![]() |
Baykal Sivas' a gelecek
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/politika/1.baykall.jpg[/IMG]
[B]İl kongresine katılabilmesi için tarihi netleştirmeye çalışılıyor[/B] CHP Sivas’ta seçim maratonuna girdi. Hafik dışındaki tüm ilçelerde başkanlar seçildi. Merkez ilçe teşkilatı da seçimde yeni başkanını belirledi. Hafik’te ise 23 Şubat tarihinde ilçe başkanı seçimi yapılacak. İl başkanlığı ise Mart ayının ikinci yarısında kongre gerçekleştirecek ve yeni başkanını belirleyecek. CHP il başkanı Bülent Renda Deniz, yapacakları kongre hakkında bilgi verdi. Başkanlık için yeniden aday olup olmayacağı konusunda şu an için net bir açıklama yapmayan Deniz, ilçelerden olumlu şekilde öneriler geldiğini, büyük bir teveccüh olduğunu ancak bunun kararını tek başına veremeyeceğini söyledi. Genel Merkez ile yaptıkları görüşmelerde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın il kongresine katılabileceği konusunda fikir ortaya çıktığını belirten Bülent Renda Deniz, genel başkanlarının gelmesini istediklerini, bunun için seçim tarihini Baykal’ın programlarına göre ayarlamaya çalıştıklarını ifade etti. Baykal’ın 81 ilin tamamına aynı önemi verdiğini ancak Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’a karşı farklı baktığını söyleyen Deniz, eğer programlarda bir çakışma olmazsa seçimlerinde Baykal’ın da bulunacağını kaydetti. Sivaspostası |
Cevap: Baykal Sivas' a gelecek
yeni seçilen başkanlara başarılar dilerim.
bence sayın Baykal Sivasa zor gelir. bu aralar Ankarada siyasetin gündemi sıcak. yinede o güne programı uyarda gelirse hoş gelmiş sefa gelmiş deriz. |
Babaocağına hoşgelir... O zaman kongrede spor salonunda olması gerekir... İyi olur...
|
Hoşgelir!
Sıradan,protokol dilek ve temennilerinden öte geçecek bir şey,gelişme olur mu,sanmıyorum! |
baykal uzun zamandır sivas merkeze gelmiyordu.ne has acaba.
|
Bu adam bir geldi bi daha gelmek istiyor ne güzel hoşgeliiyor...
|
[I][COLOR=darkred]o herifin Sivasta ne isi var yaw[/COLOR][/I]
|
[QUOTE=ömer yalcin;523583][I][COLOR=darkred]o herifin Sivasta ne isi var yaw[/COLOR][/I][/QUOTE]
Umarım "HERİF" kelimesinin anlamını bilerek kullanmışsınızdır... :) |
[QUOTE=Kibrisli;523591]Umarım "HERİF" kelimesinin anlamını bilerek kullanmışsınızdır... :)[/QUOTE]
[B][I]Neymiş ki Burak'cım anlamı, kötü bir şey ise silelim lügatımızdan :D[/I][/B] |
Buyursun gelsin memnun oldum,hoşgelsin sefalar getirsin,Cumhuriyetın temelinin atıldıgı Sivasımızda,Cumhuriyet Halk Partisi Başkanını görmek sevindirici,en azından benim adıma.Bu adam,o herif bu yaftalar hangi amaçla yapıştırılır acaba anlamış degilim yazık...
|
[QUOTE=Ertugrul;523592][B][I]Neymiş ki Burak'cım anlamı, kötü bir şey ise silelim lügatımızdan :D[/I][/B][/QUOTE]
Becerikli, elinden her iş gelen kişi anlamında... O yüzden dedim doğru kullanmışta Ömer Bey.. |
hala nasıl siyasette duruyo anlamak güç kendini komik duruma düşüruyo dalga geçmeye başladı herkes baykalla.Kendisi bilir gerçi biz güleriz eğleniriz :)
|
bırakın gelsin misafir tanrı misafiridir hoş gelir sefalar getirir biz misafirperverizdir sivaslı diye boşa dememişler dimi.
|
Sanırım erken seçim çalışmalarına Sivas'tan başlayacak... Bu Cumhuriyetin kurulduğu şehir için mutluluk verici... Keşke tüm parti genel başkanları Sivas'ın bu önemini kavrasa...
|
Böyle bir liderin nesi beğenilmez, neden ne işi var denir bir anlam veremedim. Hakkında araştırma yapın Sayın Baykal bakanlıkta yapmıştır geçmiş dönemde, hakkında tek bir dava yoktur, bir yosuzluk söylentisi yoktur, sadece hakkında açılan bir dava var oda Zonguldakta mitink yaparken saat 17 de bitmesi gerekirken yarım saat geç dağıldı diye hakkında açılan davadan ceza almıştır.
İnsanın aklına "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" ata sözü geliyor. Gelirseniz elbetteki güzel olur, o bölgenin sorunları nelerdir öğrenmiş olursunuz, sefa gelirsiniz hoş gelrsiniz. |
[B][COLOR="Navy"]geleceğinden gelmiyeceği daha hayırlıdır baykal ne yaptı diyenler sizin dininize başörtünüze karşı değilmi yolsuzluk yapsa daha iyidir[/COLOR][/B]
|
[QUOTE=arifcoskun;523604]Böyle bir liderin nesi beğenilmez, neden ne işi var denir bir anlam veremedim. Hakkında araştırma yapın Sayın Baykal bakanlıkta yapmıştır geçmiş dönemde, hakkında tek bir dava yoktur, bir yosuzluk söylentisi yoktur, sadece hakkında açılan bir dava var oda Zonguldakta mitink yaparken saat 17 de bitmesi gerekirken yarım saat geç dağıldı diye hakkında açılan davadan ceza almıştır.
İnsanın aklına "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" ata sözü geliyor. Gelirseniz elbetteki güzel olur, o bölgenin sorunları nelerdir öğrenmiş olursunuz, sefa gelirsiniz hoş gelrsiniz.[/QUOTE] Ben de bunu anlayamıyorum ya... İlgisiz olan, Sivas'ı küçültenler alkışlanıyor, Sivas'la ilgilenen, ayrı ilgi gösteren liderlere de "Ne işi var" deniyor... CHP Sivas için ayrı bir komisyon kurdu, haberdar olunmuyor belki ama Genel Başkan yardımcısı geldi, Milletvekili 2 haftada bir gelip sorunları dinliyor, meclise taşıyor, Genel Başkan kaç ilin il kongresine katılmış??? Ama Sivas'a ayrı ilgi gösterip Sivas'ınkine geliyor... Çok değil 6 ay önce de gelmişti, yılda iki kez Sivas'a geliyor, ilgi gösteriyor benim halkım hoşgeldi, Sivas'ın fabrikaları kapanıyor, trenler kalkıyor, ne olacak bu stad söz verildi yapılmıyor, Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin formasyon sorunu var, Üniversiteye kadro verilmiyor, küçültülüyor, Sivas sahipsiz bırakıldı ama destekleriniz için teşekkür ederim demek dururken neden geliyor diyor... Bu şehirde CHP'li bir kesim de var ve halkın %20'ye yakınını oluşturuyor... Onlar tüm Sivas adına bu isteklerini sorunlarını diğerlerinin yerine de dile getirir ne yapalım artık... |
[QUOTE=kolsuz_kerim;523606][B][COLOR=Navy]geleceğinden gelmiyeceği daha hayırlıdır baykal ne yaptı diyenler sizin dininize başörtünüze karşı değilmi yolsuzluk yapsa daha iyidir[/COLOR][/B][/QUOTE]
[B][FONT=Comic Sans MS]En azindan ne oldugu belli , fikri belli gôrüsû belli ![/FONT][/B] Tamamen ayri görüslere sahip olsam'da Hosgelsin ne diyelim. |
yahu ne istiyorsunuz türbana kim karşı değilki baykal olmasın kardeşim bende ülkücüyüm ne yani gelmesinmi diyim tabiiki baykalda gelecek devlet babada gelecek tayyepte gelecek hepside gelecek kardeşim burası il dimi
|
baykal amcada gelsin
|
heee bende eyle diyom ellemen adamı gelsin yahu ne istiyorsunuz tabiiki gelcekler hepside bizim rahmetli muhsinimizde gidiyordu diğer illere gelme diyen oluyormuydu sayın şenerde gidiyor gelme diyorlar ne biçim misafir sevmez oldunuz be yakışıyormu sivaslıya ben ist gelei kültürümü unutmuşunuz gardaşım bah gelirsem fena yaparım sizi haa amaaa.
|
[QUOTE=Dilsad Hatun;523690][B][FONT=Comic Sans MS]En azindan ne oldugu belli , fikri belli gôrüsû belli ![/FONT][/B]
Tamamen ayri görüslere sahip olsam'da Hosgelsin ne diyelim.[/QUOTE] [B][COLOR="Navy"]çok merak ediyorum fikri nedir görüşü nedir acaba?sözünün eri ise bir ara secimi kazanamassam rodos adasına kadar yüzecekti yüzdümü acaba:D[/COLOR][/B] |
[QUOTE=kolsuz_kerim;523863][B][COLOR="Navy"]çok merak ediyorum fikri nedir görüşü nedir acaba?sözünün eri ise bir ara secimi kazanamassam rodos adasına kadar yüzecekti yüzdümü acaba:D[/COLOR][/B][/QUOTE]
Bunlar siyasetin espirileridir, 80 yaşında birisinin Rodos'a yüzemeyeceğini herkes bilir, sen de zaten sonunda gülerek espiri olduğunu onaylamışsın... Ama sözünün eri adam Sivas'ın bakanı benim deyip verdiği sözleri tutan adamdır... 30.000 kişilik stad sözü verip 20.000'e razı olun demeyendir, Psikiyatri hastanesi sözü verip sonra Tokat'a yapmayandır ya daaa ne bileyim mesela 2000 yataklı bölge hastanesi sözü verip 600 yataklı yaptırmayan sözünde duran adama ben dürüst adam derim... Gerçi söylediklerimin hiçbirisi sonradan söylenen kapasiteleri ile de yapılmadı hala bir taş konmadı Sivas'a... Lütfen Çuvaldızını kendinize batırınız... Sivas için gardaşım Sivas için... Artık ülkeyi şunu bunu geçtim, Sivas için biraz deyin ki "Bu adam verdiği sözleri yapmadı" ya da yaptığına inanıyorsanız, Erdoğan doğru adamsa Sivas için beni ikna edin... |
[QUOTE=kolsuz_kerim;523863][B][COLOR="Navy"]çok merak ediyorum fikri nedir görüşü nedir acaba?sözünün eri ise bir ara secimi kazanamassam rodos adasına kadar yüzecekti yüzdümü acaba:D[/COLOR][/B][/QUOTE]
[B][FONT="Comic Sans MS"]Komik olan nedir onu anliyamadim , gorusunu bilmedigin ve merak ettigin birinin gelmesi veya gelmemesi seni niye bu kadar çok ilgilendirdiki :) Sana Baykal'i savunacak degilim ki kendisini hiç sevmem ;) ama en azindan neye karsi oldugunu cok az bilmissindir . Kimileri gibi Basortusu sözleri verip , Din'de hak olmayan seyleri izin vermedi . Neyse Baykal'da gömlegini cikarirsa o zaman sana Hak veririm ben .. Vesselam. [/FONT][/B] |
Gitseler bir turlu, gitmeseler bir turlu.( Hangi parti olursa olsun)
Sevgili Kibrisli, " Sivas icin gardasim Sivas icin" diye soylediginiz su kisacik cumlenizle ne guzel ozetlemissiniz ............. Hic degilse ilgi gosterip, umursuyor en azindan Sivas'in varligini. Onun icin Hos gitmis, sefa gitmis.......... |
Sabahattin ÖNKİBAR
[email]sonkibar@gmail.com[/email] [Sabahattin ÖNKİBAR] AKP faşizmi ile göğüs göğüse mücadeleyi sadece Baykal yapıyor! Bakın, benim üniversite yıllarımdan beri eylemli fikir çizgim bellidir. Ali Bayramoğlu’ndan Serpil Yılmaz’a medyada bunun bir sürü tanığı var. Irkçı ya da şoven değilim ama Türk milliyetçisiyim yani klasik anlamda sağda biriyim. Ama itiraf ediyorum, bugünlerde merkezin solunda olan CHP’nin lideri Sayın Deniz Baykal’a minnet doluyum! Niçin mi? AKP tedhişi ya da faşizmine karşı yiğit bir duruş sergilediği için! Tekrar ediyorum benim CHP ve liderinden şahsımla ilgili zerre bir beklentim yok ve olamaz. Dolayısı ile duygularım kendi adıma değil, ülkem ve milletim içindir. Evet Deniz Baykal bugün tarihsel bir görev yapıyor! Şu manzaraya bakın: Büyük Önder’in gençliğe hitabesinde söylediği gibi her yerin işgal edildiği, bazı anlı-şanlı sözde demokratların araziye uyduğu, cumhuriyet burjuvazisinin beyaz bayrak çektiği, holding medyasının diz çöktüğü, sendikalardan Sivil Toplum Örgütlerine kadar pek çok çevrenin pes ettiği, ama en önemlisi TSK gibi Cumhuriyetin en temel kurumunun anlaşılmaz şekilde AKP’ye lojistik destekler verdiği yani ona istismar ortamları hazırladığı bir iklimde Deniz Baykal, AKP tirancılığına karşı göğüs göğüse bir mücadele veriyor. Hakkı teslim edelim, bu bir hakikat! TSK değil ama Deniz Baykal olmasaydı emin olun Türkiye bugün çok daha rezil bir noktada olurdu. Öyle olduğu içindir ki Tayyip Erdoğan, Deniz Bey’le yatıyor Baykal’la kalkıyor! Taraftarlığı bırakın ve tabloyu iyi okuyun! TSK bile Tayyip Erdoğan karşısında tutunamazken, Deniz Baykal’ın hem kendisi hem de partisi dimdik ayaktadır. Türkiye’de AKP’ye karşı örgütlü olan iki siyasi yapıdan biri CHP diğeri MHP’dir ki, MHP’deki durum Bahçeli’ye rağmendir yani o partinin kendine özgü özelliği sebebiyledir. Oysa CHP’de Baykal önder olmasaydı bu parti şimdiye kadar çoktan birkaç parçaya bölünür ve AKP de devleti fetih hareketini tamamlamış olurdu. Bölünme deyip küçümsemeyin işte merkez sağ bölündü ve yıllardır toparlanamıyor. Ayrıca AKP bu bölünme ile vücut buldu. Dolayısı ile Deniz Bey olmasaydı emin olun CHP de, DSP ya da SHP gibi marjinal ve minik bir kaç parçaya ayrılacaktı. Buradan hareketle CHP ve lideri Deniz Baykal, TSK’nın beceremediği Cumhuriyete ve ilkelerine güvence olmayı, üstelik demokratik bir şekilde başarıyor. Eğer merkez sağ bütünleşemezse, merkez sağ seçmenin ödünç de olsa Sayın Baykal’a bu katkılarından ötürü oy verme borcu doğmuştur. SUSKUN... AKP sıkıştı mı kahraman ordumuz imdadına koşuyor! Bülent Arınç’ın, Emine Erdoğan’ın GATA’ya alınmaması bağlamında Orgeneral Başbuğ’un, “Keşke olmasaydı” beyanına verdiği karşılığı biliyorsunuz. Arınç, Genelkurmay Başkanının bu sözleriyle adeta eğlenerek; “Keşke olmasaydı mı? Böyle bir program var televizyonda” şeklinde bir karşılık vermişti... Orgeneral Başbuğ, bütün iyi niyetine rağmen onur kırıcı olan bu tepkiye, Arınç’ı muhatap almamak için olsa gerek susmuştur.. Hadi bu suskunluğu muhatap almama adına anlayışla karşılayalım, peki ya şu paslaşma konusu.. Genelkurmay Başkanı günlerdir bu konuda niçin susuyor? Gerçekten Başbakanla aralarında böyle bir paslaşma var ise Başbuğ’un aylardır verdiği o feryat görüntüleri tiyatro muydu?.. Yok yok kendine bile sahip çıkamayan TSK’dan artık tek isteğimiz, AKP’ye yeni istismar konularını bahşetmemeleridir. Açıkçası ben bu konuda endişeliyim. AKP sıkıştı mı, kahraman ordumuz kimi dış etkilerle AKP’nin yine aslanlar gibi imdadına koşacak!.. İHTİYAÇTAN... Şizofrenin, Tayyip’e suikasti! Tayyip Erdoğan siyaseten ne zaman sıkışsa ve mağduriyete ne zaman ihtiyaç duysa besleme biad medyası Emniyet’le işbirliği yaparak hemen bir balon patlatır ve Başbakanın suikastten son anda kurtulduğunu manşetlere çeker. Hatırlayın bugüne kadar bu tür onlarca manşet atıldı... Peki atılan bu manşetler ve güya yapılan bu suikast teşebbüslerinden sonra hüküm giyen bir tek kişi var mı?.. Yok... Evet, Başbakan’a suikast hazırlığı veya teşebbüsünden yargının cezalandırdığı bir kişi bile yok.. Son olarak hatırlayın güya Ergenekon’un Adana Örgütü, Başbakan’ı uzun namlulu tüfekle öldürecekti diye günlerce yayınlar yapılmıştı. Konuyu bağımsız yargı yani savcılık inceledi ve takipsizlik kararı verdi, başka bir ifade ile savcılık dava açmaya bile gerek görmedi.. Katil zanlısı diye yakalanan ise savcılığa göre meğer bir şizofrenmiş... TESELLİ... Gül’den askere sövene mükafat! Abdullah Gül Anayasa’ya göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin başkomutanı ama o başkomutanı olduğu Orduya söven isme mükafatlar veriyor... Kim midir ödüllendirilen isim?.. Sinan Çetin’dir!.. Hatırlayacaksınız her dönemin iktidar şakşakçısı Sinan Çetin kısa bir süre önce AKP’nin Kürt Açılımı politikasına güya destek olmak için TSK’yı Güneydoğuda katliamlar yapmakla, adam öldürmekle yani neredeyse katillikle itham etmişti. Bu beyanları üzerine kamuoyundan geniş tepkiler alan Sinan Çetin’i Abdullah Gül teselli ediyor ve onu mükafatlandırarak Hindistan gezisinin heyetine dahil ediyor. Düşünebiliyor musunuz, bir başkomutan kendi mensuplarına küfürler savuran birini bu şekilde bağrına basıyor!.. Böyle başkomutan dünyanın hangi ordusunda var? --------------------------------------------------------------------------- yurdumuzun kurtuluş meşalesinin yakıldığı (4 eylül sivas kongresi) memleketime gelmenden Sivas'lılar olarak gurur duyuyoruz. Sn. Baykal. Çünkü Memleket yine toz duman Sivas ta üzerine düşen Vatanperliği yine gösterecektir. Hoş gelesin sefa gelesin. |
zaten deniz baykalin isi düsmese sivasa gelirmiydi !gelmesin kardesim bizim memlekete öyle adamlarin ne isi var bizim sivasimizda .sivasa gelip bizide bölecek halkimizin icinde emin olun bu adamda hersey beklenir .sahteker siyasetci !!!!
|
benim saf ve temiz kardesim sivasa kim gelirse gelsin ama o deniz baykal gelmesin .erdogan diyon iyi adamsa beni ikna edin diyon .sen her halde türkiyede yasamiyon veya nelerin degistigini göremeiyon sen sadce görmek istedigini görüyon .ac gözünü gardasim ac .ac da söyle bir bak etrafina erdogan dan önce si ve sonrasi diye .bu millet cok cekti sahteker siyasetcilerin yüzünden. tabi bizim millette alisti hastene önlerinde kuyruk beklemeye eczane önlerinde ,amaliyat masasinda norkozcuya bile rüsvet vermeye .... hepimizi alistirdilar bunlara degilmi ..tek bunlara dur diyen is e erdogan oldu önce bir düsün.:rolleyes:
|
hep derim bu kizlar bir futboll dan bir de siyasetten geri kalmislar diye .güzelim sen elinin hamuru ile erkek isine karisma sayin ayten 58;)
|
Caner nerden çıktın ki sen? Sivaslilar.net'in aile ortamını bilmeden gelmişsin konuşmuşsun... Biz farklı görüşlerde oluruz, kavga ederiz ama sonunda yine el ele kolkola gezeriz... Baykal Sivas'ı bölecekmiş, Türkiye'yi bölenler ortada, Silivri'de ayrı hukuk, Silopi'de ayrı hukuk, Erzurum'da ayrı hukuk, PKK'lılar ülkeye alkışlarla giriyor, İçişleri bakanı yargıçları ayarlayıp serbest bırakıyor, Baykal'mı bölüyor ülkeyi, yoksa AKP zihniyeti mi? Gelmişsin buraya Baykal bölecek demişsin 5 tane mesaj atmışsın beşinde de insanlara sataşmışsın bölmüşsün kadın erkek diye, sağcı solcu diye... Bana demişsin ki Türkiye'de yaşamıyorsun heralde, ben Türkiye'de hem de Sivas'ta yaşıyorum ve sana soracak değiliz Baykal'ı mı istiyoruz Erdoğan'ı mı? Ve asıl Türkiye'de yaşadığım için endişeliyim ya Türkiye'nin geleceğinden... İşçiler 3 aya yakındır sokaklarda yatıyor, insanlar çoluğundan çocuğundan ayrı hapiste suçunun ne olduğunu bilmeden 1 yıldan fazladır yatıyor, Eczacılar kan ağlıyor, hastanelerde kuyruk bitti çünkü devlet hastanesinden bile 12 tl para alınıyor, ben hergün sabahtan akşama kadar bir eczanede oturuyorum ve bakıyorum, hiçte sizin dediğiniz gibi değil, halk hiçte memnun değil 5 tl'lik bir ilaca 15 tl vermekten...
Ayrıca sitemizin herhangi bir üyesine, bir Türk kadınına siyasete elinin hamuru ile girme demekten sizi men ederim... Bir Türk erkeği olarak men ederim, bu ulus içimn kadın taaa ortaasyadan beri önemlidir, Orta asyadayken bile Hatun mecliste Kaan'ın yanında oturur, Hatun onay vermeden hiçbir karar alınmazdı.. Bu Kadınlara hakları 1930'dan beri verilmiştir ama senin zihniyetin 1923-1950 arasındaki dönemi görmediği, O devrimleri içselleştiremediği için kadınlarla erkeklerin eşit olduğunu hala bilmiyorsunuz... |
[QUOTE=CANER GENCER;523962]benim saf ve temiz kardesim sivasa kim gelirse gelsin ama o deniz baykal gelmesin .erdogan diyon iyi adamsa beni ikna edin diyon .sen her halde türkiyede yasamiyon veya nelerin degistigini göremeiyon sen sadce görmek istedigini görüyon .ac gözünü gardasim ac .ac da söyle bir bak etrafina erdogan dan önce si ve sonrasi diye .bu millet cok cekti sahteker siyasetcilerin yüzünden. tabi bizim millette alisti hastene önlerinde kuyruk beklemeye eczane önlerinde ,amaliyat masasinda norkozcuya bile rüsvet vermeye .... hepimizi alistirdilar bunlara degilmi ..tek bunlara dur diyen is e erdogan oldu önce bir düsün.:rolleyes:[/QUOTE]
[B][FONT=Comic Sans MS] Gardas gözünü ac diyon'da sen baya körlesmissin bence bu gafletle pek yol alamazsin sen ;) Bekleyen bitti yani Tayyip geldi halloldu hersey ..Tebrik ederim ben bile Yurtdisinda kaldigima ragmen Tûrkiyem'in halini senden daha çok iYi degerlendirmisim. Eczaneler'le is mi bitiyor , Iki uç Toki binasi yaptiniz diye bu millet sefalet'ten mi kurtardiniz , insanlari etnik kÔkenlerine bölüp sen busun sen osun diye kardeslik mi sagladiniz Vatan'a , söz verip'te Uni.lerin önündeki Bacilarini mi kurtardiniz ?! Naptiniz , Amerikan'in kapisina gitmekten baska , AB 'ne özenmekten baska , Milletin derdini dinlemeyip hor görmekten baska , NAPTINIZ ! .[/FONT][/B][B][FONT=Comic Sans MS] Ilk önce yasina bak , sonra Güzelim diye hitap ettigin yasina bir bak , Akp Teskilatlarinda sana üst dûzey Konusma terbiyesi vermisler sanirim. :) [/FONT][/B] |
[QUOTE=CANER GENCER;523964]hep derim bu kizlar bir futboll dan bir de siyasetten geri kalmislar diye .güzelim sen elinin hamuru ile erkek isine karisma sayin ayten 58;)[/QUOTE]
Futboldan çok anlayan bir Sivaslı olarak Sivasspor'un kaç maçına gittin,futboldan anlamayan ben 3 senedir bütün maçlarına gidiyorum,ne zamn istersen futbol kuraları ile ilgili tartışmaya haızrım.Siyasetten ne kadar anladıgına girmek istemıyorum başıma agrı girdi,biz hem hamur işi yaparız,hem futboldan anlarız,hemde siyaset biliriz sende maalesef üçüde yok.hiç bir şey için geç degil ögrenebilirsin... |
[QUOTE=Kibrisli;523591]Umarım "HERİF" kelimesinin anlamını bilerek kullanmışsınızdır... :)[/QUOTE]
evet bilerek kullandim,adam diyeneyecegim icin kullandim malesef |
[QUOTE=ömer yalcin;524004]evet bilerek kullandim,adam diyeneyecegim icin kullandim malesef[/QUOTE]
Doğru kullanmışsınız işte bende onu dedim ya.... elinden her iş gelen, maharetli adam demektir herif... Yani hem maharefli hem de adam gibi dürüst adam dediğiniz için doğru kullanmışsınız... |
[B]anlamının böyle oldugunu bilse kullanmazdı bence :)[/B]
|
[COLOR="Red"][B]Baykal'in tarzini tavrini ne kadar da begenmesem, elbette Sivas'a gelebilir, bizim kapimiz herkese aciktir.. o gelmesin su gelmesin bu gelmessin diyemeyiz, kim gelsin peki??
surda bile bazi uye arkadaslarimizin tavri hic hos degil.. herkes istedigi partiyi tutar destekler, ama birbirimizi kucuk dusurmek gibi konusmalar hic te guzel degil.. bir arkadas ta kadinlar siyasetten ve spordan anlamaz demis.. Nebahat Albayrak diyorum sadece..[/B][/COLOR] |
Yani, AKP'ye oy veren şöyledir böyledir şudur budur diyenler oldu, onlara da karşı çıktım, bir görüşü, düşünceyi, milyonlarca insanın oy verdiği bir partiyi temsil eden genel başkana da böylesi laflar söyletmem ki, devlet adamıdır, yıllarca bakanlık yapmış birisidir, düşüncelerini beğenirsin beğenmezsin ama ben nasıl Tayyip Erdoğan için bu adam, şu herif, gibi kelimeler kullanmıyorsam, saygısızlık yapmıyorsam hiç kimseye de Baykal'ın saygısızlık yapmasına izin vermem... Yani köpek karşı bahçeden bu bahçeye havladığında kötü bu bahçeden karşı bahçeye havladığında iyi köpek değildir... Köpek köpektir kardeşim... AKP'ye bu tavır gösterildiğinde nasıl ayağa kalkıyorsanız siz de başka partiye yapmayacaksınız... Ben Kemalistim yıllarca da CHP'nin içerisinde çalıştım, mücadele verdim, Baykal'ı çok mu severim hayır ama sonuç olarak dürüst bir devlet adamıdır, şimdiye kadar da başka parti başkanlarının yaptığı hataları yapmamıştır, hırsızlık yapmamıştır, adam kayırmamıştır, torpil yapmamış, çevresini zengin etmemiştir... Beğenmediğim yönleri parti içi siyasetidir ki bu da diğer parti sempatizanlarını ilgilendirmez kendi iç meselmizdir... Bu noktada MHP'li ve ülkücü arkadaşlarımı sağduyularından dolayı kutluyorum, açıkça beğenmemelerini söylemelerine rağmen AKP'li olduğu belli olan diğer arkadaşlara hakaret ettirmemişler, hakaret edenleri eleştirmişlerdir...
|
CHP’DEN AK Parti’ye geçen Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, hakkında yolsuzluk fezlekesi hazırlanınca milletvekilliğinden istifa etti. "Yargıda aklanmak ve kendimi daha iyi savunabilmek için istifa ettim” diyen Kaya, Deniz Baykal’a “Mercedes’in nasıl alındı?” dedi
ENERJİ Bakanlığı bünyesinde yürütülen soruşturma kapsamında, ‘yolsuzluk yaptığı, haksız kazanç sağladığı, haksız olarak ihale aldığı’ öne sürülen ve hakkında fezleke hazırlanan AKP Ağrı Milletvekili Cemal Kaya milletvekilliğinden istifa etti. CHP’den seçildikten sonra geçtiği AKP’den istifa etmediğini vurgulayan Kaya, istifasına gerekçe olarak, ‘yargıda aklanma ve kendisini daha iyi koruyabilmeyi’ gösterdi. Kaya, Parlamento’da düzenlediği basın toplantısında, tüm milletvekillerinden istifasının kabul edilmesi yönünde destek istedi. Kaya, Enerji Bakanlığı bünyesinde yürütülen soruşturma kapsamında, ‘yolsuzluk yaptığı, haksız kazanç sağladığı, haksız olarak ihale aldığı’ yönünde birtakım haberler yayınlandığını ve ‘siyasi çıkarlarla vurgulanmış bir yolsuzlukla suçlandığını’ ifade etti. Dokunulmazlığının arkasına sığınmayacağını kaydeden Kaya, “Tüm ticari ve siyasi yaşamım boyunca herhangi bir yolsuzluk yapmadım. Gerek milletvekilliğim öncesinde gerekse milletvekilliğim süresince, yakınlarıma ait kişilerin ortak olduğu şirket adına, haksız olarak alınmış bir ihale olmadığı gibi, bu ihaleden de elde edilmiş herhangi bir haksız kazancım olmamıştır” dedi. Belge var mı? “Siyasi yaşamıma başlamadan önce, geçmişimin, ticari yaşamımın sorgulanacağını, siyasi malzeme haline getirileceğini biliyordum” diyen Kaya, tüm yaşamında herhangi bir yolsuzluk içinde olmadığını ifade etti. Kaya, “Hakkımda eleştiri sınırlarının çok ötesinde, haksız ithamlarda ve hakarette bulunan CHP Genel Başkanı Sayın Baykal ve diğer parti yetkilileri de bunu biliyor olsa gerek ki CHP’den milletvekili seçildim” dedi. Ancak Baykal’ın, uzun bir zamandan beri, bir ihale karşılığında partisinden ayrıldığını defalarca dile getirdiğini kaydeden Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Baykal’a öncelikle cevaplandırması gerektiğini düşündüğüm birkaç sorum olacak. İlki şu; aile şirketim, ben CHP milletvekili iken, ihale almış mıdır? Cevabını ben vereyim, evet almıştır. Hem de tespit edebildiğim kadarıyla onlarca ihaleye katılıp, tüm yasal koşulları yerine getirerek üç adet ihaleyi kazanmıştır. Acaba Sayın Baykal’ın bu ihalelerin de yolsuz olduğu iddiası var mıdır? Sayın Baykal’ın elinde, hangi ihale karşılığı AKP’ye geçtiğime dair herhangi bir belge var mıdır? Sayın Baykal almış olduğum ihaleye ilişkin hangi telefon kayıtlarından bahsetmektedir?” Mercedes pazarlığı Ağrı Milletvekili Kaya, yolsuzluğun kaynağının ve adresinin CHP olduğunu ileri sürdü. Enerji yolsuzluğunda 700 bin dolar aldığı ileri sürülen kişinin “CHP Saymanı Mahmut Yıldız olduğunu” öne süren Kaya şöyle konuştu: “Daha düne kadar Mahmut Yıldız’ın bürosu basılmadı mı Siverek Savcılığı tarafından... Niye basıldı, ne vardı da bürosu basıldı, evraklarına el konuldu? Bir Cumhuriyet savcısı, bir müteahhit bürosunu basarak evraklarına el konulmasını neden ister? Yolsuzluk var da ondan Sayın Baykal. Bizi soracağına, kendisi yolsuzluk temellerinin üzerine oturmuş. Bir sorar mısınız; Mercedes alınırken, kimler daha ucuza pazarlık edilebilmesi için Almanya ile telefon görüşmeleri yaptı? Bir görüşün, bir söyleyin, kendisi cevaplasın. Mahmut Yıldız’ın oğluyla beraber Sayın Baykal’a alınan Mercedes için kim pazarlık etti Almanya’da? Acaba ola ki içeride olan kişilerden birisi mi bu pazarlığı yürüttü, tanımıyorum dediği İbrahim Selçuk bir işadamı, ben 5 aydır tanıyorum. İbrahim Selçuk, geçmişin İbrahim Yıldız’ın da ortağıdır. Resmi olmasa da gayri resmi ortağıdır.” Baykal’a darbe Deniz Baykal’ın, ‘hukuku hiçe sayarak, insanların kişilik haklarına saldırdığını’ iddia eden Kaya, “Sayın Baykal, artık yıkmaya değil, usta olmaya çalışsın. Şu anda ben, bunu yapıyorum. Sayın Baykal’ın siyasi nitelik, haksız, hukuk dışı saldırılarına karşı, hukuksal alanda mücadele edip cevap verme, hesap sorma adına istifa edip karşısına çıkıyorum. Bağımsız, adaletli yargı organlarıyla, onurum, şahsiyetim, dürüstlüğüm ve seçmenimin gücüyle, kendisinden hesap soracağım. İnsanları haksız kötüleme üzerine kurulu siyaset anlayışına, kalıcı bir darbe vuracağım” dedi. |
Sayın deniz baykalın Sivas a geleceği iyi bir haber. Umarım halk tarafından memnun döner. Sivas CHP nin yıllar önce kalesi idi ve baba ocaği idi.Cumhuriyetin temelini Büyük önder Atatürk burada attı.Atatürk Sivaslıları
kendisine çok yakın bulmuştur.Halide edip adıvar Milli mücadele yıllarında İstan bulun işgalinde Anadoluya geçmek için çareler ararken istanbul kısmen işgal altındadır.sokaklarda kan izleri görmektedir. Anadoluya gitmek için çeşitli yolları dener. Postaneler kısmen işgal altındadır.Atatürk ün en yakın hemşehrisi Masastırlı hamdi efendi sirkeci de büyük postanede Telgraf memurudur.(odası ptt binasında müze olarak bulunmaktadır) işten atılma pahasına Ankara hükümetine Atatürk e istanbul un ilk işgalini bildiren kişidir. Atatürkle haberleştikten sonra ATATÜRK teşekkür eder konuşma kapanır.Meclisi toplayarak gündemi açıklar .Durumun çok vahim olduğununun bilincı içindedir. konuşmasında meclisin Sivasa taşınmasını gündeme getirir. Bir çok üyelerden olumlu yanıt alır. Alınan kararı beklemek zorunda kalırlar. İyi haberlerin gelmesiyle Sivas tan vaz geçilir. Eğer farklı bir ortam yaratılmış olsaydı Sivas bu gün Başkentti. Manastırlı hamdi efendinin memuriyeine ptt müdürü son verir.Hamdi efendi Ankaraya Mustafa Kemale ulaşmak için aylarca istanbul da mücadele verir binbir zorlukla Atatürk e ulaşır ve onun misafiri olur. Halide edip te aynı zorluklarla Anadoluya geçer. Atatürk 3-4 ay gibi uzun bir zaman Sivas ta kalmış ve Sivaslıların gönlünde taht kurmuş. Atatürk e yakınları sorarlar niçin Ankarayı seçtiniz dendiğinde Atatürk arkadaşlarından görüş ister ;Hiç birinin görüşü Atatürk ü tatmin etmez. derki "Ankara gibi bir bozkırı bu milletin nasıl ihya edeceğini dünyaya ve Türkiyeye tanıtacağım " der. Şans yaver gitseydi Sivas gibi bir bozkırda ihyaolup Başkent olacaktı.Sivas Atatürkçü ve CHP nin kalesi idi. Temennimiz Sayın Deniz baykal Sivasta iyi karşılanır. Sivastan memnun ayrılmasında fayda vardır. Sivaslı konuksever misafirperverdir. İyi bir intiba bırakmalı. Saygılar AĞAOĞULLARI 21/02/2010.Halide" Edip adıvarın bir anısı." |
[QUOTE=CANER GENCER;523957]zaten deniz baykalin isi düsmese sivasa gelirmiydi !gelmesin kardesim bizim memlekete öyle adamlarin ne isi var bizim sivasimizda .sivasa gelip bizide bölecek halkimizin icinde emin olun bu adamda hersey beklenir .sahteker siyasetci !!!![/QUOTE]Acaba Baykal'ın bize ne işi düşmüş olabilir?Böyle akıllara zarar bir yorum görmedim,tamam adamı beğenmemiş, fikirlerini paylaşmamış olabilirsin ama bu sana o insana hakaret etme yetkisini vermez kardeşim!Hem Sivas ne zaman bir beraber olmuşta birileri gelip bizi bölecek?
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:22. |