![]() |
1 YTL NERDE?
[B][COLOR="Blue"]3 arkadaş markete giderler. Orada bir radyo görüp almak isterler. Radyonu fiyatı 30 Ytl dir. Her biri 10 Ytl verip bir radyo alır ve çıkarlar. Daha sonra market sahibi radyonun gerçek fiyatının 25Ytl olduğunu fark eder ve çırakla 5 Ytl yollar. Fakat çırak 5 Ytl yi 3 kişiye bölüştüremeyeceğini anlayıp 2 Ytl sini kendine alır ve 3 Ytl yi adamlara verir. Böylece adamlar kişi başı 9 Ytl den 27 Ytl ödemiş olurlar. Çırakda 2Ytl aldığına göre toplam 29 Ytl eder. Peki geriye kalan 1 Ytl nerde.
Buyrun meydan sizin :D[/COLOR][/B] |
-->: 1 YTL NERDE?
Biraz düşündüm cöemedim çok basit gibi görünüyor ama bayağı zormuş tabiki bana zor geldi bunu cözecek arkadaşlarımız cıkacaktır böyle zor sorular sorma serdarcığım biraz hafiflerinden olsun
|
-->: 1 YTL NERDE?
[QUOTE=altuntas58;225708]Biraz düşündüm cöemedim çok basit gibi görünüyor ama bayağı zormuş tabiki bana zor geldi bunu cözecek arkadaşlarımız cıkacaktır böyle zor sorular sorma serdarcığım biraz hafiflerinden olsun[/QUOTE]
[B]Aslında cevabı zor değil ama biraz karışık,sen bu isi çözersin Ağabey!;) [/B] |
--->: 1 YTL NERDE?
[B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]yaa nerde olacakkkk :rolleyes: :rolleyes:
tabiki benim cebimde :D :D :D [/COLOR][/CENTER][/I][/B] |
27+2:29 yerine 27-2 :25...........................................
|
-->: --->: 1 YTL NERDE?
[QUOTE=vahdeath;225723]27+2:29 yerine 27-2 :25...........................................[/QUOTE]
[B].........Eee şimdi 1 YTL nerde oluyor?[/B] |
koşullanmış olarak 30 rakamına varmaya çalışmazsanız anlarsınız
|
[QUOTE=vahdeath;225728]koşullanmış olarak 30 rakamına varmaya çalışmazsanız anlarsınız[/QUOTE]
[B][COLOR="Magenta"][I]Ne yani varolan bir 30 rakamını yok mu saymalıyız onu söylüyorsun öyle ise neden yok sayalım,anlayamadım da...[/I][/COLOR][/B] |
adamlar 30 lira vermis 3 lirasını geri almış 25 liraya birşey satın almış 2 lirasını çırak almış ortada sorun yok
|
1 lira nerde o zman :)))))
sen aldın di mi |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:08. |