![]() |
Arap Birliği'nde ilginç açıklama
Arap Birliği'nde ilginç açıklama
"Arap olmayan tarafların, Arap ülkelerindeki gelişmelere, yıkıcı bir şekilde karışmasından rahatsızlık duyuyoruz" 04.02.2009 11:33 Abu Dabi'de bir araya gelen Arap ülkeleri dışişleri bakanları, Mahmud Abbas'ın liderliğini yaptığı Filistin Yönetimi'ne destek verdi. Yapılan açıklamada, "Arap olmayan tarafların, Arap ülkelerindeki gelişmelere, yıkıcı bir şekilde karışmasından rahatsızlık duyulduğu" ifade edildi. Basına kapalı toplantıda, "önümüzdeki Arap Birliği zirvesine yönelik hazırlıklar çerçevesinde, Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin amaçlandığı" öğrenildi. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Ürdün, Fas, Tunus, Yemen ve Filistin Yönetimi dışişleri bakanlarının katıldığı toplantı sonrasında ortak bir bildiri yayınlandı. BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid el-Nahyan tarafından okunan bildiride, bakanların Arap dünyasındaki bu zorlu dönemin üstesinden gelmek için birlikte çalıştığı kaydedildi. Bildiride, "Arap olmayan tarafların, Arap ülkelerindeki gelişmelere, yıkıcı bir şekilde karışmasından duyulan" rahatsızlık dile getirildi. Bildiride ayrıca, "Amacımız, Filistin halkının tek temsilcisi Filistin Yönetimi ve Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) desteğimizi canlandırmak, Arap barış girişimine destek vermek için Arap birliğini güçlendirmektir" denildi. |
Cevap: Arap Birliği'nde ilginç açıklama
bu nedemek şimdi alllah aşkına günlerdir davos fatihiyle israille filistinle yattık kalktık, hırsız belediye başkanları encümeni adayı madayı herkes hamiliğe soyundu, al işte araptan cevap
iç politika için dış politika alet edilirse el oğlu sap gibi yarı yolda kor adamı |
bu araplar akıllı olsa ortadoğuyu emperyalistler yönetmez hepsi mustafa kemalin izinden giderdi, ama gel görki heyhat iş işten geçmiş kimi amerikan uşağı kimi ingiliz kimi fransanın uşağı
tarih mustafa kemali her geçen gün daha haklı çıkarıyor |
Ne Şam'ın şekeri ne Arap politikacılarının yüzü
Özay Şendir yazdı 04.02.2009 01:13 Arap Birliği'nden dün gece çok tatsız ve anlamsız bir açıklama geldi. Birlik yaptığı açıklamada "Arap olmayan tarafların, Arap ülkelerindeki gelişmelere, yıkıcı bir şekilde karışmasından rahatsızlık duyuyoruz" diyor. Bu cümlenin hedefi kim acaba? ABD'nin yeni Başkanı Barack Obana olabilir mi? Bence değil.. Peki bu sözlerin hedefinin Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ya da Almanya Başbakanı Merkel olma ihtimali var mı? Bence,o da yok. Başka isimler ya da örnekler verip kendimizi kandırmayalım. Belli ki Arap Birliği'nin bu açıklamasının hedefi Başbakan Erdoğan. Hedefi bulmak sorunu çözmeye yetmiyor,bir de Erdoğan'ın bu çıkışa neden hedef olduğunu bulmamız lazım. Arap Birliği'ne üye ülkeler İsrail'i çok sevdikleri ya da İsrail ile barışa çok yakın oldukları için mi bu çıkışı yaptılar? Hayır, sebep kesinlikle bu değil zira ortada İsrail ile yapılan herhangi bir görüşme falan kalmadı. O zaman neden sorusunun cevabı basit: Arap Birliği bu çıkışı yaptı çünkü Erdoğan'ın kendi vatandaşları arasında kazandığı prestijden,"neden siz de Erdoğan gibi davranmıyorsunuz?" sorusundan rahatsız oldular. Bunda şaşılacak bir şey yok aslında. Tüm Arap ülkeleri için Hamas İsrail'den daha tehlikeli bir örgüt. İsrail'in varlığı onların totaliter rejimlerini tehdit etmiyor ama Hamas'ın bölgede güçlenmesi hepsinin koltuğunu sallıyor. Bunu Hamas'ın yaptıkları doğrudur, İsrail'i yok sayma politikası haklıdır demek için yazmıyorum, sadece bir durumu tespit etmeye çalışıyorum. Hal böyle olunca Arap Birliği'nin dün gece yaptığı açıklamanın kodlarını çözmek çok kolay oluyor. Buradan bizim kendi adımıza çıkarmamız gereken sonuca daha doğrusu sonuçlara gelince: Birinci sonuç,Birlik dün gece yaptığı açıklamayla Arap olma paydasının Müslüman olma paydasından çok daha önemli olduğunu ortaya koydu. İkinci sonuç,koltuklarını sarsmadığı sürece Arap ülkelerinin liderleri için ne Gazze'de ölen çocukların önemi var ne de patlayan bombaların. Bu şartlar altında söylenebilecek tek söz ne Şam'ın şekeri ne de Arap politikacıların yüzü oluyor. |
Kaale almamak lazım..
Türkiye olarak üstümüze düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz Allahın izniyle.. |
filistin için sadece araplar el açamaz.filistinin gelecegi kurtarılsın isterse fransız yapsın tebrik eder alkışlarım.flistin arap liderler tarafından yalnız bırakılmıştı bunu zaten biliyoduk.ama türkiyeyi davostaki olaylardan sonra alkışlayan mitingler düzenleyen iranı anlayamadım.yada cumhurbaşkanı gül'ün şuanda bulundugu arabistanda coşkuyla karşılanması ve filistinden dolayı destek verilmesi.çelişkili olaylar.belkide yandaş medya olayı vardır bu haberde!!!
|
Abi onlar gerçekten Filistine destek veriyormu sanıyorsun.Onlar İsrail yalakaları , çıtları çıkmadı be.Biz insanlığın ve Türklüğün gerektirdiği tepkimizi koyduk ortaya Arapları ilğilendirmez bu konu.Çok ilğilendiriyorduysa eğer Gazze onları çıkıp iki çift laf yapsalardı onu bile yapamadılar.Hem Mahmut Abbasın ne oldugunu herkes iyi biliyor.
|
[QUOTE=Merkez_Alperen;372355]Kaale almamak lazım..
Türkiye olarak üstümüze düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz Allahın izniyle..[/QUOTE] peki şimdi sana sorarım yıllarca arap milletinin kanını emip londrada miamide harcayan arap zibidilerine ben ve onun hacı ağası yönetimlerine , satılmış amarikan ingiliz uşağı arap işbirlikçilerine ve onların sahte din bilginlerine ulemalarına yobaz dersem sen nedersin be merkez alperen efendi |
hakedene söyle derim be abircan efendi
... ha birde benimle uğraşma derim..! |
[QUOTE=Merkez_Alperen;372355]Kaale almamak lazım..
Türkiye olarak üstümüze düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz Allahın izniyle..[/QUOTE] ben senden önce de müslümandım ama asla böyle bir müslümanlık görmedim, önce arabın akıllanması lazım, sen babanın aklında yokken bu ülkenin solcuları filistinde filistin halkıyla dayanışma için savaşıyorlardı, ama gel görki bu arap halkı önce kendi isyan edip ayaklanmadıkça önce şeffaflık demokrasi sonra bak gör filistin sorunu çözülüyormu çözülmüyormu, hiç bir arap yönetimi masum bizim aşk tv dizilerine bile tahammül gösteremediler bizim bütün dizileri yasakladılar , niye kadınlar insan olduğunun farkına vardı diye, önce arap toplumları kendi içinde devrimini yapacak bak gör o zaman müslüman neymiş kimmiş daha iyi anlaşılır , al sana örnek millete tv dizisi yasaklar ama kendi her haltı yer bu şeyler şıhlar yurtdışında Cengiz SEMERCİOĞLU [email]csemercioglu@hurriyet.com.tr[/email] Hakkasan'da oral seks... Geçtiğimiz hafta bir grup gazeteci, ünlü viski markası Chivas Regal'le birlikte İskoçya'ya gitti. Bizden geziye katılan Kubilay Keskin anlattı, o gezinin Londra durağında çok ilginç bir olay yaşanmış. Gazeteci ve gurmelerden oluşan grup, Kanyon'da da bir şubesi bulunan Londra Hakkasan'a gitmişler akşam yemeği için... Bizim gazeteci kadrosu yemek yerken bir de bakıyorlar, ilerdeki masada Arap olduğu her halinden belli olan bir adam yanına aldığı iki sarışın Rus'la eğleniyor. Bir süre sonra kızlardan biri masanın altına eğiliyor ve adama oral seks yapmaya başlıyor. Bizimkiler şok içinde... Londra'nın en şık restoranlarından birinde bu manzara inanılır gibi değil. Bizimkiler tuvalete gitme ayağıyla olayı daha yakından tetkik ediyorlar, sonunda da dayanamayıp olayı garsona şikayet ediyorlar. Garson nazikçe uyarmaya gittiğinde kız toparlanıyor, Arap da tüm pişkinliğiyle bir şişe şampanya sipariş ediyor... Durumu bir daha o kadar abartmasalar da gece boyunca eğlenmeye devam ediyorlar. Batıda son 15-20 yıldır hızla artan Arap görgüsüzlüğünün tavan yaptığı bir durum bu... Para bunlarda ya, petrol zengini küçük şeyhler her şeyi yapabileceklerini zannediyorlar. Tıpkı bizdeki zengin görgüsüz çocuklar gibi... Hakkasan'da fahişelere blowjob yaptırıp, kendisini uyaran garsona da şampanya sipariş ederek 'sesini kesmesini' ima etmek ne büyük görgüsüzlükse... Hakkasan'ın bir şişe şampanya karşılığında blowjob'u görmezden gelmesi de o kadar ayıptır. Ama kriz var ve parayı da bu görgüsüz Araplar harcıyor, adamın kapıda son model Bentley'i bekliyor. Aynı görgüsüzlük Harrods'ta Arap kadınların alışverişinde de kendini gösteriyor, Manchester City'nin sahibi Şeyh Bin Zayed'in Milan'dan Kaka'yı transfer etme çabasında da... |
[B]biz birilerini memnun etmek için bişey yapmıyoruz. filistinde bir katliam vardı ona hükümet olarak tepkimizi ortaya koyduk. arap ülkelerinin destekleyip desteklememesinin bir anlamı yok.[/B]
|
[QUOTE=Merkez_Alperen;372360]hakedene söyle derim be abircan efendi
... ha birde benimle uğraşma derim..![/QUOTE] seninle uğraşan yok gardaşım ama ilk defa biri bana burada alçak dedi hiç haketmediğim halde hemde 42 yaşına onurla gururla bastığım şugünde |
abircan sen ne yapmaya çalışıyorsunki??? güzel bir konu açmışsın eyvallah..Bende yorumumu yaptım çıktım..daha neden atıp tutuyosun anlamıyorum..arapların ne mal olduğunu herkes biliyor burda bilgiçlik taslamaya /Çalışma...
|
[QUOTE=aozdemir;372364][B]biz birilerini memnun etmek için bişey yapmıyoruz. filistinde bir katliam vardı ona hükümet olarak tepkimizi ortaya koyduk. arap ülkelerinin destekleyip desteklememesinin bir anlamı yok.[/B][/QUOTE]
ooo saygılar bakanım epeydir ortalarda yoktun hoşgeldin , atama kararnamesi yeni geldi galiba ben göremedimde yeni bakanımızsınız galiba hayırlı olsun bizde kabinede sivaslı bakan yok diye şikayet ediyor idik, adam gibi adam abdüllatif şeneri harcayınca pek bir rahat etti unakıtan bakanım fazla yemekten 3 damarı daha tıkamış fazla yağlı götürmenin bu zararıda var unutmamak lazım, hoş geldin özdemir sensiz tartışmanın seviyesi düşüyor , sevgisi saygısı kalmıyor insanların birbirine |
ha o alçak meselesinede gelelim kişiliğine söylenmiş bir hakaret olarak anlama..o konudaki görüşlerin için söyledim.yaşın 42 ama sözlerinin nereye gideceğini bilmeden konuşuyorsun bazen..doğum günün kutlu olsun.
|
[QUOTE=abircan;372365]seninle uğraşan yok gardaşım ama ilk defa biri bana burada alçak dedi hiç haketmediğim halde hemde 42 yaşına onurla gururla bastığım şugünde[/QUOTE]
burda bazı hassas konularda insanlar şiddetli çatışmalara giriyor.işte hep bu oyunlara oyuncu olduk artık uyanma vakti.biri sana alçak dedi öbürü başka konuda başkasına başka bişey dedi.hep böle birbirimeze düşerken atı alan üsküdarı gecti.bu kavgalar sürecek hep çünkü çabuk kanıp çabuk atlıyoz sazan misali.ne zaman mı bitecek bir söz der ya yorgan gitti kavga bitti.işte ozaman! |
[QUOTE=Merkez_Alperen;372369]abircan sen ne yapmaya çalışıyorsunki??? güzel bir konu açmışsın eyvallah..Bende yorumumu yaptım çıktım..daha neden atıp tutuyosun anlamıyorum..arapların ne mal olduğunu herkes biliyor burda bilgiçlik taslamaya /Çalışma...[/QUOTE]
hala anlamamzlığa vermen çok ayıp arkadaşım, sabah ban alçak diyen sen değilmiydin , ya sildirt yada özür dile, benim kişilerle sorunum yok ama sen bana hedef alıp alçak dedin haksız yere , ben fikrimi yazıyorum sana veya herhangi birini onaylatmak zorunda değilim |
Yine konu amacından çıkmış nerlere gitmiş.Bircan abi sende konuyu harbi çok dağıttın bırak ne güsel herkes fikrini söylesin hemen herkese laf atmaya ne gerek var.
|
[QUOTE=abircan;372373]hala anlamamzlığa vermen çok ayıp arkadaşım, sabah ban alçak diyen sen değilmiydin , ya sildirt yada özür dile, benim kişilerle sorunum yok ama sen bana hedef alıp alçak dedin haksız yere , ben fikrimi yazıyorum sana veya herhangi birini onaylatmak zorunda değilim[/QUOTE]
ben anlamamazlıktan gelmiyorumm..çok kızdıysanız özel mesaj atmanız lazımdı..o zaman her konuda o olayı tartışalımm..nereye kadar gidecekki bu? |
[QUOTE=Merkez_Alperen;372377]ben anlamamazlıktan gelmiyorumm..çok kızdıysanız özel mesaj atmanız lazımdı..o zaman her konuda o olayı tartışalımm..nereye kadar gidecekki bu?[/QUOTE]
teşekkürler şimdi anlaştık özelden , bak bu kadar kolay istersen hayat, yeterki konuşmasını bilelim medenice, |
[QUOTE=abircan;372378]teşekkürler şimdi anlaştık özelden ,
bak bu kadar kolay istersen hayat, yeterki konuşmasını bilelim medenice,[/QUOTE] valla sevindim barıştıgınıza.böle devam edin :) |
onların bu açıklamayı başbakana yaptıklarını sanmıyorum.eğer öyleyse bile başbakan zaten orada arap savunuculuğu yapmadı sadece israilin yıllar boyu yapmış olduğu ve hala yapmaya devam ettiği haksızlığa tepki gösterdi.araplar da kim oluyo kendi kendini yönetmekten aciz,tembel,yıllarca başkalarının boyunduruğu altında yaşamış ve hala üstü kapalı başkalarının emrinde yaşayan bi topluluk.dua etsinler allah onların yüzüne bakmışta o petrolü onlara bahşetmiş yoksa onlar bu tembellikle açlıktan ölürlerdi.............
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:38. |