![]() |
Bir Öğretmende Bulunması Gereken...
[B]Sizce Bir Öğretmende Bulunması Gerken En Önemi Özellik Hangisidir??[/B]
|
--->: Bir Öğretmende Bulunması Gereken...
walla bence bi kaç şey eksik bunlar;cetvel, plastık boru ,kızılcık sopası v.s v.s :)
|
bence olması gereken bol derecede şevkat,sevgi dir bide bana özel torpil:D
|
Bir öğretmende önemli olan bilgi ve deneyimdir. Bilgili bir öğretmen gelecek nesillere ışık olur.
|
[B]bilgi ve deneyim diyorum tabi bunu öğrencilerine yansıttığı taktirde[/B]
|
[QUOTE=asitane3458;245602]walla bence bi kaç şey eksik bunlar;cetvel, plastık boru ,kızılcık sopası v.s v.s :)[/QUOTE]
Resmen aklımdan gecenleri okumuşsun Ben aklımdan hiç cıkmayan küçük bir anımı anlatayım A.Y.Y.İ.OKULU Hafik'te devlet yatılı okuluda bir yıl okudum Orta 1. sınıfı sonrada tastikname oldım 3 dersten kalmıştım Türkçe,Fen ve İngilizce İngilizce Öğretmeni bize sürekli gerek kitaptan gerek tahtaya yazdığı yazılardan bir şeyler okumamızı söylüyor Ya Allah aşkına bilmediğin bir şeyi nasıl anlatacaksın okunuşu farklı yazılışı farklı biliyorsunuz sen önce bana bunların nasıl okunduğunu nasıl yazıldığını anlat ondan sonra bana sor kendi söylüyor kendi anlıyor ne ise beni ayağa kaldırdı bana tahtadaki yazıyı tekrar etmemi söyledi bende tabi Türkçede olduğu gibi okudum daha doğrusu okumaya calıştım sizinde tahmin ettiğiniz gibi yanlış okudum ve bana parmaklarımın uçları yukarı bakacak şekilde bir araya getirmemi söyledi mecburen yaptım 30 cm cetveli aldı eline ve cetvelin kenarıyla öyle bir vurduki parmaklarımın ucu simsiyah oldu 1 hafta kalem tutamadım ve bu benim içimde kanayan bir yara olarak kaldı. Demem şuki Bir Öğretmende Önce Şefkat Şefkatle birlikte Bilgi Gerekli Bu arada kim vermiş bu iki oyu merek ettim Karizmatik yada güzel olmasını Bilgili İnsan olsun gerisi boş |
zaten öğretmen olabilmesi için bilgi ve deneyim gerekli. bence en önemlisi şevkat ve insan sevgisi ve insanlara faydalı olma isteği
|
-->: Bir Öğretmende Bulunması Gereken...
[B]Bir öğretmende bulunması gereken bir çok vasıflar olmalı tek kelime ile sınırlandırmak olmaz [/B]
|
kaşları çatık olmamalı ,mahkeme duvarı gibi suratı olmamalı .eşitlikçi olmalı kimsenin hakkını yememeli ,sınıfta siyaset yapmamalı... vs vs
|
[I]Bence şıkların çoğu olmalı ama özellikle ADALET ve DÜRÜST şıkkı daha ön planda olmalı bütün öğrenciler hele de ilköğretim öğrencisiyse öğretmenini örnek alırlar onun için...;);)
Tabi öğrenciye faydalı olabilmesi için güleryüz şart:):)[/I] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 13:04. |