![]() |
Başbakandan Aşı Açılımı
[URL=http://img94.imageshack.us/i/erdogan20091103m.jpg/][IMG]http://img94.imageshack.us/img94/5728/erdogan20091103m.jpg[/IMG][/URL]
[B][I]Başbakan Erdoğan'dan 'domuz giribi' açıklaması 03.11.2009 13:00 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, domuz gribi aşısı yaptırmayı düşünmediğini açıkladı. Başbakan Erdoğan TBMM'deki grup toplantısının ardından, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, 'domuz gribi aşımı olmayı düşünmediğini' söyledi. Başbakan Erdoğan ayrıca, kendisi ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aşı olacağına ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a da tepki göstererek, "Cumhurbaşkanı Gül'ün ve benim adımı vermişsin. Hemen düzelt" dedi. Akdağ'ın da Başbakan'a "Öyle değil efendim" karşılığını verdiği duyuldu. Erdoğan, Akdağ'ı dinlemeden yoluna devam ederken, Sağlık Bakanı morali bozuk bir şekilde Meclis'i terketti. Başbakan Erdoğan, grup konuşmasında da domuz gribine değindi. Erdoğan, tüm vatandaşlara bir tavsiyesi olduğun belirterek, "Bu süreç içinde öpüşmeyiniz, tokalaştığınızda lütfen ellerinizi yıkayınız, mümkünse hemen dezenfekte ediniz" dedi. Domuz gribi aşısı konusunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile aynı düşünmediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, kimsenin aşı konusunda zorlanamayacağını vurguladı. Erdoğan, bu konunun vatandaşın kendi inisiyatifine bırakılması gerektiğini belirterek, "Ama 'muhakkak yaptırmak gerekir' diye bir kampanya yürütülmesi doğru değildir, yanlıştır" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, ebeveynlerin istemesi halinde aşı yapılabileceğini belirterek, "Çünkü otoriteler de bu konuda değişik değişik kanaatler belirtiyor. Kimisi olmalıdır kimisi olmamalıdır diyor. Öyleyse yapmamız gereken siyasi irade olarak bunu isteğe bağlı hale getirmektir. Niye? Bunu yarın kimse siyasi iradeye faturasını kesmesin. Cebren bu iş olmaz" dedi. [/I][/B] |
Cevap: Başbakandan Aşı Açılımı
ben bugun çok üzgünüm askeder deki oglum tel eti burda bir asker domuz gribi oldu askeri hasteneye kaldılar dediii çok üzgumum dilerim askerimiz evladimiz tez kurtulur acil sifa dilerim yuce ALLAHTAN...
|
[B]Başbakan olmazsa ben hiç olmam. Önce başbakan olsun aşı kameralar karşısında sonra biz oluruz.[/B]
|
Allah hepimizin yardimcisi olsun, birsey olmaz insaallah.
|
[B][I][COLOR=blue]Sayin Basbakan millete kötü örnek oluyorsun ettme tutma gel sende asi ol[/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR=#0000ff][/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]sonra sana küserim bak.....:)[/COLOR][/I][/B] |
[B][I][COLOR="DarkRed"][url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img134.imageshack.us/img134/6568/gecmisolsun.jpg[/img][/url]
Hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunup,Allah acil şifalar versin. [url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img215.imageshack.us/img215/3070/83944062ga3ox.gif[/img][/url][/COLOR][/I][/B] [url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img526.imageshack.us/img526/4480/divider32th1.gif[/img][/url] |
[QUOTE=bahar5834;478213]ben bugun çok üzgünüm askeder deki oglum tel eti burda bir asker domuz gribi oldu askeri hasteneye kaldılar dediii çok üzgumum dilerim askerimiz evladimiz tez kurtulur acil sifa dilerim yuce ALLAHTAN...[/QUOTE]
ALLAHH ACİL ŞİFALAR VERSİN İNŞALLAH TEZ ZAMANDA ATLATIR |
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="SlateGray"]Türkiyede gene cok abartiyorlar....
Asi ayrintılariyla inceleniyor,piyasaya sürüldüyse tetkiklerde bir sorun olmamistir... ve yapilmasinda mani olmaz. burda cok kisi yaptirdi, gayet normal gözüküyorlar simdilik :-) bahar5834,amin... ancak pek korkulacak birsey yok ,kalbinizi ferah tutun Ins. 7 yasindaki yegenim de gecen hafta h1n1 teshis edildi, ilaclar ile elhamdulillah daha iyi simdi ... Duâ buyrun... [/COLOR][/FONT][/B] |
VE BİDE ZATEN AŞININ HİÇBİR YARARI YOKKİ BAŞBAKAN BOŞUNA OLMUYCAM DEMİYO Bİ BİLDİĞİ VAR DEMEKKİ
|
ALLAH BÜTÜN HASTALARA ACİL ŞİFALAR VERSİN
|
[B]başbakan olmuyorsa demekki korkulacak bi durum yok zaten. başbakanın olmuyorum demeside halkta bi aşı olmasakta olur fikri yerleşti, yani kampanya yavaşladı gibi
sağlık bakanı olun diyor başbakan olmuyorum diyor ,ozaman bende olmuyorum demekki bi bildiği var. sonuçta ikimizde ankaradayız..[/B] |
[QUOTE=Cley;478215][B] [COLOR="DarkRed"]kameralar[/COLOR] karşısında .[/B][/QUOTE]
[B][I]Cley senle Baykal'ın bu [COLOR="DarkRed"]kamera[/COLOR] merakı nedir anlamadım ..:) Gelelim anti-aşı görüşlü başbakanımıza... Atalarımız ne güzel demiş;"iğneyi kendine batır, çuvaldızı başkasına" diye..;)[/I][/B] |
Bence Başbakan haklı,
Geçmişte bir bakanın Rize'de radyosyonlu çayı tv. karşısında yudumlayarak "bize birşey olmaz" showundan sonra halk gönül rahatliğiyla çaylarını alıyordu. Malum netice 20-30 yıl sonra ortaya çıkacağından o an çok rahattı bakan. Bakın özellikle karadeniz bölgesinde ve yurdumuzdaki kanserli hasta artışları ortada. Başbakan'ın hatalı olduğu şey, bazı güçlerin kendi ülkelerinde halkına kullanmasını yasakladığı aşıyı, kobay olarak gördüğü ülkelere çikari için pazarlayan niyeti bozuklara milyon dolarlar ödeyerek ülkeye sokturması. İnasnın zararlı gördüğü korktuğu şeyi nasıl olurda halkına kullandırmaya kalkar. Gariplik burda işte. |
Allah herkesi korusun bu gibi hastalıklarla mucadelesi olan herkese acil şifalar dilerim...
|
salim bey çok komiksin yaa senin örenciklide orda bayramda gelecekmiş çocuklara grip bulaşır diye korkuyorum bi zahmet sincana git onu al ve aşılatta gönder bu tarafa zahmet olacak amabaşbakana gösterme aşılatmaz sonra zararını biz çekeriz ay çok güldüm miğdeme kramp girdi
|
Başbakan neden aşıyı olmuyor,
demekki dillendirilen çekinceler gerçek. Madem gerçek neden bu aşı alındı 43 milyon toz 43 milyon kişi aşı mı olacak bu ülkede. peki bir de şu var neden bu kadar pahalıya alındı o da ayrı bir konu. Hah bir de domuz gribi ölümleri mevsimsel grip ölümlerinin altında bir oranda seyrediyor. Yani demekki mevsimsel gripten ölenler daha fazla bu ülkede. Neyse tablo iktidarın işini yapamadığını gayet açık ve net gösteriyor. Allah yardımcımız olsun... |
[QUOTE=bahar5834;478213]ben bugun çok üzgünüm askeder deki oglum tel eti burda bir asker domuz gribi oldu askeri hasteneye kaldılar dediii çok üzgumum dilerim askerimiz evladimiz tez kurtulur acil sifa dilerim yuce ALLAHTAN...[/QUOTE]
[B][I]Bahar kardeşim öncelikle sizin askerdeki oğlunuza ALLAH'ım acil şifalar versin tüm insanlarımızı bu tür kötü hastalıklardan ve tüm musibetlerden korusun.[/I][/B] [B][I]Sağlık Bakan evet aşı olda ilerde bu aşıdan herhangi bişey olmayacağının garantisini veriyor mu?[/I][/B] [B][I]Sayın Başbakanımız Tayip Erdoğn çok güzel tepkisini gösterdi kendisin tebrik ediyorum, hiç kimseye zorla aşı yaptırılmaz ve benim iki çocuğum var yaptırmayı kesinlikle düşünmüyorum Rabbim ne yazmış sa alnımıza onu yaşıyacağız.[/I][/B] [B][I]Hatırlarsanız çernobil patlamasında da yok bişey olmaz demişlerdi olmadığını şimdi çok iyi görüyoruz bakın işte ; kanser her tarafımızı sarmış hemen her evde bir grip salgını gibi her yeri sarmış.[/I][/B] |
şimdi naapıyoruz oluyormuyuz olmuyormuyuz anlamadım anlaya bildiğim isteyen sağlık bakanına uyar sağlığını düşünür olur istemeyen başbakana uyar bana birşey olmaz der olmaz galiba dimi iyi o zaman
|
[B]Ama 'muhakkak yaptırmak gerekir' diye bir kampanya yürütülmesi doğru değildir, yanlıştır" [/B]
"Çünkü devlet sağlığa o kadar para ayıramaz, 70 milyon aşı getiremez, o yüzden de ulusal bir özendirme kampanyası yapamayız... Ama o ilaçları oğlum getirseydi zorunlu tutabilirdik tıpkı GDO'lara izin verdiğimiz gibi..." demek istemiş başbakan... |
vallahi ne dediğini pek anlamadım ama iyi birşey dediğini tamin ettim haklısın
|
43 milyon toz alınması ve her tozuna 12 euro ya yakın para ödenmesi ve ülkenin insanlarını bu aşıda denek olarak kullanılması da doğru değil. Bunun yanında bir de devletin zirvesi olarak aşı olmaması da doğru değil...
Ayrıca Kıbrıslı'ya katılmıyorum, bir dönem önceki hükümet bir çocuğa aşı için 25 dolar harcarken şimdiki aynı aşılar için 170 dolar harcıyor. aynıları için hemi de :D demekki yolsuzluk için falan para ayrılabiliyormuş. Ayrıca neden bizim bir aşı üretim enstitümüz yok, şu domuz gribine harcanan parayla dünyanın en büyük ilac üretim ve geliştirme fabrikasını kurardık ancak aşıyı yurtdışından almak daha makul değil mi ;) |
[QUOTE=Urumçi;479134]43 milyon toz alınması ve her tozuna 12 euro ya yakın para ödenmesi ve ülkenin insanlarını bu aşıda denek olarak kullanılması da doğru değil. Bunun yanında bir de devletin zirvesi olarak aşı olmaması da doğru değil...
Ayrıca Kıbrıslı'ya katılmıyorum, bir dönem önceki hükümet bir çocuğa aşı için 25 dolar harcarken şimdiki aynı aşılar için 170 dolar harcıyor. aynıları için hemi de :D demekki yolsuzluk için falan para ayrılabiliyormuş. Ayrıca neden bizim bir aşı üretim enstitümüz yok, şu domuz gribine harcanan parayla dünyanın en büyük ilac üretim ve geliştirme fabrikasını kurardık ancak aşıyı yurtdışından almak daha makul değil mi ;)[/QUOTE] Yurtdışında Türk bilim adamlarıda gelsinde Türkiye de sağlıkçılara aşı eğitimi versinler o kadar ilaç fabrikasıda kurulur Yurtdışınada gerek kalmaz.. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:49. |