Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivas'ta Domuz Gribi (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=31628)

Sivaslilar.Net 23.10.2009 13:31

Sivas'ta Domuz Gribi

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//medya/1.domuzgribi.jpg[/IMG]

SİVAS'ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2 domuz gribi vakasına rastlandı. Hastalardan biri tedaviyi kabul etmezken, diğerinin hastanede görevli hemşire olduğu öne sürüldü.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran bir hastada ‘H1N1' virüsüne rastlandı. Domuz gribi teşhisi konulan ve adı açıklanmak istemeyen hasta, tedaviyi kabul etmeyerek hastaneden ayrıldı. Hastanın bir mermer şirketinde çalıştığı ve kısa süre önce yurt dışından geldiği bildirildi. Aynı belirtilerle muayene edilen hastanede görevli adı açıklanmayan bir hemşirede de H1N1 virüsüne rastlandı. Bu hemşire enfeksiyon hastalıkları servisinde müşahade altına alındı. Olay sonrasında hastanenin acil servisinde görevli tüm çalışanlara maske ve eldiven dağıtılırken, muayene ve acil müdahaleler bu şekilde yapılmaya başlandı.

Salim58 23.10.2009 13:36

Cevap: Sivas'ta Domuz Gribi

[B]sivasada geldi sonunda demekki geçenlerde bi konuda goramaz bi yorum yazmıştı bunlar domuz gribi getirmiş olmasın diye o aklıma geldi:)

ankaraya çoktan geldi okullarda tatiller bile başladı evet hızla yayılıyor dilerim biran önce tedbirler alınır ve daha fazla yayılmaz büyükler gerekli tedbiri alırda küçük yavruları rabbim korusun ....[/B]

LaEdri 23.10.2009 13:40

Tedaviyi kabul etmeyen hastanın dünyanın en cahil insanlarından biri olduğunu söylemek zor değil..Bilinçli olmak zorundayız.belirtileri iyi bilip,erkenden sağlık kuruluşlarına başvurmalıyız..

Salim58 23.10.2009 13:53

[B]adam korktu demekki hastalığın ne olduğunu bilmiyorsa normal [/B]

ömer yalcin 23.10.2009 14:03

[B][I]tedavi olmam ne demek ya o kisiyi zorla tedavi etmeleri gerekir. sonucta sepici bir hastalik o kadar insani hice sayamaz, o sahiz[/I][/B]

Salim58 23.10.2009 14:16

[B][/Hollanda'da domuz gribine yakalanan iki kişinin daha yaşamını yitirdiği ve hastalığın görülmesinden bu yana ölenlerin sayısının 6'ya yükseldiği açıklandı.

dikkatli olmak ve tedavi olmak gerek her yere yayılmış
B]

goramaz 23.10.2009 14:31

[QUOTE=Yiğiter;474482]Tedaviyi kabul etmeyen hastanın dünyanın en cahil insanlarından biri olduğunu söylemek zor değil..Bilinçli olmak zorundayız.belirtileri iyi bilip,erkenden sağlık kuruluşlarına başvurmalıyız..[/QUOTE]

valla ben de olsam tedaviyi kabul etmezdim ne yalan söyleyim

betüs58 23.10.2009 14:41

ya tabii yasamayn bilmez yani edermiydim etmezmiydimm bilmiyorum tabii..ama mantikli düsünüdün zaman aslinda tedavii olman gerekiyor...sonucta böylece sadece kendine deil bütün insanliga bi tehlike o kisi allah cümlemizin yardimcisi olsun sabir ihsan eylesin acil sifalar versin yakananlaraada ins...:(allahim dermansiz dert vermesin düsmanima dahii ins (AMIN)....

sandalli 23.10.2009 15:40

Ben bu hastalığa yakalanan bir kaç kişi tanıyorum, bir hafta karantinade kalıyorlar. Hastalık bir haftalık tedaviden sonra etkisini kaybediyor. Abartıldığı kadar tehlikeli olduğunu düşünmüyorum, ilaç sektörü yeni pazarlar açabilme adına hastaligin tehlike boyutunu abartıyor. Özellikle yeni çıkan bu tür hastalıklar ilaç üreticilerin ekmeğine yağ çalıyor. Kapitalist sistemde paranın önemini düşündügümüz zaman bunun çok büyük bir olasılık olduğunu anlarız. Önemli olan hastalığın yayılmaması için hastanın yedi günlük süreçte diğer insanlarla direk temas kurmaması. Domuz gribi normal gripten daha tehlikeli değil.

KARAMELLL58 23.10.2009 16:40

hastalık hızla yayılıyo allah acil şifalar versin hastalığa yakalananlara umarım biran önce tedbir alırlar

goramaz 23.10.2009 18:17

hasan abiye sonuna kadar katılıyorum.. ne olduğu belli olmayan siyonist şirket patentli (kesin bilgim yok ama şirket üreticisinin yahudi olduğunu okumuştum)ilacı nasıl uygularlar ülkemizde..pilot ülkelerden birisi Türkiye..sanki domuzla yatıp domuzla kalkıyoruz..

Kardelencicegi 23.10.2009 18:36

[B][COLOR="darkred"][B][COLOR="DarkRed"]Rabbim hepinzi esirgesin ins.

Her hastalikta oldugu gibi bununda carelerini aramaliyiz.[/COLOR][/B][/COLOR][/B]

Kardelencicegi 23.10.2009 18:36

[B][COLOR="darkred"][B][COLOR="DarkRed"]Rabbim hepinizi esirgesin ins.

Her hastalikta oldugu gibi bununda carelerini aramaliyiz.[/COLOR][/B][/COLOR][/B]

sandalli 23.10.2009 19:09

Birkaç yıl önce kuş gribi vardı, insanlar o büyük tehlikeye karşı defalarca uyarılmış, defalarca korkutulmuştu. Bir anda kuş gribi tehlikesi kayboldu ve domuz gribi çıktı Kapitalist ilaç sektörü, destekçisi basınla insanları korkutup paralarını almanın yöntemini çok iyi biliyor. Domuz gribinden korunmanın en iyi yolu özellikle eller başta olmak üzere açıkta olan organların temiz tutulmasıdır. Günde beş vakit namaz kılan müslüman zaten temizdir. Korkulacak birşey değil, tedbirli ve temiz olmak yeterli.

Kardelencicegi 23.10.2009 19:17

[url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img230.imageshack.us/img230/1293/karikb.jpg[/img][/url]

[url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img266.imageshack.us/img266/9377/ddd620f5373944b7a3a2a99.jpg[/img][/url]

kronik 23.10.2009 19:41

[B][COLOR=darkorange]Ben bu domuz gripi olayını şöyle yorumluyorum.Bu virüsü Amerikada laboratuvar ortamında geliştirdiler ve bi şekilde insanlara bulaştırmayı başardılar ve adını da domuz gribi koydular.önce ortaya virüs çıkarırlar,tıpkı bilgisayar virüsü gibi,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]sonra herkese atarlar bu virüsü yani bulaştırırlar,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]daha sonra antivirüsle temizlerler,yani panzehir ya da aşıyla bu virüsü eradike ederler.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]insanları bu aşıya mahrum bırakırlar.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]sonra da gelsin paralar...inanılmaz büyük rakamlar.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange](bence böyle)sebebi ise bu hastalık üzerinden para kazanmaları.geliştirilmiş olan aşılar üzerinden para kazanmaları.kuş giribi,deli dana,domuz giripi bu tür hastalıklar uzman kişiler tarafından gelişritilip bir şekilde insanlara bulaştırılıyor ve bu hastalıklar yüzünden çok insan hayatını kaybediyor.şimdide bu hastalığın aşısını ürettiler çok ykında piyasada.maksat daha fazla para kazanmak aşılar üzerinden.Ben böyle düşünüyorum insanlar para için neler yapmıyor ki.Evet bu virüs yüzünden çok canlar yanacak [/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]şimdi aşı henüz insanlarda denenmemiş bir aşı,dolayısıyla[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]millet aşı çıktığı anda hücum edecek,ama aşının zararları bir hayli fazla aşıyı ilk Türklerde deneyecekler gibi bir söylenti var,tabi ne derece doğru bilemiyoruz ama[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]söylentilere görede hareket etmemek lazım...[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]zaten işin saçmalığına bi bakın:salgın başladı şimdi aşılansa ne olurrrr aşılanmasa...[/COLOR][/B]

[B][COLOR=darkorange]Biz herzaman olduğu gibi ,bu olaydada kişisel önlemlerimizi alacağız ,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]insanlarla öpüşmemek,uzaktan selamlaşmak,sık sık el yıkamak ve temiz olmak,sık sık oturduğumuz odayı havalandırmak ve en önemlisi bağışıklık sistemimizi güçlendirecek gıdalar ve mg değeri yüksek d vitamini almak en akıllıca önlem olur [/COLOR][/B]

SivasLady 25.10.2009 13:02

[B]bizzat kendi is yerimde yasadigimdan dolayi birazda olsun bilgi edindim
is arkadaslarim bir hafta karantina altinda durdular ve gereken ilaclari aldilar
ilac tedavisinden sonra birseyleri kalmayip geri islerinin basina döndüler
bir kac hafta önce bir tüm okulu kapattilar 150 askin ögrencide tespit edilmisti
hepsi ilac tedavisi gördükten sonra iyilesti can kayibi olmadi
gribe yakalanan sayisi yüksek olsada can kayibi orani düsük sükür
kendi doktorum normal grip domuz gribinden daha tehlikelidir dedi.
belirtiler cikmadik sürece tehlike yoktur, bir kac gün dikkatli olmak lazim belirtiler ciktigi an
doktora basvurmak gerek, gerekli testler yapilip varmi yokmu belli oluyor, sonrada ilac tedavisi. kendisine asi olayinida sordum, tavsiye etmiyorum dedi, teesiri olup olmadigi kesin degil, zaten yakalandigin an ilac tedavisi yapiyorlar.sen gribe karsi asi ol daha iyi dedi :)

insanlarimiz panige kapilmamali belirli belirtiler ortaya cikmadiktan sonra korkulacak birsey yok, yakalanan arkadaslarda tahmin edildigi gibi kötü bir durum degil dediler [/B]

Hatice_58 25.10.2009 13:26

[B]Domuz gribi tüm türkiyeyi sardi yaaa :(
avrupadan gitti türkiyeye geldi bu seferde...urfada daha cokk galiba diger sehirlerden..
[/B]

ramazan_d 27.10.2009 14:34

valla ne yalan söyleyeyim birileri rant için ilaç üretiyorlar ve domuz gribi kuş gribi gibi medyaya yayın yapıp milleti aldatıyorlar ............birdee bu domuz gripi ölen kişi gerçekten o vürüsten ölen kişimi acaba sağlık çalışanlarımı famufule ediyorlar millete göz boyama gibi..............ve bu domuz gribinide satan kişi sağlık bakanlığı imiş niye eczanede satılmıyorda sağlık bakanlığınca temin ediliyor ....................ve birde bu ilacıda başka bir boyutada varmış türk ırkının genleriyle oynamaya çalışan israilli bilim adamlar varmış biz şüpheyleee bakıyoruzzzz bu işin boyutunaaaaa

Sabiha Serin 28.10.2009 21:12

--------------------------------------------------------------------------

[url]http://www.sivaspostasi.com.tr/yazar.asp?yaziID=2121[/url]

SİVAS POSTASI GAZETESİ SERİNCE BAŞLIKLI KÖŞEMDE 28.10.2009 tarihli KÖŞE YAZIMDIR.

KUŞ GRİBİNDEN SONRA DOMUZ GRİBİ

Acaba şu dünyada Türk halkımız kadar talihsiz bir ulus var mıdır dersiniz. Hiç mi yüzümüz gülmeyecek, hiç mi sorunsuz bir günümüz geçmeyecek. Kuş Gribinden sonra Domuz Gribi, sırada hangi grip var acaba? Kuş gribi çıktı, canlı canlı tavuklar yok edildi, sonuç ne oldu keneler sardı etrafı. Doğa altüst oldu. Bu kez de kene korkusundan çimlere hasret kaldık, piknik hayal oldu.

Şimdi Domuz gribi başladı. Sağlık Bakanlığı, uzmanlar, medya domuz gribi ile ilgili ne yazacaklarını şaşırdılar. Halk gergin, çaresiz yetkililerden sağlıklı açıklamalar bekliyor. İyi güzel de yetkililerimize güvenimiz kaldı mı, ne yazık ama gerçek, canımızı emanet edeceğimiz bir ülke değil artık. Her kafadan bir ses geliyor vatandaş ta şaşkın. Bilgili olanda, olmayan da konuşuyor, sadece konuşuyor. Sonuç elde var bir sıfır. Domuz gribinin zararı var mı, yok mu, halen meçhul. Meçhullerle dolu yollardayız bir gün kim vurduya gideceğiz. Aşıdan ölmüşsün sakat kalmışsın kime ne. Çocuklarımızın Domuz gribi aşısı olup olmayacağına veliler karar verip belge imzalayacakmış. Heyhat! Veliler bu konuda aydınlandı mı nasıl karar versinler. Bu güzel ülkemizde bilim adamlarımız, yetkililerimiz nerede? Neden hızlı ve acil bu konuda halk eğitilmiyor. Kendi kendilerine büyük salonlarda konferans verip kendi kendilerini dinleyen Profesörler, Doçentler, Bilim adamlarımız, Sağlık Bakanlığı yetkilileri acilen halkı aydınlatmak için ne zaman kolları sıvayacaklar. Domuz gribi vakaları artıp, ölüm oranlarının çoğalmasını mı bekliyorlar. Biz Ulus olarak neden böyleyiz. Yara kabuk iken değil de, oyulduktan sonra merhem sürüyoruz.

Her gün Türkiye'nin farklı yerlerinden Domuz Gribi nedeniyle ölüm haberleri geliyor. Kitlesel ölümlere dahi yol açacağı iddia edilen H1N1 gribi ile ilgili uzmanlar, bilinçli olmak ve temizlik öneriyorlar. Vah vatandaş vah. Kırsal kesimde halk karnını zor doyuruyor, dezenfekte ürünleri almaya parası var mı Akıl vermesi kolay ama işte bu kırsal yörelere devlet deterjan ve dezenfekte ürünleri, malzemeleri, maske göndermeyi neden düşünmüyor. Dert garibim öl garibim öyle ya. ? Emekli, Memur, İşçi ekonomik yönden mücadele ediyor. Parası olanlar marketleri, eczaneleri boşaltıyor, parası olmayan ise çaresiz domuz gribinin gelmesini bekliyor.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, valiliklere “Okulların Tatil Edilmesi” konulu bir genelge göndermiş. Çubukçu genelgede “Gripten koruma ve yayılmasını önlemek amacıyla tedbir olarak 30 Ekim Cuma günü ülkemiz genelinde okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim kurumları ile yaygın eğitim kurumları, özel okullar, dershaneler ve etüt eğitim merkezleri 1 gün süreyle tatil edilecektir. Bu süre içerisinde bakanlığımıza bağlı bütün okullar, belediyeler, il özel idareleri, okul aile birlikleri, sivil toplum örgütleri ve diğer yerel kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak okulların tüm bölüm ve ünitelerinin (derslik, büro, atölye, yatakhane, yemekhane, mutfak, bahçe, oyun alanı ve bütün müştemilat) dezenfekte edilecektir.

Özel okullar, dershaneler, etüt eğitim merkezleri dezenfekte çalışmalarını kendi imkanlarıyla gerçekleştirecektir.”demiş
Tamam güzel emir büyük yerden geliyor da acaba bu dört gün içinde tüm Türkiye’de okullar gerçekten dezenfekte edilecek mi? Siz buna inandınız mı, sizi bilmem ama ben inanmadım. İsterseniz çocuklarınıza sorun domuz gribi çıktıktan sonra Sivas’ta birçok okullara daha yeni sıvı sabun uygulandı. İnşallah 4 günde okullar dezenfekte edilir ama gereği gibi dezenfekte edileceğine inanmıyorum. İsterseniz tatil gününde çocuğunuzun okuluna gidip kontrol edin. İki kova su ile yalandan bir temizlik adı dezenfekte oldu olacak. Of off ne diyeyim yine diyorum yine TESADÜFEN YAŞIYORUZ.
Kuş Gribinden sonra Domuz Gribi geldi aramıza. Merak ediyorum sırada hangi grip kapımızda acaba. Biz hangi tür gripten bu dünyadan göç edeceğiz. Eee öyle ya Emekli, İşçi ve Memuruz ya hani hangi tür gribin kapımızı çalmasını beklemekten başka çare yok

SABİHA SERİN

albina58 28.10.2009 21:44

Domuz gribi,
2005 li yıllarda ilk defa,Amerika için meksika'da kurulu bulunan domuz çiftliklerinde görülmüştür.Bu çiftliklerde normalde 1 domuz sığacak mıntıkaya 2 domuz sığdırılması neticesinde,yemekleride az olmasından dolayı,zaten kendi pisliğini yiyen yer yüzündeki bu yaratıklar bir müddet sonra diğer hayvanlarında pisliklerini yemesi neticesinde yakalandıkları hastalık,bir müddet sonra amerikalı doktorların yeni bir virüs bulması ile sonuçlanır.

O dönemde bu konu üzerinde yok etme yönünde çalışma yapmadıkları gibi,bu virüs ün yan etkileri ve ilaçlarını labaratuarlarında araştırma yoluna gitmişlerdir.

Günümüze gelindiğinde genel kanaatlercede malum olduğu gibi,kanaatimcede bu virüs bilinçli bir şekilde geliştirilip,gelişmekte veya geri kalmış ülkelerde ya deney olarak yada para geliri konusunda kullanılmaktadır.

LaEdri 13.11.2009 15:20

Sivas'ta muhtelif liselerde 10'a yakın öğrencide vaka tespit edildi.Yanılmıyorsam birkaçı da karantinaya alınmış.Duyduğum bilgiler bunlar ve okulların bir hafta tatil edilmesi de artık kuvvetlice dillendiriliyor.

haythuyt 13.11.2009 16:49

valla ben samsundayım doktora gıtım gırıpsın dedı ılac verdı gonderdı.:). kusura bakmayın arkadaslar ama cıddı anlamda medya tarafından abartıldı bu hastalık.haaa kronık hastalıgı bulunan hastalar ıcın ayrı bı durum soz konusu tabı

seva 13.11.2009 18:47

Ne kadar bunalttı bu konu. insanı domuz gribinden değil bunalımdan öldürecekler Allah yardımcıları olsun....

WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:25.