![]() |
Bir Bayan Neden örtünmek istemez
[CENTER][COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS][IMG]http://images.habervitrini.com/haber_resim/t_rban_ba__rt_s_.jpg[/IMG][/FONT][/COLOR]
[COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS][/FONT][/COLOR] [COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]Bir Bayan Neden örtünmek istemez[/FONT][/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*örtünmek isterim, ama ikna olmam lazım[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*örtünmem gerekiyor, ama geleceğimi düşünmek zorundayım[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Allah(c.c.) beni başı açık olarak da sever[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Kapalıyım, ama ailem okul için başımı açmamı istiyor[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Fazla açık olmadığım için, günah olduğunu zannetmiyorum[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Genç yaşta da kapanmak olmaz ki, yaşlanınca inşa Allah(c.c.)[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Tekrar açılırım düşüncesiyle, kapanmıyorum[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kapanmak istemiyorum[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Kapanmak önemli değil, önemli olan kalbinin temizliği[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Evlenince kapanırım, “kızım evlenince kapan”[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Güzelliğimi sergilemek istediğimden dolayı kapanmamıştım[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Kapanırsam, diğer dini vecibelerimi de yerine getirmem gerekecek[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Dinden çıkmadığıma göre başımı açmamda problem yok[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Başörtü için kendimi henüz hazır hissetmiyorum[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Bu zamanda da başörtü olmaz ki! Hangi çağdayız?[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Kısmet, bir bakarsın kapanırız inşa Allah(c.c.)[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*önemli olan, saç dışındaki vücudun teşhir edilmemesi[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Denedim, ama boğulacak gibi oldum[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Evlenememe korkusu[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Lise ve üniversitedeki başı açık öğrencilere dinimi anlatacağım için başımı açacağım, yani hizmet için[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Kapanmak içimden gelmiyor[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Başörtülülerin yeterince örnek olamamaları[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]*Nefsime yenik düştüğümden, kapanamıyorum….[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz." [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray](NUR/31) kardeş'lerim bak ayet bunu söylüyor Rabbim cümle kadınlara örtünmeyi nasip etsin AMİN !! [/COLOR][/FONT] [/CENTER] |
Cevap: Bir Bayan Neden örtünmek istemez
[B][COLOR="Red"]Amin ...[/COLOR][/B]
[B]Bende erken yasta kapandim ve cokta mutluyum..Iyikide Kapanmisim... Kapanmak icin hic birsey engel degildir yeterki yürekten iste...[/B] [COLOR="Red"][B]Gül Actikca Kadin Kapandikca Güzeldir ..[/B] [/COLOR] |
[COLOR="DarkSlateGray"][FONT="Arial Black"]kapanmak veya çocuklarımızı kapatmak tabiki güzel ama bu ülkede değil.
bildiğim birçok yerde başı kapalı kardeşlerimiz hiç bi işini yapamıyor yaptırılmıyor yaptırılmak istenmiyor okul kapılarından dönenler asker oğlunu göremeyenler vs sadece camilerde karışan yok oda sürekli olsa oda yasaklanır ramazandan ramazana onun için ses çıkaran yok [/FONT][/COLOR]... |
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="SlateGray"]Sonucta kendi iradesi ....
Örtü ilede bitmiyor,bugün 10 kapalıdan 7 si ' Allah'ın emrinden bihaber, Örtülü olmayip, basörtülülerden daha mütevazi ablalar da az degil...[/COLOR][/FONT][/B] |
malesef ki kendi memleketimizde böyle seyler yasiyoruz..yaziikk :S :S
almanyada bile öyle seyler yok.. |
[QUOTE=GurbetsokakLari;474467][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="SlateGray"]Sonucta kendi iradesi ....
Örtü ilede bitmiyor,bugün 10 kapalıdan 7 si ' Allah'ın emrinden bihaber, Örtülü olmayip, basörtülülerden daha mütevazi ablalar da az degil...[/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE] Hersey basörtüyle basliyor..namaz v.s .. ;) |
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Teal"]Bazen hayır görünen seyde ser, ser görünen seyde hayır vardır...
Hic kimsede suc, hata bulmayın, kimseyide kötülemeyin... Var ki kusur basa geliyor, Allah neyi sebepsiz basa verir? Mini etekliden daha cok dikkat cekip sekilde kapalı sayısı cok olursa daha basiniza (basımıza) cok sey gelir...[/COLOR][/FONT][/B] :rolleyes: |
[QUOTE=Hatice_58;474469]Hersey basörtüyle basliyor..namaz v.s .. ;)[/QUOTE]
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Teal"]Amenna, ama her basörtülü namaz kilmiyor.[/COLOR][/FONT][/B] |
Bir Bayan Neden örtünmek istemez
Zannetmiyorum ki kapali bir kiz mini etekliden daha cok dikkat ceksin..
ama malesef öyle kapalilarda var..nedenide kendi istekleriyle kapanmamalari.aile zoruyla kapananlar öyle oluyor.. [QUOTE=GurbetsokakLari;474471][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Teal"]Amenna, ama her basörtülü namaz kilmiyor.[/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE] Evet orda haklisin.benim acik arkadaslarim kapali arkadaslarimdan daha cok namaz kiliyorlar..aile zoruyla kapananlar ne namaz kiliyor nede baska birsey.icten gelmedikten sonra niye kapaniyorlar anlamiyorum |
[B][I]Bence bas örtüsünü bilincli takan bir kadin nefsini yenmistir.[/I][/B]
[B][I]bu bas örtüsünü niye sorun haline getiriyorlar anlamiyotum,sizene kadinin sac modelinden. Böyle konulari duydukca cileden cikiyorum. Aslinda yazilacak cok sey var ama bos ver.............................[/I][/B] |
[QUOTE=Salim58;474466][COLOR="DarkSlateGray"][FONT="Arial Black"]kapanmak veya çocuklarımızı kapatmak tabiki güzel ama bu ülkede değil.
bildiğim birçok yerde başı kapalı kardeşlerimiz hiç bi işini yapamıyor yaptırılmıyor yaptırılmak istenmiyor okul kapılarından dönenler asker oğlunu göremeyenler vs sadece camilerde karışan yok oda sürekli olsa oda yasaklanır ramazandan ramazana onun için ses çıkaran yok [/FONT][/COLOR]...[/QUOTE] [COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]Mümin kadın Allah için kapanıyorsa busaydıklarınız önemsiz ama görünüm için kapanıyor sa ee busaydıklarınızı düşünür ben sizin gibi düşünmüyorum kapalıyım Allah için kapandım kulları nedüşünmüş yada ülkem beni kabul etmiyor asker oğlumun törenini izleyemedim bunlar bahane benim için ahirette bana ülke yada şahısların nedüşündüğünü sormayacaklar bugün Allah için neyaptın tın denecek ona da verecek bir cevabımız olsun inşallah yani bu saydıklarınız birer bahane oluyor. selametle.. [/FONT][/COLOR] |
[QUOTE=gülrüba;474552][COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]Mümin kadın Allah için kapanıyorsa busaydıklarınız önemsiz ama görünüm için kapanıyor sa ee busaydıklarınızı düşünür ben sizin gibi düşünmüyorum kapalıyım Allah için kapandım kulları nedüşünmüş yada ülkem beni kabul etmiyor asker oğlumun törenini izleyemedim bunlar bahane benim için ahirette bana ülke yada şahısların nedüşündüğünü sormayacaklar bugün Allah için neyaptın tın denecek ona da verecek bir cevabımız olsun inşallah yani bu saydıklarınız birer bahane oluyor. selametle.. [/FONT][/COLOR][/QUOTE]
[B]düşünceniz farklı olabilir baş örtünmek demek evde oturmakmı yada sade namaz kılmakmı baş örtüsü heryerde olmalı siz gelin başınızı örtün bi resmi yerde işe başlayın çalışında göreyim ben bundan bahsediyorum çok başı kapalı var başı açıktan iyi çok başı açık var başı kapalıdan iyi bunları ayrım yapmıyorum başın kapalı ise her yerde istediğin işte okulda vs değişik yerlerde bi özgürlüğün varmı bu ülkede yok siz ordan bahsediyorsunuz ben burdan [/B] |
[QUOTE=GurbetsokakLari;474467][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=slategray]Sonucta kendi iradesi ....[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=slategray]Örtü ilede bitmiyor,bugün 10 kapalıdan 7 si ' Allah'ın emrinden bihaber,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=slategray]Örtülü olmayip, basörtülülerden daha mütevazi ablalar da az degil...[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#008080]................................................................................................[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#008080]Bazen hayır görünen seyde ser, ser görünen seyde hayır vardır... [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#008080]Hic kimsede suc, hata bulmayın, kimseyide kötülemeyin...[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#008080]Var ki kusur basa geliyor, Allah neyi sebepsiz basa verir? [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#008080]Mini etekliden daha cok dikkat cekip sekilde kapalı sayısı cok olursa daha basiniza (basımıza) cok sey gelir...[/COLOR][/FONT][/B] [/QUOTE] [COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]kardeşim açık olan kardeşlerimize sapkınmı yada edepsizmi dedik ki sen burada ne kapalılarvar şöyle ne açıklarvar böyle diyorsun karşılaştırma yapıyorsun [/FONT][/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=#696969]Allahın emrinden bahsediyorum nedense hep gerçek mümin kardeşlerimizi değil süs moda için kapananları cımbızla çekip öne sürüyorsunuz ben buzamana kadar açık kardeşlerimizi nasıl olursa olsun eleştirmedim kul hesabını Allaha verir bize değil ben Bir müslüman olarak Allahın bu emri var derim gerisi onun bileceği iş[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz." [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray](NUR/31) kardeş'lerim bak ayet bunu söylüyor Rabbim cümle kadınlara örtünmeyi nasip etsin AMİN !! [/COLOR][/FONT] |
[QUOTE=Salim58;474554][B]düşünceniz farklı olabilir baş örtünmek demek evde oturmakmı yada sade namaz kılmakmı baş örtüsü heryerde olmalı siz gelin başınızı örtün bi resmi yerde işe başlayın çalışında göreyim ben bundan bahsediyorum çok başı kapalı var başı açıktan iyi çok başı açık var başı kapalıdan iyi bunları ayrım yapmıyorum başın kapalı ise her yerde istediğin işte okulda vs değişik yerlerde bi özgürlüğün varmı bu ülkede yok siz ordan bahsediyorsunuz ben burdan [/B][/QUOTE]
özgürlük olsun diye kim ne yapti ? niye gavurun ülkesinde özgürüzde kendi memleketimizde degiliz ? hic kimse birsey yapmiyor kimse bir seye el atmiyorki .. |
[QUOTE=Hatice_58;474556]özgürlük olsun diye kim ne yapti ?
niye gavurun ülkesinde özgürüzde kendi memleketimizde degiliz ? hic kimse birsey yapmiyor kimse bir seye el atmiyorki ..[/QUOTE] [B]işte bu yapılmıyor yapamıyorlar yaptırmıyorlar takip ettiyseniz bu konu tartışıldı ve kabul olmadı olmuyor sen hangi ülkedesin bilmiyorum ama dışarda bazı ülkelerde serbest benim ülkemde neden yasak bende bunu soruyorum islam ülkesiyiz büyük çoğunluğu müslüman bi ülkeyiz ama islamın dediği şekilde giyiniyoruz fakat kısıtlamalar da olmasa daha güzel olmazmı işin dini boyutuna geçersek islam zaten kapanmayı ve kadının nasıl giyinmesi gerektiğini çok açık bi şekilde ifade ediyor konumuz bunu tartışmak değil bilen biliyor zaten ....[/B] |
[URL="http://img29.imageshack.us/i/fdd2tf.png/"][IMG]http://img29.imageshack.us/img29/9681/fdd2tf.png[/IMG][/URL]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]sadekALLAHulazim... [/COLOR][/FONT] |
gülrüba nickli
abla çok güzel bir konuya değinmişsin... bana şöyle görünüyorr.. bu olay.. bence abla bazı kendilerini hacı hoca sanan vatandaşlar... dinimizi kötülemek için elinden geleni yapıyorlar... heleki kapalı abla gardaş ve arkadaşlara gelince çoğunun giyiniş tarzı acayip başta örtü altta kısa etek ayağında converse yan bence hepside güzel ve yakışıyor diye giyinyor.. çoğu ise aile baskısıyla.. mesela mahallemizde vardı ole bir arkadaş.. imam hatip e giderdi ve okulda takardı sadece başörtüsünü.. yani kimse dini bir vecibe olduğunu bilmiyor.. bence ole olabilirr... yada ailesinden geliyordur.. ama tamam herkezede zorla örtün diyemeyiz.. zaten ortünsede bir şey olmuyor abla heleki bizim ülkede... bir yere gidersin hep hor görünür ve 2.sınıf vatandaş olarak görünüyorsun.. çok karşılaştım annem ve gardaşım çarşaflı olduğu için... |
[QUOTE=Salim58;474559][B]işte bu yapılmıyor yapamıyorlar yaptırmıyorlar takip ettiyseniz bu konu tartışıldı ve kabul olmadı olmuyor sen hangi ülkedesin bilmiyorum ama dışarda bazı ülkelerde serbest benim ülkemde neden yasak bende bunu soruyorum
islam ülkesiyiz büyük çoğunluğu müslüman bi ülkeyiz ama islamın dediği şekilde giyiniyoruz fakat kısıtlamalar da olmasa daha güzel olmazmı işin dini boyutuna geçersek islam zaten kapanmayı ve kadının nasıl giyinmesi gerektiğini çok açık bi şekilde ifade ediyor konumuz bunu tartışmak değil bilen biliyor zaten ....[/B][/QUOTE] islam ülkesi olsa yasak olmaz di..niye yasak oldugunuda bilen yok cok sacma birsey.yasaklanacak okadar cok sey varken neden basörtüsü ?? yasaklayanlar basörtülü kardeslerimize bunu cektirenler ALLAH C.C karsisina nasil cikacaklar ..?! bu arada ben almanyada yasiyorum .. |
[QUOTE=Hatice_58;474568]islam ülkesi olsa yasak olmaz di..niye yasak oldugunuda bilen yok cok sacma birsey.yasaklanacak okadar cok sey varken neden basörtüsü ??
yasaklayanlar basörtülü kardeslerimize bunu cektirenler ALLAH C.C karsisina nasil cikacaklar ..?! bu arada ben almanyada yasiyorum ..[/QUOTE] [B]mutlaka bi sorgu olacak bundan şüphemiz yok bu yalancı dünya aldatıyor insanı güzel gözüküyor fani birşey güzel olabilirmi olamaz tabi ama olana oluyor siz ordaki özgürlüğünüzü kendi vatanınızda bulamassınız ....[/B] |
[QUOTE=Salim58;474570][B]mutlaka bi sorgu olacak bundan şüphemiz yok bu yalancı dünya aldatıyor insanı güzel gözüküyor fani birşey güzel olabilirmi olamaz tabi ama olana oluyor siz ordaki özgürlüğünüzü kendi vatanınızda bulamassınız ....[/B][/QUOTE]
O özgürlügü ''ISLAM'' ülkesi olan türkiyede de istiyoruz.herkes özgürlükten konusuyor neden basörtülü kardeslerimiz de özgür olamiyor .. :confused::confused: |
[QUOTE=Hatice_58;474574]O özgürlügü ''ISLAM'' ülkesi olan türkiyede de istiyoruz.herkes özgürlükten konusuyor neden basörtülü kardeslerimiz de özgür olamiyor .. :confused::confused:[/QUOTE]
[B]olmasını isteyen olduğu kadar olmamasını isteyende var bunu bilmeyecek ne var her şeyi hergün görüyoruz [/B] |
İsteyen istediğini giysin orası ayrı mesele de benim değinmek istediğim başka nokta var.
Bu Anadolu'nun has insanları,gerçek sahipleri hep günah dedi,başı açık olmaz dedi kızlarını,evlatlarını okula göndermedi.Kızları cahil kaldı kendileri gibi.Ne avukat oldular,ne doktor,ne hakim ne savcı,ne Yüksek Yargı üyesi ne de başka bir şey.Halbuki atı alan Üsküdar'ı geçiyordu.Falanca köyde Ahmet Ağa ile Mehmet Ağa beş para etmez iki tarlayı bölüşemezken,başkaları hakimliği,savcılığı,yüksek yerleri efendi efendi bölüşüyordu.İşte şimdi ekilenler biçiliyor..Yasak diye bir şey önümüze konuyor,yıllar önce kendi isteğimizle okutmadığımız kızlarımızı,şimdi yine kendi isteğimize rağmen okutamıyoruz. |
[QUOTE=Salim58;474576][B]olmasını isteyen olduğu kadar olmamasını isteyende var bunu bilmeyecek ne var her şeyi hergün görüyoruz [/B][/QUOTE]
Kim neyi bilmiyor dediki ? |
[QUOTE=Yiğiter;474580]İsteyen istediğini giysin orası ayrı mesele de benim değinmek istediğim başka nokta var.
Bu Anadolu'nun has insanları,gerçek sahipleri hep günah dedi,başı açık olmaz dedi kızlarını,evlatlarını okula göndermedi.Kızları cahil kaldı kendileri gibi.Ne avukat oldular,ne doktor,ne hakim ne savcı,ne Yüksek Yargı üyesi ne de başka bir şey.Halbuki atı alan Üsküdar'ı geçiyordu.Falanca köyde Ahmet Ağa ile Mehmet Ağa beş para etmez iki tarlayı bölüşemezken,başkaları hakimliği,savcılığı,yüksek yerleri efendi efendi bölüşüyordu.İşte şimdi ekilenler biçiliyor..Yasak diye bir şey önümüze konuyor,yıllar önce kendi isteğimizle okutmadığımız kızlarımızı,şimdi yine kendi isteğimize rağmen okutamıyoruz.[/QUOTE] [COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]benim ailemde anadolu insanı çocuklarının okuması için ellerinden geleni yaptılar Allah c.c razı olsun Ailemden :)[/FONT][/COLOR] |
[QUOTE=gülrüba;474656][COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]benim ailemde anadolu insanı çocuklarının okuması için ellerinden geleni yaptılar Allah c.c razı olsun Ailemden :)[/FONT][/COLOR][/QUOTE]
Aynen.Yaptilar ve halada yapiyorlar ;) |
[QUOTE=gülrüba;474656][COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]benim ailemde anadolu insanı çocuklarının okuması için ellerinden geleni yaptılar Allah c.c razı olsun Ailemden :)[/FONT][/COLOR][/QUOTE]
İstisnalar her zaman vardır.Genel olarak konuşuyorum.. |
vallahi doğruyu söylemek gerekirse evladının geleceğini düşünen elinden geldiği kadar çaba sarf eder evladını okutmak için ama bazı evlatta ailesinin kıymetini bilir okur ama okumayanıda var ben iki kızımı okutamadım yalvardım eline ayağına düştüm okutamadım üvey oğlumuda aynı şekil yatılıya verdim disiplin altında olurda okur belki diye yinede naaptı etti kaçtı geldi allah evlatlarımıza zihin açıklığı versinde okusunlar velilerimizede evladının geleceğini düşünme fırsatı versin rabbimki evlatlarına manii olmasınlar dimi.
|
[CENTER][url=http://resimzade.com/Show.html?i=14535&token=28137][img]http://resimzade.com/Show.html?i=14535&token=28137[/img][/url][/CENTER]
|
neden örtünmez biliomusun ablacimm istee o siraladinn bahaneler yüzünden......ne demisler bahane sahane....ulann yüreginiz olsunn beee azcik taa olsun daa cikinn deyinn istemiosaniz istemiom lan deyinn kem küm etmeyin....ben almanyada yasiyorum bi cogunuzunda bildigi gibi ve ben 7 yasimda okula gittim ilk gün örtündüm ve ben kendimi böle sevdirdim..simdik 18 yasindayim okul deistirdimm meslek yapiorumm o ilk okuldakii arakdaslarim hala benim etrafimda dört dönüoo betüll nolur arkadasligimiz hic bitmesinn diye yalvariolar...yani dislanmak diye bi olayy yok baktin onlar gitmioo sen gitceksin kardesim...sen 1 adim atarsan onlar 10 adim gelirler sana merak etme...buarada bu laflarim genel olrak söylnemis kelimeler kimse üzerine alinmasin yhani....ne yazikki sürekli belirtttgim gibi türkiyenin bu durumu beni cok üzüo...sözde yüzde 99 müslüman olan ülkede yasananlar benim kapali bacilarimin cekitgi cileler horgörünmeleri 2.sinif vatandasi olarak kabul edilmelerii kabul edilemez bisii yhaa.........:(
|
[B][COLOR="DeepSkyBlue"]Hz. Âişe (r. anhâ) ilk başörtüsü uygulamasını şöyle anlatır: "Allah ilk muhâcir kadınlara rahmet etsin onlar; "Baş örtülerini yakalarının üstüne taksınlar..." (en-Nûr, 24/31) ayeti inince etekliklerini kesip bunlardan başörtüsü yaptılar". Yine Safiyye binti Şeybe şöyle anlatır: "Biz Âişe ile birlikte idik. Kureyş kadınlarından ve onların üstünlüklerinden söz ettik. Hz. Âîşe dedi ki: Şüphesiz Kureyş kadınlarının birtakım üstünlükleri vardır. Ancak ben, Allah'a yemin olsun ki, Allah'ın kitabını daha çok tasdik eden ve bu kitaba daha kuvvetle inanan Ensar kadınlarından daha faziletlisini görmedim. Nitekim Nûr sûresinde "Kadınlar başörtülerini yakalarının üstüne taksınlar..." ayeti inince, onların erkekleri bu ayetleri okuyarak eve döndüler. Bu erkekler eşlerine, kız, kız kardeş ve hısımlarına bunları okudular. Bu kadınlardan her biri etek kumaşlarından, Allah'ın kitabını tasdik ve ona iman ederek başörtüsü hazırladılar. Ertesi sabah, Hz. Peygamberin arkasında başörtüleriyle sabah namazına durdular.[/COLOR][/B]
|
BİRBİRİMİZE KENETLENİRSEK, KIRMIYACAGIMIZ ZİNCİR YOKTUR.
|
[I]Ne zaman başörtüye dair bir cümle okusam içim cız ediyor inceden ,pişmalıkla karışık sisler çöküveriyor yüreğimin üzerine...
Hayatımdaki en büyük pişmalığım üniversitede baş örtümü açmak oldu.. İlk başta zor geliyor utanıyor insan ama zamanla alışıyor başınız açık mı kapalı mı farketmiyor.. Bir söz vardır : Taviz tavizi doğurur.. Evet. İnsan o ''ilk günah'ı işlemeyegörsün.. ikincisin de biraz daha kolay üçüncüsünde biraz da ... derken normalleşiyor artık... Ben o onurlu duruşu göstermedim malesef ''Allah'ım senin emrim için nelerden geçtim'diyerek Rabbimin huzuruna varamıyacağım.Oysa ki nasıl isterdim bir Sümeyye kararlılığında zulme karşı durmayı zalimin yüzüne tükürmeyi... Bugün çalışıyorum. Çok şükür diyemiyorum ..Rabbimi darıltarak kimi mutlu edebilir kime ne verebilirim..En büyük hatam da şu oldu: Rızık kavgasına düşüp de en büyük Rızık vereni darıltmak.. Evet.. Ben o masumiyeti kaybettim..Ama başörtüsü deyince içimde o masumiyetime olan özlemim taşıyor.. Geri dönüp değiştirmek istiyorum.. Yapamıyorum.. Başlığı açan kardeşime de sonsuz teşekkürler..[/I] |
Kadın Ve Örtünmenin Önemi
[B][SIZE="5"][COLOR="Red"]Kadın Ve Örtünmenin Önemi [/COLOR][/SIZE]
Kullarının selamet ve saadetini dileyen Rabbimiz, peygamberleri ve kitapları vasıtasıyla hak yolu bildirmiş ve insanlığın o yola girmesini emretmiştir. Habib-i Kibriya s.a.v. peygamberlerin, Kur"an-ı Kerim de kitapların sonuncusudur. Tebliğ edilen hak yolun adı, Rabbimiz"in adlandırmasıyla “İslâm”dır. Müberra dinimiz İslâm, sadece Allah ile kul arasındaki mücerret bağdan ibaret değildir. Fertlerin ve toplumların bütün ihtiyaçlarını içine alan eşsiz bir nizamdır. Müslüman, bu nizamı eksiksiz olarak kabul eden insandır ve balık su içinde bulunduğu müddetçe nasıl huzurluysa, müslüman da İslâm"ın emir ve yasaklarına uyduğu nisbette huzur bulur. İslâm yalnızca kişinin vicdanına bırakılan bir din değildir. Dinimiz, “hayatım yalnızca benimle Allah arasında, başkasını ilgilendirmez” sözüne izin vermez. Bütün hayatları ve hayatın bütün safhalarını birbirine bağlar. O halde imanla şereflenen her mümin İslâm dininin emir ve yasaklarına uygun olarak yaşamak mecburiyetindedir. Zaman ve mekân ne olursa olsun, müslüman, hayatının gidişatını bu ulvî nizama göre çizmelidir. İmanda samimi olmanın ölçüsü de budur. Samimi iman sahibi olan her müslüman bilir ve kesin olarak inanır ki, yüce dinimizin verdiği her emir insanın fıtratına ve ruhuna uygun, kişinin saadetine ve kurtuluşuna vesiledir. Yüce dinimizin emir ye yasakları tartışılmaksızın kabul edilir, pazarlık yapılmaz, işine gelmeyince reddedilmez. Fakat zaman zaman bu yüce dine mensub olanların da, ne cüretle bilinmez, Cenab-ı Mevlâ"nın kimi emirlerini bile bile anlamazdan geldikleri, kendi arzularına göre yorumladıkları, tahrif ettikleri görülür. Bu emirlerden biri, belki de en çok dile getirileni, yıpratılmaya çalışılanı, etrafında fırtınalar koparılanı hanımlara yönelik örtünme emridir. Halbuki kadınların örtünmeleri, tesettüre riayet etmeleri, dinimizin kesin emirlerinden biridir. Tesettür, Rabb"ü-l Alemin"e karşı kulun itaat ölçülerinden biridir. Tesettür aynı zamanda iffet, fazilet, şeref, hürriyet ve saadettir. Her emrinde mutlak hikmet sahibi olan Yüce Rabbimiz, mukaddes kitabımız Kur"an-ı Kerim"de şöyle buyurmaktadır: “Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına, (ihtiyaçları için dışarı çıkacakları zaman) dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle. Böyle giyinmeleri, tanınıp eziyet edilmemeleri için daha uygundur. Allah, çok bağışlayıcı ve çok esirgeyicidir.” (Ahzap, 59) Diğer bir ayet-i celilede ise şöyle buyurulmaktadır: “(Habibim) mümin kadınlara da söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini (süslerinin takılı olduğu boyun, kulak, baş, kol ve bacak gibi yerlerini) açıp göstermesinler. Ancak bunlardan görünmesi zaruri olan (yüz, eller, ayaklar) müstesna. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (Göğüs ve boyunlarını göstermesinler). Ziynet (yer)lerini ancak şu kimselere gösterebilirler: Kocalarına, babalarına, kocalarının (başka anadan olma) oğullarına, kendi erkek kardeşlerine, erkek kardeşlerinin oğullarına, kız kardeşlerinin oğullarına, müslüman kadınlarına, ellerindeki cariyelere, (şehvetsiz ve kadına) ihtiyacı olmayan ihtiyar kimselere, henüz kadınların gizli yerlerinin farkına varmamış olan çocuklara. Gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da (yere veya birbirine) vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah"a tevbe edin ki dünya ve ahiret saadetine kavuşasınız.” (Nur, 31) Evet; ayet-i celile açıkça gösteriyor ki, müslüman kadınların yüzleri, elleri ve bir rivayete göre ayakları hariç, bütün uzuvlarını örtmeleri farzdır. Açmaları ise haramdır. O halde hiçbir müslüman kadın yüzü, elleri ve ayakları dışında hiçbir yerini, kendisine nikah düşen yabancı erkeklere gösteremez. Ancak yukarıdaki ayet-i celilede zikredilen on iki kimseye İslâm hukukunun tayin ettiği ölçüler dahilinde ziynet yerlerini göstermeleri caizdir. Bunların dışında bir müslüman kadın dışarıya, yabancı erkeklerin görebileceği bir yere gitmek zorunda olduğu zaman saçlarını, kollarını, bacaklarını, ziynet ve süslerini kapatarak çıkmaya, yani tesettüre riayet ederek çıkmaya mecburdur. Bunu yaparken, giysisinin vücut hatlarını gösterecek kadar ince veya dar olmamasına da özen göstermek zorunludur. Bu bakımdan günümüzdeki bazı tesettür uygulamaları örtünme vasfını yitirmiş görünmektedir. Müslümanların buna da dikkat etmesi, hakka batıl karıştırmaması büyük bir vazifedir. Rabbimiz, Habib-i Kibriya s.a.v."in hanımlarının şahsında bütün müslüman hanımlara şöyle emreder: “(Ey peygamber hanımları) evlerinizde oturun (ve ihtiyacınız için dışarı çıkmanız gerektiğinde) evvelki cahiliyet (zamanında süslenerek, ince elbiseler giyerek, açılıp saçılarak sokağa çıkan kadınların) çıkışı gibi çıkmayın. Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin, Allah"a ve Rasulü"ne itaat edin.” (Ahzap, 33) Hz. Aişe ve Ümmü Seleme r.a. validelerimizin bildirdiğine göre, yukarıda zikredilen tesettürle ilgili ayet-i celileler nazil olduğu zaman, müslüman hanımlar derhal vücutlarını örtmüşler, tereddüt göstermeden Allah"ın emrine itaat etmişlerdir. Kuvvetli bir iman ve hayânın neticesi olan örtünme büyük bir değer ifade etmektedir. Nefsin süfli arzularına uyma yerine, kainatın şirin bir misafiri olarak, misafirhane sahibinin emirleri istikametinde hareket etmek büyük önem taşır. Aslında kadının fıtratı da bu ilâhi emire uygunluk arzeder. Çünkü kadın, yaradılışı gereği bir sakınma duygusu hissederek örtüsüne sığınır. Böylece nâmahremlerin dikkatini çekmekten, onların kem bakış ve kötü düşüncelerine hedef olmaktan kurtulur. Zira kadının kalesi ve siperi örtüsüdür. Tesettüre riayet etmemek, yani açık-saçıklık, sadece bireye değil, aile kurumuna da zarar vericidir. Yalnızca birbirlerine ait olma hissiyle hareket edip, bunun için söz verenler, tesettür emrine riayet edip mahremiyeti korumalıdırlar. Aksi halde karşılıklı güven, sevgi ve hürmete dayanan aile mutluluğu sarsılır. Kimse güvensiz bir evlilik yapmak istemez. Asrımızda örtünmenin, sakınmanın büyük oranda terkedilmiş olması, evlenme oranının gittikçe azalmasına sebep olmuştur. İnsanların bekâr kalmayı tercih edişlerindeki artış gösteriyor ki, tesettürün aile ocağının kurulmasında ve devamında büyük rolü vardır. Örtünmenin hürriyeti kısıtladığını savunabilirler. Sormak gerekir, nefsin arzularına esir olmak, hayvanî duyguların emrine girmek nasıl bir hürriyet olabilir? Öyle de olsa, kim istediğine ne kadar ulaşabilir? Mevlâ nasip etmedikçe kimsenin eline bir şey geçmez. O"na karşı gelinmekle de huzur bulunmaz. Gerçek hürriyet, Rabbimiz"in emirlerine kayıtsız şartsız teslim olmaktır. Örtünmek, Allah"a, Peygamber s.a.v."e, Kur"an"a inanan herkes için mukaddes bir emirdir. Tesettür, müslüman hanımın hürriyetini gasbetmek, kısıtlamak, medeni haklarını çiğnemek için değil, bilakis bunları yerli yerine koymak ve korumak içindir. Tesettür, asalet ve faziletin ölçüsüdür. Çünkü asalet ve fazilet, dinin emirlerine uyup uymama bakımından kıyaslanır. Örtünmek imanın, edebin, hayânın açık bir ifadesidir. Habib-i Edip s.a.v. Efendimiz hadis-i şeriflerinde: “Hayâ imandandır. İman ise cennete götürür.” ve “Hayâ güzeldir. Fakat kadınlarda çok daha güzeldir.” buyurmuşlardır. Müslüman ebeveynler, ana-babalar, kızlarına, gelinlerine örtünmenin faziletini, hayâ perdesinin ulviyetini öğretmek zorundadırlar. Hayâ kaybedildiği an her şey kaybolmuştur. Bundan sonra dünyadaki hiçbir güzelliğin anlamı kalmaz. Hayâ perdesi yırtılmış insan bir avuç topraktır. İnsan olma vasfını yitirmiştir. Müslüman kadınların örneği, Hz. Hatice, Hz. Aişe, Hz. Fatıma (Allah onlardan razı olsun) gibi validelerimizdir; ar perdesini yırtmış olanlar değil. Asr-ı Saadet"in hanımları, ayet-i celile nazil olur olmaz hemen örtünüyorlar. Asrımızda ise bin beş yüz yıldır gelmiş olan bu emir göz ardı edilmekte, ona uyulmamaktadır. Bütün bunların sebebi birer baba, birer ana olarak üzerimize düşen vazifelerimizi yapmadığımız; hanımımıza, kızımıza, gelinimize, İslâm"ın iffet ve faziletini öğretmediğimiz ve yaşamadığımız içindir. Tesettür, yani örtünmek, kendini haramdan gizleyip korumak dinimizin çok açık bir emridir. Dinimizin emirleri de, tartışılmak için değil, uyulmak içindir. Dinin emirlerine itaat etmeyip, dünyanın emrine girenler de, bir meta gibi kullanılmaktan kurtulamazlar. Rabbimiz"in tevfik ve inayeti ile... [/B] |
[B]Dinsiz Bir Devlette başka birşey bekliyemezsin Halkı %99 Müslüman Olan bir memlekette laik bir memlekette başörtülü eğitim yasak meslek sahibi olamıyorsun ...
sacmalık başka birşey değil .. gecenlerdede chpnin kadın kollarından carşaf yırtanlar oldu :) sözde vatanseverler milliyetçiler ülke elden gidiyor diye yaygara cıkartanlar sözde tarih erbabı olan kişiler ama bir tarih kitabını acıpta maraşta bu savas nasıl kazanıldı nene hatun kimdir nasıl giyinirdi diye sorgulamazlar ... ben anlam vermiş değilim Başörtüsü konusu bu kadar basit olmamalı Allah'ın kelamında emri kesin ve nettir bu konuda kemküm edilmemeli işte söyle böyle demek sadece acık acık günaha davetiyedir .. Rab'bim hidayete erdirsin yapıcak birşey yok eğer isterse bu millet bu meclisten bu yasayıda gecirir. ama bu millet isterse :)... 3 Mart 1924 te bu ülkenin kaderi çizilmiştir böyle geldi böyle gider bu Müslüman halk uyumaya devam eder ise tabiki.. [/B] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:22. |