![]() |
Belediye aldığı araçları tanıttı
[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=35959&token=41371[/IMG]
[B]Sivas Belediyesi, 2009-2012 yılları arasında aldığı 135 hizmet aracı halka tanıtmak amacıyla caddelerde yürüttü.[/B] Huzur Mahallesinde bulunan Türkistan Caddesinde yeni araçlarında getirildiği ortamda tanıtım programı düzenlendi. Araç tanıtım programı Sivas Belediye Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Daha sonra belediye personelleri ve mahalle sakinlerine seslenen Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, açık, şeffaf, dürüst ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı ile çalışacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatarak, “Bugün bu programı yapma amacımız, Sivas Belediyesi olarak bugüne kadar neler yapıldığının görülmesi içindir. Göreve geldiğimiz 2009 yılında belediye araçlarının tamamı hurda denilecek durumdaydı. Bu işler, biz göreve gelene kadar kiralama yöntemiyle yapılıyordu. O dönemde araçlarımız eski olduğu için bakımları da zordu. İhtiyacımız olan tüm araçları satın alabilecek güçteyiz artık. Ama aracı siz aldığınızda personeli de ayarladığınızda işlerinize göre yapınızı ve işleyişi ortaya koyabiliyorsunuz” dedi. Başkan Ürgüp, Göreve geldikleri 2009 yılından bugüne kadar başta yükleyici, greyder, kamyon, cenaze nakil aracı, itfaiye aracı, binek araç, asfalt makineleri, vidanjör, otobüs ve diğer hizmet araçları olmak üzere 135 araç aldıklarını belirterek, “Bunların toplam maliyeti Belediyemize 13 Milyon 500 Bin, Özbelsan A.Ş.'ye ise 3 Milyon 500 Bin lira olmak üzere toplamda 17 Milyon Liradır. Belediyemiz bu manada belkide Türkiye'de pek çok belediye olmayan araç parkına sahip olmuştur. Bu araçlar halkımız içindir. Halkımıza hizmet içindir. Vatandaşlarımız bilmeli ki, Sivas Belediyesi en iyi hizmeti sunabilmek için uzun vadeli planlar yapıyor, bütçesini en verimli şekilde kullanıyor. Yapılan işin Allah rızası ve millet menfaatleri için yapıldığını düşünüyorum. Arkadaşlarıma gösterdikleri üstün gayretlerden ötürü teşekkür ediyorum. Araçlarımız şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde kurban kesildi. Türkistan Caddesi'nden hareket eden araçlar, şehrin ana arterleri üzerinden şehri turlayarak Sivas Belediyesi Makina İkmal Tesislerine döndü. Hürdoğan |
Cevap: Belediye aldığı araçları tanıttı
Şimdi yine eleştireceğim, ama sürekli eleştirmekten ben rahatsız oluyorum. Ya hu Allah aşkına nedir bu şimdi? Sen ta üç yıl öncesinden başlayarak aldığın ve bir süredir de kullanmakta olduğun bütün araçları toplu halde konvoy haline getirerek ne demeye çalışıyorsun? Bu yapılanın temelinde şu algının yattığını düşünüyorum: "Bakın biz geçen üç yılda yatmadık, eh bir şeyler yaptık, bunlar da aldığımız araçlarımız!"
Tamamen başarısızlık psikolojisi ile ezilen bir yönetimin yapacağı iş ve söylemlere tanık oluyoruz. 'Biz yerin altına boru döşedik ama siz görmediniz', 'biz borç ödedik ama siz duymadınız', 'biz araç aldık ama galiba siz farketmediniz, bu yüzden şimdi konvoy halinde geçirelim dedik' vs vs inanılmaz saçmalıklara maruz kalıyoruz. Bilmem başarısızlık psikolojisinin bu insanlara neler yaptırdığının ve söylettiğinin farkında mısınız? Sivas ciddi icraatler bekliyor. Eski sanayi, Ata sanayi, eski buğday pazarı, Paşabahçe'ye yapılacağı söylenen sosyal tesisler, kent meydanı çalışmasının devam etmesi, yeni imar planının uygulanmaya başlaması, kentsel dönüşüm projelerinin başlatılması, raylı sistem çalışması, ak-su projesinin devamı, yeni terminal yapımı, şehirde beş yıldızlı otel ve avm yapımının önünün açılması, Sıcak Çermik'te yıllardır lafı edilen projelerin hayata geçirilmesi, vs o kadar çok yapılacak iş var ki! Bütün bunlar bir kenarda bekliyor, belediye yönetimi araç konvoyu yapıyor, sazlı sözlü yaz akşamı organize ediyor, sanki bar işletmecisi bunlar! Sivas'ın çekilecek çilesi varmış, helikopter dağa değil de Sivas'ın başına düştü sanki! Allah'a havale ediyorum bu insancıkları. Benim şehrimini geleceğini çaldılar. |
Dün iş çıkış denk geldim konvoya.İnanılmaz bir eziklik örneği..Gözümü çevirip bakmadım bile..Oldu olacak belediye makine parkını müzeye çevirsinler ve insanlar bu araçları görsün.Bu yaz da böyle geçecek.Seneye yaz mevsimi zaten seçim çalışmasıyla geçecek..Hepsi bu kadardı!
|
Belkide haklılar bizim insanımız yapılanı çabuk unutur. Bazen gözüne sokmak gerekiyor.
Vefa istanbulda bir semt adıdır. Öyle olmasaydı eski siyasetçilerimizden halkın arkasından sürüklendigi devlet adamları ipin ucundayken arkasında sadece halktan biri vardı oda ipi çekiyordu. |
Alınan araçları halka tanıtmak neden bu kadar tepki çekmiş anlamadım. Neden eziklik olsun e biraz da reklam olsun kim nerden bilecek ne zaman ne alınmış, bu sayede bizde öğrenmiş olduk biraz abartılı belki ama sonuçta tanıtım olmuş.
|
[QUOTE=Arif Coşkun;617104]Alınan araçları halka tanıtmak neden bu kadar tepki çekmiş anlamadım. Neden eziklik olsun e biraz da reklam olsun kim nerden bilecek ne zaman ne alınmış, bu sayede bizde öğrenmiş olduk biraz abartılı belki ama sonuçta tanıtım olmuş.[/QUOTE]
Bir banka görevlisi EFT yaptığı için övünür mü,öğretmen bir konuyu öğretince reklamını yapar mı,hakim bir davada kararını verince şov mu yapar? Belediyenin yaptığı bu iş,yukarıda saydıklarımdan daha vahim. |
aman ne kadar buyuk bir marifet 135 arac alinmis
|
aklıma osman seçilmişinbaşkanlıktaki son günleri geldi
o da ikinci döneminde ciddi bir şey yapamamıştı ve seçim zamanı hiç reklam yapmayan adamın broşürleri her tarafta gezer olmuştu reklam yapmak icraatlarını tanıtmak bir belediyenin hakkı ama bana biraz halka bir şeylerle uğraşmışlar dedirtmek için yapılmış şeyler gibi geliyor |
bir de yeni fark ettim
bu araclar 3 yıllık dönemde alınmış ben hepsi yeni alındı sanıyordum yeni alınsa gene iyi ama 3 yılda 135 araç hiç bir şey eldeki parayı kullanmayınca borcu zaten kapatmış oluyoruz başkan çok büyük pot kırmış bence |
Yorumları okudum vallahi gülmekten karnım ağrıdı.
Benim güzel hemşerilerim altı üstü bir araç filosu tanıtım organizasyonu bunda bu kadar abartılacak ne var?.. Eziklik demişsiniz..Eziklerin kim olduğunu vatandaş çok iyi biliyor.Belediye araç garajı hurda halindeyken yıltaş'a özbelsanın taş fabrikasına(kardeşi) trilyonlarca para yatırıp o hurdaları kaldırmayanlar sizin gözünüzde kahraman değilmi? Konuşunca sert konuştu oluyoruz belediyeyi soyup yağmalamadığı için ezik değilmi? 1 yıldır bu sitede defalarca yazıp sildim ama dayanamayacağım bu ezik kelimesinden sonra. [B]Şu anki belediyeyi her yaptığı harekette insafsızca eleştirip yerden yere vuran akplilere içersinde DEVE ve DİKEN kelimelerinin geçtiği o meşhur sözü armağan ediyorum..![/B] Kalın selametle |
Ha artık çalışmıyorda diyemiyorsunuzya ondan bu kadar dozajı artırdınız değilmi..
Eski sanayii başladı! Paşabahçe bitmek üzere! Muhsin Yazıcıoğlu Spor Komleksi bitmek üzere Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı bu hafta başlıyor 65 Mahalleye 65 Semt Parkı sözü tutuldu 20 park kaldı Sıcak Çermik Bitti Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi iki haftaya başlıyor Oturunda şu yukardaki icraatlar için öneri üretin o kadar bu şehri seviyosanız! |
Belediyedeki koltuk,yazıcı,kalem,su sebili,masa,sandalye gibi şeylerinde sergilenmesi lazım..İnsanlar kör..Neyin ne olduğunu göremiyor ne de olsa..BBP'ye oy vermiş olanlar görebiliyor sadece..Onun için böyle bir sergiye ihtiyaç var..
Kışın benden önce uyanıp yolları temizleme,ben iki ay arabamla sokakalra kardan giremeyeceğim,sonra da çıkıp araç tanıtımı yapacaksın.Benim hizmetime sunmadığın araçlardan banane! Eski Sanayi konusunda da şunu söyleyeyim..Orada insanların hakkını gaspederek,yolları,kaldırımları hisse sahibi yapıp meseleyi kendi lehine çevirmeye çalışarak yapılan şeyden hayır gelmez..Aynı şeyi Sami Aydın yapsa,siz ona hırsız diyecektiniz ama ben Ürgüp için bu kelimeyi kullanmam. |
[QUOTE=Abdurrahman 58;617148]Yorumları okudum vallahi gülmekten karnım ağrıdı.
Benim güzel hemşerilerim altı üstü bir araç filosu tanıtım organizasyonu bunda bu kadar abartılacak ne var?.. Eziklik demişsiniz..Eziklerin kim olduğunu vatandaş çok iyi biliyor.Belediye araç garajı hurda halindeyken yıltaş'a özbelsanın taş fabrikasına(kardeşi) trilyonlarca para yatırıp o hurdaları kaldırmayanlar sizin gözünüzde kahraman değilmi? Konuşunca sert konuştu oluyoruz belediyeyi soyup yağmalamadığı için ezik değilmi? 1 yıldır bu sitede defalarca yazıp sildim ama dayanamayacağım bu ezik kelimesinden sonra. [B]Şu anki belediyeyi her yaptığı harekette insafsızca eleştirip yerden yere vuran akplilere içersinde DEVE ve DİKEN kelimelerinin geçtiği o meşhur sözü armağan ediyorum..![/B] Kalın selametle[/QUOTE] [B][I]Tebrikler müsadenle altına bir imzada ben atmak isterim.[/I][/B] |
Halkın demokratik haklarından dolayı o iğrenç lafı reva görmek,ona destek vermek iğrençliktir..Çünkü sizlerin demokrasiden anladığınız şey kendi siyasi görüşünüzün kazanmasıdır.Farklı düşüncelerin,eleştirilerin olmadığı,ben söyledim ben işittim hesabı bir sistemdir..İnsanları en ağırından eleştirirken her şey ne güzeldi.Ama bir gün gelip,en ağırından eleştirileceğinizi unuttunuz..Sizler eski başkana hırsız derken kimse size "deve ve diken" örneğini vermemişti.Ama hırsız deyip konuşanlar,eleştirilme sırası kendilerine gelince dayanamıyorlar,insani ve demokratik ve edep sınırlarını aşıyorlar..
İstediğiniz her şeyi söylerseniz,istemediğiniz şeyleri duyarsınız.Sanırım şuan belediyeyi elinde bulunduranların yaşadığı durum bu.. Belediyenin seçim çalışması da belli oluyor yavaş yavaş:Sami Aydın dönemine çamur atmak..Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi bir durum yaşatmaya çalışacaklar..İstanbul'dan adam getirtip,bilmem kaç paraya iki animasyon çizdirmekle olmuyor proje yapmak.. |
olaya akp, bbp, mhp, chp vs bir siyasi partili fanatizmi ile bakınca doğruyu görmek de pek mümkün olmuyor...oysa ortak paydamız sivastır...olaya bu yönden bakılırsa daha doğru tespitlerin çıkacağından kuşku yok...
elbette belediyenin yaklaşık 3,5 yıllık bir sürede yaptığı işler de var...başkanın dürüstlüğünden, temizliğinden, insani kalitesinden de şüphemiz yok...lakin sivas kavramı, kişilerin ve kurumların üstünde bir kavramdır...bu 3,5 sene de yapılanlar ne kadar tatmin edicidir sorusuna, olumlu bir cevap vermek pek mümkün görünmüyor...yavaş yavaş tüm şehirlerin raylı sistem, kentsel dönüşüm, turizm ve cazibe merkezleri oluşturma gibi projeleri hayata geçirdiği bu günler de, istasyan caddesinden sıralı bir şekilde geçen otobüs, çöp kamyonu, kepçe gibi iş makinalarını seyretmek sivaslının yazgısı olmamalı...bir belde belediye başkanın ufku ile koca bir şehir yönetilemez...başka şehirler raylı sistemleri hizmete sokarken, 3-5 tane otobüs satın almanın hizmet diye sunulmasının altında yatan bilinç altı ise sivasımız için ayrı bir talihsizlik... sivas dışında yaşıyorum, her yıl sivasa düzenli olarak gelip en az 2 ayımı burda geçiriyorum...ama 2009 tarihinden bu yana sivasta artan bir şeyin olmadığını görüyorum üzülerek...belediye başkanı iyi niyetli olsa da, belediyecilik aynı zaman da bir ekip çalışmasını gerektirir...maalesef belediyenin icraatları yetersizdir bu geçen 3,5 yıllık zamanda...beklentilerimiz karşılanamamıştır.. . |
[QUOTE=etzel1967;617181]olaya akp, bbp, mhp, chp vs bir siyasi partili fanatizmi ile bakınca doğruyu görmek de pek mümkün olmuyor...oysa ortak paydamız sivastır...olaya bu yönden bakılırsa daha doğru tespitlerin çıkacağından kuşku yok...
elbette belediyenin yaklaşık 3,5 yıllık bir sürede yaptığı işler de var...başkanın dürüstlüğünden, temizliğinden, insani kalitesinden de şüphemiz yok...lakin sivas kavramı, kişilerin ve kurumların üstünde bir kavramdır...bu 3,5 sene de yapılanlar ne kadar tatmin edicidir sorusuna, olumlu bir cevap vermek pek mümkün görünmüyor...yavaş yavaş tüm şehirlerin raylı sistem, kentsel dönüşüm, turizm ve cazibe merkezleri oluşturma gibi projeleri hayata geçirdiği bu günler de, istasyan caddesinden sıralı bir şekilde geçen otobüs, çöp kamyonu, kepçe gibi iş makinalarını seyretmek sivaslının yazgısı olmamalı...bir belde belediye başkanın ufku ile koca bir şehir yönetilemez...başka şehirler raylı sistemleri hizmete sokarken, 3-5 tane otobüs satın almanın hizmet diye sunulmasının altında yatan bilinç altı ise sivasımız için ayrı bir talihsizlik... sivas dışında yaşıyorum, her yıl sivasa düzenli olarak gelip en az 2 ayımı burda geçiriyorum...ama 2009 tarihinden bu yana sivasta artan bir şeyin olmadığını görüyorum üzülerek...belediye başkanı iyi niyetli olsa da, belediyecilik aynı zaman da bir ekip çalışmasını gerektirir...maalesef belediyenin icraatları yetersizdir bu geçen 3,5 yıllık zamanda...beklentilerimiz karşılanamamıştır.. .[/QUOTE] Saygıdeğer hemşehrim öncelikle gayet uygun ve seviyeli bir üslupla hiçbir parti ismi zikretmeden sadece sivas sevdalısı olarak yaptığınız bu yorumdan dolayı teşekkür ediyorum.Elbette hepimiz isteriz raylı sistemimiz kurulsun,sanayi iki gün içinde boşaltılıp proje başlasın,hal yıkılıp hemen başlansın,Kale hemen 1 imza ile kamulaştırılsın..Ama olmuyor etzel..gerçekten olmuyor.Terminal projesi denildi herşey usülüne uygun olmasına ve şehrin göbeğindeki led ekrandan canlı yayınlanmasına rağmen ihale gerekli kurumdan geri gönderildi. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı projesi denildi alt yapısı bitti herşeyi bitti kamulaştırma için 2 ay beklenilecek denildi tam kazma vurulacak ama gelin görünki mahkeme hala bu alanlardaki kamulaştırma evraklarını gözardı edip 2014'ü beklemeye devam ediyor.Eski kimsesizle yurdunun normalde 1 hazirana kadar boşaltılması lazımdı daha yeni boşaltıldı...Yapılan elbette güzel çalışmalarda var.. Paşafabrikası 1. etapta alındı şu an 3. etabı bitiriliyor,Ak-su aynı şekilde devam ettiriliyor,şehrin tarihi emanetlerine türbelerine konaklarına sahip çıkılıyor. Şehirde sporda gerçekten müthiş bir atılım var 4 eylül belediyespor sayesinde. Tüm amatör sporların icra edileceği Muhsin YAZICIOĞLU spor komleksi bitti bitecek.. geçmişte de söyledik yine söylüyoruz Doğan ÜRGÜP bir işe söz verdiyse mutlaka yapar.. yaklaşık 10 aylık bir çalışma süresi var seçime. Allah'ın izni ile bu 10 aylık süre içersinde söz verilen bütün projeler bitecektir.. Kalın selametle |
sevgili alperen kardeşim...sivas'a kim bir çivi çakarsa allah ondan binlerce kez razı olsun...biz sivaslılar yıllardan beri birilerinin gelip sivas'ı kalkındırmasını bekledik...oysa yıllar sonra anlaşıldı ki, sivaslı sivasa aşk ile bağlı olmazsa, sivaslı sivasa sahip çıkmazsa, sivaslı sivası benimsemezse güzel memleketimizin gelişmesi mümkün değil...ben sayın başkanımızın başarılı olmasını en çok isteyenlerdenim...sivas sevgisinden de şüphem yok...elbette bir gayret var, lakin 3,5 yıl sonra daha somut neticeler görmek de bizlerin hakkı diye düşünüyorum...allah hüsnü niyetle memleketimize bir şeyler katmaya çalışan herkesin yardımcısı olsun...
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:38. |