![]() |
"BUNLAR ÖĞRETMEN DEĞİL!
Saçlarından sürükleyip tekme tokat dövdü Sivas Atatürk Lisesi'nde Alevi bir kız öğrencinin Tarih öğretmeni tarafından “namaz kılar mısın?” ve “sen abdest de almazsın!” diye sorgulandıktan sonra saçlarından sürüklenerek dövülmesi olayı ile ilgili Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Murtaza DEMİR'in yaptığı basın açıklamasını aktarıyoruz:
"BUNLAR ÖĞRETMEN DEĞİL! Yer: yine Sivas… Alibaba Mahallesi, Atatürk Lisesi… Dayakçı öğretmen Orhan P... Öğrenci Eda … isimli bir kız çocuğu… Devletin “tarih öğretmeni” sıfatıyla atadığı adam kız öğrencisine soruyor: “namaz kılar mısın?” Cevap: “hayır öğretmenim…” Öğretmen sıfatlı yobaz devam ediyor: “sen abdest de almazsın!” Öğrenci tekrar: “hayır öğretmenim…” Sonrası daha vahim: Ders arası veriliyor, öğrencinin arkasından koridora çıkan yobaz, öğrencinin saçlarından tutup yerlerde sürüklüyor ve çığlık atan kızın burnuna yumruğu vuruyor! Hastane, iki günlük doktor raporu, karakol, savcılık, avukat, mahkeme, gerilim, üzüntü… Alevi-Sünni çelişkisinin kaşınması... Şimdi Milli Eğitim Bakanı Sn. Nimet Çubukçu’ya soruyoruz devri iktidarınızda, Cumhuriyetin okullarında Kuran kursu müfredatı uygulanıyor da biz mi bilmiyoruz? Değilse, ikide birde tezahür eden bu irtica vakaları ve misyonerlik faaliyetleri ne anlama geliyor? Sn. Bakana, Sn. Sivas Valisine ve ilgililere anımsatmak isteriz: bunlar, ülkemizin dirliğini ve birliğini hedef alan çok tehlikeli oyunlardır. Bu ve başka birçok kentte, benzer provakatif olaylar nedeniyle çeşitli kereler ciddi sorunlar yaşanmış, insanlar birbirini boğazlamış ve 35 suçsuz insanın diri diri yakılmıştır. Ve sonunda ortaya çıkmıştır ki, bütün olaylara, işte bu ajan provakatörler gibi ne idüğü belirsiz adamlar neden olmuştur. Öğrencinin dövülmesi nedeniyle kamuya akseden bu olay münferit değil, binlerce örnekten sadece birisidir. Hiç kuşku yoktur ki, bilerek ya da bilmeden dış güçlerin yararına çalışan şahıslar, bu cüreti yetkililerden almakta, üstlerine yaranmak adına pervasızca bölücülük yapmaktadırlar. Çok saygın bir görev olan öğretmenlik mesleğine yakışmayan bu şahsın, meslekten derhal ihraç edilmesini ve hakkında yasal işlem başlatılarak cezalandırılmasını dileriz." |
Cevap: "BUNLAR ÖĞRETMEN DEĞİL!
[QUOTE=abircan;514489]Saçlarından sürükleyip tekme tokat dövdü Sivas Atatürk Lisesi'nde Alevi bir kız öğrencinin Tarih öğretmeni tarafından “namaz kılar mısın?” ve “sen abdest de almazsın!” diye sorgulandıktan sonra saçlarından sürüklenerek dövülmesi olayı ile ilgili Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Murtaza DEMİR'in yaptığı basın açıklamasını aktarıyoruz:
"BUNLAR ÖĞRETMEN DEĞİL! Yer: yine Sivas… Alibaba Mahallesi, Atatürk Lisesi… Dayakçı öğretmen Orhan P... Öğrenci Eda … isimli bir kız çocuğu… Devletin “tarih öğretmeni” sıfatıyla atadığı adam kız öğrencisine soruyor: “namaz kılar mısın?” Cevap: “hayır öğretmenim…” Öğretmen sıfatlı yobaz devam ediyor: “sen abdest de almazsın!” Öğrenci tekrar: “hayır öğretmenim…” Sonrası daha vahim: Ders arası veriliyor, öğrencinin arkasından koridora çıkan yobaz, öğrencinin saçlarından tutup yerlerde sürüklüyor ve çığlık atan kızın burnuna yumruğu vuruyor! Hastane, iki günlük doktor raporu, karakol, savcılık, avukat, mahkeme, gerilim, üzüntü… Alevi-Sünni çelişkisinin kaşınması... Şimdi Milli Eğitim Bakanı Sn. Nimet Çubukçu’ya soruyoruz devri iktidarınızda, Cumhuriyetin okullarında Kuran kursu müfredatı uygulanıyor da biz mi bilmiyoruz? Değilse, ikide birde tezahür eden bu irtica vakaları ve misyonerlik faaliyetleri ne anlama geliyor? Sn. Bakana, Sn. Sivas Valisine ve ilgililere anımsatmak isteriz: bunlar, ülkemizin dirliğini ve birliğini hedef alan çok tehlikeli oyunlardır. Bu ve başka birçok kentte, benzer provakatif olaylar nedeniyle çeşitli kereler ciddi sorunlar yaşanmış, insanlar birbirini boğazlamış ve 35 suçsuz insanın diri diri yakılmıştır. Ve sonunda ortaya çıkmıştır ki, bütün olaylara, işte bu ajan provakatörler gibi ne idüğü belirsiz adamlar neden olmuştur. Öğrencinin dövülmesi nedeniyle kamuya akseden bu olay münferit değil, binlerce örnekten sadece birisidir. Hiç kuşku yoktur ki, bilerek ya da bilmeden dış güçlerin yararına çalışan şahıslar, bu cüreti yetkililerden almakta, üstlerine yaranmak adına pervasızca bölücülük yapmaktadırlar. Çok saygın bir görev olan öğretmenlik mesleğine yakışmayan bu şahsın, meslekten derhal ihraç edilmesini ve hakkında yasal işlem başlatılarak cezalandırılmasını dileriz."[/QUOTE] Bu açıklamaya karşı çıkacak olan üyelerimiz olacağına eminim ama Alevi olmayan bir vatandaş olarak ben yerinde ve haklı buluyorum... Bu oyunlara düşmemek gerekli ve öğretmen hakkında acilen soruşturma açılmalıdır... Ancak Yer: [B]Yine[/B] Sivas sözünün orada hatalı olduğunu düşünüyorum... Yerin neden Sivas seçildiğinin açıklanması gerektiği inancındayım... Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı bir Cumhuriyet Kenti olduğunu ve burada olay çıkartmanın daha kolay olduğunu anlatmalılardı, yoksa yalın olarak yer yine Sivas demek, amacı ortalığı karıştırmak olanlara alet olmaktan ileri gitmez...Zira 2 Temmuz olaylarını sonuna kadar lanetleyen, Alevi olmayan birisi olarak ciğerimin yandığını her fırsatta dile getiren ve Madımak'ın yıkılıp yerine anıt konmasını inatla savunan birisi olarak Sivas'ın her fırsatta genellenerek yobazlaştırılmasına tahamül edemiyorum... O bakımdan genel olarak açıklamayı alkışlarken Sivas'ın kara Sivas olarak hatırlanmasını sağlayan bu cümle ve tavırları protesto alkışları ile protesto ediyorum...Saygılar... |
[B]Gerçeklik payı varsa üzücü bir durum. Öğretmen hakkında gerekenin yapılması lazım.
Yine Sivas ve yobazlık terimlerinin kullanılması da çok üzücü. Halen 2 Temmuzu kullanarak Sivası karalayanlara ve bunda rol alan herkese yazıklar olsun.[/B] |
Hala bir ögretmen sorun ne olursa olsun ögrencisine vuruyorsa bence hemen aciga alinmalidir. Ben Almanya´da ayrimciligin ne demek oldugunu iyi bilen biriyim. Bu tür olaylari kendi ülkende yasamak daha da aci. O kisiyi kiniyorum, bir kiz ögrenciye namaz kilmadigi icin vuruyorsa ki vurmus bundan egitimci olmaz, coban bile olmaz, böyle insanlarin kendisine bile saygisi yoktur. Umarim bu son olur.
|
[B][COLOR=darkorange]sırf namaz kılmıyor abdest almıyor diye hiç bir eğitimcinin böyle bir tavır sergileyeceğini düşünmüyorum bence bu diyoloğun öncesi ve sonrası vardır ama her ne olursa olsun hiç kimse hele ki bir eğitimci öğrencisini tartaklama hakkına sahip değildir[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00][/COLOR][/B] |
Ben şimdilik bekliyorum,sağlıklı yorum yapmak için!
|
Bu Haber Yalan
|
[QUOTE=Meraküm;514504]Bu Haber Yalan[/QUOTE]
önyargılarına hakim ol yalan olsa ne diye yazayım olay sivasta yaşanıyor basına yansımış bende senin gibi inanmak istemedim ama malesef gerçek |
Abi link verisen daha sağlıklı bir haber olur!
|
[QUOTE=abircan;514507]önyargılarına hakim ol yalan olsa ne diye yazayım olay sivasta yaşanıyor basına yansımış bende senin gibi inanmak istemedim ama malesef gerçek[/QUOTE]
Kaynak Dayanak Göstermen Lazım Gösterdiğin Kaynak geçerli sağlam olması lazım yoksa kulaktan dolma bilgiler olur o yüzden söyledim |
bi ögretmenin sırf abdest almayıp namaz kılmıyo diye durduk yere yumruklayacagı biraz şüpheli . durum farklı boyuttadır bence neyse hayırlısı olsun kimse suclu cekmiştir inşAllah..
|
[QUOTE=Meraküm;514509]Kaynak Dayanak Göstermen Lazım Gösterdiğin Kaynak geçerli sağlam olması lazım yoksa kulaktan dolma bilgiler olur o yüzden söyledim[/QUOTE]
yenisin galiba beni tanımadığın belli illa kanıtmı istiyorsun bunu yapabilecek çapta adam yokmu sanıyorsun [url]http://ntvturk.com/guncel/alevi-ogrenciye-dayak-iddiasi.html[/url] |
[QUOTE=abircan;514513]yenisin galiba beni tanımadığın belli
illa kanıtmı istiyorsun bunu yapabilecek çapta adam yokmu sanıyorsun [url]http://ntvturk.com/guncel/alevi-ogrenciye-dayak-iddiasi.html[/url][/QUOTE] Kimse Kimsenini inancına Karışamaz Namaz Kılmıyorsun Diye karışamaz Aynı Şekilde Namaz kılanada Kılma diyemez Kılanada yobaz diyemez Eğer o hoca bunu yapmışsa yanlış yapmıştır haberin kesinliğini bilmediğim için bir şey diyemem ama Milli eğitim Müfettişleri soruşturup öğrenirlerse böyle bir şeyi o zaman gerekli cezayı verilsin . |
Bu,sıradan bir haber değil.İlk defa duyduğum bir haber sitesinden okuyacak kadar önemsiz bir haber değil.Böyle bir şey varsa,Türkiye gündemine düşmesi lazımdı.Ben biraz daha bekleme taraftarıyım!
|
[B]buradaki lin'ki açamadım.herhangi bir sivas yerel basınında'da bu olaydan bahsedilmemiş,araştırdım fakat şu ana kadar bi bilgiye ulaşamadım.
Abircan şimdi kızacak biz yalanmı söylüyoruz diye.:) yalan söylüyorsun demedim demiyorumda okuduğum kadarı ile hoş bi durum değil.bi öğretmen eğer bu soruları sorup bundan dolayı bi dayak atıyorsa bence bunun hiç bir haklılık derecesi yok olamazda. bu olayın sivasta yaşanmasıda ayrıca üzücü bir durum.sadece sivas olarak düşünmüyorum nerede ne şekilde yaşanırsa yaşansın hoş bir durum değil... [/B] |
[QUOTE=Salim58;514541][B]buradaki lin'ki açamadım.herhangi bir sivas yerel basınında'da bu olaydan bahsedilmemiş,araştırdım fakat şu ana kadar bi bilgiye ulaşamadım.
Abircan şimdi kızacak biz yalanmı söylüyoruz diye.:) yalan söylüyorsun demedim demiyorumda okuduğum kadarı ile hoş bi durum değil.bi öğretmen eğer bu soruları sorup bundan dolayı bi dayak atıyorsa bence bunun hiç bir haklılık derecesi yok olamazda. bu olayın sivasta yaşanmasıda ayrıca üzücü bir durum.sadece sivas olarak düşünmüyorum nerede ne şekilde yaşanırsa yaşansın hoş bir durum değil... [/B][/QUOTE] Alevi öğrenciye öğretmen yumruğu Sivas'ta öğretmenin, tırnağı ojeli öğrenciyi önce 'Sen namaz kılmıyor musun? Abdestin kabul edilmez' diye azarladığı, dersten sonra da başka bir bahaneyle yumrukladığı öne sürüldü. Sivas’ta tarih öğretmeni Orhan Paşazade’nin, tırnağında parlatıcı gördüğü öğrencisini “Sen namaz kılmıyor musun? Abdestin geçerli olmaz” diyerek yumrukladığı öne sürüldü. Olayla ilgili soruşturma açıldı. Sivas Atatürk Lisesi’nde tarih öğretmeni olan Orhan Paşazade, iddiaya göre önceki gün 9. sınıflara ders vermek için girdi. Başının ağrıdığını, ders işlemek istemediğini söyleyen Paşazade, Eda K.’nın yanından geçerken birden durarak, “Sen namaz kılmıyor musun?” diye sordu. Öğretmen, öğrencinin tırnaklarındaki parlatıcıyı göstererek, “Bunlarla aldığın abdest de kabul edilmez. Zaten sen abdest de almazsın” dedi. Bunun üzerine öğrenci, “Öğretmenim, ben daha küçüğüm, namaz kılmayı da, abdest almayı da bilmiyorum” dedi. “Alevi misin?” diye soran öğretmen, “Evet” yanıtı alınca sınıftan çıkıp gitti. Eda K., olayın devamını şöyle anlattı: “Bir arkadaşımla birlikte tuvalete gittim. Tuvaletin kapısından çıkınca öğretmenimizi gördüm. Bana, ‘Burada ne arıyorsunuz?’ diye bağırdı ve birden yumruk attı. Burnumdan kan gelmeye başlayınca eve gittim.” Eda K.’nın babaannesi Kibar K., hemen öğrenciyi doktora götürerek rapor aldıklarını anlatarak, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de şikâyet dilekçesi verdiklerini söyledi. Okul Müdürü Fatih Sancılı ise sorularını yanıtlamak istemediğini belirterek, “Okulda müfettişler var. İdari soruşturma başladı” dedi. ‘Müfettişler soruşturuyor’ Sivas İl Mİlli Eğitim Müdürü Murat Taner de olayı doğrulayarak, şunları söyledi: “Konu soruştuluyor. Bize dün dilekçe verdiler. Müfettişler şu an okulda tarafları dinliyorlar. Onların hazırlayacağı rapora göre size bir şey söyleyebilirim. Arkadaşlarımızın hazırlayacağı rapora göre, yasa ve yönetmeliklerde belirtilen cezalar verilecektir. Hiçbir gerekçe vurmayı haklı göstermez.” Alevi örgütleri de olaya tepki gösterdi: Pir Sultan Abdal Vakfı Başkanı Murtaza Demir: Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya soruyoruz; devri iktidarınızda okullarda Kuran kursu müfredatı uygulanıyor da biz mi bilmiyoruz? Değilse, ikide bir tezahür eden bu irtica vakaları ve misyonerlik faaliyetleri ne anlama geliyor? Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız: Gün geçmiyor ki; ülkemizin bir köşesinden Aleviler’e ve öbür ötekileştirilmişlere yönelmiş bir linç, sürgün, hakaret, aşağılama, darp haberleri gelmesin. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez: Hükümete, devletin tüm ilgililerine, ayrımcılığa, hak ihlallerine son vermeleri çağrısı yapıyoruz. Radikal - 16 ocak 2010 BEHZAT MİSER [url]http://www.pirsultan.net/haber_detay.asp?ID=3711[/url] ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU'NDAN BASIN AÇIKLAMASI •Linç girişimleri yükselişte, •Lise Koridorlarında Alevi Kız Öğrenciye Tarih Öğretmeni’nin Attığı Dayak… •Öğretmen Kılığında Bir Şeriatçı Faşist… •Eğitim –Öğretim kurumlarımız bu zihniyetli kişilerden arındırılmalı. "Basına ve Kamuoyuna Gün geçmiyor ki; ülkemizin bir köşesinden Aleviler’e ve öbür ötekileştirilmişlere yönelmiş bir linç, sürgün, hakaret, aşağılama, darp haberleri gelmesin. Biga, Edirne, Erzurum, Manisa’da olanlar… Tahrik edilmiş, kışkırtılmış, akılları başlarından alınmış, ağızlarında şeriatçı sloganlar, ellerinde sopa, balta ve pompalı tüfeklerle; “Ötekiler”e hücum eden güruh. Ya önlerinde, ya arkalarında onların işlerini kolaylaştıran güvenlik-belediye görevlileri... İzmir, İstanbul, Ankara’da Belediye işçileri, itfaiye işçileri ve Tekel işçilerine yönelmiş panzerler, biber gazları… Başbakan’ın meclisten yükselen sesleri, işçileri suçlayan cümleleri… İstanbul Dolapdere’de Kürtlerin üstüne Romanları salan anlayış, Manisa-Selendi’de Romanlar’ın üstüne Türkleri, Edirne’de Türkler’in üstüne Türkleri salıyor. Mazlumun zalime, zalimin mazluma dönüştürülebildiği, linç kültürünün geliştirilip özendirildiği bir ortam. Ve Alevilere “İlkel” diye ekranlarda bağıran bir şair bozuntusu, Show Radyo’da “Bankaların ışık söndürmesini “Alevilerin Mum söndü”süne..... Derken; son haber Sivas’tan geldi. Atatürk Lisesi Tarih Öğretmeni Orhan Paşazade sınıfta öğrencilerinin dini’ni, mezhebi’ni, inancı’nı merak etti. Yetinmedi Alevi bir kız öğrenciyi okul koridorunda kıyasıya dövdü. “Ona senin yaşındakiler anne oluyor, git evlen” dedi. Çocuk rapor aldı. Bu öğretmen kılıklı faşist adam, adında “Atatürk” sözcüğü olan bu lisede, Cumhuriyetin kurulduğu bu şehirde, Sivas’ta Alevi bir kız öğrenciyi dövmedi aslında. Tüm Sivas’ı, Sivaslılar’ı dövdü. Alevi-Sünni herkesi…. Yıllardır uygulanan eğitim-öğretim politikalarının ürünüdür tüm bu olanlar. Nasıl öğretmenler, nasıl gençler, nasıl yeni nesiller yetiştirdiğimizin işaretidir. AKP, bir yandan “Açılım” üstüne “Açılım” yaparken, Açılım belirtileri uç vermeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nı, Sivas Valiliği’ni, Sivas Cumhuriyet Savcılığı’nı, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, Sivas’ta kurulu Demokratik Kitle Örgütlerini, Sendikaları, Odaları, Basın Kuruluşlarını, Ticaret ve Sanayi Odasını, Lokantacılar Odasını, Sivas Spor yöneticilerini, Sivas Barosunu, Siyasi Parti İl Başkanlıklarını göreve çağırıyoruz. Ya kardeşlik, ya kardeşlik. (Düşmanlık demeye dilimiz varmıyor) Bu vahşi saldırıyı içine sindirebilen, yetinmeyip üstünü örtmeye çalışan, dayak yiyen öğrencinin velisini davacı olmaması için iknaya gayret eden, işbirlikçi Cem Vakfı Sivas Şubesi yöneticilerini kınıyoruz. Bu barbarlığı, bu düşmanlığı, bu ayırımcılığı önleyin lütfen. Madımak katliamını yaratan o kör, o düşman, o çağdışı düşünceyi mahkum edin. Unutmayın o Alevi kız öğrenci hayatı boyunca unutmayacak hangi nedenle dayak yediğini. Ve unutmayın; o çocuk, sizin çocuklarınızın içinde sorgulandı ve dövüldü. Genel Başkan Ali BALKIZ" 15 Ocak 2010 [url]http://www.pirsultan.net/haber_detay.asp?ID=3712[/url] basın masın yok artık varsada yoksada tek sesli faşist bir basın yayın anlayışı hakim artık ülkede, onun duyamıyor işitemiyor değerlendiremiyoruz malesef tekelci basın oldu artık evet efendimci basın |
ÇOK KÖTÜ VE İNANMASI ZOR BİR DURUM SAĞLIKSIZ ZİHNİYETLER GERÇEĞİ GÖRMEYEN GÖZLER VE ANLATMAYI BİLMEYEN KİŞİLER ÇOK YAZIK YA O KİŞİNİN ÖĞRETMENLİĞİNEDE İNSANLIĞINADA!!! HERŞEYDEN ÖNCE KARŞISINDAKİ ÖĞRENCİSİ VE ONDAN YAŞÇA KÜÇÜK BİR İNSAN RABBİM YARDIMCISI OLSUN BU ZİHNİYETLERİN.....
|
[B][I]Bu kadar mı aciz bir öğretmen miş ki namaz kılmıyor , abdest almıyor diye bir öğrenciyi dövüyor ben inanmıyorum inamkata istemiyorum ; bunlar hep medyanın uydurmasıdır , öğretmenlerimiz karalamsıdır[/I][/B]
[B][I].Burası Türkiye Cumhuriyeti herkes hürdür ve özgürdür isteyen istediği şekilde yaşıyor, lütfen bu tür provakasyonlara gelmeyelim.[/I][/B] |
Arkadaşlar neyine inanmıyorsunuz? Sanki Türkiye'de hiç olmayan birşeyden bahsediliyor... 50 yerde haberi çıkmış, inanmayacak birşey değil ancak nedeni öğrencinin Alevi olması mı? Namaz kılmaması mı? Yoksa başka birşeyler mi var? Yalın olarak şu anda bilinen aralarındaki tartışma, tüm sınıfın önünde olmuş bir tartışma, kızın ifadesine görede tuvaletten çıkınca gelip dövmüş... Bunlar soruşturma sonucunda ortaya çıkar ama öyle ya da böyle dünyanın en yanlış şeylerinden birisi... Nedir bu? Öğrenciyi dövmek, nedeni önemli değil... Ama nedeni mezhepsel, düşünsel ya da dinsel birşeyse bu dinimize de sığmaz insanlığada... Öğretmeni sonuna kadar kınıyorum... Açıklamada da yazdığı gibi inanmamak için bir neden yok Türkiye karıştırılmak isteniyor, en iyimser, basit ve saf haliyle bakıldığında bile mezhepsel bir dayak çıkıyor ki bu çok vahim, ama belki de derinlerde bir yerde birşeyler vardır...
|
Elbetteki haberin doğru yada yanlış olması zamanla anlaşılacaktır, fakat böyle bir zihniyetin çok yanlış olduğu bir kimsenin bir başkasına şiddetle birşey kabul ettirmeye kalkışmasının haklılık yanı asla olamaz! Eğer böyle birşey doğruysa çok yazık.
|
eğer bu olay gerçekten olduysa bende bir elhamdülillah müslüman olarak diyorumki o öğretmene sorun bakalım acaba kendisi namaz kılıyormu hiç alnı secdeye gelmişmi hangi öğrencimiz namaz kılmışta eda geri kalmış be bu ne kadar cahilce bir davranıştır yarabbi o öğretmeni elime verseler varya ben ona öyle bir yedi kıbleye namaz kıldırırımki çok sinirlendim ben yine allah belasını versin o iblisin kız öğrenciye oda yapılırmı be erkeğe yakışırmı hiç böyle pervasızlık.
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:06. |