![]() |
Öğrencilerden Teröre Tepki
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/1.cuteroretepki.jpg[/IMG]
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) öğrencileri, kampüste Türk Bayraklarıyla yürüyerek, Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıyı kınadı. CÜ Kampüsü'ndeki Merkezi Kafeterya önünde öğlen saatlerinde ellerindeki Türk Bayraklarıyla toplanan öğrenciler, Cuma Namazı'ndan çıkan diğer grupların da katılımıyla Rektörlüğe doğru yürüyüşe geçti. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu yolunu takip ederek Kültür Merkezi önündeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüyen yaklaşık bin öğrenci, Reşadiye'de 7 askerin şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı terörist saldırıya tepki gösterdi. Terörü lanetleyen öğrenciler, “Atatürk gençliği görev başında”, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Her Türk asker doğar”, “Vatan sana canım feda”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kampüste PKK istemiyoruz”, “Mecliste PKK istemiyoruz” gibi sloganlar attı. Yürüyüşe katılan kız öğrencilerden bazılarının ''Bizi de askere alın'', ''Biz de asker olmak istiyoruz'' şeklinde bağırdığı duyulurken, CÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. sınıf öğrencisi, bedensel engelli Gökhan Ekşi de yürüyüşe arkadaşının yardımıyla katılarak terörü lanetledi. Bazı sendika temsilcilerinin de katıldığı yürüyüşün ardından CÜ Kültür Merkezi önündeki Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuyan öğrenciler adına CÜ Öğrenci Temsilciler Konseyi Başkanı Kerim Karasu bir basın açıklaması yaptı. Reşadiye'deki saldırıyı kınayan Karasu, ''Türk milletinin başı sağ olsun. Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri olarak bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Üniversite gençliği Türk Devleti'nin yanındadır, Cumhuriyet'in yanındadır. Buradan devlet ve Cumhuriyet düşmanlarına sesleniyoruz; Sabrımızı taşırmayın. Ne mutlu Türküm diyene'' dedi. Karasu'nun açıklamasının ardından öğrencilerin büyük bir bölümü dağılırken, bazı öğrenciler Atatürk Anıtı'nda ellerinde Türk Bayrağı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir öğrencinin de KKTC Bayrağı taşıdığı görüldü. Sivas'ın Sesi |
Cevap: Öğrencilerden Teröre Tepki
[B]öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum ,örnek bi davranış sergilemişler.
toplum olarak bu konuda çok hassasız zaten, bu konuda her kesim gerekli tepkiyi gösteriyor, göstermeyede devam edecek. bu gibi toplu teröre lanet edilmesini ben maçlarda stadlardada göreceğimden eminim..birlik ve beraberlik zamanı terör bitene kadarda bu tepkilerimiz devam edecek..[/B] |
Bravo duyarlı olmak çok güzel, bu alçakça saldırıyı kınayan tertipleyen katılan herkesi kutlarım.
|
[B]Yürüyüşe katılan kız öğrencilerden bazılarının ''Bizi de askere alın'', ''Biz de asker olmak istiyoruz'' şeklinde bağırdığı duyulurken[/B]
:) |
Haklılar kızlarda asker olmalı bu gidişle bende olmak istiyorum :D askerlik güzel bir görev Allah tüm askerlerimizin yardımcısı olsun....
|
[QUOTE=seva;490201]Haklılar kızlarda asker olmalı bu gidişle bende olmak istiyorum :D [B]askerlik güzel bir görev Allah tüm askerlerimizin yardımcısı olsun....[/QUOTE][/B]
[B](AMİN )[/B] bizlerden sizlere sıra zor gelir seva. |
bizim kadınlarımız zamanı geldiğinde asker yeri geldiğin de ana olmasını bilirler kurtuluş savaşında kadınların rolünü unutmamak lazım kadınlar cepeye cephane çekdiler mermi doldurdular yeri geldi hemşire oldular yaralı askerlere hizmet ettiler yeri geldi vatana asker yetişdirdiler. türkadını daima zaten vatana hizmet ediyor asker yetişdiriyor ondan kutsal görev olmasa gerek tüm anaların ellerinden öpüyorum.
|
Ya bırakın hemşerilerim, kızların askerde ne işi var? Kışlalar oje, ruj mu koksun istiyorsunuz?:D
|
Ama güzel güzel yemekler de kokar değil mi?:)
|
[B]
Terörü lanetleyen öğrenciler, “Atatürk gençliği görev başında”, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Her Türk asker doğar”, “Vatan sana canım feda”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kampüste PKK istemiyoruz”, “Mecliste PKK istemiyoruz” gibi sloganlar attı Helal olsun öğrenci kadeşlerime böylesine duyarlı davranışlarından dolayı kendilerini kutlarım[/B] |
[FONT=Franklin Gothic Medium][COLOR=purple][B]BEN ACIKCASI HARBI GÖZÜ PEK KORKMAYAN KIZLARIMIZINDA ASKERE ALINMASINI CANI GÖNÜLDEN ISTIYORUM:)[/B][/COLOR][/FONT]
[B][FONT=Franklin Gothic Medium][COLOR=#800080]ÖYLE MASA BASI ISLERI DEGIL YADA ASCI GIBI:mad:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Franklin Gothic Medium][COLOR=#800080]ISRAILDE BILE KIZLARA IKI YIL MECBURI![/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Franklin Gothic Medium][COLOR=#800080]DÜSÜNÜN BIR KERE BIZIM KIZLARIMIZDA KATILSA!?ORDUMUZA KIMIN GÜCÜ YETER!?[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Franklin Gothic Medium][COLOR=#800080][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Franklin Gothic Medium][COLOR=#800080][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Franklin Gothic Medium][COLOR=#800080][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Franklin Gothic Medium][COLOR=#800080]ögrencilerimizi cani gönülden kutluyorum[/COLOR][/FONT][/B] |
[QUOTE=Ötüken;490409]Ama güzel güzel yemekler de kokar değil mi?:)[/QUOTE]
Yok yemek yapmazlar, asker oldular ya artık:) orda da feminist duyguları kabarır, uçaksavarla ateş etmeye, tank kullanmaya kalkarlar.:) |
[B]Reşadiye'deki saldırıyı kınıyorum 'Türk milletinin başı sağ olsun[/B]
|
[B]Sadece öğrencilerin tepkileri değil,Bu terör olayına tüm ülkemiz ayaklanma göstermiştir .Artık bizde huzurlu,refah,mutlu ve kanın akmadığı bir ülke istiyoruz .
Bizim düşüncemiz dışarısında bulunanlar ise akıttığınız kanda boğulmanız dileğiyle.[/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:52. |