![]() |
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun
[CENTER][IMG]http://2.bp.blogspot.com/_IfcTMRcJoLk/R9HepGvuu-I/AAAAAAAAAVI/G02hpvf3T8A/s400/adszmq0.png[/IMG]
[IMG]http://img442.imageshack.us/img442/5927/kadnlargn06.gif[/IMG] [SIZE=6][COLOR=red][/COLOR][/SIZE] [SIZE=6][COLOR=red][B][IMG]http://i305.photobucket.com/albums/nn222/julide_USA/073-Harman_Yeri.jpg[/IMG][/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=6][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B] [IMG]http://www.geziyorumlari.com/images/gezi/img/tr_6475_652__04963befe464970.jpg[/IMG] [IMG]http://img167.imageshack.us/img167/7103/ayder1wu8.jpg[/IMG] [SIZE=6][COLOR=red][/COLOR][/SIZE] [SIZE=6][COLOR=red][B]Ne yaparsak yapalım hayatta sadece bir kişinin emeklerini ödeyemeyiz, '' ANALARIMIZIN. ''[/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=5]Tüm Emektar Kadınların / Analarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.[/SIZE][/B] [B][SIZE=5][/SIZE][/B] [FONT=Century Gothic][SIZE=5][COLOR=magenta][B].... İyiki Varsınız ....[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=5][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][/SIZE][/B] [/CENTER] |
Cevap: 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun
Kadın anadır, doğurur, büyütür...
Bu güzel vatanıda kadınlar doğurmuştur bana göre, kadınlarımızın borcunu nasıl öderim bilmem, hala yetersiziz bu borcu ödemede... Umarım gelişir gelişir ve gelişerek sonunda en azından 1919'dan 1922 Eylül'üne kadar ki fedakarlıklarını ödeyebiliriz... [B][COLOR="Magenta"]DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN, KADINLAR, BİZİM KADINLARIMIZ....[/COLOR][/B] |
[B]Her konuya çok ilgi var ama yaşama sebebimiz olan KADINLARIMIZIN / ANALARIMIZIN olduğu konuya ilgi yok.Ne enteresan gerçekten değilmi ?
İlgisinden dolayı '' Kibrisli '' Nickli üyeye çok teşekkür ederim.[/B] |
sevgili adaşım size çok teşekkür ediyorum ayrıca resim ve şiirler içinde teşekkür ediyorum kıbrıslı kardeşimede sevgilerimi sunuyorum demek oluyorki bu konuda haala çağ atlıyamamış beylerimiz çünkü haala doğulular gibi galiba kadını eşya gibi görüyorlar eğer öyle olmasaydı iki satırda olsa yazarlardı teessflerimi bildiriyorum kendilerine biz olmasaydık sizler olurmuydunuz acaba sizi doğuranda biz değilmiyiz neyse sinilendim burda kalsın fazla yazamıycam hemcinslerimin gününü kutluyorum ve mutluluklar diliyorum.
|
Her konu rağbet görecek diye bir durum yok.Üyelerin tercihidir.Kaldı ki bu konu önemli bir konudur.Ancak 8 Mart'a kadar 6 gün önceden açmamalı demek ki.
|
neden illada sekiz marttamı kutlanmalı kadınlar günü sadece sekiz marttamı anılmalı emektar analarınız bacılarınız kızlarınız yazıklaar olsun leadri sizden hiç beklemezdim bunu çok kırıldım size sizi kadın doğurmadı galiba ananızın işi vardı babanızmı bende sizi centilmen bir beyefendi sanıyordum yanılmışım altı gün önce sizce çok uzun olmalı dimi daha bir asır var demekki martın sekizine siz o zaman kutlayın sizden kutlama bekleyen yok zaten.
|
[B][COLOR=darkorange]Her kadının mücadelesi :
Onurlu ,kutsal saydığı hayatı ve değerleri üzerine sevgi dolu yarınları yaşamaktır.Bunları bulabilen yada bulmaya çalışabilen , umudunu kaybetmeyen ,kadın olmanın tadını çıkarabilenler. Hepimizin Dünya Kadınlar Günü diğer adı ile Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun .Veeee içimde ki kadın senin de Dünya Kadınlar Günün kutlu olsun [/COLOR][/B] |
[QUOTE=ayten58;528440]neden illada sekiz marttamı kutlanmalı kadınlar günü sadece sekiz marttamı anılmalı emektar analarınız bacılarınız kızlarınız yazıklaar olsun leadri sizden hiç beklemezdim bunu çok kırıldım size sizi kadın doğurmadı galiba ananızın işi vardı babanızmı bende sizi centilmen bir beyefendi sanıyordum yanılmışım altı gün önce sizce çok uzun olmalı dimi daha bir asır var demekki martın sekizine siz o zaman kutlayın sizden kutlama bekleyen yok zaten.[/QUOTE]
Etrafımdaki bayanlara karşı tavrımı beni tanıyanlar bilir endişeniz olmasın.Bu forumda 6 gün önceden kutlamadım diye bu kadar hırçınlaşıp,saldırgan olmanın lüzumu yok! |
kronikcim
kardelenim karamelim goramazım dostgülüm turnam hazalım dilşadım sndym ladym elacım betüşüm hasretim gönlüm setenim sevam sevgim tatlı dillim alaram nas sinam suzzim baharım gülüm daha adıları aklıma gelmeyen canım bacılarım erkek üyelerin anaları eşleri bacıları kızları sevgilileri nişanlıları dünya kadınlar gününüz kutlu olsun canlarım benim adlarını hatırlayamadıklarım sizden çok ama çok özür diliyorum ve sizi çok seviyorum sabiha serinim faoşum yelizim ayten gız senin gunünde gutlu olsun salah gendini unuduyor kele sanki gendi garı deal. |
Gece aydınlık ve sıcak
ve kağnılarda tahta yataklarında oyu mavi humbaralar çırılçıplaktı. Ve kadınlar birbirlerinden gizleyerek bakıyorlardı ayın altında geçmiş kafilelerden kalan öküz ve tekerlek ölülerine. Ve kadınlar bizim kadınlarımız: korkunç ve mübarek elleri ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle anamız, avradımız, yarimiz ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen ve soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki ve kara sabana koşulan ve ağıllarda ışıltısında yere saplı bıçakların oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan kadınlar, bizim kadınlarımız şimdi ayın altında kağnıların ve hartuçların peşinde harman yerine kehriban başlı sap çeker gibi aynı yürek ferahlığı, aynı yorgun alışkanlık içindeydiler. Ve onbeşlik şaraplenin çeliğinde ince boyunlu çocuklar uyuyordu. Ve ayın altında kağnılar yürüyordu Akşehir üzerinden Afyon`a doğru... |
hayır hırçınlaşmadımda saldırmadımda ,size öyle gelmiş ,sadece kırıldım, üzüldüm kardeşim, çünkü sizinde ananız bir bayan dimi ,özür dilerim sizden ,ben büyüklüğümü elden bırakmyım sizin hatanız size kalsın yinede .sanki dünyaya sizi başkaları getirmiş gibiydi sözlerinizde ondan yazdım .okusanız benim yerime kendinizi koyup sizde kırılırsınız eminim.
|
“Şuna inanmak lazımdır ki dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” M. Kemal
|
Sabırla okumanızı tavsiye ediyorum.
Kadının hası yumuşak başlı olmaz, ama ağırbaşlı ve sıcak olur. Ağırbaşlılıktan kastım, sıkıcılık değil elbet. Şımarıklığın da hakkını verir. Ağırbaşlı tebessümleri olur bir de. Kadın yüzü dediğin mahkeme duvarına benzemeyecek. Bu tebessümler sevgidir. Yumuşacık bir sevgi olur kadın yüreğinde.... Kim olursa olsun, ne yaşamış olursa olsun. Erkeğini dizine yatırıp saçlarını okşamayı bilir gerçek bir kadın. Kadının hası nerede, nasıl davranacağını bilir… İnsanların içinde kapris yapmaz, hır çıkarmaz; ama gerçek bir Osmanlı kadını gibi,adabıyla, raconuyla istediğini alır. Dırdır etmez. Çok konuşup, baskı yapıp erkeği bezdirmez. Yüz göz olmaz kadının hası. Bazen öyle bir bakar ki, hele bir de bazen öyle bir susar ki, bin tümceye bedeldir bu bakmalarla susmalar. Bu kadın üzülmeyi de bilir, ağlamayı da,kızmayı da. Ama üzmemek lazım, ayrıca kızdırmaya da gelmez. Gerçek bir kadın ezik durmaz. Kambur yürümez, dimdik durur. Kendine saygısı, güveni vardır. Erkeğine can yoldaşı olur,destek olur, onu dinlemeyi bilir. Bazen utangaç olur, bazen ürkek. Soğuktan ya da yalnızlıktan korkabilir kadın. Aptal olmaz gerçek bir kadın. Bön bön bakmaz adamların suratına. Hülyalı bakışları da olsa, zihni uyanık olur. Hüznü, gökten deli deli yağan yağmur gibi olur, saçlarından akar. Neşesi ise öyle renkli, öyle dağınık; saçları savrulur. Kahkahaları vardır bu kadının, çın çın eder odaların duvarlarında. Sesi güzel olur kadının, biraz buğulu... Arada bir pencereye yaslar başını,sokağa dalıp gider, bir şarkı söyler. Olgunluğuyla şaşırtır erkeği. Bazen de öyle çocuk olur, öyle sağlam saçmalar ki, yine, yine şaşırtır onu.Sıkmaz kadın, bunaltmaz, yaşa yaşa bitmez. Huzur verir varlığıyla. İçmesini de bilir kadının hası. Bazı akşamlar anason kokulu tüter sofrasının sıcağı. İçli bir türkü dinler bazen, üşür, sırtına hırkasını alır. Konuşurken insanın yüzüne bakar kadın. Kibirli olmaz. Kültürsüz olmaz. Bomboş olmaz kafası. Dünyanın, ülkenin olaylarını bilir,anlar, söyleyecek sözü vardır. Kişiliklidir. Beceriklidir. Tırnağı kırılınca üzülür, üzülür işte, profesör de olsa, sultan da olsa, boksör de olsa üzülür. Gerçek bir kadın hiçbir zaman reklam panolarındaki kızlara benzemez. Etini teşhir etmez. Fosforlu bir taş gibiliği yoktur onun, loş bir cazibesi vardır. Albenisi metrelerce öteden çarpar adamı. Ne kadar örtüneceğini, ne kadar açılacağını, yerine ve zamanına görebilir. Gerçek bir kadın Paris podyumlarında yürüyen, 17. yüzyılın vebalı kadınları gibi mankenlere benzemez. Uzun saçları vardır kadının. Yumuşak olur, güzel kokar. Kadının hası saçlarını ne zaman toplayacağını, ne zaman salacağını bilir. Kadına yaraşmaz soğukluk. Gerçek bir kadın göbek atmayı, gerdan kırmayı, iyi becerir; ama öyle her yerde masaların üstüne çıkıp oynamaz. Havasında oldu mu, bir oynadı mı, herkes onu izler. Kadın korunmayı sever, ama korunmaya muhtaç olmaz. Erkekler korumayı severler, ama yine de güçsüz, zavallı kadınlardan hoşlanmazlar. Güçlü kadından ise çekinirler, ona yanaşamazlar. Kadının hası bu dengeyi kurmayı bilir; gücünü erkeğin gözüne gözüne sokmaz. Has kadına naz da yakışır, kapris de. Öyle tatlı, öyle kıvamlı naz eder ki, onun nazını erkek zevkle çeker. Gerçek bir kadın şiir gibi olur, mey gibi olur, ömür gibi olur. -Can YÜCEL- __________________ |
8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!
|
[QUOTE=gönlüm58;529984]Sabırla okumanızı tavsiye ediyorum.
Kadının hası yumuşak başlı olmaz, ama ağırbaşlı ve sıcak olur. Ağırbaşlılıktan kastım, sıkıcılık değil elbet. Şımarıklığın da hakkını verir. Ağırbaşlı tebessümleri olur bir de. Kadın yüzü dediğin mahkeme duvarına benzemeyecek. Bu tebessümler sevgidir. Yumuşacık bir sevgi olur kadın yüreğinde.... Kim olursa olsun, ne yaşamış olursa olsun. Erkeğini dizine yatırıp saçlarını okşamayı bilir gerçek bir kadın. Kadının hası nerede, nasıl davranacağını bilir… İnsanların içinde kapris yapmaz, hır çıkarmaz; ama gerçek bir Osmanlı kadını gibi,adabıyla, raconuyla istediğini alır. Dırdır etmez. Çok konuşup, baskı yapıp erkeği bezdirmez. Yüz göz olmaz kadının hası. Bazen öyle bir bakar ki, hele bir de bazen öyle bir susar ki, bin tümceye bedeldir bu bakmalarla susmalar. Bu kadın üzülmeyi de bilir, ağlamayı da,kızmayı da. Ama üzmemek lazım, ayrıca kızdırmaya da gelmez. Gerçek bir kadın ezik durmaz. Kambur yürümez, dimdik durur. Kendine saygısı, güveni vardır. Erkeğine can yoldaşı olur,destek olur, onu dinlemeyi bilir. Bazen utangaç olur, bazen ürkek. Soğuktan ya da yalnızlıktan korkabilir kadın. Aptal olmaz gerçek bir kadın. Bön bön bakmaz adamların suratına. Hülyalı bakışları da olsa, zihni uyanık olur. Hüznü, gökten deli deli yağan yağmur gibi olur, saçlarından akar. Neşesi ise öyle renkli, öyle dağınık; saçları savrulur. Kahkahaları vardır bu kadının, çın çın eder odaların duvarlarında. Sesi güzel olur kadının, biraz buğulu... Arada bir pencereye yaslar başını,sokağa dalıp gider, bir şarkı söyler. Olgunluğuyla şaşırtır erkeği. Bazen de öyle çocuk olur, öyle sağlam saçmalar ki, yine, yine şaşırtır onu.Sıkmaz kadın, bunaltmaz, yaşa yaşa bitmez. Huzur verir varlığıyla. İçmesini de bilir kadının hası. Bazı akşamlar anason kokulu tüter sofrasının sıcağı. İçli bir türkü dinler bazen, üşür, sırtına hırkasını alır. Konuşurken insanın yüzüne bakar kadın. Kibirli olmaz. Kültürsüz olmaz. Bomboş olmaz kafası. Dünyanın, ülkenin olaylarını bilir,anlar, söyleyecek sözü vardır. Kişiliklidir. Beceriklidir. Tırnağı kırılınca üzülür, üzülür işte, profesör de olsa, sultan da olsa, boksör de olsa üzülür. Gerçek bir kadın hiçbir zaman reklam panolarındaki kızlara benzemez. Etini teşhir etmez. Fosforlu bir taş gibiliği yoktur onun, loş bir cazibesi vardır. Albenisi metrelerce öteden çarpar adamı. Ne kadar örtüneceğini, ne kadar açılacağını, yerine ve zamanına görebilir. Gerçek bir kadın Paris podyumlarında yürüyen, 17. yüzyılın vebalı kadınları gibi mankenlere benzemez. Uzun saçları vardır kadının. Yumuşak olur, güzel kokar. Kadının hası saçlarını ne zaman toplayacağını, ne zaman salacağını bilir. Kadına yaraşmaz soğukluk. Gerçek bir kadın göbek atmayı, gerdan kırmayı, iyi becerir; ama öyle her yerde masaların üstüne çıkıp oynamaz. Havasında oldu mu, bir oynadı mı, herkes onu izler. Kadın korunmayı sever, ama korunmaya muhtaç olmaz. Erkekler korumayı severler, ama yine de güçsüz, zavallı kadınlardan hoşlanmazlar. Güçlü kadından ise çekinirler, ona yanaşamazlar. Kadının hası bu dengeyi kurmayı bilir; gücünü erkeğin gözüne gözüne sokmaz. Has kadına naz da yakışır, kapris de. Öyle tatlı, öyle kıvamlı naz eder ki, onun nazını erkek zevkle çeker. Gerçek bir kadın şiir gibi olur, mey gibi olur, ömür gibi olur. -Can YÜCEL- __________________[/QUOTE] Bir kere de yanlış birşey söylemez mi bu Can Yücel:) |
söylemeeez kardeşim söylemez adam gibi adamdır o,
8 mart dünya emekci kadınlar günü bütün bacılarıma ve analarıma kutlu olsun ne kadınım diyene hehe.ve sitede üye olan bacılarımında bu güzel günü kutlu olsun. |
yahu ne mutlu kadınım diyenlere diycektim yanlış gitmiş.
|
Çok ÖNEMLİ bir bilgi paylaşacağım....
Yıl 1935 Kadınlara ilkkez seçilme hakkı veriliyor... 5. Dönem seçimler sonucunda 18 Kadın Vekil meclise giriyor... 8 Şubat 1935'deki bu genel seçimde 400 vekil meclise girdi... Kadın vekil oranı %5 civarındaydı şu anda en yüksek değere ulaştı ve %8... Türkiye bu kadar mı gelişti bu konuda??? DTP sevmeyiz etmeyiz ama en büyük oranda onların kadın vekilleri girdi meclise... Onlar olmasa oran yeniden 1935'deki kadınların ilk girdiği döneme düşecekti galiba... Ayrıca ilk kadın vekillerin içerisinde bir kadın vekil de mevcut... İşte liste ve resimleri... Mebrure Gönenç - Afyonkarahisar Sabiha Gökçül Erbay - Balıkesir Şekibe İnsel - Bursa Huriye Öniz Baha - Diyarbakır Dr.Fatma Memik - Edirne Nakiye Elgün - Erzurum Fakihe Öymen - İstanbul Satı Çırpan (Satı Kadın) - Ankara Ferruh Güpgüp - Kayseri Bahire Bediş Morova - Konya Mihri Pektaş - Malatya Meliha Ulaş - Samsun Fatma Esma Nayman - Seyhan [B]Sabiha Görkey - Sivas [/B] Seniha Hızal - Trabzon Benal Nevzat Arıman - İzmir Türkan Örs Baştuğ - Antalya Hatice Özgener - Çankırı (Ara seçimle) [IMG]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/4/43/First_female_MPs_of_the_Turkish_Parliament_%281935%29.jpg[/IMG] En altta sağdan ikinci Sivas mebusumuz... |
Bir kadın HAYATTIR!!! aslında;
Çünkü hayatın içinde olan her şey ancak kadınlar olduğunda anlam kazanıyor. Yemek yemek, su içmek bile. Bir kadının elinden içtiğiniz suyla, kendi kendinize bardağı doldurup içtiğiniz su arasındaki lezzet farkını anlayabiliyor musunuz? Anlıyorsanız ne mutlu size. Anlamıyorsanız, ne yazık ki yaşamıyorsunuz.... |
benim babamın babaannesi cephane taşırken şehittir çanakkalede ve 4 oğluyla kocasıda orda şehittir mekanları cennet olsun anası atası şehit torunuyum ve benim gibi binlerce anası şehit olanlar belki sizlerde ne mutlu sizlere ve bana emekci türk kadını gelmiş geçmiş ve gelecek olanlar ve bizler gününüz kutlu olsun hepinizin.
|
[QUOTE=ayten58;530026]benim babamın babaannesi cephane taşırken şehittir çanakkalede ve 4 oğluyla kocasıda orda şehittir mekanları cennet olsun anası atası şehit torunuyum ve benim gibi binlerce anası şehit olanlar belki sizlerde ne mutlu sizlere ve bana emekci türk kadını gelmiş geçmiş ve gelecek olanlar ve bizler gününüz kutlu olsun hepinizin.[/QUOTE]
Sakarya Savaşının ilk safhası kaybediliyor, İsmet Paşa zorda, tıraş bile olamayacak durumda kurmaylar, orada kalp krizi geçirir İsmet Paşa... Bu arada Ankara'dan bir telgraf gelir, Mustafa Kemal Paşa Cepheye gelecektir, bir anda savaş karargahına güneş doğmuştur... Bu morale ihtiyacı vardır askerin, kurmayın, komutanın... Mustafa Kemal gelir, bir toplantı yaparlar, Sakarya gerisine kadar çekilmenin doğru olacağı konusunda hem fikirlerdir... İsmet Paşa ile özel konuşmak istediğini söyler, diğer kurmaylar çıkarken bir yüzbaşının sakallarının uzadığını görür, babacan bir ses tonuyla kesmesini ister, ne olursa olsun Türk askeri dimdik durmalıdır... İsmet Paşa'nın üniforması toz, toprak içerisindedir... Mustafa Kemal moral vermeye gelmiştir ama kendi morali bozulmuştur, bu durumdaki bir orduyu geri çekmek bile zordur diye düşünürken camdan dışarı baktığında türkü söyleyerek kazma ve kürekle cephe gerisine giden kadınlarımızı görür... "Kim bunlar" diye sorar İsmet Paşa'ya... "Çevredeki köylerden gelen kadınlarımız, tarlada çalışır gibi, yol açıyor, siper kazıyorlar" der ve ekler "Bu kadınların hakkını nasıl ödeyeceğiz Kemal".... "ÖDEYECEĞİZ İSMET ÖDEYECEĞİZ, HELE BİR ŞU DÜŞMANI PATAKLAYALIM, ÖDEYECEĞİZ... VE BU KADINLAR VE ZAFERE BU KADAR İNANMIŞ BİR MİLLET OLDUĞU SÜRECE DE MORAL BOZMAYALIM BU SAVAŞI KAZANACAĞIZ..." Mustafa Kemal savaşı kazanacakları konusunda hiçbir zaman umutsuzluğa düşmediğini ama Kazanacaklarına en çok inandığı anın ise Sakarya önünde kadınlarımızı böyle gördüğü an olduğunu söyler... Ne mutlu sana ablacım, Şehit torunusun, üzerimizde dalgalanan bayrağımızda Dedenin, ninenin kanları da var... Hepimizin ailesinde Çanakkale ya da Kurtuluş Savaşı şehidi muhakkak vardır ama kaçımızın ninesi savaş meydanında şehit olmuştur... Ruhları Şaad olsun... |
kıbrıslım ağlattın beni be kardeşim ninemden bana miras ne kaldı biliyomusun o savaş döneminde saçını bile yıkayamadığından sedefe yakalanmış saçının içi sedef olmuş ve aradan beş göbekmi bilmem artık babamın babaannesi olduğuna göre üç galiba bir sürü torundan birtek bende çıktı bu sedef bir onda varmış birde şimdi bende çünkü ırsii imiş hani bazen düşünür ağlarım onu gözümde canlandırırım evet ne mutlu bana ama sizlerde şehit torunusunuzdur eminim şehit vermeyen ev yokki türkiyede.çok teşekkür ediyorum kardeşim size.
|
KADINLAR
(...) Sade bunlar mı Cahit Külebi! Doğup büyüdüğün Niksarda Kadınlar görmedin mi? Kablolur gider sanırdın Tarla çapalarken güneş altında; Karanlık odalarda tütün dizerken Yanıp sönerdi ıslak ıslak Yeşil tütün renginde gözleri. Sade bunlar mı Cahit Külebi! Kayseride, Adanada, İzmirde Kadınlar görmedin mi? Bir yırtık mendile... benzerdiler, Öyle kadınlar ki ekmek uğruna Daha önce kızlıklarından Renklerini verdiler. Sade bunlar mı Cahit Külebi! Sivasın Yıldızeli taraflarında Ya o gördüğün genç kadın -Öyle sabırlı öyle sessiz..- Yüzüne ağlıyarak bakardın. Otuzuna bile basmadan, dostlar! Ölüp gidersem Peşimden ağlamayın! Yalnız kadınlar için, Yalnız onlar için ağlayın! CAHİT KÜLEBİ |
Çağdaş hukuk devleti kurmanin ana şartı, toplum icinde erkeğe olduğu gibi kadına da sosyal, kültürel ve siyasal haklarını tanımak, bu haklara saygı göstermektir. Çağdaşlasmanın ve çağdaş bir toplum olabilemin yolu ve yöntemi budur. ÇÜnkÜ kadın hakları bir anlamda insan haklarının da ayrılmaz bir parcasıdır.Zira insan kavramını kadın ve erkek birlikte oluşturmakta, bu kavrama her iki cins birlikte anlam kazandırmaktadır.
Kadınların hukuk alanında gerçek bir eşitlikten yararlanmalari Cumhuriyeti izleyen yıllarda mümkün olabildi. 1924 Anayasası'nın Seçme ve Seçilme hakkındaki 10. ve 11. maddeleri, 2599 sayılı ve 5 Aralıkta 1934 tarihli kanun ile değiştirilerek kadınlara da seçme ve seçilme hakkı tanınmıstır. Atatürk'un Cumhuriyet'i izleyen yıllarda yaptığı inkılaplarin bir dizisi kadın hakları konusundadır. Bunlardan en önemlisi kadını aile hukuku alanında da erkeklerle eşit hale getiren Medeni Kanun'dur. Kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlu olsun. |
[IMG]http://img86.imageshack.us/img86/8151/kadin7gq.jpg[/IMG]
|
Kadın güçlüdür aslında;hatta erkeklerden çok daha güçlüdür. Ama bu gücünü her zaman ortaya koymasını sevmez. İster ki, erkek göstersin gücünü. İster ki erkeğin gücü kendisine huzur versin. Kendi kendine yapabileceği şeyleri bile erkeğin yapmasını bekler. Böylece hem daha kadın olduğunu hi......ssedecektir hem de erkeği...nin ne kadar güçlü olduğunu görecektir. Ancak kadın gücünü göstermek istediğinde onu engelleyemezsiniz. Yapmak istediği bir şey varsa mutlaka yapar...
|
Bir kadın sevgidir aslında;
İçinde her zaman sevgiyi taşır. Sevdiklerinden kolay kolay ayrılamaz. Sevdiklerini kolay kolay kıramaz. Zor sever ama tam sever. Bir kadının tam anlamıyla sevebilmesi için yüreğinin kabul ettiğini, beyninin de kabul etmesi gerekir. Ve sevmezse de onu asla sevmeye zorlayamazsınız. Belki kolayc...a yüreğine girebilirsiniz. Ancak beyninde yer etmemişseniz her an terk edilebilirsiniz. Sevmediği halde terk etmeyen kadınlar da var elbette. Bunun nedeni ise engelleyemedikleri “acımak” duygusudur.... |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:37. |