Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Dünya ve Türkiye'den Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=202)
-   -   BAŞIMIZ SAĞOLSUN ! (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=28159)

Sivaslilar.Net 27.03.2009 17:28

BAŞIMIZ SAĞOLSUN !

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//kaza/muhsin-yazicioglu3.jpg[/IMG]

Hemşehrimiz Sivas Milletvekili, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu kaybettik. Başımız sağolsun. Yazıcıoğlu ve 5 kişi vefat etti.
Allah rahmet eylesin.

O bir liderdi... Daha bıyıkları terlemeden girdiği davadan saçları ağarmadan ayrılmak zorunda kaldı.. Yolu zordu, engellerle doluydu. Bütün zorluklara göğüs gerecek bir imana ve inanca sahipti.

Seksen öncesinin efsane ülkücüsü, Türk milliyetçiliğinin doğru okunması için doğru yoldan çıkmaması için de bütün bedelleri ödedi.. Gün geldi ellerinde büyüdüğü, büyüttüğü davası için yine dava arkadaşlarıyla vedalaşıp yeni bir yol çizdi kendine. Onun milliyetçiliği sadece kan bağına bağlı değildi. Irkçılık, kafatasçılık lügatinde olmadı. Bu tür milliyetçiliğin Türk'ün örf ve adetlerine uymadığını gördü, gösterdi.. Anladı, anlattı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı olarak siyasetin nasıl yapılacağının örneklerini gösterdi.. Türk halkı belki onun kurduğu partiyi iktidar yapmadı ama onu hep sevdi, takdir etti. Dindardı, milliyetçiydi, vatanını severdi, cesurdu, adam gibi adamdı. Siyasette ilke sahibiydi, dürüsttü, saygındı...

Türk milleti onu sevdi ve hep adıyla hitap etti. O, Muhsin Başkan oldu.. Ne Adnan Menderes, Ne Demirel, ne de Özal... Hepsi soyadlarıyla anılırken o [B]"Muhsin"[/B] idi. Anadolu'da herhangi bir evin kapısını açıp karşınıza çıkacak sıradan bir Anadolu delikanlısı gibi, bizdendi, bizdi.. [B]"Muhsin Başkan"[/B]dı..

Yıllar önce Mamak Cezaevi'nde yatarken yazdığı şiirdeki gibi veda etti milletine...[B]"Beton çok soğuk, üşüyorum"[/B] demişti şiirinde. 2 bin 200 metre yukarda soğuk ve tipi altında yine şiirinde olduğu gibi üşüyerek gitti ulaşmak istediği [B]sonsuzluğun sahibi[/B]ne. Tıpkı şiirinde dediği gibi:

"Ben sonsuzluğu düşünüyorum

Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum

Durun kapanmayın pencerelerim

Güneşimi kapatmayın

Beton çok soğuk, üşüyorum.

[B]Allah rahmet eylesin, Mekanın Cennet olsun "Muhsin Başkan". [/B]

[B]Başın sağolsun Sivas
Başın sağolsun Türkiye[/B]

[B][I][url]www.sivaslilar.net[/url] [/I][/B]

arikarinkuchi 27.03.2009 17:29

Cevap: BAŞIMIZ SAĞOLSUN !

[B]BAŞIMIZ SAĞOLSUN
YÜCE RABBİM AİLESİNE VE BİZLERE SABIR VERSİN[/B]

Deliilyasliyiz 27.03.2009 17:33

Boyle olmamlıydı.... bunu haketmedi..... :((

cCc_NaZ_cCc 27.03.2009 17:36

ooff ooff acımız çok büyük :( :( Allah'ım mekanını cennet etsin.. dualarımızı eksik etmeyelimm :( gelmez muhsin başkanım gibi bir başkan daha :'(

king_dragon 27.03.2009 17:36

[B]Onlar ki; kendilerine bir musîbet isabet ettiği zaman: “Biz muhakkak ki Allah içiniz (O'na ulaşmak ve teslim olmak için yaratıldık) ve muhakkak O'na döneceğiz (ulaşacağız).” dediler.
Bakara-156[/B]

Allah (C.C) Herkeze Sabır Versin. Değeri Böyle Anlaşıldı ya Ona Yanıyorum.

kronik 27.03.2009 17:39

[B][COLOR=darkorange]Allahtan geldik ve yine Ona döndürüleceğiz..İnşallah acı çekmeden göçmüşlerdir. Öyle düşünmek istiyorum. Ne kadar feryatlar içinde bir konuşma dinlediysekte...
[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]Kalplerinde taşıdıkları inanç ve hayırlarla Rabbimize ulaşmışlardır inŞaAllah..:( [/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]Bir değil binlerce fatiha hediyemiz olsun..[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]Rabbimize kavuşanların kendilerine rahmet, kederli yakınlarına sabır diliyorum can-ı gönülden..[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]Mekanları cennet olsun..Halis dualarımızı esirgemeyelim..[/COLOR][/B]

DORUK58 27.03.2009 17:45

En çok o acı çekti en çok o sabretti ama birkez olsun duruşundan ödün vermedi o hep kahramandı gözümde o gerçek lider yalansız yalın diliyle gerçek dürüst ve samimi bir liderdi
anlayamadık anlatamadık bize düşen onun çizgisinde onun fikirlerinde onun yaptıklarını ders alıp yapmadıklarını ezberlemek ezberletmek ona yaşarken vermediğimiz değeri en azından şimdi aramızda yokken bunu söylemek çok zor (aramızda yokken)vermek onu unutmamak unutturmamak unun adına yakışır onun ülküsünde fikirlerinde yürüyecek gençler yetiştirmek yetişrn gençlere sahip çıkmaktır. ÖNCELİKLE AİLESİNE, SIVASLI HEMŞERİLERİME, BBP LİLERE VE TÜRK DÜNYASINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Ertugrul 27.03.2009 17:48

[B][I][U]İnna lillah ve inna ileyhi raciun[/U]

Allah rahmet eylesin, başta Yazıcıoğlu ailesi olmak üzere, sevenlerinin, Sivas'ın ve ülkemizin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin, mekanını cennet olsun. [/I][/B]

Dilsad Hatun 27.03.2009 17:54

INANMIYORUMMMM INANAMIYORUMM :'( :'( :'( Gözyaslarimi bu konuda duyarsiz kalanlara HAKKIMIZI HELAL ETMIYORUZZ

sivaslimete 27.03.2009 17:54

HEPİMİZİN BASİ SAG OLSUN ALLAH MEKANİNİ CENNET ETSİN

Kardelencicegi 27.03.2009 17:57

[B][COLOR="DarkRed"]Basin Sag olsun Sivas
Basin sag olsun Türkiye.
Hepimizin Basi sag olsun.

Alperenler ölmez
Karli daglar yol vermez
Muhsin Baskan sana
Böyle VEDA etmek yakismaz.............[/COLOR][/B]

ceylan58 27.03.2009 18:00

böyle bi lider kolay yetişmiyor. duyarsız kalanları şiddetle kınıyorum. devletin tüm imkanlarının kullanıldıgına inanmıyorum. tüm sivaslı hemserilerimin ve BBP lilerin bası sağolsun. ALLAH ailesine ve tüm sevenlerine sabır versin.ACIMIZ ÇOK BÜYÜK !

cCc_NaZ_cCc 27.03.2009 18:04

ben hala inanamıyorum :( :( mekanın cennet olsun muhsin başkanım :( ateş düştüğü yeri yakıyor.. Allah'ım ailesi yakınlarına bizlere sabırlar versin :(

fertelliyim 27.03.2009 18:06

Oldumu be Muhsin Amca oldumu bize bir ışık yak dedik ama sen yakmadın bizi hem karanlıkta hemde soğukta bıraktın üşüyoruz dedik gel bizi ısıt dedik ama sen gelmedin bizi ısıtmadın be Muhsin Amca Sen orda dondun biz burda donduk sen şimdi cennete gittin ısındın peki ya bizler bizler ne yapacağız bizleri kim ısıtacak.

yusufulku58 27.03.2009 18:13

yüreğimizi yaktın be reis Allah senin ve beraberindekilerin mekanını cennet etsin

seningibiler sivasa az geliyor az

Melankolia 27.03.2009 18:18

[B]Ailesine Ve yakınLarına allahtan sabır Vefat Eden Ve Baskanımıza Rahmet Diliyorum BöyLe büyük Birinin Acısı Daha Büyükmüş ßaŞımız saĞolsun:([/B]

Arif Coşkun 27.03.2009 18:18

Topraktan geldik toprağa gideceğiz, yaşadığımız hayatın hesabını toprakda vereceğiz, Acınızı yürekten paylaşıyoruz, dualarımızı kalpten ediyoruz,
Merhuma dualarımız, Acılı ailesine başsağlığı diliyoruz, mekanı cennet olsun.

FurkaN 27.03.2009 18:19

[B]Milletimizin başı sağolsun... Türk-İslam alemi en önemli liderini kaybetti.

Kederli ailesinin ve Türk milletinin başı sağolsun..[/B]

candy_58 27.03.2009 18:22

[B]Başımız sağolsun böyle olmamalıydı
SEn Üşüdün Bizim İçimiz Dondu Reis [/B]

ramazan_d 27.03.2009 18:26

arkadaşlar türkiyenin başı sağ olsun.allah mekanını cennet etsin ,,,,inanın kazanın olduğu günden beri içim ağlıyor ailem gibi değer verdiğim kişilerden biriydi zaten muhsin yazıcıoğlu gibi değerli bir insan zor çıkar bu ülkede......allah geride kalanlara sabır versin ............ve ailesine başı sağ olsun allah sabır versin .....

MeLody58 27.03.2009 18:27

[COLOR="black"][B] MaLesefki Baskanımızı Yigidomuzu Gardasımızı yitirdik yüreklerimiz kanıyor Rabbim rahmetini merhametini esirgemesin Tüm yigidoların Bası Sagolsun Arkadaslar. [/B][/COLOR]

atayalcin_5806 27.03.2009 18:31

sen üşüyorum dedin bizi dondurdun reis.Allahtan rahmet diliyorum mekanın cennet olsun.

besyo_cu 27.03.2009 18:40

[B]Başımız sağolsun böyle bir acının tarifi yok.[/B]

veysel 27.03.2009 18:55

kabri nur mekani cennet olur insallah

ogeday3358 27.03.2009 18:56

millet olarak basimiz sagolsun mekani cennet olsun.
reisimiz seni unutmayacagiz

baran_07 27.03.2009 19:04

allah rahmet eylesin

mesut_sivasliyiz_58 27.03.2009 19:05

allah rahmet eylesin

leblebi82 27.03.2009 19:11

[B][COLOR="indigo"]Eğilmedin , bükülmedin, Bizi Hiç Mahçup Etmedin, MEKANIN CENNET OLSUN DİK DURAN YİĞİT

İnna lillah ve inna ileyhi raciun[/COLOR][/B]

FurkaN 27.03.2009 19:14

ADAM GİBİ ADAM ÜŞÜYOR

Tabutluk zemheri kokuyor. Beton zemini üşütüyor tabutluğun. Titriyor adam gibi adam, üşüyor. Savurgan bir tipi gibi zaman, hem yakıyor hem üşütüyor.

Ayak sesleri yaklaşıyor yeniden. Elektirik pirizine uzanıyor hain bir el. Saç diplerine kadar irkiliyor adam gibi adam. Bütün hücreleri çığlık atıyor. Dünya bomboş oluyor gözünde. İçi yanıyor, teni yanıyor ama yine de üşüyor çıplak zeminde.

Kendinden geçiyor…
Mamak’ta soğuk bir tabutluk…

Şafak söküyor, loş tabutluğun bir kenarından kar aydınlığı doluyor. Zemin soğuk bir tabut. Kimse görmüyor yere düşen gözyaşlarını. Üşüyor, titriyor, ısınmak için kendi içine sokuluyor.

Bir hayal oynaşıyor gözlerinde. Beyaz tülbentli anası sobaya odun atıyor. Tavanda alevler oynaşıyor. Cızırdayan çaydanlığın ağzından buhar süzülüyor.

Yine de üşüyor Adam Gibi Adam.

Mamak’ta tabutlukta prize takılmış kablolar, bir de soğuk zemin ürpertiyor Adam Gibi Adam’ı. Üşüyor…

Koridorun sonundan bir ayak çığlığı yaklaşıyor yeniden. Buz gibi bir ürperti akıyor içine. Yine elektrik kablosuna uzanıyor bir hain el. Zeminde soğuk bir ıslaklık ipildiyor. Yürekler kabuk bağlamış… sızlıyor teni Adam Gibi Adam’ın, hem de üşüyor.

Kendinden geçiyor…
Kendine geliyor yeniden ıslak, soğuk zeminde. Bedeni kaskatı…Konuşamıyor, titriyor sadece. Olduğu yerde zıplıyor.

Üşüyor…

Doğu Toroslar zemheri kokuyor bugün.
Sanki kablolara hain bir el uzanıyor yine.

Adam gibi Adam yine üşüyor. Zeminde kar var, havada boran var bugün. Üfültülü bir çaresizlik, boğuk bir hüzne karışıyor. Dün, zemini buz tutan tabutlukta üşüyen Adam, bugün dağların buz tutan zemininde üşüyor.
Askerler yürüyor dağların bağrına, insanlar yürüyor hep birden çaresizce. Adam Gibi Adam üşürken, yüreği yanıyor beyaz yaşmaklı bir ananın. Dün olduğu gibi bugün de sevenlerin yüreği yanıyor.

Dağların bağrında kar taneleri dans ediyor. Adam Gibi Bir Adam savruluyor kar tanelerinin arasında.
‘’ÜŞÜYORUM!’’ diyor yine, dün olduğu gibi. Tabutluklar ölüm kokuyordu dün, O üşüyordu. Dağlar da ölüm kokuyor bugün.

Adam Gibi Adam yine, ‘’ÜŞÜYORUM!’’ diyor, yürekler yanıyor yine.

Arifhan Akpınar

İşte Yazıcıoğlu'nun Mamak Cezaevi'ndeyken yazdığı ve okuduğu 'Üşüyorum' şiiri

Bir coşku var içimde bugün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi, süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum
Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum..

(Muhsin YAZICIOĞLU)

altuntas58 27.03.2009 19:15

[B]Cesur,dürüst ve ilkeli bir adamı kaybettik Onu herzaman yüregimizde yaşatacağiz. Toprağın bol, mekanın Cennet olsun büyük başkan
Ailesine,sevdiklerine başsağlığı ve sabirlar dilerim.Bütün Türkiyenin başı sağolsun [/B]

[URL=http://img8.imageshack.us/my.php?image=gggggggggllllllllllllll.jpg][IMG]http://img8.imageshack.us/img8/5189/gggggggggllllllllllllll.jpg[/IMG][/URL]

AMG 27.03.2009 19:37

ALLAH Rahmet Eylesin

abdussvs 27.03.2009 19:44

[B][I][COLOR="Black"]

YÜCE ALLAHIM SENİN VE YANINDAKİ ÜLKÜDAŞLARININ MEKANINI CENNET ETSİN.

[/COLOR][/I][/B]

yakamozz 27.03.2009 19:45

Herşey buraya kadarmış be reis.

Seni bu memleket çok sevdi reis.

Bize doğru yolu,insanlığı,dürüstlüğü adam gibi adamlığı öğrettin.Bize siyasette dahi ilkeli dürüst olunacağını öğrettin.Bize kalbinde iman sevgisi din sevgisi allah sevgisi vatan sevgisi millet sevgisi bir gençlik aşıladın kendi hayatından örneklerle.Bize herşeyden önce bir hayat verdin be reis, bu hayatın nasıl yaşanılacağını öğrettin.

Şimdi görevini tamamlamanın huzuru içinde gidiyorsun öbür tarafa.

Ağlamayacam reis,ağlamayacam.Çünkü sen de benim ağlamamı istemiyorsun,çünkü alperenler ağlamaz diyorsun çünkü hayatta hiçbir zaman başını eğmeyeceksin diyorsun. Ama ne faydaki yüreğim ağlıyor be reis tutamıyorum kendimi,tutamıyorum reis, tutamıyorum...

Tüm türk-islam alemin başı saolsun gönüldaşlarım,ülküdaşlarım.Bugün türkiye çok önemli bir büyüğünü yitirdi.Allah tan rahmet kederli ailesine,yakınlarına ve bizlere başsağlığı ve sabır diliyorum...

Üşüyoruz be reis üşüyoruz....

SivasLady 27.03.2009 19:52

[B]kayibimiz cok büyük, diyecek söz yok, herkes onu biliyordu ve
herkes onun icin üzülüyor buda onun insanligini kisiligini cok degerli biri oldugunu gösteriyor

Basimiz sagolsun, Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun
rabbim kimseye aci ölüm vermesin, geride kalanlarada sabir, uzun ve hayirli ömürler nasip etsin

Bilinmeyen bir yolun yolcusuyuz hepimiz,
Görünmeyen bir son, bizi bekliyor...
Zaman dedikleri sey,
aslinda bizim ebede olan yolculugumuzdaki adimlarimiz.
Ebede ugurlanan her yolcunun ardinda...
Gözler puslu, nemli kaliyor...
Hüzün ebed yolcusunun ocagina düsüyor.
Her dilde, her gönülde ayni hece tekrarlaniyor...
Inna lillahi ve inna ileyhi raciun....
"Allah'tan geldik ve yine O'na dönecegiz!"[/B]

sandalli 27.03.2009 19:52

Allah tüm milletime sabir versin, Allah mekanlarini cennet etsin, sözün bittigi an.

talipnida 27.03.2009 20:14

[COLOR=darkorchid][B][U]EY KOCA ÇINAR BÖYLEMİ OLACAKTI BÖYLEMİ VEDA TERTİPLEMİŞTİN ŞUAN İÇİMDEN GEÇENLERİ ISSIZ BİR ÇÖLDE OLSAM KİMSELER DUYMASA YANLIZ SANA SÖYLEYEBİLSEM İÇİMDEKİ SANA OLAN SEVGİMİ FERYAT EDEREK BAĞIRSAM....RUHUN ŞADOLSUN MEKANIN CENNET KABRİN PİRNUR OLSUN YÜREYİMDESİN HEP ORADA OLACAKSIN...SENİ HEP SEVDİK VE HEP SEVECEYİZ .........[/U][/B][/COLOR]

Karizma58 27.03.2009 20:14

ALLAH RAHMET ETSİN. MEKANI CENNET OLSUN. YAZICIOĞLU AİLESİ VE SİVASIMIZIN BAŞI SAĞOLSUN. CENABI ALLAH BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN

Aligedik58 27.03.2009 20:22

Tüm Türkiyenin başı soğ olsun ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun .ALLAH ailesine sabırlar versin hepimizin başı sağ olsun

sivaslimurat 27.03.2009 20:24

arkadaslar su anda tv de cnn türk de,
bi son dakika gelismesi yasandi.6 degil 5 tane cesed getirilimis.
muhsin yazicioglu´nun da haber yokmus.

Karizma58 27.03.2009 20:26

Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp