![]() |
Hangi yabancı dili konuşabiliyoruz?
İngilizce
Fransızca Rusça Almanca İspanyolca İtalyanca Japonca Arapça Diğer Sitemizin yabancı dil profilini çıkartalım! |
Cevap: Hangi yabancı dili konuşabiliyoruz?
[B]Seçeneklerden bana en yakını İngilizce[/B]
|
okulda ingilizce okuduk ama onuda unuttuk
|
[B]Ben iyi derecede almanca, orta derecede ingilizce ve az arapca biliyorum. [/B]
|
ehmm almanca cok iyi yhani anadil gibi ingilizcede cok iyi bide türkce eh az bucuk arapca:$
|
[B][COLOR=darkorange]ingilizce ve biraz da arapça [/COLOR][/B]
|
Yabanci dil ögrenmeyi kölelesmek diye algilayan zihniyeti anlamak imkansiz, ben gelirimin büyük bir bölümünü cocuklarimin egitimi icin harciyorum ve bunun büyük bir kismida yabanci dil egitimi. 14 yasinda ki oglum 4 tane dili iyi derecede konusabiliyor. Ben babasi olarak onunla gurur duyuyorum. Onun ögrenme arzusu beni daha cok calismaya itiyor, yabanci dil ögrenmek veya bilmek eziklik degildir, Davos´ta basbakanin dil bilmemezlik yüzünden düstügü komik durum hala aklimda. En azindan ingilizce bilmek sart bence.
|
Her dili bilmek ayrı bir kişi demek, dil bilmenin ne gibi zararı olabilir? Bazı şeylerin hep zararlı kısımından bakmayalım, yararlarııda görmeliyiz, Ahlaki kültürel yönden zarar verecek diye kulak tıkamak öğrenmemek kadar yalnış bir düşünce olabilirmi? Bu şuna benziyor araç kaza yapar diye araca binmemek.
Tamam güçlü emperyalist ülkeler bir yeri işgal ederken ekonomik ve kültürel yöndende eder pazarını oluşturmak için, fakat bu bizim yabancı dili öğrenmeyelim anlamına gelmemeli. |
[B]İngilizce .........!!!!![/B]
|
BIR LISAN BIR INSAN ................... bende iyi almanca ve birazcikta ingilisce biliyorum ...
ben simdi 2,5 insanmiyim :D:D???????????????? |
[QUOTE=sevgim 58;435553]BIR LISAN BIR INSAN ................... bende iyi almanca ve birazcikta ingilisce biliyorum ...
ben simdi 2,5 insanmiyim :D:D????????????????[/QUOTE] azıcık bilene ne diyecekler....:D |
[QUOTE=deliktaşlısalim;435559]azıcık bilene ne diyecekler....:D[/QUOTE]
ceyrek insan :D................................... |
[QUOTE=sevgim 58;435562]ceyrek insan :D...................................[/QUOTE]
sıfırdan iyi gine...........:D |
Yabancı dil bize çok yabancı yaa....... ama yinede ecik İngilizce ecikte Arapça biliyorum. Hatta bi ara Almanca öğreniyordum yarıda bıraktım tekrarlamayınca öğrendiklerimide unuttum. ama bence Almanca İngilizcedende Arapçadanda daha kolay yani uğraşsam çok çabuk öğrenirim. Gerçektende bir lisan bir insan, bizim mağazaya Araplar çok geliyordu bilmeyince onlar bana bakıyordu ben onlara :D
|
ALMANCA
ENGLISH ITALIANISCH FRANZÖSISCH SPANISCH (son dördünü sadece konusurum ve okurum yazim ise orta daha cok almanca okur yazarim :) |
[B][COLOR="DarkRed"]Danimarkaca & Türkce Ikisinide kendimi & fikirlerimi
ifade etmekte cok güzel kulllaniyorum.[/COLOR][/B] [url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img150.imageshack.us/img150/8076/15092619.png[/img][/url] |
ingilizce.........................
|
Fransizca ve Almanca .
|
[B][U][COLOR="Black"]Ingilizce ve Almanca !!!![/COLOR][/U][/B]
|
almanca, ingilizce, fransizca (epey unutsamda kullanmaya kullanmaya), az biraz da italyanca, arapca da okunusunu biliyorum : ))
|
Ben de İngilizceyle artık 12 yıldır akrabayız en yakından..:)
2 yıl Almanca öğrendim çat pat işte. 4 yıl arapça öğrendim..Cümle kurmayı beceremesem de kurulmuş cümleyi anlarım ve de okurum.:) |
burda uluslar arasi milletler olunca!YUGOSLAVCAYI VE BUNA YAKIN OLAN RUSCAYI UNUTMUSUM:Danlarim vede cat pat konusurum komsularim sag olsun onuda kafama sokmaya calisiyorlar:)bu gidisle dagilmam yakindir rüyalara cok etki yapiyor ya:):D
|
ingilizce biliyorum ama çince öğrenmeyi çok istiyorum.nedense çince bana daha bir ilgi çekici geliyor :);)
|
Almanyada dogdum ve büyüdüm.Bu yüzden almanca cok iyi.....:) Ingilizcem de var ama cok iyi degil...Okulda ögrendiklerim iste:...:)
|
almanca , ingilizce, turkce
|
kürtçe,yunanca...yeter dimi ama......:)
|
dil öğrenmeyi bende çok istiyorum ama unutkan olduğumdan öğrenemiyorum arapça okuduğum için azcık anlarım
birazda eski türkçe ve en iyisi türkçe biliyorum kürtçe öğrenmeyi çok istedim ama olmadı işte kürtler bizim hakkımızda ne konuşuyolar çok merak ediyorumda ondan yanlış anlamayın uşah. |
[QUOTE=vanlıyam65;455085]kürtçe,yunanca...yeter dimi ama......:)[/QUOTE]
Yeter daha:)o nekadar:) baci naptin sen yawwww kürtcene yetisemem ama yunancanla bas ederim bak:) |
[QUOTE=65serdal58;455090]Yeter daha:)o nekadar:) baci naptin sen yawwww kürtcene yetisemem ama yunancanla bas ederim bak:)[/QUOTE]
:D:D:D:D:D:D:D:D:rolleyes: :D |
ingilizcem iyidir ama kürtçede arkadaşlar saolsun çok iyi dinlerim :D
|
[B]biraz ingilizcem vardı onuda unuttum türkçeye devam yetiyor zaten[/B]
|
[B]az çok speak english :D[/B]
|
az biraz rumca
az biraz kürtçe biraz ingilizce :D:D:D:D:D::D |
biraz türkçe o kadar yetmezmi.
|
Ay ken sipik ingiliş.
Yeter bu kadar :) |
birzcık ucundan almanca birazcıkda arapca birde türkçe
ee daha ne olsun. |
yeter be abla...
o ne kadar:D |
sağol serdalcım teşekkür ederim kardeşim.
|
rica ederim ablacım:D
|
[B][I]hani saban diyorya almancayi alman gibi konusuyorumda türkceyi türk gibi konusamiyorum.[/I][/B]
[B][/B] [B][I]Almanca [/I][/B] [B][I]yetecek kadar ingilizce[/I][/B] [B][I]iyi derecede polonyaca[/I][/B] [B][I]ee tabiki türkce[/I][/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:25. |