Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=175)
-   -   Dindar gençlik yetiştirmek..... (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=38754)

halukgta 05.02.2012 20:03

Dindar gençlik yetiştirmek.....

[SIZE="3"]Başbakanımız bir konuşmasında, dindar bir gençlik yetiştirme çabasında olduklarını söyledi. Bu sözlerine, hiç ama hiç şaşırmadım. Çünkü bu makama onu getiren, elinde ki inanç, din silahıydı da ondan. Onu tekrar gerekli gördüğünde kullanmasını, yadırgamadım doğrusu.

Evet, Başbakanımız dindar bir gençlik yetiştirme çabasında olduğuna göre, acaba kime, kimlere göre, hangi ölçüde dindar bir gençlik yetiştirmek istiyor diye sormak, bu durumda hakkımız olmalı.

Allah din ve iman konusunda, bizlerin Kur’an da çok dikkatimizi çekerek, kimin takvaca üstün olduğunu, yani daha çok imanlı, dindar olduğunu, yalnız ben bilirim der ve sakın kendinizi temize çıkarıp, karşınızdaki insanları küçümsemenin yanlışlığını yapmayın diye de bizleri uyarır.

Başbakanımız konuşmasında, kendisinin dindar bir gençlik, yetiştireceğini söyleyip, muhalefet partisine seslenerek, siz ateist bir toplum yetiştirebilirsiniz, türünden bir yaklaşım, Kur’an ehli bir kişiye ben doğrusu yakıştıramadım.

Dinde sakın bölünmeyin diyen Rahmana inatla, bölünmüş parçalanmış ve birbirine adeta düşman olan bir nesil, acaba nasıl bir dindarlık anlayışı, zihniyetiyle yetiştirilirse, daha dindar olur sizce? İşte kendimize sormamız gereken önemli soru.

Bu durumda Sayın Başbakanımız, acaba dindar yetiştirmek istediği genç nesli, hangi zihniyete göre yetiştirip, daha sonrada bakın size, dindar bir genç nesil yetiştirdik diyecek?

Acaba dindar yetiştirilmek istenen bu nesil, hangi cemaatlerde yetiştirilecek? Hangi tarikatın dini anlayışı ile daha dindar bir nesil olacaklar? Sayın Başbakanımızı bizler hükümet yaparken, gençlerimizin işsizliğine çare bulması, adaletli bir ortam hazırlaması için mi seçtik, yoksa kendi itikatları ve inançları doğrultusunda, kendince daha dindar bir toplum mu yaratmasını istedik? Halkın gerçek sorunlarına dermen olamayanların, kendilerine buldukları uğraş, doğrusu düşündürücüdür.

Sayın Başbakanım, lütfen benim inancıma, benim dindarlık anlayışıma müdahale etmeyiniz. Ben evlatlarımı sizin düşünce yapınıza, inancınıza, itikat anlayışınıza göre değil, kendi inancıma ve Allah ın rehberinden aldığım hüküm ve emirler doğrultusunda yaşamaları konusunda, Allah ın izniyle eğitmesini çok iyi bilirim.

Benim ve evlatlarımın, Allah a karşı imtihanına lütfen müdahale etmeyiniz. Sizin dindarlık anlayışınızı topluma, zorla kabul ettirip, işte dindar genç, toplum böyle olur mantığıyla, bu ülkeyi huzura değil, huzursuzluklara sürüklersiniz.

Hiçbir medeni ülkenin Başbakanından, kendi dini inançları ve itikatları doğrultusunda bir toplum yetiştireceğim diye, bir tek söz duymadım. Sanırım bizden başkada bir örnek de yoktur. Çünkü her ülkede farklı dini inançlar vardır. Ülkeyi yönetenlerin görevi, her inancın özgürce yaşanmasını sağlamaktır. Bu ve buna benzer konularla ilgilenen, toplumsal örgütler, dernekler, kuruluşlar vardır. İsteyen istediği doğrultuda inancını yaşar ve kendi doğrularında, Allaha karşı imtihanını verir.

Dindar bir genç nesil yetiştirmek isteniyorsa, önce amaca ulaşmak için her şey mubahtır zihniyetinin yanlışlığı, bu genç nesle öğretilmelidir. Çünkü bizler ana ve babalarımızdan bunu öğrendik. Ya şimdiki bir kısım gençlik ne halde dersiniz? Çünkü her şeyin bir kuralı vardır. Eğer oyunu kuralına göre oynamazsanız, sonunda mutlaka hüsrana uğrarsınız bilinci verilmelidir gençliğe. Kur’an eğitimi alan, yalana sığınarak amacına ulaşmaz.

İnançlı bir nesil yaratmak istiyorsak, kula kulluk etmenin günahı, Allah tan başka yardım istenecek bir makamın olmadığı bilinci, aşılanmalıdır önce topluma. Dindar bir nesil istiyorsak, önce körü körüne itaat etmeyen, aklını kullanmasını bilen, özgür bir gençlik yetiştirmeliyiz. Dindar bir nesil baskıyla yetiştirilmez.

Dindar bir nesil, kendisini yönetecekleri kendi iradesi ile seçen toplumlardır. Çünkü Allah sizleri yönetecekleri ehil insanlardan, özgür iradenizle seçin emrini vermiştir. Ya günümüzde ki içler acısı halimiz, nasıl diye bir düşünün isterseniz. İşte o zaman bizlerin neleri rehber aldığımız ve o neslin ne derece dindar olacağı ortaya çıkacaktır. Ülkeleri yönetmek zor iştir. Çünkü milyonlarca insanın vebali söz konusudur. Adaletle hükmetmeyenler, kendi adaletlerini yaratanlar, bir gün hesabını Rabbim e vereceklerdir.

Dindar bir nesil yetiştirmek istiyorsak, dinin içinde ki hurafeleri ve dine zarar veren yanlışları önce temizlemeliyiz. Arı, duru Allah ın kitabına sarılan ancak, dindar bir toplum yetiştirebilir.

Sayın Başbakanım, lütfen benim dindarlık anlayışıma müdahale etmeyiniz. Dindarlık kıstası, ölçüsü, değerlendirmesi sizin ya da herhangi bir beşerin yetki ve salahiyetin de değildir. Bu yetki ve ölçünün tek makamı Allah tır. Size düşen, sizin göreviniz, bizlere adaletli bir yaşam ortamı hazırlamak ve her inancın yaşanacağı özgür ortamı sağlamak olmalıdır.

Dindar bir geçlik yetiştirmeye çalışanlar, önce kendisi dindar olup olmadığını iyi sorgulamalıdırlar. Birisi sizlere sorsa ve dese ki, siz Allah indinde dindar bir insan mısınız dese, acaba sizler ne cevap verirsiniz? İçimizde ben Allah ın emirlerine harfiyen uyan, çok dindar bir kişiyim diyebilecek birisi var mı? İşte bu soruya kendisini temize çıkarıp ta, ben dindarım diyenler, sizce Allah katında ki gerçek dindar insanlar olabilir mi?

Yorum sizlerin. Birilerinin itikat ve inançlarına göre dindar olmak yerine, Allah ın Kur’an da verdiği kıstaslara göre dindar olmayı, Rabbim cümlemize nasip etsin inşallah.

Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK[/SIZE]

_DuMaN_58 05.02.2012 23:06

Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....

[B]Kusura bakmayın ama dindar gençlik oluşturmak isteselerdi. Şimdiye kadar birşeyler başarmışlar olurlardı. Kaç yıl oldu dindarlık adına ben birşey göremedim. ABye girecez diye din min kalmadı.[/B]

Alibaba58 06.02.2012 09:56

Başbakan bu sözleriyle dini kullandığını bir kez daha ispatlamıştır. Nabza göre şerbet vermeyi herzaman iyi bilmiştir. Ayrıca trübünlere oynamayı da hiç ihmal etmemiştir. Ama tutturabildiğine. Hatırlayalım başbakan önemli olan boy değil soy soyyyyyyyyy diye bir söz söylemişti. Aslında boy konusunda Arınç Kılıçtaroğlu'nu kısa boylu diye küçümsedi sanki ilk kendileri başlatmamış gibi saçma sapan savunmalar yapıldı. Amaçları insanları aşağılamak ve alevi kimliğinden dolayı Kılıçtaroğlu'nu küçük düşürmeye çalışmak. Seçimden zaferle çıkınca da helallik istemiştir. İnsanları aşağılamak dindar bir insana yakışmaz. O yüzden kendisini dindar gibi göstermesin kimse.

Şimdi de yok ateist gençlik mi yetiştirelim gibi sözler hiç yakışmıyor. Bu sözlerle biz bu ülkeye dini imanı getirdik demeye getiriyor. Ama kimse dini veya dindarlığı onlardan öğrenmedi ilk başta aileden alınır ve daha sonra insanın kendisinde biter. Kimse kimseyi zorla inandıramaz. Din Allahla kul arasındadır ve dillendirilmesi çok yanlıştır. Ben bu hükümet döneminde dinin bu kadar dillendirilip, kullanıldığını gördüm. Atatürk'ü bile dinsiz gösterip halkı Atatürk düşmanı yapmaya çalışan bir hükümetten fazla birşey beklemiyorum. Halkımız uyumaya devam etsin. İyi uykular.

NECMEDDİN ÖZBEK 06.02.2012 16:36

bakın sevgili arkadaşlar bir insanda ne eksikse hep ondan söz eder bizim inancımızdan ve dinimizden kuşkumuz olmadığı için bunu yerli yersiz ulu orta her yerde sakız gibi çiğnemekten ar ederiz elhamdüllillah hepimiz müslümanız çok şükür yüce ALLAH'ın kulu onun sevgili peygamberininde ümmetiyiz

LaEdri 06.02.2012 16:51

Bu konuda kimseye zorlama yapılamaz ki Başbakan da bunu açıkladı zaten.Başbakan2ın bu görüşüne katılmakla beraber,henüz bu noktada hiçbir şey yapmadıkları gibi,insanları dinden uzaklaştıracak çalışmalara da izin veriliyor.

serhat_58 06.02.2012 21:21

herke istedigi gibi yasar , ama muslumanim deyipte sonradan döneklik yapanlarda var, ama biri benim dinime kitabima peygamberime dil uzatirsa onun hesabida kesilmeli.

Alibaba58 07.02.2012 21:14

Tayyip Erdoğan'a en büyük tepki dindarlardan geldi bu da beni çok şaşırttı doğrusu.

NECMEDDİN ÖZBEK 07.02.2012 21:53

[QUOTE=Alibaba58;610155]Tayyip Erdoğan'a en büyük tepki dindarlardan geldi bu da beni çok şaşırttı doğrusu.[/QUOTE]

yok yok sevgili alibaba bu sizi şaşırtmasın çünkü bu sözün açılımı bizden öncekiler dindar değil anlamını taşırki bunada hiç bir müslüman hoş görülü davranamaz tabi yaranmak uğruna bu sözü başka anlama çekmeye çalışanlar hariç:)

Alibaba58 07.02.2012 21:58

Hala o sözlere hak verenler varya ben en çok ona şaşırıyorum. Birde bir noktayı eleştirmeden geçemeyeceğim. Yazılan yorumları okuyanlar nedense ister olumlu olsun, ister olumsuz yorum yapmaktan çekiniyorlar. Kimse yazdığımız yorumlar için bizi öldürmez. Öldürse bile Allaha bir can borcumuz var. Onu da veririz gider.

NECMEDDİN ÖZBEK 07.02.2012 22:03

o benim için geçerli değil sevgili kardeşim alibaba dar ağacına götürseler doğru bildiğimi söylemekten ve yazmaktan kimse beni ali koyamaz bu böyle biline senide bu yüzden taktir ediyorum

serhat_58 07.02.2012 22:07

[QUOTE=Alibaba58;610157]Hala o sözlere hak verenler varya ben en çok ona şaşırıyorum. Birde bir noktayı eleştirmeden geçemeyeceğim. Yazılan yorumları okuyanlar nedense ister olumlu olsun, ister olumsuz yorum yapmaktan çekiniyorlar. Kimse yazdığımız yorumlar için bizi öldürmez. Öldürse bile Allaha bir can borcumuz var. Onu da veririz gider.[/QUOTE]

ben cekinmem yorum yapmaktan, herkes kendinden sorumlu anladinmi

Alibaba58 07.02.2012 22:10

Tek isteğim var. Allah bugünlerimizi aratmasın. Kardeşlik içinde yaşayıp gidelim. Eski oynanan oyunlara alet olmayalım. Alevi-Sünni, Sağ-Sol diye ne canlar gitti. Şimdi ise Türk-Kürt ayrımcılığı yapılmasın. Bundan böyle bunları yaşamayalım. İnsanlar daha rahat yaşasın. Şimdi fakir daha fakir, zengin daha zengin oluyor. Bu adaletsizlik insanın içini acıtıyor. Ama yapacak birşey yok. Takdir Türk Halkının. Diyeceğim odur ki bugünlerimizi aramayalım. İçimde hiç umut yok. Sadece bunları istiyorum. İstemekle olmuyor tabiki eğer ölmezsek daha neler göreceğiz.

[QUOTE=serhat_58;610160]ben cekinmem yorum yapmaktan, herkes kendinden sorumlu anladinmi[/QUOTE]

Sen üstüne alınmışsın Serhat gardaş benim kimi kastettiğimi anlayan anladı. Bu arada teşekkürünü sildiğin için sana teşekkür ediyorum. Çünkü iki zıt düşünceye birden teşekkür etmemeliydin.

_DuMaN_58 07.02.2012 22:13

Birilerinin cevap vermesi için, yorum yapması için cevap hakkının doğması gerekir. Eğer bunu yaparsanız yapılan yorumları eleştirecek uygun bir ortam oluşturmuş olursunuz. Saygılar.

[QUOTE=Alibaba58;610162] Şimdi fakir daha fakir, zengin daha zengin oluyor.[/QUOTE]

Şuraya katılmıyorum. Zengin daha zengin, insanlar eskiye göre daha zengin ama fakir eskisinden daha fazla fakir değil bence.

serhat_58 07.02.2012 22:15

[QUOTE=Alibaba58;610163]Sen üstüne alınmışsın Serhat gardaş benim kimi kastettiğimi anlayan anladı. Bu arada teşekkürünü sildiğin için sana teşekkür ediyorum. Çünkü iki zıt düşünceye birden teşekkür etmemeliydin.[/QUOTE]

silip silmemi ben karar verrim sen deyil, ben ustume aliniyom

Alibaba58 07.02.2012 22:16

[QUOTE=_DuMaN_58;610164]Birilerinin cevap vermesi için, yorum yapması için cevap hakkının doğması gerekir. Eğer bunu yaparsanız yapılan yorumları eleştirecek uygun bir ortam oluşturmuş olursunuz. Saygılar.[/QUOTE]

Ben cevap hakkım doğmadan yorum yapıyorum o zaman hata ettim kusura bakmayın. Bundan sonra forumlara yorum yapmam. Gizli gizli forumları takip ederim. Misafir gibi görünürüm.

_DuMaN_58 07.02.2012 22:19

[QUOTE=Alibaba58;610167]Ben cevap hakkım doğmadan yorum yapıyorum o zaman hata ettim kusura bakmayın. Bundan sonra forumlara yorum yapmam. Gizli gizli forumları takip ederim. Misafir gibi görünürüm.[/QUOTE]

İlk yorumu yapan birisi, cevap hakkı doğduğu için yorum yapmamıştır, konuyu okumuştur kendine göre cevabını vermiştir. Eğer tekrar yorum yapacaksa ya aynı durum üstünden devam eder, yada başka birinin cevabına istinaden karşılık verir. Cümlelerimi yanlış anlamayın lütfen.

LaEdri 07.02.2012 22:21

Dindarlığın ölçüsü nedir diye soranlara cuk diye oturan bir cevap verdi başbakan..

_DuMaN_58 07.02.2012 22:33

Aklıma gelmişken, dindar gençlik yetiştirmek olmaz zaten. Çocukluktan, bebekliktenn yetiştirilir.. Siz çocuğunuza sabah namazında kalkmayı alışkanlık haline getirmezseniz gençlikte hiç yapmaz. Siz çocuğunuzu daha küçücükken camilere götürmezseniz, gençliğinde hiç gitmez. Biri diyor biz dindar gençlik yetişriyoruz diye, biri tam tersini söylüyor, dini alet ediyorlar yine. Eğer gerçekten içlerinde dindar bir türkiye yaratma hissiyatları olsaydı yukarda bahsettiğim durumlardan bahsederlerdi, uygularlardı. Nerdeee.. Anca laf...

serhat_58 07.02.2012 22:45

herkes kendinden sorumlu, ister dinini yasar ister yasmaz, ama önce kendimize bi bakalim, dinimiz daha dogru duzgun bilmiyoruz, ben ne zaman bi konuda tartissam bi terslik oluyor hep benim yuzumden.

Siyahnur 07.02.2012 23:45

[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Umarim Basbakan´in dedigi gibi olur ve dindar bir nesil yetisir.[/COLOR][/FONT][/B]

NECMEDDİN ÖZBEK 08.02.2012 00:13

benim dinimden bir kuşkum yok başbakanın ne dediğide beni pek ilgilendirmiyor elhamdülillah galu beladan beri müslümanım çok şükür dininden kuşku duyanlar düşünsün

[QUOTE=serhat_58;610171]herkes kendinden sorumlu, ister dinini yasar ister yasmaz, ama önce kendimize bi bakalim, dinimiz daha dogru duzgun bilmiyoruz, ben ne zaman bi konuda tartissam bi terslik oluyor hep benim yuzumden.[/QUOTE]

olurmu serhat sen müderrislerin köylüsüsün

Alibaba58 08.02.2012 10:33

[QUOTE=NECMEDDİN ÖZBEK;610173]benim dinimden bir kuşkum yok başbakanın ne dediğide beni pek ilgilendirmiyor elhamdülillah galu beladan beri müslümanım çok şükür dininden kuşku duyanlar düşünsün[/QUOTE]

Onlar kendilerini kandırmaya devam etsinler. Dindar bir gençlik değil; işsiz - güçsüz çaresiz bir nesil yetiştiriyorlar. Ama birgün gerçekleri herkes görecek malesef çok geç kalmış olacaklar. Bundan 1 hafta önce zabıt katipliği başvurusu için adliyeye gittim 30 tane kadrolu personel alınacak 3000 kişi başvurmuş. Düşünün artık bu gençliğin halini. Birde utanmadan 3 tane çocuk yapın diyor. Hayretler içerisinde kalıyorum. O kadar rahat ki milletin kaç çocuk yapması gerektiğine bile o karar veriyor. Resmen halkla alay ediyor. Umutlar kırılmış olsada birgün bir yerden yeşerecek.

murat tugrul 08.02.2012 16:27

Dine karşı insanlardaki tavrı anlamakta zorlanıyorum.

Örnek aldıgımız batı ülkeleri bizden daha dindar hayat yaşıyor.
Onlar hırıstiyanım derken gururla söylerken bizimkiler müslümanım derken dili dolaşıyor.

serhat_58 08.02.2012 20:48

[QUOTE=NECMEDDİN ÖZBEK;610174]olurmu serhat sen müderrislerin köylüsüsün[/QUOTE]

emmi isterse benim köyüm alimlernen dolsun, yasiyamadiktan sonra kim olursa olsun, peygamberimiz hz, ayseye bile , ayse dikkat et kendine dedi.

serhat3358 08.02.2012 23:07

[B]Başbakanımızın dindar gençlik söylemi beni hiç rahatsız etmedi.Bundan daha doğal ne olabilirki.Yüzde doksananımız müslüman diyoruz,diğer taraftanda dindarlık söylemi bizi rahatsız ediyor.Bu söylemi ister iktidar isterse muhalefet söylesin kısaca kim söylerse söylesin saygı duyarım...SAYGILAR...[/B]

Alibaba58 09.02.2012 10:39

[QUOTE=serhat3358;610188][B]Başbakanımızın dindar gençlik söylemi beni hiç rahatsız etmedi.Bundan daha doğal ne olabilirki.Yüzde doksananımız müslüman diyoruz,diğer taraftanda dindarlık söylemi bizi rahatsız ediyor.Bu söylemi ister iktidar isterse muhalefet söylesin kısaca kim söylerse söylesin saygı duyarım...SAYGILAR...[/B][/QUOTE]

İşte en büyük sorun da bu zaten. Kimsenin dine karşı tavır aldığı da yok dindarlardan rahatsız olduğu da yok. En büyük sorun daha büyük dertlerimiz varken, sıkıntılara değinilmezken dini kullanıp dillendirmeleri bizi rahatsız ediyor. Çünkü bugüne kadar böyle bir durumla karşılaşılmadı. Biz zaten müslümandık hala da öyleyiz. Kimin dindar olduğuna, kimin dürüst olduğuna ancak Allah karar verebilir. Buna kimse müdahale edemez ve dillendirilmesi çok yanlıştır. Elhamdülillah müslümanız kimsenin lafıyla dindar olmadık, kimsenin lafıyla da dini öğrenmedik. Bu Allahla kul arasındadır. Bu tarzda konuşmalar ancak ayrımcılığa yol açar.

NECMEDDİN ÖZBEK 09.02.2012 11:03

bende yapılan yorumları doğru dürüst okumadan baş bakan dedi diye dindar olmaya çalışanları anlamakta güçlük çekiyorum bu sözden önce dindar değilmiydiniz?

madem ülkenin %98 i müslümansa bu söyleme neden gerek duyuldu her konuda köşeye sıkışanların gündem değiştirme çabaları olmasın

AĞAOĞULLARI 09.02.2012 15:58

Gelişen dünya milletleri uzay çağini yaşarken ,teknolojinin zirveye çıktığı bir devirde Allahtan sağlık devletten maaş diyemeyiz. Eskilerde olduğu gibi köy odalarında, kahve köşelerinde kesikbaş, güverçin, Geyik hikayeleri dinleyemeyiz. onlarla ilgili olan çeşitli çenk kitaplarını okuyarak kafamızı kuma gömemeyiz oçağ kapandı.

ilmin Teknolojinin,bilimin sanatın, kültürün yanında yer almalıyız. Eller aya bizler din yüzünden yaya kaldık. Bu Osmanlıdan bize miras kaldı. Dindar nesille çağdaş nesil bir arada olamaz. Dindarlik kişinin özgürlüğüdür çağdaşlık uygarlıktır,ilim bilim teknoloji gelişmişliktir. Çağ atlamaya hızla ilerlemektir. Dini her yerde kullanmaya alıştık. Zor durumlarda dini kullanıyoruz. hoşca kalın.

ÖnceVatan_58 09.02.2012 17:49

[B][I]Sayan, seven, güvenen bir gençlik yaratmak için ona illa"Dindar" adı takmak gerekmez. Siz böyle bir gençlik yaratmak istiyorsanız böyle bölücü bir yaklaşımla daha çok insanları kutuplaştırırsınız. Bugün İran, Arabistan veya İslamla, Dindarlıkla yetiştirilen toplumlar damı demokrasi daha iyi yoksa Avrupa ülkelerindeki mi? İnsan hakları nerede daha iyi? Avrupa bunu dindar gençlik yaratmak lamı sağlamış acaba? [/I][/B]
[I][B]Böyle şeylerle uğraşmak yerine siz fakire, fukaraya iş sağlayın, emekliyi mağdur etmeyin, kendinize gelince maaşlara yüzde atmış, seksenlere varan zam yapabiliyorsunuz. Ekonomisi iyi rahat geçim sağlayan toplumlarda sevgi, saygı her zaman daha ön plandadır. [/B][/I]
[I][B]Her konu halloldu da sıra dindar gençlik yetiştirmeyemi geldi? Ben bu söylemleri tribünlere show ve gündem saptırmak olarak görüyorum. Halk bu tip söylemlerle oyalanırken acaba saman altından hangi sular akıtılacak onu merak etmekteyim. [/B][/I]

_DuMaN_58 09.02.2012 19:02

Pardon insan hakları avrupada iyi mi? onlarca kişiyi öldüren insanı "deli" diye isimlendirenlerde nerde insanlık. binlerce müslümana eziyet etmiş, soykırım yapmış avrupada nerde insanlık hakları. hala afrikada ki sömürgeleriyle ayakta duran avrupada nerde insanlık hakları? onlar kendilerinin insan haklarına çok saygılı olduğunu söylüyorlar ama bizlerden daha beterler bu konuda.

Ağaoğulları, çağdaş nesil ile dindar nesil bir arada olamaz mı? Osmanlı Devleti tarihini okumanızı tavsiye ederim. Bize osmanlı devletinden şimdi ki avrupadan daha fazla şey miras kaldı merak etmeyin. Bizim kültürümüz yeter.

Kibrisli 09.02.2012 20:17

Dindar gençlik tartışması ile gözden kaçan şeyler var... İnsan istediği kadar dindar olur buna da kimse karışmaz ama Başbakanın kefil olduğu Hakan Fidan'ın soruşturması ya da Meclis iç tüzüğünün değiştirmesi gibi konuların dindarlıkla alakası olmayan fakat gündemi bulandırmak için kullanıldığında hem dinin kullanıldığı yerin pisliğinden dolayı çok alakalı olduğunu görüyoruz...

Umarım Türk Milleti kendi dini duygularını devamlı sömüren ve İslam Dinini dünyevi kazançları için kullanan bu insanlardan birgün hesap soracaktır...

Alibaba58 09.02.2012 20:41

Men dakka dukka (eden bulur) bu sözler asıl kim için söylenmeli tartışılır doğrusu. :)

Siyahnur 09.02.2012 21:46

[QUOTE=AĞAOĞULLARI;610210]Gelişen dünya milletleri uzay çağini yaşarken ,teknolojinin zirveye çıktığı bir devirde Allahtan sağlık devletten maaş diyemeyiz. Eskilerde olduğu gibi köy odalarında, kahve köşelerinde kesikbaş, güverçin, Geyik hikayeleri dinleyemeyiz. onlarla ilgili olan çeşitli çenk kitaplarını okuyarak kafamızı kuma gömemeyiz oçağ kapandı.

ilmin Teknolojinin,bilimin sanatın, kültürün yanında yer almalıyız. Eller aya bizler din yüzünden yaya kaldık. Bu Osmanlıdan bize miras kaldı. Dindar nesille çağdaş nesil bir arada olamaz. Dindarlik kişinin özgürlüğüdür çağdaşlık uygarlıktır,ilim bilim teknoloji gelişmişliktir. Çağ atlamaya hızla ilerlemektir. Dini her yerde kullanmaya alıştık. Zor durumlarda dini kullanıyoruz. hoşca kalın.[/QUOTE]

[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Dindar olmak ilme, teknige bilme, sanata, kültüre mani degil !Bunlari yasaklayan birtek Ayet gösteremezsiniz !Aksine tesvik eder.Kuranin isiginda bilime yönelerek günümüze kadar yansimis basarilar elde eden Müslüman bilim adamları hep varolmuslar ve modern bilimin olusumuna temel olusturacak kesifler yapmislar.
Bircok icat ve kesfin temelinde Müslüman ilim adamlari var.Tip, eczacılık, felsefe, astronomi, matematik ve fizik gibi cesitli dallarda tarih boyunca diger medeniyetlere öncü olmayi basarmislar.Avrupa sehirlerinin büyük üniversitelerinde daha gecen yüzyila kadar Endülüslü Müslümanlarin eserleri akademik kitaplar olarak kullanildigini biliyormuydunuz !?

Ne güzel ifade etmis Hayalî “Ol mahîler ki deryâ içredür deryâyı bilmezler”.
Ne hazindir ki deryâ içreyiz, deryâyı bilmiyoruz.[/COLOR][/FONT][/B]

LaEdri 09.02.2012 22:56

Dindarlığı neyle ölçeceksin diyenlere "Yıllarca insanalrın laikliğini neyle ölçtünüz?" cevabı güzeldi.:)

sevgim 58 10.02.2012 00:00

dinlar olmakla moderin olmakla baglantiyi pek anlyamadim . teknogli ve uzay cagi ile ne bi alskasi var onuda anlamadim . eger moderin olmak icki icmek yilbasinda noel agci dikmek ve noel babaya inanmaksa ben cagdisi olmayai kabul ediyorum.

ÖnceVatan_58 10.02.2012 10:35

[QUOTE=LaEdri;610219]Dindarlığı neyle ölçeceksin diyenlere "Yıllarca insanalrın laikliğini neyle ölçtünüz?" cevabı güzeldi.:)[/QUOTE]

[B][I]"Bir insan hem laik hem müslüman olaaaaaamazzzzzz!" Diye bağırıp sonrada gelip laik devletin başına oturmak bir çelişkiydi onun için. Bunlar bir bakımada din devleti oluşturmanın yoklamaları. Milli Eğitim Bakanı demeye dilim varmıyor, çıkıp Atatürk'ün gençliğe hitabesi için kitaplarda ne işi var bile diyebiliyor. Bunlar daha laikliği tam kavrayamamış yada kavramış bilinçli yapılan saldırılar. Artık asker de karışmıyor, yargıda zaten önce kendileri yargılıyor sonra diğer yargıya kalıyor. Basının çoğuda yağcı olmuş ağamsın, paşamsın. Sayın başbakan işi bilen biri, damar konusunda Müslüm Gürses halt etmiş yanında. Damardan çok güzel yaklaşıyor,Tribünleri ayağa kaldırıyor, da bu halk birgün damarın etkisinden uyanıp kendine geldiğinde ne yapacaklar merak ediyorum. Eeee esnaf, işçi, çiftçi, memur, emekli sıkıntıdaymış kimin umrunda kim uğraşacak onlarla, Bu arada seçimler de yaklaşıyor bu tür yatırımların söylemlerin zamanı geldi artık, böyle dini siyasete alet edip prim kazanmak varken ekonomide neymiş kimin umrunda herkes şükür edip oturuyo zaten.[/I][/B]

[I][B]Atatürk devrim ve ilkeleriyle ölçülmüştür sayın başbakan. Bu da benim ona cevabım olsun :)[/B][/I]

LaEdri 10.02.2012 12:21

[QUOTE=ÖnceVatan_58;610233][B][I]"Bir insan hem laik hem müslüman olaaaaaamazzzzzz!" Diye bağırıp sonrada gelip laik devletin başına oturmak bir çelişkiydi onun için. Bunlar bir bakımada din devleti oluşturmanın yoklamaları. Milli Eğitim Bakanı demeye dilim varmıyor, çıkıp Atatürk'ün gençliğe hitabesi için kitaplarda ne işi var bile diyebiliyor. Bunlar daha laikliği tam kavrayamamış yada kavramış bilinçli yapılan saldırılar. Artık asker de karışmıyor, yargıda zaten önce kendileri yargılıyor sonra diğer yargıya kalıyor. Basının çoğuda yağcı olmuş ağamsın, paşamsın. Sayın başbakan işi bilen biri, damar konusunda Müslüm Gürses halt etmiş yanında. Damardan çok güzel yaklaşıyor,Tribünleri ayağa kaldırıyor, da bu halk birgün damarın etkisinden uyanıp kendine geldiğinde ne yapacaklar merak ediyorum. Eeee esnaf, işçi, çiftçi, memur, emekli sıkıntıdaymış kimin umrunda kim uğraşacak onlarla, Bu arada seçimler de yaklaşıyor bu tür yatırımların söylemlerin zamanı geldi artık, böyle dini siyasete alet edip prim kazanmak varken ekonomide neymiş kimin umrunda herkes şükür edip oturuyo zaten.[/I][/B]

[I][B]Atatürk devrim ve ilkeleriyle ölçülmüştür sayın başbakan. Bu da benim ona cevabım olsun :)[/B][/I][/QUOTE]
1.Seçimlere daah 1 yıl olmadı,yaklaşan hangi seçimmiş anlayamadım..
2-Bu ülkede laiklik yoktur.Sadece onu kendi lehine kullanan kesim vardır.Erdoğan laikliği anlayamadı,laiklik adına insanalrın özgürlüklerini elinden alan,zulüm edenler laikliği anladı mı?Bugün hala türbanlılar kamuda çalışamıyor?Hangi ilke adına? Laiklik adına değil mi?Laiklik benim inancımı sorguluyorsa,inancımdan dolayı beni kısıtlıyorsa, onun adı laiklik değil zulümdür.Ama eminim ki buları da yıkacak Erdoğan..Türbanlılar da kamuda çalışacak! Laiksen buna karşı çıkamazsın!..TSK da yıllardır laiklik diye diye bu ülkeye yapmadığını bırakmadı!..Muhammed isimli bir bir generalimiz olursa,o gün bu ülke laik derim ben!

Gençliğe Hitabe ile ilgili MEB bakanının verdiği demeci ben duymadım.Varsa link verin öğreneyim!

_DuMaN_58 10.02.2012 13:53

[QUOTE=LaEdri;610241]Bugün hala türbanlılar kamuda çalışamıyor?[/QUOTE]

Şuraya bir virgül koymak istiyorum, anayasaya göre çalışması belki yasaktır başörtülü kardeşlerimizin ama çalışılan yerin amiri bilerek yasakçı olmadıktan sonra [B]çoğu kamu kuruluşunda[/B] çalışmaktadırlar. Özellikle hastanelerde gayet serbesttir. Ama halen bazı kurumlarda bazı amirler diretiyor bu konuda.

ÖnceVatan_58 10.02.2012 14:34

[QUOTE=LaEdri;610241]1.Seçimlere daah 1 yıl olmadı,yaklaşan hangi seçimmiş anlayamadım..
2-Bu ülkede laiklik yoktur.Sadece onu kendi lehine kullanan kesim vardır.Erdoğan laikliği anlayamadı,laiklik adına insanalrın özgürlüklerini elinden alan,zulüm edenler laikliği anladı mı?Bugün hala türbanlılar kamuda çalışamıyor?Hangi ilke adına? Laiklik adına değil mi?Laiklik benim inancımı sorguluyorsa,inancımdan dolayı beni kısıtlıyorsa, onun adı laiklik değil zulümdür.Ama eminim ki buları da yıkacak Erdoğan..Türbanlılar da kamuda çalışacak! Laiksen buna karşı çıkamazsın!..TSK da yıllardır laiklik diye diye bu ülkeye yapmadığını bırakmadı!..Muhammed isimli bir bir generalimiz olursa,o gün bu ülke laik derim ben!

Gençliğe Hitabe ile ilgili MEB bakanının verdiği demeci ben duymadım.Varsa link verin öğreneyim![/QUOTE]

[B][I]Seçim derken hemen yarın değil tabiki yanılmıyorsam 2013 yıl sonu belediye seçimleri olması gerekiyor fazlada uzak sayılmaz.[/I][/B]
[I][B]Aşağıdaki linki okursanız işi gücü bırakıp sayın bakanların ne ile uğraştıklarını umarım anlarsınız.[/B][/I]

[url]http://www.haberturk.com/polemik/haber/712139-ataturkun-genclige-hitabesi-ayet-mi[/url]

LaEdri 10.02.2012 15:55

[QUOTE=ÖnceVatan_58;610246][B][I]Seçim derken hemen yarın değil tabiki yanılmıyorsam 2013 yıl sonu belediye seçimleri olması gerekiyor fazlada uzak sayılmaz.[/I][/B]
[I][B]Aşağıdaki linki okursanız işi gücü bırakıp sayın bakanların ne ile uğraştıklarını umarım anlarsınız.[/B][/I]

[url]http://www.haberturk.com/polemik/haber/712139-ataturkun-genclige-hitabesi-ayet-mi[/url][/QUOTE]

MEB bakanı demiştiniz ama başka biri çıktı?
Kaldı ki onlar da böyle birşeyin gündemde olmadığını söylediler.Linkteki haberde tuhaf olan nedir yine de? Gençliğe Hitabe ayet değildir,ayet mi?

yerel seçimlere de 2 yıl var.Seçim çalısması sözleri boş..

WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:18.