![]() |
Sivas'ta 2 Temmuz Önlemleri
[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=40872&token=39368[/IMG]
[B]Sivas Olayları'nın 20'nci yıldönümü nedeni ile yarın düzenlenecek anma etkinliği nedeni ile kentteki güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Kent girişlerinde oluşturulan güvenlik noktalarında araçlarda tek tek arama yapıldı. Kentte yarın tek anma etkinliği yapılacak.[/B] Sivas'a 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında kente gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 33 Aydın ve 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere 37 kişi öldü. 'Sivas Olayları'nın 20'nci yıldönümü nedeni ile kentte yurt içi ve dışından çok sayıda katılımcının gelmesi beklenirken, her hangi bir olumsuzluk olmaması için güvenlik önlemleri artırıldı. Sivas Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cumartesi gününden itibaren Sivas-Ankara, Sivas-Kayseri ve Sivas-Erzincan karayolu kent merkezi girişlerinde arama noktaları oluşturdu. Özel Harekat Şubesi ekiplerinin de görev aldığı güvenlik noktalarında özellikle diğer şehir plakalı araçlar durduruldu. Araçlarda bulunanların üst araması ve bagaj kontrolleri ile kimlik sorgulamaları yapıldı. Aramalara yarın sabah da devam edilecek. [B]2 BİN 500 POLİS GÖREVLİ[/B] Anma programları sırasında kent merkezinde olumsuz her hangi bir olay görülmemesi için programın yapılacağı yürüyüş güzergahı ile anmanın yapılacağı eski Madımak Oteli, bugünkü Bilim ve Kültür Merkezi çevresinde yoğunlaşacak. Kentteki polislere ek olarak Tokat, Yozgat, Çankırı, Erzincan, Çorum, Kayseri, Malatya ve Kahramanmaraş'tan gelecek destek çevik kuvvet polisleriyle birlikte 2 bin 500 polis görev alacak. Eski otel binasının bulunduğu Eski Belediye Sokak girişi bu yıl da barikatlar ile kapatılarak, otelin önüne kadar girişe izin verilmeyecek. Otelin bulunduğu alana sadece tertip komitesi üyeleri ile olayda ölenlerin yakınlarının girişine izin verilecek. Yürüyüş güzergahında bulunan ana cadde ve açılan sokaklar ile kent meydanı ve Atatürk Caddesi'nin bir bölümü trafiğe kapatılacak. Mobese kameraları ile grupta bulunanlar adım adım izlenecek. [B]TEK ANMA PROGRAMI YAPILACAK[/B] Olayların 20'inci yıldönümü için kentte tek anma programı düzenlenecek. Aralarında bazı siyasi partiler, Alevi-Bektaşi dernekleri ile çeşitli sivil toplum örgütlerinden oluşan grubun ortaklaşa gerçekleştireceği anma etkinliği Mevlana Mahallesi üzerindeki Ethembey Parkı önünde başlayacak. Burada toplanan gruplar Mevlana Caddesi'nden yürüyerek kent meydanına gelecek. Tertip komitesi adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından otelin bulunduğu caddeye doğru grubun ilerlemesi devam edecek. Otel önünde karanfil bırakılmasının ardından tertip komitesi adına konuşmalar yapılacak. Daha önceki yıllarda gruptan ayrı olarak etkinlik düzenleyen CHP bu yıl mevcut programa dahil olma kararı aldı. CHP'yi temsilen etkinliğe Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Tunceli Milletvekili Kamer Genç, İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Erzurum Milletvekili Muharrem Işık ve İstanbul Milletvekili Üstün Sarı ile parti meclisi üyeleri katılacak. Daha önceki yıllarda Sivas'taki bazı Sivil Toplum Kuruluşları ile Valililik ve Belediye'nin ortaklaşa düzenlediği anma programı bu yıl yapılmayacak. |
Cevap: Sivas'ta 2 Temmuz Önlemleri
Yasalara uygun olduğu müddetçe tüm gösterilere saygımız vardır. Yakıp yıkmadan, terör örgütü bayrağı açmadan, milletin değerleriyle oynamadan, polise saldırmadan...
Yeri gelmişken söyleyeyim, gezi parkında Türk bayrağının yakılmasından orada bulunan binlerce gösterici ne kadar mesul ise Sivas'ta 37 kişinin ölmesinden de o gün gösteriye katılan halkımız o kadar sorumludur. Ülkeyi karıştırmak isteyen karanlık mihraklar dün Madımak'ta bugün gezi parkında yarın ise başka bir yerde olacaktır. O yüzden sağcısıyla solcusuyla bütün vatandaşlarımızın bu türlü provokasyonlara karşı ayık olmaları gerekmektedir. |
Fotoğraf DHA'dan alınmış ancak haber ordan değil bir yerel gazeteden alınmışsa yandık. Onlar bile hala Sivas Olayları diyor.... Artık bu tabirden kurtulunmalı. Olaylar unutulmamalı ki bir daha böyle şeyler gerçekleştirilmesin ama sadece Sivas'a da yamanmamalı...
|
[B]Yarın halkımızın provakasyonlardan uzak durması gerek. Mümkünse yarın işiniz yoksa çarşıya dahi çıkmayın.
Çünkü dün bu taksimi kullananlar , yarın Sivası da kullanabilir. Aman DİKKAT !!![/B] |
Allah provakatörlere fırsat vermesin. Sağduyu hakim olur umarım.
|
Allah dışarıdan gelerek ve Sivas'ın içinden çıkarak ortalığı karıştırmak isteyenlere fırsat vermesin.
|
bugün sivasta durumlar nasıldı
Ciddi bir olay yaşanmadı insaallah Bu yıl kutlamalarda derin oyunların daha yüksek ihtimalli oynanabilecegi duyumları almıştım Gelişmeleri yakından takip eden paylaşırsa sevinirim |
Şükür olaysız bitti (bildiğim kadarıyla)
Allah bir daha bu ülkeye böyle acılar yaşatmasın... |
Vahşet kimden ne için hangi amaç için gelirse gelsin nefretle kınıyorum. Ancak bu yapılan vahşet gündem den düşmemeli, unutulmamalı, 20 yıldır gerçek suçluların bulunup adalete teslim edilmemiş olması da devletin kocaman ayıbı..Ucu kime nerye varırsa varsın eğer gerçekten adalet varsa bulup arkada kimler hangi karanlık güçler tarafından yapılmışsa bunu aydınlığa su üstüne çıkarmalıki o ailelerin biraz daha yüreği soğusun.
Devlet biraz da bunun için çaba sarfetmeli, muamamda zaman aşımında kalmamalı vicdanları rahatlatmalı. |
[QUOTE=yiğidoyuzbiz;623022]bugün sivasta durumlar nasıldı
Ciddi bir olay yaşanmadı insaallah Bu yıl kutlamalarda derin oyunların daha yüksek ihtimalli oynanabilecegi duyumları almıştım Gelişmeleri yakından takip eden paylaşırsa sevinirim[/QUOTE] Herhangi bir sorun çıkmadı. Doğan Ürgüp'ü tebrik ederim sağ duyusu için. Sivas bu lekeyi ancak tüm Sivas olarak bu olayı lanetlediği zaman atacaktır. Bu bakımdan Belediye Başkanının gidip ölenlerin isminin yazılı olduğu yere karanfil bırakması büyük erdemdir. Ancak benim anlayamadığım birşey var sevgili gardaşım... [B]Kutlama[/B] nedir? |
[QUOTE=Kibrisli;623030]Sivas bu lekeyi ancak tüm Sivas olarak bu olayı lanetlediği zaman atacaktır. [/QUOTE]
Tüm Sivas olarak daha nasıl lanetleriz bu olayı? |
[QUOTE=_DuMaN_58;623036]Tüm Sivas olarak daha nasıl lanetleriz bu olayı?[/QUOTE]
Gardaş Vakit gazetesinde felan mı çalışıyorsun? :) Cümlemin bir tanesini alıp cevap vermişsin öncesinde ve sonrasında yazılanları okumadın mı? Hani yorumum şöyle devam ediyor: "Bu bakımdan Belediye Başkanının gidip ölenlerin isminin yazılı olduğu yere karanfil bırakması büyük erdemdir. " :) |
[QUOTE=Kibrisli;623037]Gardaş Vakit gazetesinde felan mı çalışıyorsun? :) Cümlemin bir tanesini alıp cevap vermişsin öncesinde ve sonrasında yazılanları okumadın mı? Hani yorumum şöyle devam ediyor: "Bu bakımdan Belediye Başkanının gidip ölenlerin isminin yazılı olduğu yere karanfil bırakması büyük erdemdir. " :)[/QUOTE]
Kıbrıslı, Ürgüp'ün karanfil bıraktığını söylemeniz, bu olay için tüm Sivaslıların yapması gereken şeyinde karanfil bırakması gerektiği anlamına gelmiyor herhalde. Eğer öyle olsaydı, "tüm sivaslılar da Ürgüp gibi karanfil bırakmalı" derdiniz ve bende size bu olayın(lekenin) tüm Sivaslılar tarafından nasıl atılacağını sormazdım. Tekrar konuya dönecek olur isek, Sivaslılar bu olayı her zaman lanetledi, kınadı. Geçmişte böyle bir provakasyonun olmasından büyük üzüntü duyduğunu her zaman dile getirdi. "tüm Sivaslılar" daha ne yapacaklar ki bu leke ortadan kalksın? |
[QUOTE=_DuMaN_58;623038]Kıbrıslı, Ürgüp'ün karanfil bıraktığını söylemeniz, bu olay için tüm Sivaslıların yapması gereken şeyinde karanfil bırakması gerektiği anlamına gelmiyor herhalde. Eğer öyle olsaydı, "tüm sivaslılar da Ürgüp gibi karanfil bırakmalı" derdiniz ve bende size bu olayın(lekenin) tüm Sivaslılar tarafından nasıl atılacağını sormazdım.
Tekrar konuya dönecek olur isek, Sivaslılar bu olayı her zaman lanetledi, kınadı. Geçmişte böyle bir provakasyonun olmasından büyük üzüntü duyduğunu her zaman dile getirdi. "tüm Sivaslılar" daha ne yapacaklar ki bu leke ortadan kalksın?[/QUOTE] Duman gardaşım şuradaki küçücük forumda bile benim dışımda kaç kişi kınadı bu olayı, hala sıkıntı anmaya gelen insanlar ile cebelleşme... Olaylara dikkat edin, gaza gelmeyin vs. bir de içten bir şekilde densin ki Başbağlar da benim Madımak da benim... |
Ben açık söyleyeyim dışardan gelenlerin çoğunun anmayla falan alakası yok...
Tabir yerindeyse zamanında Aziz Nesin denilen kişinin bayrak devrettiği maratoncu bunların çoğu ...(çok az da olsa temiz duygularla gelenler başımızın tacı) ''Yakarak öldürdün donarak öldün'' diye pankart açan gerizekalımı anıyor ... PKK nın basın sözcüsü Selahattin Demirtaş mı anıyor ... Sivas'ta Alevi-Sünni sorunu yok ...Bu olayı yapanda Sivaslı değil zaten... Ve bu olaydan da Sivaslı sorumlu değildir.Toplum veya kişiler yapmadığı bir işten nasıl aklanabilir.Otopsilerde kurşun izleri halen şu gün olmuş söylenmiyor.19 yıl geçmiş olmasına rağmen (kaç defa hükümet değişti) ne sağ ne de sol gerçek failleri bulmuyor. Gelenlerin amaçları ortamı germek kaşımak ...Halkı kutuplar haline getirmek... |
[QUOTE=ELLİSEKİZ;623042]Ben açık söyleyeyim dışardan gelenlerin çoğunun anmayla falan alakası yok...
Tabir yerindeyse zamanında Aziz Nesin denilen kişinin bayrak devrettiği maratoncu bunların çoğu ...(çok az da olsa temiz duygularla gelenler başımızın tacı) ''Yakarak öldürdün donarak öldün'' diye pankart açan gerizekalımı anıyor ... PKK nın basın sözcüsü Selahattin Demirtaş mı anıyor ... Sivas'ta Alevi-Sünni sorunu yok ...Bu olayı yapanda Sivaslı değil zaten... Ve bu olaydan da Sivaslı sorumlu değildir.Toplum veya kişiler yapmadığı bir işten nasıl aklanabilir.Otopsilerde kurşun izleri halen şu gün olmuş söylenmiyor.19 yıl geçmiş olmasına rağmen (kaç defa hükümet değişti) ne sağ ne de sol gerçek failleri bulmuyor. Gelenlerin amaçları ortamı germek kaşımak ...Halkı kutuplar haline getirmek...[/QUOTE] Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum bir kaç cümle hariç. Sonuçta kişisel görüşünüzdür saygı duyarım fakat bir tanesini eleştirmem gerekli. ''Yakarak öldürdün donarak öldün'' diye ya da mealinde bir pankart şimdiye kadar açılmadı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun öğrencilik döneminde 12 Eylül öncesi karnesi Aleviler açısından can sıkıcıdır. Kendisi de o dönem dolayısı ile pişmanlığını çoğu kez söylemiştir. Bütün bunlar olurken 2009 2 Temmuz'un da yürüyüş yolunun üzerine eski Örnek Oteli Üzerine (Madımak Otelinin Tam Karşısı) Merhum Yazıcıoğlu'nun dev bir resmi asılmıştır. Ve insanlardan bir tanesi A4 kağıdına buna benzer bir söz yazmıştır. Şimdi suçlu aramak yanlış ama 2 Temmuz 93'de ne yapıldıysa o gün Yazıcıoğlu'nun resmini oraya asmakla aynı şey tasarlanmıştır. Mermi izlerinden bahsetmeden önce bu kadar aleni yapılan provakasyonlara bakmak gerekmez mi önce? Saygılar [url]http://habercininyeri.wordpress.com/2009/07/02/madimak%E2%80%99ta-provokator-isbasinda-video/[/url] |
[QUOTE=Kibrisli;623040]Duman gardaşım şuradaki küçücük forumda bile benim dışımda kaç kişi kınadı bu olayı, hala sıkıntı anmaya gelen insanlar ile cebelleşme... Olaylara dikkat edin, gaza gelmeyin vs. bir de içten bir şekilde densin ki Başbağlar da benim Madımak da benim...[/QUOTE]
Kıbrıslı, bu sözde "leke", Sivas'a bu olayı mal edenler tarafından atıldığı için hiç bir zaman bitmeyecek. Bundan adım gibi eminim. Çünkü her zaman Sivaslılar bu olayı kınadı. Mutlaka bir sivaslı çıkıp "hepimiz madımağız, hepimiz başbağlarız" demiştir. Şu forumda 2-3 kişi dışında kimse kınamadı diye tüm Sivaslılar görevini yerine getirmemiştir diyemeyiz herhalde. Sivaslılar yapması gerekeni yaptı bence bugüne kadar. Cümleni şu yüzden alıntıladım, sanki Sivaslıların halen bir borcu varmış gibi göstermişsin. Halen birşeyler yapmalı gibi göstermişsin. Bende Sivaslılar yapması gerekeni yıllarca yaptı zaten. Kimse bu olayın yaşanmasından huzur duymuyordur eminim. Hayırlı geceler. |
Ünlü Sanatçı Arif Sağ, Madımak Oteli yangını sırasında kendisinin de içinde bulunduğu 40′tan fazla kişinin kurtulmasında, dönemin BBP il başkanının önemli katkısının olduğunu söyledi. Sağ, Madımak olaylarıyla ilgili BBP’nin bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, “Aksini söylersek iftira etmiş oluruz.” dedi.
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun “Arif Sağ konuşsun” çağrısının ardından görüşünü aldığımız Arif Sağ, Madımak Oteli yangınını, yazılan bir senaryonun hayata geçirilmesi olarak gördüğünü söyledi. “Madımak bence senaryosu yazılmış oynanmış bir oyundur. Ama senaroyoyu kim yazdı bilmiyorum” diyen Arif Sağ, ihmalkar olarak gördüğü dönemin cumhurbaşkanı, başbakanı ve içişleri bakanının suçlu olduğunu, bu isimlerin faturayı ödemesi gerektiğini kaydetti. Otelin 8 saat boyunca taşlandığını, ilgili yerlere haber verildiğini ancak herhangi bir müdahalede bulunulmadığını anlatan Arif Sağ, “Bir anlık bir şey değil bu. Ben yetkililerle konuştum. Aziz Nesin konuştu. Kimse müdahale etmedi. Otel askerin, polisin gözü önünde yakıldı ama kimse müdahale etmedi. Devlet seyirci oldu.” şeklinde konuştu. O gün yaşadıkları ve nasıl kurtulduklarıyla ilgili daha önce çok defa açıklama yaptığını anlatan Arif Sağ, şunları söyledi: “Otel yanmaya başladığı zaman arkadaki camı kırdılar, biz de camdan bir boşluğa atladık. O boşluğun ne olduğunu da bilmiyorduk. Atladığımız yerdeki tenekeler yıkıldı, biz balkona düştük. Balkon da Büyük Birlik Partisi’nin binasının balkonuymuş. Otel ile bina arasında bir balkon. Sonra orada patırtılar kütürtüler duyuldu. Karşı koydular önce oradaki insanlar. ‘Biz sizi çağırmadık’ gibi şeyler söylediler. Sonra BBP’nin il başkanı ya da başkan yardımcısıydı kim olduğunu bilmiyorum. Bir arkadaş beni görünce itiraz edenleri durdurdu bizi içeri aldılar. 41-42 kişiydik. İçeri girdik oturduk. Sonra bizi içeri aldırtan arkadaş, ‘Arif abi, Allah’ın hikmetine bak. Yıllar önce Kızıdağ’da bir kış günü arabam bozulmuştu. Sen durdun beni arabana aldın. Sivas’a getirdin beni ölümden kurtardın. Bugün de Allah kısmet etti ben sizi ölümden kurtardım’ şeklinde konuştu. Orada bir saat kaldık, bizi emniyet müdürlüğüne götürdüler. Orada yaşadığımız budur. Biz hiç bir zaman ‘BBP’liler geldiler bizi yaktılar’ gibi bir laf etmedik. Öyle bir şey yok.” (CİHAN) Yakarak öldürdün donarak öldürdün geçen yıla damga vurmuştur.Talihsiz ve ukalaca bir sözdür.12 Eylül dönemi sıkıntılı sancılı bir dönemdir.Muhsin başkanında hataları olmuştur.Sol sağa , sağ sola kutup idi .Şunuda unutmamak lazım ki , 12 Eylülde bir birine kurşun atanlar ANASOLM hükümetinde el sıkışmışlardır.Ben tek buna tüm samimiyetimle inanıyorum ki, baştakiler uslu dursa halkın bir biriyle hiç sorunu olmayacak.Hangi kesim olursa olsun sözüm ona devlet yada parti büyükleri halkları karşı karşıya getiriyor hep.Akıllı olmak lazım... Saygılar... |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 07:26. |