![]() |
33.000 Kişilik Stadyum ve spor kompleksi hayırlı olsun.
Ve 33.000 Seyirci kapasiteli yeni stadyum ve spor kompleksimiz nihayet ihaleye çıktı.
İşin Adı : Sivas 33.000 Seyirci Kapasiteli Stadyum ve Spor Kompleksi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi İhale tarihi ve saati :25.08.2011 14:30 Hükümetimize Başbakanımıza Emeği geçen milletvekillerimize ve herkese ilk önce teşekkür etmek istiyorum. 600 yataklı bölge eğitim ve araştırma hastanesinin ihaleside 11.07.2011 saat: 14:30'da yapılacak. böylece başbakanımızın Sivas'a vermiş olduğu bütün sözleri a dan z ye Yerine getirmiş oldu. Sivas'ımıza hayırlı olsun... |
Cevap: 33.000 Kişilik Stadyum ve spor kompleksi hayırlı olsun.
[B][COLOR="Indigo"]Bundan sonra inşallah daha büyük ve önemli projeler ortaya çıkar ve bir an önce Sivas için gerçekleştirilir. Sivaslılar olarak proje noktasında zayıf kaldığımızı üzülerek görüyorum. Kale Evleri Projesi gibi bir projenin şehrin tüm dinamikleri tarafından takip edilip sonuçlandırılması gerekir.
Stadyumun 33.000 olması ile Türkiye Kupası Finali, çeşitli yaş kategorilerinde Milli Takım müsabakaları ve daha farklı organizasyonlar kolaylıkla yapılacaktır. Ama beni ondan daha fazla eski 4 Eylül stadyumunun yerinin Sivas şehrine nasıl kazandırılacağı konusu alakadar ediyor. [/COLOR][/B] |
[B]Sivassporuma ve sivaslıma hayırlı olsun inş..[/B]
|
[B]Temel atıldıgını görmeden inanmam[/B]
|
öncelikle stadyumumuzun geçte olsa yapılmaya başlanması sevindirici ama ben bunları seçim yatırımı sayamam yapsa bile yeni dönem için sivas projelerini bekliyoruz sayın başbakandan bunlarla sivaslıyı kandırmaya çalışırsa kendisi kaybeder.birde inş bu seçim için yapaılan ihale değildir sonradan geri alınmaz ihalesi.birde bize söz verilen hastane daha yeni ihalaye çıkacakken şimdiden diğer şehirlere dev hastane sözü verdi ve ihalye ekledi.sanki biz biraz geride kaldık.
|
[QUOTE=58_SEMİH_58;600781][B]Temel atıldıgını görmeden inanmam[/B][/QUOTE]
[B] Sen yine iyimsersin Semih ben inşa tamamen bitmeden inanmam...[/B] |
[QUOTE=besyo_cu;600783][B] Sen yine iyimsersin Semih ben inşa tamamen bitmeden inanmam...[/B][/QUOTE]
Bende onu dedim ya .com'da, ben orayı kullanmadan inanmam... O ihale elli kez ertelenir, 20 kez iptal edilir, 1 kez yapılır, yapımı da ki eğer yapılırsa 7-8 yılı bulur... |
Kıbrıslı neden bu kadar muhalifsin başbakana karşı ? Tamam chpli olabilirsin ama bu kadar da karamsar olma.Al işte ihale tarihi de belli oldu.Geriye kalan bir tek şey var o da temel atma töreni..
|
[QUOTE=burak2258;600785]Kıbrıslı neden bu kadar muhalifsin başbakana karşı ? Tamam chpli olabilirsin ama bu kadar da karamsar olma.Al işte ihale tarihi de belli oldu.Geriye kalan bir tek şey var o da temel atma töreni..[/QUOTE]
[B]3 senelik sözün seçim öncesinde göze görülecek bir çalışma içine girmesi sizcede ilginç değil mi ? Uluslararası turnuvalarda kapasitenin en az 35,000 olması lazım.Haberi görünce sevincim kursagımda kaldı :) [/B] |
[QUOTE=burak2258;600785]Kıbrıslı neden bu kadar muhalifsin başbakana karşı ? Tamam chpli olabilirsin ama bu kadar da karamsar olma.Al işte ihale tarihi de belli oldu.Geriye kalan bir tek şey var o da temel atma töreni..[/QUOTE]
Gardaş Sivas'ın yaşadığı deneyimler beni böyle yaptı... CHP'li olmamın bunda bir etkisi yok, beni bilen bilir partiliyimdir, partizan değil... Doğruya doğru derim, hayır duamı ederim ama Adalet sarayının ihalesi 3 kez ertelendi, Hastanenin bu 4. ihalesi oldu aynı listede adı var ve hep seçim dönemlerinde çıktı bu ilanlar... Ben yazmadım bunları kötü olmayayım diye ama gerçekler bunlar... Herşeye muhalefetsin denmesin diye söylemedim genel olarak dedim, umarım seçim oyunu değildir, kullanmadan inanmam çünkü ihalesi ertelenir, sonra ihale yapılır, iptal edilir, tekrar yapılır tekrar iptal edilir, sonra tekrar yapılır, temel atılır inşaat tıpkı fuar alanı gibi 4 defa başlar durur başlar durur neyse güzel olan açılışına oğluma giydiririm formasını götürürüm maça gidecek yaşa gelir çünkü en azından güzel bir anı olur... Umarım haksız çıkarım gerçekten Sivas'ım için canı gönülden istiyorum... Saygılar, ayrıca üslubunuz için de çok teşekkür ederim... |
kardeş bu halka kızmaya hakkınız yok, bu halkın tereddütte olması normal birşeydir. verilen sözlerin çoğu tutulmadı sende biliyorsun, şimdi nasıl bu halk tereddüt içinde kalmasın söylermisin değerli kardeşim. |
[QUOTE=Kibrisli;600788]Gardaş Sivas'ın yaşadığı deneyimler beni böyle yaptı... CHP'li olmamın bunda bir etkisi yok, beni bilen bilir partiliyimdir, partizan değil... Doğruya doğru derim, hayır duamı ederim ama Adalet sarayının ihalesi 3 kez ertelendi, Hastanenin bu 4. ihalesi oldu aynı listede adı var ve hep seçim dönemlerinde çıktı bu ilanlar... Ben yazmadım bunları kötü olmayayım diye ama gerçekler bunlar... Herşeye muhalefetsin denmesin diye söylemedim genel olarak dedim, umarım seçim oyunu değildir, kullanmadan inanmam çünkü ihalesi ertelenir, sonra ihale yapılır, iptal edilir, tekrar yapılır tekrar iptal edilir, sonra tekrar yapılır, temel atılır inşaat tıpkı fuar alanı gibi 4 defa başlar durur başlar durur neyse güzel olan açılışına oğluma giydiririm formasını götürürüm maça gidecek yaşa gelir çünkü en azından güzel bir anı olur...
Umarım haksız çıkarım gerçekten Sivas'ım için canı gönülden istiyorum... Saygılar, ayrıca üslubunuz için de çok teşekkür ederim...[/QUOTE] Abicim,tabii ki de hepimiz Sivas için her şeyin en iyisini istiyoruz.Ama bana göre şu bir gercek ki katılırsınız katılmazsınız Sivas,Akp döneminde cok fazla değişti. Ayrıca bende sayın başbakana hic yakıstıramadım.Acıkcası verdiği bazı sözleri yerine getirmedi(stadyum kapasitesi,adalet sarayı gibi)ama bence bu kez verdiği sözleri teker teker yerine getirecekmis gibi bir his var icimde ki zaten kendisi bu ülkenin basbakanı verdiği sözleri yerine getirmesi lazım. Saygılar efendim.. |
Oy kokan hareketler bunlar....
Seçime üç beş gün varken siteye bir tarih koyma başka ne anlama gelir? Birileri başbakanın kulağına Sivaslının öfkesini fısıldamış, paşam haber salmış bayraktara "kkoyun ulen listeye bilmem kaç kişilik stadyum ilanı" "Ama başbakanım daha proje neyim yok" "Bir kaç gün içerisinde Sivas'a gidicem ne söyleyeceğim ben kalabalığa, püskevit fabrikası vaadi mi vericem?" "Ama başbakanım daha yeri konusunda anlaşamadık" "Sonra, seçim geçer, biz yine koyun güderiz" "Ya yutmazlarsa?" "Nasıl olsa bizi orada gözü kapalı destekleyenler var onlar allandırır pullandırırlar sen merak etme" "Emredersiniz.." |
[B]Başbakan birçok şehre stadyum sözü verdi. Bunların hepsi aynı anda olacak işler değil. Stadyum inşaatı yarılanmadan benimde inanasım gelmiyor. İnsallah yapılır 33-35 bin kapasiteli bişey.
Bir de not düşeyim koyun olmak eşek olmaktan iyidir. [/B] |
Tahir efendi bana kelp demiş
İltifatı bu sözde zâhirdir. malikî mezhebim benim, zira İtikadımca kelp tahirdir" |
[QUOTE=besyo_cu;600783][B] Sen yine iyimsersin Semih ben inşa tamamen bitmeden inanmam...[/B][/QUOTE]
Ben de içine girip maç izlemeden inanmam! :) Şaka bir yana inşallah yapılır, inşallah bir kez daha hayal kırıklığına uğramayız. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Ancak şu bölge hastanesinin ihalesine dönmez umarım! Bu topraklar o kadar çok hayal kırıklıkları ile dolu ki... |
[QUOTE=burak2258;600790]......Sivas,Akp döneminde cok fazla değişti.
...... Saygılar efendim..[/QUOTE] Kardeş 2000 yılında 750 binlerde olan Sivas nüfusu, 2011 yılı itibariyle 642 binlerde. Değişim var ama nasıl? İstikrar sürsün, Sivas küçülsün! |
Malesef 25 Ağustos ta yapılması gereken stat ihalesi Bölge hastanesi ihalesi gibi ertelenmiş...Erteleme gerekçesi olarak ihale şartnamesinin henüz tamamlanmamış olması ve teknik sebeblerden dolayıymış diye bir duyum aldım..Bir arkadaş da toki ye meal atıp fax çekmiş ona da toki aynı şeyleri söylemiş..Zaten bu ihalenin erteleneceğineredeyse kesin gibiydi..Çünkü ülkemizde şartnamesi çıkmayan hiçbir ihale yapılamıyor..İnşallah bütün hazırlıklar bitirilip projemiz hazırlanır ve ihale tarihi de aynı bölge hastanesi gibi tekrar tokinin sitesine konur...
|
[B][I]Olacakmış, mış,muş,miş, varmı başka sözcük ekleyelim. Bu söz verileli kaç yıl geçti. Trabzon statyumu ne durumda bileniniz varmı? (aşağıda okuyun) Siz durmayın yola devam edin hemde koşmaya devam edin kim tutar sizi. [/I][/B]
[IMG]http://www.hizliupload.com/di-JVDE.jpg[/IMG] TRABZON'DA DURUM Dev komplekste 40 bin kişilik stadın yanı sıra spor salonu, çim futbol sahaları, tenis kortları ve sosyal tesisler de yer alacak Bordo-mavili kulübün uzun süredir gerçekleştirmeye çalıştığı Akyazı Projesi’nde ilk ciddi adım atıldı. 5 yıldır sadece tabelası asılan tesis için geçtiğimiz sene kasım ayında dolgu ihalesi yapılmıştı. İhaleyi 36 milyon 950 bin liraya alan Öztaş-Sistem ortaklığı dolgu çalışmalarına başladı. Firma 660 dönümlük deniz dolgusunu 540 gün içinde tamamlamayı amaçlıyor. DOLGU MAÇKA’DAN GETİRİLİYOR TT Arena’yı yapan TOKİ’den ihaleyi alan şirketin dolgu için iş makinalarıyla Maçka’dan denize dolgu malzemeleri taşıdığı belirtildi. Dolgu çalışmaları sonrası inşaat başlayacak. Projenin 3 yılda tamamlanması ve 2014’te tesisin hizmete girmesi bekleniyor. Dev komplekste 40 bin kişilik stat ile birlikte, suni ve doğal çim futbol alanları, 6 adet tenis kortu, açık basketbol, voleybol sahaları, kamp eğitim merkezi ve sosyal tesisler yer alacak. TRABZON’UN VİZYONU DEĞİŞECEK Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Akyazı Projesi’nin artık bir hayal olmaktan çıktığını belirterek, “Bu proje tamamlandığında Trabzon’un vizyonu değişecektir. Biz de modern bir tesisimiz ve stadımız olsun istiyoruz. Proje tamamlandığında Trabzon’da bir bayram havası yaşanacak. Biz de projeyi gerçekleştirenlere her türlü teşekkürü yapacağız” şeklinde görüş belirtti. |
Hani bizim 33 binlik stat ne oldu daha yeridemi belli değil ooffffffffff oofffffffffffff.
Konuyu okunyunca bir fıkra gibi bir şey aklıma geldi. Adamın birinin başka birine borcu varmış. Bir türlü ödemiyormuş. Ne zaman görse istese haftaya veya gelecek aya diye diye yıllar geçiyormuş. Bir gün yine rastlaşıyor, daha istemeden, borçlu diyorki; -Tamam senin borcunu ödüyorum. -Nasıl ödeyeceksin ? -Yollara diken ektim, o dikenler büyüyecek, koyunlar yanlarından geçerken yünleri takılacak, bende onları topluycam. Bir güzel yumak haline getircem, sonra kazak, çorap dokutcam, onları satcam ve senin borcunu ödüyeceğim. Bunun üzerine alacaklı basar kahkahayı :D:D:D Borçlu şöyle der: -Ağzına tükürdüğüm gördün peşin parayı gülersin tabi :D:D:D Ne oldu yollara dikenmi ekildi koyunların geçmesimi bekleniyor? |
[B]Sivas'a hipodrom çalışmaları[/B]
Sivas'ta, hipodrom yapılması için çalışma başlatıldı. Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Ömer Faruk Girgin, diğer bazı yetkililerle birlikte Sivas Valisi Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Kolat, bölgede hipodrom yapılmasıyla ilgili bir çalışma olduğunu belirterek, ''Bu çalışmanın yer tespitiyle ilgili arkadaşlar geldiler. Yer tespitinden sonra jokey kulübünün böyle bir düşüncesi var. Tarım Bakanlığımız bu işi organize ediyor. Sivas at kültürü ve geçmişi bakımından iyi bir potansiyele sahip. İnşallah sizin bu çalışmanızla geçmişteki tarihi, kültürü tekrar canlandırma imkanı olur'' dedi. Ömer Faruk Girgin ise Sivas'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Ülkemizin her köşesi atçılık bakımından, tarihi, sosyal, kültürel bakımından çok önemli. Sivas bunların içinde apayrı yeri olan, vakti zamanında haralar olan, her hafta yarışların organize edildiği, özellikle cirit yönünden de çok zengin olan bir yerimiz'' diye konuştu. En uygun bir yeri tespit etme imkanı olduktan sonra hükümetin ve bakanlığın öngörüleriyle bir yatırım aşamasına geçeceklerini ifade eden Girgin, ''Bugüne kadar cumhuriyetin kurulduğu günden bu güne Tarım ve Köy İşleri Bakanlığımız, şimdiki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Jokey Kulübü'nün 86 yıllık bir birlikteliğiyle at yarışı sektörü güzel bir noktaya geldi. Kültürümüzün bir parçası, buna Sivas'ta devam etmek bizim için de önemli'' ifadelerini kullandı. Girgin ve beraberindekiler, daha sonra Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok'u makamında ziyaret ederek, hipodroma yer konusunda destek istedi. AA Bakalım bu konuda ileriki günlerde bir gelişme olacakmı. |
Hastaneye Statyumya yer buldularya hem çoktan bittiya hipodrom da hemen biter. Bir zaman da bununla konuşur dururuz artık.
|
Arkadaşlar, arkiteraforum isimli mimarlık sitesinde eyu58 isimli üyenin haberine göre Sivas'a uzun zamandır yapılması düşünülen yeni stadın proje çalışmaları bitmiş ve 14 Ekim de projenin planlarının da olduğu bir videonunda bulunduğu haberle Doğan Grubuna bağlı Sporaktif internet sitesinde de yayınlanmış.Sivas 4 Eylül Stadının arazisi ile Yeni yapılacak stat ve diğer tesislerin takası yapılacak.
Haberin linki: [URL="http://http://www.sporaktif.com/haberdetay.asp?tarih=18.11.2011&Newsid=167785&Categoryid=1"]http://http://www.sporaktif.com/haberdetay.asp?tarih=18.11.2011&Newsid=167785&Categoryid=1[/URL] Ayrıca arkiteraforum isimli mimarlık sitesinde yer alan yoruma göre kapalı spor salonunun da projesi hazırmış ama bununla ilgili bilginin kaynağı belirtilmiyor. Eyup58 isimli üyenin yazdığı bilgiler şöyle: "Toki tarafından Sivas'a 4500 kişilik çok amaçlı spor salonu yapılacak..Bu salonun proje çalışmaları da bitmiş..Salon 33000 kişilik stat gibi o da Yeni Fuar Alanı Tesislerine yapılacak..Yeni salonun projesi GSGM tarafından bir firmaya çizdirilmiş ama projeyi kimin çizdiği açıklanmadı..Projenin Türkiye'de yapılan salon projeleri arasında bir ilk olduğu bildiriliyor..Salonun kapasitesi yapılacak etkinliğe göre ayarlanabiliyormuş..Eğer salonda basketbol ve voleybol maçları yapılcaksa salonun kapasitesi 5500 kişiye çıkarılıyormuş..Salonda Buz Hokeyi ve Hendbol maçları da oynanacakmış..Salonun kapasitesi fuar-konser gibi etkinliklerde 6500-7500 kişilik olacak şekilde de düzenlenebiliyormuş..Kapalı Spor Salonunun Animasyon filmleri de yapılmış ama henüz bu film ve resimler kamuoyu ile paylaşılmadı..Bu konuda görüşlerinizi,fikirlerinizi bekliyoruz..Salon ile ilgili detaylı bilgisi olan;resim ve videoları görenlerden de paylaşım bekliyoruz.. " |
Arkadaşlar gençlik ve spor bakanlığının sitesinde yayınlanan 18.11.2011 tarihli bu haber yukarda yazdığım şeylerle aynı anlama gelmiyor, anlayan varsa izah etsin...
"18.11.2011 13:30 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 12 Haziran seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği sözler doğrultusunda Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Gaziantep, İzmir, Konya, Mersin, Samsun, Kocaeli, Sakarya ve Trabzon’a yeni stadyum yapacaklarını ifade etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçesi ile ilgili sunuş konuşmasında Bakan Kılıç, bu illere yapılacak stadyumların hiçbirinin bir diğerine benzemeyeceğini ifade ederken, stadyumların mimari projelerinin illerin mimari karakteristiğini yansıtacak şekilde projelendirileceğini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Akdeniz Oyunları sebebiyle Mersin’de yapmaya karar verdiği yeni stadyumu Karetta Karetta kaplumbağalarının şeklinden esinlenerek projelendirildi. İzmir sözü rahatlattı Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerine stadyum projeleri hakkında bilgi verirken, Galatasaray için Ali Sami Yen Stadyumuna karşılık Seyrantepe’de yapılan Türk Telekom Arena Stadyumu'nu örnek gösterdi. Bakan Kılıç, İzmir Karşıyaka’da yapılacak stadyumun İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak yapılacağını ifade ederken, “İzmir Büyükşehir Belediyesi masrafların yarısını üstlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu parayı vermese bile biz İzmir’e stadyum sözümüzü tutacağız” diye konuştu. Bakan Kılıç, Ankara’da yapılacak yeni stadyumun yer belirleme çalışmalarının devam ettiğini, Eskişehir Yolu üzerinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait bir araziyi beğendiğini, hukuki sorunlarının çıkmaması halinde yeni stadyumun bu bölgeye inşa edileceğini vurguladı. Bakan Kılıç, Stadyum yeri tartışmasının hararetli olduğu Antalya ve Gaziantep’te ise stadyum yerinin ildeki tüm aktörlerin tümünün görüşü alındıktan sonra belirleneceğini vurguladı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, örnek stadyumların yanı sıra 8 ilde stadyum yenilenmesi ile ilgili TOKİ ile protokol imzaladıklarını ifade etti. Afyon Stadyumu'nun ve spor kompleksinin temelini ekim ayında attıklarını ifade eden Kılıç, stadyum yenilenmesi yapılacak illerin Batman, Hatay, Malatya, Mersin ve Sivas olduğu müjdesini verdi." |
link:
[URL="http://www.gsb.gov.tr/haberler/12-KENTE-12-%C3%96RNEK-STADYUM:id-436"]http://www.gsb.gov.tr/haberler/12-KENTE-12-%C3%96RNEK-STADYUM:id-436[/URL] |
canlarım yaa nasıl da umutla ve [B]sabırla [/B]bekliyorlar :)
|
[QUOTE=amazon10;607444]canlarım yaa nasıl da umutla ve [B]sabırla [/B]bekliyorlar :)[/QUOTE]
Senin gibiler yüzünden şu siteye giresim gelmiyor. İnsanın hevesini, merakını kırıyorsunuz. Takip etmeyelim, merak etmeyelim gelip moral bozalım bizde. Yazık yaa vallaha yazıkkk.. |
18.11.2011 Tarihinde Sivas Gençlikspor Müd.'ne Stadyum ile ilgili Bilgi Almak için Attığım Mail Cevabı..
sivas gençlikspor [email]sivasghsim@gmail.com[/email] 28 Kas (7 gün önce)[IMG]https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif[/IMG] [IMG]https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif[/IMG] [IMG]https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif[/IMG] stadyum projesi çiziliyor.Toki ile görüşmeler devam ediyor. |
bence bu stat bi kac sene daha surer, en 10sene derim
|
Ya bir stad projesi vardır.... Bazı arkadaşlar internet sitesinde ihale tarihi görüp hayırlamışlardı, noldu ya o projeye?
|
sivasa gelince hersey duruyor, hastane stad , daha hastaneyi nereye yapacaklarini bilmiyolar , kos koca sivasta arazimi yok sanki, stada bi yer gösteremezler boyle gider
|
Toki nin sitesinde Malatya ya yeni stat için ihaleye çıkılmış..Malatya' ya yapılacak yeni stat için kapasite 25000 olarak belirlenmiş...İhale tarik Ocak ayının ilk haftası..Bizim proje çalışmalarının sürdüğünü Gsim başkanı Salim KILIÇ ve Vekiller her fırsat sölüyorlar..Geçenlerde canlı yayında Burhaneddin KURU da söyledi...Sivas Postasında da bu konuda bir haber var;haberde:Statyum ihalesinin 29 Aralıkta 4000 kişilik Kpalı Salon ihalesi ile beraber yapılabileceği söyleniyor...İnşallah bu haber doğrudur...Burhaneddin KURU ise ihale tarihinin Ocak ayı içinde olabileceği;temel atmanında bahar ayında olabileceğini söyledi...Bekliyoruz bakalım ne zaman bu iş sonlandrılacak...Malatya Stadının mimarı da Bizim stadın mimarı da Bahadır Kul...Bhadır Kul Ofiss Mimarca'nın sahibi ve son dönemde yıldızı parlayan mimarlardan...Kadir Has Stadını projesi ona ait..Ayrıca İhale süreci devam eden Konya Şehir Stadı nın projesini bu mimar çizmiş...Önümüzdeki günlerde bizim stat projesinin ihale tarihi de Toki nin sitesinde yer alacaktır diye düşünüyorum...
|
[B]Ne zaman başlanacağı konusunda henüz bilgim yok ama Seçimlerden bir kaç ay önce tamamlanacağı kesin :) [/B]
|
[B][I]Seçimlerden bir kaç ay evvel tamalanacağı mı? Başlanacağı mı? O arasını pek anlayamadım sayın duman[/I][/B]
|
[B]Biteceği yani. Miting yapmaya gelincede açılışı yapılır, Ey Sivas halkı bakın biz sizin için koskaca Stad yaptık.. denir oylar cebe iner :) Tabi Allah bilir orasını ne zaman başlanır ne zaman biter, ben böyle yapardım oy kapmak için :)
[/B] |
[B]Önümüzdeki 5 yıl içinde böyle bir tesisin yapılacağına ihtimal vermiyorum bence akp sivasa oy almak için yatırım yapmaz yatırım yapmadanda zaten sivastan istediği oyu fazlasıyla alıyor secim için neden acele etsinki [/B]
|
Arkadaşlar yakında stadın ihale ilanı verilecek bizler neler konuşuyoruz..Malatya stadı içinde benzer sözler değişik sitelerde ,platformlarda söylendi ama toki 25000 kişilik stat ihalesini siteye koymuş bile..11 Ocakta adamlar ihale yapacaklar..Bizim stat projesini Kayseri,konya ve en son Malatya stadının projesini çizen Bahadır KUL yapıyor..Bahadır KUL bundan 1ay önce Sivas'a geldi,G.Spor il müd.,Belediye Baş. ve Valiliği de ziyaret edip Projenin son durumu hakkında da bilgi vermiş..Belediye başkanı da bu bilgiyi srt de canlı yayında vermişti ben de duydum..Aslında bizim ihale işi Malatya dan önce yapılacakmış ama 33000 kişilik stat alanının yetersizliği nedeniyle ve Otopark için de daha fazla yer ayrılması istendiğinden dolayı G.spor il. müd. den ve İl Özel idaresinden daha fazla yer talep edilmiş...Bundan 15 gün önce de İl Gen. Mec. de bu konu gündeme gelmiş ve İl Özel İdaresi de şu anda Fuar alanında yer alan 8 tane Basketbol,voleybol ve tenis açık alanlarının yer aldığı alanları da otopark için stat projesine katmış..Artık 33000 kişilik stat yapılması için hiç bir engel kalmamış durumda..Yakında son aşamaya gelinen stat,4000 kişilik çok amaçlı kapalı salon;(basketbol için kapasite 5500e,buz hokeyi ve hendbol maçları için 4000 oluyormuş) ,1000 kişilik 2. bir kapalı salon,gençlik merkezi,2 tane sentetik çim saha,4 tane salon(Karate,boks,halter,judo-karete salonları),güreş eğitim merkezi,1500 kişilik olimpik yüzme havuzu,Atletizm Stadı,genç. spor il müd. hizmet binası ve lojmanları için ihaleye çıkılacağı söyleniyor..İhale tarihi de Ocak ayının içinde yapılması için uğraşılıyormuş...İnşallah söylenen sözler yerine getirilerek ihale en geç Ocak ayında yapılır temel ise Nisan veya Mayıs aylarında atılır...Ben bu stadın yakın zamnda ihalesinin yapılarak temelinin atılacağına inanmak istiyorum..Bekleyip göreceğiz....Bizimle aynı şartlarda toki ile pazarlık yapan Malatya Stadının nın ihale ilanının açıklanması beni çok umutlandırdı...
|
Bugün Sivasın Sesi Gazetesinde 33000 kişilik yeni Statyum Projesinin bittiğine dair bir haber var..Haber gazetenin ana sayfasından verildiğine göre doğruluğu bir hayli yüksek diye düşünüyorum...Haberde statyum projesinin bittiği;Aralık sonu ya da Ocak başında İhalesinin yapılma ihtimalinin olduğu;temeli de yazın atılabileceği söylenmiş...İnşallah bu sefer haber doğrudur ve ihale ilanını Toki nin sitesinde görürüz ve ihale de gerçekleştirilerek beklenen temel 2012 yazında atılır...
|
inşallah hayırlısıyla temeli atılır. bizde görürüz.
|
[QUOTE=eyuphulagu;608158]Bugün Sivasın Sesi Gazetesinde 33000 kişilik yeni Statyum Projesinin bittiğine dair bir haber var..Haber gazetenin ana sayfasından verildiğine göre doğruluğu bir hayli yüksek diye düşünüyorum...Haberde statyum projesinin bittiği;Aralık sonu ya da Ocak başında İhalesinin yapılma ihtimalinin olduğu;temeli de yazın atılabileceği söylenmiş...İnşallah bu sefer haber doğrudur ve ihale ilanını Toki nin sitesinde görürüz ve ihale de gerçekleştirilerek beklenen temel 2012 yazında atılır...[/QUOTE]
[B]YENi STADYUM iÇiN SON AŞAMAYA GELiNDi[/B] [COLOR=#666666][/COLOR] [IMG]http://www.sivasinsesi.com/images/genel/iytzpk3e129679216982810781.jpg[/IMG] [FONT=Arial][LEFT]Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Sivas'a yapılacak olan yeni stadın projelendirme işleminin tamamlandığı, stadyum için bu ayın sonunda veya 2012 yılının ilk aylarında ihaleye çıkılarak, yaz döneminde inşaat çalışmalarının başlatılmasının planlandığı öğrenildi. 2008 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sivas halkına verdiği stadyum sözünün 2012-2014 yılları arasında hayata geçirilmesi bekleniyor. Bu konuda güveni sarsılan ve sabrı tükenen kent halkı, projenin biran önce tamamlanmasını istiyor. Söz konusu proje bu kez gerçekleşir ise Sivas, içerisinde 33 bin kişilik modern bir stadyum ve spor merkezleri bulunan dev bir komplekse kavuşacak. TOKİ'nin çalışmalarının tamamlaması ile birlikte mevcut stadyumun bulunduğu alan ve İnönü Bulvarı (İstasyon Caddesi) üzerindeki Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun bulunduğu alan TOKİ'ye devredilecek. HALKIN GÜVENİ SARSILDI Uzun yıllardır kentin gündemini meşgul eden yeni stadyum projesi adeta yılan hikâyesine dönerken, kent halkının söz konusu projenin hayata geçirilmesi konusunda umudu kalmamıştı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında kapasite ve maliyet konusunda yaşanan anlaşmazlık çözüme kavuşurken, bu kez de stadyumun seyirci kapasitesi ile ilgili belirsizlik gündemdeki yerini almıştı. Bir süre stadyumun seyirci kapasitesi üzerinde devam eden tartışmalar, TOKİ'nin resmi internet sitesinde yaptığı “Sivas 33.000 Seyirci Kapasiteli Stadyum ve Spor Kompleksi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi, ilahe tarihi: 25.08.2011 14:30” şeklindeki ihale duyurusu ile son bulmuştu. TOKİ'nin internet sitesi aracılığı ile yaptığı duyuru, kentte sevinçle karşılanmış ancak duyurunun kısa sürede kaldırılarak ihale sürecinin durdurulması büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştu. İNŞAAT 2012'DE BAŞLAYABİLİR Edinilen bilgiye göre TOKİ Sivas'a yapılacak yeni stadyumun proje işlemleri tamamlanmadığı için ihale sürecini askıya aldı. Bir süre önce ise stadyumun projelendirme işlemlerinin tamamlandığı öğrenildi. TOKİ'nin yeni stadyum için 2012 yılının ilk aylarında ihaleye çıkması bekleniyor. İhale işlemlerinde herhangi bir aksaklık olmaması durumunda Sivas'a yapılması planlanan 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun temelinin 2012 yaz döneminde atılması planlanıyor. İhale kapsamında, bin seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 2 adet 500 seyirci kapasiteli sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 60 yatak kapasiteli güreş eğitim merkezi, müstakil halter salonu, gençlik merkezi ve 10 daireli lojman da inşa ettirilecek. [/LEFT][/FONT] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:28. |