![]() |
Bize ne Gazze'den!!!
CHP lideri Deniz Baykal, Türkiye'nin Gazze'de çözüme yönelik aktif rol oynamasını eleştirerek, “ Bizim işimiz mi? Bizim işimiz, 70 milyonu, Türkiye'yi düşünmek” diye konuştu.
ANKARA(CİHAN) Türkiye'nin, Ortadoğu'da barışın sağlanması için etkin diplomasi uygulayamadığını öne süren Baykal, “Ortadoğu'da en çok konuşan ülke biz olduk, olayları yönlendirirken de devre dışında kalan ülke biz olduk. En çok biz konuştuk ama gerekeni yapamadık” dedi. Baykal, Mısır'ın, hiç konuşmadığını, ancak Fransa ile etkin diplomasiyi götürdüğünü ifade ederek, “Mısır, bu sorunun çözümündeki anahtar ülke haline gelmiştir. Biz şikayet ettik, nutuk attık. Mısır, Fransa ile ateşkes projesi ortaya koydu” dedi. Türkiye'nin, Filistin-İsrail çatışmasında, Filistin'in değil, Filistin'in içindeki bir örgütünün temsilcisi haline geldiğini iddia eden Baykal, şunları kaydetti: “Başbakan'ın dün Brüksel'de yaptığı konuşmadan öğreniyoruz ki Hamas ile Filistin Kurtuluş Örgütü arasındaki çatışmada da Hamas'ın temsilcisi haline gelmişiz. Başbakan, Mahmud Abbas'ı suçluyor. Bu suçlama haklı mıdır, değil midir? O suçlamalara girmeye başlarsak, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile Hamas arasındaki çatışmada, taraf olmayı içimize sindirirsek çok yanlış iş yapmış oluruz. Başbakan, kaptırdı gitti... Hamas'tan sonra da FKÖ'ya da Mahmut Abbas'a meydan okumaya başladı. Bizim işimiz mi? Bizim işimiz, 70 milyonu, Türkiye'yi düşünmek. Türkiye, duygusal davranma hakkına sahip değildir. Soğukkanlı olmak durumdayız. Kendimizi oradaki tartışmaların tarafı haline dönüştürmemeliyiz.” TÜRKİYE TUZAĞA DÜŞMEMELİ Baykal, Gazze'deki acı olayları, Türkiye'de halkın, “bir din çatışması, bir ırk çatışması” olarak algılamakta olduğu izlemini verecek bir tablonun gelişmesine izin verilmemesi gerektiğini belirterek, bu konuda insani tepkinin gösterilmesini ama “din, ırk çatışmasının parçası haline getirilmemesini” istedi. Bu konuda en büyük sorumluluğun iktidara düştüğünü bildiren Baykal sözlerini, “Biz, yıllarca bu bölgede birbirlerinden farklı dinlere, ırklara mensup insanlarla barış, huzur ve istikrar içinde yaşamayı başarmış insanlarız. Bizim, hiçbir insana, hiçbir inanca, hiçbir dine, hiçbir ırka karşı husumet içinde olmamıza yönelik bir kampanyayı, faaliyeti hoşgörüyle karşılamamız söz konusu olamaz. Bu tuzağa da Türkiye düşmemelidir” diye tamamladı. BAYKAL'DAN SİLAH SUÇLAMASI CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon davası konusunda yine hükümete yüklendi. Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Baykal, "Ergenekon davası uluslararası standartlardan uzaklaşmıştır' dedi. Gölbaşı ve Yenikent'te bulunan cephaneliklere değinen CHP lideri hükümete seslendi: 'Silahlardan sanıkları bul parmak izlerinden bul da göreyim seni." Bu haftaki grup toplantısındaki konuşmasının büyük bir bölümünü Ergenekon soruşturmasına ayıran Baykal, 'Ergenekon davasının hukuki niteliğinin saygın hukukçular tarafından değerlendirdiğine şahit olduk. Türkiye'nin saygın hukukçuları bu konunun geldiği bu aşama karşısında seslerini yükseltme, bazı eleştririler yapma eksikliğini hissetmeye başlamışlardır. Bugün kimse çıkıp bu davanın uluslararası standartlara uygun olduğunu söyleme şansına sahip değildir.' diye konuştu. Baroların yaptığı haberlere de değinen Baykal, 'Bu insanlar 1,5 yıl sustular bağırlarına taş bastılar. Şimdi konuşmaya başladılar. Bugüne kadar hangi davada 74 il barosu çıkıp bir açıklama yaptı' diyerek hukukçuların yaptığı açıklamalara değindi. 'Sami Selçuk geçen bir açıklama yaptı. Ben 40 yıllık hayatımda böyle iddianame görmedim dedi.' diyen Baykal, 'Bir dava götürülürken usul ve hukuki konuların önemi vardır ama uygulanmasa da olur, bizim görüşümüz doğrusunda ilerliyorsa önemi yoktur bakış açısı geçiştirilecek konu değil.' yorumunda bulundu. Baykal, Ergenekon iddianamesi hakkındaki eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Israrla söyledik ucu açık iddianame diye. Kimlerle yargılandığının önemi yok yargı bitecek, bir başkası gelecek onla yargılanacak diye. Böyle hukuk olabilir mi?..Gözaltına alma uygulamaları tedbir değil ceza uygulaması haline geldi. Alınan kimseler belli bir siyasi görüşe mensup kişilerdir. Önce insanlar alınıyor sonra delil aranıyor. Bütün her şey ortaya dökülsün onlardan bir şeyler çıkarırız anlayışı ile hukuk yürür mü? Bu tablo böyle giderken yeraltından silahlar çıktı. İnsanlar bu silahlarla bağlantıları görelim dediler. Ama silah işi ayrı Ergenekon ayrı. Yüzlerce sanık var. Adı geçen yığınla insan var bunların birbiriyle nasıl bir örgüt oluşturduğuna dair kanıt çıkmamıştır. Çıkanlar Susurluk uzantıları ve susurluk dolayısıyla faili meçhul olaylardır. Devlet içinde çetelere yönelik her çalışmayı desteklemeye hazırız. Bakın silahlar çıktı. Siz sanıkları silaha bulaştırmayı bırakın da silahlardan hareket ederek sanıkları yakalayın. Gazetecileri, aydınları akademisyenleri gözlatına alıyorsun.' Baykal konuşmasında Gölbaşı ve Yenikent'te bulunan cephanelikler hakkında da Başbakana şöyle yüklendi: 'Silahlardan sanıkları bul parmak izlerinden bul da göreyim seni. Bu silahlar kime aittir Kimden başkalarına geçmiştir bunları bul sen. Derhal bu konunun üzerine gidilmeli kamuoyuna sağlam bilgiler verilmelidir. Bu konuda iki önerge hazırladık. TBMM derhal bu konuya el koymalıdır. TBMM bu konuyu incelemelidir. Bu aydınlığa kavuşturulursa çok şey olur. Biz bu konuda çok net siyasi partiyiz. Susurluk olayı çıktığında bunların abileri faso fiso bunlar derken, gulu gulu dansı yapıyor derken biz tavrımızı ciddiyetimizi koyduk.' |
Cevap: Bize ne Gazze'den!!!
sana hiç bişey demiyorum!!!!!!!!!!!!!!!
|
Bu söze layik bir laf bulamadigim icin susuyorum.
|
Bu gazeteler, haber ajansları alıyorlar bir cümleyi kafalarına göre yorumlayıp manşet atıyor, saptırıyorlar. Ben konuşmayı baştan sona izledim, burdanda okuyoruz adam bize ne Gazze'den diye bir laf söylemediki.
Bakın tekrar okuyun "Başbakan, Mahmud Abbas'ı suçluyor. Bu suçlama haklı mıdır, değil midir? O suçlamalara girmeye başlarsak, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile Hamas arasındaki çatışmada, taraf olmayı içimize sindirirsek çok yanlış iş yapmış oluruz. Başbakan, kaptırdı gitti... Hamas'tan sonra da FKÖ'ya da Mahmut Abbas'a meydan okumaya başladı. Bizim işimiz mi? Bizim işimiz, 70 milyonu, Türkiye'yi düşünmek. Türkiye, duygusal davranma hakkına sahip değildir. Soğukkanlı olmak durumdayız. Kendimizi oradaki tartışmaların tarafı haline dönüştürmemeliyiz" yani Hamasla Filistin Kurtuluş Örgütü arasındaki çatışmanın tarafı olma diyor, İsrail ile Filistin arasındaki savaşa taraf olma Gazze'den bize ne demiyorki, Gazze ile ilgili olarak "bu konuda insani tepkinin gösterilmesini ama “din, ırk çatışmasının parçası haline getirilmemesini" söylüyor ki bu savaş din ya da ırk savaşı değildir bencede. ABD'nin ortadoğudaki politikalarını uygulamak için ortaya koyduğu bir politikanın sonucudur. Eğer din savaşı olsaydı Chavez bu kadar tepki göstermezdi heralde. Ha bana kalırsa burada Baykal'ın yanlış sözleri vardır, İnsani tepkinin gösterilmesi gerekli diyor, nedir bu insani tepki? Bunu açması gerekli, protesto mu? Nota vermek mi? Asker yollamak mı? Bence verilecek en iyi insani tepki Büyükelçisini postalamaktı ama yapamadık. Biz hiçbir inanca, hiçbir dine, hiçbir ırka karşı husumet içinde olmamıza yönelik bir kampanyayı hoşgöremeyiz diyor, işte en büyük yanlışı bu, tamam din savaşı olarak görmeyelim o zaman sen anti emperyalist yönünle işgalciliğe karşı ol, haklısın tuzağa düşmemeliyiz ama yapılanlarda İsrailin yanına kalmamalı.... Saygılar... |
[B]Sayın baykal siz CHP nin başında durmaya devam ediniz!!!!!!!!![/B]
|
[B][I]Yazıklar olsun diyorum başkada sözüm yok .[/I][/B]
|
İşin özüne dönüldüğünde basının lafları cımbızlayarak, saptırarak, sanki sırf o sözü sarf etmiş gibi başlık kullanarak, kişileri zor durumda bırakmak tartışma ortamı yaratmak tan başka birşey değildir. Ben şuna inanıyorumli bu haberi yapan, yayan, taşıyan kadar Deniz Baykal'da Filsitin'de Gazze'de yaşanan vahşetten hepimiz gibi, derin üzüntü duymuştur. Bir söz vardır "Öküzün altında buzağı aramak" buna beziyo bu durum.
. |
bunu söyleyecek kadarda vicdansiz olacagini zannetmiyorum.söylediysede yaziklar olsun.
|
valla bu haberi ben deniz baykalı aşagılamak için buraya taşımadım.okudum ve sizinde bilmenizi istedim.“ Bizim işimiz mi? Bizim işimiz, 70 milyonu, Türkiye'yi düşünmek” sözü zaten başlıgı anlatıyor yani bize ne gazzeden!!!!
|
[QUOTE=kangallim58;367241]valla bu haberi ben deniz baykalı aşagılamak için buraya taşımadım.okudum ve sizinde bilmenizi istedim.“ Bizim işimiz mi? Bizim işimiz, 70 milyonu, Türkiye'yi düşünmek” sözü zaten başlıgı anlatıyor yani bize ne gazzeden!!!![/QUOTE]
Olur mu Bize Ne Gazzeden adam Mahmut Abbas'la Hamas'ın kavgasından sana ne, oraya taraf olma diyor, Filistin kurtuluş örgütü ile Hamas'ın arasındaki husumeti çözmek sana mı düştü diyor? Bize ne Gazze'den demiyor ki... Orada açıkca yazıyor, hala söylenenleri Bize Ne Gazze'den gibi anlıyorsunuz. CHA sırf zor durumda kalsın diye almış cümleyi kafasına göre yorumlayıp manşeti atmış "Bize Ne Gazze'den" hiçbir insanoğlu bunu söyleyemez. Türkiye'de bir insan heleki ana muhalefetenin başı böyle birşey söylesin Türkiye birbirine girer, CHA dışında hiçbir yerde bunla ilgili haber yok hatta CHP karşıtı STV, Kanal 7, 24, ATV, Kanaltürk gibi kanallar bunu 1. haber yapar evirir çevirir söylerdi, onlarda bile böyle birşey yokken bu sitede bu manşetin taşınması ayıptır, amacın Baykal'ı aşağılamak değildir tabii ki, Başlık öyle olunca etki altında kalmış ne büyük ayıp bu diye düşünüp koymuşsundur, paylaşmak istemişsinizdir ama hala bu sözü söylediğini savunmayınız lütfen. Baykal ters adamdır, huysuzdur, muysuzdur ama aynı zamanda insandır, nerede ne konuşacağını Türkiye'deki her siyasetçiden iyi bilir, böyle birşey düşünecek ve söyleyecek bir adam değildir ki böyle birşeyi söyleseydi şimdi Baykal'ın bu sözleri birinci haber manşetti.... Saygılar... |
Allah belanı versin! evlat acısını bilmeyen kansız mahluk! dilerimki Filistinde evlatlarını yitiren analar babalar gibi seninde ciğerin yansın! CEMİYET MİKROBU!
|
[QUOTE=Kibrisli;367322] CHA sırf zor durumda kalsın diye almış cümleyi kafasına göre yorumlayıp manşeti atmış "Bize Ne Gazze'den" hiçbir insanoğlu bunu söyleyemez.
Saygılar...[/QUOTE] Doğru söylemişsin bunu hiçbir İNSAN söyleyemez.. Ama baykal söyleyebilir..çünkü arada dağlar kadar fark var!!! |
Bir insan söylemediği sözlerden dolayı bu kadar hakarete uğrayamaz,
Baykal Bize ne Gazze'den diye bir söz kullanmamıştır ve Türkiye'ye yıllarca hizmet etmiş birisine böyle hakaretlerde edilmemeli. İsmet Paşa bu ülkeyi kurtaran komutanların başında gelir ama siyasettede ona atılan bu iftiralar yıllar sonra O'nunda böyle hakaretlere uğramasına neden olmuştur, sitemizin de bu başlık altında böyle iftira ve yalana, hakaret ve beddualara alet olmasından dolayı çok üzülüyorum. Bu iftirayı atan yalan haber yapan CHA'nı Allah'a emanet ediyorum, hakaret edenlerinde her yazılana kanmayın böyle böyle bizi ayrıştırıyor, aramızı bozuyorlar diyorum. Saygılar... |
[B]Kıbrıslı senin işte aynı Baykalın ergenekon davasını görememesi gibi birşey..![/B]
|
Göremedim gardaş, sen bana Baykal'ın bize ne Gazze'den dediği cümleyi çıkartır mısın, O cümleyi ve bir önceki cümleyi buraya yazar mısın?
|
uğraşmaya değmez bu tür kişiliksizler için..
Bu vatana büyük hizmetler yaptı demişsiniz baykal için. Allah rızası için söylermisiniz baykal bugüne kadar Türkiyeyi karıştırmaktan başka ne yaptı?? |
Konuyu saptıran, insanların sözlerini saptıran bu ajanslar, gazeteler, televizyonlar, devlet adamların kişilik hakları ile oynayan tüm medya kuruluşları Türkiye'yi karıştırmaktadır asıl. Asıl CHA karıştırıyor ortalığı, daha 3 gün önce bir Subay hakkında yalan haber yaptılar, PKK iftiracısı ile Devlet Övünç madalyası almış bir Gazi'ye iftira attılar adamcağız intihar etti.
Yıllardır bu adama iftira atıp duruyorlar ama yeter artık bu konu insancıl bir olay biraz ama biraz etiğiniz olsun pis insanlar. Gardaş az önce okuduğun bir tek cümleyi alıp kopyalayacak buraya koyacaksın. Yapacağın sadece bu, ben 20 defa okudum TV'dende dinledim ama böyle bir cümle ya da bu anlama gelecek herhangi bir şeye raslamadım koy bende göreyim, bende senin gibi geçmişte bakanlıklar, başbakan yardımcılığı yapmış olan Baykal'a beddua edeyim, hakaretler savurayım.... Saygılar... |
Arkadaşlar tabiki basın özellikle yazılı medya bu konuda bazı başlıkları özellikle okunması için söylenen o cümleleri cımbızla çıkartıp yazının başlığı yapmayı çok iyi bilirler ki bu onların işi zaten.O başlıklar o yazıya tam anlamıyla belki uyar belki uymaz.Tabi yazının tamamını okuyan arkadaşlarımız bu konuda belli bir fikir edinirler.Ancak bu konuda yani o aslında şunu demek istedi veya bunu söylemek istedi gibi tartışmalar da gerçekten biraz komik oluyor arkadaşlar.Yani ona kalırsa diğer siyasi parti başkanları da veya ne bilim siyasetçiler de bazı demeçler veriyor.Bu konuda Baykal a gösterdiğiniz titiz kadar onlara da gösterseniz daha samimi olduğunuz kanısına varırım.
Neyse yazı hakkında yorumum da Baykal a katılmıyorum.Çünkü Hamas bir siyasi parti olarak seçimleri kazanarak ve koalisyona girerek orada varlığını sürdürmekte yani israil haması terör örgütü olarak kabul ediyor ama hamas koalisyon ortağı.Dolayısıyla Filistin de haması dikkate almalıyız.Yani batı şeria veya ramallah veya tüm arap ülkeleri gibi tarafsız kalmak iyi bir durum olmaz.Ancak şu da bir gerçek ki orada ölenler filistinli çocuklar, kadınlar yani hamaslılar değil.Belki hamaslıların bir kısmı ölmüştür ancak daha çok çocuklar ölüyor orda.Bu duruma da bu yüzden kayıtsız kalmak mümkün değil... |
BEN ARTIK DİYECEK BİRŞEY BULAMIYORUM
'Burası, üzerinde kara bir bulutun dolaştığı umutsuz bir hapishane' Gazze'den mektup var Gazze’li kadınlar, oluşturdukları bloglardan tüm dünyaya sesleniyor. Üzerinde kara bulutların dolaştığı umutsuz bir hapishaneye dönen Gazze’yi ve o hapishanedeki hayatlarını anlatıyorlar. Biz de Gazze’li kadınların sesini bu coğrafyaya taşımak için [url]http://tabulagaza.blogspot.com[/url] adresinden aldığımız Yasmine’nin mektubunu yayınlıyoruz. Arkadaşım Yasmine bu mektubu bana Gazze’den yazdı.* Bizim ancak uzaktan tahmin edebildiğimiz bir gerçekliğin kendisini anlatıyor. Merhaba, İletişime daha erken geçip yazamadığım için üzgünüm, ancak benim için sözcüklerle tarif etmek o kadar zor ki, ve Gazze’de şu anda neler olduğunu ifade edemiyorum. Burası, üzerinde kara bir bulutun dolaştığı umutsuz bir hapishane. Üç gündür yağmur yağıyor ve gitgide havalar soğumaya başladı. Ne yazık ki yağmur fırtınaları ile elektrikler kesilmeye başladı, bu da su yok, elektrikli ısıtıcılar yok demek. Gazlı ısıtıcılar, gaz bulunabilse bile, yüksek fiyatları nedeniyle kullanılamıyor. Ayrıca insanların çoğu gazlarını ısıtıcılar için kullanmak yerine yemek yapmak için ayırıyorlar, özellikle de önümüzdeki iki hafta içerisinde bir saldırı ve gazın kesilmesi olasılığı varken. Isınma imkanı olmayan insanlara acıyorum. Ayrıca evi yıkılan, çimento ve diğer inşaat malzemelerini tükettikleri için UNRWA tarafından inşaatı durdurulduğundan, penceresiz, yarı inşa edilmiş bir evde yaşayan halam gibi insanlara acıyorum. Kış yeni başlıyor. Havalar daha da soğuyacak. Yardım edemiyorum, yalnızca Gazze’de yaşayan insanların hastalık ve ölümlerini düşünüyorum… güçsüzlükleri içerisinde, boylu boyunca duran çaresiz… arzulu… umut eden… ve Gazze’den ayrılmalarına izin verilmesi ya da onları kurtaracak mucizevi herhangi bir kimse için Allah’a dua eden insanları düşünüyorum. Ancak çoğunun imkanı yok… ve çoğu yavaş yavaş can çekişerek ölüyor ve sonra yalnızca bedenleri özgürleşiyor. Ve dünya bunları okuyor, ancak bu başka bir öykü, başka bir Gazze trajedisi. Ancak diliyorum dünya bunun gerçekliğini ve bu hasta insanların ne kadar gerçek olduğunu anlayacaktır. Bu hasta insanlar içerisinde kalp hastalığı olan amcam ya da vücudunda bir tümör olan küçük kuzenim ve ne yazık ki bir gün yürürken ertesi gün beyin tümörüyle kötürüm kalan halamın kocası da bulunuyor. Üzerine titrediğiniz insanların bu kadar hasta olduklarını ve Gazze’den ayrılamayacaklarını gördüğünüzde, ilk başta böyle berbat bir şansa sahip olduğunuz için ve dünyanın adaletsizliğine öfkeleniyorsunuz… Bu öyle bir öfke ki gitgide büyüyor ve sizi yiyip bitirmeye başlıyor, ta ki tükenene kadar. Sonra kendinizi en sonunda Gazze’nin kaderinin gerçekliğine teslim ediyorsunuz. Ancak bu gerçeklik ile birlikte, umutsuzluk ve çaresizliğin felce uğratan duyguları sarıyor. Amcam, kuzenim ve halamın kocası bir hastanede yatıyorlar, izinlerini bekliyorlar; hiçbirimiz, dua etmekten ve bize izin için yardımcı olabilecek birini tanıyabilecek insanların etrafında koşturmaktan başka hiçbir şey yapamıyoruz. Ancak hepimiz gerçek ölümün nasıl olduğunu ve çoğunun beklerken öldüğünü çok iyi biliriz. O zaman bir insan hakları örgütü açıklama yapar, ancak yine de, bir başka Filistinli ölür, hem de tıbbi bakım alması engellendiği için. Ve onların tek suçları Gazze’de bir Filistinli olarak doğmuş olmaları ve hastalanmalarıdır. Gazze’den başka hiçbir yerde bunu görmeyeceksiniz. Ve Gazze dışında başka hiçbir yerde dünya, İsrail’in insanlık dışı eylemlerinin açıklığına sessiz kalmayacak. Gazze’nin boş caddelerini gördüğümde büyük bir toplama kampında olduğumuzu, havadaki umutsuzluğu ve Gazze’yi kaplamış olan kasveti hissetmemek elde değil. Sanırım insanların büyük bir kısmı bu küçük toplama yerinde tam anlamıyla hapsedilerek terk edildiğimizi düşünüyor. Dünyanın bizim hakkımızdaki planlarını bilmiyoruz ya da bundan sonra bizi neyin beklediğini. Buraya gelene kadar Gazze’de olanları hayal bile etmek zor. Artık kendinizi canlı hissetmiyorsunuz, aslında yaşamıyorsunuz da, yalnızca olanlar değişene kadar zamanı öldürüyorsunuz. Ne yazık ki, dünyanın geri kalanı Gazze için duyarsızlaştı, uluslararası kamuoyu Gazze'de yaşanan gerçekliği görmezlikten geliyor. İsrail biraz yiyeceğin girmesine izin verdiği sürece, elektrik ve gazı tamamen kesmedikçe ve biz hayatta kaldıkça kimse bizi sormayacak. Ancak, yalnızca nefes alıyoruz diye, sanmayın ki biz yaşıyoruz. Yasmine |
[QUOTE=almina_58;367343]Arkadaşlar tabiki basın özellikle yazılı medya bu konuda bazı başlıkları özellikle okunması için söylenen o cümleleri cımbızla çıkartıp yazının başlığı yapmayı çok iyi bilirler ki bu onların işi zaten.O başlıklar o yazıya tam anlamıyla belki uyar belki uymaz.Tabi yazının tamamını okuyan arkadaşlarımız bu konuda belli bir fikir edinirler.Ancak bu konuda yani o aslında şunu demek istedi veya bunu söylemek istedi gibi tartışmalar da gerçekten biraz komik oluyor arkadaşlar.Yani ona kalırsa diğer siyasi parti başkanları da veya ne bilim siyasetçiler de bazı demeçler veriyor.Bu konuda Baykal a gösterdiğiniz titiz kadar onlara da gösterseniz daha samimi olduğunuz kanısına varırım.
Neyse yazı hakkında yorumum da Baykal a katılmıyorum.Çünkü Hamas bir siyasi parti olarak seçimleri kazanarak ve koalisyona girerek orada varlığını sürdürmekte yani israil haması terör örgütü olarak kabul ediyor ama hamas koalisyon ortağı.Dolayısıyla Filistin de haması dikkate almalıyız.Yani batı şeria veya ramallah veya tüm arap ülkeleri gibi tarafsız kalmak iyi bir durum olmaz.Ancak şu da bir gerçek ki orada ölenler filistinli çocuklar, kadınlar yani hamaslılar değil.Belki hamaslıların bir kısmı ölmüştür ancak daha çok çocuklar ölüyor orda.Bu duruma da bu yüzden kayıtsız kalmak mümkün değil...[/QUOTE] Kesinlikle haklısınız ancak ben niyet okumuyorum yazı ortada bundan nasıl böyle bir anlam çıkıyor onu anlamadım helal olsun CHA'ya becermişler yani:) Bu haberi internetten arattım hiçbir site itibar göstermemiş sadece 2 sitede daha var bizden başka, kendi yayın organları bile kullanmamış demekki onlarda bu konunun hassasiyetinden ötürü saptırmak istemediler. Mahmut Abbas'da devlet başkanı, Filistindeki asıl sorun zaten Filistin Kurtuluş Örgütü ile Hamas'ın birleşememesidir, İsrail'i bırakıp birbirleri ile çatışmasıdır. Baykal'ında söylediği bu değil mi bu yazıda sizce, bırak Hamas FTÖ kavgasına müdahil olmayı sen Türkiye'ye bak dememiş mi? Yani niyet okumanın ne gereği var, yalan haber yapmanın ne anlamı var böyle önemli bir konuda adam açıkca söylemiş, İsrail'in yaptıklarına tepki verilmeli demiş... Kayıtsız kalmamak gerek tabii, ben pasif bile kaldığımızı düşünüyorum, öyle mekik dokumak felan değil, Chavez'in yaptığını yapmamız lazımdı ya da nota vermemiz gerekliydi. 68'liler kalkıp Filistin'e gitmiş, İsrail ile çatışmıştı, karakol basmışlardı, bizler şimdi oturuyoruz, inanın kendimi öyle zor tutuyorumki Filistine gitmemek için... Saygılar... |
Ya Baykal Ne konuştugunu biliyormu ki.İşte laf olsun diye konuşuyor.Bu Baykal 500 Yıl daha Chpnin başında dursa ,Chp 500 yıl Başa gelemez.Gitsin Gazzede 2 saat dursun bakalım bizemiymiş görsün bakalım kansız.
|
[QUOTE=arifcoskun;367233]İşin özüne dönüldüğünde basının lafları cımbızlayarak, saptırarak, sanki sırf o sözü sarf etmiş gibi başlık kullanarak, kişileri zor durumda bırakmak tartışma ortamı yaratmak tan başka birşey değildir. Ben şuna inanıyorumli bu haberi yapan, yayan, taşıyan kadar Deniz Baykal'da Filsitin'de Gazze'de yaşanan vahşetten hepimiz gibi, derin üzüntü duymuştur. Bir söz vardır "Öküzün altında buzağı aramak" buna beziyo bu durum.
.[/QUOTE] bu deniz baykala yapılıncamı cımbız olayı aklınıza geldi geçmişte bir çok parti liderinin sözleri makaslanıp verilirken sesiniz çıkmıyordu lütfen bütün olaylara objektif bakınız |
[QUOTE=Kibrisli;367327]Bir insan söylemediği sözlerden dolayı bu kadar hakarete uğrayamaz,
Baykal Bize ne Gazze'den diye bir söz kullanmamıştır ve Türkiye'ye yıllarca hizmet etmiş birisine böyle hakaretlerde edilmemeli. İsmet Paşa bu ülkeyi kurtaran komutanların başında gelir ama siyasettede ona atılan bu iftiralar yıllar sonra O'nunda böyle hakaretlere uğramasına neden olmuştur, sitemizin de bu başlık altında böyle iftira ve yalana, hakaret ve beddualara alet olmasından dolayı çok üzülüyorum. Bu iftirayı atan yalan haber yapan CHA'nı Allah'a emanet ediyorum, hakaret edenlerinde her yazılana kanmayın böyle böyle bizi ayrıştırıyor, aramızı bozuyorlar diyorum. Saygılar...[/QUOTE] bu medya öncedenda yapıyodu bunu ama o zaman size göre haklıydı aradan ne geçti a parti liderine yapılınca normal b parti liderine yapılınca yanlış yine tekrar ediyorum lütfen objektif olun |
[quote=yiğidoturan;367378]bu deniz baykala yapılıncamı cımbız olayı aklınıza geldi geçmişte bir çok parti liderinin sözleri makaslanıp verilirken sesiniz çıkmıyordu lütfen bütün olaylara objektif bakınız[/quote]
Yiğido turan Kardeşim, Burada ben söz ederken ayrım yaparak söylemedim. Genel anlamda.Zaten sanırım sezgileriniz yanılarak öyle bir şeye karar verdi. İki tane doğru olmayacağına göre "Doğru tektir" Basın bunu yeni yapmıyor, eskiden beri var.Ben bunu her zaman söylerim. Eskidende Erbakan'ın "kanlımı olacak kansızmı olacak" Cümlesini aylarca sanki o kelime söylenmiş gibi göstermişlerdi. Gündem de şimdi de bu olunca haliyle bu örnek gösterildi. Bazı siaysetçileri sevmeyebilirsiniz normaldir, fakat yalnış bir davranışı eskiden böyleydi diye savunmanız biraz çelişki yaratmıyor mu ? Basının cımbızlama şekli eskidende yalnıştı şimdide yalnış, Demirel'in dediği gibi "vaaamıı bundan başkaaa başkaa izaaaahh taaazzıı" ;) . |
[QUOTE=yiğidoturan;367380]bu medya öncedenda yapıyodu bunu ama o zaman size göre haklıydı aradan ne geçti a parti liderine yapılınca normal b parti liderine yapılınca yanlış yine tekrar ediyorum lütfen objektif olun[/QUOTE]
Gardaşım, sizde kabul ediyorsunuz böyle birşey olduğunu yani.Beni tanımadığınız için böyle bir düşüncede olmanız doğrudur ancak ben eskiden beri bu olayın karşısındayım. Toplum içerisindede bu fikrimi herzaman söylemişimdir, üniversiteler şu anki medya sistemine karşı iletişimciler yetiştirmeli. Buradaki sözlerde cımbız olayı bile yok. Olmayan cümleler yaratılıyor o yüzden hiçbir basın kuruluşunda yer bulmadı. Ana muhalefet partisi "Bize ne Gazze'den" diyecek yer yerinden oynamayacak Türkiye'de. burada olay biraz farklı. Cımbız olayına bende sonuna kadar karşıyım, kimse niyet okumamalı. Buradaki olaya şiddetle karşıyım birisinin söylemediği sözler yüzünden böyle hakaretlere uğraması ayıptır, kaldıki sizin alıntıladığınız yorumumda geçmişten başka bir örnek vermişim, bu geçmişten beri yapılıyor ve herzaman olduğu gibi şimdide karşıyım... Saygılar... |
[B]Vay vay Deniz Baykal söylemiş ha ya bırakın bu yalan haberleri tamam kendisini sevmem ama böyle birşeyde demedi...[/B]
|
ya bunu söyleyen insan olamaz ya(!!!!!) onlar bizim müslüman kardeşlerimiz tabi ki yanlarında sonunda kadar olucaz...
zaten müslüman olan anlar...deniz baykal ne anlar ki??????? |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 23:32. |