![]() |
Sivas/Kangal/Alacahan
[B][/B]Sivas Malatya Karayolu güzergahında yer alan Hitilerin Kutsal Kenti Sarissa, Yemen Türkülerinin baş kahramanı Mihralibey'in Konağı, doktor balıkların tedavi merkezi Kangal Balıklı Kaplıcadan uzanan yol ile Dünya Mirası Divriği ilçesinin büyüsünü kapsayan bir Kültür yolu içerisinde yer alır Alacahan. Adını kervansaraydan alan Alacahan Beldesi sınırları içerisindedir. Kervansaray cami ve sur duvarlarından oluşan bir kompleks şeklindedir. Siyah ve beyaz kesme taşlardan yapılışı nedeni ile Alacahan ismini almıştır.
Bir çok ipek yolu yolcusunun barındığı ve Alacahan adı anılan bu han terk edilmişliğin bedelini çok ağır ödemiş, şimdilerde ne güleç yüzlü hancılar nede önümüze açılan han kapıları var. |
--->: Sivas/Kangal/Alacahan
bende alacahanlıyım.....neressi....
|
--->: Sivas/Kangal/Alacahan
bende alacahanlıyım neresi???....
|
Cevap: Sivas/Kangal/Alacahan
ben aziz kapukaya tum alacahanlı emserılerımı canı gonulden selamlıyorum kervan sarayı festıval ıcın de baskanımız necmettın beye ve tum emeyı gecen arkadaslara elerıne saglık cok ta guzel olmus aslen akcakalelıyım su an almanyanın dıs burg polman ayaletınde calısmaktayım turk fırması ıle enka cımtasta gorev yapmaktayım. adres [email]eps.yeni.nesil58@hotmail.com.tel[/email] 00901637795078.canım dan cok sevdıyım hehserılerım alaha emanet olun hoscakal.azizkapukaya.
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:03. |
Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.