![]() |
Alevî liderlerinden referanduma 'evet' çağrısı
[B]Alevî liderlerinden referanduma 'evet' çağrısı[/B]
Aleviler de, Meclis'te kabul edilen, ardından da Cumhurbaşkanı Gül'ün onayladığı reform [COLOR=#FF0000][B]paketini[/B][/COLOR] büyük kazanım olarak görüyor. Paketle ilgili Zaman'a görüşlerini açıklayan Alevi kanaat önderleri, 12 Eylül'de yapılacak referandum için 'evet' çağrısı yaptı. Türkiye'nin ve demokratik düşünceye sahip insanların yeni bir anayasaya [COLOR=#FF0000][B]ihtiyacı[/B][/COLOR] olduğunu söyleyen Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Metin Tarhan, paketinin mutlaka [COLOR=#FF0000][B]desteklenmesi[/B][/COLOR] gerektiğini belirtiyor. Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, 30 yıldan beri 'darbe anayasası'nın değiştirilemediğini hatırlatarak, bu paketin mevcut duruma göre çok daha iyi olduğunu vurguluyor. Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir ise Alevilerin beklentilerini tam olarak karşılamasa da değişikliklerden memnun olduklarının altını çizerek, "1980 ve daha önceki darbeci zihniyete karşı alınan tedbirlerden memnunuz." diyor. Alevi Bektaşi Araştırmaları Merkezi Direktörü Şenol Kaluç da referandum sandığına evet oyu vermek için gideceklerini söylüyor. Kaluç'a göre yapılan değişikliklerle AK Parti değil, Türkiye [COLOR=#FF0000][B]kazanacak[/B][/COLOR]. Alevi kanaat önderleri, anayasa değişikliği paketinin demokratikleşme yolunda önemli bir adım olduğunu belirtiyor. Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Metin Tarhan, Alevilerin demokratik talepleri olduğunu belirterek, Türkiye ne kadar demokratikleşirse Alevilerin de o kadar rahat nefes alacağını ifade ediyor. Tarhan, "Bu anayasa paketinin desteklenmesi gerekiyor. Demokrasiye dönük atılan her adım bizim taleplerimizi de karşılamaya yönelik olacaktır." diyor. [COLOR=#FF0000][B]Dünya[/B][/COLOR] Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, "Türkiye'de evrensel insan hakları düşüncesinin, inancın ve kişilik haklarının demokratik normları ne kadar geliştirilir ve açılımlarla dünya standartlarını yakalarsa tabii ki destekleriz. Bu alanda da çok güzel kazanımlar elde ediliyor. Bu açıdan referandumu sonuna kadar destekliyoruz." ifadelerini kullanıyor. Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, anayasa paketinin Alevilerin beklediği gibi [COLOR=#FF0000][B]özellikle[/B][/COLOR] cemevlerinin özellikleriyle ilgili bir düzenleme getirmediğini kaydediyor. Ancak her şeye rağmen paketten genel olarak memnun olduklarını dile getirirken, LDT Alevi Bektaşi Araştırmaları Merkezi Direktörü Şenol Kaluç, şu şekilde konuşuyor: "Değişikliğin AK Parti'nin faydasına olarak değil, Türkiye'nin demokrasisine fayda olarak görülmesi gerekiyor. Her ne kadar değişiklikler yeterli olmasa bile 12 Eylül Anayasası'nın ruhuna bu şekilde müdahale edilmesi büyük bir kazanımdır. " haber7 |
Cevap: Alevî liderlerinden referanduma 'evet' çağrısı
1985 TEN BERİ DERNEKÇİYİM 43 YAŞINDAYIM, ALEVİ ÇEVREYİ VE CAMİAYI İYİ BİLİRİM
FAKAT YUKARIDAKİ AÇIKLAMASI OLAN DÜDÜKLERİ TANIRIM BAZILARINI ALEVİ DEĞİL ONLARIN KİMİZİ CAFERİ YANLISIDIR ÇOĞUDA ZATEN HÜKÜMETİN ÇAKMA ALEVİLERİ VE DERNEKLERİDİR NEREDE PİRSULTAN, NEREDE HACE BEKTAŞ DERNEKLERİ NEREDE ALEVİ BİRLİKLERİ FEDERASYONU BAŞKANININ AÇIKLAMALRI ASILLARI DURURKEN ÇAKMALARI KONUŞTURMAK FIRSATÇILARIN , KAFA BULAYIP HALKIN KARARINI DEĞİŞTİREMEZSİNİZ 55* 45 BU ORANLAR ARASINDA KALACAKTIR BU REFERANDUM OYUNU ŞENOL KALUÇ HOCAYI TENZİH EDİYORUM , DİĞERLERİ İLE AYNI KEFEYE KOYMUYORUM ŞUAN , EMİN DEĞİLİM, AMA BUGÜNKÜ ZAMAN GAZETESİNDEKİ ALEVİLERE VE RUHLARA SİNEN KORKU BAŞLIKLI YAZIYI HERKESİN OKUMASINI TAVSİYE EDİYORUM BAZI DAVRANIŞLARIMIZI ANLAMANIZ İÇİN |
[QUOTE=abircan;569925]1985 TEN BERİ DERNEKÇİYİM 43 YAŞINDAYIM, ALEVİ ÇEVREYİ VE CAMİAYI İYİ BİLİRİM
FAKAT YUKARIDAKİ AÇIKLAMASI OLAN DÜDÜKLERİ TANIRIM BAZILARINI ALEVİ DEĞİL ONLARIN KİMİZİ CAFERİ YANLISIDIR ÇOĞUDA ZATEN HÜKÜMETİN ÇAKMA ALEVİLERİ VE DERNEKLERİDİR NEREDE PİRSULTAN, NEREDE HACE BEKTAŞ DERNEKLERİ NEREDE ALEVİ BİRLİKLERİ FEDERASYONU BAŞKANININ AÇIKLAMALRI ASILLARI DURURKEN ÇAKMALARI KONUŞTURMAK FIRSATÇILARIN , KAFA BULAYIP HALKIN KARARINI DEĞİŞTİREMEZSİNİZ 55* 45 BU ORANLAR ARASINDA KALACAKTIR BU REFERANDUM OYUNU ŞENOL KALUÇ HOCAYI TENZİH EDİYORUM , DİĞERLERİ İLE AYNI KEFEYE KOYMUYORUM ŞUAN , EMİN DEĞİLİM, AMA BUGÜNKÜ ZAMAN GAZETESİNDEKİ ALEVİLERE VE RUHLARA SİNEN KORKU BAŞLIKLI YAZIYI HERKESİN OKUMASINI TAVSİYE EDİYORUM BAZI DAVRANIŞLARIMIZI ANLAMANIZ İÇİN[/QUOTE] [B][COLOR="Red"] Abircan kardeş şimdi bu ALEVİ dernekleri deilde ne peki(gerçi ALEVİ dernekleri hangileri tam olarak bilmiyorum ama ) Bu dernekler hayır demiş olsalardı gene dikkate almazmıydınız.Onların çoğuda ALEVİ deilmi sonuçta neden saptırıyorsun yazını amacını anlamış deilim yoksa bi şeylerden mi korkuyorsunuz!!!![/COLOR][/B] |
bu utanmazlar alevilerle pkklı kürtleri aynı kefeye koymuştu utanmadan bide evet oyumu istiyorlar referandum için
|
[QUOTE=tayfun5883;569937]bu utanmazlar alevilerle pkklı kürtleri aynı kefeye koymuştu utanmadan bide evet oyumu istiyorlar referandum için[/QUOTE]
ONLARIN ÇOĞU RUHU SATILMIŞ ne ........ yediğini bilemeyen tipler, onlar sahibinin sesini dile getirirler birgün öyledirler birgün böyledirler, düşkünlük böyle birşeydir |
[QUOTE=abircan;569938]ONLARIN ÇOĞU RUHU SATILMIŞ ne ....... yediğini bilemeyen tipler, onlar sahibinin sesini dile getirirler birgün öyledirler birgün böyledirler, düşkünlük böyle birşeydir[/QUOTE]
[B]Uslubunuzu ve düşüncelerinizi daha uygun bir şekilde ifade ederseniz çok iyi olur [/B] [B]Malum burası bir forum sitesi yazılanları çizilenleri çok kişi okuyor....[/B] |
Abircan kardes sana verdigim cevap son olur insallah.Sendeki bu sendorumu anlamis degilim.Her kesime bu kadar hakeret etmen normal degil.Senin dusuncenden olmayan herkes sana gore satilmis yani benden buyuksun senin saygisiz davranisina saygisizca cevap vermek istemiyorum.ama sen en iyisi bir doktora gorun bu akp ve karsit gorus sendorumundan kurtul baska yazamiyacigim saygilar.
|
[I][B]Sayın Abircan Dernekleri tanımıyor, Hükümeti tanımıyor CHP'den evet oyu vereceğim deyip ayrılanları ve istifa edenleri'de tanımıyor.:) Peki kimi tanıyor onuda bilmiyorum.Yolun açık olsun Abircan.....[/B][/I]
|
Herşeyden önce böyle bir konunun burada açılması EVET mi HAYIR mı diyeceksiniz konusu kadar gereksiz olduğu düşüncesindeyim. Şimdi buraya hangi derneklerin hangi kuruluşların ne diyeceğini liste halinde buraya taşısak olurmu. Konular birbirine karışıyor farklı alanlara çekiliyor, sonra hatır kalp kırılıyor hakaretlere kadar gidiyor,buda sitemiz ciddiyeti ve saygınlı için hiç hoş olmayan durumlar ortaya çıkıyor. Kimin ne dediği önemli değil, herkes kendisinin ne diyeceğini zaten biliyor, bu kafi değilmi?
|
işe sahte laik bi grupla karşı karşıyayız..bu guruplara ne seyfi dedeleri nede ordu ne yargı de baskası hiçbir zaman güvenmemişdir.bireysel liyakatla bi yere gelenler hariç.ordu bile sahte laik olduklarını biliyor.bugun kı kurtler gibi inanıyorum ileride toprak talebinde dahı bulunur bunlar.yüz yıllardır bu çoğrafyada bu değerlere nasıl düşman edilmişler bi baksınlar.haçlı kalıntıları aynı ideolijide onlarda ne diyelim nolucak...çağa ayak uyduramayan sehırlerde bıle şalvarla gezen ler bide milleti gerici yobaz görüyosunuz.sözde laik sözde çağdaş islami denilemeyecek azınlık maztek alevi guruplar var.düş.en son kı ergonokon davasına mudahıl olmak isteyen ali balkızın ve kazım gençin müdahıllıklerı kabul edilmişdir.onlarda kendilerine kurulan sinsi tuzakları oynanan oyunları görüyor...doğru bu insanlar kandırılmış vs.vs..alevi değil bunlar niye..chp li düşünmedıklerı için ..niye bi gün sunnilerin onları boğup katletme gibi kindarlık gütmedikleri için...abircan sen ezan sesinden memnun musun..yasadığın ülkeyi değerleri seviyomusun?ezan dinmez..bayrak da inmez..vatan da bölünmez...ya bunlarla yasayacaksın..ya yasayacaksın..okadar.
|
Sevgili hemşerilerim Abircan sonuna kadar haklı onun mantığını ben anladım. Olay şu yani alicengiz oyunu iktidarın oyunu. Tüsiad ın karşısına müsiad, yarsav ın karşına demokratik hak denen dernek vb. gibi çakma kuruluş bu alevi kanaat önderleri denen grup. O grubu ele geçiremiyorsam onun karşısına grup kurarım mantığı. Bir zaman Show tv şaban filmleri ile iyi reyting çekerdi. Star tv ise şaban filmlerinin kopyasını çektirmeye başladı aynı o düz mantık sonu dikta.
|
[QUOTE=abircan;569925]1985 TEN BERİ DERNEKÇİYİM 43 YAŞINDAYIM, ALEVİ ÇEVREYİ VE CAMİAYI İYİ BİLİRİM
FAKAT YUKARIDAKİ AÇIKLAMASI OLAN DÜDÜKLERİ TANIRIM BAZILARINI ALEVİ DEĞİL ONLARIN KİMİZİ CAFERİ YANLISIDIR ÇOĞUDA ZATEN HÜKÜMETİN ÇAKMA ALEVİLERİ VE DERNEKLERİDİR NEREDE PİRSULTAN, NEREDE HACE BEKTAŞ DERNEKLERİ NEREDE ALEVİ BİRLİKLERİ FEDERASYONU BAŞKANININ AÇIKLAMALRI ASILLARI DURURKEN ÇAKMALARI KONUŞTURMAK FIRSATÇILARIN , KAFA BULAYIP HALKIN KARARINI DEĞİŞTİREMEZSİNİZ 55* 45 BU ORANLAR ARASINDA KALACAKTIR BU REFERANDUM OYUNU ŞENOL KALUÇ HOCAYI TENZİH EDİYORUM , DİĞERLERİ İLE AYNI KEFEYE KOYMUYORUM ŞUAN , EMİN DEĞİLİM, AMA BUGÜNKÜ ZAMAN GAZETESİNDEKİ ALEVİLERE VE RUHLARA SİNEN KORKU BAŞLIKLI YAZIYI HERKESİN OKUMASINI TAVSİYE EDİYORUM BAZI DAVRANIŞLARIMIZI ANLAMANIZ İÇİN[/QUOTE] abir can bey sana ne oluyor şimdi işte sen ve seningibi düşünenler bu ülkeyi blüp parçalayıp bu hale getirdi şu yaptığın eleştiriyi bir oku sonra gönder ne kadar kırıcı kelimeler kullanmışın bir bak incele sen ne caferiynin nede bir başka aleviynin avkatısın hiç bir şeyi deyilsin olamassında kendine gel haddini aşma |
Düne kadar hiçbi gurupu etnik dini adam yerine koyan yokdu ,ab meseleri demokratik açılım meseleleri geldi geldi az adam yerine konuldular orjınalı çakma olanın devamı da çakmadır kardeşim...ben hiçbir alevi olsun kürt olsun bunların harbiden tam olarak neyi istediklerini anlamış değilim ki bölünmüş kaç pörçük olmusunuz ,kürdü muhatap alıcan partisine gidiyon dağı gösderiyo ,dağla olmaz imralıyı diyo güm bitti ,,,ahimde devletine tazmınat odettıren hayin ruhlu kişilikleride biliyoruz ...din le islamıyetle barısık ve gocuntulu olan türkmen kürt gruplar var hangı bırını muhatap alıcan ..bu devletinde tehammullerı var oynatmamı ulan...ne muhatap alıcak masasına oturmak istemeyenleri...sivasın üzerinden ne kadar zaman geçdi..sonunda madımakda bi çözüme gelindi...ortada bulusuldu ...parti olarak demiyorum..yapılması gereken çok şey olsa da yapılanları görmemek de nankörlük olur..ha it ürür ama kervan yurur...bu sorun halkta çözülüyor inşallah ..sonunu getrmekde devlete düşüyor...
yeni değişiklikler çıkarsa ,,,bu minnacık gruplar isdeklerini artık ahıme değil de anayasa mahkememize götürürrler daha ne işde... |
burda doktor veya pskolg değiliz ..herkesin görüşlerini parantez açıyorum ( ):) demokratik bi şekilde dile getirmesi lazım...doç geliyo konusuyo konusuyo hocam burada dayatamazsınız dedim görüşlerinizi söylersiniz herkes testisini doldurak kadar kabına göre alır dedim..dayatma kımse yapamaz..
o laçka uslubu yorumluyorum kanımca..ben üniversdeye gidene kadar en baba görüş en doğru görüş benmkiydi..milliyetçi muhafazakardır..damarıma bassalar keserdim yada çeker vururdum..üniversde benm haatımda ,baskalarında da baska mesele yada ortamlar bu değişimi sağlaya bilir...okumyan aydın insanları da farklı demokrat düşünen kişileride görünce yelpazeyi biraz daha açdım muhafazakr milliyetçi görüşlerimi demokratlığıda katarak muhafazakar milliyetçi demokrat son halımı buldum..burada yeni kavramlar yada kavram kargası yapmak için açılım vs için söylemiyorum..ama bazıları hep aynı çevre aynı dernek ve ortamlarda kalınca malesef değişemiyor..abircan bey bu sitenin çiçeği lakin çiçek bazen uslubuyla mide bulandırıyo inansın yeminle görüşlerini beğenmediğim için değil yapıcıda olmaya bilir ama çok ititci bi uslup kullanıyor bazen..empati ruhu bıraz kapalı..biz yasadık ,biz gördük ,en iyiy biz biliriz ..olmaz işde orda dedemi dahı karsımda frenlemiş biriyiz..hak gelirse batıl zayi olur...hayatında az açılım yamış hep aynı dünya görüşünden bide ideolojik bi alt yapısı ve geçmişi olan kişiler oluyor..onları ole kabul edicez..ama uslup itici olduğu için bizde genelleşdiriyoruz ,hemen etnik ve mezhebe dokuyorum sahsen işi demekki bütüm eksi demokrat geriye kalanlar hep bunlar gibi düşünüyosa benim rakıbım bunlar diyorum , husumet olmasa da boyle bi düşünsel ayrıma ve rekabete sokuyor ,benim gibileri ... yapıcı olamıyorsak da bir zaman kı devlet politikalarımız gibi birilerini kimin kucağına ittiğimizi bilmeliyizz...mü min ferasetli olur yani..olumlu olumsuz olabilecekleri sezinlemeli...insanlığın hayrı için çabalamalıyız... |
[QUOTE][/QUOTE][QUOTE=kasparix;569987]burda doktor veya pskolg değiliz ..herkesin görüşlerini parantez açıyorum ( ):) demokratik bi şekilde dile getirmesi lazım...doç geliyo konusuyo konusuyo hocam burada dayatamazsınız dedim görüşlerinizi söylersiniz herkes testisini doldurak kadar kabına göre alır dedim..dayatma kımse yapamaz..
o laçka uslubu yorumluyorum kanımca..ben üniversdeye gidene kadar en baba görüş en doğru görüş benmkiydi..milliyetçi muhafazakardır..damarıma bassalar keserdim yada çeker vururdum..üniversde benm haatımda ,baskalarında da baska mesele yada ortamlar bu değişimi sağlaya bilir...okumyan aydın insanları da farklı demokrat düşünen kişileride görünce yelpazeyi biraz daha açdım muhafazakr milliyetçi görüşlerimi demokratlığıda katarak muhafazakar milliyetçi demokrat son halımı buldum..burada yeni kavramlar yada kavram kargası yapmak için açılım vs için söylemiyorum..ama bazıları hep aynı çevre aynı dernek ve ortamlarda kalınca malesef değişemiyor..abircan bey bu sitenin çiçeği lakin çiçek bazen uslubuyla mide bulandırıyo inansın yeminle görüşlerini beğenmediğim için değil yapıcıda olmaya bilir ama çok ititci bi uslup kullanıyor bazen..empati ruhu bıraz kapalı..biz yasadık ,biz gördük ,en iyiy biz biliriz ..olmaz işde orda dedemi dahı karsımda frenlemiş biriyiz..hak gelirse batıl zayi olur...hayatında az açılım yamış hep aynı dünya görüşünden bide ideolojik bi alt yapısı ve geçmişi olan kişiler oluyor..onları ole kabul edicez..ama uslup itici olduğu için bizde genelleşdiriyoruz ,hemen etnik ve mezhebe dokuyorum sahsen işi demekki bütüm eksi demokrat geriye kalanlar hep bunlar gibi düşünüyosa benim rakıbım bunlar diyorum , husumet olmasa da boyle bi düşünsel ayrıma ve rekabete sokuyor ,benim gibileri ... yapıcı olamıyorsak da bir zaman kı devlet politikalarımız gibi birilerini kimin kucağına ittiğimizi bilmeliyizz...mü min ferasetli olur yani..olumlu olumsuz olabilecekleri sezinlemeli...insanlığın hayrı için çabalamalıyız...[/QUOTE] selam kardeşim de sana nooluyo yahu ben sana demedimki üzerine alındın abircan demişim başta senin nikin abircanmı be aşkolsun kasparix senden hiç beklemezdim kardeşim yahu abircana yazıyorum ben be sinirleri laçkalaşmış diye ama doğru değilmi vallahi doğru adam siyasetle dini karıştırıyor görmüyomusun kardeşim tam bir bölücü bu adam kime kızıyorsa geliyo sitede deşarj olup kayboluyorki taaaa bidaha sinirlenene kadar siteye girmiyor be allah allah ay heç guleceğim yohudu haaa. |
[QUOTE=kasparix;569965]işe sahte laik bi grupla karşı karşıyayız..bu guruplara ne seyfi dedeleri nede ordu ne yargı de baskası hiçbir zaman güvenmemişdir.bireysel liyakatla bi yere gelenler hariç.ordu bile sahte laik olduklarını biliyor.bugun kı kurtler gibi inanıyorum ileride toprak talebinde dahı bulunur bunlar.yüz yıllardır bu çoğrafyada bu değerlere nasıl düşman edilmişler bi baksınlar.haçlı kalıntıları aynı ideolijide onlarda ne diyelim nolucak...çağa ayak uyduramayan sehırlerde bıle şalvarla gezen ler bide milleti gerici yobaz görüyosunuz.sözde laik sözde çağdaş islami denilemeyecek azınlık maztek alevi guruplar var.düş.en son kı ergonokon davasına mudahıl olmak isteyen ali balkızın ve kazım gençin müdahıllıklerı kabul edilmişdir.onlarda kendilerine kurulan sinsi tuzakları oynanan oyunları görüyor...doğru bu insanlar kandırılmış vs.vs..alevi değil bunlar niye..chp li düşünmedıklerı için ..niye bi gün sunnilerin onları boğup katletme gibi kindarlık gütmedikleri için...abircan sen ezan sesinden memnun musun..yasadığın ülkeyi değerleri seviyomusun?ezan dinmez..bayrak da inmez..vatan da bölünmez...ya bunlarla yasayacaksın..ya yasayacaksın..okadar.[/QUOTE]
sende hz ali ile yaşayacaksın, ateistle yaşayacaksın sünniyim müslümanım deyip benim oruç tutmayan namaz kılmayan hacca gitmeyen zekat vermeyen sahte müslümanlık yapmayan gönül ehli milyonlarca alevi sünni kökenli insanla bir arada yaşayacaksın , arap özentisi olmayan bedevi olmayan şeriat özlemeyen kimsenin kanını içmek için yemin etmemiş milyonlar var çok şükür bu ülkede, hamike kadını asan taliban zihniyetlilerde var çok örneği burada var ama çok şükür ülkemdeki sünni anlayışın % 90 ı benim gibi düşünüyor yaşıyor, özlemlerimiz hedeflerimiz aynı, buda laik cumhuriyetin başarısıdır, müslümanlığın dünya insanlık ailesine kazandırdığı modern müslümanlardır, sağolasın atam rahat uyu, sana minnettarız |
YOK YA BENİ Analamıyosunuz diye dertlenmicem ,kendimi tam manasıyla anlatamıyorum demek ki size..menkıbelerde asıldan ziyade fasıl onelidir dusturu ile değerli büyüğüm orda size hiç bi atıfda bulunmadım ..ilahi yani..ben asıl ona dem vurdum hani...fikirlerimi tam anlatamadığım için anlayışla karşılamanızı dilerim niş...sıhhatle kalın...
ya aklıma takılan bi nokta varda hayırcıların eline yağ sürmek gibi olmasında ,bazı haber proglarından sonra hanı hayırla kalın deniliyodu ya allah aşkına bi takıp edersenız suan evep propagansaı yapan o kannallar haber bitimnde ne diyor ..biliyorsanız ,dikkat ettiyseniz paylaşırsanız sevinirim... |
akıl veren çok fakat okuyup yorumlayan hayatı çözümleyen kimse yok
kiralık beyinlerle davranmayın kendi benliğinizle düşünün okuyun yazın , ideolojiniz diye dayatılan kültürümüz dinimiz diye dayatılan basmakalıp şeyleri bir an için kenara bırakın beni yokedecek saldırılacak bir mahluk görüp davranırsanız hayvanlaşırsınız, ama beynimiz var okuyp düşünelim sonra haksızlık varmı yokmu ney doğru ney yanlış onlara sakin sakin karar verelim, adam dedesini bile reddetmiş beni mi dinlyecek, olaki belki dinler belki bakış açışında birazcık rötuş yapar, zaten forumda zıtlaşmamımızın sebebide budur tüm önyargıları kırmak, |
Benim gibi düşünmüyor diye karşımızdaki insanlara "kiralık beyin,satılmış ruh" vb ifadelerde bulunmak aynaya karşı konuşmaktır.
|
BİZİM SİVASLILAR NET SEVGİ KARDEŞLİK MUHEBBET TANIŞMA BİRLEŞME ALANINDAN
ÇIKTI AĞIR HAKARETLER İÇEREN BİR SİYASET MEYDANINA DÖNDÜ LÜTVEN DAHA FAZLA BİRBİRİMİZİ KIRMAYALIM BİR KAÇ İNSAN BENİ ÇOK KIRDI CAHİLLİĞİNE VERİYORUM AFFETTİM LÜTVEN BAŞKA KONULARA GEÇİN |
ALEVİ kardeşlerim çok güzel bir karar vermişler onları tebrik ediyorum .biz onlarla aynı ekmeği paylaştık aynı tastan su içtik helal olsun onlara. aradaki ıvırzıvırı görmeyelim çer çöp her zaman her yerde vardır bize akıllı aklı başında ne istediğini bilen lazım .cahille yola çıkılmaz düşman bile olsa yiğidini cesurunu severim kardeşim rengin belli olacak...
|
[QUOTE=abircan;570001]sende hz ali ile yaşayacaksın, ateistle yaşayacaksın sünniyim müslümanım deyip benim oruç tutmayan namaz kılmayan hacca gitmeyen zekat vermeyen sahte müslümanlık yapmayan gönül ehli milyonlarca alevi sünni kökenli insanla bir arada yaşayacaksın , arap özentisi olmayan bedevi olmayan şeriat özlemeyen kimsenin kanını içmek için yemin etmemiş milyonlar var çok şükür bu ülkede, hamike kadını asan taliban zihniyetlilerde var çok örneği burada var ama çok şükür ülkemdeki sünni anlayışın % 90 ı benim gibi düşünüyor yaşıyor, özlemlerimiz hedeflerimiz aynı, buda laik cumhuriyetin başarısıdır, müslümanlığın dünya insanlık ailesine kazandırdığı modern müslümanlardır, sağolasın atam rahat uyu, sana minnettarız[/QUOTE]
arap özentisi ne bana açıklarmısın elhamdülillah hepimiz Müslümanız Rabbimiz bir peygamberimiz bir sizler şunu anlamıyorsunuz bizler şuan ortadoğuda yaşayan halka özenenler değiliz Peygamberimiz Hz.Muhammede(s.a.v) Onun ashabına,ehlibeytine özenenleriz ;) Allaha şükürler olsun laikliğe gelince sizler de biraz anlama kıtlığımı var artık ben çözemedim çözen banada anlatsın Bİr insan asla Laik olamaz eğer öyle diyorsa o insanın dininden imanından şüphe etmek lazım bi tarafta Allahın emirleri var ben onları yapmıyorum laik'im böyle saçmalık olmaz : ) bir ülkede devlet laik olur müslümana ateiste gayrimüslime eşit davranır bizim atamızda bunu yapmış, Osmanlıyı inceler araştırırsan eşitliğin adaletin babasını orda görürsün : ) Cumhuriyetmış nerde cumhuriyet millet kendini temsil eden vekilini seciyor herşey yolunda türkiye ilerliyor bi bakmısız halkın mılletın sectıgı ya asılmış ya başka yollarla hükümet elinden alınmış cumhuriyet bumu halk özgürlük istiyor başörtüsü istiyor neymış laıklık zedelenırmıs bunu bellı bi kısım dıyor halkın kararını sallamıyorlar bumu cumhuriyet : ) bide modern musluman demısın nasıl bısey merak ettım modern musluman varoş musluman kac cesıt musluman var onlarıda yazarsan cok cok cok sevınırım ogrenmek ıstıyorum dınımızı : ) |
[QUOTE=WåñTêd_øØ7;570052]arap özentisi ne bana açıklarmısın elhamdülillah hepimiz Müslümanız Rabbimiz bir peygamberimiz bir sizler şunu anlamıyorsunuz bizler şuan ortadoğuda yaşayan halka özenenler değiliz Peygamberimiz Hz.Muhammede(s.a.v) Onun ashabına,ehlibeytine özenenleriz ;) Allaha şükürler olsun
laikliğe gelince sizler de biraz anlama kıtlığımı var artık ben çözemedim çözen banada anlatsın Bİr insan asla Laik olamaz eğer öyle diyorsa o insanın dininden imanından şüphe etmek lazım bi tarafta Allahın emirleri var ben onları yapmıyorum laik'im böyle saçmalık olmaz : ) bir ülkede devlet laik olur müslümana ateiste gayrimüslime eşit davranır bizim atamızda bunu yapmış, Osmanlıyı inceler araştırırsan eşitliğin adaletin babasını orda görürsün : ) Cumhuriyetmış nerde cumhuriyet millet kendini temsil eden vekilini seciyor herşey yolunda türkiye ilerliyor bi bakmısız halkın mılletın sectıgı ya asılmış ya başka yollarla hükümet elinden alınmış cumhuriyet bumu halk özgürlük istiyor başörtüsü istiyor neymış laıklık zedelenırmıs bunu bellı bi kısım dıyor halkın kararını sallamıyorlar bumu cumhuriyet : ) bide modern musluman demısın nasıl bısey merak ettım modern musluman varoş musluman kac cesıt musluman var onlarıda yazarsan cok cok cok sevınırım ogrenmek ıstıyorum dınımızı : )[/QUOTE] sana aysima 58 ablan öğretsin kaç çeşit varı, leadri akça osman ece abilerin öğretsin, bak sende aleviliğe ve alevilerin görüşlerine merak saldığına göre heralde 15- 16 ağustosta hacı bektaşı anma etkinliklerinde olacaksındır, hayırlı günler canım kolay gelsin sana, allah ne dilersen nasip etsin |
benim kardeşlerimden öğreneceklerim olur onlar ne konuştuklarını bilen yiğitlerdir..slm onlara gönül dostlarım benim.
|
[QUOTE=abircan;570054]sana aysima 58 ablan öğretsin kaç çeşit varı,
leadri akça osman ece abilerin öğretsin, bak sende aleviliğe ve alevilerin görüşlerine merak saldığına göre heralde 15- 16 ağustosta hacı bektaşı anma etkinliklerinde olacaksındır, hayırlı günler canım kolay gelsin sana, allah ne dilersen nasip etsin[/QUOTE] öğretsinler... [QUOTE][B][I]Bana bir harf öğretenin[/I] kırk yıl kölesi olurum([I]Hz[/I].[I]Ali[/I])[/B][/QUOTE] [QUOTE]Peygamberimizin bi hadisi şerifi var [QUOTE][B]Tirmizi[/B]’nin bildirdiği hadis-i şerifte, [B](Ümmetim 73 fırkaya ayrılır, 72si Cehenneme gider, yalnız bir fırka kurtulur. Bu fırka, benim ve Eshabımın yolunda gidenlerdir)[/B] buyuruldu. Bu fırkaya (Ehl-i sünnet vel cemaat) denir. [/QUOTE] elhamdülillah Bizim insanımızda bu yolda bu yolda herşeyi öğrenirim Allah(c.c) bizi ehli sünnet yolundan ayırmasın [/QUOTE] bazı sorular sormuştum cevaplarını verirsen çok çok sevinirim eğer müsait olduğun zamanlar olursa bide aleviliği senin ağzından dinlemek isterim namazı Hz.Ali(r.a) camide şehid edildiği için mı kılmıyon yoksa başka nedenlerındemı |
[QUOTE=abircan;570054]sana aysima 58 ablan öğretsin kaç çeşit varı,
leadri akça osman ece abilerin öğretsin, bak sende aleviliğe ve alevilerin görüşlerine merak saldığına göre heralde 15- 16 ağustosta hacı bektaşı anma etkinliklerinde olacaksındır, hayırlı günler canım kolay gelsin sana, allah ne dilersen nasip etsin[/QUOTE] BAK GÜZEL KARDEŞİM YİNE BANA ÇATTIN SENİN AĞZINDAN ÇIKANI KULAKLARIN DUYMUYOR İLERİKİ SAYFALARDA CAFERİYLERE ALEVİLERE BİR SÜRÜ HAKARET ETTİN NE SAHTELİĞİNİ KOYDUN NE ÇAKMA ALEVİLİĞİNİ KOYDUN HAKARET KOYMADIN ETTİN BEN SANA ONUN İÇİN KIZDIM GÜZEL HEMŞERİM GERÇEKTEN BU YAPTIKLARIN DOĞRU DEYİL HANGİ GÖRÜŞTEN OLURSAN OL İSTER HAYIR DE İSTER EVET DE AMA BİRLİK OLALIM TEK YUMRUK OLALIM BAK BİRAZ ÖNCE BENİM PARTİMİ KABAK ETTİN KABAK GİBİ BÖLÜNÜYORLAR DEDİN YANİ İŞİN GİCÜN ŞERLİK YARATMAK ORTAMI GERMEK YAPMA LÜTVEN |
kasparıx allah razı olsun hiç birşeyede layık görmeye bilirdin,
allahtan şüphe eden yok ama hafife alan çok, can almanın kimin elinde olduğunu biliyosun o atomun hareketini veren eli ben bilirim, ne ben nede allahı kendi beyinciğine hapseden kardeşlerime hatırlatmakta fayda var yolu açık olsun çiçek kardeşimin |
Arkadaşlar neyi tartışıyoruz lütfen söylermisiniz konu nedir?
|
Insanlarin inancini sorgulamak size düsmez, din kisiyle Allah arasindadir, size göre yanlis bile olsa sorgulamak, asagilamak ya da rencide etmek kimsenin haddi degildir. Anadolu´da milyonlarca alevi yasamaktadir. Onlar da bu ülkenin birinci sinif vatandaslaridir. Herkes haddini bilsin. Siz hala alevi inancindan, alevi yasantisindan bihaberseniz bu sizin sucunuzdur, sizin cahilliginizdir. Size göre dogrudur ya da yanlistir bu sizin bileceginiz birsey ama belden asagi vurursaniz isler degisir. Sadece saygi duyun yeter, baslatmayin simdi evetinize de hayiriniza da.
|
[QUOTE=OSMAN ECE;570064]BAK GÜZEL KARDEŞİM YİNE BANA ÇATTIN SENİN AĞZINDAN ÇIKANI KULAKLARIN DUYMUYOR İLERİKİ SAYFALARDA CAFERİYLERE ALEVİLERE
BİR SÜRÜ HAKARET ETTİN NE SAHTELİĞİNİ KOYDUN NE ÇAKMA ALEVİLİĞİNİ KOYDUN HAKARET KOYMADIN ETTİN BEN SANA ONUN İÇİN KIZDIM GÜZEL HEMŞERİM GERÇEKTEN BU YAPTIKLARIN DOĞRU DEYİL HANGİ GÖRÜŞTEN OLURSAN OL İSTER HAYIR DE İSTER EVET DE AMA BİRLİK OLALIM TEK YUMRUK OLALIM BAK BİRAZ ÖNCE BENİM PARTİMİ KABAK ETTİN KABAK GİBİ BÖLÜNÜYORLAR DEDİN YANİ İŞİN GİCÜN ŞERLİK YARATMAK ORTAMI GERMEK YAPMA LÜTVEN[/QUOTE] senin pala bıyıklarına kurban olsun onlar şuanakadar bir tek sana laf söylemedim sen kendini üzme diye sanda dedim osman ece sıkma canını sende iyi adamsın hoş adamsın ama mhpliymişsin bak oysa ben seni bbpli zannetim neyse ikiside aynıydı ama her ne olduysa şimdi ayrılıverdiler işin aslını bilirsin niye acaba |
Abircan sen onu bunu bırakda kemal kılıçdaroğlu nasıl genel başkan oluverdi onu anlat yavv:)))sen daha iyi bilirsin...
|
[QUOTE=sandalli;570072]Insanlarin inancini sorgulamak size düsmez, din kisiyle Allah arasindadir, size göre yanlis bile olsa sorgulamak, asagilamak ya da rencide etmek kimsenin haddi degildir. Anadolu´da milyonlarca alevi yasamaktadir. Onlar da bu ülkenin birinci sinif vatandaslaridir. Herkes haddini bilsin. Siz hala alevi inancindan, alevi yasantisindan bihaberseniz bu sizin sucunuzdur, sizin cahilliginizdir. Size göre dogrudur ya da yanlistir bu sizin bileceginiz birsey ama belden asagi vurursaniz isler degisir. Sadece saygi duyun yeter, baslatmayin simdi evetinize de hayiriniza da.[/QUOTE]
sen önce sakin ol ben bu forumda kimseyi görmedik durduk yere alevilik veya başka dini konuda konuşan bi abimiz var saolsun karşı mezhepdeki herkesi satılmış sahte demokrat vs konuyu güzelce araştırırsan görürsün ileri sayfalara bakıp ön yargılı davranma ;);););) |
ARİF BEY konu alevi liderleri referanduma EVET çağrısı yapmış ben düşüncemi yazdım diğer arkadaşlardan malum kişi yine konuyu başka taraflara çekmek için herşeyi yapıyor.
bilginize.. |
gerçek alevilerin kafası karışık arkadaşlar ama bir başka gerçek var ki o zurnanın zırt dediği yer
cemevine cübüşevi diyen, daha ilk seçildiğinde ilk işi karacahmet cemevinin duvarlarına dozerle dayanan tayyip olmasaydı işler kolaydı refarandumda koca ağız dolusu evet vardı ama bugün istanbul akp il başkanlığını alevi tekkesinin ulularının mezarları üstüne yapan bir partinin anayasa teklifine aleviler pek güvenerek bakmıyor lütfen bizi affedin, am asahte alevilerle propaganda yapabilirsiniz o sizin siyaset anlayışınıza uygunsa yolunuz açık olsun nede olsa eski bizansın üstünde yaşıyoruz, burayı yurt yapan erenlerimiz yok sayılsada önemli değil, balkanları müslümanlaştıran yol ulularımız anılmasada teşekkür edilip tarihi önemleri belirtilmese önemli değil bilen biliyor zaten tarih okuyan , türk islam tarihini bilenler hakkını veriyor zaten yoksa ne işi vardı erenlerin macaristanda polonyada romanyada, herşey kılıçla olmuyor aysima hanım ve arkadaşları, hoşgörü gönül evinde yer kapmak öyle dürtülen bıçaklarla olmuyor |
[QUOTE=arifcoskun;570067]Arkadaşlar neyi tartışıyoruz lütfen söylermisiniz konu nedir?[/QUOTE]
[B][I][SIZE=3][COLOR=magenta]Vallahi ben bile anlamadım Sayın Moderatörüm :)[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Konu,Kendilerini lider sanan bazı kuruluşların referandumda "Evet" diyecekleriymiş.Çokta tın,yok o ünlü "evet" diyecek,yok bu ünlü "hayır" diyecek,yok şu parti şunu diyecek,yok şu dernek bunu diyecek.Yeter yaa,ne bu dayatma.Bu alevi kuruluşları "evet" diyecekse,diğer dernekler "Hayır" diyecek.Herkes kendi içinde bölünebiliyor,şahitte olduk burada.Konunun açılış amacı neydi,asıl soru bu olsa gerek.Kimsenin çağrısı kimseyi etkilemeyecek ne de olsa...[/COLOR][/SIZE][/I][/B] |
[QUOTE=AKÇA;570082]ARİF BEY konu alevi liderleri referanduma EVET çağrısı yapmış ben düşüncemi yazdım diğer arkadaşlardan malum kişi yine konuyu başka taraflara çekmek için herşeyi yapıyor.
bilginize..[/QUOTE] Tamam arkadaşım şimdi Türkiye'deki tüm kuruluşları tek tek hangisi ne kullanıyor diye buraya taşımamızmı lazım ? Elbetteki bu demokratik bir yarış, Sunnisi Hayırda der Alevisi Evette diyebilir bundan doğal daha ne olabilir, neden illa kutuplaşma zıtlaşma ayrışmaya çalışıyoruz ki , demokrasinin renkleri bunlar. Lütfen yapmayalım yanlış şeyler bunlar burayıda kapatmak zorunda kalmayalım... |
[QUOTE=kasparix;570077]Abircan sen onu bunu bırakda kemal kılıçdaroğlu nasıl genel başkan oluverdi onu anlat yavv:)))sen daha iyi bilirsin...[/QUOTE]
onu tayyip bey ve ekibine sor baykalın istifa etmeyeceği yanılgısına düştüler ama baykal bu kirli oyunda nasıl açığa kabak gibi çıkardı sen ondan bahset biraz bu nasıl kankalık bir saat önce bıçah dürttürüyodun bağrıma döşüme allah aşkına bunu aklınıza düşüren şey nedir benim yanlış olmam mı yoksa yanlışı yapacak olanın burada potansiyel olarak o veya bu kimlikle burada olmuş olma sı mı |
bak yine dayanamadım abir kardeşim sen galiba baykalın nasıl çoraplarını çekip yatakta yattığını görmedin neyi açığa çıkardı ALLAHTAN utandı kenara çekildi bak öbür vekillerde abilerinin yolunda bugün gazetelere göz at maşallah sahilden resimler görüntüler naklen onlardan ne köy olur ne kasaba garibim gandide dolaşsın dursun
|
Sizi anca bi kültür ve hoş görü olarak suanki aleviliği kabul edebilirm..yoksa islamın bi kolu ve parçası olarak ele aldığımda namaz meselesi ya kılan kılır kılmaz ama islam diyince iman sonra nmaz gelir o da olmadığı için islamla bağdaşdıramıyor ne kadar dense de islamın koluyuz kurpuyuz ,,ben hoş görülü kültürel bi şey olarak görmekdeyim..bu ayrışımların kökenini okuyup bi yere varamadım oda bop muydu oyle bi projenın müslümanlara uyglanması filan dır benm kafam basmaz bu teorilere uşakları ajanları bilmem ama millete hep böyle saldıranların uşaklık ve köleliklerinden bilim adamı vasfımla hep şüphecilikle yaklaşmısımdır...geçmişde her ne olmuş olmuş isder israil parmağı ,ister haçlı parmağı..bugun biz bir birimizi nasıl görüyoruz algı ve kavram lar nasıl olusuyo o onemlı benım için...bizr birimizi hala usak ,tatklıtçi ,ajan millet gülüo artık olmuyo değil oluyodur ama klasık ve statıkleşiyo..dinamikleştirip ekşinli olma zamanı....tartışmak güzel..ama biri kendinden olmayana hoşgörü diyalog muhabbetle gerçek haytta yaklaşmıyorsa allah aşkına konuşmasın..yazacak sözü olmasın...gayret eden çalışan çabalayan yazsın.. ya millet yazsın ya biz şu ermeni komsumuzla şunları yaptık kardeşlik anılarınzı paylaşın..yeni bi topic açılsın rica ediyorum....sağlıcakla..
|
[QUOTE=kasparix;570097]Sizi anca bi kültür ve hoş görü olarak suanki aleviliği kabul edebilirm..yoksa islamın bi kolu ve parçası olarak ele aldığımda namaz meselesi ya kılan kılır kılmaz ama islam diyince iman sonra nmaz gelir o da olmadığı için islamla bağdaşdıramıyor ne kadar dense de islamın koluyuz kurpuyuz ,,ben hoş görülü kültürel bi şey olarak görmekdeyim..bu ayrışımların kökenini okuyup bi yere varamadım oda bop muydu oyle bi projenın müslümanlara uyglanması filan dır benm kafam basmaz bu teorilere uşakları ajanları bilmem ama millete hep böyle saldıranların uşaklık ve köleliklerinden bilim adamı vasfımla hep şüphecilikle yaklaşmısımdır...geçmişde her ne olmuş olmuş isder israil parmağı ,ister haçlı parmağı..bugun biz bir birimizi nasıl görüyoruz algı ve kavram lar nasıl olusuyo o onemlı benım için...bizr birimizi hala usak ,tatklıtçi ,ajan millet gülüo artık olmuyo değil oluyodur ama klasık ve statıkleşiyo..dinamikleştirip ekşinli olma zamanı....tartışmak güzel..ama biri kendinden olmayana hoşgörü diyalog muhabbetle gerçek haytta yaklaşmıyorsa allah aşkına konuşmasın..yazacak sözü olmasın...gayret eden çalışan çabalayan yazsın.. ya millet yazsın ya biz şu ermeni komsumuzla şunları yaptık kardeşlik anılarınzı paylaşın..yeni bi topic açılsın rica ediyorum....sağlıcakla..[/QUOTE]
hocam kafan karışmış önyargıların kırılmışa benziyor, alevi türk, bana sorarsan müslümanda , namaz şekildir değildir tartışmam ama bize sorarsan allaha ulaşmak için olsada olur olmasada, o gönül bağı var ya gönül işte mesele orada düğümlü, insan olmak iyi insan olmak vicdan sahibi olmak yardımsever olmak hakdan yana olmak, mazlumdan yana olmak işte alevilik ve allaha giden yolda bizim için bu kısaca yoksa geri kalan teamüller şekiller ibadet biçimleri anlayışlar bizim için ancak saygı duyuluacak unsurlardır, ama bana yüzyıllarca sünnetsiz abdestsiz yok anasıyla bacısıyla mum söndü yapan diye bakmaya devam edersen ne sen ne ben biz birbirimize saygı duyar severiz, il başaknlığını gel benim ulularımın mezarları üstüne yap, benim tarikatımın yiğitlikleriy le yeniçerilerimle dünyayı bi uçtan bir uca feth et sonrada beni aşağıla olmaz bu , saygı bekliyorsan önce saygı duy, lütfen yanlış anlama hocam lafım size değil genel toplumumuzdaki yanlış anlayışa bize bakış açılarına çeki düzen vermeleri lazım |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:25. |