![]() |
Cinasli Kafiye
Bu kafiye türü zengin uyak benzeri bir uyak çeşitidir. Dize sonlarında anlamları farklı, sesleri aynı ( sesteş sözcükler ya da eşsesli sözcükler ) sözcükler, cinaslı uyak (cinaslı kafiye) oluşturur. Aynı zamanda söz sanatlarında cinas sanatı diye bir edebi sanat vardır.
Nazlı yâre selâm saldım almamış Almazsa gam değil[COLOR="Red"] almayıversin[/COLOR] Sevdiği Kemter’den vazgeçti ise Bergüzâr verdiğim [COLOR="red"]almayı versin[/COLOR]. Son dizedeki alma, meyve olan elmadır. “almayıversin” diyerek cinas sanatı oluşturmuştur. Aynı zamanda da cinaslı uyak vardır. [B][I][COLOR="DarkSlateBlue"]Sizde buraya kendi ürettiginiz cinasli kafiye ile yazilmis siirlerinizi ekleyebilirsiniz. [/COLOR][/I][/B] |
Cevap: Cinasli Kafiye
Ilk deneme benden olsun.
Disarda yagiyor lapa lapa kar, Zarar ettim ben edemedim kar, Al eline küregi durma camur kar, Yar senin yüzünden oldum günah[COLOR="Red"]kar.[/COLOR] |
çılgın türk bir garip uşak
ne olur bilmez nere gider bu kuşak soykırım diye imza atmış biyerlere üçbeş aydın geçinen y...şak |
Ayrilamam senden gül yüzlü [COLOR="Red"]yar[/COLOR],
Ben seni severim bilmiyormusun, Al sopayi eline vur kafami [COLOR="red"]yar[/COLOR], Kaniyor basim görmüyormusun |
Gerdanina dizmis inci ve mer[COLOR="Red"]can[/COLOR],
Geliyor sesin uzaktan nerelisin [COLOR="red"]can[/COLOR], Gönül senle hep cikmazsa bu [COLOR="red"]can[/COLOR], Hep seni sevdi bu kiz inanki Ser[COLOR="red"]can[/COLOR] |
bu nasıl bi kader nasıl [COLOR="DarkRed"]yazı[/COLOR]
herkes mi dertli çalıyor bu sazı içimde tükenmek bilmeyen bir sızı hep kış olsun ömrüm istemem artık [COLOR="DarkRed"]yazı[/COLOR] helal bana :D |
Kasi gözü kara [COLOR="Red"]kiz[/COLOR],
Severiz seni biz, Senin gibi güzele, Nasil kizarsan [COLOR="red"]kiz[/COLOR]. |
gel bana yar
üstüme yagdi kar gel oynayalim zar yiyelim nar ................ |
Arkeologlar yapar derince [B]kazi[/B],
Ürkütürler belki ördegi [B]kazi,[/B] Bos bos oturma oglum, Al eline küregi buzlari [B]kazi[/B]. |
Gec kaldim ben ise [B]gec[/B],
Bunlari bir kalemde [B]gec[/B], Örnek istersen karsinda yen[B]gec[/B], Düsünmeden serden [B]gec[/B]. Bu yetenek bende oldukca daha neler yazarim neler.:D |
Karadir bu bahtim [B]kara,[/B]
Ne güzeldir kasi [B]kara[/B], Hasret kaldik burda [B]kara[/B], Denizlerden görünmez [B]kara[/B]. |
[B][COLOR=darkorange]düşündü kronick bi şeyler yaza
düşünür gelmez bi şey akla[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]bu gidişle kalır heralde yaza yaza yaza kış döner yaza [/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00] [/COLOR][/B] |
[B][I]EdeBiYaT YazıLı Sorumuzdu CinasLı KaFiyE Nedır Dıye Somustu Hoca :D:D[/I][/B]
|
[QUOTE=58_S€M!H_58;360581][B][I]EdeBiYaT YazıLı Sorumuzdu CinasLı KaFiyE Nedır Dıye Somustu Hoca :D:D[/I][/B][/QUOTE]
Sen ne cevap vermistin Semih? |
[QUOTE=sandalli;360593]Sen ne cevap vermistin Semih?[/QUOTE]
[B][I][CENTER]FazLa DetaYa qİrMeYeLim:D:D[/CENTER][/I][/B] |
Günes dogdu oldu her taraf [B]aydin[/B],
Oglun gelmis komsu gözün [B]aydin[/B], Cahille is yapmam dostumdur [B]aydin[/B], Aydinla yapilan sohbet güzeldir. |
[QUOTE=58_S€M!H_58;360595][B][I][CENTER]FazLa DetaYa qİrMeYeLim:D:D[/CENTER][/I][/B][/QUOTE]
Sinavda böyle bir soru gelecegini bilsem konuyu daha önce acardim. :D |
[QUOTE=sandalli;360599]Sinavda böyle bir soru gelecegini bilsem konuyu daha önce acardim. :D[/QUOTE]
[B][I][CENTER]ArTıq qeCTi.İnqiLizce iLé İlqiLi Ac Konuyu:D:D;)[/CENTER][/I][/B] |
Sabahlari erken kalkar [B]dolmusum[/B],
Dolmusum gitmis de uzakta [B]durak[/B], Dertlerle kederle bende [B]dolmusum[/B], Söylen a dostlarim nerede [B]durak[/B]. |
[B][COLOR=#ff8c00]sandallı bana bir kazak al
rengi olsun siyahla ,al başımada bağlarım bir al hadi bir an önce bana al [/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronick;360609][B][COLOR=#ff8c00]sandallı bana bir kazak al
rengi olsun siyahla ,al başımada bağlarım bir al hadi bir an önce bana al [/COLOR][/B][/QUOTE] Kronick sana aldim bir kazak, Cok güzel rengi kopkoyu al, Adini daglarin basina kazak, Sende bana bir gömlek al. |
[B][COLOR=darkorange]bugün pek durgun deniz[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]güneş bol bizde sahile ineriz deniz güneş yaz günlerinden kalma[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]hava durmunu iletti ben deniz [/COLOR][/B] |
[quote=sandalli;360719]Kronick sana aldim bir kazak,
Cok güzel rengi kopkoyu al, Adini daglarin basina kazak, Sende bana bir gömlek al.[/quote] [B][COLOR="DarkOrange"]kesene bereket abiciğim gömleğin olsun ne biçim ona göre kalıbını biçim sana 2 de kol düğmesi seçim [/COLOR][/B] |
Kronick güzel yemek yap[B][COLOR=black]ar[/COLOR][/B]
Yemeğede çok tat kat[B]ar[/B] Çok acı olur okkalı şam[B]ar[/B] Doktor yarayı elbet sar[B]ar[/B] [B].[/B] |
[COLOR=darkorange][B]arif abinin kırıktır[/B][COLOR=black] [B]sazı[/B][/COLOR]
[B] bulamaz yapacak has ustayı onda sans yok baht yok ayağını yıkayacak olsa kurutur [COLOR=black]sazı[/COLOR][/B][/COLOR] |
Ne güzel kara gözler,
Yarim yolumu gözler, Benden hayir yok gayri, Dermanim sizi gözler. |
[B][COLOR=darkorange]az önce ayağımı burktum oldum [COLOR=black]topal[/COLOR][/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]buda mı gelecekti başıma aman da aman oğlum başımın etini yiyor bir yandan [/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]''anne ne olur bana bir [/COLOR][COLOR=black]top al [/COLOR][/B] |
Bakkaldan ekmek alindi,
Yumurtalar da calindi, Bizim gelin yeni ya, Hemen sözüme alindi. |
Kronick örecekti bana kaş[B]kol[/B]
Bizim eve çok yakın kara[B]kol[/B] Bir valizim var sapı demir[B]kol[/B] Çok taşıyamadım yoruldu [B]kol[/B] . |
[B][COLOR=darkorange]bahçe duvarı pek [/COLOR][COLOR=black]kalın [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]çorabım delindi ayağım yalın[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]dostlarım sizinle çok mutluyum ne olur azıcık daha[/COLOR][COLOR=black] kalın [/COLOR][/B] |
Binip gideyim ata,
Toplari ata ata, Bize neler söylemis, Iyi dinleyin ata. |
[QUOTE=berat.demir;360956]inşaatlardan gelir [B]keser sesi[/B]
ustalar konuşunca benim çıraklar [B]keser sesi[/B] :)[/QUOTE] Alinti yapma Berat, Istersen yavas at, Kisnemezse yagiz at, Hakimden al berat.:D |
İşin rahat oh yan gel y[B]at[/B]
Denizde oluır büyük y[B]at[/B] Zenginin durumu çok rah[B]at[/B] Fakirlik çokmu kabah[B]at[/B] . |
[B][COLOR=darkorange]eski radyo artık [COLOR=black]bozuldu [/COLOR][/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange] benim herif uğraştı durdu[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]baktı olacak gibi değil [/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]hırslendi bu işe fena [/COLOR][COLOR=black]bozuldu [/COLOR][/B] |
[quote=kronick;360976][B][COLOR=darkorange]eski radyo artık [COLOR=black]bozuldu [/COLOR][/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]benim herif uğraştı durdu[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]baktı olacak gibi değil [/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]hırslendi bu işe fena [/COLOR][COLOR=black]bozuldu [/COLOR][/B][/quote] Eski nostaljik oldu yeni kuruldu Lafıda yeri gelince gediğine koydu Çok herslenmesin herifin Çünkü BizBize58fm kuruldu :D . |
Cocuklar hep toplanmis,
Hepsi de ipten atlamis, Komsunun güzel kizi, Yemis icimis toplanmis. |
[B][COLOR=darkorange]herifim herslensin [/COLOR][COLOR=black]varsın [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]parası olunca yeni radyo alsın[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]benim radyom bana yeter evelallah[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]arif abim sağolsun iyi ki [COLOR=black]varsın [/COLOR] [/COLOR][/B] |
Bugün sert eser hava,
Disari cikma kiz Hava, Bos kaldi bizim tava, Alacagiz galiba biz hava. |
İnternet denilen vaka
Oldumu bu kanka Bir duble votka İçelim senle harika :D . |
Kapıyı çalan sensin
Söyle sen kimsin Çok bakma bana öyle Acep sen kimlerdensin . |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:41. |