Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Kıbrıs'ta ikinci Sivaslı dönemi (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=37565)

Sivaslilar.Net 14.02.2011 07:53

Kıbrıs'ta ikinci Sivaslı dönemi

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//insan/Halil.ibrahim.akca.sivas.jpg [/IMG]

[B]Hemşerimiz Halil İbrahim Akça'nın KKTC Büyükelçiliğine atanması ile Kıbrıs'ta ikinci Sivaslı dönemi başlamış oldu. [/B]

Diyarbakır, Malatya, Erzurum, Ankara ve İstanbul valiliği görevlerinde bulunduktan sonra 1991 yılında KKTC Büyükelçiliğine atanan hemşerimiz Cahit Bayar'dan sonra DPT müsteşar yardımcılığı görevinden KKTC Büyükelçiliğine atanan Halil İbrahim Akça ikinci Sivaslı olarak Kıbrıs'ta görev yapacak.

Hemşerimiz Cahit Bayar, Kıbrıs'taki görevinden sonra 4 aylık bir sürede İçişleri Bakanlığı görevinde bulunmuştu.

KKTC'ye 10 Ocak 2011 tarihi ile Büyükelçi olarak atanan hemşerimiz Halil İbrahim Akça, Abdullatif Şener'in maliye bakanlığı döneminde danışmanlık yapmış, DPT'nin çeşitli kademelerinde görevlerde bulunmuş 2002 yılında yine Abdullatif Şener tarafından DPT müsteşar yardımcılığı görevine getirilmişti.
Abdullatif Şener tarafından 2004 yılında Sivas belediye Başkanlığına düşünülen Halil İbrahim Akça bu teklifi kabul etmemiş DPT'de kalmayı tercih etmişti.
Halil İbrahim Akça, yeni görevi ile Kıbrıs'ta ikinci Sivaslı dönemini başlatmış oldu. Akça'ya yeni görevinde başarılar dileriz.

Sivas Hürdoğan

Arif Coşkun 14.02.2011 09:13

Cevap: Kıbrıs'ta ikinci Sivaslı dönemi

Sayın Halil İbrahim Akça,ya yeni görevinde başarılar.

bilgin_58 14.02.2011 09:57

İnşallah hayırlı olur hemşehrimize,
Kıbrıslılar onada demez alparanı, çek elini demezler

kilicaslan 14.02.2011 12:27

Bu haber bana Sivasin kibris ehidi ADEM YAVUZ u hatirlatti ruhu sadolsun... ayrica hemserimize basarilar diliyorum....

Salim58 14.02.2011 13:33

[B][I]Hemşerimiz Halil İbrahim Akça'ya yeni görevinde başarılar dilerim.[/I][/B]

özgüven 14.02.2011 15:41

Yavru vatandaki yeni görevinizde başarılar dilerim.

Kamera 14.02.2011 16:44

Hayırlı olsun.ne yaparsak yapalım kıbrıs türkleri bizleri sevmiyor,orda bulundugum süre içersinde özellikle askerlere karşı olan tutumlarından bunu açıkça belli ediyorlardı.

Kibrisli 14.02.2011 16:47

[QUOTE=Kamera;595012]Hayırlı olsun.ne yaparsak yapalım kıbrıs türkleri bizleri sevmiyor,orda bulundugum süre içersinde özellikle askerlere karşı olan tutumlarından bunu açıkça belli ediyorlardı.[/QUOTE]

ne kadar ve hangi dönemde orada kaldınız?

Bu arada Hürdoğan beni unutmuş :) Arada ben de vardım Sivas'ı en iyi şekilde 7 sene temsil ettim orada:)

NECMEDDİN ÖZBEK 14.02.2011 16:48

[QUOTE=kilicaslan;594979]Bu haber bana Sivasin kibris ehidi ADEM YAVUZ u hatirlatti ruhu sadolsun... ayrica hemserimize basarilar diliyorum....[/QUOTE]

rahmetli basın şehidimiz adem yavuza allahtan rahmet hatırlattığın içinde sana teşekkür ederim hemşehrim

Kamera 14.02.2011 16:57

[QUOTE=Kibrisli;595014]ne kadar ve hangi dönemde orada kaldınız?

Bu arada Hürdoğan beni unutmuş :) Arada ben de vardım Sivas'ı en iyi şekilde 7 sene temsil ettim orada:)[/QUOTE]

Sayın Gıbrıslı,,ben Gıbrsıcık'ta 2008'de 3 ay,2009'da 2 ay kaldım yeterli mi?:)gerçekten sevmiyorlar askeri kantinden alışveriş yapmıyacak kadar,onlara göre Türk'ler hırsız,sapık her şey var ama gendileri çok dürüstler.yani halkın içindeydim.:)

Kibrisli 14.02.2011 17:09

[QUOTE=Kamera;595017]Sayın Gıbrıslı,,ben Gıbrsıcık'ta 2008'de 3 ay,2009'da 2 ay kaldım yeterli mi?:)gerçekten sevmiyorlar askeri kantinden alışveriş yapmıyacak kadar,onlara göre Türk'ler hırsız,sapık her şey var ama gendileri çok dürüstler.yani halkın içindeydim.:)[/QUOTE]

Valla ben 7 yıl kaldım, en buhranlı Annan planı döneminde oradaydım çok sayıda kıbrıslı tanıdığım vardı, orada çalıştımda okudumda ama sizin söyledinklerinizi kabullenecek kadar bir genelleme yapacak kadar Türkiye düşmanlığı görmedim... Vardı muhakkak ki karşıtlar, bir noktada halklı oldukları yönlerde vardı ama dediğiniz grup %5 bile etmez... Ve bunların neredeyse tamamı şehirde yaşadığı için siz onlara denk gelmişsiniz köylerinde ise 1 tane Türkiye karşıtı bulamazsınız... yani aslında bir sayfa açsakta bunu tartışsak kıbrıs konusunu, vermeli mi? Anlaşma nasıl olmalı felan gibi oranın durumu nedir? bunları konuşmak gerek akıllarda hep "Kıbrıslılar Türkiye'ye karşı" önyargısı var ve o önyargı ile oraya gidince insanlar ister istemez etkileniyorlar ama şunu söyleyeyim Kıbrıslıların %90'ı Türkiye'yi seviyor ve kopmak istemiyor...

Kibrisli 14.02.2011 17:10

Askeri kantinden alış verişe gelirsek biz Türkiye Türkleri olarak alış veriş yapamıyorduk yasaktı Kıbrıs Türkü nasıl yapacak?

Kamera 14.02.2011 17:24

[QUOTE=Kibrisli;595019]Askeri kantinden alış verişe gelirsek biz Türkiye Türkleri olarak alış veriş yapamıyorduk yasaktı Kıbrıs Türkü nasıl yapacak?[/QUOTE]

Bizim gelinimiz Kıbrıslı benim izlenimleri böyle idi,keşke sizin kadar memnun kalsaydım,evet öyle bir konu açılırsa güzel olur.

kilicaslan 14.02.2011 22:17

[QUOTE=NECMEDDİN ÖZBEK;595015]rahmetli basın şehidimiz adem yavuza allahtan rahmet hatırlattığın içinde sana teşekkür ederim hemşehrim[/QUOTE]

AdemYavuzu unutmak mumkunmu hemserim ona yakilan agitlar ile buyuduk bir sivasli olarak hep gonlumde olmustur ,,arti kibris cikartmasi zamanlarinda rahmetli babam asker imis ve ateskes olmasa oraya gidecekmis bu yuzden cocuklugumda cok kibris hikayesi dinledim buyuklerimden...

WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:53.