Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivas Belediyesi'ne 5 Yeni Otobüs Alındı (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=38603)

Sivaslilar.Net 21.12.2011 12:40

Sivas Belediyesi'ne 5 Yeni Otobüs Alındı

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=34008&token=35177[/IMG]

[B]Sivas Belediyesi'ne alınan 5 yeni otobüs, hizmete sokuldu.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, otobüslerin tanıtımında yaptığı açıklamada, yeni alınan 5 aracın halk otobüsleri sistemi içerisine dahil edilmeyeceğini belirtti.[/B]

Belediyenin o sistem içerisinde olmadığını, yapılan anlaşmalar gereği o sistemi kooperatiflerin yürütmek durumunda olduğunu ifade eden Ürgüp, "Ağılıklı mezarlık hizmetleri olmak üzere belediye bünyesinde kullanacağız. Bu araçlar 26 oturaklı 74'ü ayakta olmak üzere toplam 100 kişi taşıyabilen modern ve çevre dostu otobüslerdir. Otobüslerimiz ayrıca, engelli, yaşlı kişiler ve çocuklu aileler için rampa özelliğine taşıyor. Bunların hepsini halkımıza daha iyi hizmet edebilmek için yapıyoruz" diye konuştu.

Daha sosyal ve halkla iç içe bir belediye olabilmek için yeni projeler geliştirdiklerini kaydeden Ürgüp, 2 milyon lira değerindeki araçların mezarlık hizmetlerinde, çermiklerde, belediyenin dışarıdan gelen misafirlerini gezdirmede ve belediye personelini taşımada kullanılacağını söyledi.

[B]-Ölenlerin kefenlerini belediye verecek- [/B]

Yeni dönemde mezarlıklardaki hizmetin sadece taşıma alanıyla kalmayacağını dile getiren Ürgüp, yılbaşından itibaren hayatını kaybedenlerin kefenlerinin belediye tarafından verileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Cenaze sahiplerinin cenazeleriyle uğraşırken 'kefen alayım, tahtamı alayım' gibi dertleri oluyor. Bunlarla uğraşmalarını ortadan kaldırabilmek için her cenaze sahibine bir adet kefen ve mezarlıklarda kullanılan mezarlık tahtalarını da belediye olarak vereceğiz. Bu sayede onların bu işlerle uğraşmalarını engelleyeceğiz. Bu manada 2012 senesi içerisinde bir takım yeni faaliyetlerle birlikte halkımızın huzuruna çıkacağız. Daha sosyal, daha halkla iç içe bir belediyeyi 2012 yılından itibaren vatandaşlar görecek." dedi.

AA

Kibrisli 21.12.2011 19:12

Cevap: Sivas Belediyesi'ne 5 Yeni Otobüs Alındı

Ya bu başkan da geleceği göremez oldu... Hem konforsuz ulaşım hem trafik sıkışıklığı. Al işte. Sami Aydın harika bir rant sağlamıştı, Doğan Ürgüp öyle birşey yapmaz ama o da vizyonunun yetmediğini gösterdi. Aynı model araçların büyükleri var. İzmir'de kullanılıyor. Türkiye'de üretiliyor ve Tüm Türkiye'deki en iyi otobüsler diye gösteriliyor. Birçok özelliği var ki Sivas için de biçilmiş kaftanlar. En azından 2 bölgeye kesinlikle bu büyük otobüslerden alınmalı. Üniversite ve Kümbet Şirinevler hattı.

BOUN 21.12.2011 19:46

Sayın Başkan önce ölülere değil dirilere hizmet edin. Mezarlık servisinde kullanacaklarmış otobüsü, peh! Allah akıl fikir versin, Allah şuur versin. Üniversite hattında insanların yaşadığı sıkıntıyı görmezden gelip yeni otobüsleri mezarlık, çermik, işçi vs servisi yapmak tek kelimeyle şuursuzluktur.

İsmail Özçelik 21.12.2011 22:26

Başkanın ufkunun ne kadar dar olduğunun resmidir. Madem eski hatlarda kullanamıyorsunuz anlaşma gereği yeni hat açın. Kocaman Sivas'ta hat mı kalmadı?? Bilmiyorlarsa biz atalım yani...

Sabiha Serin 22.12.2011 00:31

Bügün çarşıda işlerim vardı. Meydanda gelinler gibi süzülen pırıl pırıl otobüsleri görünce nasıl nasıl sevindim anlatamam.
Artık Üniversite lojmanı duraklarında karda soğukta otobüs beklemekten hasta olmaktan kurtulacakmıyım, öğrencilerimiz karanlıklarda soğuk havalarda otobüs kuyruğunda beklemekten kurtulacaklar inşallah dedim içimden.
Ama hayal kırıklığına uğradım sevincim boşa çıktı. Meğer halk otobüsü olmayacakmış, Yazıkkkk....

Azizem_58_58 22.12.2011 07:03

[QUOTE=Sabiha Serin;608633]Bügün çarşıda işlerim vardı. Meydanda gelinler gibi süzülen pırıl pırıl otobüsleri görünce nasıl nasıl sevindim anlatamam.
Artık Üniversite lojmanı duraklarında karda soğukta otobüs beklemekten hasta olmaktan kurtulacakmıyım, öğrencilerimiz karanlıklarda soğuk havalarda otobüs kuyruğunda beklemekten kurtulacaklar inşallah dedim içimden.
Ama hayal kırıklığına uğradım sevincim boşa çıktı. Meğer halk otobüsü olmayacakmış, Yazıkkkk....[/QUOTE]

evet katılıyorum üniv lojmanlarının duraklarında mahvoluyorum ya çarşıya gitmek için otobüsü 1.5 saat beklediğimi biliyorum

besyo_cu 22.12.2011 09:37

[B]Çağın ne kadar da gerisindeyiz...

Ne otobüsü ne minibüs'ü yap tramvay'ı, Çermik hattı için de metrobüs sitesmini getir. Doğan ÜRGÜP Sivas için ne kadar büyük bir zaman kaybı bir kez daha ortaya çıktı...[/B]

Azizem_58_58 22.12.2011 10:15

[QUOTE=besyo_cu;608636][B]Çağın ne kadar da gerisindeyiz...

Ne otobüsü ne minibüs'ü yap tramvay'ı, Çermik hattı için de metrobüs sitesmini getir. Doğan ÜRGÜP Sivas için ne kadar büyük bir zaman kaybı bir kez daha ortaya çıktı...[/B][/QUOTE]

[B]Çok doğru katılıyorum.[/B]

Sabiha Serin 22.12.2011 19:08

[QUOTE=Azizem_58_58;608634]evet katılıyorum üniv lojmanlarının duraklarında mahvoluyorum ya çarşıya gitmek için otobüsü 1.5 saat beklediğimi biliyorum[/QUOTE]

İnanın duraklarda otobüs beklemekten hastalıktan kurtulamıyorum.Gideceğimiz yere zamanında yetişemiyoruz.Üniversite lojmanlarına her dört otobüste bir lojman otobüsü geliyor. Hem soğukta donuyoruz hemde lojmandan istasyona giden otobüsler 20 dk da geçtiğinden ayakta gidiyoruz.
Sayın Başkanım Allah aşkına bu çilemize bir son verin ne olur.Sağlığımız elden gitti vallahi. Hiç değilse büyük otobüslerden ikisini Üniversite güzergahına tahsis ediniz. Birisi Toki tarafına biriside İstasyon tarafına olsa ne güzel olur, azıcıkta olsa belki yoğunluk azalır. Şu anda Sivas'ta ulaşımdan en çok mağdur olan Üniversite yolcuları. Hastaneye gidip gelenler, öğrenciler, lojman yolcuları herkes ulaşım sorunundan şikayetci. Bu ufak otobüsler Üniversiteye yetmiyor.Sayın yetkililerimize diyorum ki, Allah aşkına bir gün olsun özel arabanızı bırakıp Üniversiteye otobüs ile gidiniz.Bizi ancak belki o zaman anlarsınız. Dakikada dahi otobüs kalksa yetmiyor yetmiyor...

aktassa 23.12.2011 10:46

[B]Ya yolların dar, ve yetmediği o trafiğe sen git İstanbulda bile manevrası zor olan otobüsleri al.
Hangi mantığa sığar bu.
Belediyenin yüzlerce binlirası sokaklarda yine.

Buna ek olarak ben olacakları söyleyeyim.
O otobüslere vatandaşın binmesi herhalde 2 ayı bulur.
Daha önce de iş makinası aldık dedi. İşin en yoğun olduğu yaz aylarında kullanmadı. Egolarını tatmin için aylarca gösteriş yaptılar belediyenin önünde.
Koca kamyonları kurdela bağlayıp BAAAAAKKK BEN KAMYON ALDIM dercesine yüzsüzleştiler.
Aynısı olacak.
Maksat vatandaşa hizmet değil, nispet...[/B]

Azizem_58_58 23.12.2011 11:13

[QUOTE=Sabiha Serin;608654]İnanın duraklarda otobüs beklemekten hastalıktan kurtulamıyorum.Gideceğimiz yere zamanında yetişemiyoruz.Üniversite lojmanlarına her dört otobüste bir lojman otobüsü geliyor. Hem soğukta donuyoruz hemde lojmandan istasyona giden otobüsler 20 dk da geçtiğinden ayakta gidiyoruz.
Sayın Başkanım Allah aşkına bu çilemize bir son verin ne olur.Sağlığımız elden gitti vallahi. Hiç değilse büyük otobüslerden ikisini Üniversite güzergahına tahsis ediniz. Birisi Toki tarafına biriside İstasyon tarafına olsa ne güzel olur, azıcıkta olsa belki yoğunluk azalır. Şu anda Sivas'ta ulaşımdan en çok mağdur olan Üniversite yolcuları. Hastaneye gidip gelenler, öğrenciler, lojman yolcuları herkes ulaşım sorunundan şikayetci. Bu ufak otobüsler Üniversiteye yetmiyor.Sayın yetkililerimize diyorum ki, Allah aşkına bir gün olsun özel arabanızı bırakıp Üniversiteye otobüs ile gidiniz.Bizi ancak belki o zaman anlarsınız. Dakikada dahi otobüs kalksa yetmiyor yetmiyor...[/QUOTE]

[B]Çok doğru şahsen ben üniv. lojmanlarında oturuyorum. çarşıya gitmek bile istemiyorum yani. 2 saat otobüsü bekliyorum gelince de kalabalık geliyor :mad:[/B]

erhan 58 23.12.2011 11:23

evet ya cok kalabalik oluyor bakiyorumki kalabalik binmiyorum bu seferde bekliyorum aksam oluyor ben binesiye:confused:

İsmail Özçelik 23.12.2011 13:07

[QUOTE]Ya yolların dar, ve yetmediği o trafiğe sen git İstanbulda bile manevrası zor olan otobüsleri al.
Hangi mantığa sığar bu.
Belediyenin yüzlerce binlirası sokaklarda yine.[/QUOTE]
Aslında sokaklarımız dar sadece, caddelerimiz gayet geniş. Bu otobüsler için yeni güzergahlar geniş caddelerden belirlenirse sorun olmaz. Ayrıca İstanbul'da Zeytinburnu Metro çıkışlı hatların yollarına bakmanızı tavsiye ederim. Onların yanında Sivas'ınkiler devasa yol.

aktassa 23.12.2011 19:27

İstanbuldaki belediye şoför tecrübeleri ile Sivastakileri de konuya eklersek sanırım ben haklı çıkarım ama yinede ben Sivasta kullanımı daha pratik , küçük ve daha fazla sayıda araç olmasını isterdim..

58_SEMİH_58 23.12.2011 21:19

[B]Otobüslere yarın 1 hafta olacak hala aynı yerde bekliyorlar :) Şimdide 2 tane kamyon almışlar belediyenin önüne çekmişler bakalım onlar kaç gün bekliyecek orada.[/B]

aktassa 24.12.2011 11:10

Ben iş makinalarının 1 ay kaldığını biliyoruım.
Daha bunlarında temiz 1 ayları var.
O otobüsler vatandaşa hizmet için mi alındı sanıyorsun.
Asıl görevleri seçimler için prim oluşturmak.

Sabiha Serin 25.12.2011 08:39

Dün akşam bize misafir geldi onlarında genç bir kızı vardı bir sohbet esnasında annesine şöyle dedi ,
.
"Anne ya meydanda kaç gündür hani gelin çehizi gibi dizilmiş halka gösterilen süzüm süzüm süzülen otobüslere ne zaman bineceğiz sabırsızlanıyorum , her akşam dershaneden gelirken kuyruk ve otobüs beklemekten donuyoruz inşallah çilelerimiz bitecek değilmi"dediğinde yüzündeki sevinci görmeliydiniz. Annesi ise ona " Hayır kızım o otobüsler bizlere değil Belediye kendisine almış" dediğimde ise o suratındaki nefreti görmeliydiniz. Annesine" YA ANNE ÖYLE SAÇMA ŞEY OLURMU BELEDİYE BİZİ DÜŞÜNMÜYOR KENDİSİNİMİ DÜŞÜNÜYOR YOK DAHA NELER" dediğinde artık hepimiz sustuk. Sadece bize " BÜYÜKLER İYİSİNİ BİLİR" demek kaldı.

özgüven 25.12.2011 10:18

Herkes meydandaki otobüslere takılıp kalmış mezarlıktaki hizmetlere kimse değinmemiş tuhaf..
Alınan herşey hizmet içindir amaç hizmette olsa tutmayınca tutmuyor.

Sen hizmetlerine devam et başkan Muhalefet hiç bir zaman boş durmadı durmayacakta..;)

erhan 58 26.12.2011 20:26

konuyla alakasi yok ama birde su otobüslerde her koltuk basinda bir duracak dügmesi olsa fena olmaz cok zorlaniyoruz. saga sola bakiyoruz kim basacak diye yada 2 durak önce kalkiyoruz anca napalim:rolleyes:

aktassa 27.12.2011 10:52

[QUOTE=özgüven;608777]Herkes meydandaki otobüslere takılıp kalmış mezarlıktaki hizmetlere kimse değinmemiş tuhaf..
Alınan herşey hizmet içindir amaç hizmette olsa tutmayınca tutmuyor.

Sen hizmetlerine devam et başkan Muhalefet hiç bir zaman boş durmadı durmayacakta..;)[/QUOTE]

Yazın rahmetlik dedemin mezarına ziyarete gittim.
Sivasta baba tarafından fazla kimsemiz yok. Yılda bir gidersek.ben gitmeyeli 3 yıl falan da olmuştu.
Rahmetlik dedemin mezarını inanın bulamadım.Bir akrabamı aldım, onunlada 45dk'da anca bulabildik. Neden mi? Ottan çöpten.
Bu dediğim olay temmuz ayının olayıdır. Belediye bir tarafa yeni mezar sistemi getirirken diğer tarafı " öldü nede olsa bunlar" diyerek unutmuştu o zamanlar.
Hemen mail attım şikayet hattına. 1 Allah kulu da cevaplamadı. 3-4 ay boyunca başvurunuz çözüm masasında gibi bir mesajla karşılaştım. Sanki Sivas belediye meclisi 3-4 aydır sadece benim sorunumla uğraşıyor. Orada gördüklerimi, taleplerimi yapılabilecek şeyleri yazdım. Hala cevap gelmemesine rağmen mezarlığın temizletilmesine sevindim. Eğer gerçekten temizlendiyse.

Bu arada ben sırf mualefet olsun diye yazmadım bunu. Daha önceki iş makinalarının hallerini de burada yazmıştım. O makinalar halka hizmet için alınmamış mıydı? Neden hizmetin en çok lazım olduğu dönemde tam bir Görgüsüzlük örneği teşkil edercesine pazar malı gibi orada bekletiliyor?
Otobüsler insanlara hizmet için alınmadı mı? Bu görgüsüzlük nedendir? Neden halka hizmet edilmiyor da belediyeye reklam ediliyor.
Ben bunlara karşıyım...

İsmail Özçelik 30.12.2011 02:16

[QUOTE]İstanbuldaki belediye şoför tecrübeleri ile Sivastakileri de konuya eklersek sanırım ben haklı çıkarım ama yinede ben Sivasta kullanımı daha pratik , küçük ve daha fazla sayıda araç olmasını isterdim..[/QUOTE]
Benim derdim haklı olmak değil Sivas kaybettikten sonra ikimiz de haklı olsak ne kazanırız? İşte Sivas'ı yönetenlerde sürekli ben haklıyım ya da nasıl haklı çıkarım derdine düşmeden bir dinlemeyi öğrenseler bu şehirde çok şey değişecek.

Ayrıca şoförlerimizi küçümsemeyin bence bir zamanlar 0302 leri de bu şoförler kullanıyordu, şimdiki Conecto'larıda...

Birde şu nokta var madem caddelerimiz dar cenaze olduğunda nasıl gidecek bu otobüs havadan mı?

mahmut_86 03.01.2012 18:43

halk şehir içine çalışacak zannederken büyük bi şok belediye hizmetlerinde kullanılması yorumsuz.......

Sabiha Serin 03.01.2012 22:44

[QUOTE=İsmail Özçelik;608998].

Birde şu nokta var madem caddelerimiz dar cenaze olduğunda nasıl gidecek bu otobüs havadan mı?[/QUOTE]

Bu sözünüzü alkışlıyorum çok haklısınız.
Öyleya: Hani geline oyna demişlerde gelinde oynayacağımda yerim dar demişya" ........

Yeni otobüs gelmiş olsa ne.... olmasa ne.... duraklarda yolcular soğukta yığınla kuyruk bekledikten sonra...halk yararlanmadıktan sonra.
NEYE YARAR Kİ..

WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:57.