Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Şener hem iktidara hem muhalefete yüklendi (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=36367)

Sivaslilar.Net 29.08.2010 19:59

Şener hem iktidara hem muhalefete yüklendi

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//politika/sener-sivas.JPG [/IMG]

[B]Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, kendi memleketinde hem iktidara hem muhalefete yüklendi. [/B]

Partisinin il Başkanı tarafından inşa edilen stüdyo evlerin açılışını yapan Şener, yaptığı konuşmada İktidarı ve Muhalefeti ramazan ayının ruhuna yakışmayan çirkin politika yapmakla suçladı. Şener, “Anayasa değişiklik paketine İktidarın yüklediği anlamı yüklemekte yanlış, Muhalefetin yüklediği anlamı yüklemekte yanlış olur. Biz küçük bir adım olarak görüyoruz ve ‘Evet’ diyoruz” dedi.

[B]KARŞILAMA YİNE ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ[/B]

Genel başkanlarını daha önce bir buçuk kilometre kırmızı halı, 500 araçlık konvoyla karşılayarak gündemle gelen Türkiye Partisi il teşkilatı yine Şener’i bir şölen havasında karşıladı. Bölge trafik önünde yapılan karşılama töreninde on adet davul katılımcıları havaya sokarken 100 adet koyun kurban edilmek üzere oraya getirildi. Şener’in gözükmesi ile coşku arttı. Araçtan inen Şener, gelenlerle tek tek tokalaştı ama koyunların kurban edilmesine müsaade etmedi. Daha sonra partililer tarafından karşılama törenine getirilen faytona binen Şener, faytonun dizginlerini eline alarak kısa bir süre kullandı. Şener aracına geçerek araç konvoy eşliğinde şehre girdi.

[B]İKTİDARDA ÇİRKİN, MUHALEFET DE… [/B]

İl Başkanı Ahmet Kuzu’nun inşa ettiği stüdyo evlerin açılışında konuşan Abdullatif Şener, Anayasa değişiklik paketini değerlendirerek partilerin yürüttüğü kampanyaları eleştirdi. Şener, “Ramazan ayı on bir ayın sultanıdır. 24 bin âlemin rabbi bize bu ayı kurtuluş olarak verdi. Onun bizim aç kalmamıza ihtiyacı yok. Bizim buna ihtiyacımız var. Ancak oruç sadece aç kalmak değildir. Kötü düşünceden sıyrılmak zihni temizlemek dingin olmaktır. Ama şu anda baktığımız zaman siyasi parti liderleri hiçte ramazanın ruhuna uygun bir kampanya yürütmüyor” diyen Şener, iktidarı ve muhalefeti Hz. Musa ile Firavunun kıssası ile vurdu. Şener, “Allah, Hz. Musa’ya der ki git firavunu uyar. Firavun ki Allah’ı inkâr etmiş kendini ilah ilan etmiş birisi ama ona rağmen Musa’ya derki onu güzel sözlerle uyar. Ona hakaret et demez. Bizim genel başkanlara bakıyoruz, Biri birine ******** diyor o biri birine Kalpazan diyor bir başkası müfteri diyor. Hale bakın. Başbakanı üslubu zaten budur. Başbakan kaba konuşur, çirkin konuşur, kavga eder. Bunu yaparken ister ki vatandaşlar ayrışsın. Herkes bir yana gitsin. Kendi taraftarı ortaya çıksın onların verdiği oylarla kendi iktidarını sürdürsün. Bu kavga bu toz duman arasında yolsuzluklar çirkinlikler yok olsun. Onun üslubu bu. Yaptığı başka hiçbir şey yok. Muhalefette ondan aşağı kalır yanı yok. Bu nedenle biz bu ‘Evet’, ‘Hayır’ meselesinde bir kampanya yürütmüyoruz. Bu pakete İktidarın yüklediği anlamı yüklemek mümkün değil. İktidar ne diyor. 12 Eylül Anayasasını değiştiriyoruz. Yalan. Muhalefet ne diyor eğer bu paket geçerse Anayasa mahkemesi ve HSYK iktidarın eline geçecek buda kocaman bir yalan. Ancak biz bunu küçük bir adım olarak gördüğümüz için Evet diyoruz. Sizinde 12 Eylülde Evet demenizi istiyoruz” dedi.

Kaynak: Gazete İzci

ŞAHBEY 29.08.2010 20:35

Cevap: Şener hem iktidara hem muhalefete yüklendi

parti kuracağın partide kalıp Sivasa hizmet etseydi nasıl olurdu acaba bakanda oldu ama ne yaptı merak ediyorum çerkezleri bulup onları biryerlere getirdi...işte onu güzel yaptı ihya etti dostlarını.

Salim58 29.08.2010 20:38

[I][B]Sayın Şener keşke birde Başbakan olarak Sivasa gelsen ozamanki karşılama daha muhteşem olur fakat biraz zor.[/B][/I]

ŞAHBEY 29.08.2010 20:45

kardeşim bakanken neyini gördünüz birde başbakan olsun istiyorsun.

KAOS 29.08.2010 21:55

Yaranmaya çalış BBP liler gibi belki AKP seni de nemalar???

erhan 58 29.08.2010 22:04

kürsüye cikip konusmak kolay önemli olan uygulamak

ŞAHBEY 29.08.2010 22:16

BBP liler adam gibi duruşları vardır kimsenin nemasına ihtiyaçları olmaz olamaz..

ÖnceVatan_58 30.08.2010 10:18

Bu politikayla başarılı olmanız zor sayın şener net olun biraz kem küm yapmaya gerek yok adam gibi çıkıp masaya vurup gerçek renginizi belli edin artık, birilerini hem hırsızlıkla suçlayacaksınız sonrada onun klavuzluğunda yoluna devam edeceksiniz.

tayfun5883 30.08.2010 10:52

referanduma evet vererek bu ülke için umut ışığı olamayacağın şimdiden belli oldu sayın şener sizin partiniz en fazla %0.5 oy alır

tayfun5883 30.08.2010 11:05

bbp yaranmadı ama yalçın topçu yaranmak için evet veriyor 1 sene öncesini unuttunuzmu ayılıp bayılıyordu devlet katil diye şuan zaten söylentiler çıkmaya başladı bbp ile akp seçime ortak girecek diye görelim bakalım

altuntas58 30.08.2010 12:49

[B]sivasımızda yabancı hayranlığı almış başını gidiyor küçücük bir rize şehri başbakan cıkarıyor.sadece rizemi hemen yanı başımızda gecmişte cumhurbaşkanları başbakanlar cıkarmış malatya yine kayseri aynı şekilde cumhurbaşkanı cıkarmış ama bunlar her zaman doğup büyüdüğü toprakların insanlarından maddi manevi destekler almışlardır bizde kendi kendimizi yiyoruz ne güzel işte Sivasımızdan aramızdan biri bir siyasetci cıkmış hemşerimiz siyasete soyunmuş bu adama destek olacağımıza suclamalarla birlikte ağır ithamlarda bulunuyoruz tarih boyunca böyle tutumlarımızdan dolayı ne başbakan nede cumhurbaşkanı cıkaramadık bu gidişatımızla hiçbir zamanda cıkaramayız bir birimizi kötülemeyi bırakıp hemşehrimize yardımcı olalım bir başbakan bir cumhurbaşkanıda bizden cıkaralım olmaz demeyin 100 binlik rizeden cıkıyorsa tarihte selcuklulara başkentlik yapmış koskoca sivasımızdan neden cıkmasın beni yanlış anlamayın ben istanbulda yaşayan sivaslı bir kardeşinizimne bu partiyle nede bu partinin kurucusu abdullatif şenerle uzaktan yakından alakam yoktur tercih sizlerin şehrimizin geleceğini başkaları yönlendirmesin diyorsanız vede abdullatif şener beye destek olmuyorsanızda bari köstek olmayı bırakın[/B]

KAOS 30.08.2010 13:22

[QUOTE=ŞAHBEY;576050]BBP liler adam gibi duruşları vardır kimsenin nemasına ihtiyaçları olmaz olamaz..[/QUOTE]

Hı hı, evet, evet .. olmaz...
Başındaki adamcağızın yanar döner hallerini görüyoruz.
İki gün önce AKP yi Muhsin beyin katledişine ortak olmakla konuyu açıklığa kavuşturmamakla suçluyorlardı??
Ben Belediye başkanına şaşıyorum.
AKP millet vekilleri seçildiğinden beri başkanın elini ayağını bağladılar, her türlü kösteği yapıyorlar, bir ton borcu kucağına bıraktılar.
Nasıl kabulleniyor?
Oysa ne çok umutlanmıştım, dik duruyor ezilmiyor diye, oda demek ki aynıymış.
Yazıklar olsun...
Zaten Sivas'ın kaderi bu ciğersiz idareciler, ciğersiz milletvekilleri...

arbase 30.08.2010 13:29

sayin baskanimiz muhsin yazicioglunu kurtarmak için bu akp devleti kilini bile kipirdatmamis tersine bir de kurtarmaya gidenleri kayseri valisi tarafindan bulundu durumu iyi diyerek ne yedugu belirsiz açiklamalar yaptirip yoldan dondermistir. Ne hikmetse bu vali hiçbir ceza almamistir.

7 yillik akp hukumeti doneminde sivasimiza kaç tane fabrika yapilip kaç kisi issizlikten kurtarilmistir ? tek yapilan devletin varliklarinin satilip parasiyla yol yapilmasidir. akp hukumeti bilerek veya bilmeden bagimsiz kurdistanin yolunu açiyor. hayir diyecek bir tane kurt tanimiyor ve evet diyecek turklere de hayretle bakiyorum.

[QUOTE=altuntas58;576195][B]sivasımızda yabancı hayranlığı almış başını gidiyor küçücük bir rize şehri başbakan cıkarıyor.sadece rizemi hemen yanı başımızda gecmişte cumhurbaşkanları başbakanlar cıkarmış malatya yine kayseri aynı şekilde cumhurbaşkanı cıkarmış ama bunlar her zaman doğup büyüdüğü toprakların insanlarından maddi manevi destekler almışlardır bizde kendi kendimizi yiyoruz ne güzel işte Sivasımızdan aramızdan biri bir siyasetci cıkmış hemşerimiz siyasete soyunmuş bu adama destek olacağımıza suclamalarla birlikte ağır ithamlarda bulunuyoruz tarih boyunca böyle tutumlarımızdan dolayı ne başbakan nede cumhurbaşkanı cıkaramadık bu gidişatımızla hiçbir zamanda cıkaramayız bir birimizi kötülemeyi bırakıp hemşehrimize yardımcı olalım bir başbakan bir cumhurbaşkanıda bizden cıkaralım olmaz demeyin 100 binlik rizeden cıkıyorsa tarihte selcuklulara başkentlik yapmış koskoca sivasımızdan neden cıkmasın beni yanlış anlamayın ben istanbulda yaşayan sivaslı bir kardeşinizimne bu partiyle nede bu partinin kurucusu abdullatif şenerle uzaktan yakından alakam yoktur tercih sizlerin şehrimizin geleceğini başkaları yönlendirmesin diyorsanız vede abdullatif şener beye destek olmuyorsanızda bari köstek olmayı bırakın[/B][/QUOTE]

seni tebrik ederim arkadasim guzel bir tespit yapmissin. ben yurtdisinda kaliyorum lazlarin daha hemserilerine bir laf soylettigini gormedim '' hemserim ne yaptiysa dogrudur'' deyip tartismiyorlar bile. bizde de tek yapilan baskasina yalakalik 7yil geriye git bir sivas'a bak bir de kayseriye

altuntas58 30.08.2010 16:18

[QUOTE=arbase;576211]sayin baskanimiz muhsin yazicioglunu kurtarmak için bu akp devleti kilini bile kipirdatmamis tersine bir de kurtarmaya gidenleri kayseri valisi tarafindan bulundu durumu iyi diyerek ne yedugu belirsiz açiklamalar yaptirip yoldan dondermistir. Ne hikmetse bu vali hiçbir ceza almamistir.

7 yillik akp hukumeti doneminde sivasimiza kaç tane fabrika yapilip kaç kisi issizlikten kurtarilmistir ? tek yapilan devletin varliklarinin satilip parasiyla yol yapilmasidir. akp hukumeti bilerek veya bilmeden bagimsiz kurdistanin yolunu açiyor. hayir diyecek bir tane kurt tanimiyor ve evet diyecek turklere de hayretle bakiyorum.

seni tebrik ederim arkadasim guzel bir tespit yapmissin. ben yurtdisinda kaliyorum lazlarin daha hemserilerine bir laf soylettigini gormedim '' hemserim ne yaptiysa dogrudur'' deyip tartismiyorlar bile. bizde de tek yapilan baskasina yalakalik 7yil geriye git bir sivas'a bak bir de kayseriye[/QUOTE]

[B] Takım tutar gibi parti tutuyoruz liderimiz ne derse doğrudur diyenlerden ne beklersinki senin benim tespitlerimizden ziyade sivasta bulunan toplumun bu tespitleri yapması lazım körü körüne particilik sivasımızı yedi bitirdi [/B]

ŞAHBEY 30.08.2010 17:34

sayın şener acaba ne yapmış SİVASA çok merak ediyorum yıllarca vekillik yaptı çerkezler dışında kime faydası olmuş bir anlatın öğrenelim...hemşerim ne yaparsa doğrudur zihniyeti yanlıştır.

KAOS 30.08.2010 17:43

[QUOTE=ŞAHBEY;576246]sayın şener acaba ne yapmış SİVASA çok merak ediyorum yıllarca vekillik yaptı çerkezler dışında kime faydası olmuş bir anlatın öğrenelim...hemşerim ne yaparsa doğrudur zihniyeti yanlıştır.[/QUOTE]

Şahbey doğru tespitinden dolayı tebrik ederim, tespitine tamamen katılıyorum.

altuntas58 30.08.2010 18:51

[B]Benim şartlanmışlara verecek cevabım yoktur İnsanlar layık olduğu gibi yönetilirler [/B]

arbase 30.08.2010 23:17

[QUOTE=ŞAHBEY;576246]sayın şener acaba ne yapmış SİVASA çok merak ediyorum yıllarca vekillik yaptı çerkezler dışında kime faydası olmuş bir anlatın öğrenelim...hemşerim ne yaparsa doğrudur zihniyeti yanlıştır.[/QUOTE]

VELEV KI ABDULLATIF SENER FAZLA BIR SEY YAPMADI YA AKP KAC TANE FABRIKA KURDU SIVASIMIZA SEKIZ YILDA TEK YAPTIKLARI TRAFIK LAMBALARI UZERINE GERI SAYIM SAYACI KOYMAK HEPSI O . BIZLER BELCIKADA 80 KURUSA LPG ALIRKEN SIZLER 2 TL YE ALIYORSUNUZ BIZLER 10 TL YE YAGSIZ SAF ET TUKETIRKEN SIZLER 24 TL YE YAGLI ALIYORSUNUZ. BURADA ISSIZLERE SOSYAL DEVLET OLARAK 1000 EURO AYLIK VERILIRKEN SIZLERIN ONUNE SECIM ZAMANI 4 TORBA KOMUR ATILIYOR . BURAYA GELDILER ANLATIYORUZ AMA BOYLE SEYLERI ORNEK ALACAKLARINA TRAFIK CEZALARINI VE FATURALARI SADECE AVRUPA STANDARTLARINA UYARLIYORLAR ARKADASLAR SADECE SOMURULUYORSUNUZ ARTIK UYANIN VE TAKIM TUTAR GIBI PARTI TUTMAYIN ADAM SECILIRSEM 1 YIL ICINDE DOKUNULMAZLIKLAR KALKACAK DEDI HANI NEREDE AYNI VAAD AVRUPADA OLSA IKINCI SECIMDE BUNLARI SURERLERDI. BURADA OYLE IL IL GEZIP MILLETIN SIRTINDAN PARA HARCAYIP BALON BAYRAK ASMAK YOK . SECIM YARDIMI DA YOK HER PARTI KENDI CEBINDEN ILAN HAZIRLAYIP EVLERE YOLLAR VAADLER OKUNUR KIMIN VAADLERI SANA UYARSA OY VERILIR . SOZUNDE DURMAYANDA KOLAY KOLAY BELINI DOGRULTAMAZ. BENIM TUZUM KURU TEK DUSUNCEM SIZLERSINIZ SAYGILARIMLA

altuntas58 30.08.2010 23:32

[QUOTE=arbase;576331]VELEV KI ABDULLATIF SENER FAZLA BIR SEY YAPMADI YA AKP KAC TANE FABRIKA KURDU SIVASIMIZA SEKIZ YILDA TEK YAPTIKLARI TRAFIK LAMBALARI UZERINE GERI SAYIM SAYACI KOYMAK HEPSI O . BIZLER BELCIKADA 80 KURUSA LPG ALIRKEN SIZLER 2 TL YE ALIYORSUNUZ BIZLER 10 TL YE YAGSIZ SAF ET TUKETIRKEN SIZLER 24 TL YE YAGLI ALIYORSUNUZ. BURADA ISSIZLERE SOSYAL DEVLET OLARAK 1000 EURO AYLIK VERILIRKEN SIZLERIN ONUNE SECIM ZAMANI 4 TORBA KOMUR ATILIYOR . BURAYA GELDILER ANLATIYORUZ AMA BOYLE SEYLERI ORNEK ALACAKLARINA TRAFIK CEZALARINI VE FATURALARI SADECE AVRUPA STANDARTLARINA UYARLIYORLAR ARKADASLAR SADECE SOMURULUYORSUNUZ ARTIK UYANIN VE TAKIM TUTAR GIBI PARTI TUTMAYIN ADAM SECILIRSEM 1 YIL ICINDE DOKUNULMAZLIKLAR KALKACAK DEDI HANI NEREDE AYNI VAAD AVRUPADA OLSA IKINCI SECIMDE BUNLARI SURERLERDI. BURADA OYLE IL IL GEZIP MILLETIN SIRTINDAN PARA HARCAYIP BALON BAYRAK ASMAK YOK . SECIM YARDIMI DA YOK HER PARTI KENDI CEBINDEN ILAN HAZIRLAYIP EVLERE YOLLAR VAADLER OKUNUR KIMIN VAADLERI SANA UYARSA OY VERILIR . SOZUNDE DURMAYANDA KOLAY KOLAY BELINI DOGRULTAMAZ. BENIM TUZUM KURU TEK DUSUNCEM SIZLERSINIZ SAYGILARIMLA[/QUOTE]

[B]Size katılmamak mümkün değil şu yazdıklarınızda bir yanlış yok ama partizanlar varya senin ak dediğine onlar kara der burası türkiye durumu iyi olanlar neme lazım benim dirliğim düzenim yerinde altta kalanın canı cıksın kim ne yaparsa yapsın bana ne derler eller aya cıktı bizim emeklilerde evden dışarı cıkamıyorlar bu akp zihniyetindekilerin pek çoğunun emekli anne,baba, eş,dost ve akrabası vardır ama yinede partileri ne yaparsa iyi yapar anlayışıyla hareket ederler [/B]

kendalli 31.08.2010 07:00

sagol varol cokyasa, bu ne zaman ayrilmisda parti kurmus ya? ayakta uyumusuz, rahatlikla diyebilirsiniz, diyin diyin cekinmeyin :)

ŞAHBEY 31.08.2010 12:16

ARBASE kardeşim tek düşüncenin bizler olduğunu yazıyorsun beni düşünme ben şu an referanduma EVET diyorum seçimler geldiğinde aklıma kim yatar bana kim hizmet getireceğini anlarsam ona oyumu veririm parti proğramlarını okur ona göre davranırım kimilerinin dediği gibi takım tutar gibi parti tutma huyum yok .tuzunkuruymuş madam bırak kim ne yparsa yapsın sen yeterki canını sıkma

arbase 31.08.2010 17:51

[QUOTE=ŞAHBEY;576430]ARBASE kardeşim tek düşüncenin bizler olduğunu yazıyorsun beni düşünme ben şu an referanduma EVET diyorum seçimler geldiğinde aklıma kim yatar bana kim hizmet getireceğini anlarsam ona oyumu veririm parti proğramlarını okur ona göre davranırım kimilerinin dediği gibi takım tutar gibi parti tutma huyum yok .tuzunkuruymuş madam bırak kim ne yparsa yapsın sen yeterki canını sıkma[/QUOTE]

arkadasim referandum bizim sivas sebze hali gibi duvar gibi orulu içi hep curuk bir dunya madde var millet hukukçu degil bir seyden anlamaz hepsine birden evet dedirtiyorlar . ben ayda bes lira para alirim derken yaninda on da sopa yerim diye niçin hepsini kabul etmek zorundasin ?
ayrica ben genel olarak yazdim sen buyurup kendi fikrini yazmissin tabi seni baglar. bir yerde sen ne kadar verirsen ver karsidaki alabilecegi kadar alir degil mi ?

Salim58 31.08.2010 19:37

[B]Sayın Şenerin Yaptıklarını Bilmeyen Yokki.Kısaca Özetlemek Gerekirse Şu Anki Vekillerin Toplamının Yapamadığını, Tek Başına Yapmıştır Desem Abartmış Olmam....[/B]

Cley 31.08.2010 19:41

[B]Bu yazdıklarınızda ciddi olamazsınız. Şener'in yaptıklarını görmemek için ya kör Ya da CHP li olmak gerek...[/B]

Arif Coşkun 31.08.2010 19:53

Aslında bunu şöyle özetlemek lazım, Ş.Ö. /Ş.S. daha iyi anlaşılır. Sayın Şener'in partiden ayrılmasıyla ve AKP belediye seçiiminide kaptırınca Sivas hükümetin gündeminden düşmüştür. Kaderiyle başbaşa bırakılmış ve gelinen tabloda ortadadır. Resmen öksüz çocuk muamelesi görmüştür.

Efendigardaş 31.08.2010 21:32

Şener bu kafayla hiç birşey yapamaz yola çıktığın yoldaşlarını yolda bırakana bu millet prim vermez...

ŞAHBEY 31.08.2010 22:02

arkadaşlar yazın ben bildiklerimi vede düşüncelerimi yazdım..sizde yazın okuyalım neler yapmış neden partiden ayrılıp yeni parti kurma ihtiyacı duymuş proğramında neler var bilelim

balix 03.09.2010 09:53

Ben olaylara hep tersinden bakarım, bizim ülkede de tersinden bakmadan bir olayın gerçeği görünmez. A.L.Şener bey iyi demiş hoş demiş, Firavunu uyarmış dinletememiş, ii de Rahmetli bir genel Başkanımız vardı, ona rağmen bi Genel Başkan daha, Sivas ta bu kadar doğru biraz tuhaf...
Yani oda doğru, bunda doğru ... Sivas kamplara bölünsün birde Sol kesimden lider çıkarsın böylece tam doğruyu bulmuş oluruz.... bu siyasi yapılanma, önceki icraatlarına girmeyeceğim Sayın Hemşehrim genel başkanın...
EVET -HAYIR ; bu meselede çok abartılıyor, hiç bir şey değişmeyecek, millet iş, aş, et bulamazken; aç karna düşünme yeteneğini hesap yeteneğini kaybetmiş. iktidarı - muhalefeti trilyonları kampanya ya ayırmış... İşi gücü bırakmışız oy avcılığı yapıyoruz, bir yıl sonrada genel seçim.. Yuh bu ülke bu kadar kaynağı neden harcar, zaten gelecek iktidarda bi şeyi değiştirmeyecek....
Ben tepkimi koyuyorum;
YAŞASIN İHTİLALLER; darbenin neyi kötü idi; Bakın ben Sivas Atatürk Lisesinde Orta bir de öğrenciydim; 1981... Her gün ekmek almak için Mehmetali Hamamının karşısında pidecide sıcak-soğuk demeden saatlerce kuyruk beklerdim; okulumuz her 2-3 günde bir kapanırdı, çünki sağcı-solcu çatışmaları vardı. Okulun camları inerdi ikide bir, Mahellemin yaşlı bakkal amcasını oğlu sağcı diye vurdu öldürdü (baba-oğul yrışımı) Ülke genelinde de her gün ortalama 22 kişi can vermekte idi;
Şimdi hangi geri zekalı şu hesabı yapamaz; hergün 22 kişi (1979-1982 Ortalaması) vatan evladı, haybeye can veriyor, 12 Eylül Darbe yapıldı, o günden sonra "60 kişi bir sağdan bir soldan asılmış... " iyide erenler adan darbeyi 15 Eylülde yapsaydı zaten 22*3= 66 kişi yapmazmı, zaten ölecekti, hiç değilse her gün ölümler durdu, bir yılda binlerce daha ölecekti....
Asker yönetimi kötü dedik ekmek kuyruklarıda bitti, çünki karaborsacılar, kalpazanlar, siyasi demokrasi sahtekarları ortaya çıkmış, stok tüpler-unlar piyasaya sürülmüştü... Ülke duruldu, demokrasiye geçmek için çalışma lar yapıldı. Anayasa da millet oyuyla yapıldı... Darbe anayasası dediğimiz ANAYASA milletin %90 dan fazla oyunu aldı....
Şimdi SİVİL-DEMOKRAT anayasa bakalım %90 nın neresine yanaşacak...
Bunları düşünüpte matematik yeteneğimi dumura uğratmamak elde değil, bu nasıl demokrasi, bu nasıl darbe anayasası... Acaba 10 yıl önce bir darbe daha yapılsaydı, ayrı millet, ayrı devlet, ayrı bayrak isteyen vatansız - kansız Şeronun Milli çocuk katilleri uşakları, bu kadar ileri gidip Vatanı bölme isteğinde bulunabileceklermiydi. Şehit kanını dondurmak rağmına eylemler-söylemlerde buluna bileceklermiydi.
Bu ülkede siyasiler vatan perver -askeri yargısımı sadece dış güdümlü vatan düşmanı?
Onun için tek kelime derim ki YAŞASIN İHTİLALLER, kahrolsun sahte, DEMOKRASİ....

abircan 03.09.2010 11:50

[QUOTE=arbase;576331]VELEV KI ABDULLATIF SENER FAZLA BIR SEY YAPMADI YA AKP KAC TANE FABRIKA KURDU SIVASIMIZA SEKIZ YILDA TEK YAPTIKLARI TRAFIK LAMBALARI UZERINE GERI SAYIM SAYACI KOYMAK HEPSI O . BIZLER BELCIKADA 80 KURUSA LPG ALIRKEN SIZLER 2 TL YE ALIYORSUNUZ BIZLER 10 TL YE YAGSIZ SAF ET TUKETIRKEN SIZLER 24 TL YE YAGLI ALIYORSUNUZ. BURADA ISSIZLERE SOSYAL DEVLET OLARAK 1000 EURO AYLIK VERILIRKEN SIZLERIN ONUNE SECIM ZAMANI 4 TORBA KOMUR ATILIYOR . BURAYA GELDILER ANLATIYORUZ AMA BOYLE SEYLERI ORNEK ALACAKLARINA TRAFIK CEZALARINI VE FATURALARI SADECE AVRUPA STANDARTLARINA UYARLIYORLAR ARKADASLAR SADECE SOMURULUYORSUNUZ ARTIK UYANIN VE TAKIM TUTAR GIBI PARTI TUTMAYIN ADAM SECILIRSEM 1 YIL ICINDE DOKUNULMAZLIKLAR KALKACAK DEDI HANI NEREDE AYNI VAAD AVRUPADA OLSA IKINCI SECIMDE BUNLARI SURERLERDI. BURADA OYLE IL IL GEZIP MILLETIN SIRTINDAN PARA HARCAYIP BALON BAYRAK ASMAK YOK . SECIM YARDIMI DA YOK HER PARTI KENDI CEBINDEN ILAN HAZIRLAYIP EVLERE YOLLAR VAADLER OKUNUR KIMIN VAADLERI SANA UYARSA OY VERILIR . SOZUNDE DURMAYANDA KOLAY KOLAY BELINI DOGRULTAMAZ. BENIM TUZUM KURU TEK DUSUNCEM SIZLERSINIZ SAYGILARIMLA[/QUOTE]

anlat anlat davulun sesi uzaktan hoş geliyor, bu evetcilerin gözleri var görmez kulakları var duymaz diilleri var konuşamaz
herşeye evet derler :)

ÖnceVatan_58 03.09.2010 12:53

[QUOTE=balix;577145]Ben olaylara hep tersinden bakarım, bizim ülkede de tersinden bakmadan bir olayın gerçeği görünmez. A.L.Şener bey iyi demiş hoş demiş, Firavunu uyarmış dinletememiş, ii de Rahmetli bir genel Başkanımız vardı, ona rağmen bi Genel Başkan daha, Sivas ta bu kadar doğru biraz tuhaf...
Yani oda doğru, bunda doğru ... Sivas kamplara bölünsün birde Sol kesimden lider çıkarsın böylece tam doğruyu bulmuş oluruz.... bu siyasi yapılanma, önceki icraatlarına girmeyeceğim Sayın Hemşehrim genel başkanın...
EVET -HAYIR ; bu meselede çok abartılıyor, hiç bir şey değişmeyecek, millet iş, aş, et bulamazken; aç karna düşünme yeteneğini hesap yeteneğini kaybetmiş. iktidarı - muhalefeti trilyonları kampanya ya ayırmış... İşi gücü bırakmışız oy avcılığı yapıyoruz, bir yıl sonrada genel seçim.. Yuh bu ülke bu kadar kaynağı neden harcar, zaten gelecek iktidarda bi şeyi değiştirmeyecek....
Ben tepkimi koyuyorum;
YAŞASIN İHTİLALLER; darbenin neyi kötü idi; Bakın ben Sivas Atatürk Lisesinde Orta bir de öğrenciydim; 1981... Her gün ekmek almak için Mehmetali Hamamının karşısında pidecide sıcak-soğuk demeden saatlerce kuyruk beklerdim; okulumuz her 2-3 günde bir kapanırdı, çünki sağcı-solcu çatışmaları vardı. Okulun camları inerdi ikide bir, Mahellemin yaşlı bakkal amcasını oğlu sağcı diye vurdu öldürdü (baba-oğul yrışımı) Ülke genelinde de her gün ortalama 22 kişi can vermekte idi;
Şimdi hangi geri zekalı şu hesabı yapamaz; hergün 22 kişi (1979-1982 Ortalaması) vatan evladı, haybeye can veriyor, 12 Eylül Darbe yapıldı, o günden sonra "60 kişi bir sağdan bir soldan asılmış... " iyide erenler adan darbeyi 15 Eylülde yapsaydı zaten 22*3= 66 kişi yapmazmı, zaten ölecekti, hiç değilse her gün ölümler durdu, bir yılda binlerce daha ölecekti....
Asker yönetimi kötü dedik ekmek kuyruklarıda bitti, çünki karaborsacılar, kalpazanlar, siyasi demokrasi sahtekarları ortaya çıkmış, stok tüpler-unlar piyasaya sürülmüştü... Ülke duruldu, demokrasiye geçmek için çalışma lar yapıldı. Anayasa da millet oyuyla yapıldı... Darbe anayasası dediğimiz ANAYASA milletin %90 dan fazla oyunu aldı....
Şimdi SİVİL-DEMOKRAT anayasa bakalım %90 nın neresine yanaşacak...
Bunları düşünüpte matematik yeteneğimi dumura uğratmamak elde değil, bu nasıl demokrasi, bu nasıl darbe anayasası... Acaba 10 yıl önce bir darbe daha yapılsaydı, ayrı millet, ayrı devlet, ayrı bayrak isteyen vatansız - kansız Şeronun Milli çocuk katilleri uşakları, bu kadar ileri gidip Vatanı bölme isteğinde bulunabileceklermiydi. Şehit kanını dondurmak rağmına eylemler-söylemlerde buluna bileceklermiydi.
Bu ülkede siyasiler vatan perver -askeri yargısımı sadece dış güdümlü vatan düşmanı?
Onun için tek kelime derim ki YAŞASIN İHTİLALLER, kahrolsun sahte, DEMOKRASİ....[/QUOTE]

İşte bir ezbercilik almış başını gidiyor, darbe anayasası istemiyorum, ee ne istiyosun kardeş? Valla bende ne istediğimi bilmiyorum, birileri bana öğretti deki "Sivil anayasa istiyorum" bende öyle diyorum. Gören duyanda sanarki şuanda askerler yöentiyor sanar ülkeyi.
-Peki bugün darbeye karşıyım o anayasaya karşıyım diyenler o zaman "Allah bunlardan razı olsun geldilerde akan kan durdu diye dua edenler o zaman o anayasaya evet diyenler nedense değiştiler şimdii?
-Peki demezlermi insana o asker anayasası nerden ve neden geldi?
-Bana dedilerki duydumki "olay çıkarsınlar askerelrde haklı olsun onun için darbe yaptık desinler " Allah, Allah bu nasıl zeka bu nasıl mantık. Toplumun en güvenilir gördüğü bir kurum TSK bunu nasıl yapar ?
Üstteki arkadaş gayet güzel açıklamış.
Tamam beyler darbeye karşı olalım ama, biliyoruz öyle durumlarda kurunun yanına yaşında yandığını o halde toplum yaad brey olarakta darbe yaptıracak oluşumlardanda uzak duralım, Kimse durduk yere alınıp ceza verilip idamda edilmez.Türk ordusu yine benzer olaylar olduğunda Cumhuriyet'in tehlikeye düştüğünü gördüğünde gerekli ayarlamayı yapacaktır kimsenin kuşkusu olmasın.

AKP askerin üzerinden ve yargının üzerinden elini çek!

8 yıllık yalana- talana HAYIR.

ŞAHBEY 03.09.2010 13:30

bircan kardeşim iltifat etmişsin sağol sana yazacak kelimelerim tükendi ...küpün içinde olan dışına sızarmış chp zihniyeti ne desem boş gözlüklerini takmış tıngır mıngır gidiyorsun

Dilsad Hatun 03.09.2010 17:27

[B][FONT=Book Antiqua]TP 'de bos oy atarsa sasmam!

[/FONT][/B]

avcınınoğlu 03.09.2010 18:32

arkadaşlar şurada mesajları hep okudum herkes kendince haklı gözüküyor şurda tek gerçek var oda sivasın geri kalmişliği ne iş var ne iş sahası burda chp lide var akpli var mhp li var bbpli var tpli var fakat hiç kayda değer icraatyok neden bazı arkadaşlar tesbiti doğru sivaslıya sivaslidan başkasından hayır gelmezbi anap dönemi biraz iyi ğibi noksanla beraber rp dönemi biraz onunda ases abdullatıf şenerin maliye bakanlık dönemi fakat o hükümete rahmetli mühsin beyin katkısıile bunu kımse ınkar edemez bundan önceki akp hükümetininde biraz olmuşsa yine rahmetli mühsin beyin önünü sivasta kesmek için olmuşturbudada başarılı oldular bundan sora sivasa kimsenin faydası olmaz örnek cumhuriyet ten buyana sivasa bakanlık verilmeyen tek hükümet bu hükümettır sivastaki akp liler yürekleri ve sözleri geçiyorsa buyursularöyle ikisatır yazı ile hizmet olmaz

ŞAHBEY 04.09.2010 22:35

garip olan nedirki ortak girsinler hiçbir mahzuru yok chp ile mhpde çok yakışır zaten aynı yolda yürüyorlar..

arbase 05.09.2010 22:50

arkadaslar uç harfli (akp - mhp - chp ve benzeri ) seyleri fb - gs veya bjk gibi seylerle karistirmayalim bunlar takim degil bu gun fikrine kim uyuyorsa onun pesine dus . fanatiksen de dogruya dogru egriye egri demesini bil .

kimsenin bilmeden kalbini kirmissam su kadir gecesi ozur dilerim , insallah sivasimiz için hayirlisi olur.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:40.