![]() |
Duraklar park yeri oldu vatandaş sıkıntıda
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/duraklar.sivas.jpg [/IMG]
[B]Geçtiğimiz yaz ayında Sivas Belediyesi tarafından yenilenen Atatürk Caddesi'nde otobüs durakları sorun olmaya devam ediyor. Sivas Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar kapsamında kaldırımları yenilenen yolları yeniden düzenlenen Atatürk Caddesi'nde otobüslerin yolcu indirip bindirecekleri duraklarda yeniden belirlendi.[/B] Ancak otobüslerin durması için açılan ceplere diğer araçların park etmesini engelleyemeyen yetkililer yüzünden vatandaşlar otobüsleri yol ortasında beklemeye başladı. Park etmenin yasak olduğunu belirten tabelalar asılmasına rağmen yanlış parkın önüne bir türlü geçilemeyen Sivas'ta park edilmiş araçların aralarında otobüs bekleyen vatandaşlar Hürdoğan objektiflerine takıldı. Vatandaşlar cadde üzerindeki otobüs duraklarının büyük bir bölümünün araç parkına dönüştüğünü belirterek, haklarının bir şekilde gasp edildiğini söylediler. İnsanların olması gereken yerde araçların bulunduğunun altını çizen vatandaşlar ayrıca cadde üzerinde ki duraklarda kabinlerin bulunmamasını da eleştirdiler. Yağışlı havalarda otobüs beklerken sığınacak bir yer bulamadıklarını belirten vatandaşlar bu gibi durumlarda çareyi esnaf dükkanlarına sığınmakta bulduklarını kaydettiler. Yaşanan park ve kabin sorununun bir an önce yapılması gerektiğini kaydeden vatandaşlar, sorunlara duyarsız kalınmaması gerektiğini ifade ettiler. Yaşanan durumdan otobüs şoförleri de rahatsız olurken, duraklara yapılan araç parklarının hem araç trafiğini hem de yaya trafiğini tehlikeye attığını vurguladılar. Sivas Hürdoğan |
Cevap: Duraklar park yeri oldu vatandaş sıkıntıda
Trafik ekipleri buralara park yapan araçları çekip götürsün bak bidaha park yapan olurmu.
|
[B]saskinlikla okuyorum
yasal olarak park yasagi kondumu kondu, yasaya uymayana ceza varmi var madem yasaga uymuyorlar kes cezani buda hafif geliyorsa cektir arabalari öyle göz yummakla olmuyor bu isler, madem söz gecirmek istiyorsun agir cezalara bas vuracaksin basarmak icin bazen kaba kuvvet gerekli, bence bu konularda uygulanmasi gerek[/B] |
burda bir atasözü var onu söylemek istiyorum.aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.
|
[burak]burda bir atasözü var onu söylemek istiyorum.aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.
[B][COLOR="Red"]Burak kardesim ilgisi yok. Kanun kural neyse ona Uyacaksin...[/COLOR][/B] |
yani o kesin kanun neyse uygulayacaksında.eğer kanun uygulanırsa olaya birde vatandaş açısından bak.adamlar ne yapsın araba koyacak yer yok.yoksa arabaya binmeyecekler.onlarada hak veriyorum
|
[QUOTE=burak5866;594125]yani o kesin kanun neyse uygulayacaksında.eğer kanun uygulanırsa olaya birde vatandaş açısından bak.adamlar ne yapsın araba koyacak yer yok.yoksa arabaya binmeyecekler.onlarada hak veriyorum[/QUOTE]
İş Belediyeye Düşüyor O zaman Burak Katlı Otopark yapsın o zaman |
[B][COLOR="Red"]Park yeri olmayan yerlere Toplu tasima araclariyla gitmek mümkündür saniyorum...
otopark yeri acilana kadar toplu tasima araclarindan yararlanmak gerekir. Avrupada kurallara uymayanin gözünün yasina bakmiyorlar. Avrupada parali cok katli Otoparklar cogaldi bu nedenle. hem park sorunu giderildi, hem de devlete bir gelir kaynagi oldu..[/COLOR][/B] |
[QUOTE=burak5866;594125]yani o kesin kanun neyse uygulayacaksında.eğer kanun uygulanırsa olaya birde vatandaş açısından bak.adamlar ne yapsın araba koyacak yer yok.yoksa arabaya binmeyecekler.onlarada hak veriyorum[/QUOTE]
[B]Araba koyacak yer var Sivas'ta.. Herkes paradan kaçıyor saati 1 lira otoparkların ve bence gayet ucuz diğer şehirleri düşündüğümüzde.. Ben bunlar söylerken sanma ki otopark sahibiyim ben tatilden tatile Sivas'a gelen bir gurbetçiyim :) Bizim milletimiz para cezasından anlar eğer onlara belediye veya trafik artık hangisinin yetki alanında ise ceza yazarsa bir daha bırak park etmeyi yanaşamazlar bile..[/B] |
[QUOTE=FurkaN;594141][B]Araba koyacak yer var Sivas'ta.. Herkes paradan kaçıyor saati 1 lira otoparkların ve bence gayet ucuz diğer şehirleri düşündüğümüzde.. Ben bunlar söylerken sanma ki otopark sahibiyim ben tatilden tatile Sivas'a gelen bir gurbetçiyim :) Bizim milletimiz para cezasından anlar eğer onlara belediye veya trafik artık hangisinin yetki alanında ise ceza yazarsa bir daha bırak park etmeyi yanaşamazlar bile..[/B][/QUOTE]
[I][B]Çok doğru bir tespit. İnsanların 1 lira otopark ücret vermesi zoruna gidiyor. Bizim inanımızda otopark alışkanlığı yok. Bu da zamanla olacak bişey.[/B][/I] |
[B]Doğrudur belki otopark vardır. Ama bana 500m uzakta. Ben oraya bırakmak zorunda mıyım illa? İş yerimin hemen önüne koyarım istediğim zaman biner istediğim zaman inerim. Otopark da çözüm değil bence. Zaten kimse 1 Liradan kaçmaz. Başka bir çözüm...[/B]
|
[QUOTE]Doğrudur belki otopark vardır. Ama bana 500m uzakta. Ben oraya bırakmak zorunda mıyım illa? İş yerimin hemen önüne koyarım istediğim zaman biner istediğim zaman inerim. Otopark da çözüm değil bence. Zaten kimse 1 Liradan kaçmaz. Başka bir çözüm...[/QUOTE]
Herkes evinin önüne bırakmak istese veya herkes işinin hallolacağı her yere araba ile gitmek istese hem düzen olmaz hemde trafik sorun olur. Öncelikle toplu taşıma kullanılmalı eğer olmuyorsa da kesinlikle ceza yazılmalı. Zaten 2 şeritli caddenin 1 şeridi park olunca haliyle trafik de had safhada oluyor. Yazın gurbetçiler gelince özellikle trafik Nalbantlarbaşı'ndan başlayıp Hikmet Işık Caddesinin sonuna kadar gidiyor. Burada şuna da dikkat edelim, o duraklar boş olsa da otobüs yaklaşmaz... En azından ben Sivas'ta şahit olmadım buna. |
Geçen yıl Atatürk Cad. nin yeni ksmı yapıldı..Cad. nin bu yapılan yeni kısımlarını adım adım takip ettim..Bundan 1 yıl öncesine kadar gurbette yaşayan birisi olarak;gurbette 15 yıldan fazla yaşayan bir olarak çok sayıda ili görme şansım oldu...Büyük şehirlerinde çoğunu görmüş biri olarak hiçbir ilde ana caddeye otopark yapılan bir ile rastlamadım..Ana cad. ye otopark yapılarak bir kere eski cad. çok daraltıldı..Bazıları diyor ki efendim kaldırımlar çok genişmiş onun için otopark yapılmış..Yanlış efendim kaldırımlar geniş olursa olsun ;geniş kaldırımlar yayalar için daha kullanıma elverişli olmaz mı?İlerde yolun kenarına otopark yapıldığı için Allah korusun bir kaza olursa bunun hesabını kim verecek..Belediye Başkanı Sivas'ta otopark sorunu olduğu için Atatürk Cad. nin kenarın otopark yapıldı diyor..Ne kadar yanlış bir düşünce;otopark yoksa Sivas'a yeraltı ve çok katlı otopark projeleri yapacaksın başka çare de çok....Belediyenin halka artık yeni otoparklar yapması mecbur...Sivas artık 150-200bin nüfuslu bir şehir değil;Sivas'ın nüfusu 400binlere dayanmış durumda..Neredeyse 500binlere dayanarak B.Şehir statüsüne girmeye aday bir kente Belediyenin bir humaralı görevi çağdaş Otopark projeleri yapmak ve üretmektir...Bunu yapan Belediyeler kendilerine çağdaş belediyeler adını verirler...Yapamayanlar ise yerinde sayarlar....
|
[QUOTE]Geçen yıl Atatürk Cad. nin yeni ksmı yapıldı..Cad. nin bu yapılan yeni kısımlarını adım adım takip ettim..Bundan 1 yıl öncesine kadar gurbette yaşayan birisi olarak;gurbette 15 yıldan fazla yaşayan bir olarak çok sayıda ili görme şansım oldu...Büyük şehirlerinde çoğunu görmüş biri olarak hiçbir ilde ana caddeye otopark yapılan bir ile rastlamadım..Ana cad. ye otopark yapılarak bir kere eski cad. çok daraltıldı..Bazıları diyor ki efendim kaldırımlar çok genişmiş onun için otopark yapılmış..Yanlış efendim kaldırımlar geniş olursa olsun ;geniş kaldırımlar yayalar için daha kullanıma elverişli olmaz mı?İlerde yolun kenarına otopark yapıldığı için Allah korusun bir kaza olursa bunun hesabını kim verecek..Belediye Başkanı Sivas'ta otopark sorunu olduğu için Atatürk Cad. nin kenarın otopark yapıldı diyor..Ne kadar yanlış bir düşünce;otopark yoksa Sivas'a yeraltı ve çok katlı otopark projeleri yapacaksın başka çare de çok....Belediyenin halka artık yeni otoparklar yapması mecbur...Sivas artık 150-200bin nüfuslu bir şehir değil;Sivas'ın nüfusu 400binlere dayanmış durumda..Neredeyse 500binlere dayanarak B.Şehir statüsüne girmeye aday bir kente Belediyenin bir humaralı görevi çağdaş Otopark projeleri yapmak ve üretmektir...Bunu yapan Belediyeler kendilerine çağdaş belediyeler adını verirler...Yapamayanlar ise yerinde sayarlar....[/QUOTE]
Bu görüşe kesinlikle katılıyorum. Atatürk Caddesi çok plansız yapıldı. Çünkü orası hali hazırda bile genişlemeye müsait ancak 2 gün sonra sanayilerin kaldırılması başarılabilirse Kepçeli-Aksu güzergahı daha da genişletilebilir. Ayrıca o cadde yapılırken ileride olabilecek olası bir raylı sistem düşünüldü mü merak ediyorum.:confused: |
[B]Valla herkesi bilmem ama ben evimin önüne bırakmak varken neden otoparka koyayım ki. Doğrudur toplu taşıma sistemi kullanılmalı, peki gerçekçi olalım sizce sivasta bu uygulama gerçekleşebilir mi? Haa gerçekleşir doğru, ama sanırsam bir 50 yıl sonra :) [/B]
|
[QUOTE]Valla herkesi bilmem ama ben evimin önüne bırakmak varken neden otoparka koyayım ki. Doğrudur toplu taşıma sistemi kullanılmalı, peki gerçekçi olalım sizce sivasta bu uygulama gerçekleşebilir mi? Haa gerçekleşir doğru, ama sanırsam bir 50 yıl sonra[/QUOTE]
Evinizin önüne koyabilirsiniz ama merkezde olmamalı. Toplu taşıma insanlara anlatılırsa emin olun yaygınlaşır. Bende araç kullanıyorum Sivas'ta sebebi ise 2 otobüs değiştirmem gerekiyor ancak araçla aynı fiyata geliyor ve zaman kaybı olmuyor. Aslında 50 yıla gerek yok imar planında olması gereken otoparklar yapılsa sorun daha kısa vadede çözülür :) |
[B]Bilmiyorum abi, ne insan geldi geçti 2 yılda yaparız dedikleri şeyleri 7 yılda bitirmeyenleri gördük. Görüyorsun işte Sivas'ın halini.. 50 yıl sürmese keşke ama..[/B]
|
[B]Sivas'ta nufusa göre araç sayısında bir yükselme olduğu aşikar. Park sorunu cadde kenarlarını park yeri yapmakla çözülmez. Çok katlı otoparklara ihtiyac var. Mavi Çarşı'nın üstü otopark olacak diye söyleniyordu. Ne otopark yapılabildi ne de Mavi Çarşıdan beklenen randıman alınabildi. Şehrin ortasındaki o alan kullanılamadı bir türlü.[/B]
|
Aslında sorun sadece yönetenlerde değil ben bunu sürekli yazıyorum tekrar da yazacağım ama bizim Sivaslı olarak sorunumuz şu çok şey istiyoruz ancak hiçbir şey yapmıyoruz. Bu konu ile alakalı mesela madem halk sıkıntı yaşıyor neden bir Allah'ın kulu belediyeye mesaj atmamış? Ben İETT'ye bir otobüsün beni almadığını durakta bu yüzden de aktarma yapamadığımı ve fazla ücret ödediğimi yazdım, otobüsün numarasını verdim. Benden akbil numaramı istediler ve otomatik yükleme makinelerinden yükleme yaparsam ücret iadesi yapılacağını söylediler. Bunu örnek veriyorum çünkü Sivas'ta yapan yok. Görüyoruz halk günleri artık iş isteme günlerine dönmüş ama Sivas'a gideyim ilk işim o görüşmelere gitmek olacak.
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:40. |