Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Kömür Yardımına Devam (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=23394)

Sivaslilar.Net 31.12.2008 16:19

Kömür Yardımına Devam

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/komur_yardimi.jpg[/IMG]

Bakanlar Kurulunun aldığı karar ile maddi durumu iyi olmayan ailelere, yeni yılda da asgari 500 kilogramlık kömür yardımı yapılacak.

Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Karar, 1 Ocak 2009 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek.

Karara göre, 2009 yılında valililere yapılacak kömür sevkıyatları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlenecek kriterlere göre, kuruluşlar tarafından belirlenen sevkıyat programı dahilinde yapılacak.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, karar kapsamında dağıtacağı kömürü, ana statüsüne göre, ülke genelinde yerli kömür üretimi yapan üreticilerden de temin edebilecek ve kendi sorumluluğu altında valilere ulaştırılmasını sağlayacak.

İl içerisinde dağıtım organizasyonu valiliklerce yapılacak. Dağıtılacak kömürün niteliği Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğine uygun olacak.

CİF (mal bedeli, sigorta ve navlun) satış esasına göre valiliklere teslim edilecek kömür bedelleri ile görev zararı, 2010 yılı bütçesine konulacak ödenekten Hazine Müsteşarlığı tarafından ilgili kuruluşlara ödenecek.

sandalli 31.12.2008 16:49

Cevap: Kömür Yardımına Devam

Hic yoktan iyidir, ama ben kömür yerine insanlara is imkani sunulmasi ve kömürünü yardimla degilde kendi alin teriyle alabilmesinin saglanmasi gerekir. Bu tür seyler kisa vadeli yatirimlardir. Birde önemli olan yardim yapilan kisilerin desifre edilmesi gerekir. O insanlar icin gurur kirici olunmamali. Ama bir an önce issizlige bir cözüm bulumali, gelir dagiliminda ki esitligin giderilmesi gerekir. Avrupada issiz veya calisamayacak durumda olanlara issizlik parasi ödenir ve insanlar en azindan asgari gecim standardinda yasayabilirler. Bizede de bu sistemin biran önce yerlestirilmesi gerekir. Yoksa insanlarin toplumsal cöküsünü üzülerek seyretmek zorunda kaliriz.

Ertugrul 01.01.2009 21:07

[B][I]Çok tartışılan kömür yardımları 2009 yılında da devam edecek. Sosyal devlet anlayışı gereğince fakir vatandaşlara yardım etmek devletin görevidir elbette ama öncelikle vatandaşını fakirliğe mahkum etmemeli ve gelir adaletsizliğinin önüne geçmelidir. Gelir dağılımında ki uçurum bir gün bu memleketi karıştırabilir. Kömür dağıtılmasın demekte vicdanlara sığmıyor ama nasıl dağıtılmalı, kimlere dağıtılmalı ve bu yardımlar birileri için çıkar haline gelmemeli...[/I][/B]

ruba 01.01.2009 21:53

gerçekten ihtiyaç sahiplerine bu yardımlar yapılıyorsa yetkilileri kutlamak lazım...

HaKaaN 01.01.2009 22:05

BEN ZANNETMIYORUM GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAGITILDIGINA...SANDALLİ ABİM NE GUZEL DEMİŞ MİLLETE KOMUR YERİNE İŞ VERSELER DİYE..EVET İŞ VERSİNLER KOMUR DEGİL BEN ŞAHİT OLDUM DAGITILAN KOOMURLERİ SATIYORLAR BAZI AİLELER YAKACAGI BULURUMDA YİYECEGI BULAMAM DUŞUNCESİYLE.....

altuntas58 01.01.2009 22:06

[B]Kömür dağıtım işi bence yerinde bir karar ancak oy avcılığı için dağıtılan kömürlerde tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır bu konuya titizlikle yaklaşılmalıdır gercek ihtiyac sahiplerini bulup 500kg değil yeterince verilmesi taraftarıyım[/B]

yerliturkuaz 01.01.2009 22:38

[B]Dağıtın seçim kömürlerini dağıtın milleti nasıl zengin gelirini yükseltiriz diye düşüneceğinize kömür dağıtın dikkat edinde bu kömür dağıtımını IMF duymasın yoksa......[/B]

Yigit_07_58 03.01.2009 08:56

Olumsuz Yorum yapan arkadaslara cevabımdır.Akp geldi ikinci döneminde hangi hükümet akp nin yaptıgını yaptı bilgisiz konusan arkadaslar netten bi araştırsın bakalım il il akp nin yaptıkları haksız yorumlar yapmak kolay sanırsam pc başında hangi iktidar bukadar iş yaptı madem onlar iyidi neden yıllarca bu işler aksatıldı yapılmadı bunun hesabını akp den sorarsınız güzel hoş yenimi aklınız başınıza geldi.Yıllar once nerdeydiniz.Diğer iktidarlar geldi gecti yedi bitirdiler.Hesap neden soramadınız yargıyı anayasa mahkemelerinin basındakilere bi bakın ya hırsız haydut kominizim usakları degilmi.Gerçekler bazen bizim insanımıza acıda olsa gerçek iste.Yıllarca sol kesim kadrolaştı sesiniz çıkmadı üvst lerin bir halina bakın ya rektörler neden hep sol görüş kökenli.Halkın en etkın alanları oralar insanları yozlaştırdılar özgürlük dediler,Laikligi sömürdüler sömür geciler.Bu tr ye ne faydaları oldu zarar dan başka Akp geldi Geleli bu yardımı yapıyor.İnkar edenin gözüne durur.Devletin malını Halka dagıtmak sizi neden bukadar rahatsız ediyor işsizlik konusuna gelince iş ilanları gazetelerde boy boy neden gidip calışmıyor bu millet yoook kanaat getirmiyorlar.Hazır istiyor hep az iş cok para istiyorlar arkadaslar o donem geride kaldı.Çalışacaksın emeğini vereceksin hak edeceksin alacaksin..İşsizlik var elbette ama bizde kendi işsizligimizi kendimiz yapıyoruız.acız diyenler işsiziz diyenler bakıyorum net basından kalkmıyor paran yoksa nette ne geziyorsun demekkı luks sayılan netın varsa onu oduyorsan luksdur bu demekkı paran var.Ezilmiş halkların sesi yukselince ciban başlarını korku aldı yıyemıyorsunuz demi somuremıyorsunuz.Millet uyandı biyerlerinizi de yırtsanız.Artık gecmis eskide kaldı.Kabulleneceksiniz artık bunu akp olmasa mecliste suan 120 pkk lı vekil vardı:korkudan sivas ı gecemiyor diger ayrımcı ırkcı partıler.gercekleri görmemek sızın mesleginiz olmuş.

[B][COLOR="Blue"]"Onların kalpleri var, fakat anlamazlar; gözleri var, fakat görmezler; kulakları var, fakat işitmezler."[/COLOR][/B]

asiLkiz 03.01.2009 10:01

sadece gülerek cevaplamak istiyorum...

LaEdri 03.01.2009 10:36

[QUOTE=Yigit_07_58;356373]

[B][COLOR="Blue"]"Onların kalpleri var, fakat anlamazlar; gözleri var, fakat görmezler; kulakları var, fakat işitmezler."[/COLOR][/B][/QUOTE]

Eğer bu ayeti Ak partiyi sevmeyenlere,eleştirenlere diyorsan bence birkaç kez daha düşün.Belki aytein muhatabı daha farklı kişilerdir.Allah korusun kimse dininden olmasın!:rolleyes:

Arif Coşkun 03.01.2009 10:54

[quote=Yigit_07_58;356373]Olumsuz Yorum yapan arkadaslara cevabımdır.Akp geldi ikinci döneminde hangi hükümet akp nin yaptıgını yaptı

[B][COLOR=blue]"Onların kalpleri var, fakat anlamazlar; gözleri var, fakat görmezler; kulakları var, fakat işitmezler."[/COLOR][/B][/quote]

Sana yürekten katılıyorum, şimdiye kadar hiç bir hükümet bu kadar sıkıntı, bu kadar daralmışlık bu kadar borç, bu kadar yakın çevre koruması, bu kadar medya üzerine baskı, bu kadar herşeyi ben bilirimi, hiç bu kadar demokrasiyi araç olarak kullanmadı, hiç bu kadar bakan ve üst düzey yetkililerin iktidardayken çocukları iş adamlığı yapamdı, asıl vergi alınması gerekenden almayıp, sabit çalışandan ve gariban esnaftan vergileri kesip, ensesine binip vergileri alıp, onunlada yardım yapıyorum diye oy avcılığı adına kalitesiz hava kirliğine neden olan zararlı kömürü beleşe dağıtmadı. Kimin kazancını kime oy uğruna dağıtıyorsunuz.?
Ondan sonrada bütçe açık verdi IMF'lere borç para dilen. Bütçeyi düzelt. İnsanları avantaya alıştırana kadar, o paralarla iş sahası yarat, fabrika kur işsizliğe çare ol, yoksulluğa yolsuzluğa çare ol, tarıma hayvancığa el at, insanlar kahve köşelerinde zaman öldürüyor,çalışmadan nasıl kazanlılır, sanıyorlarki sırf hükümeti yıpratmak için yapılıyor bunlar, hayırr bu yaşanan sıkıntılar sorunlar kim olursa olsun hangi iktidar olursa olsun sorulmalıdır dile getirilmelidir, gelenler bunlara çareyiz diye geldiler hesap sormakta her vatandaşın görevidir.

sandalli 03.01.2009 11:00

Kömür dagitimi icin tesekkür etmenize gerek yok, unutmayin bu kömürler sizin paranizla aliniyor. Belki de sizin paralarinizla alinan bu kömürler bircok kisiyi zengin ediyor. Aslinda asil irdelenmesi gereken konu bu bence. Neden halka direk para verilmiyorda kömür veriliyor. Evinde dogalgaz olan yardima muhtac bir kisi kömürü ne yapacak. Yoksa bazilari bu isten rant mi sagliyor? Sou su; neden kömür?

seva 03.01.2009 11:10

[QUOTE=sandalli;355070]Hic yoktan iyidir, ama ben kömür yerine insanlara is imkani sunulmasi ve kömürünü yardimla degilde kendi alin teriyle alabilmesinin saglanmasi gerekir. Bu tür seyler kisa vadeli yatirimlardir. Birde önemli olan yardim yapilan kisilerin desifre edilmesi gerekir. O insanlar icin gurur kirici olunmamali. Ama bir an önce issizlige bir cözüm bulumali, gelir dagiliminda ki esitligin giderilmesi gerekir. Avrupada issiz veya calisamayacak durumda olanlara issizlik parasi ödenir ve insanlar en azindan asgari gecim standardinda yasayabilirler. Bizede de bu sistemin biran önce yerlestirilmesi gerekir. Yoksa insanlarin toplumsal cöküsünü üzülerek seyretmek zorunda kaliriz.[/QUOTE]

Türkiyede işsizlere işsiz parası ödeniyor işsizler bu haklarını öğrenmenli...

sandalli 03.01.2009 11:20

[QUOTE=seva;356411]Türkiyede işsizlere işsiz parası ödeniyor işsizler bu haklarını öğrenmenli...[/QUOTE]

2007 yilinda Türkiye`ye tatile gitmistim, köyümü de ziyaret ettim, icler acisi bir durumla karsilastim. 70 yaslarinda bir teyze bana bu yil daha karpuz yemedigini söyledi. Insanlar hayvanlarla ayni ortamda yasiyor, ben politikayi fazla sevmiyorum, AKp`yide direk suclamak istemiyorum ama ortada bir yanlis var ve bu yanlisin hesabi birilerinden sorulmali. Devlet yoksulun yaninda olmali, biz devleti, devlet baba olarak tanidik. Görüyorum ki devletin babaligi bitmis. Yoksulluk yüzünden karpuz alamayanin hesabini ben mi vermeliyim sizce?

LaEdri 03.01.2009 11:29

[QUOTE=seva;356411]Türkiyede işsizlere işsiz parası ödeniyor işsizler bu haklarını öğrenmenli...[/QUOTE]

................................:)..............................

Ne desem bilmiyorum ki:)

seva 03.01.2009 11:29

[QUOTE=sandalli;356406]Kömür dagitimi icin tesekkür etmenize gerek yok, unutmayin bu kömürler sizin paranizla aliniyor. Belki de sizin paralarinizla alinan bu kömürler bircok kisiyi zengin ediyor. Aslinda asil irdelenmesi gereken konu bu bence. Neden halka direk para verilmiyorda kömür veriliyor. Evinde dogalgaz olan yardima muhtac bir kisi kömürü ne yapacak. Yoksa bazilari bu isten rant mi sagliyor? Sou su; neden kömür?[/QUOTE]

Tabi devlette giden para yardıma muhtaçlara gida giyecek kömür olarak gidiyor parada veriliyor...

sandalli 03.01.2009 11:33

[QUOTE=seva;356418]Tabi devlette giden para yardıma muhtaçlara gida giyecek kömür olarak gidiyor parada veriliyor...[/QUOTE]

Cok güzel, ben bunlari bilmiyordum, karpuz alamayan teyzede tabii 70 yasinda olaydan haberi yok, umarim devlet babanin bu cömertliginden haberi olmusturda artik oda karpuz yiyebilir.

seva 03.01.2009 11:39

[QUOTE=sandalli;356414]2007 yilinda Türkiye`ye tatile gitmistim, köyümü de ziyaret ettim, icler acisi bir durumla karsilastim. 70 yaslarinda bir teyze bana bu yil daha karpuz yemedigini söyledi. Insanlar hayvanlarla ayni ortamda yasiyor, ben politikayi fazla sevmiyorum, AKp`yide direk suclamak istemiyorum ama ortada bir yanlis var ve bu yanlisin hesabi birilerinden sorulmali. Devlet yoksulun yaninda olmali, biz devleti, devlet baba olarak tanidik. Görüyorum ki devletin babaligi bitmis. Yoksulluk yüzünden karpuz alamayanin hesabini ben mi vermeliyim sizce?[/QUOTE]

Evet siz vermelisiniz
Siz fakirinize sahip çıkmalısınız
Almanya da uydugunuz kurallara Türkiye de daha fazla uymalısınız
Köyde yaşayan insanlara hayvanlarla aynı ortamda yaşanmayacağını anlatmalısınız
Köye sebzeci uğramamışmı
Türkiye sosyal devlettir Almanya dan daha fazla sosyal devlet

Arif Coşkun 03.01.2009 11:40

Tamam yardımı kabulleniyoruz, başkalarının parasıyla başkalarına dağıtmak kolay, dağıtan acaba babasının malınımı dağıtıyor cebinden 5 krş. çıkıyormu acaba?
Burada asıl sorgulanması gereken şey şu ?
İnsanlar neden açlığa, sefalete, yardıma itiliyor ?
Acaba birileri bundan bir çıkarmı sağlıyor neden yoksulluğun bitmesini istemiyor? Dağıtılan o kumanya manzarası hiç mi vijdanları sizlatmıyor.Birbirini ezen o gariban insanlar, çok affedersiniz ...........yem atar gibi, hiçmi onuru yok o halkın :(
Neden iş bulunmuyor onlara neden sorunları baştan halledilmiyorda, bu tür yardım, bağış dilenciliğe yönlendiriliyor. Asıl soru bu işte ? Bu yakışıyormu bizim soylu, asil Türklüğüyle övündüğümüz halkımıza.

LaEdri 03.01.2009 11:41

. Buna göre [B]6 ay işsizlik[/B] maaşı almak için gerekli olan '600 gün sigortalı olarak çalışmış olma' şartı, [B]510[/B] gün şeklinde değiştiriliyor. Aynı şekilde [B]8[/B] ay maaş alacaklar için 900 gün şartı [B]810[/B]'a, [B]10[/B] ay maaş alacaklar için 1080 gün şartı [B]1020[/B]'ye düşürülüyor.

[B]Seva[/B] gördüğün gibi gidip ben işşizim deyince,baban hayrına maaş vermiyorlar.verdiklerine de 6veya 10 ay arasında 500 ytl civarı veriyorlar..:)

sandalli 03.01.2009 11:59

[QUOTE=seva;356421]Evet siz vermelisiniz
Siz fakirinize sahip çıkmalısınız
Almanya da uydugunuz kurallara Türkiye de daha fazla uymalısınız
Köyde yaşayan insanlara hayvanlarla aynı ortamda yaşanmayacağını anlatmalısınız
Köye sebzeci uğramamışmı
Türkiye sosyal devlettir Almanya dan daha fazla sosyal devlet[/QUOTE]

Benim öyle bir sorumlulugum yok, bu isin sorumlulugu devlete aittir. Ben elbette yardim ettigim zaman mutlu oluyorum, elimden geldigi kadar da yaparim. Ayni olayi Almanya da göremezsiniz, eger görülürse o bölgenin sosyal yardimdan sorumlusu yarin istifa eder. Devletin sorumlulugunu millete yüklemesi kadar yanlis birsey olamaz. Bizim köyümüzde yoksullara yardim ediyorum diye onlari yillarca köle gibi kullananlari, sömürenleri, kücük düsürenleri hala unutmadim. Bunlara sebepte sizin sosyal devlet dediginiz olgudur. Birakalim artik laf ebeligini benim bildigimi sizde biliyorsunuz, yardim sevenlerin yardimiyla yasayanlar ezilir. Bunlari ezmemekte devletin görevidir. Malisef bu bizim ülkemizde yok.

seva 03.01.2009 12:01

[QUOTE=arifcoskun;356403]Sana yürekten katılıyorum, şimdiye kadar hiç bir hükümet bu kadar sıkıntı, bu kadar daralmışlık bu kadar borç, bu kadar yakın çevre koruması, bu kadar medya üzerine baskı, bu kadar herşeyi ben bilirimi, hiç bu kadar demokrasiyi araç olarak kullanmadı, hiç bu kadar bakan ve üst düzey yetkililerin iktidardayken çocukları iş adamlığı yapamdı, asıl vergi alınması gerekenden almayıp, sabit çalışandan ve gariban esnaftan vergileri kesip, ensesine binip vergileri alıp, onunlada yardım yapıyorum diye oy avcılığı adına kalitesiz hava kirliğine neden olan zararlı kömürü beleşe dağıtmadı. Kimin kazancını kime oy uğruna dağıtıyorsunuz.?
Ondan sonrada bütçe açık verdi IMF'lere borç para dilen. Bütçeyi düzelt. İnsanları avantaya alıştırana kadar, o paralarla iş sahası yarat, fabrika kur işsizliğe çare ol, yoksulluğa yolsuzluğa çare ol, tarıma hayvancığa el at, insanlar kahve köşelerinde zaman öldürüyor,çalışmadan nasıl kazanlılır, sanıyorlarki sırf hükümeti yıpratmak için yapılıyor bunlar, hayırr bu yaşanan sıkıntılar sorunlar kim olursa olsun hangi iktidar olursa olsun sorulmalıdır dile getirilmelidir, gelenler bunlara çareyiz diye geldiler hesap sormakta her vatandaşın görevidir.[/QUOTE]

Sağlık İsteyen istediği hastaneye gidebiliyor istediği eczaneden ilacını alıyor Bu mu sıkıntı
Eğitim Orta ve lise eğitiminde kitaplar bedava çocuk okula başlıyor kitapları masasının üstünde daha evvel oldugu gibi kitap aramıyor kırtasiye kırtasiye gelir düzeyi düşük ailelere nakdi yardım eğitim alamayan özürlülere özel eğitim Bu mu sıkıntı
Ulaştırma duble yollar bölünmüş yollar Bu mu sıkıntı
Türk lirası değer kazandı döviz yerinde sayıyor enflasyon yükselmiyor Bu mu sıkıntı
Borç borcu olmayan ülke varmı ki dünyada Türkiye hiç borcu yoktuda bu hükümet yaptı
Bürokrat Milletvekili Bakan Başbakan Cumhurbaşkanı ya bunlarda bu ülkeninin evlatları bunlara ticaret yapma yasağımı var
Medya üzerinde baskıymış gülerler be Medya objektif doğru tarafsız haber yapsın dinle kılık kıyafetle ugraşmasın
Duyan görende Türkiye de sadece işçi memur dan başkasından vergi alınmıyor Türkiye vergi gelirleri sadece bunlardan oluşuyor zannedecek el insaf
Türkiye sosyal bir devlettir elbette aç açıkta yardıma muhtaçlarına sahip çıkacak gıda yardımında da bulunacak yakacak yardmınıda da
2003 yılından günümüze kadar her yıl bu kömürler dağıtıldı şimdimi çevreye zararlı oldu bu kömürler el insaf
Türkiye insanı oyunu satmaz Türkiye insanı geleceğine sahip çıkar Türkiye insanı eski siyasilere olduğu gibi şimdiki sisyasilerede dersini veririr hiç endişeniz olmasın varsa yanlışları sandıga gömer bu insanları
Türkiye insanıyla Büyük Türkiye İnsanıyla Onurlu

sandalli 03.01.2009 12:05

Televizyonlarda yardima muhtac insanlarin reyting malsemesi yapildigi bir ülkeden sosyal bir ülke olarak söz edilmesi kanima dokunuyor. Programlari reklam yasak oldugu icin buradan yazamiyorum, ama siz hepisini taniyorsunuz zaten. Artik olayi inatlasma konumuna da cekmek istemiyorum. Dünyanin hicbir yerinde böyle birsey yok. Biz kendimizi kandiriyoruz sosyal devletiz diye. Baskalarinin yardimiyla yasayan insanimi baskalarina muhtac edenleri kiniyorum.

seva 03.01.2009 12:06

[QUOTE=sandalli;356429]Benim öyle bir sorumlulugum yok, bu isin sorumlulugu devlete aittir. Ben elbette yardim ettigim zaman mutlu oluyorum, elimden geldigi kadar da yaparim. Ayni olayi Almanya da göremezsiniz, eger görülürse o bölgenin sosyal yardimdan sorumlusu yarin istifa eder. Devletin sorumlulugunu millete yüklemesi kadar yanlis birsey olamaz. Bizim köyümüzde yoksullara yardim ediyorum diye onlari yillarca köle gibi kullananlari, sömürenleri, kücük düsürenleri hala unutmadim. Bunlara sebepte sizin sosyal devlet dediginiz olgudur. Birakalim artik laf ebeligini benim bildigimi sizde biliyorsunuz, yardim sevenlerin yardimiyla yasayanlar ezilir. Bunlari ezmemekte devletin görevidir. Malisef bu bizim ülkemizde yok.[/QUOTE]

Sorumluluğu olmayanlara sözüm yok zaten
Türkiye Cumhuriyeti devleti Sosyal Devlet ilkesini Avrupa ülkelerinden de fazla yerine getirmektedir hiç kuşkunuz olmasın

LaEdri 03.01.2009 12:07

[QUOTE=seva;356431]Sağlık İsteyen istediği hastaneye gidebiliyor[B] istediği eczaneden ilacını alıyor[/B] Bu mu sıkıntı
Eğitim Orta ve lise eğitiminde kitaplar bedava çocuk okula başlıyor kitapları masasının üstünde daha evvel oldugu gibi kitap aramıyor kırtasiye kırtasiye gelir düzeyi düşük ailelere nakdi yardım eğitim alamayan özürlülere özel eğitim Bu mu sıkıntı
Ulaştırma duble yollar bölünmüş yollar Bu mu sıkıntı
Türk lirası değer kazandı döviz yerinde sayıyor [B][COLOR="Red"]enflasyon yükselmiyor[/COLOR][/B] Bu mu sıkıntı
Borç borcu olmayan ülke varmı ki dünyada Türkiye hiç borcu yoktuda bu hükümet yaptı
[B][COLOR="Blue"]Bürokrat Milletvekili Bakan Başbakan Cumhurbaşkanı ya bunlarda bu ülkeninin evlatları bunlara ticaret yapma yasağımı var [/COLOR][/B]
Medya üzerinde baskıymış gülerler be Medya objektif doğru tarafsız haber yapsın dinle kılık kıyafetle ugraşmasın
Duyan görende Türkiye de sadece işçi memur dan başkasından vergi alınmıyor Türkiye vergi gelirleri sadece bunlardan oluşuyor zannedecek el insaf
Türkiye sosyal bir devlettir elbette aç açıkta yardıma muhtaçlarına sahip çıkacak gıda yardımında da bulunacak yakacak yardmınıda da
2003 yılından günümüze kadar her yıl bu kömürler dağıtıldı şimdimi çevreye zararlı oldu bu kömürler el insaf
Türkiye insanı oyunu satmaz Türkiye insanı geleceğine sahip çıkar Türkiye insanı eski siyasilere olduğu gibi şimdiki sisyasilerede dersini veririr hiç endişeniz olmasın varsa yanlışları sandıga gömer bu insanları
Türkiye insanıyla Büyük Türkiye İnsanıyla Onurlu[/QUOTE]

[B]-Artık alamıyor 1 ocaktan itibaren...:)[/B]

[B][COLOR="Red"]-Enflasyon yükselmiyor diye bir şey yok..Şuan Tükiyede enlasyon en az yüzde 25..Yoksa her yıl bir az daha içeri girmeyiz borçtan..benim adını bile duymadığım ıvırı zıvırı enflasyon sepetine koyup sonra da enflasyon düşük demek maharet değil..[/COLOR][/B]
[B][COLOR="Blue"]-hemen her vekilin,bürokratın oğlu kısa süre içinde inanılması güç karlar elde ediyorsa ben de enayi değilim..Dün üniversitede öğrenci olan adam bugün milyon doalrlık akrlar elde ediyorsa kimse beni salak yerine koymasın..[/COLOR][/B]
-

seva 03.01.2009 12:11

TÜRKİYE sosyal bir devlet Avrupa devletlerindende fazla sosyal bir devlettir
Evet utansınlar yardıma muhtaç insanları hergün yazılı görsel medyada siyasi malzeme yapanlar Siyasetçiler Utansınlar reyting için kullanan medya patronları

sandalli 03.01.2009 12:13

[QUOTE=seva;356433]Sorumluluğu olmayanlara sözüm yok zaten
Türkiye Cumhuriyeti devleti Sosyal Devlet ilkesini Avrupa ülkelerinden de fazla yerine getirmektedir hiç kuşkunuz olmasın[/QUOTE]

Buna hic süphem yok Seva, avrupa da yasiyorum, türküm, memleketimin durumunu senden daha iyi biliyorum. Allah yardimcimiz olsun.

seva 03.01.2009 12:18

[QUOTE=Yiğiter;356434][B]-Artık alamıyor 1 ocaktan itibaren...:)[/B]

[B][COLOR="Red"]-Enflasyon yükselmiyor diye bir şey yok..Şuan Tükiyede enlasyon en az yüzde 25..Yoksa her yıl bir az daha içeri girmeyiz borçtan..benim adını bile duymadığım ıvırı zıvırı enflasyon sepetine koyup sonra da enflasyon düşük demek maharet değil..[/COLOR][/B]
[B][COLOR="Blue"]-hemen her vekilin,bürokratın oğlu kısa süre içinde inanılması güç karlar elde ediyorsa ben de enayi değilim..Dün üniversitede öğrenci olan adam bugün milyon doalrlık akrlar elde ediyorsa kimse beni salak yerine koymasın..[/COLOR][/B]
-[/QUOTE]

Enflasyondan haberiniz yok heralde TÜFE 10.06 ÜFE 8.11
Bürokratın Milletvekilinin Başbakanın Cumhurbaşkanının oğulları Ticaret yapmasınmı varmı böyle bir yasak el insaf
Bunların gelir gider defterlerini sizmi tutuyorsunuz
Kimse sizi salak yerine koymuyor onuda nerden çıkardınız sizde ticaret yapın sizde kazanın sizede böyle bir yasak yok

seva 03.01.2009 12:21

[QUOTE=sandalli;356443]Buna hic süphem yok Seva, avrupa da yasiyorum, türküm, memleketimin durumunu senden daha iyi biliyorum. Allah yardimcimiz olsun.[/QUOTE]

TÜRKİYE de yaşıyorum
Halimden menmunum genelde allah yardımcınız olsun

Arif Coşkun 03.01.2009 12:26

[quote=seva;356449]TÜRKİYE de yaşıyorum
Halimden menmunum genelde allah yardımcınız olsun[/quote]

seva hanım lütfen ne iş yaptığınızı ve aylık kazancınızı öğrenmemizde bir sakınca varmi?

seva 03.01.2009 12:29

[QUOTE=arifcoskun;356453]seva hanım lütfen ne iş yaptığınızı ve aylık kazancınızı öğrenmemizde bir sakınca varmi?[/QUOTE]

Hayırdır
Velevki sağari ücretli yim

sandalli 03.01.2009 12:29

[QUOTE=seva;356449]TÜRKİYE de yaşıyorum
Halimden menmunum genelde allah yardımcınız olsun[/QUOTE]

Tokat`ta bir fakir aileye yapilan yardimi TV`den izledim, eger ayni olay Almanya da yasansaydi, yer yerinden oynardi. Bir ülke daha yok ki, kendi insaninin bu kadar kücük düsürülmesine göz yumsun. Bana gazel okumayin, durumumuz icler acisi ve siz burada memleketin durumu süper diyorsunuz.

seva 03.01.2009 12:37

[QUOTE=sandalli;356457]Tokat`ta bir fakir aileye yapilan yardimi TV`den izledim, eger ayni olay Almanya da yasansaydi, yer yerinden oynardi. Bir ülke daha yok ki, kendi insaninin bu kadar kücük düsürülmesine göz yumsun. Bana gazel okumayin, durumumuz icler acisi ve siz burada memleketin durumu süper diyorsunuz.[/QUOTE]

Almanya da sanki fakir aç açıkta yardıma muhtaç insan yokmuş gibi Türkiye de yardım programını seyretmiş de Almanya da olsa yer yerinden oynardı diyorsunuz İnsanları bu duruma düşüren medya utansın

sandalli 03.01.2009 12:45

[QUOTE=seva;356461]Almanya da sanki fakir aç açıkta yardıma muhtaç insan yokmuş gibi Türkiye de yardım programını seyretmiş de Almanya da olsa yer yerinden oynardı diyorsunuz İnsanları bu duruma düşüren medya utansın[/QUOTE]

Almanya da elbette yardima muhtac insanlar var, ama devlet onlara sahip cikiyor, baskalarinin onlara yardim etmesini beklemeden kendisi yapiyor. Ihtiyaci hesap ediliyor, kirasi veriliyor, senede en az iki defa kiyafetleri icin para veriliyor, bir insanin ihtiyac duydugu esyalari aliniyor ( TV, Camasir makinasi, Bulasik makinasi, vs.). Insanlar baskalarinin eline bakarak kücük düsürülmüyor, yani sizin anlayacaginiz kula kul etmiyor, bunu yaparken de onu kücük düsürmüyor, bunlarin o kisinin hakki oldugunu söylüyor. Simdi farki gördün mü Seva?

seva 03.01.2009 12:50

[QUOTE=sandalli;356466]Almanya da elbette yardima muhtac insanlar var, ama devlet onlara sahip cikiyor, baskalarinin onlara yardim etmesini beklemeden kendisi yapiyor. Ihtiyaci hesap ediliyor, kirasi veriliyor, senede en az iki defa kiyafetleri icin para veriliyor, bir insanin ihtiyac duydugu esyalari aliniyor ( TV, Camasir makinasi, Bulasik makinasi, vs.). Insanlar baskalarinin eline bakarak kücük düsürülmüyor, yani sizin anlayacaginiz kula kul etmiyor, bunu yaparken de onu kücük düsürmüyor, bunlarin o kisinin hakki oldugunu söylüyor. Simdi farki gördün mü Seva?[/QUOTE]

Türkiye de bunlardan daha fazlası yapılıyor
Onların medyaları bu gibi konuları reyting için kullanmıyor Onların siyasetçileri oy için kullanmıyorlar fark burda işte
Kimse kula kulluk yapmaz kula kulluk yakışmaz insana

Arif Coşkun 03.01.2009 12:53

[quote=seva;356455]Hayırdır
Velevki sağari ücretli yim[/quote]
Velevki o zaman açsın daha bu inat neden?

sandalli 03.01.2009 12:54

[QUOTE=seva;356469]Türkiye de bunlardan daha fazlası yapılıyor
Onların medyaları bu gibi konuları reyting için kullanmıyor Onların siyasetçileri oy için kullanmıyorlar fark burda işte
Kimse kula kulluk yapmaz kula kulluk yakışmaz insana[/QUOTE]

Eger sizin dediginiz gibiyse cok güzelmis, ben öyle görmedim, belkide simdi degismistir. Tesekkürler.

sandalli 03.01.2009 12:58

[QUOTE=seva;356469]Türkiye de bunlardan daha fazlası yapılıyor
Kimse kula kulluk yapmaz kula kulluk yakışmaz insana[/QUOTE]

Bak Seva senin sözlerine inaniyorum, ilk isim pazartesi kesin dönüs islemlerine baslayacagim, eger benim vatanimda burada sahip oldugum imkanlar varsa burada durmamin bir anlami yok. Ama bak ac kalirsam sorumlusu sensin, unutma.:)

Arif Coşkun 03.01.2009 13:08

[quote=sandalli;356478]Bak Seva senin sözlerine inaniyorum, ilk isim pazartesi kesin dönüs islemlerine baslayacagim, eger benim vatanimda burada sahip oldugum imkanlar varsa burada durmamin bir anlami yok. Ama bak ac kalirsam sorumlusu sensin, unutma.:)[/quote]

Aaaaaa bak darıldım sandallim şimdi sanaa(((
beni umutmuşun sevaya söyle lütfen,
Dört kişilik aileyiz kira, okul, vs. aylık giderimiz yaklaşık 1500 ytl serbest meslek işszilikten işyerimi kapatmak üzereyim ve ,işler şuan bitik gibi birşey,
Banada bir iş bulurmu acaba, yardımcı olsun lütfen buradan seva'ya sesleniyorum.

sandalli 03.01.2009 13:12

[QUOTE=arifcoskun;356489]Aaaaaa bak darıldım sandallim şimdi sanaa(((
beni umutmuşun sevaya söyle lütfen,
Dört kişilik aileyiz kira, okul, vs. aylık giderimiz yaklaşık 1500 ytl serbest meslek işszilikten işyerimi kapatmak üzereyim ve ,işler şuan bitik gibi birşey,
Banada bir iş bulurmu acaba, yardımcı olsun lütfen buradan seva'ya sesleniyorum.[/QUOTE]

Arif abi issizlik problem degil korkma, sosyal bir devlette yasiyorsun, elbette kiran ödenir, devlet baba sizi ac birakacak degil ya, hic korkma abi. En azindan sabit bir gelirin olacak, stresten uzak yasarsin. Yillarca bu devlete vergi veren biri olarak devlet seni unutmaz herhalde.:)

WEZ Format +2. ?uan Saat: 15:08.