![]() |
Tektip Mezarlar oldu çok tip
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//insan/mezarlik-tektip-sivas.jpg[/IMG]
[B]Mezarlıklarda daha önce başlatılan tek tip mezar taşında model değişti. [/B] Sami Aydın döneminde yapılan tek tip mezarlar, yeni belediye yönetimi ile model değiştirdi. Daha sade olan tek tip mezarların yerini mermer taşı daha uzun olan ve üzerinde ay yıldız işlemeleri bulunan farklı “tek tip” mezarlar aldı. Vatandaşlar, yeni bir belediye yönetimi ile bu modelin de değiştirilip değiştirilmeyeceğini merak ederken artık sabit bir modelde kararlı olunmasını aksi takdirde çok tip mezarların oluşacağını düşünüyor. Belediye eski başkanı Sami Aydın döneminde Yukarı Tekke Mezarlığında tek tip mezar uygulaması başlatılmıştı. Standardın ve düzenin sağlanması amacıyla başlatılan uygulama ile hem görüntü kirliliğinin önüne geçilmiş oldu hem de vatandaşlar kabir ziyaretleri esnasında çamurdan kurtulmuş oldu. 2006 yılından bu yana devam eden uygulama vatandaşlar tarafından takdir toplamıştı. Ancak belediyede yeni dönem başlayınca tek tip mezarlarda da yenilikler yapıldı. Sade bir şekilde yapılan eski tek tip modellerin yerini, mermer taşı daha yüksek olan ve üzerinde ay yıldız işlemesi bulunan tek tip mezarlar aldı. Tek tip mezar uygulamasından memnun olan vatandaşlar Sami Aydın dönemindeki modele neden devam edilmediğini, bir sonraki belediyenin de farklı tip mezar uygulamasına geçip geçmeyeceğini merak ediyor. İlk defa uygulanan tek tip modelinin eski belediye yönetiminin eseri olduğu için mi farklılığa gidildiğini çözemeyen vatandaşlar artık sabit tek tip mezarların yapılmasını aksi takdirde tek tip değil çok tip mezarların olacağını düşünüyor. |
Cevap: Tektip Mezarlar oldu çok tip
Güzel bir çalışma ile burası tek tip olursa güzel olur. yeni mezarlara yapım izni çıktımı acaba, herkes bu konuda net bir cevap bekliyor.inşallah güzel olur.
|
vatandaşlarda haklı yahu öyle şeymi olur be adam tek tip getirmiş düzene sokmuş be kardeşim sen başka işlerine baksana o kadar yarım kalmış projeler dururken mezarmı kaldı düşünülücek işin yok işmi arosun bana sor ben sana söylerim işlerini allah allaaaah.
|
Ya şimdi eski yei diye ayrım yapmanın lüzumu yok haber olsun diye yapılmış bir haber bu Sami Aydın çok güzel düşündü ve tek tip uygulamasına gitti. Maddi durumu olmayan bir tahta ile bırakıyordu mezarını parası olanda köşk gibi mezar yaptırıyordu. Her insan eşittir bunu ahirette anlıyacağız. Şimdi yeni yönetimin yaptığı değişiklik nedengöze battı anlamış değilim mezar taşları birbirinden bağımsız bölümlerde bulunuyor.Eski yapılanlar plis şehitliğinin karşısındaki parselde yeni Türk Bayraklı olanlarda yeni yapılan taziye evinin olduğu parselde bulunuyor. Eminim bu değişkliğide yapmasa idi bu seferde 5 senedir aynı görüntüyle ezarlar yapılıyor devir değişti mezar taşlarıda dğişsin diye haber yapardınız. Önemli olan bu uygulamanın herkesin kafasına göre kabir süslemesi yapmaması değilmi sonuca bakınız lütfen.
|
[B]Belediyemizi kutlarım Sivasta hızlı değişim başarıyla devam ediyor. Bir de otobüs duraklarını değiştirseler onlar da Sami Aydın döneminden kalma...[/B]
|
ay çok espritüelsin cleycim vallahi haklısın yahu hiç güleceğim yoktu sağol beni güldürdün.allahta seni güldürsün evde tek olunca gülmek zor oluyor be.
|
Belediyenin en son duyduğum icraatı açılışı yapılan kavşakti, yeni açılımlar bekliyoruz.
|
sami beyden kalma ne varsa yazın şuraya başkan unutursa buraya bakar hiç değilse dimi.
|
Tek tip mezar uygulaması Sami Aydın'la başladı ve bu tipte bir dünya mezar yapıldı.Sonuçta mezar da olsa güzel bir görünüm çıktı.Şimdi önceki tip mezarları bırakıp buna geçmenin mantığı nedir bilmiyorum!
|
[QUOTE=LaEdri;528257]Tek tip mezar uygulaması Sami Aydın'la başladı ve bu tipte bir dünya mezar yapıldı.Sonuçta mezar da olsa güzel bir görünüm çıktı.Şimdi önceki tip mezarları bırakıp buna geçmenin mantığı nedir bilmiyorum![/QUOTE]
Aradaşım tek tip ne demek o zaman eski mezerlarda aynı yapılsaydı demirler büyük mermerler sökülseydi ozaman tek tip olurdu ama gidip gördüysen konuş görüntüsünde bir fark yok geçen seneki cenazelerin defnedildiği yerle bu yaplanların birbirini bağlaması söz konusu değil aralarında hiç yoksa 500 metre mesafe ve 10-15 metrelik bir tepe var aynı mekanda bir sıra farklı diğer sıra farklı olsa haklsınız.Bu kadarda muhalefet olmaz. |
hımm demek mezarda düşünülüyo projeler içinde:)
|
Gelen gideni aratırmış,Sami Aydını arıyacagım aklımın ucuna gelmezdi...
|
[COLOR="Red"][B]Ya Sami Aydin zamaninda zaten tek tip yapmis, simdi yine mi yenilendi?[/B][/COLOR]
|
[QUOTE=58Sevda;528380][COLOR="Red"][B]Ya Sami Aydin zamaninda zaten tek tip yapmis, simdi yine mi yenilendi?[/B][/COLOR][/QUOTE]
Gidip görmemişsiniz yorum yapıyorsunuz ve yazılan yorumları okumadan burada laf kalabalığı yapıyorsunuz bilmediniz konu hakkında haberle birlikte yorumları okuyun ona göre yorum yapın buraya |
[QUOTE=MUTLU İTİK;528381]Gidip görmemişsiniz yorum yapıyorsunuz ve yazılan yorumları okumadan burada laf kalabalığı yapıyorsunuz bilmediniz konu hakkında haberle birlikte yorumları okuyun ona göre yorum yapın buraya[/QUOTE]
[COLOR="Red"][B]sanami soracagim nasil yorum yapacagimi??? sen kimsin bir kere... sacmaladin!!!! (senin bu yaptigin asil laf kalabaligi)[/B][/COLOR] |
[QUOTE=MUTLU İTİK;528381]Gidip görmemişsiniz yorum yapıyorsunuz ve yazılan yorumları okumadan burada laf kalabalığı yapıyorsunuz bilmediniz konu hakkında haberle birlikte yorumları okuyun ona göre yorum yapın buraya[/QUOTE]
Hadi be dogru söyle,ben ne Sami Aydına ne de Dogan Ürgüpe oy vermem,ikisininde tarafı degilim bu dönem beledıye olarak geriye gittgimiz açık mezarlık gayet güzeldi neden degiştirme geregi duydular. Burdaysanız geçen yaz aksuyuda gçrmüşsünüzdür orayıda öldürdüler in cin top oynadı tarafsız olarak baksanız iyi olacak birde üslubunuza dikkat edin.Ben senden başka laf kalabalıgı yapan göremedim Kurtlar Vadisnden fırlamış gibisin... |
[QUOTE=58Sevda;528385][COLOR="Red"][B]sanami soracagim nasil yorum yapacagimi??? sen kimsin bir kere...
sacmaladin!!!! (senin bu yaptigin asil laf kalabaligi)[/B][/COLOR][/QUOTE] Bundan sonra dilekce yazarsın izin verirse yazarsın,yok vermezse beklersin...:D |
[B]Resimlerdeki gibiyse yeni yapılanlar pek sağlam bişeye benzemiyor. Görüntü olarak da pek hoş değil. [/B]
|
Mutlu, mutsuzluk yapma, biraz toleransli ol, gerilim yapmissin, birak isteyen istedigini yazsin, sana göre iyi olan bana göre olmayabilir. |
[QUOTE=gönlüm58;528390]Bundan sonra dilekce yazarsın izin verirse yazarsın,yok vermezse beklersin...:D[/QUOTE]
[COLOR="Red"][B]Neyse bosver abla, ben keyfime bakarim, boyle insanlar asla ve asla muhatabim degildir... benim saygim karsilikli saygi gosterenlere..[/B][/COLOR] |
[QUOTE=MUTLU İTİK;528346]Aradaşım tek tip ne demek o zaman eski mezerlarda aynı yapılsaydı demirler büyük mermerler sökülseydi ozaman tek tip olurdu ama gidip gördüysen konuş görüntüsünde bir fark yok geçen seneki cenazelerin defnedildiği yerle bu yaplanların birbirini bağlaması söz konusu değil aralarında hiç yoksa 500 metre mesafe ve 10-15 metrelik bir tepe var aynı mekanda bir sıra farklı diğer sıra farklı olsa haklsınız.Bu kadarda muhalefet olmaz.[/QUOTE]
kardeş Sivas'ta tek sen yaşamıyorsun.Biz de haberdarız bazı şeylerden rahat ol. Eski demirlerin hoş görüntü oluştuırmadığı konusunda herkes hemfikirdi.Sami Aydın döneminde yapılan tektipler ise herkesten iyi not almıştı.Biz de biliyor görüyoruz memlekette olan biteni dertlenme! |
[COLOR="DarkOrchid"][FONT="Franklin Gothic Medium"][B]milenyum caginda biraksinlar artik böyle sacma sapan islerle ugrasmayi isteyen istedigi gibi yaptirsin mezarini günahida sevabida kendine yahuuu pes yani vallahi pess
ama su olur! hizali sekilde plani yapilir mezarligin ara mesafelerde konur gecmek icin isteyen istedigi tasida demiride kor o zaman. insanlarin istekleri farkli farkli olabilir buna kimse karisamaz.yeterki karisik olmasin kimse mezarlari cignemesin üzerinden gecmesin basinda bir tasi olsun ne deyim Allah akil versin gerisi bos....[/B][/FONT][/COLOR] |
Bu adam cidden sami aydının yaptıklarına kafayı takti baştan degiştirecek galiba herşeyi
gidip yeni proje üretsene kardeşim gittin mezarlıkla uğraşıyon düzene girmiş yerleri neden geri düzene sokmaya çalışırlar anlamam git aksunun yarım kalan kısmını tamamlada takdir topla en azından o başlattıysa bende yarım bırakmadım bitirdim de |
öldükten sıonradamı rahat yok dedirtmeyin lütfen
|
dert ettiğiniz konuya bakın keşke tek sorunumuz bu olsa.mezarlar farklı olsa ne olur aynı olsa ne olur.herkes kendine güzel geleni yaptırsın ne farkeder ki.sivas köy oluyor haberiniz varmı?
|
Aslında tarihi biri kaynak olarak kullanılabilir..
mezar şekline bakarak kimin hangi belediye başkanı döneminde vefat ettiği anlaşılabilir.. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:51. |