Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Sivas Belediyesi (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   2014 Sivas Belediye Seçimi;Adaylar-Projeler (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=40109)

eyuphulagu 15.10.2013 00:13

2014 Sivas Belediye Seçimi;Adaylar-Projeler

Arkadaşlar 2014 Yerel Seçimleri yaklaştıkça heyecan da artmış durumda..Bu başlıkta siyasi partilerin aday adaylarını,adaylarını ve projeleri hakkında görüşlerimizi paylaşalım...

eyuphulagu 17.10.2013 21:16

Cevap: 2014 Sivas Belediye Seçimi;Adaylar-Projeler

Bayrama kadar bir çok kişinin adı aday adaylık için geçti...Bugünde tv58 ana haberinde Sivas Barolar Birliği Başkanı Muhittin Eliş'in aday adayı olabileceği haber olarak verildi...AK parti den aday adaylığını açıklayan H.İbrahim Kardemir var....CHP den Prof.Dr. Gülümser Hanım aday adaylığını açıkladı..Saadet Partisi'nden Osman Seçilmiş'in aday adaylığını açıklaması bekleniyor...Yine AK Parti den Sami Aydın ve İl Başkanı Burhanneddin Kuru'nun aday adayı olması bekleniyor..BBP Partisinin kesin adayı mevcut Başkan Doğan ÜRGÜP olacak gibi gözüküyor...MHP den henüz aday adayları açıklanmış değil;MHP de bir sessizlik var;yakında oradan da aday adayları ortaya çıkacaktır...Bugün Sivas yerel kanallarında Ak Parti nin bayramlaşması geniş yer aldı..Burda konuşan Sayın Bakanımız Ak Partinin adayı halkın görmek istediği aday olacaktır diye bir söz söyledi...Bu sözün ne anlama geldiğini Ak Parti adayı açıklandığında öğrenmiş olacağız...Bu başlık şu anda Sivas Gündeminin en önemli başlığı...Yurt içi ve dışından bütün Sivaslılardan yorum ve görüşlerini bekliyorum...

besyo_cu 18.10.2013 10:56

[B]Ak Parti, Burhanneddin Kuru'yu aday gösterirse Belediyeyi Doğan Ürgüp'e tekrar kazandırır...[/B]

_DuMaN_58 18.10.2013 11:26

Ben ÜRGÜP'e şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. 1 dönemde her istenileni yapmazdı zaten. Ama bir kez daha seçilir de vaat ettiği önemli projeleri hayata geçirmezse "vay haline".

tskfn 18.10.2013 13:43

Kuru yu aday gösterirlerse şimdiden Doğan başkana hayırlı olsun derim

forklift 18.10.2013 22:31

Burhanettin Kuru aday olsun diye dua eden tek kişi var oda Doğan Ürgüp tür.

Çünkü Kuru'nun aday göstgerilmesiyle akpartililerin tamamı Doğan Ürgüp'e oy verecek.

Doğan Ürgüp'ün yeniden seçilme ihtimali kuvvetli gibi demedi demeyin

LaEdri 20.10.2013 15:17

Ürgüp ile 5 yılı kayıp yaşadık..
AKP eğer Kuru'yu aday gösterirse benim için Ürgüp ile farkı yok..İkisine de vermem..H.İbrahim Karademir'i tanımıyorum..Kendisini projeleri ile tanıtması lazım..

LaEdri 21.10.2013 20:34

Özbelsan işçilerine yüzde 15 zam...Maaşallah..

forklift 24.10.2013 12:05

Burhanettin Kuruynan Sami Aydında açıkladı.Sivasta Akparti adayını genel merkez belirleyecek gibi son söylenilen bilgilere göre [U]Kuru aday olursa Doğan Ürgüp yine kazanır[/U] bilgisi merkeze ulaşmış.Öbür aday adayıyım diyenlerin maksatları başka. nereden ne kaparım, partinin il başkanlığına oturuyum gibi düşünceler var.il başkanında baro başkanı olursa şaşmayın

bilgin_58 24.10.2013 12:46

kuru aday olursa, ki olacak doğan beye hayırlı olsun,
ama sami bey aday olursa, sami beye hayırlı olsun

ZiDaNe58 24.10.2013 17:31

Sivas tarihinin en hareketli en faal donemleriden birini doğan ürgüp zamanında yasamistir bunu inkar etmek ayip olur ssevmeyenler olabilir ama yiğidi öldür hakkini ver kuru aday olursa ürgüp tekrar başkan secilir ancak aydin aday olursa basa bas geçer diye dusunuyorum

pover58 25.10.2013 22:41

öncelikle akp lilerin dogan ürgüpe oy verecegi ihtimali hiç yok ,belki mhp sp ve bir kısım kararsızlar dogan ürgüp e oy verecek buda dogan ürgüp ün tekrar seçilmesini saglıyacak gibi gözüküyor.kuru ya gelince o yanlış yaptı sanayi esnafına destek çıkarak sivasın önünü kesmek sivas ve sivaslıya yapılan en büyük ihanettir.yarın yeni başkan akp den seçilirseki olabilir o zaman sanayi efnafının tavrını çok merak ediyorum.kaldıki kim seçilirse seçilsin o proje uygulanacak.her şeyin sivasın hayrına ve kalkınmasına vesile olmasını diliyorum.dogan ürgüp güzel işler yaptı ancak büyük projeleri yarım kaldı yada başlıyamadı.buna ragmen iyi iş çıkardı tam bu işi ögrendi bence bir dönem daha seçilmesi lazım.seçilirse sivas gerçekten kazanacak.sami aydının sivasa verecegi fazla bişeyin oldugunu sanmıyorum aksu projesi hariç diger işleri çok büyütülecek işler degil.paşa fabrikasına o seçilmiş başladı sami devam etti dogan ikisi kadar iş yaptı.yazıcıoglu stadı kavşagı ve parkı sanırım saminin diger hizmetleri ile eş degerde hatta daha ilerde.park bahçe yol zaten belediyenin işi halkla ilişkilere gelince kimse sami ile dogan ürgüpü aynı keseye koymaz koyamazda.bu durumda şanslar hükümet avantajınıda katarsak %50 50 eşit gözüküyor ancak sonucu kararsızlar belirliyecek.

LaEdri 26.10.2013 12:15

Kuru aday olursa özbelsana bir 1000 kişi daha katılır herhalde..Ürgüp de 1000e yakın kişiyi istihdam etti sanırım..Özbelsan çay içen işçiden geçilmez..:)

LaEdri 26.10.2013 12:25

[QUOTE=pover58;623476]öncelikle akp lilerin dogan ürgüpe oy verecegi ihtimali hiç yok ,belki mhp sp ve bir kısım kararsızlar dogan ürgüp e oy verecek buda dogan ürgüp ün tekrar seçilmesini saglıyacak gibi gözüküyor.kuru ya gelince o yanlış yaptı sanayi esnafına destek çıkarak sivasın önünü kesmek sivas ve sivaslıya yapılan en büyük ihanettir.yarın yeni başkan akp den seçilirseki olabilir o zaman sanayi efnafının tavrını çok merak ediyorum.kaldıki kim seçilirse seçilsin o proje uygulanacak.her şeyin sivasın hayrına ve kalkınmasına vesile olmasını diliyorum.dogan ürgüp güzel işler yaptı ancak büyük projeleri yarım kaldı yada başlıyamadı.buna ragmen iyi iş çıkardı tam bu işi ögrendi bence bir dönem daha seçilmesi lazım.seçilirse sivas gerçekten kazanacak.sami aydının sivasa verecegi fazla bişeyin oldugunu sanmıyorum aksu projesi hariç diger işleri çok büyütülecek işler degil.paşa fabrikasına o seçilmiş başladı sami devam etti dogan ikisi kadar iş yaptı.yazıcıoglu stadı kavşagı ve parkı sanırım saminin diger hizmetleri ile eş degerde hatta daha ilerde.park bahçe yol zaten belediyenin işi halkla ilişkilere gelince kimse sami ile dogan ürgüpü aynı keseye koymaz koyamazda.bu durumda şanslar hükümet avantajınıda katarsak %50 50 eşit gözüküyor ancak sonucu kararsızlar belirliyecek.[/QUOTE]
Birisi gelsin ben bu sanayii bölgesini yiyeceğim yedireceğim desin ama hacı ayağına yatıp,kimsenin hakkını yemem yedirtmem ayağına yatıp soyguna kalkmasın..Ürgüp'ün şehre vizyon katan tek bir çalışması yok...
[B]Turkuaz[/B]: Tamamen pis kokan bir çalışma..Animasyondan öteye geçemedi..İnsanalrın ekmek kapılarına mühür vurarak bolca da beddua aldı..
[B]Terminal:[/B]Yeni bir terminal yapmak son derece sıradan bir belediye işidir.Sokaktan birini çevir o bile bu icraati yapabilir..Tamam,yeni güzel bir terminal oldu ancak 10 santim ileriye yeni terminal yapmak,basiret ve vizyon kelimeleri ile uzaktan yakından bağdaştırmak mümkün değil.
[B]Hanımlar Kültür Merkezi:[/B]Şehrimizin en önemli sorunu tek merkezlilik ve sıkışıklık iken böyle bir binayı getirip şehrin göbeğine tıkmak basiret ürünü bir çalışma değildir..Bu tür binalar şehir dışında da olsa insanalr hayli hayli gider..Bu arada trafik demişken,kendisi trafiği çözmek adına yaptığı tek şey yol kenarlarını paralı yapmaktır..
Paşabahçe ve Aksu önceki belediyenin mirasının devamıdır..Yapılan park çalışmaları tamam güzel..Asfalt dökmek Kurtalan beeldiyesin bile rahatça yaptığı bir iş..Kaldı ki onu bile düzgün dökemiyorlar..
[B]M.Yazıcıoğlu Bulvarı:[/B]Asfalt ve refüj çalışmasından başka bir şey söz konus değil.

Cley 26.10.2013 13:37

B. KURU aday olursa Sivas'a ve Sivaslıya yazık olur. Bir çok arkadaşım KURU aday olursa oy vermeyecek ( Ben dahil )

FurkaN 27.10.2013 12:00

[QUOTE=LaEdri;623478]Birisi gelsin ben bu sanayii bölgesini yiyeceğim yedireceğim desin ama hacı ayağına yatıp,kimsenin hakkını yemem yedirtmem ayağına yatıp soyguna kalkmasın..Ürgüp'ün şehre vizyon katan tek bir çalışması yok...
[B]Turkuaz[/B]: Tamamen pis kokan bir çalışma..Animasyondan öteye geçemedi..İnsanalrın ekmek kapılarına mühür vurarak bolca da beddua aldı..
[B]Terminal:[/B]Yeni bir terminal yapmak son derece sıradan bir belediye işidir.Sokaktan birini çevir o bile bu icraati yapabilir..Tamam,yeni güzel bir terminal oldu ancak 10 santim ileriye yeni terminal yapmak,basiret ve vizyon kelimeleri ile uzaktan yakından bağdaştırmak mümkün değil.
[B]Hanımlar Kültür Merkezi:[/B]Şehrimizin en önemli sorunu tek merkezlilik ve sıkışıklık iken böyle bir binayı getirip şehrin göbeğine tıkmak basiret ürünü bir çalışma değildir..Bu tür binalar şehir dışında da olsa insanalr hayli hayli gider..Bu arada trafik demişken,kendisi trafiği çözmek adına yaptığı tek şey yol kenarlarını paralı yapmaktır..
Paşabahçe ve Aksu önceki belediyenin mirasının devamıdır..Yapılan park çalışmaları tamam güzel..Asfalt dökmek Kurtalan beeldiyesin bile rahatça yaptığı bir iş..Kaldı ki onu bile düzgün dökemiyorlar..
[B]M.Yazıcıoğlu Bulvarı:[/B]Asfalt ve refüj çalışmasından başka bir şey söz konus değil.[/QUOTE]

Turkuaz projesinin pis kokan tarafı ne? Sivas'ta yapılacak olan proje kesinlikle şehri bir tık ötesine taşıyacaktır ama gözü Ak Parti'den başka bir şey görmeyenler buna engel olmaya çalışıyorlar. O projeyi engellemek için sanayi esnafının aklını çelmek bir il başkanının yapacağı iş midir? Ve bugün karşı çıkanlar yarın Ak Partili belediye başkanı geldiğinde projeyi devam ettirirse sizler ne yapacaksınız? Ne diyeceksiniz? Kayseri'yi örnek alırken esnafın, halkın tutumunu da örnek almak gerek. Orada belediyenin çalışmalarına engel olma çabası yoktur.

Terminal binasının yeri tartışılabilir ama ulaşım kolaylığı açısından yeri normal görülmüş olabilir. Bir başka sebep ise sanırım Osman Yıldırım ve ekibinin o arsaya ucuza konmak istemesiydi.

Bir önceki belediye sadece merkeze çalıştı diğer semtleri önemsemedi. Ama bu belediye o yanlışa düşmedi her yer için çalıştı, projeler üretti.

Kültür merkezi için ise evde hanımınızı veya annenizi düşünüz bir otobüsle ulaşabileceği İstasyon Caddesi mi iyi olur yoksa Kümbet veya Fatih Mahallesi mi iyi olur? Bunu sadece kendiniz için değil şehrin tümünde düşünün ve yerinin aslında ne kadar yerinde olduğunu görürsünüz. [B]Ayrıca bunu eleştireceğinize şehrin ortasına en değerli yerine konan kütüphaneyi düşünün ve onun yeri orası mı olmalıydı onu eleştirin.[/B]

Aksu ve Paşabahçe'de önemli olan onları geliştirebilmekti bence onu yaptı. O projeler yerinde saymadı daha da gelişti hatta Diriliş Mahallesine yapılan yeni mesire alanı Kurtderesi projesi her ikisini de geçecek projeler..

Bence Doğan Ürgüp başarılı sayılabilir. Şehri iktidar yanlısı yamyamlara bırakmıyor onlara yedirmiyor bence bu konuda çok başarılı...

LaEdri 27.10.2013 15:42

[QUOTE=FurkaN;623480]Turkuaz projesinin pis kokan tarafı ne? Sivas'ta yapılacak olan proje kesinlikle şehri bir tık ötesine taşıyacaktır ama gözü Ak Parti'den başka bir şey görmeyenler buna engel olmaya çalışıyorlar. O projeyi engellemek için sanayi esnafının aklını çelmek bir il başkanının yapacağı iş midir? Ve bugün karşı çıkanlar yarın Ak Partili belediye başkanı geldiğinde projeyi devam ettirirse sizler ne yapacaksınız? Ne diyeceksiniz? Kayseri'yi örnek alırken esnafın, halkın tutumunu da örnek almak gerek. Orada belediyenin çalışmalarına engel olma çabası yoktur.

Terminal binasının yeri tartışılabilir ama ulaşım kolaylığı açısından yeri normal görülmüş olabilir. Bir başka sebep ise sanırım Osman Yıldırım ve ekibinin o arsaya ucuza konmak istemesiydi.

Bir önceki belediye sadece merkeze çalıştı diğer semtleri önemsemedi. Ama bu belediye o yanlışa düşmedi her yer için çalıştı, projeler üretti.

Kültür merkezi için ise evde hanımınızı veya annenizi düşünüz bir otobüsle ulaşabileceği İstasyon Caddesi mi iyi olur yoksa Kümbet veya Fatih Mahallesi mi iyi olur? Bunu sadece kendiniz için değil şehrin tümünde düşünün ve yerinin aslında ne kadar yerinde olduğunu görürsünüz. [B]Ayrıca bunu eleştireceğinize şehrin ortasına en değerli yerine konan kütüphaneyi düşünün ve onun yeri orası mı olmalıydı onu eleştirin.[/B]

Aksu ve Paşabahçe'de önemli olan onları geliştirebilmekti bence onu yaptı. O projeler yerinde saymadı daha da gelişti hatta Diriliş Mahallesine yapılan yeni mesire alanı Kurtderesi projesi her ikisini de geçecek projeler..

Bence Doğan Ürgüp başarılı sayılabilir. Şehri iktidar yanlısı yamyamlara bırakmıyor onlara yedirmiyor bence bu konuda çok başarılı...[/QUOTE]

Ürgüp'ün kasten yanlış söylemleri sizleri çok inandırıcı gelmiş..Aslında orada projeye engel olan şey Kuru ve esnafmış gibi bir imajı oluşturdu belli bir kesim üzerinde..Aslında çok basit birörnek vereyim..400.000 lira değerinde bir mülkün var.Ben geldim elimdeki kanunu kulanarak sana 125.000 lira vererek elinden zorla almaya çalışıyorum..Ne düşünürsün hakkımda? Aynı şeyibir de amcanın oğlu yapsa sana?Farklı şeyler düşünür müydün amcamınoğlu yaptı diye? Yani ister BBP olsun ister Akp ister bilmem kim..İnsanalrın malını ucuza kapmaya çalışırsan kimse sana kolay lokma olmaz..Aynı şeyi Sami de yapsa Ürgüp de yapsa Kuru da yapsa babam da yapsa,düşüncem farklı olmaz..Son derece pis kokuyor..Zaten mahkeme de bu piskokuları aldı şükür..
Terminalin yerini tartışmaya gerek yok bence..Yeni bir bina elbette güzel..Ayrıca eski terminalin yerinde de çok büyük bir arazi oluştu..onun akibetini merak ediyorum..Önyargılı olmayacağım,zamanla göreceğiz..
Kültür merkezi..Şehirde tek otobüsle gidilebilen kaç yer var ki..Kümbetten,üniversiteye,alibabaya,mevlanaya,kılavuza?Esentepeden kümbete,üniversiteye,alibabaya,dirilişe?Zaten kimse istediği yere kolay ulaşmıyor ki Sivas'ta..Kolay ulaşılsın diye şehrin göbeğine böyle bir tesisis tıkamazsın..Sadece 6 metrelik yola girilen bir yere böyle bir bina..Yorum halkın..Kütüphane de yer olarak tabi ki eleştiriyorum..O da yanlış yerde..
Doğru olan bir projeyi devam ettirmek olumlu bir hareket..Ancak bunu biz yaptık diye abartıp reklama çıkmak da ayıp..
İktidar yanlısı yamyamalr yemesin ama diğer yamyamalr yesin mi..

eyuphulagu 27.10.2013 19:49

Aslında imkanımız olsa da aday adayı olan kişilerin projelerini tek tek öğrenebilsek;Sivas için neler yapacaklarını bir görebilsek..İşte o zaman kimin Sivas için daha uygun adya olduğunu öğrenmiş oluruz....Ben hiçbir adaya önyargı ile bakmıyorum;bazı arkadaşların aksine bu seçimde Sivas için ortaya çıkan partilerin adaylarının çok iyi projelerle ortaya çıkacaklarına inanıyorum..Şu aday şöyledir,şu aday böyledir söylemlerinden ziyade adayları projelerine göre değerlendirmenin daha doğru olacağına inanıyorum..Beni şaşırtan parti CHP oldu;ben daha farklı bir adayı düşündüklerini zannediyordum ama onlar Gülümser Hanımı seçtiler..Bakalım nasıl bir seçim dönemi yaşayacağız...MHP de ise bir suskunluk var;onların nasıl birisini aday göstereceğini de çok merak ediyorum...Günler geçtikçe seçim trafiği daha da artacak....Bizi bol gürültülü,heyecanlı bir seçim dönemi bekliyor...

BOUN 27.10.2013 20:32

yaklaşık bir buçuk ay evvel başka bir sitede yazmış olduğum bir yazım vardı. başlık ve konu aynı olunca burada da paylaşmak istedim. bu süreçten tek beklentim sivas'a hizmet ve şehrin menfaatidir!

[B][I]eylül ayının ortasına geliyoruz. artık seçimlere altı aydan biraz daha uzun bir zaman kaldı. adayların belirlenmesi, seçim kampanyasının başlaması, partilerin meydanlara inmesi vs derken bu altı ay çok hızlı bir şekilde geçip gidecek.

evet zaman hızlı bir şekilde geçip gidecek de önemli olan bu süre zarfında planlanan, düşünülen ve altyapısı oluşturulan çalışmalardır. önemli olan zamanın hakkının verilerek geçirilmesidir. bu açıdan şehrini seven insanlar olarak basit siyasi tartışmalardan arınarak vaktimizi 'sivas için ne yapılabilir?' sorusuna cevap bulmak için harcayalım.

önümüzdeki seçimlerde sivas'ın bir sonraki beş yılını oylayacak sivaslı hemşerilerimiz. seçilecek olan başkan ve ekibi 2014-2019 arası çok önemli bir dönemde görev yapacak. o kadar önemli bir dönem ki türkiye 11 yıldır iddialı bir şekilde çıktığı uluslararası arenada bu iddiasının içerisini bu dönemde dolduracak, tek parti iktidarının devam etmesi ve istikrarın devam etmesi ile birlikte türkiye zenginleşmeye, kalkınmaya, eğitim, sağlık, kültür, spor alanlarında daha fazla söz sahibi olmaya başlayacak. 2023 hedefimiz olan dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olma hedefine bu dönemde yaklaşmış olacağız. zaten her geçen gün bu hedeflere adım adım yaklaşıyoruz.

peki sivas bu resimin neresinde olacak? biz kendimizi nerede görmek istiyoruz, nerede konumlandırıyoruz?

şehir olarak, vilayet olarak önümüzde üç yol bulunuyor. 2014-2019 döneminde göreve talip olan aday ve ekibi bizi bu üç yoldan birisinden götürecek. adayların önümüzdeki altı ayda bize sunacakları projeler, ve bizim sivaslılar olarak onlardan taleplerimiz 2014-2019 dönemindeki güzergahımızı çizecek.

peki nedir bu üç ihtimal/yol?

birincisi ve en kötü senaryo, sivas halkı sivas için projesi, hayali, hedefleri olmayan bir adaya oyunu verecek, rasyonel bir yol izlemeyecek. bunun neticesinde türkiye büyürken sivas diğer şehirlerin büyüme oranlarını (en azından ortalamayı) yakalayamadığı için geri kalmış bir şehir görüntüsünü sürdürecek. göç devam edecek, insanlar yaşanılabilir gördükleri başka şehirlere gidecek.

ikincisi ve vasat senaryo, sadece rutin işleri yapan, ortalama diğer şehirlerin gelişim seyrini yakalayabilmiş, önemli birkaç proje ile dönemi kurtaran bir ekip iş başına gelecek. türkiye gelişirken sivas da bu ortalama hıza ayak uyduracak. ancak günün sonunda nispi olarak türkiye sıralamasındaki yerimiz değişmeyecek.

üçüncü ve iyimser senaryo, büyük hedefleri, büyük projeleri olan, büyük rüyalar gören bir başkan ve ekibi iş başına gelecek. şehir 2014-2019 döneminde yapılan yatırım ve hayata geçirilen projelerle birçok alanda büyüyen türkiye'nin ortalamasının üzerinde büyüyecek ve sivas gerçek anlamda bozkırın ortasında bir gelişmiş bir ada haline dönüşecek.

bugün adayların bize sunacakları projeler, çizecekleri yollar, ve her şeyden önemlisi sivas halkının bu insanlara yapacağı hizmet talebi aslında şehrin gerçek anlamda kaderini belirleyecek, bu üç yoldan hangisine gireceğimizi hangi kaderi şehrimize layık gördüğümüzü gösterecek.

yazıda buraya kadar dikkat çekmeye çalıştığım hususları özetleyip devam etmek istiyorum:

- seçim öncesi vaktimizi 'eşek kaçtı palan düştü' hikayelerine değil projelere ve bunları konuşmaya ayıralım.
- 2014-2019 dönemi büyüyen türkiye'nin yıldızının iyice parladığı bir dönem olacak. bu dönemi dolu dolu geçirmemiz lazım.
- seçeceğimiz aday ve konuşacağımız projeler o kadar önemli ki, 2019'da dönüp geriye baktığımızda kendimizi üç farklı durakta bulabiliriz. bu yüzden bu seçimler çok önemli.

buraya kadar olan kısmı girizgah kabul edip, girişi özetledikten sonra kaldığımız yerden devam edelim. bu forumlarda takılanların önemli bir kısmının aklı başında adamlar olduklarını yazdıklarından gözlemleyebiliyoruz. o halde bugün buradan başlayarak siyasi dedikoduların dışında kendimizi tutarak; seçime kadar olan süreçte şehrimiz için hayırlı olan bir işi yapalım. yeni adaylardan, ekiplerinden projeler isteyelim. onları proje üretmeye, sorunları çözmeye zorlayalım!

kimsenin boş lakırdısını dinlemek zorunda değiliz. herkes seçime kadar 2014-2019 döneminde sivas'ta neyin değişmesi, neyin yapılması, hangi projelerin hayata geçirilmesine dair bir isteği önerisi varsa onu paylaşsın. bunları konuşalım. bu fikirler de bu forumlardan çıkıp elbette adresine ulaşacaktır. önemli olan oluşacak atmosferi boş sözlerden ve siyasi oyunlardan arındırıp, hizmet yarışına temel hazırlamaktır. bizim görevimiz de buna zemin oluşturmak ve katkıda bulunmaktır.

önümüzdeki altı ayda öyle bir atmosfer oluşturalım ki, projeler yarışsın, beyinler siyasi dedikodu değil fikir üretsin ve bundan kazançlı çıkan da şehrimiz olsun.

şahsen sivas'ta oyunu kullanmayacak ancak sivas'ı seven ve her türlü gelişimi aktif bir şekilde takip eden bir sivaslı olarak 2014-2019 döneminde sivas'ta bir şekilde başlanması, tamamlanması, mümkünse bitirilmesi gereken projeleri sıralıyorum:

[U]ulaşım-raylı sistem:[/U] bu dönemde göreve talip olan başkandan olmazsa olmaz isteğim raylı sistemi en az bir hatta sivas'a kazandırmasıdır. 2019 yılında şehir merkezi üniversite hattında aktif olarak çalışan bir hat olmalı. ilerleyen yıllarda ek hatlar gündeme alınabilir.

[U]kuzey çevre yolu:[/U] çevre yolu inşaa etmek doğrudan belediye sorumluluğunda olan bir iş değil elbette. ancak yeni başkan ve ekibinin gerekli altyapıyı sağlaması, ulaştırma bakanlığı ile koordineli hareket ederek projeyi hızlandırması mümkün.

[U]paşa fabrikası:[/U] sivas'ın son on yıldaki en önemli kazanımlarından birisi burası. hem sami bey hem doğan bey çok güzel katkılarda bulundular. peki 2019'da paşa fabrikası'nı ne halde görmek isteriz? bu süre zarfında şehir merkezi paşa fabrikası yolu bitirilmiş olur. şehir merkezine doğru doğan bey'in istimlak ettiği alanlar var. ayrıca üst tarafta altyapısı hazırlanan gölet var. paşa fabrikası şu ankinin üç-dört misli büyüklüğe erişebilir/erişmelidir.

doğan bey'in bir aralar söyleyip daha sonra unuttuğu nikah salonunun bu bölgeye taşınması ve burada toplantı ve nikah salonlarından oluşan bir tesisin kurulması işlemi tamamlanmalı. bu süre zarfında tam olarak parkın içerisine değil ama biraz yükseğe dağın eteğine özel sektör eliyle paşa fabrikası manzaralı otel/pansiyon inşa ettirilip ekstra katma değer yaratılabilir.

[U]kızılırmak projesi:[/U] bu proje adeta sivas'ın bir türlü ulaşılamayan kızıl elması oldu. yeni başkan ve ekibinin ilk etapta eğri köprü ve kesik köprü arasındaki bölgeyi ırmağın her iki tarafı yeşil alan olacak şekilde ve kısım kısım ırmakta setler kurulup su tutulacak haliyle projelendirmesi ve kısım kısım da bunu hayata geçirmiş olması şart. bu iş bir yerden başlamak lazım. her gelen bu proje büyük bir sonraki dönem diyor ama yıllar geçiyor kimse başlamıyor. birilerinin başlaması lazım!

[U]aksu'nun tamamlanması:[/U] çok başarılı bir girişimdi, sivas'a ayrı bir hava kattı. şehre özgüven verdi. asıl büyük kısmı eski fuar alanında. bu etap tamamlanınca gerçek aksu ortaya çıkacak. 2019 yılında aksu kızılırmak'a bağlanmış olmalı. kızılırmak projesiyle birlikte sivas'ın haliç'i ve boğazı ortaya çıkmış olmalı.

[U]eski fuar alanı:[/U] bu alanın yarısı yeni imarda aksu projesi ile birlikte değerlendiriliyor. alanın yarısı yeşil alan ve yenişehir tarafı ise konut olarak imara işlenmiş. boş bir arazinin yarısının yukarıda da bahsettiğim gibi aksu ile birlikte devasa bir park haline getirilmesi, kalan yarısının ise şehre yeni yaşam alanları kazandıracak iş ve konut alanları olarak inşa edilmesi için beş yıllık süre fazla bile. 2019'u görmeden bu çalışmaların tamamlanmaması için sebep göremiyorum.

[U]eski sanayii:[/U] turkuaz projesi birebir uygulansın uygulanmasın, burada ok yaydan çıktı artık. bu bölge için farklı bir gelecek göremiyorum. az çok doğan bey'in projesi buraya uygulanacak. burada yeni belediye yönetimi süreci hızlandırmalı ve bu işi artık bitirmeli. 2019 yılında bu bölgede sivas'ın acil ihtiyacı olan beş yıldızlı otel, avm ve modern konutlar çoktan bitirilmiş olmalı.

[U]selçuklu park ve kent meydanı:[/U] bu konuda daha önce etraflı bir yazı yazmıştım. şimdi çok fazla detaya girmeyeceğim. madem yazımızın konusu beş yıl içerisinde yapılabilecek işler o halde beş yıl içerisinde bu alana yapılabilecek eklentiler ve iyileştirmeler üzerine odaklanalım. 2019 yılında eski adliye binası, orduevi, jandarma lojmanları yıkılmış ve bu projeye dahil edilmiş olmalı. orduevinin bulunduğu alana daha önce ismail özçelik kardeşimin ödül alan projesi 'şehir müzesi' kurulabilir.

ayrıca numune hastanesi'nin taşınması ile birlikte hastanenin tarihi taş binası hariç diğer bütün binaları yıkılarak, saraybosna parkı, 27 haziran parkı, numune hastanesi bölgesi ve arkeoloji müzesi kent meydanı ve selçuklu parka eklemlenerek tek bir kompleks içerisinde sivas'ın hem tarihi şehir merkezi canlandırılmış olmalı hem de bir nevi sivas'ın 'central parkı'ı olabilecek bu alan şehre kazandırılmalı. bu söylediklerim ütopya değil. adliye taşındı, hastane bir yıla gidecek, orduevi savunma bakanının bir sözüne bakar. bize sadece yürekli ve sevdalı idareciler lazım.

[U]kale -ulu camii - gök medrese projesi:[/U] bu alanda hali hazırda devam eden ve yapılacak istimlaklar, ayrıca yapılacak kazılar ile bölge tamamen sit alanına çevrilmeli. kale bölgesinde restore edilecek konaklar, kalenin eteğinde bulunan hamam, çevresi açılan ulucamii, gök medrese ile birlikte sivas yeni bir meydan kazanacak. ayrıca kurşunlu hamamı, behrampaşa hanı ve ahi emir kümbeti de bu bölgeye eklemlenerek tek bir komplekste onlarca çeşit tarihi eser korunup muhafaza edilmiş olacak. bu söylediklerimin 2019 itibariyle yapılıp bitirilmemesi için hiç bir sebep göremiyorum.

[U]küçük sanayi bölgesi kurulumu: [/U]çimento fabrikasından organize sanayii bölgesi girişine, merakum'dan kardeşler dağına kadar olan bu geniş vadide sanayii olmamalı. 2019 yılına kadar olan ilk etapta eski sanayi ve ata sanayinin tamamen şehir içerisinden çıkartılmış olması gerek. ayrıca 4 eylül ve yeni yapılan birlik sanayii sitesi için de hazırlıklara başlanmış olmalı.

daha önceki birkaç mesajımda belirtmiştim. sivas hafik arası sivas'ın sanayii bölgesi olmalı. ikinci alan ise sivas ulaş arasındaki demirçelik bölgesi. zaten lojistik köy ve et kombinası da bu bölgeye kuruluyor. yeni imar planında osb'nin karşısındaki alan küçük sanayii olarak işlenmiş. birkaç aydır sivas gündeminde de o bölgeye sanayii kuracaklarını söyleyen insanlarımız mevcut.

4-5 yıl içerisinde en buraya ciddi bir kümelenme olacağını tahmin ediyorum. yeni başkan ve ekibi bu süreci kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı etkide bulunmalı. geleceğin büyük fabrikaları ve iş adamları bu tarz küçük sanayii sitelerinde yola çıkıyor unutmayalım. bu siteler daha sonra osb'lerdeki büyük fabrikalara dönüşüyor.

[U]şehrin yeşillendirilmesi: [/U]bu da belediyenin sorumluluğunda mıdır diyebilirsiniz. bu işi yapmaya en elverişli kurumun belediye olduğunu düşünüyorum. maalesef bizde yıllardır yeşil alan deyince birkaç yüz metrekare alana çim serilmesi üç beş tane de cılız fidan dikilmesi olarak anlaşılıyor.

anlamış değilim neden daha sık ve çok ağaç dikilmez. park diye yapılan mekanlar çimlerin ezilmesi ve ağaçların kuruması, kırılması vb sebeplerle belli bir süre sonra mahalle çöplüklerine dönüşüyor. şöyle ethem bey parkı gibi içerisine girince ormana girmiş hissi veren kaç parkımız var? adam gibi ağaçlandırma yapmadan böyle bir park elde etme imkanımız var mı peki?

2019 sivas'ın da mahalle parkları ve diğer bölge parkları dahil bütün parklarını adet olarak artırmış ve ağaç sayısı olarak zenginleştirmiş bir sivas hayal ediyorum. ayrıca yine belediye eli ile veya valilikle ortaklaşa merakum eteklerinin çok hızlı bir şekilde ağaçlandırılması da bu dönemde tamamlanmalı.

[U]eski buğday pazarı: [/U]vakti zamanında osman seçilmiş'in burası için hazırladığı bir proje vardı. tabii bu proje güncelliğini yitirdi ama çok daha işlevsel olarak uygulanabilir. hikmet ışık caddesi ve atatürk caddesi arasındaki bu alan geniş bir çevreden düşünülerek tek bir ada halinde projelendirilmeli. altı tamamen otopark, üst katında mağaza ve iş merkezlerinin bulunduğu bir uygulama yapılabilir.

ama bu önerinin kolayı. yine ismail kardeşimizin bir önerisi vardı ki, o da buraya uygulanabilir. muhteşem bir taş ustalığı ve klasik mimari kullanılarak şehrin tarihi geçmişine uygun bir belediye binası yapılabilir. tabi hangi proje yapılırsa yapılsın her iki caddeden yapılacak çekmelerle bu caddelere nefes aldırılmalı. 2019 yılında sivas'ta eski buğday pazarı diye bir dert/sorun olmamalı.

[U]sebze hali:[/U] efendim malum burası öyle bir yer ki dört bir tarafı tarihi eser. bir tarafı meydan hamamı, bir tarafı kangal ağası konağı ve ziyabey kütüphanesi, bir tarafı vakıflar binası, bir tarafı paşa camii taşhan, diğer tarafı meydan camii ve şemsi sivası türbesi.

öncelikle bu bölgeye ne yapılırsa yapılsın, gerekli bölgelerde kot birkaç metre aşağı indirilerek çukura gömülmüş olan tarihi eserler ortaya çıkartılmalıdır ve çevreleri açılmalıdır. daha sonra bu alana inşa edilecek bina en fazla iki katlı olacak şekilde ve yüksekliği bu tarihi eserlerin çatısını geçmeyecek şekilde taş işçiliği ve klasik mimariye uygun inşa edilmelidir. ortası açık bir han veya kapali çarşı mimarisinde inşa edilmiş üzeri kubbelerle kaplı bir hal/pazar ne kadar canlı ve işlevsel olur, değil mi?

efendim, bu maddeler böyle uzar gider. benim gönlümden geçen ve aklımın da uygulanabilir olduğunu onayladığı projeler öncelikli olarak bunlar. yukarıda da bahsettiğim gibi bu forumları takip eden arkadaşlardan beklentim herkesin önümüzdeki 5 yıllık süre zarfında uygulanabilir olduğunu düşündüğü projeleri bizimle/ilgililerle paylaşması. akıl akıldan üstündür. bunu zaten düşünmüşlerdir demeyin, gözünüzde çok büyüttüğünüz birçok insanın gereğinden fazla boş beleş olduğunu görüp sükutu hayale uğramamanız işten bile değil.

özetin özeti: bu başlıkta mümkünse seçime kadar sürede sivas için projeleri tartışalım. 2019 sivas'ını kafamızda nasıl canlandırıyoruz, nerede konumlandırıyoruz? buyurun... [/I][/B]

pover58 28.10.2013 20:16

[QUOTE=LaEdri;623478]Birisi gelsin ben bu sanayii bölgesini yiyeceğim yedireceğim desin ama hacı ayağına yatıp,kimsenin hakkını yemem yedirtmem ayağına yatıp soyguna kalkmasın..Ürgüp'ün şehre vizyon katan tek bir çalışması yok...
[B]M.Yazıcıoğlu Bulvarı:[/B]Asfalt ve refüj çalışmasından başka bir şey söz konus değil.[/QUOTE]

KARDEŞİM VİZYON DEMİŞSİN TURKUYAZ TAM BİR VİZYONDU B KURU VE KAFADARLARI ESNAFIN AKLINI ÇELEREK ENGEL OLDU.TERMİNALE GELİNCE BELEDİYENİN YETERLİ ARAZİSİ VARKEN VEDE VATANDAŞIN SEYEHAT SONRASI EVİNE RAHATÇA ULAŞABİLMESİ İÇİN AKLEN VE MANTIKEN KENDİ YERİNE YENİSİNİ YAPMAK ÇOK FAYDALI.EVET BELEDİYENİN İŞİ ASFALT DÖKMEK PARK YAPMAK ŞEHRİ TEMİZLEMEK SU VS.ŞİMDİ SANA SORAYIM SAMİ BEY AKSUDAN BAŞKA NE YAPTI BU ŞEHRE O ZAMAN.BEN SÖYLÜYEYİM ŞEHİR MEYDANI DEDİ İSTASYON CADDESİNİN İHTİŞAMINI ORTADAN KALDIRDI CANIM AGAÇLARI YEŞİLLİGİ İPTAL ETTİ.BELKİ MEYDAN KISMI YAPILABİLİRDİ CADDEDEN NE İSTEDİ.OGUZLAR PARKI PAŞA BAHÇE KALDIRIMLAR BUNLARI SAYMIYORUM ONLAR BELEDİYELERİN İŞİ ZATEN YA TEMİZLİGE NE DEMELİ....KIŞIN KAR YAGDI SAMİ BEY ZAMANINDA BİR KÜREK KAR TEMİZLİGİ YAPILMADI.ÇABUK UNUTUYORUZ BİZ.SİVASTA TEMİZLİK KONUSUNDA 1 NUMARA O SEÇİLMİŞ 2 NUMARA DOGAN ÜRGÜPTÜR AKSİNİ SÖYLÜYEN YALAN SÖYLEMİŞ OLUR.SİZE KURT DERESİ M YAZICIOGLU PARKI M YAZICI OGLU STADI AKSU 2. ETABI 4 EYLÜL BELEDİYE SPORUN 3. LİGE ÇIKMASI VE ORDA DEVAM ETMESİ VS VS HAKKINDA BİLGİLENMENİZİ TAVSİYE EDERİM.EVET BEN FANATİK BİR BBP Lİ İDİM RAHMETLİDEN SONRADA TÜM FALİYETLERİMİ NOKTALADIM YANİ PARTİYLE BELEDİYE İLE HİÇ ALAKAM YOK YAZDIKLARIM GÖRDÜKLERİMDEN İBARETTİR.SON OLARAK DERİMKİ EGER D ÜRGÜP BU ŞEHRE BİŞEY KATMADIYSA S AYDIN HİÇ BİŞEY KATMAMIŞTIR.LÜTFEN YİGİDİ ÖLDÜRÜN AMA HAKKINI YEMEYİN BEN HER ORTAMDA AKSU PROJESİNİ ÖVÜNEREK SÖYLÜYORUM GİDİP ZAMAN GEÇİRİYORUM BENİM MAHALLEMDE ÇÜNKÜ.YAPANLARA ÇOOOOOK MİNNETTARIM SEVGİLERİMLE......

Salim58 01.11.2013 13:45

[B]AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, belediye başkanlığı aday adaylığı süreci dolayısıyla partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Sivas Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan İl Başkanı Burhanettin Kuru aday adaylığı süreci dolayısıyla Pazartesi günü Ak Parti Genel Merkezi'ne istifa dilekçesini sunacağını söyledi.[/B]

Haberin Devamı: [url]http://www.haberler.com/ak-parti-sivas-il-baskani-kuru-partisinden-istifa-5247862-haberi/[/url]

eyuphulagu 02.11.2013 00:03

Ak Parti de en son aday adaylar;dün itibariyle eski il başkanı Zeki Kılıç ve İşadamı Necaattin Çelik olmuş.....Necaattin Çelik en son açıklamayı yapan aday adayı olmuş...Bakalım Ak Parti de ipi göğüsleyecek aday kim olacak...Bu kadar aday adayı arasında seçim yapmak da herhalde çok olacak....Sonuçları merkez 15-20 gün içinde kamuoyuna duyuracak diyorlar....

YYILDIRIM 02.11.2013 20:31

[QUOTE=LaEdri;623459]Ürgüp ile 5 yılı kayıp yaşadık..
AKP eğer Kuru'yu aday gösterirse benim için Ürgüp ile farkı yok..İkisine de vermem..H.İbrahim Karademir'i tanımıyorum..Kendisini projeleri ile tanıtması lazım..[/QUOTE]

demekki tekerine çomak sokmuş, 5yıl kayıp gösteriyorsun!!!

YYILDIRIM 02.11.2013 20:41

doğan ürgüp deniz getirse ona bile bi kulp bulursun, tıpkı rte marmaray yapıp chp nin kulp bulduğu gibi!!!! ve başarısını istemediği gibi. bu sözede kulp bulursun çamur at izi kalsın senin mesajların!!!!

İsmail Özçelik 03.11.2013 14:16

Türkiye'de maalesef objektif olma problemi var. Ya bir insanın her şeyini beğeniyoruz ya da hiç bir şeyi. Belediye için bu olayı proje bazlı düşünecek olursak herhangi bir başkanın ne her yaptığı doğru ne de yanlış. Sami Aydın ve Doğan Ürgüp olarak olaya bakacak olursak.

[B]1. Kent Meydanı Düzenlemesi[/B]
Her ne kadar proje tarihi alan içerisinde yer alsa da projeyi uygulayan belediyedir. Sami Aydın döneminde şehrimize yapılan önemli bir projedir. Proje de benim beğenmediğim nokta ise hala 3 medresenin de çay ocağı olarak kullanılması. Allah dükkan sahiplerine, Vakıflara, Kültür ve turizm Bakanlığına ve Sivas halkına vicdan nasip etsin desem çok mu olur bilmiyorum ama o eserlerin bir tanesini biz tekrar yapamayız. Tarihe saygı duymamız lazım. 3 tane müzemiz olsa fena mı olur? Her geçişimde vicdanım sızlıyor çay ocaklarını görünce.

[B]2. Paşafabrikası[/B]
Osman Seçilmiş döneminde temizlenen ve halkın kullanımına açılan alan Sami Aydın'ın uyguladığı proje ile önem kazandı ve güzelleşti. Doğan Bey'de bunu devam ettirdi. İstikrar önemlidir. Ancak bir işe sıfırdan başlamak ile olanı devam etmek arasındaki fark unutulmamalı.

[B]3. Aksu Projesi[/B]
Üstü kapatılsın denilen yere dönemin Sivas'ı için hayal olan bir proje yaptı. Bence baya da güzel oldu, şehrin ufku açıldı. 2 etap yapıldı ve büyük alanlardı. Doğan Ürgüp ise 3. etabı yaptı ki suyun geldiği ve geçtiği ilk 2 etap daha önce hazırdı dolayısıyla Sami Aydın'dan daha az masrafla yaptı.

[B]4. Caddeler[/B]
Sami Aydın ve Doğan Ürgüp her iki başkanda caddeler yaptı. Eksikleri olmasına rağmen eskisinden iyi oldular. Muhsin Yazıcıoğlu 3x3 yapılabilirdi, belediyenin kendi hazırladığı imar planında da o derece geniş ama muhtemelen uğraşmak istemeyip günü kurtarmak adına 2x2 yapıldı.

[B]5. Bölge Parkları[/B]
Her 2 başkanda bu konuda çalıştılar bunu inkar edemem ancak parklar daha yeşil ve ağaçları bol olabilir.

[B]6. Pünzürük Deresi Islahı[/B]
Bölge insanının en büyük sorunuydu, Sami Bey tarafından ıslah edildi ve üzerine Saklıbahçe yapıldı.

[B]7. Tek tip mezarlık[/B]
Sami Bey döneminde başlayan, Doğan Ürgüp döneminde aksatılmadan devam eden güzel bir proje.

[B]8. Arıtma Tesisleri[/B]
Sami Bey su arıtma tesisi ve baraj suyunu şehre verme işini, Doğan Bey'de katı atık ve tıbbi atık tesislerini yaptılar. Emeklerine sağlık.

[B]9. Otobüs Düzenlemesi ve Raylı Sistem[/B]
Sami Bey'in tek tip otobüs fikri güzel ancak sistem bence hatalı uygulandı. Önce kooperatif mantığından çıkılmalı, şirketleşilmeliydi. Daha sonra yeni tip otobüsler şehrin ihtiyacına göre belirlenen yeni hatlarda çalışarak uyumlu bir geçiş süreci olmalıydı. Bunu Doğan Bey'de başaramadı ancak gelecek dönem bakacaklarını söyledi.
Raylı sistem açıklamasında da Doğan Ürgüp yanılıyor. Öncelikle raylı sistem için nüfus değil yolcu kriteri vardır ve Sivas'ta bu kriteri karşılayan birkaç hat mevcut.

[B]10. Bankalar Caddesi yayalaştırması[/B]
Sami Bey tarafından yapılan güzel bir uygulama. Eski hali berbattı. Doğan Bey döneminde yayalaştırma çalışması olmadı.

[B]11. Hanımlar Kültür Merkezi[/B]
Sami Aydın döneminde başlatılan çalışmaya, Doğan Bey Hanımeli Çarşısı ve Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi yaparak destek oldu. Farklı ve güzel bir düşünce yaygınlaşarak ve büyüyerek devam etmeli.

[B]12. Gıda Bankası ve Hayat Ağacı Derneği[/B]
2005 yılında kurulmuş ve bir çok ödül almış projedir. Sami Bey kurulmasına vesile olmuştur.

[B]13. Turkuaz Projesi[/B]
Sanayinin kaldırılmasını destekliyorum. Sanayinin kaldırıldığı yer ise son derece yanlış ve Başkanın bana bu konuda verdiği cevap ise son derece düşündürücü.
Ben eski Sivas, tarihi Sivas ya da ne derseniz artık orası ve oraya yakın kesime yüksek kat yapılmasına karşıyım. Şehre yüksek kat yapılsın ama yeri burası değil. Projeyi bundan dolayı yanlış buluyorum

[B]14. Otogar Projesi[/B]
Bana göre yeri yanlış ama başkan 20 yıl sonra taşınacağını söylüyor tekrar. Sivas'ın otogar yapacak parası çok demek ki ne yapalım.

[B]15. Kurt Deresi Parkı[/B]
Doğan Ürgüp'ün beğendiğim bir projesi. Eğer Doğan Bey seçimi kaybederse gelecek olan kişi mutlaka devam etmeli

[B]16. Altyapı[/B]
Her 2 başkan döneminde de önemli yatırımlar oldu ama bu konuda aklımda kalan Doğan Bey döneminde "Siz görmüyorsunz ama çalışıyoruz" bilboardlarıydı.

[B]17. Tarihi eser ve türbe restorasyonları[/B]
Bu konuda Doğan Bey'i tebrik ediyorum. Her ne kadar Behrampaşa'da başarılı olamasalar da şu an için konakları ve türbeleri restore etmesi güzel bir çalışma.

[B]18. Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesisleri[/B]
Doğan Bey'in güzel çalışmasından biri daha belediye eliyle yapılan güzel bir spor tesisi.

[B]19. Hayvan Barınağı[/B]
Sami Bey döneminde başlayan ancak küçük olan, Doğan Bey döneminde Orta Anadolunun en büyüğü haline getirilen tesis Sivas için gerekliydi.

[B]20. Şehir Trafiği[/B]
2 Başkanında sınıfta kaldığı konu. Çözemediler bu sorunu ve tek dönemde de çözerim diyen varsa inanmayın.

Şahsi fikrim ise Sami Aydın yeni projeler açıklamadı henüz. Ama küçük projeler olacağını sanmam. En azından geçmiş dönemden tecrübeli olarak daha fazlasını yapması gerektiğinin farkındadır.

Doğan Ürgüp ise yavaş yavaş projelerini açıklamaya başladı. Dikkat ettiğim nokta Başkan yapamayacağını açıklamak istemiyor. Bundan dolayı bence hedefler nispeten küçük.

Burhanettin Kuru ise bir TV kanalında güzel şeyler açıklamış ama İl başkanlığı döneminde yapmayıp şimdi neden gündeme getirdi diyeceğim projeleri var. Mesela Kuzey Çevre yolu il başkanı iken daha kolay yaptırabilirdi ama yapılmadı, neden şimdi gündeme geliyor o belediyenin işi değil ki Karayollarının işi? Ve Doğan Bey'de imarını zaten hazırlamıştı onun, bahanesi ne merak ediyorum Burhanettin Bey'in?

eyuphulagu 03.11.2013 19:29

MHP nin adayı da dün Kayseri'de Devlet Bahçeli tarafından açıklanmış...MHP Merkez adayı İl Başkanı Dr.Kürşat Bey...Saadet Partisinin adayı İşadamı Sabahattin Tokgöz oldu...

eyuphulagu 03.11.2013 19:36

Dün 1 saat sipas tv. de Burhaneddin Kuru yu dinledim..Burhaneddin Bey eğer başkan seçilirse yapacağı projeleri anlattı..Anlattığı projeleleri yenibirsivas.com adlı siteden de görebilirsiniz dedi..Zaten kendi özel sitesi de varmış ....Projeleri duymak çok hoşuma gitti...En ilginçlerinden biri eski Dikimevinin bulunduğu alana şehir Merkezindeki Orduevi,Jandarma Lojmanları,Subay Lojmanlarının gönderilmesi..Bunların bulunduğu alanlarında farklı projelerle değerlendirilmesi...Burhaneddin Bey de Doğan Ürgüp gibi Kızırmak Projesi yapacakmış..Sami Bey in düşündüğü Adliyenin altından 2 farklı noktaya doğru bir altgeçit mi yoksa tünel mi diyelim bir projesi de var...Bir çok proje den bahsetti...Yine ilginçlerinden biri Kuzey Çevre yolu tarafında 100.000 kişilik bir şehir projesi de varmış;bu projede bahçeli villarda çok fazla olacakmış..12 tane kapalı açık otopark projesi var dedi...Yukarı Tekke ile Sevgi evleri arasında bir teleferik projesi yapacağız dedi...Doğan Bey yapacağı Kurt dere Parkına benzer adını tam anlamadım Vadili bir projede var...Burhaneddin Bey beni çok şaşırttı..Daha bir çok projeden bahsetti...Eski sanayi ve Buğday Pazarı için de yarışma Projeleri düşünüyormuş...Sivas taki tüm sanayileri Organize Sanayi Bölgesinde toplamayı düşünüyormuş...Proğram kısa olduğundan hepsini açıklayamadı dedi......Bu da gösteriyor ki daha önce düşündüğüm gibi bu yerel seçim Sivas'ta Projelerin yarıştığı bir seçim olacak....Bu seçim çok çekişmeli geçeceğe benziyor...Umarım herkesin özlediği,projeleri beğenilen birisi Sivas'a başkan olur ..İsimden partiden ziyade Sivas için bir şeylerin yapılması bence en önemlisi diyorum....(alıntı-eyup58)..................Burhanettin Bey'in bir projesi de Meydan Projesiymiş.Projeye göre mevcut Sigorta Hastanesi(Devlet Hastanesi) kaldırılacakmış;bu alana Meydan yapılması düşünülüyormuş;bu meydan Kale ile uyumlu olacakmış..Burhanettin Bey Gençler için de özel projeleri olduğundan bahsetti..Ayrıca Sivas'a AVM yapılması için elinden geleni yapacağını;1 değil 3-4 tane AVM yi Sivas kaldırır diyor...Bunların dışında yaşlılar,engelliler için de özel projeleri olacağından bahsetti...Bunun gibi daha bir çok şeyden bahsetti...Bazı projelerin resimleri de ekranda yer aldı...Bir de Karşıyaka ya tarihi köprünün ilerisine yeni köprü yapacağım dedi...Hatırlamadığım daha bir çok şeyden bahsetti...Diğer adaylar da bakalım ne gibi projeler açıklayacaklar...Şimdiden Sami Aydın ve H.İbrahim Karademir'in projelerini de merak etmeye başladım;bakalım bu seçimde Sivas Belediye Başkanı olarak kimi göreceğiz?B.Kuru son günlerde eğer göreve gelirsem Sivas'a 2.Devlet Üniversitesi'nin gelmesi için elinden geleni yapacağım diye bir vaadi de var...Bunu sayın başkan her gittiği toplantı da söylemeye başladı....

İsmail Özçelik 03.11.2013 21:03

İkinci ve hatta daha fazla meydan projesi güzel olur. Başkanlar bunu değerlendirmeli. Mesela eski buğday pazarını ve etrafında ki o geniş alan komple meydan olmalı. Hatta ve hatta belediye oraya yapılmalı.

LaEdri 04.11.2013 16:53

[QUOTE=YYILDIRIM;623500]demekki tekerine çomak sokmuş, 5yıl kayıp gösteriyorsun!!![/QUOTE]

Senin mantığna göre Ürgüp demek ki sana bir teker bulmuş..:)

YYILDIRIM 09.11.2013 11:51

[QUOTE=LaEdri;623512]Senin mantığna göre Ürgüp demek ki sana bir teker bulmuş..:)[/QUOTE]

bana bulduysa demekki sivas şehride bulmuş demek, sen sözüne göre
:))

blacksky 11.11.2013 13:23

Dünyadaki çağdaş kentlerin şehircilik anlayışları incelendğinde;

- Toplu taşımada raylı sistemler
- Geniş park ve rekreasyon alanları
- Meydanlar
- Heykeller, müzeler.
- Tarihi eserlerin uygun şekilde korunması ve şehir yaşamına katılması

Gibi özellikler dikkat çekmekte.. AVM, lüks konut projelerı vb. ihtiyaç dahilinde yapılsın bir yandan ama yukarıdaki hususlar bir şehrin çehresini tamamen değiştiren özellikler. Yeni dönemde bunların daha da çok göz önünde bulundurulmasını dilerim.

58_SEMİH_58 11.11.2013 20:03

Sebebi ne olursa olsun seçim kaybetmiş bir başkanın tekrar aday gösterileceğini düşünmüyorum.Burhanettin Kuru'nun adaylığı bence çok net.

LaEdri 13.11.2013 21:32

[QUOTE=YYILDIRIM;623524]bana bulduysa demekki sivas şehride bulmuş demek, sen sözüne göre
:))[/QUOTE]

Bşkan geçen gün katıldığı programda 1000 küsür kişiye belediyede kendi döneminde iş verdiğini söyledi..Bir anlamda haklısın..:rolleyes:

*AHISKALI* 27.11.2013 18:30

[B]KESİN HABER:
AKP Sivas Belediye Başkan Adayı: SAMİ AYDIN[/B]

besyo_cu 27.11.2013 19:09

[B]Sivas Belediye Başkan Adayları

-Miiliyetçi Hareket Partisi : Kürşad Ergün
-Büyük Birlik Partisi : Doğan Ürgüp
-Adalet ve Kalkınma Partisi : Sami Aydın
-Cumhuriyet Halk Partisi : Gülümser Heper
-Saadet Partisi : Sebahattin Tokgöz[/B]

Salim58 28.11.2013 15:05

[B]Başkanlık yarışı Doğan Ürgüp ve Sami Aydın arasında geçer, Doğan başkan bir dönem daha başkanlığa gelebilir diye düşünüyorum...[/B]

YYILDIRIM 28.11.2013 21:36

[QUOTE=LaEdri;623544]Bşkan geçen gün katıldığı programda 1000 küsür kişiye belediyede kendi döneminde iş verdiğini söyledi..Bir anlamda haklısın..:rolleyes:[/QUOTE]

alakaya maydonuz, çamur at izi kalsın eski usuller sözün. ayrıca ben malülen emekli insanım yaş 35 şimdiye kadarda hiç çalışmadım maddi sıkıntımda var, bu sözüne göre işe girmem gerek.

fark 28.11.2013 23:32

Doğan Ürgüp her ne kadar ilk zamanlarda pasif kalmış gibi görünsede sonradan işi toplarlamayı iyi becerdi. Sami Aydın'ın yaptıklarının üzerine koymak ve o sinerjiyi devam ettirmek önemliydi. bunu başardı. kişiliğine karakterine sözümüz zaten yok.

LaEdri 29.11.2013 14:26

[QUOTE=YYILDIRIM;623593]alakaya maydonuz, çamur at izi kalsın eski usuller sözün. ayrıca ben malülen emekli insanım yaş 35 şimdiye kadarda hiç çalışmadım maddi sıkıntımda var, bu sözüne göre işe girmem gerek.[/QUOTE]

Ben eleştirince,tekerine çomak mı soktu diyen sensin..O halde sen de eleştirmediğine göre sana da teker bulmuş demektir..Senin anlayışın bu....

ZiDaNe58 29.11.2013 21:29

Seninleyiz doğan başkan allah yolunuzu acik etsin

WEZ Format +2. ?uan Saat: 15:34.