Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   DİKİMEVİ TAŞINIYOR (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=13969)

Sivaslilar.Net 16.11.2007 12:42

DİKİMEVİ TAŞINIYOR

[IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/dikimevi.jpg[/IMG]
4 No’lu Askeri Dikimevi’nin Sivas’tan İstanbul’a taşınması Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün yaptığı açıklama ile kesinlik kazandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına elbise dikmek amacıyla 1941 yılında kurulan ve 66 yıldır faaliyetini sürdüren 4 No’lu Askeri Dikimevi’nin Sivas’tan İstanbul’a taşınması Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün yaptığı açıklama ile kesinlik kazandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir’in dikimevinin İstanbul’a taşınmasının Sivas’ın kaybına olacağı ve bundan vazgeçilmesi gerektiğini TBMM’de gündem dışı yaptığı konuşmada dile getirmesi üzerine Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül cevap verdi.

Konuyu Sivas milletvekillerinin gündeme getirdiğini kaydeden Vecdi Gönül, önlerine konulan bazı dosyaları imzalamak zorunda kaldıklarını ve alınan bu kararlardan dönmenin de mümkün olmadığını, 4 No’lu Askeri Dikimevinin İstanbul’a taşınması konusunun da bu dönülmesi mümkün olmayan kararlardan biri olduğunu söyledi. Taşınma kararına 4 No’lu Dikimevi’nin fonksiyonunu kaybetmiş olması, verimliliğin düşük olması, makine ve teçhizatın günümüz teknolojisine uygun olmaması gibi unsurların etkili olduğu ileri sürülüyor.

Alınan karar gereği 4 No’lu Askeri Dikimevi 2008 yılı Mayıs ayı itibariyle İstanbul’a taşınacak olurken, burada çalışan personelden İstanbul’a gitmek isteyenler İstanbul’a gönderilecek gitmek istemeyenler ise çeşitli kuruluşlara yerleştirilecekler. 2008 yılı Mayıs ayı itibariyle Sivas yine kan kaybetmeye devam edecek ve önüne geçilmeye çalışılan geri kalmışlık, işsizlik, göç yine Sivas’ın kaderi ve Sivas’ın gündemi olmaya devam edecek.

altuntas58 16.11.2007 17:48

-->: DİKİMEVİ TAŞINIYOR

Dikim evinin sivastan gitmesi sivas acısından çok kötü olacak bülent uygun hocamızın genel kurmay başkanı sayın yaşar kıvrıkoğluna ricada bulunacak olması bizleri binebze rahatlatıyor bu ayın 21 de randevüsu olan bülent hocamızdan allah razı olsun sivas için cırpınıyor eğer projesi gercekleşirse istanbul dikim evini sivasa gelmesi için sayın paşamızda ricada bulunacak bülent hocamızla özel bir ilişkisi olan paşamız ayrıca manisaspor macındaki stadyumda sivaslı kardeşlerimi bayrak şöleni yapması sayın paşamızı çok etkilemiş ve ben şahsen bülent hocamızın ricasını kırmayacağını düşünüyorum eğer bu işi yaparsan hocam senin heykelini dikeriz sivasa hakkımızdan hayırlısı

serhatcan 16.11.2007 23:58

--->: -->: DİKİMEVİ TAŞINIYOR

[QUOTE=altuntas58;219624]Dikim evinin sivastan gitmesi sivas acısından çok kötü olacak bülent uygun hocamızın genel kurmay başkanı sayın yaşar kıvrıkoğluna ricada bulunacak olması bizleri binebze rahatlatıyor bu ayın 21 de randevüsu olan bülent hocamızdan allah razı olsun sivas için cırpınıyor eğer projesi gercekleşirse istanbul dikim evini sivasa gelmesi için sayın paşamızda ricada bulunacak bülent hocamızla özel bir ilişkisi olan paşamız ayrıca manisaspor macındaki stadyumda sivaslı kardeşlerimi bayrak şöleni yapması sayın paşamızı çok etkilemiş ve ben şahsen bülent hocamızın ricasını kırmayacağını düşünüyorum eğer bu işi yaparsan hocam senin heykelini dikeriz sivasa hakkımızdan hayırlısı[/QUOTE]

bir sivaslıda kalkıp karşı çıkmazz sivastan taşınmasına. sivaslılar böyle sanırım. vur kafasına ekmeği elinden al. sivaslılarda halla avatn millet sakarya nidaaları atsın. yok muhsin yazıcı oğluymuş, yok güreşciymiş yok akp imiş yok mhp imiş. alın işte sizi uyutan muhsin yazıcıoğulları ve diğer milletvekilleri bile gıkını çıkarmıyor. uyanın artık ekmeğiniz elinizden alınıyor.

altuntas58 17.11.2007 00:02

-->: --->: -->: DİKİMEVİ TAŞINIYOR

[QUOTE=serhatcan;219657]bir sivaslıda kalkıp karşı çıkmazz sivastan taşınmasına. sivaslılar böyle sanırım. vur kafasına ekmeği elinden al. sivaslılarda halla avatn millet sakarya nidaaları atsın. yok muhsin yazıcı oğluymuş, yok güreşciymiş yok akp imiş yok mhp imiş. alın işte sizi uyutan muhsin yazıcıoğulları ve diğer milletvekilleri bile gıkını çıkarmıyor. uyanın artık ekmeğiniz elinizden alınıyor.[/QUOTE]

Herkes tepkisini göstermeli bir iş yeri kapanıyor yollara dökülelim ankaraya yürüyelim sesimizi hekese her kesime duyuralım ekmek teknemiz elden gidiyor

serhatcan 17.11.2007 00:06

--->: -->: --->: -->: DİKİMEVİ TAŞINIYOR

[QUOTE=altuntas58;219659]Herkes tepkisini göstermeli bir iş yeri kapanıyor yollara dökülelim ankaraya yürüyelim sesimizi hekese her kesime duyuralım ekmek teknemiz elden gidiyor[/QUOTE]

yavv kardeşşşş. işin enteresan tarafı ne biliyormusun. sakaryalı olan bülent uygun karşı çıkıp bişeyler yapmaya çalışıyorr,o sivas halkının neredeyse taptığı muhsin yazıcıoğlu denen milletvekili bişey yapmıyor parmağını kımıldatmıyor. bu yüzden sivas halkı uyansın artık.muhsin yazıcıoğlu ve onun gibiler sivaslıları hep uyuttular ve hallada uyutuyorlar.sivas halkı kadar saf bir halk varmı merak ediyorum.

altuntas58 17.11.2007 00:28

-->: --->: -->: --->: -->: DİKİMEVİ TAŞINIYOR

[QUOTE=serhatcan;219660]yavv kardeşşşş. işin enteresan tarafı ne biliyormusun. sakaryalı olan bülent uygun karşı çıkıp bişeyler yapmaya çalışıyorr,o sivas halkının neredeyse taptığı muhsin yazıcıoğlu denen milletvekili bişey yapmıyor parmağını kımıldatmıyor. bu yüzden sivas halkı uyansın artık.muhsin yazıcıoğlu ve onun gibiler sivaslıları hep uyuttular ve hallada uyutuyorlar.sivas halkı kadar saf bir halk varmı merak ediyorum.[/QUOTE]

Bülent uygun hocamıza teşekkürler bir sivaslı gibi mücadele veriyor ancak sizin sivasta tek millet vekili Muhsin yazıcıoğlu olmadığını bilmeniz lazım CHP den var AKP den var bu iş sadece birinin uğraşmasıyla olmaz diye düşünüyorum neden akp ve CHP den sivas için calışanlar yok koskoca dikim evi elden gidiyor akp den 4 tane vekilimiz var hani tepkileri?? işin aslı bu adamlar secilene kadar gülüm cicim secildkten sonra sahip cıkmıyorlar bizde takım tutar gibi parti tutma olduğu sürece bu düzen böyle gider

serhatcan 17.11.2007 12:02

--->: -->: --->: -->: --->: -->: DİKİMEVİ TAŞINIYOR

[QUOTE=altuntas58;219663]Bülent uygun hocamıza teşekkürler bir sivaslı gibi mücadele veriyor ancak sizin sivasta tek millet vekili Muhsin yazıcıoğlu olmadığını bilmeniz lazım CHP den var AKP den var bu iş sadece birinin uğraşmasıyla olmaz diye düşünüyorum neden akp ve CHP den sivas için calışanlar yok koskoca dikim evi elden gidiyor akp den 4 tane vekilimiz var hani tepkileri?? işin aslı bu adamlar secilene kadar gülüm cicim secildkten sonra sahip cıkmıyorlar bizde takım tutar gibi parti tutma olduğu sürece bu düzen böyle gider[/QUOTE]

Kardeşşş ben muhsin yazıcıoğlunu örnek gösterirken bireysel yaklaşmadım olaya. onun sivsataki oy potansiyelinişn yüksek olmasından dolayı örnek gösterdim. Benim anlatmak istediğim işte bu. Biz sivaslılar olarak kimleri meclise gmnderiyoruz,hangi kriterlere göre gönderiyoruz,sağ sol kavramına göremi ki böyleyse geçmişten günümüze kadar kaybettiklerimiz ortada hala da kaybedeceğzi demektir,yoksa sivaslı olmasından dolayımı ki sadecede böyleyse gene ilerleme kaydedemeyeceğiz. Gönderdiğimiz kişilerin sosyal,siyasalikültürel potansiyeline bakmadan vayy sivsalım benim nasılda konuşuyorr,nasılda kabadayı yürüyorr v.s gibi uyutan yaklaşımlarına bakarak gfönderiyoruz ki bu da sivasın uyuyan bir toplum olduğunu gösterir.

altuntas58 17.11.2007 15:09

Bülent hocamıza güvenim sonsuz allahın izniyle kıvrıkoğlu paşamızdan rica edip bu işin üstesinden gelecektir Dikim evi sivas sivasta kalacaktır

Serd@r 18.11.2007 00:51

[B]Dikimevinin ilimizden gitmesi zaten iyi olmayan işyeri potansiyelinin eksilmesi demektir bu eksiklik sadece o işyerinde çalışanları değil,çarşıdaki esnafıda yakından ilgilendiriyor.
[/B]

sarkislali 18.11.2007 01:12

--->: DİKİMEVİ TAŞINIYOR

Göc Sivas´in kaderi olamaz. Eger göcler olmasaydi su anda Türkiye´nin en büyük ve gelismis 5 kentinden birisi olacaktik. Milletvekillerimiz uyuyor mu? Bu karari degistirtmek gerek
Gerekcelerde sacma. Madem Makinalar ve sistem eskimis, yenilirsin kardesim.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 22:56.