Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Ata'nın Gelişinin 92. Yılı (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=38104)

Sivaslilar.Net 27.06.2011 20:12

Ata'nın Gelişinin 92. Yılı

[url=http://resimzade.com/Show.html?i=29072&token=25178][img]http://resimzade.com/Show.html?i=29072&token=25178[/img][/url]

Ulu Önder Atatürk'ün Sivas'a ilk gelişinin 92'nci yıldönümü, Sivas-Ankara karayolu üzerinde bulunan 'İlk Adım Anıtı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, 27 Haziran 1919'da Sivas'a gelişinin 92'nci yıldönümü törenle kutlandı. Tören, Atatürk'ün kente ilk gelişi anısına Sivas-Ankara karayolu üzerinde yaptırılan 'İlk Adım Anıtı'nda düzenlendi. Törene Vali Ali Kolat, 5'inci Piyade Er Eğitim Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp ile askeri ve mülki erkan katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından anıta Valilik, Belediye ve Tugay Komutanlığı çelengi konuldu.

[url=http://resimzade.com/Show.html?i=29073&token=19208][img]http://resimzade.com/Show.html?i=29073&token=19208[/img][/url]

Günün anlam ve öneminin yapıldığı konuşmaların ardından VAli Kolat, şeref defterine, şunları yazdı:

"Yurdun dört bir yanının işgal altında olduğu Milli Mücadele'nin başlangıcındaki o umutsuz günlerde önderliğinizde Sivas'ta tutuşturduğunuz istiklal meşalesi millitemizin azim ve kararlığıyla büyük bir ateşe dönüşmüş ve buradan dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. 4 Eylül 1919'da yapmış olduğunuz tarihi kongre ile de bugünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelleri atılmıştır. Sivaslılar olarak güveninize layık olma çabası içinde büyük Türk milleti ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığından hiçbir zaman ödün vermeyecek, gösterdiğiniz hedeflere doğru birlik ve beraberlik içerisinde ilerleyeceğiz. Manevi huzurunuzda bir kez daha saygı ile eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun. "

Tören daha sonra Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle son buldu.

NECMEDDİN ÖZBEK 27.06.2011 21:16

Cevap: Ata'nın Gelişinin 92. Yılı

güzelde ilk adım anıtının içler acısı durumunuda görmüşlermi?

altuntas58 27.06.2011 21:28

[B]Mustafa Kemal Atatürk'ün, 27 Haziran 1919'da Sivas'a gelişinin 92'nci yıldönümünü kutlarım atam izindeyiz [/B]

Arif Coşkun 28.06.2011 12:45

[IMG]http://www.hizliupload.com/img/82602228696423375466.jpg[/IMG]

[B]Ata'mızın İlimize gelişinin 92.yılını kutluyor, Sevgi ve saygıylarımı sunuyorum. Cumhuriyetin temelinin atıldığı ilden olmaktan da her zaman gurur duyuyorum.[/B]

albina58 01.07.2011 02:57

4 gün süreçte 2 yorum yazılması düşündürücü,
Lay laylom,
hayırlı cumaLr,
caRT CURT KONULrını,
olsa 50 yorum yazılırdı galiba,
allah muhabbetinizi eksik etmesin,bu konularda olmasa dadımız gaçmaz.

sandalli 01.07.2011 08:05

Neden sadece 4 tane yorum yapilmis? Iyi sorgulamak lazim.
Ya da üyelere baski yapip zorla yorum yaptirilsin,
mesela Atatürk hakkinda acilan konulara yorum yapmayanlar banlansin.
Bu fikri Atatürk´ü koruma kanunu ile destekleyelim.

Cumayi hafife almaniza da acikcasi sasirmadim, fikrinizin hafifliginden olsa gerek.
Hic birsey bu milletin inanclarindan daha önemli degildir, Atatürk bile.

Arif Coşkun 01.07.2011 08:53

Sorgulayalım o halde Atatürk'ün Sivas'a gelişi ilgi çekmemiş Atatürk onlara ne yapmış neden ilgi göstermiyorlarmış? Neden yazmadıklarını birkaç cümle ile yazsınlar bari öğrenmiş oluruz ?

sandalli 01.07.2011 09:23

Artik insanlarin ilgisini cekmiyor demek ki.
Ben 17 yil okula gittim ve 17 yil boyunca Atatürk ve inkilap tarihi okudum,
bana 17 yil boyunca bir yabanci dil ögretemeyen egitim sistemi
yaklasik 70 yillik tarihi 17 yil boyunca bana ve benim gibilere okuttu.
Belki de gecmisin bikkinligi vardir, sizce ne?

abircan 01.07.2011 12:22

binlerce yıldır öğrendiğimiz inancımız hala birbirimizi boğazlamayı hak gösteriyor, Allahın başka başka verdiği canları çeşitli sıfatlarla aşağılayıp yok sayıyorsak da düşüneceğimiz sorgulayacağımız çok şey var

bu cihanda müslümanım diyorsan ve helede Türksen iki mustafa var çok değerli (SAV) Muhammed Mustafa ve Mustafa Kemal Atatürk bunun kıymeti iyi bilinmeli, biri birinin alternatifi değil,
hayatı ve herşeyi inanç ibadet tandaslı değerlendiren arkadaşların alacağı daha çok yol var, yapılan hizmeti görmek gerek tek başına Diyanet işleri başkanlığının kurulması bile müslüman milletlere yapılan hizmetin en büyüğüdür, millet dinini doğru öğrensin, hurafeden gerilikten cahillikten kurtulsun diye yapılan işin, katlanılan fedakarlığın bir anlamı olmalı, artık amacından çıkmış klasik eski kominist devletlerin verimsiz işletmelerine dönmüş koca bir 200 bin kişilik üretmeden yiyenler kadrosuna dönüşmüş, milli eğitimin kadro devşirilen yapısına dönüştürülmüş siyasi mefeattlerle, ve git gide artan bir yüklede kambur olmaya doğru gitmektedir, biraz oturup düşünecek ve sorgulayacak o kadr çok şey varki

goramaz 03.07.2011 18:01

Başlığa Atatürk'ün Sivasa gelişiyle ilgili birşeyler yazayım dedim ama inançlı biri olarak katetmem gereken daha çok yol varmış meğer.

Abircan ilk cümlenizi hangi ayetle hangi hadisle desteklediniz? ''Hayat inanç ve ibadetten ibaret değil'' demek ne demektir? Peki hayat neden ibarettir?

Çalışmak ibadettir,ilk emir okumak ibadettir, temi zolmak ibadettir, güvenilir olmak, dosdoğru olmak inancın yansımasıdır, ilim öğrenmek ibadettir, işini en güzel yapmak ibadettir,fakirleri koruyup kollamak ibadettir, nefsin isteklerini terk etmek ibadettir. İnsan hayatının merkezinde Allah inancı olduğu sürece yapılan her güzel iş ibadettir. Yoldan bunlar mı geri koyuyor?

OSMAN ECE 03.07.2011 18:29

[QUOTE=goramaz;602157]Başlığa Atatürk'ün Sivasa gelişiyle ilgili birşeyler yazayım dedim ama inançlı biri olarak katetmem gereken daha çok yol varmış meğer.

Abircan ilk cümlenizi hangi ayetle hangi hadisle desteklediniz? ''Hayat inanç ve ibadetten ibaret değil'' demek ne demektir? Peki hayat neden ibarettir?

Çalışmak ibadettir,ilk emir okumak ibadettir, temi zolmak ibadettir, güvenilir olmak, dosdoğru olmak inancın yansımasıdır, ilim öğrenmek ibadettir, işini en güzel yapmak ibadettir,fakirleri koruyup kollamak ibadettir, nefsin isteklerini terk etmek ibadettir. İnsan hayatının merkezinde Allah inancı olduğu sürece yapılan her güzel iş ibadettir. Yoldan bunlar mı geri koyuyor?[/QUOTE]

YÜREĞİNE SAĞLIK GORAMAZ KARDEŞİM ALLAH HERKESİN KALBİNE GÖRE VERSİN BİR GÜZEL KONU AÇILIYOR ONU ANINDA YA SİYASETE YADA DİĞNİY ŞEYLERE DÖNDÜRÜYORLAR ŞU SİTEYE GİRERKEN İNANIN TÜYLERİM ÜRPERMİYE BAŞLADI MUSTAFA KEMAL PAŞA VE ONUN SİLAH ARKADAŞLARINA HİÇ BİR SÖZÜM YOK OLAMAZDA AMA LÜTVEN HEMEN ÇARPITIP BAŞKA YÖNE ÇEVİRMEYELİM

Pusula_58 03.07.2011 19:09

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkesine verdiği hizmet ve kazanımları inkar eden nankörlük etmiş olur, Sivas'a gelişi nedeniyle şuraya iki satır yazı yazmaya eriniyorsa ne diyebilirizki. Kendi sorunu. Ancak geçmişimize atamızada saygıda kusur etmemeliyiz. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez derler.
Atamızın Sivasa gelişinin 92.yılında birkez daha rahmet sevgi ve saygıyla anıyorum.

sandalli 03.07.2011 19:26

Konunun basligi Atamim Sivasa ilk defa gelisiyle ilgili, konuyla ilgili yapilan yorum sayisi 3. Konuya yorum yapmak yerine yorum yapmayanlari elestiren kisi olaya cumayi kücümseyerek giris yapiyor. Anlamadigim konun cuma ile, inanclar ile ne alakasi var. Atatürkcülük adi altinda dine, inancli insanlarin degerlerine saldirmak moda oldu artik. Ama Allah nurunu tamamlayacaktir.

Gökmedrese 04.07.2011 18:41

[QUOTE=sandalli;602053]
Hic birsey bu milletin inanclarindan daha önemli degildir, Atatürk bile.[/QUOTE]

Esir iken neyin namazını kılacaktın acaba? Atatürk olmasa birleşmiş milletler barış timi kapındayken namaz mı kılacaktın? Bre adam sen neyin tartışmasına giriyorsun? Sana yıllardır okutulan Atatürkçülük dersinden hiçbirşey anlamadın mı?
Sen Atatürk'ü sevmesende her zaman gittiğin yerde resmini göreceksin. "Atatürk bile." ne demek bu be?

Gökmedrese 04.07.2011 18:47

[QUOTE=sandalli;602062]Artik insanlarin ilgisini cekmiyor demek ki.
Ben 17 yil okula gittim ve 17 yil boyunca Atatürk ve inkilap tarihi okudum,
bana 17 yil boyunca bir yabanci dil ögretemeyen egitim sistemi
yaklasik 70 yillik tarihi 17 yil boyunca bana ve benim gibilere okuttu.
Belki de gecmisin bikkinligi vardir, sizce ne?[/QUOTE]

Yok 17 yıldır okutuluyormuş yok ingilizce öğrenememiş. Senin Tarihin olmazsa geleceğine ne miras bırakacaksın? Sivas artık tiksindirici bir şehir olmaya başladı. Facebook sayfamda bir şiir paylaşayım desem Atamla ilgili tehtidler savuruluyor. Çok yobaz bir şehiriz genel olarak baktığımızda.

sandalli 04.07.2011 19:23

[QUOTE=Gökmedrese;602194]Esir iken neyin namazını kılacaktın acaba? Atatürk olmasa birleşmiş milletler barış timi kapındayken namaz mı kılacaktın? Bre adam sen neyin tartışmasına giriyorsun? Sana yıllardır okutulan Atatürkçülük dersinden hiçbirşey anlamadın mı?
Sen Atatürk'ü sevmesende her zaman gittiğin yerde resmini göreceksin. "Atatürk bile." ne demek bu be?[/QUOTE]

Sence biz özgür müyüz? Avrupada insanlar basörtüsüyle okula gidebilirken, istedigi yerde calisabilirken ben vatanimda bu haklardan yararlanamiyorum, Bu ülkeyi kimler ne icin kurtardi önce onu kavraman lazim. Inanclarim herseyin üzerindedir, seninki degilse senin sorunun. Fikrini yaz yeter bana cevap vermek zorunda degilsin.

Gökmedrese 04.07.2011 20:30

[QUOTE=sandalli;602196]Sence biz özgür müyüz? Avrupada insanlar basörtüsüyle okula gidebilirken, istedigi yerde calisabilirken ben vatanimda bu haklardan yararlanamiyorum, Bu ülkeyi kimler ne icin kurtardi önce onu kavraman lazim. Inanclarim herseyin üzerindedir, seninki degilse senin sorunun. Fikrini yaz yeter bana cevap vermek zorunda degilsin.[/QUOTE]

Bu ülkede yaşayan insanlar modern mi? Sen bu ülkede yaşayan insanların kaç senelerdir din için adam öldürdüklerini bilirsin değil mi? Baskıcı insanlardır Türkiye'de yaşayan halk. Buna en yakın örnek Madımak'ta yakılanlar. Senelerdir aile içinde baskılar yüzünden örtü takmaması sebebinden kaç baba kızını öldürdü? Bir sınıfta 11 kişinin başı kapalıysa 10 kişinin başını kapatması için ne kadar baskı olacağının farkında mısın? Okullarda ayrımcılık yapılacağının? Karışıklık oluşacağının? Tek yönlü bakma her olaya her yönüyle baksana. Bu ülke insanı çağdaş düşünceli bir toplulukmu?

goramaz 04.07.2011 22:03

[QUOTE=Gökmedrese;602197]Bu ülkede yaşayan insanlar modern mi? Sen bu ülkede yaşayan insanların kaç senelerdir din için adam öldürdüklerini bilirsin değil mi? Baskıcı insanlardır Türkiye'de yaşayan halk. Buna en yakın örnek Madımak'ta yakılanlar. Senelerdir aile içinde baskılar yüzünden örtü takmaması sebebinden kaç baba kızını öldürdü? Bir sınıfta 11 kişinin başı kapalıysa 10 kişinin başını kapatması için ne kadar baskı olacağının farkında mısın? Okullarda ayrımcılık yapılacağının? Karışıklık oluşacağının? Tek yönlü bakma her olaya her yönüyle baksana. Bu ülke insanı çağdaş düşünceli bir toplulukmu?[/QUOTE]

Siz din için insanların öldürüldüğünü _ki bu dinin özünden olan bir durum değildir_tamamen insanların dinin yanlış yorumlamasından kaynaklanan bir durumdur.

Peki yazmak istemezdim ama siz de Atatürk devrimleri için kaç kişi idam edildi kaç kişi vatandan sürgün edildi siz de bunların farkında mısınız?

11 kişi başörtülü oluncadiğerlerine baskı yapılacakmış. Olasılıktan bahsediyorsunuz ama biz yıllarca başörtüsü yasağıyla mücadele ettik . Adilseniz olası bir durum için endişeleneceğinize; olan, kesin bir baskı için tavır almalısınız.

Lütfen artık Atatürk ve dini farklı kutuplara yerleştirmeyin. Birbirlerinin alternafi değil çünkü.

ÖnceVatan_58 05.07.2011 20:11

ATATÜRK'TEN SON MEKTUP

Siz beni hâlâ anlayamadınız
Ve anlamayacaksınız çağlarca da...
Hep tutturmuş "Yıl 1919, Mayıs'ın 19'u" diyorsunuz
Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz.
Mustafa Kemal'i anlamak bu değil
Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil ..

Bırakın o altın yaprağı artık
Bırakın rahat etsin anılarda şehitler.
Siz bana, neler yaptınız ondan haber verin .
Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin ?
Mustafa Kemal'i anlamak yerinde saymak değil
Mustafa Kemal'in ülküsü, sadece söz değil ..

Bana, muştular getirin bir daha
Uygar uluslara eşit yeni buluşlardan .
Kuru söz değil, iş istiyorum sizden anladınız mı ?
Uzaya Türk adını Atatürk kapsülüyle yazdınız mı ?
Mustafa Kemal'i anlamak avunmak değil

Hâlâ, o, acıklı ağıtlar dudaklarınızda
Hâlâ oturmuş, 10 Kasımlarda bana ağlıyorsunuz .
Uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın !
Uluslar, fethine çıkıyor, uzak dünyaların .
Mustafa Kemal'i anlamak göz boyamak değil

Beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız
Laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil .
Bilim ağartsın saçlarınızı, kitaplar .
Ancak, böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar.
Mustafa Kemal'i anlamak ağlamak değil

Demokrasiyi getirmiştim size, özgürlüğü
Görüyorum ki, hâlâ aynı yerdesiniz, hiç ilerlememiş
Birbirinize düşmüşsünüz, halka eğilmek dururken .
Hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız gülen ?
Mustafa Kemal'i anlamak itişmek değil

Arayı kapatmanızı istiyorum uygar uluslarla
Bilime, sanata varılmaz rezil dalkavuklarla .
Bu vatan, bu canım vatan, sizden çalışmak ister
Paydos övünmeye, paydos avunmaya, yeter, yeter !
Mustafa Kemal'i anlamak aldatmak değil
Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil ...

Halim YAĞCIOĞLU

[B]Atamızın ilimizi şereflendirişinin 92.yıl dönümünde saygıyla anıyorum. Bu ülke sana çok şey borçlu mekanın cennet olsun Atam. [/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:19.