Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Hertelden (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=17)
-   -   19 RAKAMININ SIRRI (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=39199)

Alibaba58 21.05.2012 10:36

19 RAKAMININ SIRRI

‎19 RAKAMININ SIRRI

1. Atatürk, 1881 yılında 19. asrın bitmesine 19 yıl kala doğmuştur.
2. Atatürk yaşarken, İngiltere, Atatürk'ün doğum gününü kutlamak için Türkiye'den doğum tarihini sormuş, Atatürk, 19 Mayıs 1881 diye cevap vermiş ve kayıtlara böyle geçmiştir.
3. 1900 yılında 19 yaşında Harbiye'ye girmiştir.
... 4. 19 Aralık 1904 tarihinde hürriyet fikirlerinden dolayı Yıldız Sarayına çağrıldı.
5. Harp Akademisinden aldığı sicil olan 3178 sayısının rakamlarının toplamı 19 dur.
6. Çanakkale savaşlarında büyük rol oynayan 19. tümene komuta etmiştir.
7. 19 Mayıs 1915 tarihinde albay oldu.
8. 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkan Atatürk'ün bindiği Bandırma vapurunda 19 yolcu vardır.
9. 19 Mayıs 1919 tarihinde, 3 tane 19 vardır. Atatürk'ün hayatı da, 3 x 19 = 57 yıldır. 1919 da ise 2 x 19 = 38 yaşındaydı.
10. Sakarya Meydan Savaşından sonra TBMM, 19 Eylül 1921 tarihinde, özel bir kanunla Mareşallık ve Gazilik ünvanı vermiştir.
11. 19 yıl Türk ulusuna Başkomutan ve Devlet Başkanı olarak hizmet etmiştir. (1919 - 1938)
12. Büyük Nutkunun sonundaki Gençliğe Hitabesi 19 cümledir.
13. Adı ve soyadı, Mustafa Kemal Atatürk, 19 harflidir.
14. Ne Mutlu Türküm Diyene ! Bu şaheser cümle 19 harflidir.
15. 1938 yılında ( 19 x 2 = 38), 10 Kasım günü, saat 9'da (10 + 9 = 19 ), 57 yaşında ( 19 x 3 = 57 ) ölmüştür.
16. Cenazesi, 19 Kasım 1938 günü, Yavuz zırhlısı ile İzmit'e götürülmüştür.
17. Doğum ve ölüm yılları, 1881 ve 1938, 19 sayısının katlarıdır.
18. 1919 sayısında 101 tane 19 vardır.
19. İlk 19 yılda hazırlandı, ikinci 19 yılda siyaset ve askerlik alanında savaştı, üçüncü 19 yılda ise Türkiye'yi yeniden kurdu.

Arif Coşkun 21.05.2012 11:02

Cevap: 19 RAKAMININ SIRRI

Piyade kurmay yarbay (o günün tabiriyle kaymakam) Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece komutan olarak değil kurucu komutan olarak görev yaptığı askeri birlik. bugünün 19. Motorlu Piyade Tugayı o zamanın 19. Piyade Tümeni, 19 ocak 1915 günü Tekirdağ'da kurulmuştur. Çanakkale Savaşında Kurmay Yarbay Mustafa Kemal komutasında katılmıştır. bu savaşta[COLOR=black] elliyedinci alayının[/COLOR] personeli dünya savaş tarihinde eşine rastlanmayan bir kahramanlık örneği göstermiş, alay komutanından son erine kadar tamamı şehit düşmüş alay sancağı son muhafızın altında şehit düştüğü bir ağaca asılı olarak anzaklar tarafından bulunmuştur ve halen Melbourne'de sergilenmektedir. askerlik hizmetimi tamamladığım bu birlik halen ege ordu komutanlığı bünyesinde faaliyetini sürdürmektedir.

Ben de Ege Ordusu 19.Piyade Tugayı'nda vatani görevimi yapmıştım. Bu vesileyle bu birlikte 19.Tugay 2.Tabur'da askerliğimi yapmakta benim için ayrı bir gurur kaynağı olmuştu.

Alibaba58 21.05.2012 11:57

Demek oluyor ki 19 sayısında büyük bir keramet var. :)

mansur58 21.05.2012 14:09

Mucize vardır,
Keramet vardır,
İstidrac vardır.

Alibaba58 21.05.2012 15:24

Yeni bir 19 daha bekliyoruz. :)

Arif Coşkun 21.05.2012 15:39

[QUOTE=Alibaba58;615856]Demek oluyor ki 19 sayısında büyük bir keramet var. :)[/QUOTE]

Bu kadar kerameti Allah kimseye nasip etmez demekki Allah'ın ne iyi kuluymuşki bu kadar mucizeyi gerçekleştirmesine yardımcı olmuş.

Alibaba58 21.05.2012 15:58

[QUOTE=Arif Coşkun;615865]Bu kadar kerameti Allah kimseye nasip etmez demekki Allah'ın ne iyi kuluymuşki bu kadar mucizeyi gerçekleştirmesine yardımcı olmuş.[/QUOTE]

Hiç sormayın Arif Hocam, her kula nasip olmaz. :D

hicre58 21.05.2012 17:11

Atatürkü kerametlerle dolu şeyh, evliya, derviş yaptınız yakın da uçuracaksınız. Belki de uçmuştur herhangi bir ayın 19'unda :)

mansur58 21.05.2012 17:15

Peygamberimiz eşsiz insan müslümanların tek önderinin hayatı ve yaşamı hakkında bu kadar bigi belge biliyormusunuz acaba ? Yakında Atatürk'ü uçuracaksınız. Kerametlerle dolu büyük bir evliyaymış meğer.

Arif Coşkun 21.05.2012 17:23

Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp öğrenmiş oldunuz işte buda sevindirici bir durum.

mansur58 21.05.2012 17:29

[QUOTE=Arif Coşkun;615871]Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp öğrenmiş oldunuz işte buda sevindirci bir durum.[/QUOTE]

Bunlar yeni şeyler değil ki yıllardır uydurulan şeyler. Sen öğrenmeye giderken biz geliyorduk Arif Bey.

Hem de bir laf vardır şeyh uçmazmış müritleri uçururmuş diye. Nediyelim Atatürk'e atfettiğiniz kerametlerle avunup durun. Hayırlı olsun.

Bir de

Mucize
keramet
istidrac

sözcüklerini araştırın bakıyım Atatürk'e ne çıkıyor.

Arif Coşkun 21.05.2012 17:46

[QUOTE=mansur58;615872]Bunlar yeni şeyler değil ki yıllardır uydurulan şeyler. Sen öğrenmeye giderken biz geliyorduk Arif Bey.

Hem de bir laf vardır şeyh uçmazmış müritleri uçururmuş diye. Nediyelim Atatürk'e atfettiğiniz kerametlerle avunup durun. Hayırlı olsun.[/QUOTE]

Aslında hiç bir şey öğrenmemişiniz öğrenmiş gibi yapsanızda. O kadar belli oluyorki boş çuvaldan farkınız yok Mansur Bey. Bırak gelmeyi siz daha bir adım bile atamamışınız ki nerden geleceksiniz?
Atatürk büyüktür bu ülkenin gelmiş geçmiş en büyük lideridir. Katılırsınız katılmazsınız o sizin derdiniz. Sizin patavatsız yorumlarınızlada zerre kadar değerde kaybetmez. Konuyu sulandırmanıza gerek yok size illa buraya bu tür konulara yorumda bulunun diyende yok, ha bulunacaksanız ölçülü seviyeli yorumlarda bulunun lütfen.

Sılam_58 21.05.2012 18:16

[QUOTE=mansur58;615870]Peygamberimiz eşsiz insan müslümanların tek önderinin hayatı ve yaşamı hakkında bu kadar bigi belge biliyormusunuz acaba ? Yakında Atatürk'ü uçuracaksınız. Kerametlerle dolu büyük bir evliyaymış meğer.[/QUOTE]

Ne alaka şimdi bu? Neden hemen kıyaslamaya geçiyorsun? Peygamber efendimizin yeri ayrıdır gönüllerimizde,Atatürk'ün yeri farklıdır.
Siz sinir testi felanmım yapıyor ölçüyorsunuz?
Atatürk'ü basit göstermek çokmu hoşunuza gidiyor, buyurun yazın ne yazmak istiyorsanız yazın bu sizi çok mutlu edecekse! Lütfen isnanların sabırını zorlamayın şurada hemşeriyiz diyoruz aynı toprak diyoruz bari emeğe karşı fikire saygınız olsun!

NECMEDDİN ÖZBEK 21.05.2012 18:20

ATATÜRK şeh değil ATATÜRK'e gönül verenlerde mürit değil. o dünyanın gıpta ettiği eşsiz bir komutan dost düşman herkesin her yüz yılda bir deha yetişiyor o da türklere nasip oldu diye hem fikir olduğu olağan üstü bir devlet adamı mazlum milletlerin bağımsızlığına önderlik etmiş bir kahraman. kabul etsenizde etmesenizde bu böyle biz ATATÜRK'ü çok seviyoruz mekanı cennet olsun

Alibaba58 21.05.2012 18:21

[QUOTE=mansur58;615870]Peygamberimiz eşsiz insan müslümanların tek önderinin hayatı ve yaşamı hakkında bu kadar bigi belge biliyormusunuz acaba ? Yakında Atatürk'ü uçuracaksınız. Kerametlerle dolu büyük bir evliyaymış meğer.[/QUOTE]

Biz dinimizi içimizde, yüreğimizde yaşıyoruz. Din gösterisi yapmıyoruz. Hem Peygamberimizle Atatürk'ü kıyaslamak kimsenin haddi değil. İşte burada yanılıyorsunuz.

LaEdri 21.05.2012 18:23

Mansur Bey,bu konuda gergin olmanız anlaşılır değil.Ben de Atatürkçü değilim,Kemalist değilim.Hatta sevmem de..
Ancak insanlar istediği kişiyi sever,saygı duyar,önder görür,lider görür,komutan görür,şeyh görür,derviş,evliya görür...Bu bizi ilgilendirmemeli..

Cley 21.05.2012 18:30

Mansur bey hemen hemen her konuda sataşmalarınız oluyor. Ilginizi cekmeyen bir konu ise es gecin lutfen. Kisisel tartışma ortamı yaratmayın. Konu hakkında yorumunuz varsa buyrun yoksa konuya görüş bildiren kisileri hedef almayın.

NECMEDDİN ÖZBEK 21.05.2012 18:33

işte sizi bunun için seviyorum cley,LaEdri en azından bazı konulara objektif davranıyorsunuz

mansur58 21.05.2012 18:38

Atatürk'ün kerametinden bahsediyorsunuz ben de fikirlerimi söyledim. Fikirlere açık değilseniz o zaman konu açmyacaksınız kardeşim. Sizler sevebilir ve övebilirisniz bende karşı fikirlerimi yazdım nedir bu tahammülsüzlük.

Ayrıca bana çuval diyen Arif bey o sözünüzü size aynen iade ediyorum. Asıl çuvallar keramet yakıştırmalarıyla kulaktan dolma bilgilerle hareket edenlerdir. Bunlar benim düşüncem.

hicre58 21.05.2012 18:43

[QUOTE=NECMEDDİN ÖZBEK;615893]işte sizi bunun için seviyorum cley,LaEdri en azından bazı konulara objektif davranıyorsunuz[/QUOTE]
sen ve senin gibi safsızların beğenisini kazanmak için cley gibi olup safımı şaşırmaktansa hayat boyu sevilmemeyi tercih ederdim ki ediyorum da

NECMEDDİN ÖZBEK 21.05.2012 18:45

[QUOTE=hicre58;615895]sen ve senin gibi safsızların beğenisini kazanmak için cley gibi olup safımı şaşırmaktansa hayat boyu sevilmemeyi tercih ederdim ki ediyorum da[/QUOTE]

benim safım bellidir herkes bilir ben insanı insan olduğum için severim hiç bir zaman dibek dövenin hıh deyici olmadım zaten sevildiğini pek sanmıyorum. cley için sarf ettiğin söze cley gerekli cevabı verir sanırım çünkü senden çok daha ilkeli ve birikimli bir arkadaştır.

Cley 21.05.2012 19:21

[B]Ajda Pekkan diyorya " Güler geçeriiiim " :)[/B]

sivaslınet 21.05.2012 19:29

Kişiler üzerinden tartışmalar bırakılsa aslında çok iyi olacak. "Keramet" bir inanç. Laiklik, demokrasi, cumhuriyet, bunlar da ideoloji. Bunlar dururken neden kişiler konuşuluyor anlayamıyorum. Anlamak ta mümkün değil.. Değil üyeler, Atatürk bile konuşulmamalı. Zira asıl konuşulacak onun fikirlerinin yanlışlığı/doğruluğu.

Moderatörler kişi üzerinden konuşmayı ya yasaklasınlar, ya da kişi vurgularını silsinler. Bu böyle gitmiyor.

Bu yüzden, kişi üzerinden tartışma çıkıyor diye güzelim konular siliniyor. Benim 4-5 adet konum silindi böylece. Ne alaka?

Cley 21.05.2012 19:36

[B]Anlatmak istediğimiz bu zaten. Konuyu bırakıp da Ahmet sen cahilsin ,mehmet safsın, Ayşe şöylesin Fatma böylesin vs şekline dönüştüğü zaman konular. Ya konu tamamen kilitleniyor. Ya da üyelerin yazıları siliniyor. Hoş bir durum olmuyor.
Konular ve fikirler üzerinden tartışmalarımızı devam ettirirsek,
kişileri eleştirirken de hakaret ve aşağılama boyutuna varmadan bunu yaparsak forumumuz daha eğlenceli ve yararlı olacaktır.[/B]

mansur58 21.05.2012 19:58

[QUOTE=sivaslınet;615901]Kişiler üzerinden tartışmalar bırakılsa aslında çok iyi olacak. "Keramet" bir inanç. Laiklik, demokrasi, cumhuriyet, bunlar da ideoloji. Bunlar dururken neden kişiler konuşuluyor anlayamıyorum. Anlamak ta mümkün değil.. Değil üyeler, Atatürk bile konuşulmamalı. Zira asıl konuşulacak onun fikirlerinin yanlışlığı/doğruluğu.

Moderatörler kişi üzerinden konuşmayı ya yasaklasınlar, ya da kişi vurgularını silsinler. Bu böyle gitmiyor.

Bu yüzden, kişi üzerinden tartışma çıkıyor diye güzelim konular siliniyor. Benim 4-5 adet konum silindi böylece. Ne alaka?[/QUOTE]

Sizinle düşüncelerim aynı olmasa da bu tesbitinize kesinlikle katılıyorum.

Sürekli karşı tarafı tahrik eden yazılar veya kişiler eklendiğinde her zaman karşı fikirler ölçülü ölçüsüz olacaktırç

sivaslınet 21.05.2012 20:25

[QUOTE=mansur58;615906]Sizinle düşüncelerim aynı olmasa da bu tesbitinize kesinlikle katılıyorum.

Sürekli karşı tarafı tahrik eden yazılar veya kişiler eklendiğinde her zaman karşı fikirler ölçülü ölçüsüz olacaktır[/QUOTE]

İşin ilginç tarafı, moderatörler konuları senin kişselleştirdiğini vurguluyorlar.

Mesela kısa bir alıntı yapayım. Bunu buraya alıntılamam zorunlu hale geldi. Zira hem konularım siliniyor, hem de yukardaki yazımla seni değil, diğer arkadaşları ikaz ettim gibi gözüktüm.

Bu olaydan sonra sen, ben ve hemen hepimiz burada tartışmaları kişiler üzerinden yapmamaya söz vermeliyiz.

Yazılarımı silen Moderatörden kısa bir alıntı:

[QUOTE]Mansur58 ile kişisel tartışmaya dönüşüyor bu tür konularınız. [/QUOTE]

Hep söylemişimdir; "Özellikli insanlar fikirler üzerinden konuşur" Tekrar bir tartışma açmamak için devamını yazmıyorum.

Herkese iyi dileklerimle..

Alibaba58 21.05.2012 20:30

Artık konular silinmesin lütfen. Kim ortamı geriyorsa onun mesajı silinsin veya uyarı alsın. Bütün yöneticilerden bunu rica ediyorum. Güzelim konular gitti boşuna.

Kibrisli 21.05.2012 20:34

[QUOTE=Alibaba58;615910]Artık konular silinmesin lütfen. Kim ortamı geriyorsa onun mesajı silinsin veya uyarı alsın. Bütün yöneticilerden bunu rica ediyorum. Güzelim konular gitti boşuna.[/QUOTE]

Evet geçen hafta sizin açtığınız bir konu vardı, çok ilgimi çekmiş hatta bir de yorum yapmıştım ertesi gün aradım aradım bulamadım...

sivaslınet 21.05.2012 20:48

[QUOTE=Kibrisli;615911]Evet geçen hafta sizin açtığınız bir konu vardı, çok ilgimi çekmiş hatta bir de yorum yapmıştım ertesi gün aradım aradım bulamadım...[/QUOTE]

Diğer forumlarda yazılar silinice üyelere açıktan veya ÖM olarak bilgi veriliyor. Burada bu alışkanlık yok. Bunlarıo söylemek zorundayız. İnsanların vakitleri kıymetlidir. Kim olursa olsun...

Cley 21.05.2012 20:52

Burda da söylüyoruz açıktan. Üyelerin birbirini aşağılayıcı hakararet edici yorumları silinir. Forumun formatına uymayan konular kapatılır veya komple silinir diye.
Sivaslınet, sizin dün açtığınız ve benim sildiğim konuyu ele alalım. Onu forumun neresine koyalım. Veya o konuyu burda açmaktaki amacınız neydi ? Öğrenmemiz mümkün mü ?

sivaslınet 21.05.2012 21:00

[QUOTE=Cley;615914]Burda da söylüyoruz açıktan. Üyelerin birbirini aşağılayıcı hakararet edici yorumları silinir. Forumun formatına uymayan konular kapatılır veya komple silinir diye.
Sivaslınet, sizin dün açtığınız ve benim sildiğim konuyu ele alalım. Onu forumun neresine koyalım. Veya o konuyu burda açmaktaki amacınız neydi ? Öğrenmemiz mümkün mü ?[/QUOTE]

Ne demek forumun neresine koyayım? Forumun en yararlı yazısı idi. İyi bir müslümanın hükümler çerçevesinde hareket etmesini konu almış.

Kaldı ki karşıt görüşlü arkadaşlarımız bile yazıya katldıklarını söylediler.

Aşagılama yokken aşağılama ile, kavga yokken kavga ile, kişiselleştirme yokken kişiselleştirme ile suçlanmaz insanlar. Bunlar bahane edilerek yazılar da silinmez.

mansur58 21.05.2012 21:00

[QUOTE=sivaslınet;615909]İşin ilginç tarafı, moderatörler konuları senin kişselleştirdiğini vurguluyorlar.

Mesela kısa bir alıntı yapayım. Bunu buraya alıntılamam zorunlu hale geldi. Zira hem konularım siliniyor, hem de yukardaki yazımla seni değil, diğer arkadaşları ikaz ettim gibi gözüktüm.

Bu olaydan sonra sen, ben ve hemen hepimiz burada tartışmaları kişiler üzerinden yapmamaya söz vermeliyiz.

Yazılarımı silen Moderatörden kısa bir alıntı:

Hep söylemişimdir; "Özellikli insanlar fikirler üzerinden konuşur" Tekrar bir tartışma açmamak için devamını yazmıyorum.

Herkese iyi dileklerimle..[/QUOTE]

Fikirler üzerinden tartışılması doğru olanıdır. Fakat bu siteyi birilerinin yaptığı gibi taziye ve anma yeri haline de getirmemek lazımdır. Camdan evde oturanlar başkasının camına taş atmamaları gerekir. Herkes kendi kutsalına saygı duyulmasını istiyorsa başkalrının da kutsalına saygı göstermesi gerkir. Benim başından beri söylediğim şey budur. Bu sitede açılan her konu herkesin cevap vermesi veya yorum yapmasına açık demektir. O zaman herkes tahrik etmeden saygı çerçevesinde hareket ederse fikirler tartışılır. Aksi halde bu böyle devam eder gider.

NECMEDDİN ÖZBEK 21.05.2012 21:11

dünyanın taktir ettiği bir ozanın yada türkiyede cüzzamı bütün dünyadan önce bitirip yok eden yüz binlerce kardelenin yetişmesine katkı sunan bir bilim kadınının anılması insanları niye rahatsız eder anlamıyorum beğenmiyorsan yorum yapmazsın olur biter yorum yapanlarada akıl vermeye kalkmanın bende dahil hiç kimsenin hakkı olduğunu sanmıyorum.

Cley 21.05.2012 21:12

Şu an yazdığımız konu neydi "19 Rakamının Sırrı" son yazılanlar ile konunun bir ilgisi var mı ? İşte birçok konu bu şekilde oluyor. Konu amacından sapıyor. Ya AKP-CHP tartışmasına dönüyor. Ya da Mansur58-sivaslınet tartışmasına dönüyor.Konular veya yazılar silinince veryansın başlıyor.

sivaslınet 21.05.2012 21:15

[QUOTE=mansur58;615918]Fikirler üzerinden tartışılması doğru olanıdır. Fakat bu siteyi birilerinin yaptığı gibi taziye ve anma yeri haline de getirmemek lazımdır. Camdan evde oturanlar başkasının camına taş atmamaları gerekir. Herkes kendi kutsalına saygı duyulmasını istiyorsa başkalrının da kutsalına saygı göstermesi gerkir. Benim başından beri söylediğim şey budur. Bu sitede açılan her konu herkesin cevap vermesi veya yorum yapmasına açık demektir. O zaman herkes tahrik etmeden saygı çerçevesinde hareket ederse fikirler tartışılır. Aksi halde bu böyle devam eder gider.[/QUOTE]

Birincisi; burada kimse kimsenin kutsalına hakaret edemez. Ederse en büyük yanlışı yapmış olur. Bunu zaten ispatlayamazsın.

Kutsallar sadece farklı yorumlanır. Kaldı ki prof. lar bile kutsalları farklı yorumluyorlar.

İkincisi; Burası halka ve her konuya açık bir forum. Her kes istediği konuda yazı yazar. Taziye de eder, anma da yapar. İlgilenmeyen ilgilenmez. Gider başka konularla ilgilenir.

İlk sorumlu adminin orada bir yazısı var. "İsteyen her konuda yazı yazar" der. Yeter ki kişiler aşağılanmasın.

sivaslınet 21.05.2012 21:19

[QUOTE=Cley;615920]Şu an yazdığımız konu neydi "19 Rakamının Sırrı" son yazılanlar ile konunun bir ilgisi var mı ? İşte birçok konu bu şekilde oluyor. Konu amacından sapıyor. Ya AKP-CHP tartışmasına dönüyor. Ya da Mansur58-sivaslınet tartışmasına dönüyor.Konular veya yazılar silinince veryansın başlıyor.[/QUOTE]

Mansur arkadaşımla benim tartışmam seni neden bu kadar ilgilendiriyor? Elbette tartışacağız. Bundan daha doğal ne olabilir? Aşağlama olmadıktan sonra forumlar tartışma için değilmidir?

Siyaset tartışlamaz diye bir hüküm var mı? Lütfen!..

sivaslınet 21.05.2012 21:24

[QUOTE=Cley;615920]Ya da Mansur58-sivaslınet tartışmasına dönüyor.[/QUOTE]

İki kişiyi hedef göstermen hiç te etik değil. Burada herkesin herkesle tartışmasına şahit oldum. İsim saydırma bana. Bu sözünü geri almalısın Yanlış teşhisin var.

Ben daha ihtar almadım. Ceza alanlar bile var. Yapmayın lutfen.

mansur58 21.05.2012 21:28

[QUOTE=sivaslınet;615921]Birincisi; burada kimse kimsenin kutsalına hakaret edemez. Ederse en büyük yanlışı yapmış olur. Bunu zaten ispatlayamazsın.

Kutsallar sadece farklı yorumlanır. Kaldı ki prof. lar bile kutsalları farklı yorumluyorlar.

İkincisi; Burası halka ve her konuya açık bir forum. Her kes istediği konuda yazı yazar. Taziye de eder, anma da yapar. İlgilenmeyen ilgilenmez. Gider başka konularla ilgilenir.

İlk sorumlu adminin orada bir yazısı var. "İsteyen her konuda yazı yazar" der. Yeter ki kişiler aşağılanmasın.[/QUOTE]

Tekrar başa dönüp isbatlama yarışına girmeyelim bence. Sadece şunu söylüyorum bu sitede Sivaslılar olarak her görüşten ve anlayıştan insan varsa o zaman ideoljik saplantılarla hareket edip kışkırtıcı yazı ve yazarlarla burada şov yapılmaması lazımdır. Yapılırsa bu ister istemez karşıt görüşlü insanlar için cevap hakkı doğuracaktır.

Ben kimsenin sevdiklerini sevmek zorunda değilim kimse de benim sevdiklerimi sevmek zorunda değildir. Ama herkes birbirine saygı göstermek zorundadır.

Cley 21.05.2012 21:34

[QUOTE=sivaslınet;615923]İki kişiyi hedef göstermen hiç te etik değil. Burada herkesin herkesle tartışmasına şahit oldum. İsim saydırma bana. Bu sözünü geri almalısın Yanlış teşhisin var.

Ben daha ihtar almadım. Ceza alanlar bile var. Yapmayın lutfen.[/QUOTE]

Örnekler de bulabilirim bu teşhisime.
Buyrun siz devam edin tartışmanıza. Kurallar neyi gerektiriyorsa uygulamaya devam ederiz biz.
İyi geceler herkese. ( Alibaba58'den özür dilenmeli konusu ne hale geldi. Şahsım adına özür diliyorum)

Kibrisli 21.05.2012 21:39

19 Rakamı başlarda tesadüf daha sonra da Atatürk'ün fark etmesi üzerine bazı şeylerde kendisinin denk getirdiğini tahmin ediyorum. Sanki bir uğurlu rakam gibi... Çünkü Nutuk'un Şifresi diye bir kitap var okumanızı öneririm...

Böylece konumuza geri dönme çabamı da göstermiş oldum:D

WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:01.