![]() |
Harabe Değil Hilton Lazım
İlimizde geçtiğimiz dönemde yaşanan en büyük sıkıntı yatırımların yapılacağı arazi olmuştu.
Başarılı TSO yönetimi ikinci dönemini yaşayan Osman Yıldırım'dan en büyük beklenti, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının karşısında bulunan TCDD'ye ait arsa üzerindeki yıllar önce başlangıcı yapılan, şehre çirkin bir görüntü veren inşaat kalıntılarının temizlenmesi ve yerine geldi gelecek denilen Hilton gibi bir otelin ilimize kazandırılması.. Yatırımlar ya askıya alınmış yahutta bir daha aşağıya indirilmemek üzere rafa kaldırıldı.Kamu yatırımları arasında yer alan Bölge Hastanesi için önce Mustafa Açıkalın gerekli kaynağı hallettiğini dile getirmiş ama hastanenin yapılacağı arazinin yüzölçümü en büyük illerin başında gelen şehrimizde bulunamaması sebebiyle yatırımın yapılmamasına sebeb oldu.Yine kamu yatırımları arasında yer alan inşaatı Vali Ali Kolat’ın gelişine kadar durdurulan Fuar alanının yanına yer tahsisi yapılan Adliye Sarayı arazi krizi sebebiyle yaşanan olaylar olarak kamu oyunun hafızalarına kazındı. Özel sektörde ise en büyük hayal kırıklığı temeli atılması beklenilen ve ilimize özel sektörde en büyük yatırımlardan bir tanesi olarak şehrin gelişmesine büyük katkı sağlayacağı ümit edilen ikiz kululerden ses çıkmaması olurken projesi biten maketi ile ilimizin büyük kayıpları arasın da yer alan Sıcak çermikte yapılması planlanan otelin henüz hayata geçmemesi beklentilerin önünde yer aldı.Yıllardır hem Sivas halkının, hem de dışardan gelenlerin görmek istemediği Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının karşısın da yer alan TCDD’nin arazisinin içerisin deki harabe görüntü bir utanç kaynağına dönüştü.Vatandaş ilimizde seçim süreçleri içerisinde büyük değişimler olduğunu dile getirirken bu değişimlerin Sivas’a katkı sağlayacağını dile getiriyor.Bu utanç kaynağının kaldırılarak yeri ne hilton gibi bir otelin yapılmasını arzu ettiklerini dile getiren vatandaşlar, STSO başkanı Osman Yıldırım’ın başkanlığında bu işin çözüme kavuşacağına inandıklarını belirtiyorlar. |
Cevap: Harabe Değil Hilton Lazım
Sadece şunu demek istiyorum:"Pehhhh..."
|
tso deçen dönem nasil bir başarıya imza atmışlar acaba...
ben tso dan bişey beklemiyorum beceriksizler.. Sivas bu adamlarla mı kalkınacak..resimdeki inşaat ben lisedeyken vardı üniversite biteli 5 yıl oldu hala bir çivi bile çakılmadı.. |
kim ne derse desin sivas hizmet etmeye calısan tek kisi vardı o da sami aydın..maalesef onunda degerini bilemedik..5 yıl bekleyecez artık napalım..
|
evet bu harabe kımın donemınden kaldı acaba....bu ulkede ne aydınlar gelıp geçdi.... ama tık yok..bunu da yıkın bakalım....sayın kultür bakanınız gibi eksik anlayın bişileri..ama hakıkat ı bi gün dank diye anlycaksınız..tüm şakşakcı ve laklakçılara..herkes üzerine alınabilir...isdeyen tabiiki...
o arazi yüz karası adli madli eski dönemden kalmış bi harabeyi saraya çevirmek artık yeni idarenin vazifesidir..bu basarı sizin haninize yazılsın..bitirin şu çirkin görüntüyü...aksuyu sami bey yaptı....hiltonu da siz dikin bakalım... |
eger o araziye hilton dikilsin ben de sivası terk edeceğim...
leyleğin ömrü iki lak lak ...yazık değil mi bu memleketin parasina ... paramız cebimizden mi taşıyor yap (!)yık, yap(!) yık... |
hiltonu her yere dıkmezler abicim..onun ozel kosulları var tam bilmiorum..görüş alanı dıye bı olay var sanırsam..vs vs..bilen paylaşırsa sevinirim..
|
[QUOTE=kasparix;446695]hiltonu her yere dıkmezler abicim..onun ozel kosulları var tam bilmiorum..görüş alanı dıye bı olay var sanırsam..vs vs..bilen paylaşırsa sevinirim..[/QUOTE]
özel koşullardan bahsetmedim kardeşim oraya hilton dikilsin derken ...ben o kapasitede bir başkan ya da yetkili göremiyorum... bu akşam haberlerde izledim ...taziye evi inşaatı da yarım kalmış... çıldırmamak işten değil.. |
Sivas'a yatırım yapılmasına şaşırmıyorum , o çok bilen arkadaşlardan çözüm için yapacakları fikir ifadelerini bekliyorum. !
|
CUMHURİYETİN TEMELİ BURADA ATILDI
AMA GERİCİ TAYFA CUMHURİYETİN TEMELİNİ KURUTMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR İŞSİZLİK YOKSULLUK SANATSIZLIK EDEBİYATSIZLIK KÜLTÜRSÜZLÜK HEPSİ ATBAŞI YARIŞIYOR ARAPÇILIK VAHABİLİK MODA, AHLAK KAPI DIŞARI GÖSTERMELİK DİN İMAN YARIŞI MODA |
emin olun 5 yılda geçse 15 yılda geçse hiçbiri yapılmayacak benim ümidim yok en azından. her yıl kaldırımlar yenilenir ama otel motel kule mule hiçbiri yapılmaz. kaldırım yapmak daha kolay geliyor ya ondan herhalde. tüüüüü
|
[B]ağzı olan konuşuyor aşık veyselle bu konunun ne alakası var yakında tüm topiçlere dağılırsa hiç şaşırmam bakın görün[/B]
|
[QUOTE=club7house;446728]Sivas'a yatırım yapılmasına şaşırmıyorum , o çok bilen arkadaşlardan çözüm için yapacakları fikir ifadelerini bekliyorum. ![/QUOTE]
ben iş adamı ya da ekonomist değilim . benim işim belli ve ben kendi işimi en iyi şekilde yapmaya çalışırım. ha eğer koltuğa oturmuşsam bana sorumluluk yüklenmişse onu yerine getirmeye çalışırdım.çözüm üretmek için o koltukta oturanlar üretsin ha üretemiyorlarsa defolup gitsinler...merak etme bir kaç yıl için hedeflerim var benim de...ama her doğru her yerde söylenmiyor işte.. ''Harabe değil hilton lazım'' aha ben de dedim bunu .. bu cümleyi söylemek için bilmem ne başkanı olmak gerekmiyor.. sivasım için ülkem için endişeleniyorum.. tavrımı her zaman ortaya koyarm eleştirlecekse eleştirir takdir edilecekse takdir ederim..iyi o zaman herkes kendi işina baksın o zaman kimse kimsenin etlisine sütlüsine karışmasın koyun gibi yaşayıp gidelim.. akıl var izan var Sivas'ın hali içler acısı.. TSO karşısındaki inşaat ben lisedeyken vardı. nerdeyse 14 yıl geçti tık yok. 14 15 yıl da hiç mi değişiklik olmaz Allah aşkına...bu tso ya hiç mi bakan gelmedi hiç mi vali gelmedi arada 100 metre var yok.. adam görüp de sormaz mı ''yahu burada bu inşaat nedir niye yıllardır bitiremedi ''diye.. |
yaa bu inşa,at kalıntısı yeşilyurt ipek yolu çıkışındkimi hani kur,an kursu olarak başlamıştı benim çocukluğumda hala bitmedi bu yazda gördüm onu yeşilyurttan çıkyor münübüs kılavuza dönüyor hani ordaki dimi yanılmıyorsam .
ama o tarih oldu artık dokunulmazlığı var oranın be. |
[QUOTE=guldane;446838]yaa bu inşa,at kalıntısı yeşilyurt ipek yolu çıkışındkimi hani kur,an kursu olarak başlamıştı benim çocukluğumda hala bitmedi bu yazda gördüm onu yeşilyurttan çıkyor münübüs kılavuza dönüyor hani ordaki dimi yanılmıyorsam .
ama o tarih oldu artık dokunulmazlığı var oranın be.[/QUOTE] [B]Hayır abla orası değil. bu Yenişehirden TCDD ye giderken TSO binasının karşısında AKM nin aşağısında. [/B] |
[QUOTE=goramaz;446832]ben iş adamı ya da ekonomist değilim . benim işim belli ve ben kendi işimi en iyi şekilde yapmaya çalışırım.
ha eğer koltuğa oturmuşsam bana sorumluluk yüklenmişse onu yerine getirmeye çalışırdım.çözüm üretmek için o koltukta oturanlar üretsin ha üretemiyorlarsa defolup gitsinler...merak etme bir kaç yıl için hedeflerim var benim de...ama her doğru her yerde söylenmiyor işte.. ''Harabe değil hilton lazım'' aha ben de dedim bunu .. bu cümleyi söylemek için bilmem ne başkanı olmak gerekmiyor.. sivasım için ülkem için endişeleniyorum.. tavrımı her zaman ortaya koyarm eleştirlecekse eleştirir takdir edilecekse takdir ederim..iyi o zaman herkes kendi işina baksın o zaman kimse kimsenin etlisine sütlüsine karışmasın koyun gibi yaşayıp gidelim.. akıl var izan var Sivas'ın hali içler acısı.. TSO karşısındaki inşaat ben lisedeyken vardı. nerdeyse 14 yıl geçti tık yok. 14 15 yıl da hiç mi değişiklik olmaz Allah aşkına...bu tso ya hiç mi bakan gelmedi hiç mi vali gelmedi arada 100 metre var yok.. adam görüp de sormaz mı ''yahu burada bu inşaat nedir niye yıllardır bitiremedi ''diye..[/QUOTE] Üşenmeyip bu kadar yazı yazdığın için emeğine tşk ederim. Yalnız görevde olanı kovmak çözüm değildir ben sadece çözüm önerilerinizi merak ediyorum. Neden Sivas'a yatırım yapılmıyor , dibindeki Kayseri Türkiye şehirleri arasında elit sınıfa yükselirken , Sivas hep yerinde sayıyor bunun nedeni bence sosyo kültürel ve ekonomik bilinçle alakalı Şehir başarılı çocuklarını batıya göç etmemesi için istihkam sağlamıyor yada sağlayamıyor , yada şehirdeki döner sermayenin geliştirilememesi + Şehirdeki sivil toplum örgütlerinin yetersizliği vs vs. |
[QUOTE=club7house;446854]Üşenmeyip bu kadar yazı yazdığın için emeğine tşk ederim. Yalnız görevde olanı kovmak çözüm değildir ben sadece çözüm önerilerinizi merak ediyorum. Neden Sivas'a yatırım yapılmıyor , dibindeki Kayseri Türkiye şehirleri arasında elit sınıfa yükselirken , Sivas hep yerinde sayıyor bunun nedeni bence sosyo kültürel ve ekonomik bilinçle alakalı Şehir başarılı çocuklarını batıya göç etmemesi için istihkam sağlamıyor yada sağlayamıyor , yada şehirdeki döner sermayenin geliştirilememesi + Şehirdeki sivil toplum örgütlerinin yetersizliği vs vs.[/QUOTE]
bir inşaatın bitirilmesi için ne gibi bir çözüm gerekiyor..bir inşaat başlamışsa bitirlmesi gerekir..bunu anlamak için deha seviyesinde bir zekaya mı sahip olmak gerekiyor.. bitirecek kadar paran yoksa hiç başlamazsın..bir taşören bile parası verldiği takdirde sağına geçer soluna geçer bitirir ne yapar eder bitirir o inşaatı..evet yetkili bir insan olsaydım ya da seçimle iş başına gelmeselerdi kovardım. Kimsenin sivasa zarar vermeye hakkı yok..orada çok iyi hizmet decek insanlara görev verirdim.. sizin bahsettiğiniz konular Türkiyenin genel ahlaki sorunları zaten |
Seçimlere bir iki ay kala verilen sözler, aklıma geliyor. Sadece gülüyorum. Burada Sivas Sivas'ıımızla ilgili yatırımlar şunlar şunlar yapılacak diye söz edenlere "cak" la "Cuk" la olmuyor bu işler icraatları görelim dediğimizde, Sivas'ı Paris gibi gösterip hükümeti şirin gösterme adına bizi topa tutmuşlardı.
Burada söz konusu hükümet değildi, hükümetler gelip geçicidir, kalıcı olan Sivas'ımızdır. Eleştirim hangi hükümet olursa olsun onaydı. Sivas'ımız adına birşeyler yapmaya soyunan söz veren, yıllardır aynı hikayyei dinleten sivil toplum kuruluşlarına idi. [B]"İlgililer bilgisiz, bilgililer ilgisiz"[/B] olduğu sürece bundan bir adım ileri gidemeyiz. Olduğumuz yerde saymakla birlikte, İlimiz daha çok göç verir. Benim kanımca Sivas şimdi böyle bir Sivas daha olmalıydı, bunun tek suçlusu İlimiz adına çalışmayı söz verip iş başına gelip sonrada birşey yapamayanlardır. Burada eğri oturup doğru konuşmalıyız. Öz eleştiri yapmalıyız nerede ne hata yapıyor neden bir türlü bu gelişme hamlesini yapamıyoruz diye, iyi analiz yapıp çareler üretmeliyiz. "ya sev ya terk et" mantığıyla değil. İtici değil kucaklayıcı, her türlü fikirlere hoşgörülü, saygılı sevecen yaklaşımla bir birlik platformu oluşturulmalı. Sivas'ın daha çok gelişmesi büyümesi bundan geçer. |
[QUOTE=goramaz;446867]bir inşaatın bitirilmesi için ne gibi bir çözüm gerekiyor..bir inşaat başlamışsa bitirlmesi gerekir..bunu anlamak için deha seviyesinde bir zekaya mı sahip olmak gerekiyor..
bitirecek kadar paran yoksa hiç başlamazsın..bir taşören bile parası verldiği takdirde sağına geçer soluna geçer bitirir ne yapar eder bitirir o inşaatı..evet yetkili bir insan olsaydım ya da seçimle iş başına gelmeselerdi kovardım. Kimsenin sivasa zarar vermeye hakkı yok..orada çok iyi hizmet decek insanlara görev verirdim.. sizin bahsettiğiniz konular Türkiyenin genel ahlaki sorunları zaten[/QUOTE] Yahu arkadaş , sen benim yorumumu anlamadan yorum yapmışsın. Bir inşaat başlanıp ve bitirilemiyorsa bunun sebebleri nelerdir ? Buna çözüm nasıl getirilir ? problem bu üstünde konuşulması gerekende bu Sivas'tan diğer illere ihracat ürünleri çok yetersiz şehirin büyüklüğüne göre döner sermaye çok yetersiz tamam diğer şehirlerdede yetersiz ama Sivas toprak büyüklüğüne göre daha yetersiz kalıyor. + Sivil toplum örgütleri yetersiz , arif üstad'ında değildiği gibi İlgili insanlar bilgisiz , bilgili insanlar ilgisiz şehirde bilinçli insanlar çok az buda sivil toplum örgütlerinin pasifliğini belgeliyor. Benim bu konuya çözüm fikrim büyük çoğunlukta birliktelik sağlanması yönünde , tek sesçilik ama güçlü tek sesçilik. |
[QUOTE=arifcoskun;446892]Seçimlere bir iki ay kala verilen sözler, aklıma geliyor. Sadece gülüyorum. Burada Sivas Sivas'ıımızla ilgili yatırımlar şunlar şunlar yapılacak diye söz edenlere "cak" la "Cuk" la olmuyor bu işler icraatları görelim dediğimizde, Sivas'ı Paris gibi gösterip hükümeti şirin gösterme adına bizi topa tutmuşlardı.
Burada söz konusu hükümet değildi, hükümetler gelip geçicidir, kalıcı olan Sivas'ımızdır. Eleştirim hangi hükümet olursa olsun onaydı. Sivas'ımız adına birşeyler yapmaya soyunan söz veren, yıllardır aynı hikayyei dinleten sivil toplum kuruluşlarına idi. [B]"İlgililer bilgisiz, bilgililer ilgisiz"[/B] olduğu sürece bundan bir adım ileri gidemeyiz. Olduğumuz yerde saymakla birlikte, İlimiz daha çok göç verir. Benim kanımca Sivas şimdi böyle bir Sivas daha olmalıydı, bunun tek suçlusu İlimiz adına çalışmayı söz verip iş başına gelip sonrada birşey yapamayanlardır. Burada eğri oturup doğru konuşmalıyız. Öz eleştiri yapmalıyız nerede ne hata yapıyor neden bir türlü bu gelişme hamlesini yapamıyoruz diye, iyi analiz yapıp çareler üretmeliyiz. "ya sev ya terk et" mantığıyla değil. İtici değil kucaklayıcı, her türlü fikirlere hoşgörülü, saygılı sevecen yaklaşımla bir birlik platformu oluşturulmalı. Sivas'ın daha çok gelişmesi büyümesi bundan geçer.[/QUOTE] hertürlü fikre saygılı tamam hoşgörülü tamam da abi ben hantallığa tahammül edemiyorum...ya sev ya terk et le ya çalış ya git aynı şey mi? benim şehrimi geri bırakıyorsa ben niye ona hoşgörü gösteriyim.. bu duruma hoşgörü gösterirsem sivasıma haksızlık etmiş olmaz mıyım geçen yıl rize çayelide seminerdiydim.. adamlar 2050 yılını planlayan seminerler yapıyor..rize ki iki başbakan çıkarmış bir şehir..düşünün artık ... bizim neyimiz eksik Rize den(!) |
vallahi haklısınız ama bizim milletimiz uslanmaz bir seçimdede vaadlere kanmayıp oy vermeseler
varya yeminle akılları şaşar koca şehirden boş oy çıktığını düşünün yada hiç sandık başına gidilmese o zaman öyle bir yaparlarki hepimiz şaşırırız.keşke böyle bir deneme yapsalar. ah keşke |
sivas zaten ya ölü yatırımlar kenti yada hayali yatırımlar kenti oldu bizim sivasın adamındada iş yok hala zor ediyor hiç bişeyden anlamayan kişileri yönetici ediyor.aklıma gelen hayali yatırımlar
1-Hilton Sivasa geliyor 2- Sıcak Çermiğe 5 yıldızlı otel yapılıyor 3-Sivas'a 41 tane fabrika açılıyor (bunlardan sadece 4 ü açıldı diger 37 si temel atıp kaçtı) 4-Türkiyenin en modern adliyelerinden biri Sivasa yapılıyor 5-Sivas'a bölge hastanesi kuruluyor 6-4 eylül üniversitesi kuruluyor 7-Fuar ve Kongre sarayı şu an koyunlar otluyor 8-2.OSB kendi bildim bile kurulacaktı hala bir ilerleme yok |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:32. |