![]() |
MADIMAK SEZONU AÇTI
[B]Sivas ve ilçelerinin yöresel yemekleri arasında yer alan madımak bitkisi,
sofralardaki yerini almaya başladı.[/B] [IMG]http://aycu15.webshots.com/image/17014/2004815233409772397_rs.jpg[/IMG] Sivas'da ilkbahar aylarında yağışların başlamasıyla birlikte köylü kadınlar tarafından kırlardan toplanarak pazarda satışa sunulan madımak, taze tüketildiği gibi kış ayları için kurutularak ya da konservesi yapılarak da kullanılabiliyor. Madımağın kilosunu 3 YTL`den satışa sunan köylü kadınlar, madımak alıcısının oldukça fazla olduğunu belirterek, madımağı toplamanın oldukça zor olduğunu ve haftada ancak 15-20 kilo toplayabildiklerini belirtiyor. Özellikle şehrimizde çorbası çok yapılan ve Sivas ile özdeşen madımağın havaların ısınması ile kendiliğinden kuruduğu ve 1,5-2 ay ömrü olduğu bilinmektedir. |
--->: MADIMAK SEZONU AÇTI
OOOOOOh be olsada yesem çok özlemişimmmm
|
--->: MADIMAK SEZONU AÇTI
madımak çok sevdiğim bir yemek.istanbul dada satılıyor
|
--->: MADIMAK SEZONU AÇTI
Yemeğini çok yedim ama çorbasını hiç içmedim.Güzel oluyor mu?
|
-->: MADIMAK SEZONU AÇTI
hayırlı uğurlu olsun herkezeeeeeeeeeeeeeee
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 22:57. |
Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.