Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   dtp KAPATILDI (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=32245)

besyo_cu 11.12.2009 17:42

dtp KAPATILDI

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç DTP'nin kapatılmasına karar verildiğini açıkladı. Kılıç ayrıca Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un milletvekilliklerinin düşürüldüğünü de söyledi.

Haşim Kılıç, DTP'nin ''Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü aleyhine eylemlerin odağı' haline geldiğinin anlaşıldığından Siyasi Partlier Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince kapatılmasına karar verilmiştir dedi..

Kılıç, 'DTP'nin eylemleri yanında PKK'nın eylemleriyle değerlendirilden Anayasanını 68 ve 69. maddeleri değerlendirildiğinden partinin temelli kapatılması kararlaştırılmıştır' dedi..

Kılıç, aralarında Ahmet Türk, Leyla Zana ve Selim Sadak'ın da bulunduğu isimlerden siyasi yasak alanların isimlerini açıklıyor..
[B]
TÜRK VE TUĞLUK'UN VEKİLLİKLERİ DÜŞTÜ[/B]

Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'uın milletvekilliklerinin düşürülmesinin de karara bağlandığı açıklandı..

Kararların oy birliğiyle alındığı da partinin tüm mal varlığına el konularak Hazine'ye iadae edileceği de belirtildi..

[B]ELEŞTİRİLER ÇOK ACIMASIZ[/B]

Kılıç açıklama sonrasında 'Yapılacak eleştirileri şimdiden görebiliyorum..Verilecek kararın zamanlaması için verilen tarihin amaçlı olduğu söylendi. Bu yorumlar çok acımasız.. Biz iki yıldır bu davayı görüşüyoruz..Eksiklliklerimiz vardı ve bu eksiklikler raportörümüz aracılığıyla giderilmeye çalışıldı ve bu zamana denk geldi' dedi..

Kılıç ayrıca, 'Bir siyasi partinin terörö ve şiddeti meşrulaştırmaya çalışması uygun değildir' derken, Anayasa Mahkemesi'nin terör ve şiddeti, barışçıl çabalardan ayrı tutarak kararını vermiş olduğunu söyledi..

'Hemen belirteyim ki Türkiye'nin tüm kurumları çalışmaktadır. Demokrasi sorunlara çözüm bulma aracıdır. Siyasi etnki dinsel ve tümk farklılıklarımızla birlikte bizler birlikte yaşama zorunda olduğumuzun altını çizmek istiyoruz. 40 yıldır terörün tüm saldırılarına rağmen birlikte yaşama arzusunu her zaman ön planda tutmuş bir ülkeyiz..' dedi

H_Turan 11.12.2009 17:43

Cevap: dtp KAPATILDI

Hayırlı Olsun

Dilsad Hatun 11.12.2009 17:46

[B]Hayirli Olsun diyecegim ama sokaklara sürü gibi inecekler simdi .![/B]

LaEdri 11.12.2009 17:47

Öncelikle inşallah hayırlı olur diyorum.Ama endişeliyim de.Allah askerimize,polisimize kuvvet versin,zeval vermesin!

goramaz 11.12.2009 17:49

iyi olmuş çok sevindim.

Yüz verdikçe astar istiyorlar. Mecliste olduklarını unuttular .. Eee dağdan şehre inmek kolay mı? hala dağda zannediyorlar kendilerini. Bir de tehdit ediyor hanımefendi ''tabanımızın dağa çıkmasını istiyorlar '' diye.. tehdit öyle olmaz böyle olur işte..

barikat58 11.12.2009 17:59

[I][B]Dtp kapanacagını biliyordu zaten.Hafta başında Ahmet Türk veda konuşmasını yaptı.Onlara süpriz olduysa millet vekilliklerinin düşürülmesi olmuştur.Dtp yerine artık barış ve demokrasi partisini telaffuz edeceğiz bir fark yok ki.dtp kapandı bdp fora ne fark[/B][/I]

LaEdri 11.12.2009 17:59

DTP grubu da düşmüş oldu...:P

MİKAİLOGLU 11.12.2009 18:01

[QUOTE=goramaz;489806]iyi olmuş çok sevindim.

Yüz verdikçe astar istiyorlar. Mecliste olduklarını unuttular .. Eee dağdan şehre inmek kolay mı? hala dağda zannediyorlar kendilerini. Bir de tehdit ediyor hanımefendi ''tabanımızın dağa çıkmasını istiyorlar '' diye.. tehdit öyle olmaz böyle olur işte..[/QUOTE

DUYGULARIMI AYNEN YAZMIŞSIN.İYİ OLMUŞ ŞEREFSİZLERE.

Ertugrul 11.12.2009 18:06

[B][I]Hayırlı olsun
Emine Ayna'nın vekilliği kaldırılmadı buna karşın Ahmet Türk'e siyasi yasak geldi.
Emine Ayna'nın önü açılmış oldu ilginç bir dönemeç ...[/I][/B]

barikat58 11.12.2009 18:15

yav seviniyoruzda bir fark oldumu söyleyin.Ha dtp ha bdp ne fark var.Adamlar sonuçta gene aynı şeyleri gene aynı yerde söyleyecek.

goramaz 11.12.2009 18:17

[QUOTE=barikat58;489810][I][B]Dtp kapanacagını biliyordu zaten.Hafta başında Ahmet Türk veda konuşmasını yaptı.Onlara süpriz olduysa millet vekilliklerinin düşürülmesi olmuştur.Dtp yerine artık barış ve demokrasi partisini telaffuz edeceğiz bir fark yok ki.dtp kapandı bdp fora ne fark[/B][/I][/QUOTE]

biliyordu bilmesine de ben kapanmamasından korkuyordum. iyi bir ders olmuş. kapanacaklarını biliyorlar hala afedersiniz zırlıyorlar. emine ayna yı da yasaklarsalardı daha çok sevinecektim. herkes haddini bilsin. çok sevindim gerçekten . zaten yeterince kaostayız istedikleri kadar insinler dağdan. ne olacaksa olsun artık. en azından bir süre çirkefliklerini görmeceğiz. 20 yaşında gencecik cocuklara kıyanların elleri kırılsın. elleri kurusun .

Klimasuyu 11.12.2009 18:17

[B][B]Darısı AKP'nin başına..![/B][/B]

HasreT 11.12.2009 18:19

[QUOTE=Ötüken;489804]Öncelikle inşallah hayırlı olur diyorum.Ama endişeliyim de.Allah askerimize,polisimize kuvvet versin,zeval vermesin![/QUOTE]

bende arkadaşımıza katılıyorum inşallah kortuğum gibi olmaz ALLAH askerlerimizi korusun..
kapatılmasına çok sevindim iyi oldu azdılardı iyice

barikat58 11.12.2009 18:29

[I][B]Anayasa da bir madde varmış hadi dedikodular başladı o maddeye göre tüm dtp liler istifa ederse erken seçim olmak zorundaymış :)[/B][/I]

Cley 11.12.2009 18:36

[B]Parti kapatmak çözüm değilki. Barikat'a katılıyorum Ha dtp ha başka bi isim değişen bişey olmaz. Provakasyonlara dikkat etmemiz lazım. Zor günler bizi bekliyor.[/B]

kolsuz_kerim 11.12.2009 18:52

[QUOTE=YILDIRIM;489821][B][B]Darısı AKP'nin başına..![/B][/B][/QUOTE]

metin bırak bu işleri

Kibrisli 11.12.2009 19:04

Milletvekillerimiz TV 58'de bu konuyu değerlendireceklermiş...

goramaz 11.12.2009 19:08

Başka bir zaman ve başka koşullar olsa asla parti kapatılmasını istemem.

Ancak bu milletin meclisinde bulunup da bu milletin çocuklarına kursun sıkanları bu milletin topraklarına göz dikenleri alenen destekleyenlerin bu meclisin çatısında olması hoş değil.

Zaten zor dönemecten geçiyoruz. Arı kovanına çomak sokan açıklamalrıyla iyice gerdiler toplumu.Peki ya aksi bir karar çıksaydı parti kapatılmasaydı.O zaman bunların önü alınır mıydı.

Klimasuyu 11.12.2009 19:28

[B][I]Goramaz hocam o çomağı Erdoğan ve ekibi de sokuyori, onlarda kapatılsın..! Herkese eşit davranılsın madem ki demokrasi istiyorlar Ak Parti'yide kapatsınlar o zaman inanalım açılımın pkk değil de demokratik açıllım olduğuna..:)

Adam ABD'de başka birşey diyor Türkiye'de başka herifse söylediği sözün arkasında dursun arkadaş neden pkk Tokat'taki saldırıyı üstlenince kıvırıyor..![/I][/B]

betüs58 11.12.2009 19:36

bi cözümm diil bende ali abime ve cley abime katilioyrum ama yinede milletimize hayirli ugurlu olsun fazlaliklari ortadan kaldirdik elh..bence her ot"a muhalefet olan chp kapatilsa daha hayirli olurduu..:)

goramaz 11.12.2009 19:43

[QUOTE=YILDIRIM;489852][B][I]Goramaz hocam o çomağı Erdoğan ve ekibi de sokuyori, onlarda kapatılsın..! Herkese eşit davranılsın madem ki demokrasi istiyorlar Ak Parti'yide kapatsınlar o zaman inanalım açılımın pkk değil de demokratik açıllım olduğuna..:)

Adam ABD'de başka birşey diyor Türkiye'de başka herifse söylediği sözün arkasında dursun arkadaş neden pkk Tokat'taki saldırıyı üstlenince kıvırıyor..![/I][/B][/QUOTE]

kıymetli kardeşim.

her milletvekili göreve başlarken ''vatanın bölünmez bütünlüğüne'' (tam metni bilmiyorum) diye yemin ederek göreve başlar.hepsi bu yemine sadık kalmalılar.

hep, hadep dtp biri kapanır biri açılır sorun çözülmez yine. ama herkes de söylemlerine dikkat etsin. hiç birşey karşılıksız değil. bir belediye başkanı bile bu ülkenin başbakınına ''diyarbakıra sokmam'' diyebilme cüretine kendinde bulabilyorsa hadlerini bildirmek lazım. yükselen sokak konjöktrüne bakıp kendilerini bişey zannediyorlardı.Gerçekten çok sevindim. bizi bile etkilediler baksana askerimize polisimize zeval gelmesin diye dtp nin kapatılmasından çekinir olduk.korku imparatorluğu kurdular neredeyse.herkes istediği gibi at koşturamaz meclise olmazsa bile hukuka kafanı toslarsın işte.hadini bilmezsen birileri bildirir.Bu ülke sahipsiz değil.
Bence sen şartlanmışsın Akp ye her fırsatta Akp ye çatıyorsun. aynı fiilleri akp de yaparsa akp de kapanır. prosödür bellidir. cumhuriyet başsavcısı dava açar kaparnırsa kapanır. nitekim akp bir kapatma davası atlatmış bir parti.

Klimasuyu 11.12.2009 19:49

[QUOTE=goramaz;489868]

. bir belediye başkanı bile bu ülkenin başbakınına ''diyarbakıra sokmam'' diyebilme cüretine kendinde bulabilyorsa .[/QUOTE]

[B][I]Demek ki neymiş..? "demokratik açılım"a gerek yokmuş...[/I][/B]

arikarinkuchi 11.12.2009 19:53

[B]şrfszler şimdi daha çok oalylar çıkartacaklar
ama iyi olmuş kapatılması[/B]

EyüphanAydın 11.12.2009 19:56

[B]Ülkemizde bu tür partileri barındırmamak gerekiyor . Er yada geç doğru,gerçek ortaya çıktı .

Hepimize hayırlı olsun.[/B]

goramaz 11.12.2009 19:58

ben öyle bişey yazmadım...

Cley 11.12.2009 19:59

[B]Hep - Özdep - Dep - Dehap - Hadep - DTP - ... uzar gider.......[/B]

barikat58 11.12.2009 20:04

[QUOTE=Cley;489891][B][COLOR=Red]Hep - Özdep - Dep - Dehap - Hadep - DTP[/COLOR] - ... uzar gider.......[/B][/QUOTE]
[COLOR=Red]
[I][B]BDP[/B][/I][/COLOR] [I][B]cley[/B][/I] :)

goramaz 11.12.2009 20:07

aynı terbiyesizliği yaparlarsa _ki yapacaklar _bu da kapanır.

Klimasuyu 11.12.2009 20:11

[QUOTE=Cley;489891][B]Hep - Özdep - Dep - Dehap - Hadep - DTP - ... uzar gider.......[/B][/QUOTE]

Evet Cley ;

[B][I]Refah-Fazilet-AKP böyle gider..:) Ama bu iki parti sondakine göre biraz daha iyidi sanki..;) Son parti tamamen çığrından çıktı...[/I][/B]

Cley 11.12.2009 20:14

[B]Metin Türk siyasi tarihini bilmiyorsun yazma bari :)

Milli Selamet - Milli Nizam - Refah - Fazilet - Saadet :)[/B]

goramaz 11.12.2009 20:17

[QUOTE=betüs58;489860]bi cözümm diil bende ali abime ve cley abime katilioyrum ama yinede milletimize hayirli ugurlu olsun fazlaliklari ortadan kaldirdik elh..bence her ot"a muhalefet olan chp kapatilsa daha hayirli olurduu..:)[/QUOTE]

parti zaten çözüm olsun olsun diye kapatılmadı betüs'cüm.ne olacaktı?kapatılmamalı mıydı? bile bile kaşındılar işte.bir sürü hukukçuları var onlar bilmiyor muydu hangi şartlarda kapatılacaklarını.

bunların yüzünden kürtlere düşman kesildik. hareketlerine söylemlerine dikkat etmedikleri için kapatıldılar. tamam düşmanlığın olur da bu kadar da açıktan yapılmaz. iyice zıvanadan çıkmışlardı.yok teditvari konuşmaları yok pkk olmazsa kürt meselesi çözülmezmiş..iyice çığırından çıkmışlardı.. iyi olmuş..

Klimasuyu 11.12.2009 20:48

[QUOTE=Cley;489929][B]Metin Türk siyasi tarihini bilmiyorsun yazma bari :)

Milli Selamet - Milli Nizam - Refah - Fazilet - Saadet :)[/B][/QUOTE]

[B][I]:) Arkadaş bu adamlarda o partilerin içinden yetişmedi mi..?:)[/I][/B]

Cley 11.12.2009 20:50

[QUOTE=YILDIRIM;489990][B][I]:) Arkadaş bu adamlarda o partilerin içinden yetişmedi mi..?:)[/I][/B][/QUOTE]

[B]O zaman herkes Hz.Adem İle Hz.Havva'dan üremedi mi ? Bütün insanların aynı olması gerekmez mi?[/B]

Klimasuyu 11.12.2009 20:55

[B][I]Cley bırak ya..:) ben on sene öncesine gidiyorum sen ilk çağlara gidiyorsun kardeşim..:)[/I][/B]

Cley 11.12.2009 20:57

[B]Senin mantığına göre aynı değil mi ? Aynı partiden yetişen insanları aynı değerlendiriyosun da aynı anne babadan doğanlar ( Habil- Kabil) neden aynı olmuyor ?[/B]

Klimasuyu 11.12.2009 21:00

[B][I]Birşey sorabilir miyim Cley..? .:) Bunlardan hangisi insanlık tarihinde cinayet işleyen ilk insandı..? Habil mi..? Kabil mi..?[/I][/B]

Cley 11.12.2009 21:02

[B]Kabil kanı seçti Habil aşkı...[/B]

Klimasuyu 11.12.2009 21:06

[B][I]Haa bende Recep Tayyip ERDOĞAN isminde bir eski futbolcuyu büyüğünü Kabil'e benzetecektim de emin olmak için sana bir soruyum dedim..:)[/I][/B]

Cley 11.12.2009 21:08

[QUOTE=YILDIRIM;490009][B][I]Haa bende Recep Tayyip ERDOĞAN isminde bir eski futbolcuyu büyüğünü Kabil'e benzetecektim de emin olmak için sana bir soruyum dedim..:)[/I][/B][/QUOTE]

[B]anlamadım...

Konu yine R.T. Erdoğan'a gidiyor. Konumuz DTP'nin kapatılmasıydı :)[/B]

altuntas58 11.12.2009 21:13

[B]Gec kalmış bir karar olmakla beraber iyi oldu ülkemize hayırlı olsun[/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 14:50.