerektiğinde bu şehre yatırımcı çekmeli, gerektiğinde bu şehrin turizmiyle, kültürel faaliyetleriyle ilgilenmeli, ilçesinden köyüne bütün Sivas'ı kucaklamaya çalışmalı. Toptan kalkınma için en temel şart: El birliği, az uyumak, çok çalışmak! |
Sivasımız için hayırlı uğurlu olsun. Röportaj yapan arkadaşlarada teşekkür ederiz. Emeklerine sağlık.
[QUOTE=çılgın_türk;354780]he en süperi sivasspor kadrosunun heykelinin dikilecek olması tabi şampiyonluktan sonra :D kaç kişi var yaw zor bi çalışma :D[/QUOTE] |
Röportaj süper olmuş.Başkanımızı kutluyor başarılarının devamını diliyorum.
|
[B][COLOR="black"]ben mehmet yıldızla beraberdım bugun cumada gorustuk kalıyor artık kesınlesmıs gıtmeyecegım dedım..en sevındırıcısı samı aydına gelınce ınslh dedıgını yapar anamın koylusu:D[/COLOR][/B]
|
bu sayin belediya baskani ve gelecek belediye baskan adayi olan sami aydin a yaptiklari sacma islerden dolayi onu kınayarak tebrik ediyorum:)biz oy veren sayiısı olarak 100 haneyiz oy vercek kisi olarak 5 sene önce ak parti icin oyumuz vermis bulunmaktayiz ki sayin basbakanımız recep tayyip erdogan dan özürlerimizi ileterek kusura bakmasin bu secimde bu adaya oy vermeyecegiz önce halkla iliskisini düzeltsin esnafla ilgilensin onlari batirmaya calismasinn anadinizmi tüm sivaslilar üyelerii oyunuza yazik hic vermeyin kimseye vermeyin haketcek adam yoookkk yooook yookkk tskler bana bu yaziyi yorumu sundugunuz icin
|
Bir insanın yaptığı işleri onaylamamak ona hakaret etmeyi gerektirmez!
Ben Deniz Baykal'ı cinim kadar sevmem ama adam siyasetimizin temel taşlarından oldu.Onu sevmiyorum diye hakaret mi etmeli yani.. |
Sayın başkanımızın konuşmalarına dolayı teşekür ederim işalah hayelerini getçekleştirir. sivasda haketi yeri bulur tekrar başarılar dilerim.
BAYRAMTEPE DERNEK BAŞKANI YUSUF SÜSLÜ. |
İstanbul'da yaşadığım halde,memleketimle ilgili her yapılacak çalışmayı yakından izliyorum.Belediye başkanımızın yine adaylığını koyması beni çok mutlu etti.İnşallah memleketimin güzel insanları duyarlı davranır da bu güzel çalışmaların devamı gelir.Hayırlısı olsun diyorum.Başkanıma,çalışmalarında başarılar diliyorum.Düşündüğü bu güzel projelerini gerçekleştirmesini de Rabbim'den diliyorum.
|
Ben de su sekil katilayim.Tabbiki gecen belidiye Baskanlarinda katkisi ola bilir ama.Ben söyle baktigimda Baslankic 2004 eski sivas! Yeni sivas su an 2005 te baslayan insallah dahada güzel olur sivasimiz ve sivassporumuz.Ben biraz geriye gidiyorum.2003 ten sonraya sivasimizin hep kötüyanlariyla tüm Türkiye konustu yani sivasi kötülediler ama simdi buna daha müsade etmeyiz Bazi cikarilan tatsiz olaylarla insallah birdaha yasanmaz.sivasimiz su anki. Sayin valimiz,ve Sayin yeni secilecek olan su anki Belediye baskani sayin Sami Aydin ben.Bir gurbetci olarak adim gibi biliyorum insallah yine secilecek.Benim sayin valimizden ilk olarak sonrada sayin Belediye baskanimizdan istegim .SICAK CERMIGI KURTARMASI Ve Turuzime kavusmasi güzel yapilandirilarak ister REHA Ister Turizime Bagli Bunu Kalin köyü basaramaz yazik oluyor o güzelim Dogaya kurtarin lütfen.
Simdiden sizlere sanslar diliyorum Tekrar insallah Belediye baskani olarak size kutlama mesaji gönderirim Insallah hayirlisi olur.KAZANACAKSINIZ EMINIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BASARILAR DILIYORUM SIMDIDEN YENI GÖREVINIZDE ALLAH HAYIRLI ETSIN ALMANYA BEKIR YURTOGLU |
insallah sivasimiz icin en iyisini ve en hayirlisini basarir sivassporumuzda ins sampiyon olurda su tesaduf diyenler neymis tesaduf gorurler
|
[B]Yeni dönem için,yine tek seçilecek aday konumda adaylığı açıklanan,belediye başkanımız sami bey'in aday olması vesilesi ile tebrik eder şimdiden hayırlı olsun derim.
İnşallah yeni dönemde,önceliği halk için daha rahat yaşacanak bir ortam hazırlayacağı ve sivasspor'ada destek vereceği bir dönem olmasını isterim.[/B] |
[B][I]Belediye Başkanımız Sayın Sami Aydın bey 2009 Yerel Seçimlerinde partisinden aday olduğunun açıklanmasının ardından ilk röportajını sitemizle yapması Sivaslilar.Net için çok güzel bir gelişme ve Başkanımızın sitemize duyduğu güven ve öneminde önemli bir göstergesi...
Sami bey bu söyleşi de Kent Meydanı Projesinin Geleceği, Ak-Su Projesinin Gelişme Süreci, Sivas`ta Raylı Sistem ve Metrobüs , Sivasspor`un Başarısı ve Mehmet Yıldız Transferi gibi önemli konularda samimi açıklamalarda bulunmuş. Özellikle Metrobüs konusunda ilk defa bu röportajla Sivaslılar haberdar oldu. Kent Meydanı Projesi için Başkanın düşündüğü isimlerde güzel ancak bu konuda Sivaslılarında fikri alınmalı ve bu önemli projenin İsmi için anket düzenlenmeli. Sivaslilar.Net olarak bu görevi bizler severek üstlenebiliriz. Başkanın ikinci dönemi için özellikle Turizm konusunu hedef noktasına almasıda çok olumlu bir düşünce, bir çok doğal ve tarihi güzelliği olan Sultan Şehir Sivas ne yazık ki Turizm pastasından hak ettiği payı alamıyor. Turizmin Sivas'ta gelişmesi şehrin ekonomik ve sosyal yapısına büyük katkı sağlayacaktır. Sami Aydın beye yoğun programına rağmen bizlere vakit ayırdığı için teşekkür ediyor ve yerel seçimlerde başarılar diliyorum. Bu önemli röportajı gerçekleştirerek hemşerilerimizi bilgilendiren arkadaşlarımızı tek tek kutluyorum. Elinize, emeğinize sağlık Osman(besyo_cu), Bekir Bayrak ağbey ,Onur (Cortez)[/I][/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:21. |