Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivas'a Bir Darbe de TCDD'den (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=32622)

Sivaslilar.Net 01.01.2010 00:36

Sivas'a Bir Darbe de TCDD'den

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//sehir/1.tcddd.jpg[/IMG]

Yıllardır elindeki imkanları alınan veya bu imkanlardan mahrum bırakılan Sivas’a bir darbe de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nden geldi.

[B]TCDD 28 Aralık’ta yayınladığı emirle Sivas’tan Ankara’ya, Ankara’dan da Sivas’a yolcu taşıyan mavi tren ve Erzurum Expresi seferlerini karşılıklı olarak iptal etti.[/B]

Hızlı trene kavuşmayı bekleyen Sivas’ın elindeki tren seferlerini de kaybetmesi kamuoyunda şaşkınlık yarattı.
TCDD’nin bu uygulamasına ise bahane olarak, söz konusu seferlerin verimsiz işledikleri ve yol çalışmaları yapılacağı gösterildi.

2010 yılına girdiğimiz bu günde Sivaslı idareciler 2009 yılında Sivas’ta önemli atılımlar yapıldığını içeren açıklamalar yapsalar da yaşanan gelişmeler Sivas’ın ne kadar sahipsiz olduğunu gözler önüne sermeye yetiyor.

TCDD’nin 28 Aralık’ta ivedi ve müddetli olarak yayınladığı emrin ardından gözler Sivaslı idarecilere ve Sivas’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil eden milletvekillerine çevrilirken, söz konusu uygulamaya ilk tepki Türkiye Kamu-Sen Sivas Şube Başkanlığından geldi.

Alınan kararı eleştiren Kamu-Sen İl Başkanı Muzaffer Karadağ, dün bir basın açıklaması yaparak, Sivas milletvekillerine mektup gönderdi. Karadağ, bu uygulamanın derhal durdurulmasını talep etti.

TCDD’nin tren seferlerinin iptal etmesi üzerine Kamu-sen il temsilcisi Muzaffer Karadağ ve Kamu-sen’e bağlı sendika başkanları Sivas PTT binası önünde toplanarak Milletvekillerine mektup gönderdi.

Karadağ burada yaptığı açıklamada, Sivas hızlı tren beklerken mevcut tren seferlerinin de iptal edilmesine anlam veremediğini söyledi.

Bir sivil toplum örgütü olarak içinde yaşadıkları toplumun dertlerini problemlerini kamuoyuna duyurduklarını söyleyen Karadağ, “Cumhuriyet şehri Sivas’ımız son yıllarda hükümetlerce ihmal edilmiştir. Son dönemde Sivas’ta kamu kurumlarından bazıları kapatılmıştır. İlimiz beklediği yatırımları, yeniliklere kavuşmayı bırakın elindeki değerleri de yetirmiştir. Bunun sonucunda Sivas’ta zaten azalan nüfus daha da hızlı azalır hale gelmiştir” dedi.

Karadağ, TCDD Genel Müdürlüğü’nün 28 Aralık’ta ivedi ve müddetli olarak yayınladığı emirle Sivas-Ankara, Ankara-Sivas yolcu taşıyan mavi tren ve Erzurum Expresi seferlerinin verimsiz işletildikleri ve yol çalışmaları yapılacağı bahanesiyle iptal edildiğini belirterek, daha önceki yapılan yol çalışmalarında tren seferlerinin iptal edilmediğini kaydetti.

Karadağ, “TCDD’nin tren seferlerini iptal etmesi hiç kabul edilecek bir durum değildir, insanlarımız zengin değildir, herkes uçağa binememektedir, akşam yola çıkarak yatılı bir şekilde trene binerek ve dinlenerek sabah Sivas’a ulaşmaktadır. Şimdi ise tüm Sivaslılar bundan da mahrum bırakılmıştır” dedi.

Karadağ, “ Kamu-Sen Sivas temsilciliği olarak Sivas Ankara tren seferlerinin iptalini durdurmak için buradan Sivas vekillerine sesleniyoruz, Sivas’a sahip çıkılmasını ve tren seferlerinin iptalinin durdurulmasını istiyoruz. Yaptığımız araştırmalarda tren boş gidip boş gelmemektedir. Bu seferlere rağbet edilmektedir. Herhangi bir zarar söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan beş Sivas Milletvekiline Sivas-Ankara, Ankara – Sivas seferlerinin iptalinin durdurulması için mektup gönderdiler.

Sivas Hürdoğan

besyo_cu 01.01.2010 00:39

Cevap: Sivas'a Bir Darbe de TCDD'den

[B]Tren seferlerinin durdurulmasında emeği gecenlerin Allah belasını versin buna sesini çıkarmayan elinde imkan varken Sivas'ın erimesini hiç bişey yapmadan seyredenleri de Allah kahretsin.[/B]

ismail 58 01.01.2010 02:19

Açıklamaya bakarmısın.;

Yol yapım çalışmaları kargalar bile hava da uçarken bakıp gülerek diyorlardır ki,

hergün binlerce aracın geçtiği karayolunda kilometrelerce yol yapım çalışmaları var ama araçların geçişi iptal edilmiyor,
kaldı ki raylar da çalışmada yok.............

Sivas medeniyetler beşiği, kurtuluş şavaşımıza kongre için ev sahipliği yapılmış Sivas

Atatürk'ün bile iki hatam varsa birisi Sivas'ı başkent yapmamak dediği Sivas........

Her şeçimde 6 milletvekili olan Sivas........
her sene bir darbe yiyen Sivas.......

Bir şehirin kaderiyle geleceğiyle bu kadar uğraşılıp,
vatandaşları küstürülen başka bir şehir varmı bilmem ama,

Millet vekillerinin bu kadar duyarsız şehrin üzerinde bu kadar karabulutlar dolaşılıp dişleri bir bir çekilirken, vekillerinin bir açıklama yapmayıp, taşın altına elini koyup,

bunları alıyorsanız benide alın demeyen sivas tan başka şehir yok..........

Salim58 01.01.2010 08:11

[B]bu güzergahlarda seferler durursa başka nerden sefer olabilirki yazık çok yazık.

bahaneye bak nekadar komik ve saçma bi bahane.böyle basit bahanelerle bunlarda olurmu derseniz, burası Türkiye oluyor işte..[/B]

BOUN 01.01.2010 09:02

Çok görmemek lazım, sadece protokol anlarında görebildiğimiz bir vali ile, hemen hemen hiç göremediğimiz milletvekilleri ile, beceriksiz ve ne yapacağını bilemeyen, bocalayan bir belediye ile bu kadar dik durabiliriz, bu kadar elimizdeki değerlere sahip çıkabiliriz!

Arif Coşkun 01.01.2010 10:49

Bir anlam veremiyorum, Nedir bu Sivas karşıtlığı. Bir ilin ileri geleni, ilin yönetimsel sorumlusu kimler? Bunlar ne iş yapar ? Hak, hukuk nedir bilmezlermi ? İlimizin gelişmesi yerine daha çok geri bırakılmaya çalışlıp, yenisini yapma yerine mevcut elinde olanlarıda elinden alıyorlar.
Sahipsiz bir kenti gibi, e artık uyanın be yetkililer bu kadar sahipsizlik olurmu ?

KAOS 01.01.2010 12:12

:D İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; :D

Cley 01.01.2010 12:24

YOLCULARIMIZA DUYURULUR / BAZI TREN SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Yol yenileme çalışmalarının daha kısa sürede tamamlanması amacıyla karayolu ulaşım imkânlarının olduğu bu parkurlarda işleyen trenlerin verimsiz olmaları da dikkate alınarak bazı trenler, 01 Ocak 2010 tarihinden itibaren seferden kaldırılacak. Buna göre;
--Ankara-Zonguldak-Ankara arasında çalışan Karaelmas Ekspresi ile Balıkesir-Kütahya, Diyarbakır-Adana ve Kars -Akkaya arasında çalışan yolcu trenleri 01 Ocak 2010,
--Ankara-Kars-Ankara arasında çalışan Erzurum Ekspresi 01-03 Ocak 2010,
--Ankara-Malatya-Ankara arasında çalışan 4 Eylül Mavi Treni 10-11 Ocak 2010,
--Ankara-İzmir-Ankara arasında çalışan 9 Eylül Ekspresi 16-17 Ocak 2010 tarihlerinde, seferden kaldırılacaktır.
[COLOR="Red"]Söz konusu trenler, yol yenileme çalışmalarının ardından tekrar sefere konulacaktır.
SÜRATLİ VE KONFORLU HİZMET VERİLECEK[/COLOR]
Seyahatleri için demiryollarını tercih eden yolcular, yapılan değişikliklerle yeni yıldan itibaren trenlerde daha rahat ve daha konforlu seyahat etme imkânı bulacak.
Bu çerçevede; İstanbul-Kurtalan arasında çalışan "Güney Ekspresi", İstanbul-Tatvan arasında çalışan "Vangölü Ekspresi," Haydarpaşa-Kars arasında çalışan "Doğu Ekspresi", Adana-Elazığ arasında çalışan "Fırat Ekspresi" ve Konya-Ulukışla arasında çalışan "Selçuk Ekspresi"'nin vagonları klimalı hale dönüştürülerek daha konforlu seyahat etme amaçlanıyor.

[B]TCDD nin resmi açıklamasıdır. Sivasın uyduruktan bir yerel gazetesi ile birkaç sendikacının sözlerini dikkate almıyorum.[/B]

KAOS 01.01.2010 12:32

[QUOTE=Cley;505121]YOLCULARIMIZA DUYURULUR / BAZI TREN SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Yol yenileme çalışmalarının daha kısa sürede tamamlanması amacıyla karayolu ulaşım imkânlarının olduğu bu parkurlarda işleyen trenlerin verimsiz olmaları da dikkate alınarak bazı trenler, 01 Ocak 2010 tarihinden itibaren seferden kaldırılacak. Buna göre;
--Ankara-Zonguldak-Ankara arasında çalışan Karaelmas Ekspresi ile Balıkesir-Kütahya, Diyarbakır-Adana ve Kars -Akkaya arasında çalışan yolcu trenleri 01 Ocak 2010,
--Ankara-Kars-Ankara arasında çalışan Erzurum Ekspresi 01-03 Ocak 2010,
--Ankara-Malatya-Ankara arasında çalışan 4 Eylül Mavi Treni 10-11 Ocak 2010,
--Ankara-İzmir-Ankara arasında çalışan 9 Eylül Ekspresi 16-17 Ocak 2010 tarihlerinde, seferden kaldırılacaktır.
[COLOR="Red"]Söz konusu trenler, yol yenileme çalışmalarının ardından tekrar sefere konulacaktır.
SÜRATLİ VE KONFORLU HİZMET VERİLECEK[/COLOR]
Seyahatleri için demiryollarını tercih eden yolcular, yapılan değişikliklerle yeni yıldan itibaren trenlerde daha rahat ve daha konforlu seyahat etme imkânı bulacak.
Bu çerçevede; İstanbul-Kurtalan arasında çalışan "Güney Ekspresi", İstanbul-Tatvan arasında çalışan "Vangölü Ekspresi," Haydarpaşa-Kars arasında çalışan "Doğu Ekspresi", Adana-Elazığ arasında çalışan "Fırat Ekspresi" ve Konya-Ulukışla arasında çalışan "Selçuk Ekspresi"'nin vagonları klimalı hale dönüştürülerek daha konforlu seyahat etme amaçlanıyor.

[B]TCDD nin resmi açıklamasıdır. Sivasın uyduruktan bir yerel gazetesi ile birkaç sendikacının sözlerini dikkate almıyorum.[/B][/QUOTE]

Ben trenci çocuğuyum ömrüm trenlerde geçti, yol yenileme çalışması nasıl yapılır bilirim, trenler neden nasıl verimsizdir anlarım...
Bende yöneticisinin hangi b.ktan siyasi torpille oraya yerleştiğini bildiğim TCDD nin açıklaması yerine trene artık binemeyecek, otobüscülerin kucağına atılacak insanların açıklamasını dikkate alırım. Madem araştırmacısın lütfen araştır bakalım Sivas 4. işletmenin başında ki adam kim ve geçmişi nedir?
Sivas-Ankara hızlı tren ihalesi ne zaman yapıldı ve planlama nedir (ip ucu sana Kolin aldı), Sivas-Erzurum yönü yenileme çalışmalarının ihalesi yapıldı mı?
Erzurum ekspresinin doluluk oranı nedir?..

Cley 01.01.2010 12:43

[B]Siz 10 yılda örülen demir ağlarla yolculuk etmeye devam edin. Trenlerde konforlu ve güvenli bir yolculuk sağlandığı zaman bu bir başarı olacaktır. Tabiki bazı kesimlerin hoşuna gitmeyecektir. Onların hoşuna giden şey tren kazası olsun birkaç vatandaşımız ölsün de hükümete yüklenebilelim anlayışı. [/B]

[B]Ayrıca kimin hangi müdürlüğe atandığı konusuna gelince her hükümette olan şeydir kadrolaşma.[/B]

goramaz 01.01.2010 12:50

Demiryollarının yolcu çekmek için reklamını göreniniz var mı? babamlar geçen yıl erzuruma gidecek.. 00.00 da gelecek tren 05 te geliyor. kaç tane bayan yolculuk için tren güvenlidir diyeblir.meselnin bu tarafını da görün..tabi ki desteklenecek bir karar değil. Arz talep meselesi..Memur mantığı ile bu sorun çözülmez.

ismail 58 01.01.2010 13:32

ne hizmetleri, ne ayrıcalıkları, ne konforları var ki, reklamda neyi anlatacaklar....
yüzlerimi varki reklam versinler....

Sivasprensi 01.01.2010 20:03

yarın TCDD yi de satsinlarda temelli kurtulalim..

Urumçi 01.01.2010 21:07

[QUOTE=Cley;505135][B]Siz 10 yılda örülen demir ağlarla yolculuk etmeye devam edin. Trenlerde konforlu ve güvenli bir yolculuk sağlandığı zaman bu bir başarı olacaktır. Tabiki bazı kesimlerin hoşuna gitmeyecektir. Onların hoşuna giden şey tren kazası olsun birkaç vatandaşımız ölsün de hükümete yüklenebilelim anlayışı. [/B]

[B]Ayrıca kimin hangi müdürlüğe atandığı konusuna gelince her hükümette olan şeydir kadrolaşma.[/B][/QUOTE]

Son 7 senede gerçekleşen tren kazalarını ve bu kazaların hepsinin yenilenen raylarda olduğunu da göz önüne alın. Raydan çıkmış hızlı trenimiz, büyük acılara gebe olmuş hızlandırılmış trenimizi kimlerin sağladığını da göz önünde bulunduralım. Son 7 yılda trenyolu ağımıza yeni eklenen yerleride bir araştırıverelim.

Birde kadrolaşmaya dem vuruluyor allah belasını versin Her hükümette olan kadrolaşma işinin diyeceğim, ve allah belasını versin bu durumda MHP'nin. MHP zamanında tabanının MHP'ye bağlı bakanlıklarda kadrolaşmama durumunu eleştirir dururduk. Evet her hükümette vardı kadrolaşma ama malesefki MHP'nin bulunduğu iktidarda, MHP'ye bağlı bakanlıklarda olamadı bu, bu sebepten bir MHP'li olarak partimden utanıyorum...

Ayrıca İslam insana hakkını teslim etmeyi ve hakka göre hareket etmeyi emrederken, Cumhuriyet Tarihindeki en büyük kadrolaşmanın İslam'ı siyasete alet eden bir parti tarafından gerçekleştirilmesi ne kadar vahim, ne kadar ayıp bir hadise. İşte bu sebepten İslam'ı siyasete alet eden bir parti, İslam partisi değil diyorum.. Yazık yazık...

Cley 01.01.2010 22:09

MHP döneminde kadrolaşma olmamışmış :D Bari bunu kabul edin. MHP ye toz kondurmuyorsunuz anlıyoruz da.

KAOS 01.01.2010 22:14

[QUOTE=Cley;505135][B]Siz 10 yılda örülen demir ağlarla yolculuk etmeye devam edin. Trenlerde konforlu ve güvenli bir yolculuk sağlandığı zaman bu bir başarı olacaktır. Tabiki bazı kesimlerin hoşuna gitmeyecektir. Onların hoşuna giden şey tren kazası olsun birkaç vatandaşımız ölsün de hükümete yüklenebilelim anlayışı. [/B]

[B]Ayrıca kimin hangi müdürlüğe atandığı konusuna gelince her hükümette olan şeydir kadrolaşma.[/B][/QUOTE]

Bu kadrolaşmayı AKP yapınca iyidir..
Bu kadrolaşmayı sizin yapmanızı diğer hükümetlerin yapmış olması maruz gösterir...
Güzellll

10 yıldan sonra örülen ağlar da Ankara-Eskişehir arasının bir kısmı, orası da hemencecik çöktü....İyiiiiiiiii

Tren kazalarına da sadece üzülen bizleriz, harikaaaaaaaaa

Trenlerde konforlu güvenli seyahat için sana yakında bu taraflarda olan iyileştirmelerin envanterini fotoğraflarla aktaracağım bakalım hangi gözlerle izleyip nasıl bir zeytinyağlıkla üste çıkacaksın...

İnadına AKP İnadına AKP............

Aksu 01.01.2010 22:19

[QUOTE=BOUN;505043]Çok görmemek lazım, sadece protokol anlarında görebildiğimiz bir vali ile, hemen hemen hiç göremediğimiz milletvekilleri ile, beceriksiz ve ne yapacağını bilemeyen, bocalayan bir belediye ile bu kadar dik durabiliriz, bu kadar elimizdeki değerlere sahip çıkabiliriz![/QUOTE]

Diğerlerini Anladımda Belediyeyle Bu konunun ne alakası var onu anlamadım yazınızda

KAOS 01.01.2010 22:21

[QUOTE=goramaz;505141]Demiryollarının yolcu çekmek için reklamını göreniniz var mı? babamlar geçen yıl erzuruma gidecek.. 00.00 da gelecek tren 05 te geliyor. kaç tane bayan yolculuk için tren güvenlidir diyeblir.meselnin bu tarafını da görün..tabi ki desteklenecek bir karar değil. Arz talep meselesi..Memur mantığı ile bu sorun çözülmez.[/QUOTE]

Yahu bari uydurmayın..
Ben hemen hemen her akşam Sivas garda çocuklarımla ya da eşimle tren saatlerinde dolaşırım...
Her fırsatımda Ankara'ya trenle gider gelirim...
Ekspreslerde yataklı vagonda 3 ay sonrasına yer bulamazsınız..
Pulman vagonlar ağzına kadar öğrenci ile doludur...
Kaç defa dilekçe yazdım e-posta gönderdim trelefon ettim, şu katarlara bir tane daha yataklı vagon ekleyin talep çok diye. Ama çok mükemmel AKP memurları lütfedip cevap bile vermediler...
Sen neden bahsediyorsunuz...
Trenin geç gelmesinin sebebini az bir sorgulasan gar müdürlüklerine torpille atana idareci bozuntularının iş bilmezliklerin görürsün..
Adapazarı yolcu vagonu fabraikasından ayda bir tane vagon çıkaramıyorsunuz. Elinizde Eskişehir lokomotif fabrikanız var bir tane lokomotif ekleyemiyorsunuz (oda montaj).
Zamanında bu AKP nin ağa babaları demiryolları kominist rejimlerin ulaşım aracıdır derdi ne çabuk unuttunuz...

goramaz 01.01.2010 23:24

[QUOTE=KAOS;505720]Yahu bari uydurmayın..
Ben hemen hemen her akşam Sivas garda çocuklarımla ya da eşimle tren saatlerinde dolaşırım...
Her fırsatımda Ankara'ya trenle gider gelirim...
Ekspreslerde yataklı vagonda 3 ay sonrasına yer bulamazsınız..
Pulman vagonlar ağzına kadar öğrenci ile doludur...
Kaç defa dilekçe yazdım e-posta gönderdim trelefon ettim, şu katarlara bir tane daha yataklı vagon ekleyin talep çok diye. Ama çok mükemmel AKP memurları lütfedip cevap bile vermediler...
Sen neden bahsediyorsunuz...
Trenin geç gelmesinin sebebini az bir sorgulasan gar müdürlüklerine torpille atana idareci bozuntularının iş bilmezliklerin görürsün..
Adapazarı yolcu vagonu fabraikasından ayda bir tane vagon çıkaramıyorsunuz. Elinizde Eskişehir lokomotif fabrikanız var bir tane lokomotif ekleyemiyorsunuz (oda montaj).
Zamanında bu AKP nin ağa babaları demiryolları kominist rejimlerin ulaşım aracıdır derdi ne çabuk unuttunuz...[/QUOTE]

siz yazınca yerden göğe kadar haklı oluyorsunuz ben yazınca uyduruyorum öyle mi?
yalana borcum yok.Trenin geç gelmesini ben sorgulamam aldığım hizmete bakarım geç gelmeyen ulaşım aracına yönelirim. bu kadar.

KAOS 01.01.2010 23:50

[QUOTE=goramaz;505802]siz yazınca yerden göğe kadar haklı oluyorsunuz ben yazınca uyduruyorum öyle mi?
yalana borcum yok.Trenin geç gelmesini ben sorgulamam aldığım hizmete bakarım geç gelmeyen ulaşım aracına yönelirim. bu kadar.[/QUOTE]

:D bu kadar işte sorgulamada zaten.......

goramaz 02.01.2010 00:03

Bunu sorgulamak geliştirmek benim görevim değil.ben kendi işimde sorgular kendimi geliştiririm. ordaki iptali protesto edenler kendilerini sorguladılar mı acaba. öğrenciler gidiyor trenle niye çünkü paraları yok kaç tane iş adamı tcdd yi kullanıyor.

2.si bir parti karşıtlığı veya taratarlığı ile yapılan yorumlar hoşuma gitmiyor. Şimdi tcdd çok iyi hizmet veriyor da akp mi engelledi. denseydi ki sizin bütün haklarnız saklı şu kadar maaş alaaksınız çalşıyor gibi maaşınızı alacaksınız ama seferler durduruldu, kaç tane çalışan protesto edecekti.herkes görmek istediğini görüyor bu kadar basit işte

EyüphanAydın 02.01.2010 00:08

[B]Şeytanından bulsunlar.Tek temennim.[/B]

KAOS 02.01.2010 00:25

[QUOTE=goramaz;505861]Bunu sorgulamak geliştirmek benim görevim değil.ben kendi işimde sorgular kendimi geliştiririm. ordaki iptali protesto edenler kendilerini sorguladılar mı acaba. öğrenciler gidiyor trenle niye çünkü paraları yok kaç tane iş adamı tcdd yi kullanıyor. [/QUOTE]

Sorgulamak senin nasıl görevin olmaz? Onlar sorguladıkları için protesto ediyorlar. Ben iş adamıyım ve kullanamıyorum diyorum sana anlamıyor musun? yer bulamıyorum ama çok bilmişler bir vagon ekleyemedikleri gibi olanı da kaldırıyorlar.
Hem öğrenciler işte kullanıyorlardı paraları az olduğu için ama onlarda kullanamayacaklar anlasana nasıl bir bakış açısıdır bu?

2.si bir parti karşıtlığı veya taratarlığı ile yapılan yorumlar hoşuma gitmiyor. Şimdi tcdd çok iyi hizmet veriyor da akp mi engelledi. denseydi ki sizin bütün haklarnız saklı şu kadar maaş alaaksınız çalşıyor gibi maaşınızı alacaksınız ama seferler durduruldu, kaç tane çalışan protesto edecekti.herkes görmek istediğini görüyor bu kadar basit işte[/QUOTE]

Hoşuna gitmez tabi, çünkü beğendiğiniz partilerin eleştrilmesi hoşuna gitmiyor ama senin partisel fikirlerine uyan mesajların altına teşekkür etmesini biliyorsun ama...
Sen ayrıca TC demi yaşıyorsun kardeşim?
Bu ülkede AKP kendisine göre yöneticisini amirini hatta memurunu belirlemediği kurum kaldı mı Allah aşkına..???

goramaz 02.01.2010 00:45

Yok abi anlamıyorum anlamam kıt.. 3 saatlik bir yolu demir yoluyla 6 + saatte almak isteyen olabilir ben almak istemiyorum.

Bakınız kaldırılsın bunda haklılar dedim mi? demedim dedğim nedir. Hizmetin kalitesiz olduğudur.Akp den öncede böyleydi akp zamnında da..ben hangi akp nin övüldüğü yoruma imzamı atmışım bu kadar önyargılı olunmaz beni tabıyanlar çok iyi bilir ki Akp yi en çok eleştirenlerden biri de benim.
Ne demek istediğimi de aslında çok iyi anlıyorsunuz ama sağa sola çekiyorsunuz. seferler kaldırılsın öğrenciler gidemesin benim cümlemdeki amaç mıydı kendi istediğiniz gibi yorumluyorsunuz.
dediğim gibi herkes görmek istediğini görür. Akp ye sataşmaktan asıl konu her tartışmada kayıyor.
olgun bireyler gibi medeni bir şekilde tartışamıyoruz .yazdığım yoruma ''uyduruyorsun'' yazmışsınız ne hakla bunu yazıyorsunuz ..ben fikrime saygı görmeyeceksem niçin yazıyorum ki.. küfür yemek için mi aşağılanmak için mi. hem benden büyüksünüz bilmediğim bir durum da olsa böyle mi cevap verilir. Doğru bidiğinizi böyle mi öğreteceksiniz.

KAOS 02.01.2010 01:11

[QUOTE=goramaz;506001]Yok abi anlamıyorum anlamam kıt.. 3 saatlik bir yolu demir yoluyla 6 + saatte almak isteyen olabilir ben almak istemiyorum.

Bakınız kaldırılsın bunda haklılar dedim mi? demedim dedğim nedir. Hizmetin kalitesiz olduğudur.Akp den öncede böyleydi akp zamnında da..ben hangi akp nin övüldüğü yoruma imzamı atmışım bu kadar önyargılı olunmaz beni tabıyanlar çok iyi bilir ki Akp yi en çok eleştirenlerden biri de benim.
Ne demek istediğimi de aslında çok iyi anlıyorsunuz ama sağa sola çekiyorsunuz. seferler kaldırılsın öğrenciler gidemesin benim cümlemdeki amaç mıydı kendi istediğiniz gibi yorumluyorsunuz.
dediğim gibi herkes görmek istediğini görür. Akp ye sataşmaktan asıl konu her tartışmada kayıyor.
olgun bireyler gibi medeni bir şekilde tartışamıyoruz .yazdığım yoruma ''uyduruyorsun'' yazmışsınız ne hakla bunu yazıyorsunuz ..ben fikrime saygı görmeyeceksem niçin yazıyorum ki.. küfür yemek için mi aşağılanmak için mi. hem benden büyüksünüz bilmediğim bir durum da olsa böyle mi cevap verilir. Doğru bidiğinizi böyle mi öğreteceksiniz.[/QUOTE]

Orda dur ben sana asla küfür etmedim etmem de..
Maksadını aşan ifadeler olmuşsa özür dilerim..
Ama dikkat edersen konu sefer kaldırılışı ve kaldırılış gerekçeleri..
Sonra konu benim TCDD de olanların nedenini siyasi iktidara bağlamam. Doğal olarak bağlanmalıdır da, çünkü yöneticilerini atayanlar hatta her tarafını belirleyenler onlar...
Kaldı ki işleyişteki eksikleri senden çok ben biliyorum, gecikmeleri, kaliteyi, biliyorum. Bunları zaten yazdım.. Bunları düzeltmek yerine kaldırmak hepten yanlış oldu diyorum...
Ama sorgulamam ben deyince eleştirilerim sana da kaydı..

Urumçi 02.01.2010 01:39

[QUOTE=Cley;505706]MHP döneminde kadrolaşma olmamışmış :D Bari bunu kabul edin. MHP ye toz kondurmuyorsunuz anlıyoruz da.[/QUOTE]

bilmezsiniz tabii ülkücü tabanın Bahçeli'ye yönelik neden Telekom'da kadrolaşmıyoruz, sağlık bakanlığında kadrolaşmıyoruz, imar ve iskan bakanlığında kadrolaşmıyoruz diye veryansın ettiğini...

En basiti babamdan örnek vereyim ülkücü kadroların içinde en önde gidenidir peki MHP döneminde kadrosunda bir yükselme olmuş mudur? Elbette hayır... Peki babamın ülkücü arkadaşlarının çoğunda böyle bir yükselme gark etmiş midir? Elbette hayır.

Bilgi edinme hakkı denilen bir şey var sorun o dönemde MHP'ye ait bakanlıklara kaç görev değişimi, kaç görev yükseltme olmuş diye. Bir de AKP dönemindekini sorun (elbette ona cevap vermeyeceklerini bile bile) bakalım kaç görev değişimi ve kaç atama olmuş bilgilenin gelin gençler ;)

Deliilyasliyiz 02.01.2010 16:32

Her fırsatta hükümet aleyhinde yazı yazan arkadaşlar biraz inceleyip araştırıp yazarsanız söyledikleriniz daha ikna edici olur.1 sayfa yazı yazmışsın içinde bilgi yok tamamen yorum.Bak ben sana yazayım şimdiki hükümet geldikten sonra o beğenmediğin TCDD de neler değişti.
[QUOTE]Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türkiye'de 1951'den 2003'e kadar yılda 18 kilometre demiryolu hattı döşendiğini, 2003'ten bu yana da yılda 111 kilometre demiryolu yapıldığını söyledi. Karaman, "1950'li yıllardan günümüze demiryollarına doğru dürüst yatırım yapılmadı. Öyle yollar var ki, trenin gitmesine gerek yok, durduğu yerde tren raydan çıkıyor. Tam 156 yıl sonra İzmir-Aydın demiryolu hattını yeniledik. 156 yıl, dile kolay. O kadar çok yollar var ki 50, 100 yıl dokunulmamış." dedi. İstanbul-Ankara demiryolunu bir şekilde Bursa'dan geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden Karaman, Körfez'e yapılacak köprünün üzerine demiryolu yapılmayacağını, ancak zamanla Bursa'yı projeye dahil edeceklerini açıkladı. [/QUOTE]

[QUOTE]Demiryolu ağımızın yüzde 43'ü Osmanlı döneminden kalmadır. 2003 yılından bu yana yılda 113 kilometre demiryolu inşa edilmiştir. Mevcut hükümetin en önemli yaptığı işlerden biri karayollarını Ulaştırma Bakanlığı'na bağlamasıdır. Bu ulaşım sistemi içine girmiş olduğunu gösteriyor. Burada bölünmüş yollarla ilgili önemli çalışmalar yapıldı ve kazalar yüzde 80 oranında azaldı. Bugün ise otoyoldan demiryolu hattının çıkarılması, demiryollarının yapılmasını istemeyen, otoyola rakip olmasını istemeyen işletmeciler, lastikçiler, akücülerin 1950 yılından beri yürüttüğü bir plandır. Belki yap-işlet-devret modeli ile hızlı tren ihalesi yapılsaydı ne olurdu merak ediyorum. Bugün Konya'ya hızlı tren hattı bitmek üzeredir.[/QUOTE]

[QUOTE]Devlet Demiryolları'nın 6 yılda yaptığı yenileme çalışmalarından da söz eden Karaman, Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında 75 milyar dolarlık bir taşımacılık hacmi olduğunu, ancak Türkiye'nin taşımcılıktaki eksiklikleri sebebiyle bunun yüzde 5'ini dahi alamadığını hatırlattı. Bu yüzden Türkiye'nin Avrupa ile Asya arasında adeta iki ucu kesik bir köprü olduğunu vurgulayan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, bunun için gelecekteki bu köprünün tamamlanması için demiryolu ve raylı sistem hatlarını hayata geçirilmeye çalışıldığını belirtti. Karaman, "2 milyar dolarlık bir yatırım ile demiryolu hatlarında sinyalizasyon sistemi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Teknolojik bir yeniliğe gittik. Demiryollarını hangi haritasına bakarsanız bakın ucunda Bursa vardır. Bunun nasıl olacağı nasıl yapılacağı projeler belli olunca ortaya çıkacak. Bursa demiryollarının gündeminde her zaman vardır. Biz de çok yapmak istiyoruz. Ankara - İstanbul hızlı tren projesine üniversitelerden de demiryolu içinden de tepkiler var. Bu hattın değeri 10 milyar dolar. Ya viyadük yapacaksınız ya tüneldir. Ama gidemiyoruz. Mükemmel iyinin düşmanıdır. 1978 temeli atılmış ama bugüne kadar Ayaş tüneline kadar gidilmiş. Biz dedik ki tünele girip orada kalmayacağız. 650 milyar [milyon demek istiyor] Euro civarında bitti. Yüksek Planlama Kurulu kararı alındı yap-işlet-devret sistemi ile hızlı tren garlarını geliştireceğiz. Ankara'da ve ileride inşallah Bursa'da da olacak.Hızlı trenin hattının özelliği düz olmasıdır." dedi.

Ankara - Konya hızlı tren hattında rayların döşendiğini hatırlatan Karaman, bu hattın da 2010 yılında tamamlanacağını açıkladı. [/QUOTE]

[QUOTE]1999 yılında toplam 48.000 personeli olan TCDD’nin tasarruf tedbirleri çerçevesinde bugün kadrolu çalışanı 17.804’e, işçi sayısı 18.547’ye, toplamda personel sayısı ise 36.351’e düşmüştür.[/QUOTE]Kadrolaşma??

[QUOTE]Demiryollarına ayrılan yatırım bütçesi 3.8 milyar dolarla, karayollarını geride bıraktı.1950’li yıllardan sonra ilk kez demiryolu yatırım bütçesi karayolunu geçti.Bakanlığın yatırım bütçeleri hakkında bilgi veren Yıldırım, karayollarına 3 milyar 73 milyon TL’lik bir yatırım bütçesi öngörüldüğünü söyledi.[/QUOTE]

[QUOTE]TCDD Genel Müdürlüğü, Mekke-Medine arasında yapımı devam eden hızlı demiryolunu işletmeye hazırlanıyor. Altyapısı Çinliler tarafından sürdürülen demiryolunun üst yapısı için Suudiler ihaleye çıktı.

Hızlı demiryolunun üst yapı inşaatı, sinyalizasyon sisteminin kurulması ve hattın 12 yıl süre ile işletilmesi ihalesinde TCDD, Siemens ve Suudi Bin Ladin şirketinin oluşturduğu konsorsiyumun yanı sıra Fransız, İspanyol, Çinli ve Koreli firmaların yer aldığı dört ayrı konsorsiyum ön yeterlilik aldı. Konsorsiyumun iş planına göre, Siemens firması hızlı tren hattının sinyalizasyon işlerini yapacak ve hızlı tren setlerini temin edecek, Suudi Bin Ladin şirketi üst yapı inşaatını tamamlayacak ve TCDD de 12 yıl süreyle hızlı trenleri işletecek.

Buna göre, TCDD’nin içinde yer aldığı konsorsiyumun ihaleyi kazanması durumunda, Müslüman olmayanların giremediği ‘Harameyn’ bölgesinde hizmet verecek hızlı trende TCDD personeli çalışacak.[/QUOTE

[QUOTE]Demiryolu yatırımları son 7 yılda Atatürk dönemini yakaladı

1924 öncesi: 4138 km

1923-1938: 2.981 km

1939-1950. 597 km

1950-2002: 541 km

2002-2009 2734 km

Toplam: 10.991 km[/QUOTE]

Al bunu da okuyup biraz bilgilenirsiniz. [url]http://www.tcdd.gov.tr/genel/6yil60proje.pdf[/url]
Burda işkembeden sallamak güzel, heryerde sizin gibilere yetişip cevap vermek mümkün olmuyor.Biraz gözünüzü açın devir hizmet devri.Hala burda bana 100 yıllık trenlerin savunmasını yapıyorsun yok ucuzmuş,öğrenci gidiyormuş.Ankara-Eskişehir arası hızlı tren öğrenci 16 TL.Sana tavsiyem doğu expressi ile istanbuldan bin ve kars a kadar git dünya kaç bucak görürsün indiğinde ağaçları saymaya devam edersin günü şaşırırsın.Hizmet neymiş o zaman anlarsın.

Urumçi 02.01.2010 17:14

[B]İlk olarak hükümetin hızlı tren projesinin hangi hükümet döneminde imzalandığını ve kredisinin hangi hükümetçe sağlandığını da biliyorsunuzdur sayın deliilyaslı... Üçlü koalisyon dönemi ürünüdür o eskişehir-ankara daha doğrusu ankara-istanbul hızlı tren projesi. Tüm çalışmaları tamamlanmış ve kredisi bulunmuş bir şekilde icraata hazırdır. Hükümetin ömrü vefa etmemiştir. Ardından gelen hükümetse bu projenin eskişehir-ankara ayağını kaç sene sonra hayata geçirmiş ve bu süreç içerisinde hangi projeye imza atmıştır? Ben söyleyim Eskişehir-Ankara projesinin aktifleşmesi 2005, bu projenin tamamını geçiktiren projeninde adı büyük bir kazaya gark eden Hızlandırılmış Tren Projesidir...

Ayrıca hatırlatırım 3. Köprü projesinde raylı sistemlere ilişkin herhangi bir şey yok. Gerekli görüldüğü takdirde denilmekte. Ancak 3. köprünün geçiş güzargahına ilişkin raylı bir sistem projesi ortada yok ve hazırlanması da zaten 10 seneyi bulur, güzergahına ulaşabilmesi için. Buna ilişkin çalışmaları yokken 3. köprüyü raysız bir biçimde millete dayatan hükümetin raylı ulaşıma dolayısıyla TCDD'ye ne kadar önem verdiği de görülmekte...

Aynı şekilde rakamlar verilmiş orada ben soruyorum bunların kaç kilometresi yeni hat, kaç kilometresi yenileme. Yenileme değerlerini yeni hatlarmış gibi alıp vermelerine mana veremiyorum, soruyorum şu son 7 sene içerisinde demiryolu ağı olmayan nereye tren ulaştırılmış?

Ve şunuda soruyorum tren kullanan birisi olarak en son trene binmemde TCDD'nin işletim hataları yüzünden ankara-istanbul arasını 12buçuk saatte giden birisi olarak (ki bu yakın tarihte olmuştur), TCDD'nin suudi arabistanda işi ne, kendi işletmelerini becerebilmiş mi oralara el atmakta. Hadi oranın işletmesini becerecek diyelim, neden buradaki işletimini becerememekte, yönetememekte? TCDD'nin asli görevi değil mi Yüce Türk Milleti'ne hizmet vermek. Bir hatırlatma olsun diye dedim...

Birde takıldığım bir husus vardır, yap-işlet-devret modeli zaten 15 sene içerisinde atıl olacak trenler ve hatlar için kaç senesi peşkeş çekilecek yatırımcılara. Kendi öz kaynaklarıyla yatırım yapmasına ve işletmesine imkan vermiyorsan TCDD'nin senin işin ne diye sorarım ve hatırlatırım, Fransa-Çin-Japonya bunlar hızlı tren teknolojisinin en önde giden üç ülkesi (bizimkisini ilginçtir sektörde adı geçmeyen İtalya yaptı) kendi tren sistemlerini 20 senede atıla çıkartan protokoller yapmakta... Bizse yap-işlet-devret sistemiyle TCDD'nin kar edebileceği dönemi peşkeş çekmekteyiz... Enteresandır.

Ayrıca Atatürk dönemini yakaladı diye servis ettiğin haberin aslı şöyle olmakta:

1924 öncesi: 4138 (bunun içerisinde hicaz demiryolu gibi ülkemizde olmayan hatlarda var)

1923-1938: 2.981 (günümüz sınırları içerisinde yapılmış yeni hatlar ve yenileme rakamları hariç)

1939-1950: 597 (Ekonomik buhran ve 2. Dünya şartlarına göre çok iyi bir yeni hat yapımı rakamı, yenileme değerleri gene yok)

1950-2002: 541 km (Ekonominin durumu ve hükümetlerin vasıfsızlığı, iç karmaşıklık, terör vs gibi olaylar nedeniyle TCDD'nin kısıtlı bütçeleriyle yapabildiği)

2002-2009: 2734 km (bu rakamın 120 kmsi dışındası tamamen hat yenilemedir, diğer senelerde katılmayan hat yenileme rakamları ne hikmetse 2002-2009'a katılmış, propaganda malzemesi olarak kullandırılmıştır)

Sevgili arkadaşım 16 TL'nin bir öğrenci için ne ifade ettiğini bilir misin? Ben o 16 TL'ye hasret kaldım şu son 7 sene içerisinde. Ekonomik statümüzde hükümete göre iyileşme oldu lakin ben sabit bir statüye sahip olan ben yani serbest piyasada işadamı rolü kesmeyen bir aileden olan benim alım gücüm epey bir düştü.

Şimdi sen kars'a hizmet gideceğini mi düşünüyorsun :) buna gülüyorum işte...
Sivas'a ne hizmet gelmiş Kars'a hizmet gitsin arkadaşım :D[/B]

Kibrisli 02.01.2010 17:43

Türkiye'nin başına Yurtsever, Uluscu bir hükümet gelmeden Sivas'ın değerini anlayan olmayacak kanımca... TCDD, Tüdemsaş ve ona bağlı kurumlar Sivas'ın herşeyi... Devletin belli yerlerinde sanırım Sivas düşmanı bürokratlar var ve her hafta bir kurum tarafından dayak yiyoruz...

Yazılanlar hakkında bir yorum yapmayacağım hepsini okudum ama bu konuda fikir belirtmek için yetkinliğim yok ancak iki cümle hakkında yazacağım...

1. [B]Cley: [/B] Söylediğin "Kaza olsun, insanlar ölsün de hükümete vurayım düşüncesindeki insanlar..." gibi bir cümle sana yakışmıyor... Başbakanın terör hakkında söylediği bir cümleye benziyor ve onun gibi kabadayı ağızlı bir siyasetçiye bile yakıştıramazken senin buna benzer bir cümle kurman üzücü... Türkiye'de 1 tek karaktersiz bile yoktur ki insan canından siyasi ikbal elde etmeye çalışsın...

2. [B]Urumçi: [/B] Bahsettiğiniz kadrolaşma konusunda da size karşı çıkacağım... Bahsi geçen bakanlıklardan Sağlık bakanlığında kadrolaştığınızı ben biliyorum aynı şekilde MEB ve İçişleri bakanlığında da kadrolaştınız... İlle hükümet olmanıza gerek yok bu kadrolaşma için başka parti hükümetleri ile iyi geçinerekte bunu başabilirsiniz ki İçişlerinde bunu görebiliriz...

Saygılar...

Urumçi 02.01.2010 21:58

[QUOTE=Kibrisli;506533]

2. [B]Urumçi: [/B] Bahsettiğiniz kadrolaşma konusunda da size karşı çıkacağım... Bahsi geçen bakanlıklardan Sağlık bakanlığında kadrolaştığınızı ben biliyorum aynı şekilde MEB ve İçişleri bakanlığında da kadrolaştınız... İlle hükümet olmanıza gerek yok bu kadrolaşma için başka parti hükümetleri ile iyi geçinerekte bunu başabilirsiniz ki İçişlerinde bunu görebiliriz...

Saygılar...[/QUOTE]

Sevgili Kıbrıslı içişleri bakanlığında kadrolaşmaya dem vurmuşsunuz ama bunu içişlerine yönelen memur kesimin ülkücü tabandan ağırlıklı olduğunu gözardı etmişsiniz. Bu bir tabansal olarak bakanlığa yönelimdir, kadrolaşma değildir. Malumunuz Ülkücü adam polislik mesleğini seçebilir, seçerde. Aynışekilde ülkücü adam askerliği de seçerde. Mesela askeriye'nin içinde de ülkücü kadrolar çok ama askeriyede Ülkücü kadrolaşmadan bahsedebiliyor musun? Hayır, cevabı da ülkücü kadroların kurmaylığa alınmaması, rütbe yükseltmelerinin bekletilmesi hatta vakti zamanında 98'de mesala türban ya da namaz mevzularından ötürü askeriye'den uzaklaştırılması gibi gerekçelerle sindirilmiş bir vaziyette.

Ülkücü tabanın yönelimleri neticesinde kadrolaştığı esas bakanlık, dışişleri bakanlığıdır esasında. Yani bir çok diplomatımız ülkücü tabandan gelmedir. Bu konuda bir kadrolaşmadan bahsedebilir miyiz peki? Elbette hayır çünkü bu tabanın eğilimi neticesinde ülkücü ya da türk milliyetçisi kitle çoktur dışişleri bakanlığında...

Milli Eğitime gelindiğinde, milli eğitimde ülkücülerin çok olması gayet normaldir zira edebiyat, tarih, türkçe, çoğrafya gibi milli eğitimin sosyal bilimlerigibi bölümleri de çoğunlukla ülkücü taban tercih etmektedir. Bakıyorum şimdi koalisyon dönemine Milli Eğitim Bakanlığı DSP elinde, DSP kendi eliyle üst kadrolara MHP tabanından kimseleri taşır mı? Hayır taşımadı...

Sağlık Bakanlığına gelince, Osman Durmuş Döneminde atamalara bakarsak mesela benim bir akrabamın bakanlıkta daire başkanlığına ataması yapılmış idi. Şuan eski görev yerinde kendisi ve daha evvelinde DSP'den milletvekili adayı idi seçilemedi ;) misal bu örneklendirme yetmezse sağlık bakanlığına sorulabilinir kaç atama yapılmış o dönemde sayılarla yorumlanabilir. Gene de şunu da ekleyim sağlık bakanlığı ile ilgili pek fazla bilgim yok bunun dışında.

Ayrıca sayın Kıbrıslı unutuyorsunuz galiba sol, ulusalcı partilerin kurum içi (mesela Kılıçdaroğlu'nun SSK'ya eski sol hükümlüleri doldurduğunu, ve bunu hükümlü çalıştırma yasasına binaen yaptığını savunurken, alımları sol konjonktürlere dahil olmaktan hüküm giyenlerin büyük bir çoğunluğu sağladığını unutmamışsınızdır umarım ;) ve belediyelerdeki kadrolaşmalarının ne kadar büyük boyutlarda olduğunu...

Bu kadrolaşmama durumunda şeyide tebrik ederim ayrıca DSP'yi 99-2002 arasında. Zira DSP'nin de pek kadrolaşıyor hürafelereni nail olacağı yanı olmamıştır o dönemde ki; hatırlarsının Ecevit'i, İnönü'yle birlikte CHP'yi marksist-materyalist Leninist kadrolaşmaya karşı koruyamadığından ve hatta imtiyaz sağladığından...

hasan fatih 03.01.2010 11:52

Evet, eğer demiryolları yenilenirse bu büyük bir başarıdır.
Ancak bu hatlar iptal edilmeden yenilenemez miydi?
Ankara-İstanbul arasında ve diğer hatlarda nasıl yenilendiyse öyle yenilenebilir. Ama açık ki burada bunun savunmasını yapanlar siyasi tercihlerinin esiri olmuş insanlara benziyor. Nitekim TCDD'nin bu emri de siyasi bir emir. Bir şehri apaçık bir şekilde cezalandırma.
Söyler misiniz; bu raylar yenileninceye kadar bu hatlarda gidip-gelecek öğrencilerimiz ve diğer insanlarımız ne kadar maddi kayba uğrayacak. Sivaslımızın parası böyle bir emirden dolayı hangi yaban ellere akıp gidecek fazladan fazlaya.
Sivas hakikaten sahipsiz kalmış bir kasaba gibi. Bu, Sivas için değil, maalesef Sivas'a sahip çıkamayan siyasetçiler ve devlet adamlarımız için çok büyük bir ayıp. Değerli(?) milletvekillerimizin yoğun bir şekilde başka memleketlerin insanları için sarfettikleri vakitlerini biraz da Sivas'a sarfetmelerini bekliyoruz....

seva 03.01.2010 14:19

[QUOTE=KAOS;505106]:D İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; İnadına AKP, İnadına AKP, inadına AKP, inadına AKP, inadına AKP; :D[/QUOTE]

AKP ile TCDD nin ne alakası var veya Partilerin ne alakası var AKP düşmanlığınızı anlıyamıyorum sanki Sivası yöneten AKP TCDD Çalışmaları var bunu niye Siyasette alet ediyorsunuz......

Urumçi 03.01.2010 17:19

[QUOTE=seva;507208]AKP ile TCDD nin ne alakası var veya Partilerin ne alakası var AKP düşmanlığınızı anlıyamıyorum sanki Sivası yöneten AKP TCDD Çalışmaları var bunu niye Siyasette alet ediyorsunuz......[/QUOTE]

TCDD hükümete bağlı bir devlet kuruluşudur, hatalarını iktidara paha biçmek en doğal haktır sevgili Seva... AKP trenlerle ilgili bir gelişme olduğunda her nasıl böbürleniyorsa bizde kötü hususlarını eleştireceğiz elbette..

seva 03.01.2010 18:01

[QUOTE=Urumçi;507383]TCDD hükümete bağlı bir devlet kuruluşudur, hatalarını iktidara paha biçmek en doğal haktır sevgili Seva... AKP trenlerle ilgili bir gelişme olduğunda her nasıl böbürleniyorsa bizde kötü hususlarını eleştireceğiz elbette..[/QUOTE]

Hükümet parti ile yönetme devri bitti Şimdi AKP seçildi Binali YILDIRIM da bakan oldu Parti ile ilgisi kalmadı bilmem anlatabildim mi...

şaho58 03.01.2010 18:47

[B]BU İKTİDAR NE YAPTIĞININ FARKINDAMI ACABA?TRENİ KALDIRMAKLA SİVASIMIZA DARBE YAPTIĞINIMI ZANNEDİYOR EĞER ÖYLE DÜŞÜNÜYORSA ALDANIYOR SECİM ZAMANI GELİNCE HAlKIMIZ GEREKLİ CEVABI VERECEKTİR[/B]

seva 03.01.2010 19:19

[QUOTE=şaho58;507540][B]BU İKTİDAR NE YAPTIĞININ FARKINDAMI ACABA?TRENİ KALDIRMAKLA SİVASIMIZA DARBE YAPTIĞINIMI ZANNEDİYOR EĞER ÖYLE DÜŞÜNÜYORSA ALDANIYOR SECİM ZAMANI GELİNCE HAlKIMIZ GEREKLİ CEVABI VERECEKTİR[/B][/QUOTE]

Verir Devlet darbe yapmaz...

hasan fatih 03.01.2010 20:24

[QUOTE=seva;507435]Hükümet parti ile yönetme devri bitti Şimdi AKP seçildi Binali YILDIRIM da bakan oldu Parti ile ilgisi kalmadı bilmem anlatabildim mi...[/QUOTE]

O da en az sizin kadar AKP'li hala. Bir o kadar da AKP'nin istediklerini yapıyor. Belki biz böyle anlıyor olabiliriz. Ama iş ortada. Abdülhamid Han'ın yaptırdığı dönemden beri Anadolu'da demiryolları için önemli bir kavşak olan Sivas'ın en önemli iki express'i iptal edilmiş durumda. Kim yaptı bunu Deniz Baykal mı yoksa. Lütfen partizanlığınızı bir tarafa bırakıp da Erdoğan için endişelendiğiniz kadar biraz da hemşehrileriniz için endişelenin. Gerçekler kabullenmemekle değişmez. Ama aldananlar hiç bir zaman kabullenemezler...

KAOS 04.01.2010 00:02

[QUOTE=Deliilyasliyiz;506463]Her fırsatta hükümet aleyhinde yazı yazan arkadaşlar biraz inceleyip araştırıp yazarsanız söyledikleriniz daha ikna edici olur.1 sayfa yazı yazmışsın içinde bilgi yok tamamen yorum.Bak ben sana yazayım şimdiki hükümet geldikten sonra o beğenmediğin TCDD de neler değişti.

Burda işkembeden sallamak güzel, heryerde sizin gibilere yetişip cevap vermek mümkün olmuyor.Biraz gözünüzü açın devir hizmet devri.Hala burda bana 100 yıllık trenlerin savunmasını yapıyorsun yok ucuzmuş,öğrenci gidiyormuş.Ankara-Eskişehir arası hızlı tren öğrenci 16 TL.Sana tavsiyem doğu expressi ile istanbuldan bin ve kars a kadar git dünya kaç bucak görürsün indiğinde ağaçları saymaya devam edersin günü şaşırırsın.Hizmet neymiş o zaman anlarsın.[/QUOTE]

Güzel somutsu fikirler sunabilen biri ile tartışmak iyi olacak....:)

Önce geçmişimden bahsedeyim, bir bakış açısı kazandırır.
Ben babası 40 yıl TCDD de çalışmış, ömrü TCDD lojmanlarda geçmiş, hayatının önemli bir kısmında sadece trenle seyahat etmiş, şu anda elinden geldiğince treni kullanan, Sivas sevdalısı bir adamım.. TC nin gitmediğim yeri yok..

Şimdi, senin kabahatin midir diyeceğim ama sen kopyala yapıştır yapmışsın, senin araştırmaların değil bunlar, o nedenle seni suçlayamıyorum.
Urumçi kardeşim bu laf ebesi müdürün açıklamalarında düzeltmeler yapmış.
Ben sadece bir kaç konuya değineceğim..
Sayın çok bilmiş müdür diyor ki 2003 den bu yana 113 km yol inşa ettik,
En altta ise başka bir rakam: 2734 km. Sen düzelt Delilyaslı.....:)
1950 den 2009 başına kadar yapılan hat eklemesi 1981 km dir.
Ülkedeki mevcut demiryolu hat uzunluğunun %40 yakını Cumhuriyet öncesi %40 yakını 1923-1950 arasında döşenmiştir.
Toplam çalışanın nasıl azaltıldığını fabrika yolundan aşağı in orda bir kapı var gir sor sana anlatırlar..
Kimlerin gönderildiğini öğrenmiş olursun.
Torpilin yöneticiler ve amirler için olduğunu anlamayacak kadar cahil oldğunu hiç sanmıyorum..

altuntas58 04.01.2010 11:28

[IMG]http://www.el-aziz.net/data/media/745/karatren.jpg[/IMG]
[B]Bende 25 senesini demiryollarında calışmakla gecirmiş ve bu kurumdan emekli olmuş birisi olarak bu işlerin nasıl yapıldığını az çok biliyor sayılırım yol yapımı bahanesiyle tren seferlerini kaldırıp aslında sivastan intikam almayı planlayan iktidarın ne yaptığını anlamakta zorluk cekiyorum gücleri yetiyorsa istanbul ankara yönünda calışan seferlerini durdursunlarda görelim bu hatlarda günde sayısız seferler yapılırken yol yenileme calışmaları yapılmıyor ankara kars hattında günde bir kac trenin calışmasından yol yapımına mani oluyor bahanesi bana göre çok komik geliyor.Ben 25 sene demiryollarına hizmet veren birisi olarak bu işin altında başka şeyler olduğunu tahmin ediyorum böyle havadan sudan sebeplerle hattımızın kapatılmasını şiddetle kınıyor ve sırf AKPli oldukları için bu parti ne yaparsa doğrudur mantığını güdenleride ayrıca kınıyorum bizim üyelerimizin bazıları ve hemşehrilerimiz tepki götereceğine AKP haklıdır diyecek kadar fanatiklik örneği göterip partizanlık yapıyorlar yazık çok yazık sivasımızın ulaşımını engelliyorlar uyan ey sivaslı kardeşim iktidarlar gecici ancak bizler kalıcıyız ulaşım özgürlüğün elinden alınıyor sende tepkini göster

[COLOR="Red"]BAŞKA SİVAS YOKTUR [/COLOR][/B]

seva 05.01.2010 11:52

[QUOTE=hasan fatih;507739]O da en az sizin kadar AKP'li hala. Bir o kadar da AKP'nin istediklerini yapıyor. Belki biz böyle anlıyor olabiliriz. Ama iş ortada. Abdülhamid Han'ın yaptırdığı dönemden beri Anadolu'da demiryolları için önemli bir kavşak olan Sivas'ın en önemli iki express'i iptal edilmiş durumda. Kim yaptı bunu Deniz Baykal mı yoksa. Lütfen partizanlığınızı bir tarafa bırakıp da Erdoğan için endişelendiğiniz kadar biraz da hemşehrileriniz için endişelenin. Gerçekler kabullenmemekle değişmez. Ama aldananlar hiç bir zaman kabullenemezler...[/QUOTE]

E heralde yani o kadarınıda çok görneyin AKP den seçildi elbette AKP li olacak AKP inin tecrübelerinden yararlanacak Tavsiyelerini alacak Erdoğan için değil sizin bu yanlış anlamalarınız için endişeliyim Çünkü konuyu anlamıyorsunuz araştırmıyorsunuz [url]http://www.tcdd.gov.tr/index.htm[/url] Söz konusu trenler, yol yenileme çalışmalarının ardından tekrar sefere konulacaktır.
SÜRATLİ VE KONFORLU HİZMET VERİLECEK i express iptal edilemez öyle bir durum ve çalışma yoksa sizin işinizde siyaset başka bişey değil

WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:25.