Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Arşiv (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=365)
-   -   -->Meslek liseli üzgün (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=15671)

ceylankimya 18.02.2008 10:23

-->Meslek liseli üzgün

[CENTER]
[IMG]http://www.komunarca.org/img/bacasiz.jpg[/IMG][/CENTER]

Meslek liselerinin üniversiteye geçişte 10 yıldır uğradığı katsayı sorununa çözümün 2009 yılına bırakması meslek liseliler ile sivil toplum örgütlerinin tepkisini çekti.

Meslek Liselerini Bitirenler ve Mensupları Derneği Başkanı Naci Şahin, katsayı uygulamasının bir yıl daha devam edecek olmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Sorunu 'bir hak ihlali' olarak niteleyen Naci Şahin, ihlalin önceki gün yapılan YÖK Genel Kurulu'nda kaldırılmasını beklediklerini, bir yıl ertelendiğini duyunca hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirdi. İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula da "YÖK'ün kördüğüm haline gelen bu sorunu çözmesi, 'katsayıyı kaldırdık' demesi gerekiyordu." diyerek çıkan karara tepki gösterdi. Ziyaettin Sula, ortada apaçık bir adaletsizlik söz konusu olduğu için bir yıl boyunca üzerinde uzun uzadıya tartışılıp çözüm üretilecek bir konu olmadığını kaydetti. Sula, "Zalimce bir uygulamanın kaldırılmasını bekliyorduk, beklentilerimiz boşa çıktı, sükût-u hayale uğradık." dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise YÖK'ün ilk yapması gereken işin '1998 yılında ideolojik bir şekilde getirilen ve çözebildiği soruya değil de diplomaya göre üniversite yolunu gösteren katsayı kararını kaldırmak' olduğunu ifade etti. YÖK'ün kararını 'topu taca atmaya' benzeten Gündoğdu, şunları dile getirdi: "Geç kalmış adalet adalet değildir. Bu sene bu çocukların negatif ayrımcılığa tutulmasının vebalini kim üstlenecek? Eskiden Teziç veya Gürüz vardı, şimdi bir bahane kalmadı. Başörtüsü yasağı ve katsayı bir hak ihlali olduğuna göre bunlara çözüm bulunmasına gerilim diyenlerin bu mazereti ebediyen bitmeyecek."

puar 18.02.2008 10:26

--->: -->Meslek liseli üzgün

Herzamanki durum daha nice ertelemeler olur...
Seni meslek lisesine yazdırım okumazsan bir mesleğin olur zihniyeti olan ailelerimiz burayı okuyupta bölümle alakalı bir şey yapmadığımız gördüğü için keşke yazdırmasaydık diyorlar.
Benim şahsi görüşüşüm eğitim alanında son 10 yıldır göz boyamadan başka bişey yapılmadı malasef...

ceylankimya 18.02.2008 10:36

-->: -->Meslek liseli üzgün

[B]Ya yazık bu bu gençlerimize bende meslek liseliyim iyiki okumuşsum benim bi vasfım mesleğim var.düz liselerinin sayısı çok acilen düşürülmesli ve meslke liselerinin önü açılıp artırılmalıdır. insanın aklı almıyor bir düz lisesliye bilgisayar mühendisliği veriliyor ama bilgisayar konusunda temel almış ve teknisyen olmuş bir evladımıza sen mühendis olamzassın diyor bu ne saçmalık yav?[/B]

abircan 18.02.2008 10:52

kızdan imam olmaz hatipte, bunu ben demiyorum dinimiz böyle buyuruyor, önce bu saçmalığa son verilmeli, dini eğitim başka türlü alınmalı, ek derslerle, özel olarak veya herkez mezhebine meşrebine göre tarikat ve itikat anlayışına göre diyanet işleri ve milli eğitim kontrollü eğitim almalı, alabilmeli, ayrıca bu kadar imam hatipliye gerek yok çünkü yılda lazım olan imam sayısının katbe kat üzerinde genç o okullara alınıyor sonra sonrasıda hayal kırıklığı, genç aslında başka meslek yapmak istiyor fakat bu defada başka türlü engeller var katsayı vb gibi, ama bu kulları arka bahçe oy deposu gibi gören siyasi anlayışlar bu problemi büyüte büyüte bugüne getirdiler ama artık bu böyle gitmez, din ayrı dünya işi ve eğitimi ayrıdır, imam muslukçuya gerek yok ama inanmış iyi bir muslukçuya daha çok ihtiyacı var , türkiyede sorun insanların mesleksiz yetişmesidir, ahlaksız yetişmesi değil, güya imam hatipe giden ahlaklı olur diğerleri ahlaksız olur anlayışından toplum olarak biran önce vazgeçmeliyiz meslek eğitimi hayat memat meselesi olduğunu biran önce anlamalı ve önlem almalıyız

puar 18.02.2008 11:10

[QUOTE=abircan;235454]kızdan imam olmaz hatipte, bunu ben demiyorum dinimiz böyle buyuruyor, önce bu saçmalığa son verilmeli, dini eğitim başka türlü alınmalı, ek derslerle, özel olarak veya herkez mezhebine meşrebine göre tarikat ve itikat anlayışına göre diyanet işleri ve milli eğitim kontrollü eğitim almalı, alabilmeli, ayrıca bu kadar imam hatipliye gerek yok çünkü yılda lazım olan imam sayısının katbe kat üzerinde genç o okullara alınıyor sonra sonrasıda hayal kırıklığı, genç aslında başka meslek yapmak istiyor fakat bu defada başka türlü engeller var katsayı vb gibi, ama bu kulları arka bahçe oy deposu gibi gören siyasi anlayışlar bu problemi büyüte büyüte bugüne getirdiler ama artık bu böyle gitmez, din ayrı dünya işi ve eğitimi ayrıdır, imam muslukçuya gerek yok ama inanmış iyi bir muslukçuya daha çok ihtiyacı var , türkiyede sorun insanların mesleksiz yetişmesidir, ahlaksız yetişmesi değil, güya imam hatipe giden ahlaklı olur diğerleri ahlaksız olur anlayışından toplum olarak biran önce vazgeçmeliyiz meslek eğitimi hayat memat meselesi olduğunu biran önce anlamalı ve önlem almalıyız[/QUOTE]

Abi konu meslek lisesi ile alakalıydı ama :rolleyes:

Dağcı 18.02.2008 11:18

İmam Hatip'lerin önünü kesmek için Meslek Liselerini ne zaman'a kadar süründürecekler acaba?

ceylankimya 18.02.2008 11:28

-->: --->: -->Meslek liseli üzgün

[QUOTE=abircan;235454]kızdan imam olmaz hatipte, bunu ben demiyorum dinimiz böyle buyuruyor, önce bu saçmalığa son verilmeli, dini eğitim başka türlü alınmalı, ek derslerle, özel olarak veya herkez mezhebine meşrebine göre tarikat ve itikat anlayışına göre diyanet işleri ve milli eğitim kontrollü eğitim almalı, alabilmeli, ayrıca bu kadar imam hatipliye gerek yok çünkü yılda lazım olan imam sayısının katbe kat üzerinde genç o okullara alınıyor sonra sonrasıda hayal kırıklığı, genç aslında başka meslek yapmak istiyor fakat bu defada başka türlü engeller var katsayı vb gibi, ama bu kulları arka bahçe oy deposu gibi gören siyasi anlayışlar bu problemi büyüte büyüte bugüne getirdiler ama artık bu böyle gitmez, din ayrı dünya işi ve eğitimi ayrıdır, imam muslukçuya gerek yok ama inanmış iyi bir muslukçuya daha çok ihtiyacı var , türkiyede sorun insanların mesleksiz yetişmesidir, ahlaksız yetişmesi değil, güya imam hatipe giden ahlaklı olur diğerleri ahlaksız olur anlayışından toplum olarak biran önce vazgeçmeliyiz meslek eğitimi hayat memat meselesi olduğunu biran önce anlamalı ve önlem almalıyız[/QUOTE]
[B][COLOR="Blue"]
maşallah konuyu sağa sola çekmede üstünüze yok. Meslek liseliler sadece imam hatipliler değil ve onlarda bu ülkenin insanları....[/COLOR][/B]

puar 18.02.2008 11:30

zaten imam hatiplere gidilmenin sebebi meslekten ziyade kişi düzgün ahlak ve ilim ama isteği...gitmediğime bin pişman olanlardanım :(

Dağcı 18.02.2008 11:34

[QUOTE=puar;235475]zaten imam hatiplere gidilmenin sebebi meslekten ziyade kişi düzgün ahlak ve ilim ama isteği...gitmediğime bin pişman olanlardanım :([/QUOTE]

Aynen, şimdiki aklım olsa ben de oraya giderdim.

asitane3458 18.02.2008 12:11

allah yardımcıları olsun ... allah muvaffak kılsın cümlemizi

WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:51.