Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivas'ta Gergin Bekleyiş (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=28129)

Sivaslilar.Net 26.03.2009 00:46

Sivas'ta Gergin Bekleyiş

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/bbp_bekleyis.jpg[/IMG]

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü haberleri, Yazıcıoğlu'nun memleketi Sivas'ta yaşayan vatandaşları üzüntüye boğdu.

Çok sayıda partili ve vatandaş, olayı duyar duymaz BBP İl Başkanlığı binasına akın etti. Partinin yöneticilerinden Nevzat Yanmaz, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Gezici ve Sivas Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp ile partililer, Kahramanmaraş, Yozgat ve Ankara'daki yetkililer ve partinin genel merkezindekilerle telefonla görüşerek Yazıcıoğlu hakkında sağlıklı bilgi almaya çalıştı.

[url=http://resimzade.com/Show.html?i=3260][img]http://resimzade.com/Show.html?i=3260[/img][/url]

Parti binasındaki televizyondan gelişmeleri de dikkatle takip eden partililer, televizyonları izlerken duygulandı. Bilgi kirliliği olduğunu, sağlıklı bilgiler alamadıklarını ifade eden yöneticiler, yetkililerden aldıkları bilgileri partililerle paylaşıyor.

[url=http://resimzade.com/Show.html?i=3258][img]http://resimzade.com/Show.html?i=3258[/img][/url]

PARTİYE ZİYARETÇİ AKINI

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, AK Parti Sivas milletvekilleri Hamza Yerlikaya, Osman Kılıç, Mehmet Mustafa Açıkalın ve Selami Uzun, CHP Sivas Milletvekilleri Malik Ecder Özdemir, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Yahya Bal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Turan Erkut, Sivasspor İkinci Başkanı Mehmet Oflaz, bazı daire müdürleri, diğer partilerin belediye başkan adayları ve il başkanları da BBP İl Başkanlığına gelerek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Kahramanmaraş'taki mülki amirlerle telefonla görüşen Vali Dalmaz, aldığı bilgileri diğer yetkililerle de paylaştı. Bölgenin ormanlık bir alan olduğunu öğrendiğini belirten Dalmaz, bölgede elverişsiz hava şartları olduğunu, Yazıcıoğlu ve beraberindekilerden hayırlı haberler beklediklerini söyledi.

[url=http://resimzade.com/Show.html?i=3259][img]http://resimzade.com/Show.html?i=3259[/img][/url]

Vatandaşların, parti binası önünde bekleyişi sürüyor. Tekbir getiren partililer ve vatandaşların, Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için dua ettiği gözlendi. Ayrıca, parti binasında kadınların olduğu bölümde de Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.

[B]Fotoğraf: Osman Nehir (Besyo_cu), Onur Gültay (Cortez)[/B]

GuNaY 26.03.2009 01:05

Cevap: Sivas'ta Gergin Bekleyiş

[B]BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterin düştüğü yönündeki ilk bilgilerin ulaşmasından sonra yaklaşık 12 saat geçmesine rağmen enkaza ulaşılamamış olması BBP'lilerin tepkisine neden oldu. AK Parti İstanbul il binası önüne gelen bir grup BBP'li, binaya girmek istedi. Duruma polis müdahale etti.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından yaklaşık 12 saat geride kaldı. Öğle saatlerinden bu yana devam eden arama-kurtarma çalışmalarından şuana kadar net bir sonucun çıkmamış olması, BBP'lileri harekete geçirdi. Duruma tepki gösteren bir grup, AK Parti İstanbul il binası önüne gelerek, tepkilerini dile getirdi. Yaklaşık 10-15 kişiden oluşan grup, önce basına açıklama yapacaklarını duyurdu, ardından da ayrılmaya karar verdi.

Ancak tam bu sırada grup
içerisinden birkaç kişi, AK Parti binasına yönelerek, içeriye girmeye çalıştı. AK Partililerin karşı koyması ile birlikte 2 grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. BBP'lilerden bazıları, "Bunca saatte kurtarma mı yapılamaz? 12 saattir enkaza ulaşılamaz mı? Sizi burada uyutmayacağız. Genel başkanınız gelsin" diye tepkilerini gösterdi.

Öte yandan olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi duruma müdahale etti. Grup, polis tarafından dağıtıldı.[/B]

barikat58 26.03.2009 01:12

bir grupta istanbul valiliğinde toplandı.arama çalışmalarında zaafiyet yapanlar kötü bir sonuc çıkarsa bu zaafiyet altında ezilirler dedi.
gerçekten karmasık bi durum.inşallah kurtulurlar

GuNaY 26.03.2009 01:23

[B]Helikopterin düşmesi sonrası sinyal alındığı iddia edilen yere ulaşıldığı bilgisi geldi. Henüz enkazı bulamamışlar.[/B]

Ertugrul 26.03.2009 02:07

[B][I]Allah yardım etsin, umutlar her geçen dakika tükeniyor ....[/I][/B]

myway 26.03.2009 02:10

[B]Umidimizi kaybetmek yok............................[/B]

barikat58 26.03.2009 02:27

hala haber yok yaw offfff offff

Ali Ince 26.03.2009 02:50

ALLAH YARDIMCILARI OLSUN SAYIN MUHSIN YAZICIOGLU VE ARKADASLARINA DUALARIMIZ ONLARLA ALI INCE ALMANYA KLEINOSTHEIM

ARKADASLAR HERHANGI BIR VARMI INSALLAH IYI HABERLER ALIRIZ

Deliilyasliyiz 26.03.2009 03:06

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri arama çalışmalarının Kurucuova bölgesindeki yoğun sis nedeniyle güçlükle sürdürüldüğü bildirildi.

Kurucuova Köyü sakinlerinden Celal Bayır, aralarında kendisinin de yer aldığı bir arama-kurtarma ekibinin, Kaman Dağı zirvesine ulaştığını söyledi.

Bayır, şunları kaydetti:

''Sis, arama-kurtarma çalışmalarını olumsuz yönde etkiliyor. Helikopteri bulmak için Kaman Dağı'nın zirvesine tırmandık. Ancak, buradan aşağısı görünmüyor. Teknik ekip helikopterden gelen sinyali alıyor, ama enkazın yeri sis nedeniyle tespit edilemiyor. Şu an buradaki görüş mesafesi 1 metreye kadar düştü. Arama çalışmalarımız sürüyor.''

GuNaY 26.03.2009 03:07

[B]Bu saat oldu hala net bir haber alınamadı. Ülkemizde kurtarma güçlerinin ne denli yeterli (!) olduğu bir kere daha ortaya çıktı...[/B]

barikat58 26.03.2009 03:08

ben arasam bulduydum bea ben bulduydum ben böle sistemin varya

myway 26.03.2009 03:18

[B]birakalim biz herseyi avrupa birligi falan neyimize gerek... secim de yapmayalim secilecek insanlarin hayatina bu kadar deger veriyoruz zaten secime ne gerek varki??

Eger ihmal yuzunden olursa biseyler bunun hesabini kimse veremez... Su kadar saat hangi insan dagda mahsur kalsa yasamasi mucize olur o hava sartlarinda....

Bir de helikopterin kazasiyla bunu birlestirdik mi umidim kalmiyor:((((((((

Ne kadar aciziz yaziklar olsun.....................[/B]

barikat58 26.03.2009 03:19

[COLOR=red]04: 18[/COLOR] TOPÇU: GELİNEN NOKTA SINIRLARIMIZI ZORLUYOR
[COLOR=#000080][B]
[/COLOR][/B]BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, kurtarma çalışmalarında herhangi bir sonuç alınamaması nedeniyle Türk ulusunun ve partililerin tahammül sınırlarının zorlandığını söyledi.
Yalçın Topçu, BBP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, helikopterin düşüşünün üzerinden 12 saat geçtiğini bildirdi.
Şu ana dek yapılan çalışmaları devletin ilgili birimleriyle koordineli bir biçimde izlediklerini anlatan Topçu, ''Yapılan çalışmalardan şu ana kadar bir sonuç alınamaması bizleri derinden üzmüştür'' dedi.
Topçu, herhangi bir ihmalin olduğunu düşünmediklerini ifade ederek, yetkililerden şu ana dek sonuç alınamamasının nedenini tatmin edici bir biçimde açıklamalarını beklediklerini kaydetti.
Topçu, ''Bu noktada bütün sorumluluk devletin ilgili birimlerindedir. Yapılan çalışmaların ne noktada olduğunun ivedilikle açıklanmasını bekliyoruz. Şu geldiğimiz noktada büyük milletimizin ve partililerimizin tahammül sınırları zorlanmaktadır'' diye konuştu.
Gazetecilerin sorusu üzerine Topçu, en son açıklamadan sonra kendilerine herhangi bir bilgi ulaşmadığını dile getirdi.
Topçu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın aradığını ve bölgede olduğunu söylediğini bildirdi.
Çalışmaların sürüp sürmediğinin sorulması üzerine Topçu, kendilerine, Genelkurmay ve Başbakanlık'tan çalışmaların sürdüğünün söylendiğini kaydetti.
Şu ana dek yapılan açıklamaların camialarını tatmin etmediğini belirten Topçu, ''İvedilikle tatminkar bir açıklama bekliyoruz'' dedi.
Öte yandan, MHP TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, BBP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek parti yöneticilerine ''geçmiş olsun'' dileklerini ilettiler.

GuNaY 26.03.2009 03:56

[B]2 yılda 4 şüpheli kaza

İki yıl içinde kendisi 3, eşi 1 kere trafik kazası geçiren BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, kazaya karışanların yakalanaması nedeniyle kasıt şüphesi duyduğunu dile getirmişti. Yazıcıoğlu, "Kazaları normal bulmuyorum ama neticede bizi yolumuzdan döndüremez" demişti.

2 yılda 4 şüpheli kaza
Yazıcıoğlu, Bolu Tüneli'ndeki kazada hava yastığı sayesinde kurtulmuştu
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramaraş'ın Çağlayancerit ilçesindeki mitingi bitirdikten sonra Yozgat'ın Yerköy ilçesine gitmek üzere bindiği helikopterin düşmesi akla daha önce meydana gelen kuşkulu kazaları getirdi. 2007 yılının Mayıs ayı ile 2008 yılı Haziran ayı arasında 4 kaza atlatan Yazıcıoğlu, kazaların şüpheli olduğunu ancak kendisinin yoluna devam edeceğini söylemişti. Seçim dönemlerinde mitinglere katılmak için havayolunu hiç tercih etmeyen Yazıcıoğlu, ilk defa bu seçimlerde ve dün hava yolunu kullandı. Miting düzenlenecek yerlerdeki teşkilatlar tarafından kiralanan helikoptere binen Yazıcıoğlu, kuşkulu bir kaza geçirdi.

ALLAH KORUDU DEMİŞTİ

İki yıl içinde kendisi 3, eşi 1 kere trafik kazası geçiren Yazıcıoğlu, 21 Mayıs 2007'de geçirdiği kaza için "Kasıt olduğunu düşünmüyorum. Ama kötü bir kaza atlattık. Allah korudu" diye konuşmuştu. Eşi Gülifer Yazıcıoğlu, 13 Mayıs 2007'de Yozgat yakınlarında trafik kazası geçirirken, BBP lideri de 8 gün sonra Ordu'dan Ankara'ya dönerken Samsun'da kaza geçirmişti. 25 Ağustos 2007'de Sivas'ın Akıncılar İlçesi'nde bir parti faaliyetinden dönerken, kavşakta meydana gelen kazadan da yara almadan kurtulan Yazıcıoğlu son kazayı ise geçtiğimiz yılın Haziran ayında Bolu tünelinde geçirmişti. Ankara'ya giden Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu araç Bolu Tüneli'ne girişte önlerinde bulunan bir kamyonun direksiyonu sola kırmasıyla ani fren yaparak ciddi hasar görmüştü.

Kazalar hiç normal değil

Geçtiğimiz yıl Kanaltürk'te Fatih Karaca'nın programında geçirdiği kazalara değinen Muhsin Yazıcıoğlu, ilginç açıklamalarda bulunmuştu. Bir yıl içerisinde 4 kez trafik kazası geçiren BBP lideri, kazaların şeklinden dolayı şüphe duyduğunu, kendisine ve ailesine çarpan araçların bir türlü emniyetçe bulunamadığını belirtmişti. Yazıcıoğlu: "Bütün bunların normal olduğunu düşünmüyorum. Ama neticede biz yolumuza devam edeceğiz" demişti.

Helikoptere karşı çıkmış

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, mitinglere helikopterle gidilmesini öneren genel başkan yardımcılarını bundan vazgeçirmeye çalıştığı ancak ikna edemediği ortaya çıktı. İddiaya göre yerel seçim çalışmalarında yapılacak mitinglere helikopter ile gidilmesi yönünde bir hafta önce genel başkan yardımcılarından Muhsin Yazıcıoğlu'na teklif gitti. Ancak Yacızıoğlu, başına gelen şüpheli kazalardan dolayı bu öneriye sıcak yaklaşmadı. Yazıcıoğlu, gelen öneriye "Bırakın bu helikopter işlerini. Hava koşulları nasıl olur? Uçarız, uçamayız belli olmaz" yanıtını verdi.

Başkanın bir bildiği varmış demekki...[/B]

Ertugrul 26.03.2009 04:05

[B]
ABD Federal Havacılık Kurulu (FAA), Muhsin Yazıcıoğlu'nun da kaza geçirdiği helikopter modeli olan Bell 206 tipi helikopterler için [U]19 Mart 2009[/U] tarihinde acil koduyla bir uyarı yayımladı.

Amerikan Federal Havacılık Kurulu'nun 2009-07-52 madde numaralı 19 Mart 2009 tarihli uyarı mesajında, 206 serisi helikopterlerin mekanik aksamındaki bir parçada sorun olması veya yanlış yerleştirilmesi halinde uçulmaması gerektiği açıklandı. Bu parçanın kontrol edilmesi gerektiği acil mesajıyla duyuruldu. Bu parçadaki sorunun fark edilmemesi halinde pilotun helikopterin kontrolünü yitirebileceği belirtilerek uçuştan önce aşınmış olan parçanın da değiştirilmesi gerektiği dile getirildi.[/B]

[B][I]Akıllarda soru işareti bırakıyor bu açıklamalar, Muhsin Yazıcıoğlu ilk defa helikopter kullanıyor hemde kullanmak istemediği halde, kazadan 15 saat geçiyor daha enkaza ulaşılamıyor. Burası Türkiye !!![/I][/B]

barikat58 26.03.2009 04:09

[B]Kazalar hiç normal değil

Geçtiğimiz yıl Kanaltürk'te Fatih Karaca'nın programında geçirdiği kazalara değinen Muhsin Yazıcıoğlu, ilginç açıklamalarda bulunmuştu. Bir yıl içerisinde 4 kez trafik kazası geçiren BBP lideri, kazaların şeklinden dolayı şüphe duyduğunu, kendisine ve ailesine çarpan araçların bir türlü emniyetçe bulunamadığını belirtmişti. Yazıcıoğlu: "Bütün bunların normal olduğunu düşünmüyorum. Ama neticede biz yolumuza devam edeceğiz" demişti.[/B]

evet muhsin yazıcıoglu hep yoluna devam etti.7 yıl hapis yattı türlü işkenceler gördü ama dogru bildiginden şaşmadı.hep haklıyı savundu dogrudan yana oldu.inşallah Allah lütfederse tekrar dönerse hayata yine aynı şekilde devam edecektir.gecirdiği bi kazayı anlatırken bismillah dedim duamı ettim demişti gazetecilere.o yine bismillah dedi ve duasını etti eminim.inşallah Allah bizimde ona ettiğimiz duaları kabul eder

son dakika

[B][COLOR=red]05: 15[/COLOR] ATALAY: ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERMEK ZORUNDA KALDIK[/B][COLOR=#000080]

[/COLOR]İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazının aranması çalışmalarına olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildiğini söyledi.

Göksun İlçe Jandarma Komutanlığı'nda brifing aldıktan sonra çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Atalay, arama-kurtarma çalışmalarına olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildiğini ancak gün ışımaya başladıktan sonra ekiplerle hem havadan hem karadan çalışmalara yeniden başlanacağını belirtti.

Kendisinin de arama-kurtarma çalışmalarını yerinde takip edeceğini kaydeden Atalay, "Tüm imkanlarımız seferber edildi". dedi.

Genelkurmay'dan da bölgeye helikopterlerin gönderileceğini belirten Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakınlarının "arama-kurtarma çalışmalarında ihmalkarlık yapıldığı" yolundaki iddialarıyla ilgili bir soruyu da cevapsız bıraktı.

Bakan Atalay, 05.00 sıralarında helikopterin düştüğü tahmin edilen bölgedeki çalışmaları yerinde takip etmek üzere Kurucaova Köyü'ne hareket etti

[B]5 te köye hareket ediyor 5.15 gece arama çalışmalarına ara verildigini söylüyor.ne güzel ya ne zaman oraya gittinde ara vermeye karar verdin.senin bakan yapana bakmak lazım[/B]

Dark Force 26.03.2009 04:23

[B]Bu nasıl yermiş hala bulunamıyor allah herkese sabır ve kolaylıklar versin...[/B]

barikat58 26.03.2009 04:28

[quote=Dark Force;391982][B]Bu nasıl yermiş hala bulunamıyor allah herkese sabır ve kolaylıklar versin...[/B][/quote]

arayan varmı ki?beyler ara vermiş hava sogukmuş!sıcak odada oturup çayını yudumlayan bakan hava şartları dolayısıyla aramaya ara verdik diyo.çok aradınızya ara verin.bu nasıl aramaysa 13 saat gecti.13 saatte adam amerikayı bulur,yer çekimini bulur,suyun kaldırma kuvvetini bulur siz elinizde türlü cihazlarla düşen helikopteri bulamıyosunuz.Allah bilir belkide helikopter yozgat yakınlarına düştü.siz maraşta öle arıyoruz die bizi avutun.sonra tüm imkanları seferberlik ettik diyolar ozaman bu imkansızlıgın kaynagı nerde.....

[B]Helikopterde konum belirten cihaz yoktu ya da çalışmadı[/B]

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götürürken düşen helikopterde hayat kurtaracak önemli bir cihazın eksik veya bozuk olduğu ortaya çıktı. Bu cihaz, uçak, helikopter ve diğer hava araçlarında bulunması zorunlu olan 'Acil Durum Yer Belirleme Vericisi' ELT olarak tanımlanıyor. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri bu cihazın bozuk ya da helikopterde bulunmadığını belirtiyor. Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterden, 'Uydu Yardımlı Arama Kurtarma Sistemi'ne sinyalinin alınmaması cihazda sorun olduğunu ortaya koyuyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre eğer söz konusu cihaz olsa ya da sağlıklı bir şekilde çalışsaydı düşen uçağın yeri nokta vuruşunda olduğu gibi kısa zamanda belirlenebilirdi. Çünkü, Denizcilik Müsteşarlığı'nda Türkiye'nin hava ve denizlerini kontrol edebilen "Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi" bulunuyor. Merkeze gelen sinyallerle, hava ya da deniz aracının hangi şirkete ait olduğu, kuyruk ve diğer bilgilerini anında tespit ediyor. Cihazın bozuk ya da helikopterde olup olmadığını, kazayı araştıracak olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ortaya çıkaracak. Helikopterin yerini tespit etmek için kazazede 6 kişinin cep telefonlarının yaydığı sinyaller, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığı'na (BTK) bağlı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile GSM operatörleri tarafından takibe alındı. Helikopterin düştüğü ilk saatlerde alınan güçlü sinyaller, izleyen saatlerde kesildi. BTK yetkilileri, sinyallerin kaybolmasının nedenini telefonların şarjının bitmesine ya da tamamen kapsama alanı dışına çıkılmasına bağlıyor. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve GSM operatörlerinin verdiği bilgiler çerçevesinde Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin bulunduğu alan arama kurtarma ekiplerine bildirildi. Ancak helikopterin düştüğü alanda baz istasyonu sayısı az olduğundan, nokta vuruşu yapılamıyor. Uzmanlar, "Baz istasyonu sayısı ne kadar fazla ise cep telefonu sinyalinin alındığı alan da o kadar daraltılabilir. Ancak helikopterin düştüğü bölgede baz istasyonu sayısı az olduğundan çok daha geniş bir alan tanımlanabildi." diyor. Selim Kuvel, Ankara

[B]'Bırakın helikopter işini, beni öldürecek mi siniz?'[/B] BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, ilginç bir anekdot anlattı. Çayır, "Yaklaşık bir hafta önce helikopterin kiralanması gündemde iken Genel Başkanımız 'Ya bırakın şu helikopter işini. Siz beni öldürecek misiniz? Hava kötü olur, şartlar elverişsiz olur, uçamayız.' demişti." şeklinde konuştu.

Deliilyasliyiz 26.03.2009 05:30

bu saatte artık umutlarım tükenmeye başlıyo..zaten çalışmalara ara verilmiş...

Sabiha Serin 26.03.2009 06:04

Helikopter kazasına çok üzüldüm. Haberi Ankarada'aldım, şu an Ankara'dayım.
Sabaha kadar uyumadım ve hem televizyon, hemde ,internetten haber sitelerini takip ettim, üzüntü ve merakla sizler gibi haber bekledim ufak ta olsa bir haber alırsam sizlerle paylaşmak isterdim.
Muhsin Yazıcıoğlu ve tüm hemşerilerimin sağlık haberlerini alabilmek için meraklı ve üzüntülü bekleyişimiz devam ediyor . YETKİLİLERİMİZ NEREDESİNİZ.
BU KADAR DEĞERLİ HEMŞERİLEMİZİN SAĞLIK DURUMU BELLİ DEĞİL, ALDATMACA VE SAĞLIKSIZ HEBERLERLE NEDEN BİZİ OYALIYORSUNUZ, NEREDESİNİZ!!!!!
BEN SABAHA KADAR UYUMADIM ÜZÜNTÜ VE MERAKLA HABER BEKLİYORUM --

HEYYY YETKİLİLER YA SİZ UYUYORMUSUNUZ. HEMŞERİLERİMİZDEN HABER BEKLİYORUZ. HEPİNİZİ GÖREVİNİZİN BAŞINA DAVET EDİYORUM.

Kardelencicegi 26.03.2009 07:12

[COLOR="DarkRed"][B]Canim ablam ne uykusu.? Benim elim tutmuyor bile.
Dünden beri aklim gitti.
Bu nasil arama bu nasil yer hala haber yok diyorlar.
Deli olmamak isten bile degil.
Insanin hayati bu kadar mi degerli.?
Benim icim yaniyor. Rabbim ailesine yardim etsin.
Allahim ins gelecek haber hayirli olur.[/B][/COLOR]

Sabiha Serin 26.03.2009 07:26

HEPİMİZİN DÜNYASI ZİNDAN, AKLIMIZ FİKRİMİZ HEMŞERİLERİMİZDE.
HERŞEYİ UNUTTUK, HAYIRLI BİR HABER BEKLİYORUZ.
ALLAH KORKTUĞUMUZA UĞRATMASIN DUALARIMIZLA BEKLEYELİM.
SAYIN YETKİLİLERİMİZ HANİ İYİSİNİ BİLİRLERYA BAKALIM NE ZAMAN GÖNÜLLERİ OLACAK TA GERÇEKLERİ AÇIKLAYACAKLAR.

ŞAHSEN BEN HALEN HABER ALINAMADIĞINA ASLA İNANMIYORUM.
YETKİLİLER BİZLERDEN YA GERÇEĞİ SAKLIYORLAR, YADA ŞU AN SICAK ÇAYLARINI İÇİP HER ZAMANKİ SORUMSUZLUKLARI İLE YAN GELİP YATIYORLAR.

YAHU BU KADAR İNSAN MERAKTA NEDİR AMACINIZ NEYİ BEKLİYORSUNUZ ONLAR BİZİM CANIMIZ,HEMŞERİMİZ....MERAKTAN ÇATLIYORUM ..
VEEEEEEEEE TÜM YETKİLİLERE DİYORUM Kİ

BU KADAR İNSANA SABAHA KADAR SAĞLIKLI BİR HABER HALEN VEREMEDİNİZ YAZIKLAR OLSUN SİZE ....

Kaptan-58 26.03.2009 07:57

[B]MUHSİN BAŞKAN ALLAH YARDIMCIN OLSUN............... [/B]

atayalcin_5806 26.03.2009 08:11

Allah hepimize sbaır versin.Allah ım sn.baskanın ve arkadaşlarının yardımcısı olsun amin.dualarımız seninle başkanım.

candy_58 26.03.2009 08:16

[B]Rabbim onun güzel yüreğini görüp bizlere bağışlasın hepimiz bekliyoruz hayırlı haberlerini[/B]

abircan 26.03.2009 08:26

korkarım istenmeyen sonu geciktirip kamuoyunda oluşacak infialin önüne geçmeye çalışıyorlar, hürriyetin haberine göre son arayan iha muhabiri olmuş ben hariç herkes ölü diye yani 5 kişide korkarım öldü buna muhsin başkanda dahil, inşallah yalan haber çıkar diyeceğim ama 18 saattir bulunamayan bir enkaz var, olacak iş değil,

iş içinde iş vr demiyorum ama 24 saati bulmadan bişey açıklanmazsa işin içinde iş var diyeceğim artık

allah milletimizi devletimizi daha büyük afetlerden kaalardan korusun, çok hazırlıksız, plansız , programsız gündelik yaşayan milletiz, istanbulda bir deprem olsa türkiye batar valla, kim kime nasıl ulaşıp nasıl müdahale edecek, daha bir helikopteri 20 saatte bulamayan yapılar, devlet, kurumlar vs vsv vs ne dersen de adına ne yapacğını bilemeyen sessiz yığınlar, bu çağda bu kadar gerilik olmaz, allah muhafaza bir kimyasal savaşta, bir nükleer savaşta millet olarak hiç bir donanımımız yok, hiç bir hazırlığımız yok hiç bir bilgimiz yok, varsa yoksa hırsız siyasilerin koltuk kavgası var, ecüş bücüş siyasi kavgalarımız var,
allahım bizi büyük belalardan koru ya Rabbim

Arif Coşkun 26.03.2009 08:49

Bunun adına dense dense vurdumduymazlık genişlik ve aymazlık denir. Saat 4 sıralarında oluyor kaza, geçen zamana bakın. Ya bu devletin hiç mi olanağı yok. İstense o enkaza 1 saat içinde ulaşılırdı. Dağınbaşında bu kış gününde kurdu var kuşu var soğuğu var bırakılırmı ? Nasıl yok nasıl bulunamaz sır oldu uçtumu nereye gitti ? İnsanı her türlü dşünceye itiyor bu yapılanlar. Tek kelimeyle yazıklar olsun diyorum. Neden böyle herşeyde geri kalıyor beceriksizleşiyoruz anlamıyorum bir türlü. Allahtan ümit kesilmez yinede hayırlı bir haber alalım diliyorum.

gul-i_ahmer 26.03.2009 09:10

[CENTER][B][FONT="Comic Sans MS"]LANET OLSUN BAŞIMIZDAKİ İKTİDARA YA SAAT KAÇ OLDU HALA BULUNAMADI KASTEN YAPIYORLAR ALLAH BİLİR YA

RABBİM KOCA REİSİMİZE YAR VER YARDIMCISI OLSUN HIZIRINI GÖNDERSİN DAR VAKİTTE ONU BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN İNŞEALLAH

DURMA İLERLE ALPERENLER SENİNLE!!!!!!!!/FONT][/B][/CENTER]

barikat58 26.03.2009 10:57

[FONT=Arial][B]AKP, CHP ve MHP mitingleri iptal edildi![/B]

[/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]AKP, CHP ve MHP, helikopter kazası nedeniyle partilerinin mitinglerini iptal etti. Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş'a gidecek.

[B]MHP, BUGÜN VE YARIN YAPILACAK MİTİNGLERİ İPTAL ETTİ[/B]

MHP, bugün ve yarın yapılacak olan mitinglerini iptal etti.

Edinilen bilgiye göre, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin içinde bulunduğu helikopterin düşmesi ve olay yerine henüz ulaşılamaması sebebiyle MHP, seçime kadar olan mitinglerini iptal etti.

MHP, bugün Giresun ve Samsun yarın ise Amasya ve Tokat'ta miting yapmayı planlıyordu.

MHP'nin 28 Mart Cumartesi günü ise miting programı bulunmuyor.

[B]CHP MİTİNGLERİ DE İPTAL[/B]

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin bugün düzenleyeceği Bartın ve Zonguldak mitinglerini iptal etti.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin içinde bulunduğu helikopterin düşmesi ve olay yerine henüz ulaşılamaması sebebiyle, bugün gerçekleştirilecek olan Bartın ve Zonguldak mitinglerini iptal etti.
[/SIZE][/FONT]

[B]Saadet partiside mitinglerini iptal etti[/B]

[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düşmesi dolayısıyla Saadet Partisi'nin, bugünkü Çorum ve Tokat mitingleri iptal edildi.[/FONT]

MeLody58 26.03.2009 11:23

[url]http://www.facebook.com/video/video.php?v=43135002051[/url] :( :(:(

[url=http://urlal.com/][img]http://i0903.hizliresim.com/2009/3/26/1049.jpg[/img][/url]

besyo_cu 26.03.2009 11:31

[B]Biraz önce Haber Türk tv ye BBP İStanbul İl başkan yardımcısını dinledım. Olay yerinde oldugunu Devletın cok ilgisiz oldugunu kimsenın yardım etmediğini şuan kendısının ve 10 kişilık arkadaşları ile birlıkde dağın zirvesinde oldugunu hiç kımseyi göremediğini sadece 15- 20 asker ve köylerden katılan 10 kişilık ekipleri gördüğünü Allah rızası için yardım bekledıklerini söyledı.

Nasıl yardım gitmez anlamıyorum. 20 saatten fazla oıldu 20 saatte Türkiye baştan başa dolaşılırdı.[/B]

barikat58 26.03.2009 11:43

[FONT=Arial][COLOR=#ff0000]İşte Yazıcıoğlu'nun Mamak Cezaevi'ndeyken yazdığı ve okuduğu 'Üşüyorum' şiiri[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial]Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır[/FONT]
[FONT=Arial]Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum[/FONT]
[FONT=Arial]Gözlerim parke parke taş duvarlarda[/FONT]
[FONT=Arial]Açılıyor hayal pencerelerim[/FONT]
[FONT=Arial]Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum[/FONT]
[FONT=Arial]Kekik kokulu koyaklardan aşarak[/FONT]
[FONT=Arial]Güvercinler ülkesinde dolaşıyor[/FONT]
[FONT=Arial]Bir çeşme başı arıyorum[/FONT]
[FONT=Arial]Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp[/FONT]
[FONT=Arial]Mis gibi nane kokuları arasında[/FONT]
[FONT=Arial]Ruhumu dinlemek istiyorum[/FONT]
[FONT=Arial]Zikre dalmış her şey[/FONT]
[FONT=Arial]Güne gülümserken papatyalar[/FONT]
[FONT=Arial]Dualar gibi yükselir ümitlerim[/FONT]
[FONT=Arial]Güneşle kol kola kırlarda koşarak[/FONT]
[FONT=Arial]Siz peygamber çiçekleri toplarken[/FONT]
[FONT=Arial]Ben çeşme başında uzanmak istiyorum[/FONT]
[FONT=Arial]Huzur dolu içimde[/FONT]
[FONT=Arial]Ben sonsuzluğu düşünüyorum[/FONT]
[FONT=Arial]Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum[/FONT]
[FONT=Arial]Durun kapanmayın pencerelerim[/FONT]
[FONT=Arial]Güneşimi kapatmayın[/FONT]
[FONT=Arial]Beton çok soğuk, üşüyorum..[/FONT]
[FONT=Arial][B](Muhsin YAZICIOĞLU)[/B] [/FONT]

[B](CİHAN)[/B]

seva 26.03.2009 12:13

[QUOTE=barikat58;392097][FONT=Arial][COLOR=#ff0000]İşte Yazıcıoğlu'nun Mamak Cezaevi'ndeyken yazdığı ve okuduğu 'Üşüyorum' şiiri[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial]Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır[/FONT]
[FONT=Arial]Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum[/FONT]
[FONT=Arial]Gözlerim parke parke taş duvarlarda[/FONT]
[FONT=Arial]Açılıyor hayal pencerelerim[/FONT]
[FONT=Arial]Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum[/FONT]
[FONT=Arial]Kekik kokulu koyaklardan aşarak[/FONT]
[FONT=Arial]Güvercinler ülkesinde dolaşıyor[/FONT]
[FONT=Arial]Bir çeşme başı arıyorum[/FONT]
[FONT=Arial]Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp[/FONT]
[FONT=Arial]Mis gibi nane kokuları arasında[/FONT]
[FONT=Arial]Ruhumu dinlemek istiyorum[/FONT]
[FONT=Arial]Zikre dalmış her şey[/FONT]
[FONT=Arial]Güne gülümserken papatyalar[/FONT]
[FONT=Arial]Dualar gibi yükselir ümitlerim[/FONT]
[FONT=Arial]Güneşle kol kola kırlarda koşarak[/FONT]
[FONT=Arial]Siz peygamber çiçekleri toplarken[/FONT]
[FONT=Arial]Ben çeşme başında uzanmak istiyorum[/FONT]
[FONT=Arial]Huzur dolu içimde[/FONT]
[FONT=Arial]Ben sonsuzluğu düşünüyorum[/FONT]
[FONT=Arial]Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum[/FONT]
[FONT=Arial]Durun kapanmayın pencerelerim[/FONT]
[FONT=Arial]Güneşimi kapatmayın[/FONT]
[FONT=Arial]Beton çok soğuk, üşüyorum..[/FONT]
[FONT=Arial][B](Muhsin YAZICIOĞLU)[/B] [/FONT]

[B](CİHAN)[/B][/QUOTE]

Allah,ım kollarında ısıt o büyük insanı...

MysteriE 26.03.2009 15:37

BU NASIL BIR BEKLEYISTIRR YAA icimizzz aciyooo artik TURKIYEEE uyann nasil bir yardimdir kac saat oldu hala bir haber yokkk

mhmt.alperen 26.03.2009 15:52

[B]çok geç oldu ama inşaallah kurtulur...[/B]

izmirliyigido 26.03.2009 16:02

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=3265[/IMG]

[B]BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu, Kahramanaraş’tan Yozgat’a götüren helikopter dün dağlık arazide düşmüştü. Yaklaşık 1500 kişi karadan ve havadan düşen helikopteri arıyor. Sabah saatlerinde Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sıcaklığın -8 derece ve görüş mesafesinin de zaman zaman 100 metreye kadar düştüğü bildirildi[/B]

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü bölgede, bugün akşam saatlerinde başlayacak kar yağışının gece yarısından itibaren kuvvetleneceğini ve yarın da süreceğini bildirdi.

Buna göre, arama yapılan Kurucaova, Tekir mevkisi ve Göksun'u içine alan bölgede, bu akşam saatlerinden itibaren kar yağışı başlayacak. Kar yağışının bu gece saatlerinden itibaren kuvvetlenerek etkisini artırması bekleniyor. Görüş mesafesi bu bölgede yağış anında ortalama 50-500 metre arasında değişebilecek.

Kaza koordinatlarına en yakın noktada bugün öğleden sonra havanın çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışı gece saatlerinden itibaren kuvvetlenerek etkisini artıracak. Görüş mesafesi ortalama 700 metre, yağış anında 100-300 metre, kuvvetli kar yağışı sırasında 50-100 metre arasında seyredecek. Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerden 20-35 km/saat hızla esecek.

Kaza koordinatlarına en yakın noktada havanın yarın çok bulutlu ve kuvvetli kar yağışlı geçmesi ve görüş mesafesinin ortalama 300-500 metre, kar yağışı anında 50-100 metre arasında seyretmesi bekleniyor. Rüzgar, güney ve güneydoğu yönlerden 15-30 km/saat hızla esecek.

[B]ARAMALAR GECE BOYUNCA SÜRDÜ[/B]

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ikinci açıklamada, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopteri arama çalışmalarının gece boyunca sürdürüldüğünü, sabah saat 04.30 itibarıyla da hem karadan hem havadan arama kurtarma çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.

[B]Başbakanlık, arama kurtarma çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanlara ilişkin şu bilgileri verdi: [/B]

-Genelkurmay Başkanlığı’na ait 2 skorsky ve 1 casa uçağı

-Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait H-60 tipi 1 adet helikopter

-Doğal Afet Kurtarma Taburu’ndan (DAK) 12’şer kişilik 2 özel tim

-Orman Genel Müdürlüğü’nden 2 helikopter, 14 araç 52 personel

-345 Jandarma, subay, astsubay ve erbaş,

-Kahramanmaraş Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü’nden 129 personel, 17 araç

-Adana Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü’nden 27 personel, 8 araç ve 1 arama köpeği,

-897 geçici köy korucusu,

-60 AKUT personeli ile arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.

Açıklamada, ayrıca, Sağlık Bakanlığı’nca 14 ambulans ve 2 medikal kurtarma ekibinin bölgede hazır bekletildiği ve arama çalışmalarının ise aralıksız devam ettiği belirtildi.

[B]Arama bölgesinden fotograflar:[/B]

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=3266[/IMG]

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=3267[/IMG]

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=3268[/IMG]

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=3269[/IMG]

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=3270[/IMG]

AYK

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=3271[/IMG]

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=3272[/IMG]

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=3273[/IMG]

Aramalar zor şartlarda devam ediyor fakat henüz hiçbir haber yok. Hayret birşey.

AYK

TÜCCAROĞLU 26.03.2009 16:29

ALLAHIM yar ve yardımcıları olsun dualarım onlarla rabbim arayan kardeşlerimize yardım etsin inşallah çabucak sağ selim bulunsunlar

yusufulku58 26.03.2009 16:33

olayın üstünden 24 saat geçti üzüntümüz devam ediyor umutlarımı yitirmiyoruz. Allah büyük diyoruz ve elimizden hiç birşey gelmeden sadece dua ederek istanbulda meraklı bekleyişimizi sürdürüyoruz. Allah onları ailerine ve bizlere bağışlasın

sadece sivasta değil türkiyenin dörtbiryanında gergin ve umutlu bekleyişler var

bizim işimize yaramayan can kurtarmayan teknolojiye nalet olsun olsa ne olur ki

MeLody58 26.03.2009 18:30

[COLOR="black"][B] Allahım nolursun yardımını esirgeme yardım et hemserimize gardasımıza :( bulunsunlar sag saglimm :( [/B][/COLOR]

leblebi82 26.03.2009 21:22

BU BİR KAZA MI ?

[B][COLOR="Indigo"]Değerli arkadaşlar şehrimizin yetiştirdiği en önemli isimlerden birisi şimdi dağlarda ve inşallah hayattadır. Son bir umutla bize dönmesini bekliyoruz. Aradan 30 saatin üzerinde geçmesine rağmen hala kendisine ulaşılamıyor. Şimdi Smanyolu'nda gördüğüm ilginç bir yazıyı yorumsuz bir şekilde paylaşıyorum. Kaynak Samanyolu olmasa almazdım.

BU BİR KAZA MI ?

Anadolu'nun çocuğu milletinin kalbinde her zaman doğruluğu ve pazarlıksızlığıyla yer etmiş bir halk adamı o.

Siyasette ilkelerini menfaatlerine değişmemiş bir lider.

Kendisini en son anlattığı cümlesinde 2 saniye sonramızın ne olacağını bilmiyoruz, böyle bir hayat için eğilip bükülmeye değer mi diyordu.

Devletin bütün yapılarını her türlü derin bağlantılarıyla çok iyi bilen bir siyasetçi.

Maneviyatı güçlü, imanlı, inançlı bir kitle adamı.

Samimi bir vatan evladı.

Seveni de düşmanı da fazlaca bir lider.

Tek başına sembol olan bir insan.

İşte bu kadar önemli bir insan muhtemelen güvenlik sebebiyle hiçbir zaman tercih etmediği helikoptere istemeye istemeye biniyor.

Belki de söz verdiği sevenlerini bekletmemek, onları önemsediğini göstermek için basiretinin bağlanabileceğini aklına bile getirmiyor.

Anadolu yollarındaki memleket sevdası Kahramanmaraş'ın Beril dağlarındaki kazayla noktalanıyor.

Bu ülkeye sevdalı bir insan, bu ülke sınırları içinde kaza geçiriyor ve ona onlarca saattir ulaşılamıyor.

Bütün Türkiye helikopterin enkazına niçin ulaşılamadığını çaresizlik içinde öğreniyor.

Otuz saatin sonunda helikopterde sinyal cihazı bulunmadığı ortaya çıkıyor. Sinyal alınamadığı için enkazın yeri bile tespit edilemiyor.

Şimdi bu son bilgiyi hafızamıza kaydederek en başa dönelim.

Hatırlasanıza; kazanın hemen ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin kaza yaptığı ve kendisi dahil helikopterdekilerin hafif yaralı olduğu bilgisi kamuoyuna yansıdı.

Oysa helikopterdeki İHA muhabiri hepimizin tüylerini ürperten 19 dakikalık telefon konuşmasında bir tek kendisinin yaşadığını, havanın çok soğuk olduğunu ve dayanacak gücünün kalmadığını haykırıyordu.

Sanki bu gerçeğin üstü örtülmek istenircesine kamuoyuna herkesin iyi olduğu haberi pompalandı.

Yoksa amaç 'nasıl olsa iyiler' düşüncesinin hakim olmasını sağlayarak hayati öneme sahip ilk saatlerin yeteri kadar ciddiye alınmasını önlemek miydi ?

Niçin ?

Çünkü akıllara bir suikasti getiren kazayı planlayanlar kimsenin sağ kurtulabileceğini hesaba katmamış olabilirdi.

Ortaya çıkan ve hesapta olmayan bu durumu ancak kamuoyunu manipüle ederek telafi edebilirlerdi.

Plan devreye konuldu.

Samanyolu haber olarak ilk andan itibaren bölgedeki kaynaklarla yaptığımız görüşmelerde daha enkaza bile ulaşılamadığını öğrenip duyurmamıza rağmen sanki biryerlerden gizli bir el Yazıcıoğlu'nun Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldığını ve hafif yaralı olduğu bilgisini yaymaya çalışıyordu.

Herkes bu bilgiyle rahatlıyor mesele hayatiyet noktasından uzaklaşıyordu.

Samanyolu haber ekranından daha enkaza bile ulaşılamadığını açıklamaya ve bu konuda en doğru bilgileri bizzat bölgedeki yetkililerden aldığımızı duyurmaya ısrarla devam ettik.

Muhsin Yazıcıoğlu gibi çok önemli bir insanı taşıyan helikopter düşmüştü ve bu çok önemsenmesi gereken bir durumdu.

Resmi açıklamalar; verdiğimiz bilgileri teyit ettiğinde belki de iş işten geçmiş, kazaya müdahale edilmesini önlemeye çalışan mekanizma amacına ulaşmıştı.

Gece ve gün boyu devam eden çalışmalar sonunda ise çaresizlik zirveye tırmandı.

Enkazın yerinin bile tespit edilemeyeceği resmen ilan edildi.

Bu acı itirafın sebebi helikopterde sinyal cihazının bulunmamasıydı.

Kazanın hemen ardından kurulan cep telefonu irtibatı kamuoyuna lanse edilen yanlış bilgiler yüzünden yeteri kadar ciddiye alınmadı.

Maalesef acı kaza bu şekilde yürütülen bir tezgahla vahim bir noktaya ulaştı.

Türkiye; belki de milletin gözünün içine baka baka yürütülen bir planla tarihine kara leke olarak geçecek bir suikaste sahne oldu.

Dualarımız memleket sevdalısı Yazıcıoğlu ve arkadaşları için.[/COLOR][/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:10.