![]() |
OKULLARDA KIYAFET SERBEST
Yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak.
İmam Hatip'te okuyan veya seçmeli Kuran'ı Kerim dersi alan kız çocukları başlarını örtebilecek Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Ancak, velilerin en az yüzde altmışının muvafakatiyle, MEB'e bağlı özel kurumlara ait okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 4'üncü maddede yer alan sınırlamalara uyulmak kaydıyla, okul yönetimlerince okul kıyafeti belirlenebilecek MEB öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmelik yayımlandı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, belirli koşullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmelik yayımlandı. Yönetmeliğe göre, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Yine öğrencilerin tek tip eşofman veya spor kıyafeti giymeye zorlanamayacağı da vurgulandı. 19 Mayıs, 29 Ekim gibi günlerde veya buna benzer kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye mali yük getirecek özel kıyafet aldırılamayacağı da kaydedildi. [B] İŞTE KILIK VE KIYAFET SINIRLAMALARI[/B] Yönetmeliğe göre artık okullarda kılık kıyafet serbest ama belirli koşulları var. * Yönetmeliğe göre öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamayacak. * İnsan sağlığını olumsuz etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemeyecek. * Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyilmeyecek. * Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamayacak ve giysileri giyemeyecek. * Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olacak. Öğrenciler makyaj yapmayacak, bıyık ve sakal bırakamayacak. |
Cevap: OKULLARDA KIYAFET SERBEST
[IMG]http://www.sivaslilar.net/forum/picture.php?albumid=579&pictureid=3883[/IMG]
[B]Haydi çocuklar!..; madem kıyafet serbest, ne giyeceğini kendin seç ![/B] |
[b]1980 yıllarda lisede serbestti herkes istediği ceketi gömleği pantolonu gravatı giyerdi kot yasaktı ülkeye pankçılar girmiş moda başlatmıştı pantalonların ceplerine yıldız takılıyordu kızlar bere takıyordu üstünede yıldız takıyorlardı filan kenan paşa hepsini yasakladı neymiş komutan cheyi anımsatıyormuş bende bilmeden hava olsun diye takınca karokola çekilip sopa yedikten sonra aklımız başımıza geldi :mad:bence doğru kararda işin içinden nasıl çıkacaklar merak ediyorum kimi dar etek giyecek kimi bol kimi lacivert giyecek kimi turuncu yada beyaz hayırlısı olsun ayrıca kızların başı açık olacak deniliyor baldırını bacağını açana serbestlik var başını örtene serbestlik yok buda ayrı ayrımcılık konusu [/b]
|
bence forma eşitliktir, böyle kalmalıydı.
|
İyi yönleri de var,kötü yönleri de..
|
[QUOTE=LaEdri;619991]İyi yönleri de var,kötü yönleri de..[/QUOTE]
siz öğretmensiniz bildiğim kadarı ile. iyi yönü nedir sizce. kötü yönü nedir? |
Öğrencilerin kendilerini daha rahat kıyafetler içinde bulmaları olumlu.İstedikleri renkte,istedikleri kıyafetleri giymeleri güzel..Çocuk bazen kirli üniformayla gelmek zorunda kalıyor.Serbest olsa kirlenen tişörtünü çıkarır yenisi giyer gelir.
Diğer yandan zengin fakir öğrenci ayrımı var.Biri hergün değişik kıyafetler,markalı kıyafetler giyerken diğeri giyemeyecek.Bu durum onları travmazitze edebilir. |
Tek kelimeyle saçmalamışlar. Okul denince farklılık olmalı. Hangi öğrencinin hangi okula gittiği üniformasıyla belli oluyor. Dolmuşta bile öğrenci indirimi için "üniformalı öğrenci" şartı getiriyor. Şimdi gezmeye gider gibi herkes değişik kıyafetlerle olacak şey mi?
Oldu olacak askerede el atsınlar ne gerek var herkes sivil giysilerlerde askerlik yapabilir. Bunların başka işi gücü yok böyle kafa karıştımaktan başka yaptıkları hiç birşey yok. Şimdi biri giyecek 100-150 liralık gömlek yada kazak, biri giyicek 10-15 liralık gömlek, kazak. Nasıl ezilmesinki Allah akıl fikir versin ne diyelim. Bir şey yapacaksanız eğitim kalitesini artırın öğretmenleri daha iyi bir konuma getirin, ne ekerseniz onu biçersiniz. |
OKULLARDA KILIK KIYAFET SERBEST OLUYOR YANİ KISACASI
Bu uygulama okullarda yoksulluk manzaralarını ortaya çıkaracaktır. Çocuklar arasında marka rekabeti başlayacak, Bugün ne giyeceğim kaygısı ön plana çıkacaktır. Eşitsizlik göze batacak, fakir çocuklar ezilecektir. Eşitlikten yana olan herkes bu uygulamaya karşı çıkmalıdır!!!!!!!!!!!!!!!! |
Zengin fakir ayrımı zaten üniformada da belli oluyor..Ayakkabıda,kabanında zaten belli oluyor..Biraz daha belli olacak...Özellikle ortaokulda çocuklarda arkadaşları gibi giyinememe sıkıntılarını yaşayacaklar..
|
yeni kılık kıyafet yasası Bence Yanlış karar Çünkü standart lazım okul giysilerinde yoksa her öğrencinin maddi durumu farklı bu da öğrenciler arasında ders dışında haksız rekabete üzücü olaylara neden olur Zaten disiplinide bozar.
|
Türkiye´deki degisimi hayranlikla takip ediyorum. Okullarda üniforma sadece geri kalmis ülkelerde vardir. Okul kiyafetleri sadece okulda giyiliyor, okul sonrasi cocuklar normal kiyafetlerini giyiyor. Okulda giyilecek kiyafetler icin veliler eksta bir masrafa sokuluyorlar.
Kimisi markali, kimisi markasiz elbiseler giyecek bunu bilmeyen zaten yok. Bizim zamanimizda herkes ayni kiyafeti giyerdi ama biz kimin zengin, kimin yoksul oldugunu gayet iyi bilirdik. Ayakkabisindan, kantindeki harcamalarindan, hatta duruslarindan bile bellidir o cocuklar. Ben cok yakinda basörtüsü, sac, sakal, biyik kisitlamasinin da kalkacagina inaniyorum. Her yil okul kiyafeti almaya zorlanan velilere de gözünüz aydin demek istiyorum. 11 yasindaki ortaokul ögrencisinin kravat takmaya zorlanmasini kafam hic almamisti, nihayet dogruya dogru gidiyoruz. |
Okul bir eğitim bir disiplin ve hayata hazırlma kurumudur. Buda belli bir kural ve standartlık, giyim tarzı gerektirir. Kimin öğrenci kimin öğrenci olmadığı nasıl anlaşılacak. Anlındamı yazacak?
Veliler ünüforma almaktan kurtulmuşmuş bir yıl boyunca giyeceği üniformayı alamayan veliler hergün değişik giysi giymesi gereken giysileri nasıl alacak bu nasıl mantık anlayamadım? Uyuşturucu satanlar okul önlerinde daha rahat haraket edecektir, okula girp çıkmaları daha kolay olacaktır tek faydası budur. Hiçte iyiye giden şey yok herşeyi birbirine karıştırdılar ülkemizde bazı şeyler iyiye gitmezken bu tür gereksiz şeylerle halkı oyalamak birşeyler yapıyormuş gibi görünmekten başka bir şey değil! Üniforma nerelerine batmış nesi rahatsız etmişki böyle saçma sapan bir uygulama yapılıyor deli saçmasından başka birşey değildir. Bu karar hangi ilgili kurumların görüşleri alınarak alınmışır? Kesinlikle iptal edilmesi gereken bir karar! Umarım bu yanlıştan bir an evvel vazgeçilir. |
Zengin fakır ayrımı zaten olacak okullarda marka tutkusu olacak alan olacak alamayan olacak hadı bunların hepsini gecın , özellikle gelişmemeiş yerlerde bılhassa İstanbulda okul onlerınde satılacak uyusturucu vs. gibi şeyler bu serbestlik ile daha kolay satılma ımkanı bulacak cunku kım öğrencı kım değil bellı olmayacak.
|
[QUOTE=Pusula_58;620015]Okul bir eğitim bir disiplin ve hayata hazırlma kurumudur. Buda belli bir kural ve standartlık, giyim tarzı gerektirir. Kimin öğrenci kimin öğrenci olmadığı nasıl anlaşılacak. Anlındamı yazacak?
Veliler ünüforma almaktan kurtulmuşmuş bir yıl boyunca giyeceği üniformayı alamayan veliler hergün değişik giysi giymesi gereken giysileri nasıl alacak bu nasıl mantık anlayamadım? Uyuşturucu satanlar okul önlerinde daha rahat haraket edecektir, okula girp çıkmaları daha kolay olacaktır tek faydası budur. Hiçte iyiye giden şey yok herşeyi birbirine karıştırdılar ülkemizde bazı şeyler iyiye gitmezken bu tür gereksiz şeylerle halkı oyalamak birşeyler yapıyormuş gibi görünmekten başka bir şey değil! Üniforma nerelerine batmış nesi rahatsız etmişki böyle saçma sapan bir uygulama yapılıyor deli saçmasından başka birşey değildir. Bu karar hangi ilgili kurumların görüşleri alınarak alınmışır? Kesinlikle iptal edilmesi gereken bir karar! Umarım bu yanlıştan bir an evvel vazgeçilir.[/QUOTE] Pusula_58, edepsizlik etmeden bir konuyu tartisamaz misin? Herkes kendi fikrini söylüyor ben de kendi fikrimi söyledim, kabul eder veya etmezsin ama terbiyesizce ifadeler kullanarak kendi seviyeni düsürürsün. Bir daha ki yorumlarinda efendi olmayi dene. |
Üzerinize alınmaya gerek yok beyefendi cevap yazayım derken edebsizliği siz yapıyor olmayasınız, cevabımda bir şey yoktur sadece sokak dilince yazdım hepsi bu. Başka zamanlarda burda yazılan cevaplanan yorumların en masumcası bu.
|
kim bilir altından ne işler yürütecekler hep yaptıkları iş bu zaten delikanlı gibi çıkıp iş yapamıyorlar, hep alttan hep alttan.
|
Anlayamadığım birkaç şey var.
Hep eşitlik, hep zengin fakir edebiyatı yapılıyor. Zenginlik fakirlik sadece önlükle, üniforma ile mi oluyor anlayamadım. İlkokul üniformalarının renkleri aynı iki çocuk alalım. Bunlar şimdi eşit mi? Birisi şehrin en lüks dersanesine giderken, diğeri okulda satılan kitabı bile alamıyor. Ama üniforma renkleri aynı. Eşitlik çözüldü mü? Bu mudur yani sizlerin eşitlik anlayışı? Sadece kıyafete bakarak mı eşitlik gidecek diyebiliyorsunuz. Okulda kıyafet harici şeyler bozmadı da sadece öğrencinin istediği şeyi giymek istemesi mi eşitliği bozacak. Pes. Bunun sınırları da çizilmiş. Diz üstü, vb. vb. Başı açık da denmiş. eee. Baş kapalı denmiyor. ( En büyük korku bu zaten ) şu marka veya bu marka da denmiyor. Bu tarz kurumlarda da eşit kıyafetten bahsedelim. Gidin sokağa pazara. Nüfus müdürlüğündeki herkes sadece lacivert pantolon, mavi gömlek, lacivert kravat takabilecek deyin. Kadınlar saçlarını şöyle topuz yapacak, buradan bağlayacak deyin. Nedir bu ya? Her şey başkalarının istemesine göre mi olacak? Asker, polis de sivil giyinsin e gelince onlar giyinmesin kardeşim. Onların uyması gereken katı disiplin olacak. Zaten o nedenle asker ve polis diyoruz. Öğrenciye de üniforma buna da üniforma. Okulda asker mi polis mi yetiştiriyorsunuz. Siz disiplini zorlayarak öğretemezsiniz ki. Evet. uygulamaların ilk zamanlarında kimi ortaokul seviyesi öğrencilerde bazı sıkıntılar yaşanabilir. ( ki zaten başka konularda ekonomik sıkıntılar yaşanmaktadır ) Ama bu işin kültürünü daha 6-7 yaşındaki çocuğa aşılarsanız, kıyafet nedeni ile alay etmek, aşağılamak aklına bile gelmez çocuğun. Ne yani. 6 yaşındaki çocuk " git sen bizimle oynama senin ayakkabın adidas değil" mi diyecek. Hayır. Kıyafetine bakmadan oyuna devam edecekler. 2. sınıf 3. sınıf derken, bu nesil elbise markasına göre insanlara etiket takmayacak bizler gibi. Hele ki uyuşturucu ile kıyafet bağlantısını hiç mi hiç anlayamadım. Ne yani. Üniformalı sistem varken okullara yaklaşamayan şahıslar, şimdi sivil kıyafetle okula yaklaşıp uyuşturucu mu satacak? Peki bu komplo teorisini ortaya atanlar hiç düşünemiyorlar mı ki, uyuşturucu satmayı kafasına koyanlar yine belirli yaşlardaki satıcılarına o okul üniformasını giydirip satıcıyı sadece okul önünde değil, sınıfa kadar sokabilme kabiliyetlerin her zamankinden daha fazla olduğunu? |
Tek tip kıyafete devam edilmesinin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Umarım eski düzene geri döneriz.
|
Size bir örnek vermek istiyorum. Benim kızım hafta sonu okulda verilen kursa gidiyor. Hafta içi normal okul formasıyla okula gidiyor. Hafta sonu serbest giyiniyorlar. Kızım her hafta farklı bir kıyafet giydirmeme rağmen, arkadaşlarının kıyafetlerinden etkileniyor. Örneğin o etek giymişti anne bende giymek istiyorum gibi. Düşünün bir cumartesi günü serbest olmasına rağmen bunu yaşıyorum. Hergün serbest olsa ne yaparım. Okul forması en uygun kıyafettir.
|
[b]:mad:bu kafayla yakında askerlerde sivil elbiseyle askerlik yapacak demesinler :Dasker asker elbisesiyle öğrenci öğrenci kıyafetiyle belli olur üniversitelerde sivil kıyafetler serbest neticede hepsi 18 yaş üstü ne giyip ne giymeyeceğini bilebilen kişiler ilöğretim orta öğretimdekiler henüz o kapasitede değil diğer arkadaşların dediği uyuşturucu satıcıları yabancı öğrencilikle alakası olmayan kişiler nasıl ayrım olacak zengin çocukları ile fakir çocuklarının giyim kuşam merakı kalitesi marka tutkusu aradaki ezikliğin öğrencilerin ruh halini etkilemesi kaçınılmaz olacaktır bunun nedemek olduğunu ancak bilen bilir onedenle çok hayırlı olacağına inanmıyorum durup durup böyle icad çıkartılmasınada anlam veremiyorum [/b]:mad:
|
[QUOTE=aktassa;620051]Anlayamadığım birkaç şey var.
Hep eşitlik, hep zengin fakir edebiyatı yapılıyor. Zenginlik fakirlik sadece önlükle, üniforma ile mi oluyor anlayamadım. İlkokul üniformalarının renkleri aynı iki çocuk alalım. Bunlar şimdi eşit mi? Birisi şehrin en lüks dersanesine giderken, diğeri okulda satılan kitabı bile alamıyor. Ama üniforma renkleri aynı. Eşitlik çözüldü mü? Bu mudur yani sizlerin eşitlik anlayışı? Sadece kıyafete bakarak mı eşitlik gidecek diyebiliyorsunuz. Okulda kıyafet harici şeyler bozmadı da sadece öğrencinin istediği şeyi giymek istemesi mi eşitliği bozacak. Pes. Bunun sınırları da çizilmiş. Diz üstü, vb. vb. Başı açık da denmiş. eee. Baş kapalı denmiyor. ( En büyük korku bu zaten ) şu marka veya bu marka da denmiyor. Bu tarz kurumlarda da eşit kıyafetten bahsedelim. Gidin sokağa pazara. Nüfus müdürlüğündeki herkes sadece lacivert pantolon, mavi gömlek, lacivert kravat takabilecek deyin. Kadınlar saçlarını şöyle topuz yapacak, buradan bağlayacak deyin. Nedir bu ya? Her şey başkalarının istemesine göre mi olacak? Asker, polis de sivil giyinsin e gelince onlar giyinmesin kardeşim. Onların uyması gereken katı disiplin olacak. Zaten o nedenle asker ve polis diyoruz. Öğrenciye de üniforma buna da üniforma. Okulda asker mi polis mi yetiştiriyorsunuz. Siz disiplini zorlayarak öğretemezsiniz ki. Evet. uygulamaların ilk zamanlarında kimi ortaokul seviyesi öğrencilerde bazı sıkıntılar yaşanabilir. ( ki zaten başka konularda ekonomik sıkıntılar yaşanmaktadır ) Ama bu işin kültürünü daha 6-7 yaşındaki çocuğa aşılarsanız, kıyafet nedeni ile alay etmek, aşağılamak aklına bile gelmez çocuğun. Ne yani. 6 yaşındaki çocuk " git sen bizimle oynama senin ayakkabın adidas değil" mi diyecek. Hayır. Kıyafetine bakmadan oyuna devam edecekler. 2. sınıf 3. sınıf derken, bu nesil elbise markasına göre insanlara etiket takmayacak bizler gibi. Hele ki uyuşturucu ile kıyafet bağlantısını hiç mi hiç anlayamadım. Ne yani. Üniformalı sistem varken okullara yaklaşamayan şahıslar, şimdi sivil kıyafetle okula yaklaşıp uyuşturucu mu satacak? Peki bu komplo teorisini ortaya atanlar hiç düşünemiyorlar mı ki, uyuşturucu satmayı kafasına koyanlar yine belirli yaşlardaki satıcılarına o okul üniformasını giydirip satıcıyı sadece okul önünde değil, sınıfa kadar sokabilme kabiliyetlerin her zamankinden daha fazla olduğunu?[/QUOTE] Arkadaşım Allah aşkına ne dediğini sen kendin anladınmıki bizde anlayalım. İşyerlerinde bile fabrikalarda da aynı tip aynı renk önlük giydirilirer neden? Hangi yere ait yada oranın işçisi olduğunu belirlesin diye. Bugün eczacısı doktoru hakimi savcısı avukatı neden giyer o kiyafetleri o zaman hiç kimse giymesin kim kime dum duma karmakarış olsun herşey. Ne olur biraz mantığınızla yazın şu yorumları. Ya kıyafetin kime ne zararı var? Yani giyinseler öğrencinin öğrenci olduğu olmayanın da olmadığı anlaşılsa kime ne zararı var? |
[QUOTE=aktassa;620051]Anlayamadığım birkaç şey var.
Hep eşitlik, hep zengin fakir edebiyatı yapılıyor. Zenginlik fakirlik sadece önlükle, üniforma ile mi oluyor anlayamadım. [B][COLOR="Red"]İlkokul üniformalarının renkleri aynı iki çocuk alalım. Bunlar şimdi eşit mi? Birisi şehrin en lüks dersanesine giderken, diğeri okulda satılan kitabı bile alamıyor. Ama üniforma renkleri aynı. Eşitlik çözüldü mü? Bu mudur yani sizlerin eşitlik anlayışı? [/COLOR][/B]Sadece kıyafete bakarak mı eşitlik gidecek diyebiliyorsunuz. Okulda kıyafet harici şeyler bozmadı da sadece öğrencinin istediği şeyi giymek istemesi mi eşitliği bozacak. Pes. [/QUOTE] Aktassa kardeşimiz bu satırlarında haklı aslında. Ama benim de söyleyeceklerimden sonra beni haklı görürse mesele yok. Önlük üniforması giydirerek insanların kafalarını kuma sokmalarına gerek yok. Asıl düzetilmesi gereken EŞİTLİK. Eşitlik çelişkisini kamufule etmek içindir bu ünifıforma işlemi. İnsanlar, ekonomik açıdan eşit veya aradaki uçurum kapandığında, her konuda özgürlüğü savunduğumuz gibi, giyim konusunda da özgür giyimi savunmamız gereklidir. Bizleri, ŞİMDİLİK ve UZUN SÜRE üniformalarla çelişkiler kapansın diye uyutuyorlar. Bence kalksın üniforma ve çelişkiler gün yüzüne çıksın. Çelişkileri gün yüzüne çıkarıp onlarla mücadele etmek, uyumaktan iyidir. Bir ezber daha bozulmalı.. |
[QUOTE=sivaslınet;620083]Aktassa kardeşimiz bu satırlarında haklı aslında. Ama benim de söyleyeceklerimden sonra beni haklı görürse mesele yok.
Önlük üniforması giydirerek insanların kafalarını kuma sokmalarına gerek yok. Asıl düzetilmesi gereken EŞİTLİK. Eşitlik çelişkisini kamufule etmek içindir bu ünifıforma işlemi. İnsanlar, ekonomik açıdan eşit veya aradaki uçurum kapandığında, her konuda özgürlüğü savunduğumuz gibi, giyim konusunda da özgür giyimi savunmamız gereklidir. Bizleri, ŞİMDİLİK ve UZUN SÜRE üniformalarla çelişkiler kapansın diye uyutuyorlar. Bence kalksın üniforma ve çelişkiler gün yüzüne çıksın. Çelişkileri gün yüzüne çıkarıp onlarla mücadele etmek, uyumaktan iyidir. Bir ezber daha bozulmalı..[/QUOTE] Allaha şükür yazdıklarım anlaşılıyor. Vallahi şükür. Bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Üniforma işin reklam kısmı. Sen herkesi devlet olanakları ile okutsana. Kimisi dershaneye gider, sıra arkadaşı gitmez, ama ikiside önlüklü olduğu için eşittir bu mu yani? Giymesin kardeşim. Doktor da beyaz önlük giymesin. Hastanede doktorun koltuğuna hademe mi oturuyor? O masadakinin üzerinde beyaz önlük olmayınca doktor olduğunu anlayamıyor musunuz? Mahkeme salonunda kararı açıklayan memurun üzerinde cübbesi olmayınca o hakimdir diyemeyecek kapasite de misiniz? Olmaz ise onlar da olmasın ama çocuklarda da hiç olmasın. Darbeci düzen olmasın deriz asker yetiştiririz. Siz eşitliği çocuklara sadece üniforma ile verildiğini nasıl savunursunuz? doğudakine batıdakine, herkese aynı hakları sağlayın. Kaldırın dersanelerinizi öğretmenlerinizi en kaliteli hale getirin. Getirin tam gün yasası gibi birşey. Kendini gelitirmeyenlere maaş zammı yok deyin. Öğrencisi başarılı her öğretmene pirim verin. Herkese adil eğitim verin. Amaa olmaz. Bir deli kuyuya serbest kıyafet taşı atmalı ki, bütün akıllılıar onu çıkarmak için uğraşsın bu arada da malatyaya patriotlar sessiz sedasız yerleşsin. Suriyede birşeyler yapılsın ama bizim kendini üstün olarak görenlerimiz önlük üzerinden eşitliğe devam etsin. Lütfen gözünüzü açın biraz... |
Ana haberleri izlemiyosunuz sanırım, veliler şimddien ne yapacaklarını şaşırmış çocuklar giysi beğenmiyor anne onu giymem şunu giymem herkes güzel şey giyiyor diye. Görünen köy klavuz istermi? Bunun böyle olacağı pskologlar tarafından konu gündeme geldğinde söylemişlerdi.
Birde şunu anlayalım formalı (önlüklü) eğitimmi öğrencilerin başarısını engelliyordu? Başarı için setmi oluşturuyordu? Bundaki amacı anlamamak çokmu zor. Bu iktidarın amacı Cumhuriyet'le ilgili ne varsa yavaş yavaş sinsice uzaklaştırmak. Başka işin gücün yokmu suni gündemler yaratarak halk bunlarla oyalansın işsizlik, yoksulluk, hırsızlıklar dikkat çekmesin! Birşey yapacaksan atama bekleyen ve intihara kadar giden (şimdiye kadar 35 öğretemen adayı etmiştir) bunlara bir çare bul! Okulları daha temiz daha iyi eğitim verir duruma getir, eğitim eşitliği getir! Ne istersin formadan önlükten? Artık önlük giyilmezse tüm eğitim sorunlarımız ortadan kalkar sanatta bilimde ilimde çağ atlarız süperr öğrenciler yetişir. Allahım sen akıl fikir ver yarabbim:) |
Doğru söylüyorsun. İktidar suni bir gündem yarattı serbest kıyafet diye, ama herkes eşitlik gitti, hak gitti hukuk gitti diye yaygara kopardılar işin aslını göremeden. En başta da ana muhalefet. İktidar istediğini yaptırdı. Bir serbest kıyafet yasası, hemen anti iktidar devreye girdi ve o kadar önemli olay dururken atladı " ya arkadaşındakini de isterse bu çocuk ne olacak" hesabı yaptı. Kimin işine yaradı iktidarı.
Bundan 1 hafta önce de Kanuni atın üzerinde 30 sene- 22 sene - 8 sene kavgası yaptılar. Baktılar ana muhalefet fazla karışmadı konuya hemen başka konu geldi. Hiyerarşik yapı ile eğitim veren bir kurumdan lisansımı aldım. Üstlerimizin iştiması sırasında aklımıza kazınan en önemli söz; "Seviyeyi ast belirler!" |
Gündemi kamufule etmek için nasıl ki üniforma ortaya atılıyorsa, sömürü düzeni de eşitsizliği kamufule etmek için üniforma formülünü bulmuş.
Her konuda özgürce davranış demokrasilerin özelliklerindendir. Kılık va kıyafette de öyle. Tek tip giyinme dikta rejimlere aittir. Ancak tüm özgürlükler ekonomik özgürlüğe içkindir. Ekonomik özgürlüğü olmayanın hiç bir konuda özgürlüğü olmayacağı gibi, giyim konusunda da özgürlüğü olmaz. Her öğrencinin en iyi bir şekilde giyinmesi fena mı olur? Giyinemiyorsa kamufule çaresi aramak yerine mücadele yolu seçilmelidir. Ekonomik uçurumları ortaya çıkaracak her türlü girişimi destekliyorum. Okul üniforması zengin fakir çelişkisini kamufule etmek içindir. Tıpkı hakim kesim milyarları götürürken, üreten kesime, asgari ücretle ağzına bir parmak bal çalarak susturmak gibi. Uyumayalım. Sömürü düzeni kafamızı kuma sokmaya alıştırmış bizleri. Kafayı kuma sokmak ta mücadeleden kamufule olmaktır |
Eşofmanla okula geliyorlar.Gece yattığı eşofmanla okula geliyorlar..Böyle ciddiyetsizlik olmaz..
|
[QUOTE=LaEdri;620146]Eşofmanla okula geliyorlar.Gece yattığı eşofmanla okula geliyorlar..Böyle ciddiyetsizlik olmaz..[/QUOTE]
BASLADI MI Kİ KIYAFET SERBESTLİĞİ ? |
Bakan kendisi açıkladı..1 Aralık tarihli açıklamasında bugünden itibaren isteyen serbest kıyafetle gidebilir dedi..
|
HADİ GEÇMİŞ OLSUN SİZLERE VE VELİLERE.
|
Bu daha iyi günler, yarın doğuda mont kırmızı gömlek yeşil pantolon sarı giyen çocuklar okullara doluşunca ne diyecek bizim sivri akıllıllar. Bir deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkararamış olucak bu iş.
|
[QUOTE=Pusula_58;620152]Bu daha iyi günler, yarın doğuda mont kırmızı gömlek yeşil pantolon sarı giyen çocuklar okullara doluşunca ne diyecek bizim sivri akıllıllar. Bir deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkararamış olucak bu iş.[/QUOTE]
Ne olacak sarı kırmızı yeşili bir arada giydiyse? Yasak mı? Ona yasak yok. Lütfen bazı hayali şeyleri sorun etmeyi bırakalım. Herkes çok sert davrandığından adamlar bunun üzerine gidiyor zaten. |
serbest bırakalım o zaman aktassa diksinler bayraklarını.
|
[QUOTE=aktassa;620153]Ne olacak sarı kırmızı yeşili bir arada giydiyse?
Yasak mı? Ona yasak yok. Lütfen bazı hayali şeyleri sorun etmeyi bırakalım. Herkes çok sert davrandığından adamlar bunun üzerine gidiyor zaten.[/QUOTE] O hayali bu hayali iyi valla, 10 sene evvel bu insanlar kürdüm demeye çekiniyolardı bak öyle diye diye şımarttınız adamlar özerklik eyaletten bahsedip açık açık terörist başının heykelini dikmeye kalkıyolar sen hala nelerden bahsedyon kardeş. O zaman bırakalım üzerine gitmeyelim bildiklerini yapsınlar yasak değil diye camlarına balkonlarına o renklerden assınlar renklerimi yasaklıycaz dimi ama kuzu kuzu bizde izleyelim. |
İnsanlar Kürdüm demeye çekiniyorlardı..Irkını,Allah'ın verdiği şeyi söylemeye çekiniyordu ve o insan silahlanıp dağa çıkmayacaktı.
Neyse rengi benim içinmühim değil ama böyle pijamayla falan çok kötü.. |
[QUOTE=Pusula_58;620155]O hayali bu hayali iyi valla, 10 sene evvel bu insanlar kürdüm demeye çekiniyolardı bak öyle diye diye şımarttınız adamlar özerklik eyaletten bahsedip açık açık terörist başının heykelini dikmeye kalkıyolar sen hala nelerden bahsedyon kardeş. O zaman bırakalım üzerine gitmeyelim bildiklerini yapsınlar yasak değil diye camlarına balkonlarına o renklerden assınlar renklerimi yasaklıycaz dimi ama kuzu kuzu bizde izleyelim.[/QUOTE]
Bugüne kadar astırtmadın ne oldu? Sadece 10 seneye neden indirgiyorsun olayı? Senin askerin, Kürt çocuğunun önünde babasını silahın dipçiği ile döverse, adamın dışkısını köy meydanında yedirirse sen o büyüyen çocuğun sana sadık kalmasını bekleyebilir misin? Haa. Terörle hakikaten de mücadele edeceğim deyip de onların her dediğine de eyvallah demeyeceksin. Ama onlara " Biz baskıya uğradık" da demeyeceksin. Birisinin Kürdüm demeye çekinmesi senin gurur tablon mu? Kusura bakma da bunu başka birisi bana söylese açıkça ona " sende aşağılık kompleksi var arkadaş derim açıkça. Senin ona uygulayacağın her FAŞİST baskı, onun kendince davasını haklı kılmaya yetiyor. Kürtçeyi yasakladın adam gitti " Dilimi konuşamıyorum " diyor. Özerklikten ne kadar bahsederse bahsetsinler. Onlar da özerk olamayacaklarını çok iyi biliyorlar. Nasıl bizde bir partiye %50'yi aşkın bir oy çıkıyorsa ve bunu dini kullanarak yapıyorlarsa, o başlarındaki adamlar da etnik sorunları kullanarak yandaş çekiyorlar kendilerine. Bir aralar Kürtçe konuşturtmuyorlar diye ağlıyorlardı. Dİlimizi öğrenemiyoruz diyorlardı. Kürtçe kanal serbestisi getirildi. Hatta TRT buna bir kanal bile atadı. Ne oldu o iş? Bitti. Adını dahi edemiyorlar. Kürtçe kurslar olsun dediler. O da açıldı. Ne oldu? Kapandı hepsi. Birdaha talep geldi mi? Gelmedi. Eeee. Neyin derdindesin? Bu adamlar 30 sene önce de özerklik peşindeydi, şimdi de peşindeler, 20 sene sonra da peşinde olacaklar. Bak K.Irak'a. Devlet devlet diye ağlayan kürtlerin orada devletleri oldu. Hemde 2 tane. Ne haldeler şimdi? Birbirlerini yiyorlar. Adamların ülke yönetimi ile alakaları yok ki. Eğer birşeyden korkuyorsan, kendinden emin değilsin demektir. Korkmamayı öğrenelim... |
biz farkındayız ama onlar hala değil emperyalist devletlerin boyunduruğundan çıkmaları lazım, cumhuriyet kurulmadan başladılar ağlamaya hala devam ediyorlar ve kimse onlara ayrımcılık yapmıyor kendi kendilerini ayrı hissettirmeye çalışıyorlar.
çocuk diyo benim babam otobüste kürtçe konuşmuş herkes dönmüş bakmış siz bize ayrımcılık yapıyorsunuz. farkında değil ki o otobüste biri ingilizcede konuşsa arapçada konuşsa aynı şekilde bakarlar, hatta kendiside bakar. kendileri ediyor ve kendileri ettiklerini bulacaklar. |
Bende onu diyorum. Umursama.
Bırak konuşsun. Birisi bangır bangır İngilizce konuşup şarkılar söyleyince ses çıkarılmıyor da Kürtçeden mi korkuyorsunuz? Umursama. Zaten kendi hallerine bıraksak birbirlerini yiyecekler tümden. |
Kimse yataktan kalktığı pijamayla okula gelmez. Okullarda haftanın belli günleri eşofman günleri var. Bizde o günlerde eşofman giydiriyoruz. Ona lafımız yok ama serbest kıyafete tamamen karşıyım. 14 Aralık'ta çocuklarımız ve biz siyahlara bürünüp eylem yapacağız. Ayrıca biz okulumuzun velileri olarak kesinlikle kararlıyız tek tip kıyafet. İstedikleri kadar değiştirsinler biz bildiğimizi okuruz.
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 11:20. |