Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Numune Hastanesi'nde Kalite Denetimi (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=32396)

Sivaslilar.Net 20.12.2009 00:44

Numune Hastanesi'nde Kalite Denetimi

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/ismayilyilmaz_makam.jpg[/IMG]

Sivas Numune Hastanesi'nde kalite denetimi yapıldığı bildirildi.

Sivas Numune Hastanesi'nde 15-18 Aralık tarihleri arasında kalite denetimi yapıldı. Hastane Başhekimi İsmayil Yılmaz, Dr. Levent Sağlam ve hastane müdür vekili Semih Sertoğlu'nun sorumluluğunda yürütülen kalite çalışmaları, başdenetmen Dr. Özlem Erdem ve gıda mühendisi Nalan Kalyoncu tarafından denetlendi.

Hastane Başhekimi Opr. Dr. İsmayil Yılmaz, amaçlarının tıbbın tüm gelişen imkanlarını kullanarak insanları rahat ettirebilmek, ihtiyaçlarına cevap verebilmek, memnuniyetlerini sağlayabilmek ve kalitelerini daha da artırmak olduğunu söyledi.

Uluslararası belgelendirme kuruluşu olan DNV'nin temsilcisi başdenetmen Dr. Özlem Erdem ise Numune Hastanesi'ndeki ISO 9001:2008 kalite denetimleri ile ilgili olarak, ''3 yıldır süren kaliteyi artırma çalışmalarının sonucunda Sivas Numune Hastanesi'nin hasta güvenliği ve hizmet kalitesini artırma açısından gerçekleştirilen iyileştirmeleri memnuniyetle gözlendi'' diye konuştu.

Hürdoğan Gazetesi

ismail 58 20.12.2009 08:51

Cevap: Numune Hastanesi'nde Kalite Denetimi

Numune hastanesi her geçen gün çıtayı biraz daha yükseltiyor ve sivasa sivaslıya gerçekten güzel hizmetler vermeye devam ediyor emeği geçen ve elini taşın altına koyup, sorumluluk üstlenen herkese teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.
bir vatandaş ve bir hizmet alan olarak benim gördüklerim bunlar.

memnunum ve iso belgesine pek ehemmiyet duymuyorum çünki, bu standart.; faturası kesilip ücretini ödedikten sonra rahatlıkla verilebilen bir tabela.

Salim58 20.12.2009 10:02

[B]numune hastanesi gerçekten güzel hizmet ve güzel çalışmalar yapıyor.

emeği geçenleri ayrı ayrı kutlarım..[/B]

KAOS 20.12.2009 10:28

Ben anlamam kalite denetiminden, neye yarara kime yarar, körler sağırlar birbirini ağırlar..
Beni yapılan işler ilgilendirir.
Mesela SGK kayıtlarından alınmış bu hastanede yapılan ameliyatlar şöyle bir sıralansın, zorluk derecesi yüksek kaç ameliyat yapılmış...?
Sonra başvuran hastaların kaç tanesi orada tedaviye karar vermişler kaç tanesi başka kuruma başvurmak istemişler...?
Sonra orada tedavi edilenlerin komplikasyon oranları nedir?
Sonra orada tedavi edilenlerden kaç tanesi tedavileri bittikten sonra sorunları düzelmediği için bir başka kuruma baş vurmuşlar... ?
Sonra oradaki doktorlar için açılmış soruşturma, dava, şikayet ne kadardır..?
Ben kalite denetimlerinin nasıl yapıldığını çok iyi biliyorum....
Geçin bunları çıkarın kafanızı kumdan, memleketi bok götürüyor, memleketlim uyutuluyor, soyuluyor..

ismail 58 20.12.2009 11:49

[QUOTE=KAOS;494349]Ben anlamam kalite denetiminden, neye yarara kime yarar, körler sağırlar birbirini ağırlar..
Beni yapılan işler ilgilendirir.
Mesela SGK kayıtlarından alınmış bu hastanede yapılan ameliyatlar şöyle bir sıralansın, zorluk derecesi yüksek kaç ameliyat yapılmış...?
Sonra başvuran hastaların kaç tanesi orada tedaviye karar vermişler kaç tanesi başka kuruma başvurmak istemişler...?
Sonra orada tedavi edilenlerin komplikasyon oranları nedir?
Sonra orada tedavi edilenlerden kaç tanesi tedavileri bittikten sonra sorunları düzelmediği için bir başka kuruma baş vurmuşlar... ?
Sonra oradaki doktorlar için açılmış soruşturma, dava, şikayet ne kadardır..?
Ben kalite denetimlerinin nasıl yapıldığını çok iyi biliyorum....
Geçin bunları çıkarın kafanızı kumdan, memleketi bok götürüyor, memleketlim uyutuluyor, soyuluyor..[/QUOTE]

Eğer ki hastaneye gittinde bu eksiklikleri araştırıp bulduysan tebrik ederim.

seva 20.12.2009 14:11

Başarılar diliyorum...

altuntas58 20.12.2009 16:28

[B] Sivas Numune Hastanesi ISO 9001:2008 kalite belgesi almak için bir kac senedir uğraşıyor demekki bu belgeyi almak o kadarda kolay değil önemli olan ISO 9001 yeterlilik belgesini almak değil önemli olan bu belgenin devamlılığı vatandaşlarımızın insan gibi muamele görüp insana yakışır bir tedavi uyglamak
arkadaşlarımızın dediği gibi bu belge parayı bastırıncada alınıyorsa bence duvarda aslı boş cerceveden ibarettir hiç bir değeri yoktur demektir[/B]

EyüphanAydın 20.12.2009 16:32

[B]Sivas'ın sağlık için son zamanlarda çok geliştiğini görüyoruz.Her yıl kademenin bir üstüne çıkıyor.

Başarılar dilerim[/B]

ismail 58 20.12.2009 16:53

[QUOTE=altuntas58;494557][B] Sivas Numune Hastanesi ISO 9001:2008 kalite belgesi almak için bir kac senedir uğraşıyor demekki bu belgeyi almak o kadarda kolay değil önemli olan ISO 9001 yeterlilik belgesini almak değil önemli olan bu belgenin devamlılığı vatandaşlarımızın insan gibi muamele görüp insana yakışır bir tedavi uyglamak
arkadaşlarımızın dediği gibi bu belge parayı bastırıncada alınıyorsa bence duvarda aslı boş cerceveden ibarettir hiç bir değeri yoktur demektir[/B][/QUOTE]

Abi tam olarak son paragrafındaki,
ifaden değilse bile ona yakın...

KAOS 20.12.2009 18:17

[QUOTE=ismail 58;494405]Eğer ki hastaneye gittinde bu eksiklikleri araştırıp bulduysan tebrik ederim.[/QUOTE]

Hem gidiyorum, hem araştırıyorum,hem verilere sahibim ve hem de bahsettiğim sorunların yansımaları ile uğraşıyorum...
Benim işim hekimlik....

ismail 58 20.12.2009 18:19

[QUOTE=KAOS;494668]Hem gidiyorum, hem araştırıyorum,hem verilere sahibim ve hem de bahsettiğim sorunların yansımaları ile uğraşıyorum...
Benim işim hekimlik....[/QUOTE]

İşinizde başarılar diler, Sivas'a bu alanda yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ederim.

KAOS 20.12.2009 18:44

[QUOTE=ismail 58;494670]İşinizde başarılar diler, Sivas'a bu alanda yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ederim.[/QUOTE]

Teşekkür ederim...
Kafayı memleketle bozmuşuz bir kere...

sade58 20.12.2009 20:48

[QUOTE=KAOS;494668]Hem gidiyorum, hem araştırıyorum,hem verilere sahibim ve hem de bahsettiğim sorunların yansımaları ile uğraşıyorum...
Benim işim hekimlik....[/QUOTE]

Öncelikle size açıkyürekliliğinizden dolayı teşekkür ederim.
Bu işle uğraştığnıza göre, bizlere en sağlam bildirebilecek birisi sizsiniz,sizden rica etsem Sivas'taki sağlık sektörü hakkında kısada olsa bizleri bilgilendirirseniz memnun olurum.
inanın Sivas dışında yaşayan birisi olarak bunu hep merak etmişimdir.

KAOS 21.12.2009 00:11

[QUOTE=resim58;494726]Öncelikle size açıkyürekliliğinizden dolayı teşekkür ederim.
Bu işle uğraştığnıza göre, bizlere en sağlam bildirebilecek birisi sizsiniz,sizden rica etsem Sivas'taki sağlık sektörü hakkında kısada olsa bizleri bilgilendirirseniz memnun olurum.
inanın Sivas dışında yaşayan birisi olarak bunu hep merak etmişimdir.[/QUOTE]

Peki kısa sürede size teferruatlı bir analiz yazacağım..
Ama bir resim çekmek istersen şunları bir çırpıda yazabilirim..
Bir devlet hastanesi, bir numune hastanesi, bir özel hastane, bir üniversite hastanesi, bir kaç özel poliklinik, epeyce sağlık ocağı, bir kaç muayenehane, ama
BOLCA KAYSERİ'DEKİ HASTANELERİN REKLAMLARINI YAPAN BİLBORDLAR....

WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:00.