Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Jet-Pa Sivas'a yatırım için çermiği inceledi (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=36322)

Sivaslilar.Net 27.08.2010 07:07

Jet-Pa Sivas'a yatırım için çermiği inceledi

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/belediye/cermik.inceleme.sivas.JPG [/IMG]

[B]Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün girişimleri ile Sivas turizmine tekrar kazandırılan ve Sıcak Çermik Turizm Altyapı Hizmetleri Birliği’nin (ÇETAP) kurulması ile yatırıma elverişli bölgelerden biri haline gelen Sıcak Çermik’te yüzler gülüyor.[/B]

Sıcak Çermik ile ilgili hukuki sorunların çözülmesine öncülük eden Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sıcak Çermik’in Sivas ekonomisi ve istihdamına katkı sağlaması için hemen her platformda yaptığı yatırım çağrısı hedefine ulaştı.
Jet-Pa Holding Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Fadıl Akgündüz, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün daveti üzerine yatırım araştırması yapmak üzere Sivas’a geldi.
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile birlikte Sivas’ta bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan Akgündüz, özellikle Sıcak Çermik Kaplıcasında yapılacak olan yatırım imkânları hakkında bilgiler aldı.
İlk olarak Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü makamında ziyaret eden İşadamı Fadıl Akgündüz, “Başkanımızın daveti üzerine Sivas’a geldik. İnşallah başkanımızın da desteğiyle Sivas’ta yatırım yapmayı düşünüyoruz. Sivas’taki ilk intibaımız havaalanından buraya gelirken gördüğümüz kadarıyla gelişmiş bir Anadolu kenti ve Orta Anadolu da güzel bir yatırımı hak eden bir şehir. İnşallah güzel bir çalışma yapacağız. Davet için değerli belediye başkanımıza ve yardımcılarına teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, Fadıl Akgündüz ile bir tatil esnasında tanıştıklarını ve Sivas’a yatırım yapması hususunda görüşmeler yaptıklarını söyledi.
Başkan Ürgüp “Her şey nasip ve kısmet meselesidir. İnşallah nasipte varsa kendileri Sivas’a bir yatırım yapacaklar. Sivas’ımız bu yatırımlardan inşallah nasibini alır.
Sivas bir kaplıca şehridir. Ama kaplıca şehri özelliğini hiçbir zaman tam olarak ortaya çıkaramadı. Sıcağıyla soğuğuyla muhtelif çermiklerimiz, muhtelif kaynaklarımız var. Bunların daha iyi kullanılmasını ümit ediyoruz. Fadıl Bey’e de tekrar şehrimize teşrif ettikleri için teşekkür ediyorum “dedi.
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, daha sonra işadamı Fadıl Akgündüz ile birlikte Sıcak Çermik Kaplıcası’nda incelemede bulundu.
Başkan Ürgüp’ün, Sıcak Çermik’te 5 yıldızlı bir otel yapılması teklifine yatırım araştırması yapan işadamı Akgündüz’ün sıcak baktığı öğrenildi.

Kaynak: Sivas Hürdoğan

ÖnceVatan_58 27.08.2010 09:50

Cevap: Jet-Pa Sivas'a yatırım için çermiği inceledi

Bu adamın geçmişi pek düzgün değil sanki yaptığı şeyleri yarım bırakıyor gibi söylentiler dolanırdı. inşallah öyle bir şey yokturdur. yinede HAYIR'lı olsun diyelim.

bilgin_58 27.08.2010 10:19

Jet Fadıl ha;

Kesinlikle o insanın yaptığı yatırımlar yarım kalır,

olympos 27.08.2010 12:08

Ne olur, bu adam (Jet-FADIL) Sivas' la birlikte anilmasin. Sivas her bakimdan daha da geriye gider. Sivas' a en büyük kötülük yapilmis olur.

Jet-Fadil' in yakin tarihte yaptiklari nasil unutulur. Avrupa'da yasayan gurbetciler unutmadi hala bellerini dogrultamadilar. Sivas' linin bu kadar "saf" olacagini düsünmek biloe istemiyorum. Keske bu haber yanlislikla, teknik bir hatayla yazilmis olsa.

burak5866 27.08.2010 12:20

bu haberi sivasa istanbuldan yardım ve yatırım çağrısı haberinde yazmıştım.site haberleri 1 gün sonra yayınlıyor biraz geç kalınıyor.

Salim58 27.08.2010 20:10

[I][B]Bir bu eksikti.Bu adam bizi dolandırır sonra kaybolur araki bulasın.[/B][/I]

sandalli 27.08.2010 20:10

Tüyü bitmemis yetimin hakkini yedi bu holdingciler. Aglayanin mali gülene hayretmez. Önce kandirdiklari insanlarin hakkini geri versinler.

BOUN 27.08.2010 20:23

Fadıl oteli yapsın, sevmeyenler gidip otelinde kalmasın. :) Bu kadar basit, ben gider kalırım, tadını çıkartırım.

İddialara gelince madem bu adam suçlu idi neden cezalandırılmadı? Bu adam suçsuzsa bu söyledikleriniz iftira olmaz mı? Eğer gurbetçileri dolandırdıysa neden yurtiçi veya yurtdışında ceza almadı? Varsa böyle bir olay, Jet Fadıl gurbetçinin kafasına silah dayayıp mı parasını aldı, yoksa gurbetçi koşa koşa kendi parasını mı getirdi?

Ayrıca benim şahsi görüşüm yatırımcının dini, imanı, dili, ırkı, ideolojisi, şusu busu beni enterese etmez. Ben yapılan yatırıma, üretilen katma değere bakarım. Gerisi palavra!

Son söz: Eğer Caprice Gold otelinin benzerini gelsin Sivas'a yapsın, gözümde bu adamın değeri 500 tane Hamza, 1000 tane Selami, 10,000 tane Osman olur, velev ki adamın adı Jet Fadıl olsun!

burak5866 27.08.2010 21:06

aynen katılıyorum eklemede yapmak istiyorum.20 000 bin tanede mustafa açıkalın eder.onu unutmuşsun:)

1264 27.08.2010 21:10

Anlasilan Dogan Ürgüp birdaha secilemeyecegini anladi,gitmeden ne götürürsem kardir diyor ve yanina götürme isinin en becerikli olanini aliyor:)
Muhsin Yazicioglu´nun cenazesi üzerine kazanmis bir baskan,Muhsin Yazicioglu´nun kemiklerini sizlatmaya devam ediyor:(

murat tugrul 27.08.2010 21:12

Fadıl akgündüz imzadan vazgeçmedik diyor

'İMZA' OTOMOBİLİ 3 YILA YOLLARDA

Yapımı yılan hikâyesine dönen 'İmza' marka otomobiliyle ilgili basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Akgündüz, "İmza projesi şu anda bitmiş bir proje. Proje zaten üretim aşamasında iken durdurulmuş bir projeydi. O projeyi tekrar hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde 'İmza' otomobilinin üretimi tamamlanmış olacak ve yollarda bu araçları göreceğiz. Zaten bu projenin hazırlık safhası tamamlandı. Sadece üretim ile ilgili bir hazırlık var. Türkiye'deki fabrika inşaatı yürürken, belki ilk etapta üretimi Avrupa'da başlatabiliriz." diye konuştu.

Otomobilin nasıl olacağı ile ilgili soruya ise Akgündüz, "Otomobil benzinli ve dizel iki farklı cinste olacak. Hatta hibrid teknolojili motor bile yapabiliriz. Önemli olan pazarın marka değeri. Bizim böyle bir sıkıntımız yok. Halen 400 milyon Türk dünyası bizim İmza otomobilini çıkarmamızı merakla bekliyor." diye konuştu.

"Fabrika kurulması halinde tesis nerede kurulacak?" sorusuna ise Akgündüz, "Bizim eski programımız değişmedi. Siirt, Batman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da fabrikaları kuracağız. İmza projesi toplam 264 bin kişinin istihdamını kapsıyor. Allah'ın izniyle yüreğimizdeki güçten hiçbir şey kaybetmedik. Şu anda bize isnat edilen suçların söz konusu olmadığı ortada. Bu ülke bizden hizmet bekliyor." dedi.

"260 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAĞIZ"

"Başbakanın emirleri doğrultusunda sadece 8 binleri değil, 80 binleri, 800 binleri iş sahibi yapmak için yola çıktıklarını" anlatan Akgündüz, "Bundan sonra umarım beni daha çok kürsülerde görme imkânı olur. O kadar çok tozlu raflarda projemiz var ki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kurulacak İmza otomobil fabrikasının çalışmalarını da son hızla bitiririz. Sayın Başbakanımıza da müjde! 260 bin kişiye iş istihdamı sağlayacak proje de yolda geliyor." ifadelerini kullandı.

burak5866 27.08.2010 21:38

[QUOTE=1264;575602]Anlasilan Dogan Ürgüp birdaha secilemeyecegini anladi,gitmeden ne götürürsem kardir diyor ve yanina götürme işinin en becerikli olanini aliyor:)
Muhsin Yazicioglu´nun cenazesi üzerine kazanmis bir baskan,Muhsin Yazicioglu´nun kemiklerini sizlatmaya devam ediyor:([/QUOTE]

bence doğan ürgüp şu imar revizyonundaki projelerini gerçekeleştirsin birde önceden söylediği kale evleri kentsel dönüşümler ve şehire bir meydan daha kazandıracağız demişti birde otopark projeleri sivas lisesi filan gibi yerlere hal ve otogarı yapsın zaten aksu ve paşabahçeyede devam ediliyor.kaldırım derseniz fazlasıyla yapmış durumda.ee sami aydını o zamn farkla geçmiş olur ama yaparsa.şimdilik yarısını yaparsa bence yie sami aydından başarılı olur ve seçilmemesi için hiç bir sebepte olmaz.ama en az yarısını yapsın.
götürme işi derkende seni kınıyorum eminim ki doğan ürgüp bu dediğini en son yapacak belediye başkanıdır.belki başkanlığına laf edebilrisin başarız diye ama kişiliğe bence çok iyi bir insan.bence yazıcıoğlunun yüreğini sen sızlatıyorsun iftira atarak.

BOUN 27.08.2010 21:43

Bakıyorum memleketim insanı yine atıp tutuyor, Doğan Bey'i eleştirecekseniz icraatleriyle, işiyle ve edebinizle eleştirin, tıpkı iki yıldır bizim yaptığımız gibi! :)
Yok götürmekmiş, cebe indirmekmiş, yeyip sömürmekmiş, terbiyesizlik yapmayın, temiz insanlara iftira atmayın! Şahsen iki yıldır bu sitede Doğan Bey'e eksik bulduğum icraatlerinden ve beceriksizliklerinden dolayı çok ağır eleştiriler yazdım ama Allah'a şükür hiçbir zaman bel altından vurmadım. Allah'a hesabını veremeyeceğiniz sözler söylemeyin!

Sivas70 27.08.2010 22:04

Selam,
Arkadaslar bu arkadas Almanya´dan binlerce gurbetcimizin paralarini aldi ve vermedi.
Eger bu yatirimlarinda samimiyse önce azda olsa o gurbetcilerimizin paralarini geri vermeye baslar.
Ne olur aman buna cermik falan vermeyin bütün Sivas´i alirda geri almak icin pesinden kosariz.
Ayrica bu jet Fadil degilmiydi siirt´den istifa edipte basbakana yerini birakan. demek ki bosuna degilmis............

Lütfen Sivasli uyanik ol.

murat tugrul 27.08.2010 22:15

Bu konuyu tarafsız ve mantıklı düşünmek lazım.
Benim bildigim kadarıyla jetpa batmış bir şirketti fadıl akündüz başına geçtiginde ortalık magduriyetten geçilmiyordu ben o zamanı iyi hatırlıyorum.
Bu adam jetpanın başına geçtiginde herkesin arabalarını verdi birde televizyon hediye etti.
Şirketi toparladı imza olayı gündeme geldi araba üreten şirketler özellikle koç devlet bu adamı hemen durdurmalı diye açıklama yaptı. o zamanlar sabancının koçun açıklamaları ültümatom özelligi taşıyordu. ondan sonra yeşıl sermaye olayı gündeme geldi ve bu şirketlerin iş yapması engellendi ve batırıldı .dolayısıyla ortaklarına paralarını ödeyemedi.
Kimse işin bu kısmını irdelemiyor

LaEdri 27.08.2010 22:22

[QUOTE=1264;575602]Anlasilan Dogan Ürgüp birdaha secilemeyecegini anladi,gitmeden ne götürürsem kardir diyor ve yanina götürme isinin en becerikli olanini aliyor:)
Muhsin Yazicioglu´nun cenazesi üzerine kazanmis bir baskan,Muhsin Yazicioglu´nun kemiklerini sizlatmaya devam ediyor:([/QUOTE]

Doğan Bey'e oy vermedim,belediye başkanlığını da beğenmem ancak kişiliğine kimse bir şey diyemez,hakkı yok!Mübarek Ramazan gününde herkesin ne olduğunu zaten bildiği bir insanı saçma sapan,asılsız laflarala karalamaya çalışmak yakışıksızdır.

Gurbetteki vatandaşlara da soruyorum ,bilmediğim için soruyorum.Fadıl Akgündüz'e paraalrı kendiniz mi verdiniz zorla mı alındı,vaadi neydi?

Arif Coşkun 27.08.2010 22:30

Hırsızın hiçmi suçu yok yaaa :D

burak5866 27.08.2010 22:36

var :).ama sivasa yatırım yaparsa benim için sorun yok.herhalde çermiğide çalacak hali yok.adam 5 yıldızlı otel yapacak daha ne isiyoruz.sivasta 5 yıldızlı otel varmı yok?işte oalcak hırsız deidğiniz adam sayesinde.

LaEdri 27.08.2010 22:41

[url]http://www.caprice.com.tr/top.php?ln=tr[/url]

FAdıl Akgündüz'ün sahip olduğu otel.Bize hayal gibi geliyor..

ŞAHBEY 27.08.2010 22:53

hıı jet fıdıla pek güvenilmez bilesiniz yaş yere basmaz...

sandalli 27.08.2010 22:59

Kimse insanlarin parasini zorla alamaz, kar payi karsiliginda araya bölgenin taninmis kisileri, hatta din görevlileri sokularak insanlardan paralar toplandi, ilk yillarda % 20´lere varan kar paylari dagitildi. Istedikleri zaman paralarinin geri ödenecegi vaadi yapildi. Yurtdisinda yasayanlarin bircogu bankalardan kredi alip bu holdiglere paralarini verdi ve o yillarda yasanan ekonomik kriz bahane edilerek insanlarin parasi geri ödenmedi.
Üzümünü ye bagini sorma mantigi ile hareket etmek ne kadar dogru? Bu sadece jet-pa icin degil, o yillarda kurulan ve hala faaliyetlerine devam eden holdinglerin parasinda, fabrikasinda, magzasinda gözyasi var, aci var, emek hirsizligi var. Paranizi zorlami aldi deyip kesip atmayin lütfen, araya en güvenilir insanlar konularak kandirildi gurbetciler. Bircok yuva yikildi, intiharlar yasandi. Yani hic birsey göründügü gibi degil.

Siyahnur 27.08.2010 23:00

[QUOTE=LaEdri;575612]

[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Gurbetteki vatandaşlara da soruyorum ,bilmediğim için soruyorum.Fadıl Akgündüz'e paraalrı kendiniz mi verdiniz zorla mı alındı,vaadi neydi?[/QUOTE]

Abi zorla alinmadi,herkes kendisi verdi "müslüman" insanlar bunlardan zarar gelmez, yermi hakkimizi,kandirmaz denildi.Vaadleri faizsiz kazanc,yani "kar payi " adi altinda.
Kimi kolundan bilezigi,kiyida kösede yillardir birikimini ekledi yatirdilar.
Ekonomik krizi bahane ederek 10 yil önce tüm ödemeleri durdurdular ve 10 yildir kurus ödemiyorlar... kaci intihar etti, kac kisi kafayi bozdu, kac kisinin yuvasi dagildi.

Alman mahkemesi akladi kombasan´i ama, birde mahkeme-i kübra var.. Allahualem.[/COLOR][/FONT][/B]

BOUN 27.08.2010 23:11

[QUOTE=sandalli;575621]Kimse insanlarin parasini zorla alamaz, kar payi karsiliginda araya bölgenin taninmis kisileri, hatta din görevlileri sokularak insanlardan paralar toplandi, ilk yillarda % 20´lere varan kar paylari dagitildi. Istedikleri zaman paralarinin geri ödenecegi vaadi yapildi. Yurtdisinda yasayanlarin bircogu bankalardan kredi alip bu holdiglere paralarini verdi ve o yillarda yasanan ekonomik kriz bahane edilerek insanlarin parasi geri ödenmedi.
Üzümünü ye bagini sorma mantigi ile hareket etmek ne kadar dogru? Bu sadece jet-pa icin degil, o yillarda kurulan ve hala faaliyetlerine devam eden holdinglerin parasinda, fabrikasinda, magzasinda gözyasi var, aci var, emek hirsizligi var. Paranizi zorlami aldi deyip kesip atmayin lütfen, araya en güvenilir insanlar konularak kandirildi gurbetciler. Bircok yuva yikildi, intiharlar yasandi. Yani hic birsey göründügü gibi degil.[/QUOTE]

Şimdi burda saf, masum, gariban gurbetçi rolünün pazarlamasını yapmayın lütfen! Avrupa bankalarında reel faizler yüzde 3-4'ler civarında iken bizim paragöz vatandaşlarımız baktılar ki, oooooo bankaya faize yatırmaktansa yüzde 20'lere Yimpaş'a, Kombassan'a veya diğerlerine yatırmak daha karlı.

Paranın yüzü sıcaktır, bizim emeksiz yemek, yattığı yerden para kazanma sevdalısı hemşeriler ve vatandaşlar, alınterinin olmadığı bir sisteme parayı yatırırken bunun helal haram olup olmadığını düşünmediler ama paraları battıktan sonra din-iman muhabbetine bakıyorum da iyi sardırdılar. Faiz benzeri bir geliri yerken iyi, musluk kesilince vay anam yüce Yaradan muhabbetleri. Geçiniz efendim geçiniz, şahsen benim karnım tok!

Bir örnek vereyim: Bir ara hatırlarsanız CNN Türk'te holdingzede gurbetçilerin dertlerini anlattığı bir program vardı. Orda birisi çıktı aynen şöyle dedi: (Tabii anlatırken son derece mazlum rolünde) Efendim bunlar geldiler, bilmem neredeki camiide, işte size yüzde bilmem kaç kar vereceğiz dediler, ben de gittim alaman bankasından şu kadar faizle şu kadar para çektim, bunlara yatırdım şimdi bunlar paramı geri vermiyor, evim yurdum yuvam dağıldı, banka borçlarım dağ oldu... filan fıstık uzayıp gidiyor. Gidip harama bulaşıp faizli para alınca sorun yok, para geri ödenmeyince din iman!... Emek yok, çalışmak yok, kendisi üretip istihdam sağlamak yok, yattııkları yerden servet kaldıracak beyler!

barikat58 27.08.2010 23:12

[QUOTE=1264;575602]Anlasilan Dogan Ürgüp birdaha secilemeyecegini anladi,gitmeden ne götürürsem kardir diyor ve yanina götürme isinin en becerikli olanini aliyor:)

[B][I]Yorum yapmış olmak için yorum yapmak dedikleri bu olsa gerek ![/I][/B]
[B][/B]

sandalli 27.08.2010 23:23

[QUOTE=BOUN;575624]Şimdi burda saf, masum, gariban gurbetçi rolünün pazarlamasını yapmayın lütfen! Avrupa bankalarında reel faizler yüzde 3-4'ler civarında iken bizim paragöz vatandaşlarımız baktılar ki, oooooo bankaya faize yatırmaktansa yüzde 20'lere Yimpaş'a, Kombassan'a veya diğerlerine yatırmak daha karlı.

Paranın yüzü sıcaktır, bizim emeksiz yemek, yattığı yerden para kazanma sevdalısı hemşeriler ve vatandaşlar, alınterinin olmadığı bir sisteme parayı yatırırken bunun helal haram olup olmadığını düşünmediler ama paraları battıktan sonra din-iman muhabbetine bakıyorum da iyi sardırdılar. Faiz benzeri bir geliri yerken iyi, musluk kesilince vay anam yüce Yaradan muhabbetleri. Geçiniz efendim geçiniz, şahsen benim karnım tok!

Bir örnek vereyim: Bir ara hatırlarsanız CNN Türk'te holdingzede gurbetçilerin dertlerini anlattığı bir program vardı. Orda birisi çıktı aynen şöyle dedi: (Tabii anlatırken son derece mazlum rolünde) Efendim bunlar geldiler, bilmem neredeki camiide, işte size yüzde bilmem kaç kar vereceğiz dediler, ben de gittim alaman bankasından şu kadar faizle şu kadar para çektim, bunlara yatırdım şimdi bunlar paramı geri vermiyor, evim yurdum yuvam dağıldı, banka borçlarım dağ oldu... filan fıstık uzayıp gidiyor. Gidip harama bulaşıp faizli para alınca sorun yok, para geri ödenmeyince din iman!... Emek yok, çalışmak yok, kendisi üretip istihdam sağlamak yok, yattııkları yerden servet kaldıracak beyler![/QUOTE]

Ben holdinglere bir kurus kaptirmadim ama CNN´de vatandasin dedigi aynen dogrudur, insanlara camiilerde, derneklerde vaatler yapilarak paralari alinmistir, kandirmislardir. Ama senin olaya bu kadar soguk kanli yaklasman oldukca ilginc. Bu holdingler dolandirici konumuna girmistir, mazlumun ahi yerde kalmaz. Helal olmayan bir serveti vardir onlarin.

Ama helal olmasi önemli degil yeterki Sivas´a yatirim yapsin diyorsan o baska, o zaman dogru kisi jet Fadil.

LaEdri 27.08.2010 23:26

Ben bu konuda acımıyorum kusura bakmayın ama.Bu kişiler arasında Yimpaş'a,Kombassan'a,Fadıl'a ciddi manada para kaptıran babam ve bilimum kardeşleri de dahil..:)

O şirketler kul hakkı yemiştir doğru ama insanalrın (babam dahil) kolay para kazanma arzusu da onları teşvik etti.

BOUN 28.08.2010 08:29

[QUOTE=sandalli;575626]Ben holdinglere bir kurus kaptirmadim ama CNN´de vatandasin dedigi aynen dogrudur, insanlara camiilerde, derneklerde vaatler yapilarak paralari alinmistir, kandirmislardir. Ama senin olaya bu kadar soguk kanli yaklasman oldukca ilginc. Bu holdingler dolandirici konumuna girmistir, mazlumun ahi yerde kalmaz. Helal olmayan bir serveti vardir onlarin.

Ama helal olmasi önemli degil yeterki Sivas´a yatirim yapsin diyorsan o baska, o zaman dogru kisi jet Fadil.[/QUOTE]

Efendim ben bu olayın dışında kalıp, bilgisizce yorum yapmıyorum, bilakis olayın taa içindeyim, göbeğindeyim. Babamdan amcalarıma, gurbetçi dedemden anneanneme, yengelerimden anneme, bunların akrabalarına varıncaya kadar o kadar para yitirmiş insan tanıyorum ki... Abartmıyorum sadece benim yakın çevremdeki bu insanların paralarını toplasam bir kaç milyon Euro eder. Şimdi bak bizzat babam annem de dahil bu kadar adam eğer kendi emek verip kendi kazanmayı düşünse, kendi parasını kendisi işletip, memlekete, millete faydalı olmayı amaçlasa, bugün o paralar belki katlanıp geri dönecek, kendi memleketimize istihdam ve ekonomik canlılık olarak yansıyacaktı. Ama ne oldu, armut piş ağzıma düş zihniyetini Cenabı Hak işte böyle cezalandırdı. Geçmiş olsun!

Bu arada Fadıl'ın yapacağı yatırımdan (ki o da yatırım yaparsa eğer) hiç rahatsızlık duymam, bilakis memnun olurum. Yurdum insanının getirip kendi memleketine yapmadığı yatırımı onların adına Fadıl yapıyor! :) :) :)

leblebi82 28.08.2010 08:37

[B][COLOR="Indigo"]Bazı arkadaşları anlamak zor. Sanki Fadıl Akgündüz kesin yatırım kararını vermiş gibi hemen karşı set oluşturmaya çalışanlar var. Hele adam incelemelerini bitirip kesin kararını versin.

Ben inanıyorumki bu adam Sivas'a Caprice serisinden bir yatırım yaparsa Sıcak Çermik ilerde yeni bir Kızılcahamam olur. Ayrıca Sivasspor için ve diğer bölge takımları için serin havasıyla harika bir yaz kampı alanı olur.

Ama daha ortada birşey yokken hemen karşı durmak ve belki de bu şekilde gelecek yatırımı da ürkütmek bize birşey kazandırmaz. [/COLOR][/B]

ÖnceVatan_58 28.08.2010 09:44

Dolandırıcılık ve yolsuzluk iddialarıyla yargılanan Jet-Pa Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz hakkındaki suçlamalar 7.5 yıllık zamanaşımı süresi dolduğu için ortadan kalktı. Mahkeme ödediği 150 bin YTL kefaletin Akgündüz’e iadesine karar verdi

Dolandırıcılık ve yolsuzluk iddialarıyla yargılanan Jet-Pa Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz’e de zamanaşımı piyangosu çıktı. Almanya’da Türk vatandaşlarını dolandırdığı gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapse mahkûm edilen Akgündüz hakkındaki suçlamalar 7.5 yıllık zamanaşımı süresi dolduğu için ortadan kalktı. Mahkeme ödediği 150 bin YTL kefaletin Akgündüz’e iadesine karar verdi.

Hürriyet'in haberine göre Almanya’daki bazı Türk vatandaşlarını dolandırdığı gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapse mahkûm edilen, JET-PA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz hakkındaki dava, 7.5 yıllık zamanaşımı süresi dolduğu için ortadan kalktı. İsviçre bankalarındaki hesaplarına konan tedbir ve yurtdışına çıkış yasağı kaldırılan Akgündüz’ün tahliye olabilmek için ödediği 150 bin YTL kefalet de iade edilecek. Fadıl Akgündüz’ün kendi el yazısıyla besmeleyle başladığı, "Esselamünaleyküm ve rahmetullahi ve bereketuhu" diye bitirdiği mektuplarla Almanya’daki vatandaşlardan yüksek kár payı vaadiyle para topladığı ve çoğu gurbetçi vatandaşları dolandırdırdığı iddia edilmişti.

19/12/2008

Yani gülermisin ağlarmısın derlerya aynı o durum.
Ergenekonda güzünün yaşına bakmayan en ufak şüphede dilediği gibi dilediği insanı arayıp bulan savcılarımız, hakimlerimiz nerdeymiş acaba? Böyle zaman aşımına uğratıp sonrada salmışlar,

Bu kişi inançlı insanların duygularını kullanarak hatta dini kullanarak, deniz feneri, yimpaş'ın yaptığı gibi, gurbette sılaya ahsret onca yıl çalışıp çabaladığı birikimini gasp edip servetine servet katmıştır, zamanın iktidarıda bu zaatı dolaylı yollardan korumuştur.

Haram paradır, başkalarının alın teridir, Sivas'a yatırım geliyor haram paradan hayırmı gelir gelir diyorsanız sindirebiliyorsanız buyursun gelsin 5 yıldızlı otel değil 7 yıldızlı bile yapsın hayırlı uğurlu olsun.

Burada ben suçu jet Fadıl!a bulmuyorum en büyük suçlu buna göz yuman dönemin yönetimi ve devlettir. Böyle bir şeyin benzerini avrupada göremezsiniz.

sivaslibozo 28.08.2010 17:40

Selamlar
Hayirli Ramazanlar:)

Bu Fadil Akgündüz denilen ************ Sivasimiza adim atmasini bile bence uygun degil....Avrupada okadar Gurbetcinin Ahini aldi...bunun ve bunun gibilerinin Allah BIN BELASINI versin....!

Bazi arkadaslar belirtmis iste millet kendi yatirdi diye felan, zorlamam olmadi diye felan....O konuda katiliyorum Silah zoruyla kimseden para alinmadi ama bazi Camiilerde yatirmayana neredeyse Hain gözüyle bakiliyordu yani Piskolojik baski mi deriniz bilemem:) ama bu yine FADIL ************ Hakli cikarmaz!
Allah dan tüm vatandaslarimiz Camii ye gitmiyordu da yutmadilar bu ************* zokasini:)
Tabi bazi ac gözlüler ( özzelikle Kayserili bi kac *****:) ) yüzde 20 % karpayi :) felan duyunca yatirdi...onlara da OH olsun....demek den baska bisey gelmiyor icimden.:)
nedemisler...HAK YOLUNA VERMEZ ISEN BES ON MANGIR...SEYTAN GÖTÜRÜR TANGIR TANGIR:)

Iyi bir DERS olsun bu Millete....;)

[B]edit salim58[/B]

Pusula_58 28.08.2010 18:46

Üç kağıtçı bir insanın yapacağı işte üç kağıt gibi olur, dikkat etsinler temeli atıpta on yıl beklemesinler sonra.

murat tugrul 28.08.2010 21:58

Bu adam eger hırsızsa hırsızdır.Hırsızın yeşili kırmızısı olmaz.
çok sözde yalan çok malda haram boşuna dememişler.
Diger patronlara baktıgınızda tamamına yakınında aynı özellikleri görürsünüz .
kimisi devleti soymuştur yani milleti bizi
Kimisi direk olarak halkı soymuştur yani yine bizi birisi aracı kullanmış digeri kendi işini kendi görmüş.
Kimisi yeşil sermaye diye gündemden düşmemiş.
Kimisi Gündeme bile gelmemiş .
Bu halk devleti soymaya adayım diyen hırsızlıgı tescilli cem uzana %6 oy vermiştir.
hadi gelin bunu konuşalım demekki %6 hırsızı tercih etmiş.80 lerden 2000 lere kadar bu ülke soyulmuş sogana çevrilmiş.
Ama yeşil sermaye saçmalıgı hiç gündemden düşmemiş.
Yeşil doları kullanırken kimsenin sesi çikmiyor.
Arap ülkeleri milyarlarca doları amerika ve diger ülkelere yatırıyor bunlardan bir kısmını ülkemize çeksek fenamı olur.
Yoksa laiklik tehlikeyemi girer.

sVs 29.08.2010 01:44

[QUOTE=sandalli;575626]Ben holdinglere bir kurus kaptirmadim ama CNN´de vatandasin dedigi aynen dogrudur, insanlara camiilerde, derneklerde vaatler yapilarak paralari alinmistir, kandirmislardir. Ama senin olaya bu kadar soguk kanli yaklasman oldukca ilginc. Bu holdingler dolandirici konumuna girmistir, mazlumun ahi yerde kalmaz. Helal olmayan bir serveti vardir onlarin.

Ama helal olmasi önemli degil yeterki Sivas´a yatirim yapsin diyorsan o baska, o zaman dogru kisi jet Fadil.[/QUOTE]

burdan da meydan da akp yi alkışlayan binlere seslen,yorum askeri yargılıyorsun (yanlışı varsa vatana ihanetten yargılayacaksın) güzel bu peki bu ve konyadaki iman holdingcileri yozgatta ki büyük sahtekarı niye yargılamıyorsun neden kaybım büyük olur çünkü sen de onların içindesin. alkışa devam not uzan örneği de cuk diye oturmuş

arbase 30.08.2010 14:07

arkadaslar ben bir gurgetçi kardesiniz olarak sunlari soylemek istiyorum. dogru bunlar para toplarken kimsenin kafasina silah dayamadilar ama verenler iki sebep için bunlara para kaptirdi ve bunlarin malesef buyuk bir çogunlugu da sivasli hemsehirlerimiz birincisi tabi ki kar payi kazanmak ikincisi ise bunlar tarafindan vaadedilen memlekete fabrika kurulmasi , oradaki issiz insanlarimizin iyi bir ucretle çalistirilip ailelerini geçindirip yatirimcilarin sevap kazanmasiydi. bunlarin tamami avrupada suçlu durumdalar fakat turkiye de suçsuz suçsuz geliyorlar bir fadil yatti o da parayi akp ye koklatmadigi için zaten yimpas ve kombasanin parasiyla da akp finase edildi.

gelelim yatirima eger yillar sonra bu adam sivas'a gelip yatirim yapiyorsa ya gunah çikariyordur yada sivaslilarin tadi damaginda kalmistir tedbirli olmakla yatirima her zaman evet diyorum.

tayfun5883 30.08.2010 15:26

memleket olarak ne hallere düştükkk jet fadıldan medet arıyoruz umarım gün gelir memleketi bu hale düşürenlerin yakasına yapıışırız

AĞAOĞULLARI 31.08.2010 19:58

Sivas'a büyük sanayici iş adamları gelmez Sivaslı bunu beklemesin .Gelenlerde akgündüz gibi orta ölçekli iş adamları gelir .Bunlarda çok nazlıdır çok büyük tavizler ve imkanlar isterler. Her istedikleri önlerine gelsin isterler. Bu da çok zordur.Büyük yatırımcıların Sivas a gelmemelerinin sebepleri ne olabilir.Yatırımcı kar gördüğü yere koşarak gider oradan bir verim alacaksa her türlü imkanlarını seferber eder.Ama hiç kimse gelmiyor Sivas ın şansından mı yoksa Sivaslının yüzünden mi .Gördüğüm ve bildiğim kadarıyla Sivas halkı sivasta taşradan gelen insanlara pek sahip çıkmıyor. Yani tanımıyorlar sıcak bakmıyorlar tanısın tanımasın soğuk davranıyorlar.Sivas halkı bundan çok puan kaybediyor.Jet fadıl da sivas ta bir şansını denesin sivas için bir çivi çakarsa Teşekkür ederiz başarılar dileriz sevgilerimle
Ağaoğulları
31/08/2010.

altuntas58 31.08.2010 20:18

[QUOTE=BOUN;575580]Fadıl oteli yapsın, sevmeyenler gidip otelinde kalmasın. :) Bu kadar basit, ben gider kalırım, tadını çıkartırım.

İddialara gelince madem bu adam suçlu idi neden cezalandırılmadı? Bu adam suçsuzsa bu söyledikleriniz iftira olmaz mı? Eğer gurbetçileri dolandırdıysa neden yurtiçi veya yurtdışında ceza almadı? Varsa böyle bir olay, Jet Fadıl gurbetçinin kafasına silah dayayıp mı parasını aldı, yoksa gurbetçi koşa koşa kendi parasını mı getirdi?

Ayrıca benim şahsi görüşüm yatırımcının dini, imanı, dili, ırkı, ideolojisi, şusu busu beni enterese etmez. Ben yapılan yatırıma, üretilen katma değere bakarım. Gerisi palavra!

Son söz: Eğer Caprice Gold otelinin benzerini gelsin Sivas'a yapsın, gözümde bu adamın değeri 500 tane Hamza, 1000 tane Selami, 10,000 tane Osman olur, velev ki adamın adı Jet Fadıl olsun![/QUOTE]

[B]size sonuna kadar katılıyorum katılmamak mümkün değil[/B]

Efendigardaş 31.08.2010 21:26

[B]SİVAS a yatırım yapacağım derken sivası soyup gitmesin.. kendisinin oylat kaplıcalarında oteli var çok güzel ama kesin güvence almak lazım...***[/B]

murat tugrul 31.08.2010 21:53

[QUOTE=Efendigardaş;576554][B]SİVAS a yatırım yapacağım derken sivası soyup gitmesin.. kendisinin oylat kaplıcalarında oteli var çok güzel ama kesin güvence almak lazım...***[/B][/QUOTE]

Nasıl soyacak çermigimi yoksa çifte minareyimi söküp götürecek.

hasan fatih 31.08.2010 22:54

Sayın 1264; Erdoğan'ın adaylığa koyduğu o..n ların bile seçildiği Sivasla ilgili birşeylerden bahsedin gönlümüz açılsın. Merhum Yazıcıoğlu'nu birilerinin yaptığı gibi acite etmekte pek maharetlisiniz. Bu maharetlerinizi biraz da hayır konuşup hayır işleme yönünde geliştiriniz. Üstelik sayın Belediye Başkanına su-i zannla biraz da kendi götürmek istiyor gibi isnadlarda bulunacağınıza bugüne kadar götürmüş olanların peşine düşün.
Diğer arkadaşların yazdığı gibi; suç işleyen adamın ceza alması lazım. Velev ki Erdoğan'ı başbakan yapmış olsun. Ceza almamışsa ve hakkında kanıtlanmış bir suç yoksa iftira kampanyalarına etiket olarak kullanmaya kimsenin hakkı olamaz.
Umarım namuslarıyla gelir güzel Sivasımıza güzel hizmetler yaparlar... Bizler tavır olarak hayırlı olması temenni edilen herşeye olumlu yaklaşmalı, ancak tedbir ve takibi elden bırakmamalıyız. Lütfen yargısız infaz yapmayalım kimse hakkında.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:41.